[ Deda_Mraz @ 18.01.2007. 16:00 ] @
Kao prvo sa malim zakasnjenjem Srecna ova nasa nova godina svima i sve najbolje.

Nisam mogao ranije da se javim pa evo sada, u Pataji sam i verovali ili ne upoznao par ljudi sa ES-a, imena nisu bitna bitno je cirkanja i zezanje.
Vracam se negde u februaru tako da ce biti slika i svega.

Internet je ovde 60 dinara, 2 sata, veza 3mbit

Ja samo da vam se javim, znam da vam JAAAKOOO ne dostajem i da me jedva cekate

Pozdrav pa se cujemo ljudi!
[ RAMBRAKER @ 18.01.2007. 16:17 ] @
Pozdrav Deda !
[ Dark_Runger @ 18.01.2007. 17:22 ] @
Cuvaj se Ladyboy-a
[ ton_majstor @ 18.01.2007. 17:41 ] @
Eeee, blago njemu. Svi ga ovde smatraju za mladog i besperspektivnog "obijača foruma", a on u Pajaji, pardon, Pataji!

Jeee... 'ajde nevernici, trejsujte njegov IP, pa da vidimo jel' odande pisao!

Citat:
i verovali ili ne upoznao par ljudi sa ES-a, imena nisu bitna bitno je cirkanja i zezanje.

Verujem, ima nas budala svuda po svetu.

Deda, deda, baš si krme! Lepo se provedi i slikaj se da to posle overimo!

Pozdrav!
[ Ivan Dimkovic @ 18.01.2007. 18:11 ] @
Koristi kondom... I kloni se visokih i si*atih Tajlandjanki jer nisu zene :-)
[ blaza @ 18.01.2007. 18:28 ] @
Ivane, ti to iz iskustva? :P
[ Kosta ******um Rex Persia @ 18.01.2007. 18:35 ] @
Ivan je u pravu, Deda pazi se da ne nahebeš tamo, verovatno znaš da je na Tajlandu veoma raširena sida, pa stoga pazi kako hebeš i koga hebeš! A Ivan je u pravi i što se tiče prostitutki, jer ima prilično mnogo tranvestita.

Prvo proveri "robu" pre nego što je ošacuješ, Deda.

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 18.01.2007. u 20:05 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 26.01.2007. 14:00 ] @
Evo mene opet, dosao u kafe da porverim cene nekih telefona kod nas i ovde. Ovde deru za telefone ko mlade majmune

Jes bre Ivan u pravu ovde lepse izgledaju trandze nego njihove original zene, da se tako odrazim Ove njihove oridjinal sve male debele rosave, a ovi operisani....da se smrznes...da ne verujes... ma bice i slika iz Tifanija pa cete sami bacati opklade dal je musko ili zensko

Pije se hajneken, samo to od stranih i njihovo Singa domace pivo, nije lose... plaze bele sitan pesak, kristalan plava voda....

Brrr odoh na nocno kupanje... pozzz
[ Ivan Dimkovic @ 26.01.2007. 14:06 ] @
Evo jedne matore slike (iz 2003 ako se ne varam) -

http://es.verat.net/~psyq/slike/182.html

Ima samo jedno zensko na slici - sve okolo su lokalci ladyboys... kao sto se vidi, plasticna hirurgija na Tajlandu je na vrlo visokom stupnju ;)
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 26.01.2007. 14:15 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Evo jedne matore slike (iz 2003 ako se ne varam) -

http://es.verat.net/~psyq/slike/182.html

Ima samo jedno zensko na slici - sve okolo su lokalci ladyboys... kao sto se vidi, plasticna hirurgija na Tajlandu je na vrlo visokom stupnju ;)

U ***ote... ja bih se zajebao majke mi.. ja tipujem na ovu u roze majcici da je "original" zensko?
[ Ivan Dimkovic @ 26.01.2007. 14:17 ] @
Yep... ostalo su transformersi :)
[ Tyler Durden @ 26.01.2007. 14:50 ] @
I ona crnka????
[ Zoran Rodic @ 26.01.2007. 15:34 ] @
Citat:
Tyler Durden: I ona crnka????

Pazi, ako si naseo na transformersa, uvek mozes da se vadis da imas mutne fontove, xorg.conf ti nije dobro uhvatio rezoluciju ...znas vec kako je to sa linuxom.
Evo i ja gledam, al sve mutno nesto
[ Ivan Dimkovic @ 26.01.2007. 16:05 ] @
Citat:

I ona crnka????

Yep - i crnka... moja ortakinja je pricala sa njima, cak su pokazivali koliko su Thai hirurzi... khm... usavrsili operaciju :) Najjace je bilo kad sam ja dosao sa nekim pivom, a "one" pricaju sa ortakinjom ali muskim glasom, totalno opusteno... znaci nightmare :-)))

Uzgred, toliko su usavrsile ulogu zene da je zaista jako tesko prepoznati ih ako se zanemari cinjenica da su vislje i "obdarenije" od prosecnih Tajlandjanki :-))
[ ghetto superstar @ 26.01.2007. 18:36 ] @
jebeno.

a sta radi deda na tajlandu?

[ Emil Ranc @ 26.01.2007. 21:06 ] @
Pa pije pivo ;-)

E, da, i kupa se!
[ Lesli Eldridz @ 26.01.2007. 21:38 ] @
A mene vidis zanima jesu li ovi sto idu na ta mesta nasli tamo to sto su trazili, sta god to bilo? To je najvaznije u celoj prici.
[ Seslak @ 27.01.2007. 00:14 ] @
Ma, ovo nije realno! Zaleteo bih se bez problema! Kad malo bolje razmislim samo bih ovu u rozom zaobisao.. bedak... ne idem na tajland...

Tacno se vidi hirurski rez ispod ruke...
[ Boki4u @ 27.01.2007. 01:28 ] @
Majku im pre pe***sku...i ja bi se verovatno zajebao.
Znaci na Tajland nikad, a ako se i ode onda bez avantura
[ commissar @ 27.01.2007. 01:59 ] @
Pozdrav
[ neca @ 27.01.2007. 09:37 ] @
Auhh...defintivno mi se ne svidja tajland...;) Verovatno posle kolicine alkohola ne bi ni uspevao da provalim sta je transformers a sta ne :)
pusti ti to ......:) Nego...na slici gore...onaj za shankom..jel je on nekad bio zensko???
[ Ivan Dimkovic @ 27.01.2007. 12:40 ] @
Citat:

A mene vidis zanima jesu li ovi sto idu na ta mesta nasli tamo to sto su trazili, sta god to bilo? To je najvaznije u celoj prici.

Lesli, mi smo bre truli kapitalisti - nemamo mi sta da trazimo (glupi smo previse za to), vec smo samo otisli da bacamo svoje nepravedno stecene pare i tlacimo treci svet, kako vec obicaji nalazu ;-)
[ Fuzz @ 27.01.2007. 13:23 ] @
Stvarno Leslie, zasto ljudi idu na more?
Mislim ne idu svi zbog "sucky, fucky - one dollar" varijante na istok....
[ Ivan Dimkovic @ 27.01.2007. 13:49 ] @
Znas kako je Fuzz - svako svet gleda iz svoje perspektive, pa tako i Lesli ;-)
[ braker @ 27.01.2007. 14:48 ] @
Ko vam je kriv shto ne mozhete (kao Leslie) da razumete instituciju šora,i isto tako niste u stanju da uzhivate u dzangrizanju dokonih babetina.Pored takve osobenosti jurcate po belosvetskim metropolama trazheci izazove u shvatanju neke nama strane kulture.Strashno.
Reci im samo Leslie.
[ Lesli Eldridz @ 27.01.2007. 16:35 ] @
Ja najozbiljnije pitam, ali kako vidim, neki cak ni ne razumeju sta sam to pitao. Pa dobro. Zelim ovima sto traze to sta vec traze da to jednog dana i nadju. Samo, ako je do pijenja piva, kao sto neko rece, ne mora da se ide bilo gde jer to moze i ovde, isto vazi i za kupanje, ako je do gledanja maloumnika, to isto ima i ovde, i to vecih nego tamo, pa sto bih onda isao bilo gde da ih gledam, a jos manje da sa njima disem isti vazduh, kad to ne radim ni ovde. Da li negde ima neko mesto gde nema tih maloumnika, to vi meni kazite, pa tamo ja da idem.

Ali stvarno, od kad su ovi slobodari (koren reci liberalizam = liberte, sloboda) poceli da sire tu njihovu slobodu, normalan i posten covek ne moze nigde da mrdne. A zasto? Pa zasto sto je slobodarima ciljna grupa uglavnom polusvet i lumpen - ljudi, i u tom njihovom oslobadjanju se uglavnom koriste promocijom najnizih ljudskih strasti i animalnih instikata, koji se za ovaj polusvet i lumpen ljude lepe kao ono za ćebe, vidjamo to kod nas svakodnevno. I onda od tih divljaka za pitome vise nema mesta. Sta da radis, novo vreme, nove mode. Dobro, proci ce ih to, kao i svaka moda, znam, ali uvek je iznova zalosno gledati i oslobodioce i oslobodjene. Ranije dok ovi nisu poceli da sve zivo oslobadjaju se znalo ko putuje, znalo se kako se putuje i znalo se kako se tamo ponasa, a sad sve nesto da bog sacuva. Sta da radis, sloboda je to. Zato ja na more vise ne idem. Nemam gde, svuda je puno slobodara, a sta cu ja ovako zarobljen sa njima. Nije brate ovolika sloboda za mene, ja sam covek navikao na okove, na šor i na šumu.

Doduse, van sezone je OK, tad nema slobodara.
[ ton_majstor @ 27.01.2007. 19:16 ] @
Lesli, care!!!

E, ne spamujte ovu dedinu temu sa liberalima, anarholiberalima i ostalim slobodnim radikalima! Čekajmo da on dođe sa slikama tih belih plaža i plavog mora!!!

Lesli, nijedno more (plaža) u prečniku od 1000-1500 km nije vredno pomena u odnosu na te plaže u Indijskom okeanu. Nisam bio lično, ali su mi bili prijatelji i doneli brdo materijala, a i nagledah se brate po TV.

Znači, HR, MN, I, TR, BG, GR... ma, zaboravi ili se prilagodi na mediokritete ili velika odricanja! Ne mislim na ljude i usluge, nego na mirise, ukuse i POGLED na prirodu! Ah, da... zaboravih RO!!!

A sve u potrazi za rajem na Zemlji!

Pozdrav!
[ Lesli Eldridz @ 27.01.2007. 19:46 ] @
Pa da, to je vec prava stvar, mislim te slike prirode i to. Jeste da nije bio Indijski okean, ali nije Gogen bio budala kad je otisao na Tahiti. Zbog toga verovatno vredi otici, a ovi pacijenti i maloumnici, koga je briga za njih. Kao da je jedino sto tamo ili bilo gde ima da se vidi klubovi za maloumnike i maloumnici. Jaka stvar. Zato ja i cackam ove slobodare (necu vise) , sto se prvo za nakaradnosti hvataju, umesto da posalju slike plaza i okeana, ili podvodne slike zivotinja, ili recepte za razna lokalna jela ili nesto. Klubovi za pacijente, nije nego. Svasta.
[ camp @ 28.01.2007. 08:14 ] @
heh, ja sam na tajlandu vec 3 god i ovo su normalni tranv... (lako se poznaju...) inace u pataji to ces i samo da nadjes k*rv* i tran.. , more je tamo na tim plazama prljavo u poredjenju sa ostalim plazama na tajlandu a inace je jeftinije i na ostalim mestima (smestaj i hrana, ne znam za k****...) inace ako je neko u bkk, mogu da preporucim neka mesta gde je jeftino, tehnika ili tako nesto, itd... mada mislim da je kina bolji izbor ako je do kupovine, mada nisam siguran za izvoznu politiku, itd... smestaj koji ja placam je 30 e mesecno sa strujom i vodom zajedno, itd... pa ako nekoga zanima mogu da vam preporucim jeftina mesta ili slicno...
[ CONFIQ @ 28.01.2007. 19:29 ] @
Koje turiste najčešće srećeš tamo?
[ Majstor Duja @ 30.01.2007. 12:25 ] @
@comissar:
Sta ti znaci onaj mp3 zbrlj bez objasnjenja?
[ commissar @ 30.01.2007. 13:50 ] @
@Majstor Duja: nije bez objasnjenja.... Do njega si dosao preko linka "Pozdrav" u poruci. :)
Evo ti i malo boljeg objasnjenja
[ Majstor Duja @ 30.01.2007. 15:45 ] @
OK-apirao sam, to je na thai-u pozdrav...jbg, palim se na guranje...
[ vujo032 @ 30.01.2007. 16:47 ] @
Ovako nešto?

[ ton_majstor @ 30.01.2007. 18:14 ] @
Ju, kolike hemoroide ima curica!??

Dao sam test ženama u kući, i sve su nepogrešivo prepoznavale trandže između žena, ma kako kvalitetno bili sređeni! Ženska intuicija, šta li?

Ja sam "pao" na par primera, tek da se zna!

Pozdrav!
[ sasa022 @ 31.01.2007. 00:36 ] @
Citat:
Ja sam "pao" na par primera, tek da se zna!

Mora da se vezba
www.lb-69.com

[ Christopher Columbo @ 31.01.2007. 13:01 ] @
cenim, da nema potrebe vezbati:
mozda ih uskoro poseti jedan pravi cunami koji ce da spere sav taj ološ sa ulica...
[ Ivan Dimkovic @ 31.01.2007. 13:17 ] @
Ccc... kakav hejt :)

Elem, transformersa ima 2 vrste - oni koji imaju muski organ kao na predhodnoj slici; i oni koji su skroz operisani, dakle spolja izgledaju bas kako bi trebalo da izgledaju... oni transformersi na slici koju sam uploadovao spadaju u tu drugu grupu (pokazivali su plasticnu operaciju pred ortakinjom, kao sto rekoh :-)) - dakle, bez hemoroida :)

Oni sa organom su koliko znam tu iskljucivo zbog uvrnutih turista (mahom sredovecnih brita i svaba) kojima se svidja taj fetish iz nekih razloga koji valjda spadaju u psihologiju... uostalom svaka telefonska govornica u londonskom Sohou je puna oglasa za pre-op transformerse, tako da... :-))

Inace, bez obzira na te uvrnute stvari po turistickim centrima, Tajland je predivna zemlja sa super ljudima, koju preporucujem svakom da poseti - nece se kajati.
[ Deda_Mraz @ 31.01.2007. 13:24 ] @
@Tonac bice samo za tebe dodatnog materijala

"Sabadi kap" je dobar dan (zene govore sabadi kaaaaaa bez P na kraju i jako razvuku to aaaaaa) Sabadi pi maji je S.N. godina, a "Kapum kap" je 'fala
Eto malo obrazovanja...

Inace na nasoj privatnoj plazi ovi sto rade tajci za sankom svi moraju da nose majice 100% Serbian Ludilo napalili se tajci na te majice samo tako hehe.

Inace treba jedno par dana da se malo uhodas u provaljivanju trandza, posle ih izvalis na kilometar. Ali recimo one sto igraju u Tifani pozoristu ne mozes da provalis jer su operisani od glave do pete... momci ipo Stvarno da ne poverujes da je nekada TO imalo "cunu pionirsku"

Odoh da telefoniram preko skajpa pa u grad u Go Go

Over and out!
[ Deda_Mraz @ 31.01.2007. 13:35 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Inace, bez obzira na te uvrnute stvari po turistickim centrima, Tajland je predivna zemlja sa super ljudima, koju preporucujem svakom da poseti - nece se kajati.

Potpisujem i overavam, bez obzira sto oni zive malo manjim standardom nego mi (finasijskim) oni su milion puta bolji, kulturniji i obrazovaniji narod nego mi stoka gde zivimo u dibidus drzavi. Ivane ne znam da li si bio prosle ili ove godine u Bangoku... oni su za 2 godine sagradili najveci aerodrom u Aziji i sire, znas i sam koliki je ogroman bio onaj stari, taj stari je sada za lokalne letove a ovaj gigantski novi je za prekookenaske, kakatstrofa koliki je aerodrom. 16 milijardi dolara je kostala izgradnja.. Ej bre za 2 godine napravise znas kakav aerodrom... bice i slike isto pa cete videte. Za godinu dana su naparavili 78 km autoputa od Bangoka do Pattaya i dalje rade... ovi nasi slepci ne mogu da renoviraju autokomandu kako treba, da vidite kako ovi stancuju autoputeve???

To je takav narod umiljat, dobar, vredan, radan, obrazovan... Pokvario mi se motor kod nekog trznog centra nisam mogao bravu da otkljucam.. brojali smo i slikali svakoga 18 ljudi je za manje od pola sata stalo da mi pomogne i svako je pokusao da popravi iako pojma nemaju. Cak je sluzbenica na salteru zvala muza automehanicara da dodje i popravi i dodje covek u roku za 5 minuta i popravi... meni vilica do poda, jos mi daju stolicu da sednem pored dok oni sredjuju to, smeskaju mi se pitaju me jel sam dobro... ja pao u trans reko ovo skrivena kamera. To je takav jedan divan narod da ne mozete da zamislite, zive ko cigani, spavaju na podu jedu rukama sa onih listova bas kao na avanturistickim kanalima, ali su srecni to sto imaju i vise im ne treba. Par puta mi se desi da me presetne neka porodica koja ima bas malu bebu par meseci i uce je da mi se pokloni (pozdravi) i kaze sabadi kap, i sta da kazes na to, nego da pocens da places i urlas jer znas da ces se vratiti opet u Srbiju...

Stvarno ko moze sebi da priusti avionsku kartu neka ode na Tajland srdacno preporucujem...

Sada stvarno odoh... poz
[ Christopher Columbo @ 31.01.2007. 14:47 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ccc... kakav hejt :)

cuj njega:hejt... kakav crni hejt :D
na osnovu cega si ti zakljucio da je neko u hejt fazonu?

šljam jesu, ne zbog seksualne orijentacije vec zbog savim drugih razloga;
bojim se odosmo u off topic

p.s.
taxi driver:Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. ...

[ vindic8or @ 01.02.2007. 18:10 ] @
@ columbo

hint: de niro je u tom filmu psihopata.
[ Lesli Eldridz @ 01.02.2007. 19:20 ] @
Aha, samo je malo nezgodno to sto je zastranio u ispravnom pravcu.
[ vindic8or @ 01.02.2007. 20:06 ] @
ispravno je kupiti vatreno oruzje da bi samoinicijativno ubijao svakog koga licno smatras necim krivim? ti mora da se opet salis :)
[ kelja @ 01.02.2007. 20:40 ] @
Citat:
vindic8or: @ columbo

Secate li se kraja filma?Mozda nisam dobro razumeo, ali cini se da taksista nije snosio nikakve posledice zbog obracuna sa sljamom,da je cak postao i neka vrsta heroja???

[ Lesli Eldridz @ 01.02.2007. 23:30 ] @
Aha.
Citat:
vindic8or: ispravno je kupiti vatreno oruzje da bi samoinicijativno ubijao svakog koga licno smatras necim krivim? ti mora da se opet salis :)

Nije ispravno ako neko ubija nevine koji su zbog necega krivi samo u negovom poremecenom umu, a ako neko ubija one koji su stvarno krivi, kao sto je to on u tom filmu, onda je OK. Tako bi bar trebalo da bude, kad bi ovaj svet bio zdrav. Onda bizmismeni, makroi, dileri drogom i slicni slobodni i ugledni gradjani ne bi bili velicani u odredjenim "muzickim" pravcima i u odredjenim drustvenim krugovima itd, nego bi bezali kao zecevi od postenih gradjana i od njihovog masnog konopca.
[ rfe @ 01.02.2007. 23:56 ] @
Na Tajland ne bih krocio niti da me zovu da im budem kralj. Uopste region Indokine zaobilazim, cak i mnogohvaljenu despotovinu, a zapravo ostrvo surovih musliman - Singapur.
[ tosa @ 02.02.2007. 01:34 ] @
Citat:
rfe: Na Tajland ne bih krocio niti da me zovu da im budem kralj. Uopste region Indokine zaobilazim, cak i mnogohvaljenu despotovinu, a zapravo ostrvo surovih musliman - Singapur.

E, ovo je pravi hejt :D
[ Christopher Columbo @ 02.02.2007. 11:02 ] @
Citat:
vindic8or: @ columbo

@vindikejtor,
malo povrsno gledas na "šljam issue"

ovaj... "javlja mi se" ;)
vidim te u tvojim kasnim 40-im godinama:
vracas se sretan i umoran kuci s' posla,
odmahujes glavom jer ti u oci upada sopstvena kita koju si relocirao sebi na celo, (*ti nisi hejter jel' te)
u zagrljaj ti trce decica, sklanjas kitu sa ociju i zbunjen razmisljas ko bese kcera a ko sin
okej, pitaces zenu kasnije pa ce ti ona objasniti ko je ko...
jos nisi stigao da spustis laptop... kad zena ponosno krene da ti pokazuje
svoje desno rame na koje je patchovala onu, zensku stvar, i objasnjava ti:
tako joj je prakticnije u javnom prevozu

sta da ti kazem,
neko je rastao u vreme Taksiste
a neko u vreme Transformersa

hint: Sve u svoje vreme.
[ vindic8or @ 02.02.2007. 15:05 ] @
meni jedino sto se javlja kad procitam tvoje postove je "ovom liku treba profesionalna pomoc" ;-)
[ Omnicali @ 02.02.2007. 15:23 ] @
Citat:
Christopher Columbo: @vindikejtor,
malo povrsno gledas na "šljam issue"

ovaj... "javlja mi se" ;)
vidim te u tvojim kasnim 40-im godinama:
vracas se sretan i umoran kuci s' posla,
odmahujes glavom jer ti u oci upada sopstvena kita koju si relocirao sebi na celo, (*ti nisi hejter jel' te)
u zagrljaj ti trce decica, sklanjas kitu sa ociju i zbunjen razmisljas ko bese kcera a ko sin
okej, pitaces zenu kasnije pa ce ti ona objasniti ko je ko...
jos nisi stigao da spustis laptop... kad zena ponosno krene da ti pokazuje
svoje desno rame na koje je patchovala onu, zensku stvar, i objasnjava ti:
tako joj je prakticnije u javnom prevozu

sta da ti kazem,
neko je rastao u vreme Taksiste
a neko u vreme Transformersa

hint: Sve u svoje vreme.

Columbo,zaista mislim da imas dara za pripovedanje i fikciju.Ne ulazim u ispravnost tvog posta (malo je ekstreman cak i za mene,mada si ipak jasno iskazao poentu) ali ta ideja je izuzetna.Stvarno,trebalo bi da razmotris pisanje knjige,neku od ovih modernih,sto se bave malim ljudima i njihovim svakodnevnicama :D
[ Deda_Mraz @ 02.02.2007. 17:37 ] @
Ejjjj dosta....ovo je MOJA tema o letovanju....HA...ccc bando raspustena

Nema vise off topica, ovde samo ja smem da pravim zazubice...hihihi gadan sam jel da? Sta cu more cini svoje..
Salim se malo..

Odes na more i ne mozes bez ES-a...ccc eee bem ti zavisnost, javio bi se ja jos iz Ciriha nego ovi sto prave ove rucne cuke udaraju po usima za WiFi... 8 svajcaraca minut pa se ti cesi A nebih da iskusavam svoj lap top na takim cenama za fiwi

Citat:
rfe: Na Tajland ne bih krocio niti da me zovu da im budem kralj. Uopste region Indokine zaobilazim, cak i mnogohvaljenu despotovinu, a zapravo ostrvo surovih musliman - Singapur.

Ti drugar ocigledno nisi u zivotu bio u Singapuru niti video kako izgledaju male singapurcanke? Melburn i Singapur centar svega sto se desava u Aziji, tehnoligija "dodje" prvo u Melburn pa onda u ostakat sveta, najjaca IT scena na celom svetu. Uglavnom napisao si mnogo veliku glupost a ne verujem ni da si u Kini bio a za Tokijo verovatno ne znas da je najskuplji grad na svet.... mos' misliti japanci pa skupi

Citat:
vindic8or: ispravno je kupiti vatreno oruzje da bi samoinicijativno ubijao svakog koga licno smatras necim krivim? ti mora da se opet salis

Off topic (za ovu temu) GODINE

Poz i cujemo se...

P.S. E cool vam ova nova naslovna... (prevrtanje ocima)
[ Christopher Columbo @ 02.02.2007. 19:14 ] @
Da, Deda
u pravu si, ovo je tvoj odmor;
Uzivaj u prirodnim lepotama i dobrim ljudima [nisu svi sljam] izvinjavam se za OT upad, necu vise.

Citat:
Omnicali:Stvarno,trebalo bi da razmotris pisanje knjige,neku od ovih modernih,sto se bave malim ljudima i njihovim svakodnevnicama :D

Hvala, hvala :D
Radije cu da napisem kratku pricu o seoskim kerama, znas ono kao:

Mir i spokoj u selu, celo selo spava,
tek, oglasi se glavna kera kad eto odmah i mali kerić, ohrabren, zalaje uz njega
i tako već 5 godina otkako je es sela i sveta.

[ rfe @ 02.02.2007. 20:44 ] @
hej Melburn u Indokini ? ! ! !
[ Eric Wynn @ 02.02.2007. 20:46 ] @
@ Columbo
Bas si me nesmejao sa ova dva poslednja posta
Ovo za keru... "srbinati" i te fore
[ milke @ 02.02.2007. 23:08 ] @
Ovaj forum jeste madzone, ali je izgleda postao i privatni blog. Sada svako (ko ima materijala) treba da otvori temu "e super, evo javljam me preko WiFi-ja iz Londona, baš dođoh iz Barse, more je mnogo toplo i slano, a odavde palim za Vinju del Mar da ganjam Čileanke, tek da vam pravim malo zazubice, baš sam gadan, a nakon toga Patagonija i Buenos Ajres na kraju. Čujemo se bla, bla,..."
[ SashaM @ 03.02.2007. 00:25 ] @
Znaci da sam ja trebao letos da postavim temu "Pozdrav iz Bugarske" :)
Ala bi mi svi zavidiliiiii :))
[ ton_majstor @ 03.02.2007. 13:07 ] @
Ko da ti zavidi, jel' Bugari?

Meni je ES-MZ community, zajednica... poprilično svetski NEograničena, pa mi je potpuno u redu da se šalju "razglednice" iz beloga sveta od strane članova. Nije nikakav blam ili "štiklom u vrata"! Potpuno nevino i iskreno, kao lonče na kome piše "pozdrav iz Vrnjačke Banje"!

Deda je "stari smarač" na ES, pa je ovo sve u redu... i neka ga!

Pozdrav (iz Žarkova!)
[ SashaM @ 03.02.2007. 16:11 ] @
Ok, mada mi je malo prepotentno zvucao, ono u principu ja se kupam u moru a vi se smrzavajte stakori :)

Pozdrav iz Malog Mokrog Luga ;)
[ ton_majstor @ 03.02.2007. 22:08 ] @
Tako treba!

Pozdrav sa 212.200.210.*
[ 2nd to none @ 05.02.2007. 20:41 ] @
Citat:
Uopste region Indokine zaobilazim, cak i mnogohvaljenu despotovinu, a zapravo ostrvo surovih musliman - Singapur.

vidi se da si u sirokom luku cak zaobisao i da se informises..

Religions:
Buddhist 42.5%, Muslim 14.9%, Taoist 8.5%, Hindu 4%, Catholic 4.8%, other Christian 9.8%, other 0.7%, none 14.8% (2000 census)

https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/sn.html
[ Deda_Mraz @ 10.02.2007. 20:35 ] @
Citat:
milke: Ovaj forum jeste madzone, ali je izgleda postao i privatni blog. Sada svako (ko ima materijala) treba da otvori temu "e super, evo javljam me preko WiFi-ja iz Londona, baš dođoh iz Barse, more je mnogo toplo i slano, a odavde palim za Vinju del Mar da ganjam Čileanke, tek da vam pravim malo zazubice, baš sam gadan, a nakon toga Patagonija i Buenos Ajres na kraju. Čujemo se bla, bla,..."

Pa nesto nevideh da je neko u poslednje 2 godine postavio sličnu temu!?
Uzgred poenta je bila da sam se kulturno pozdravio i javio a daleko od toga da se pravim važan sto sam tamo, svasta zaista.

I zaista ne znam sta si hteo da kazes sa onim da je ovo postalo "privatni blog" ali nema veze bitna je šega i cuga

BTW im baaaack
[ Marko Medojević @ 12.02.2007. 20:33 ] @
Dobrodošao deda! Nadam se da si se lepo proveo.
[ Deda_Mraz @ 13.02.2007. 10:51 ] @
Blah... nije bilo loše uopće, a cena prava sitnica, ipslatljivije tamo otići nego u grčku, egipat, tursku (izuzev avio karte) ;-)

Pošto sam obećao slike biće ih uskoro mogu da kažem da ne obećavam unapred jer ne znam kada ću uzeti novi komp pošto mi ovaj dobio epi napade, nadam se za jedno 2 nedelje.
[ Marko Medojević @ 13.02.2007. 10:56 ] @
E pa baš si me obradovao! Planiram za leto tamo da idem na odmor. A što se tiče epi-napada, moj hard disk (maxtor 120GB) ih je preživeo sa teškim posledicama.
[ Marko Medojević @ 22.02.2007. 11:00 ] @
@deda:
Daj bre te slike da i mi vidimo! Nije ti valjda HDD prso ko meni.

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 22.02.2007. u 14:50 GMT+1]
[ DaChaS @ 22.02.2007. 11:20 ] @
pa sta je problem sto je rekao kakva nam je drzava ...kad je rekao sve sto je istina ..........
nego deda daj fotke trandza i reci koju o aranzmanu cenama itd.
[ Deda_Mraz @ 22.02.2007. 12:24 ] @
Citat:
mare_bj: E pa baš si me obradovao! Planiram za leto tamo da idem na odmor. A što se tiče epi-napada, moj hard disk (maxtor 120GB) ih je preživeo sa teškim posledicama.

Ako planiraš da ideš u julu/avgustu nemoj jer je tada tamo kišna sezona i previše je vruće i nema turista (toliko). Kraj novembra, decembar, januar, februar i mart je "sezona" extra je tada.

Citat:
DaChaS: reci koju o aranzmanu cenama itd.

Ni slučajno nemojte da idete preko agencija tamo, razlozi:

1. Odraće vas ko volove za cenu (avion, smeštaj, obilazak, vodič, ovo ono...)
2. Dobićete smeštaj u hotelu za astronomske pare (a kada idete solo dosta je jeftinije u isto tom hotelu)
3. Agencije daju samo 15 dana, što je nenormalno prvo zbog puta jer putuješ skoro 20 sati (zavisno od čekanja na aero. nekada i po 24-28 sati), drugo treba ti 5-6 dana da se navikneš na izuzetno jaku, sparnu, klimu (i to što dodješ iz perjane jakne u šorts i ladnu vodu), da se oporaviš od puta za to ti sve treba min 6-7 dana da kažeš da si tada normalan. Samo lud čovek tamo ide na 15 dana, jeftinije te izadje mesec ipo čak i dva nego 15 dana, ko ne veruje nek ode pa neka vidi
Primera radi noć u lux apartmanu (75 kvadrata, 2 sobe, spavaća i dnevni boravak, kupatilo, kuhinja (full, rerna mirko rerna, mašina za sudje bla bla bla) kožna garnitura u dnevnom boravku, TV satelitska i biraš za dzabe FiWi ili ADSL za svo vreme tvog boravka) u poznatom hotelu košta oko 2000TBH (40-ak €), a na mesec dana te izadje ok 8000TBH što nema NIGDE na svetu za takav lux apartman. Sve im je tamo na mesec dana iznajmljivanje, motora, hotela, aviona šta god hoćeš ali jeftinije ćeš proći za duži period, eto zato samo lud čovek može da ode na 15 dana i pukne gomilu para.

4. Kontiki i joly travel deru za aranžmane kao niko, oko 1500-1800 € po osobi što je abnormalno skupo i ne isplativo nikako i da imaš da razbacuješ te pare opet je ne isplativo (cena na sajtu se menja kada odeš u agenciju i vidiš baš su svi letovi prebukirani ali ima jedan i taj je soma i kusur evra... klasika)

Ja sam išao solo, znači bez agencija i ostalih smarača, preko Gea turs oni prodaju samo avionske karte za ceo svet, kod njih smo kupili karte (čini mi se da je bilo oko 790€ po osobi sve sa avio taksama, porezima, porez na naftu...) i dobili vize (vize se plaćaju 30€ jer se pasoši nose u Budimpeštu u tajsku amabasadu pa put, pa kurir....).
Eto da kažemo da je put oko 830 €. Posle toga sve je priča za sebe. A za jedan kontikijev usrani aranžman ja platim sebi i devojci recimo letovanje i ostanemo mesec dana tamo u dobrom hotelu.

Evo postaviću sutra par slika, jer moramd a ih prebacim sa telefona na lap top pa na ovaj drndavi komp preko USB-a jer mi je sve živo pocrkalo na njemu jedav radi i winamp. Sutra jer moram da nabavim i acdsee da malo sredim slike rezolucije i tako to jer su prevelike.
[ Marko Medojević @ 22.02.2007. 12:53 ] @
Citat:
Ako planiraš da ideš u julu/avgustu nemoj jer je tada tamo kišna sezona i previše je vruće i nema turista (toliko). Kraj novembra, decembar, januar, februar i mart je "sezona" extra je tada.
Taman da skupim kintu.
[ vukad @ 22.02.2007. 14:20 ] @
Citat:
Samo lud čovek tamo ide na 15 dana, jeftinije te izadje mesec ipo čak i dva nego 15 dana...

Eh, ta studentarija ... Mislis da svi imaju dva meseca za blejanje po Tajlandu?
[ Deda_Mraz @ 22.02.2007. 15:59 ] @
Uopšte ne shvatam poentu tvog pitanja?
Mislim ko ima para taj ide...
[ Ivan Dimkovic @ 22.02.2007. 16:00 ] @
Citat:

Eh, ta studentarija ... Mislis da svi imaju dva meseca za blejanje po Tajlandu?

Uzmes neplaceno ;-)

Na Tajlandu vredi ostati - predivna zemlja.
[ Deda_Mraz @ 22.02.2007. 16:07 ] @
Nisam ja mislio zbog okruženja, lepote, ljudi (manje više i to je bitno ali ovde u manjem kontekstu) da vredi ostati mesec i više na Tajlandu nego finsnsijski isplatljivije, uostalom i gore sam obrazložio a i Ivan Dimković može sigurno da vam potvrdi to.
[ Deda_Mraz @ 23.02.2007. 11:10 ] @
Evo i slika, ovo je deo sa telefona dok će te sa digitalnog (tu su i trandze ) morati da se strpite malo kad dobijem nov komp jbg...

Ostale slike nisu za širu javnost
[ Deda_Mraz @ 23.02.2007. 11:13 ] @
"Ne mogu toliko BA slati fajlova.." kaže root pa evo nastavak ovde

P.S. Uskoro i klipovi sa momcima, pardon devojkama
[ sasa022 @ 23.02.2007. 11:23 ] @
kablovi.jpg - "Kad se sad nisam slogiro,nikad necu" Ti likovi tamo su stvarno majstori
[ Deda_Mraz @ 23.02.2007. 11:26 ] @
Ma jbm ti uvek zaboravim preko dana da uvatim blizu mog apartmana da vidiš tek to...kukuu a što je najčudnije sve im besprekorno funkcioniše, ludaci
Ima cale negde na kompu sliku od pre 2-3 godine isto sa tajlanda kada je bio slikao, neki majstor upetljan do glave u kablove i popravlja nešto, slika VRH kada je nadjem kačim obavezno!
[ _djevojka_ @ 23.02.2007. 13:26 ] @
@Deda,

Citat:
...drugo treba ti 5-6 dana da se navikneš na izuzetno jaku, sparnu, klimu (i to što dodješ iz perjane jakne u šorts i ladnu vodu), da se oporaviš od puta za to ti sve treba min 6-7 dana da kažeš da si tada normalan.

Jesu ovo neke pripreme za astronaute? :) Izvade te iz zamrzivaca, pa se otkravljujes na sobnoj temperaturi? Ako si bio 'normalan' (zdrav) u pocetku, 'navikavanje' pri takvom putu izgleda otprilike ovako: sa temp. od -10 Celzijusa (ostavis jaknu na aerodromu), sjednes na avion (24-48 sati, kako si rekao), pola sata prije slijetanja se presvuces (4 min. max + majichica/shortzic/haljina), manje od sat vremena gnjavaze na aerodromu, kez, prolazis, doceka te +42 Celzijusa na izlazu, odes na autoput - i onda zavisi koliko ti vremena uzme da predjes manje od tridesetak kilometara. Izadjes iz auta, pretrcis koji metar ---> zaronis u okean.

Hajde mi reci kako si ti od toga uspio da razvlacis pitu sedam dana? Sto je mnogo - mnogo je, pa cak i za tebe.

[ Ivan Dimkovic @ 23.02.2007. 13:43 ] @
Zavisi od osobe do osobe...

Meni u +7 zoni treba oko 4 dana da se naviknem na vremensku zonu (jetlag) i jos par dana za potpunu klimatizaciju - tek za oko 7 dana mogu da kazem da se isto prirodno osecam kao kod kuce.

Prva 3 dana su horor sto se spavanja tice, kad se ide na istok - mada drugim ljudima idenje na zapad vise smeta.

Tablete za spavanje mogu malo brze da ispeglaju redosled spavanja, ali metabolizam svakako ne mogu - sta ti vredi i sto spavas kad se probudis u 4 AM i hoces da veceras, ili doruckujes nesto malo i spici te kiselina :-)
[ Deda_Mraz @ 23.02.2007. 13:50 ] @
Upravo to spava ti se nenormalno u 2 popodne a ujutru oko 3-4 si ko nov
To je i meni bio problem sa jelom prvih nedelju dana, jedem od 1-4 noću a preko dana na plaži spavam, baš si pravu reč napisao horor!

Kada smo pre dosta godina išli za Singapur i Melburn....10 sati u plusu, tek tad ne možeš ništa normalno da radiš i funkcionišeš min. 10 dana, bar ja!
[ _djevojka_ @ 23.02.2007. 14:16 ] @
Naravno da zavisi od osobe do osobe.

Ako je osoba citave godine jela (relativno) nezdravu hranu, nema fizicke kondicije, kljuk sa kojekakvim tableticama/pomagalima, provela dosta vremena u klimatizovanim kancelarijama / prasini kod kuce ---> otud i taj shock horror kad se stigne na destinaciju. Ne pomaze ni hrana + tovljenje alkoholom na aviJonu; a spavanje na plazi (pogotovo izmedju 900 i 1500) moze da vas slozi u bolnicu.

Zavisi da li idete negdje zbog nocnog zivota/poslovno(pa trebate biti budni tokom dana)/kombinacija, ali dobar trik je da zavarate svoje tijelo i izdrzite do nekog normalnog vremena kada obicno idete da spavate; manji obroci (laksi za stomak), zdrava hrana (ne avio-kljuk) i dosta vode u avionu (pogotovo ako je debela vremenska promjena).

[Ovu poruku je menjao _djevojka_ dana 23.02.2007. u 16:35 GMT+1]
[ DaliborP @ 23.02.2007. 14:28 ] @
Citat:
_djevojka_: Naravno da zavisi od osobe do osobe.

Ako je osoba citave godine jela (relativno) nezdravu hranu, nema fizicke kondicije, kljuk sa kojekakvim tableticama/pomagalima, provela dosta vremena u klimatizovanim kancelarijama / prasini kod kuce ---> otud i taj shock horror kad se stigne na destinaciju. Ne pomaze ni hrana + tovljenje alkoholom na aviJonu; a spavanje na plazi (pogotovo izmedju 900 i 1500) moze da vas slozi u bolnicu.

Znaci po tome jedino Patrijarh Pavle i Dalaj lama ne bi imali problema oko aklimatizacije, dapace, za 10 minuta bi se navikli.
[ Ivan Dimkovic @ 23.02.2007. 16:12 ] @
_djevojka_,

Ne postoji nacin da ubrzas prilagodjavanje svog metabolizma drugoj vremenskoj zoni, pogotovu ako je razlika izmedju zona veca od 5 sati. Dobra fizicka kondicija svakako moze pomoci, ali nema sanse da izbegnes radosti jetlaga i napada gladi u sred noci ako je vremenska razlika 7-8 sati i nemas pri sebi tabletice za spavanje ;-)

Pripreme par dana pred putovanje mogu da pomognu, ali danas na zalost malo ko ima slobodnog vremena da krene da spava od 5 PM do 1 AM nekoliko dana pred pocetak godisnjeg odmora ;-)

Sto se poslovnih putovanja tice - tu nema pomoci, tablete za spavanje i Bloody Mary u avionu... hard rock life :0
[ ventura @ 23.02.2007. 21:03 ] @
Ne znam dal je samnom sve ok, al ja nikad nemam problem sa jetlag-om :)

Čim stignem na odredište, namestim sat po lokalnom vremenu, i nekako se odmah prešaltam na to, spavanje odgodim za uveče (po lokalnom vremenu), ako baš nisam spavao u prethodnih 30h onda legnem malo ranije, i to je to... Probudim se ja nekad u 5-6 ujutru po lokalnom vremenu, al to se lako reši okretanjem na drugu stranu i nastavkom spavanja do 8-9 :)
[ sasa022 @ 24.02.2007. 02:53 ] @
Cini me se da se oni koji zive ustaljenim tempom ( ishrana i spavanje stalno u isto vreme ) mnogo teze prilagodjavaju.
"Neuredan zivot" donosi olaksice pri prilagodjavanju.
[ 2nd to none @ 25.02.2007. 02:12 ] @
Citat:
sasa022: Cini me se da se oni koji zive ustaljenim tempom ( ishrana i spavanje stalno u isto vreme ) mnogo teze prilagodjavaju.
"Neuredan zivot" donosi olaksice pri prilagodjavanju.

nikad nisam razmisljao o tome na ovaj nacin ali kad si pomenuo.. nikad nisam imao problema na +7 sati, ni u odlasku ni u povratku. :)
[ _djevojka_ @ 25.02.2007. 03:58 ] @
@Ivan Dimkovic,

Postoje nacini da se ubrza prilagodjavanje, ali i sam znas da pristup informacijama kosta; a neke stvari nece da se primjenjuju same (samo zato sto stoji na papiru da je moguce, provjereno, radi - a osoba ne planira da pokusa).

Citat:
...ali nema sanse da izbegnes radosti jetlaga i napada gladi u sred noci ako je vremenska razlika 7-8 sati i nemas pri sebi tabletice za spavanje ;-)

Dosta ljudi ne docekuje takvu ljepotu jetlag-a, kao sto je ti docekujes; znaci nema kljuk-pomagalo-bombonica i rovarenja po frizideru. U stvari, dobar procenat pacijenata koji putuje kaze da im te dvije stvari upravo otezavaju prilagodjavanje, i ne idu na bebi relacijama gdje je razlika sat/dva; nego su im destinacije Evropa/USA. Kao sto si rekao - sve zavisi od osobe do osobe. Ali ako ce ti kombinacija pilulica + Bloody Mary pomoci da spavas k'o beba, i to vidis kao pomoc pri adaptiranju - go for it.

@sasa022,
Na osnovu cega ti se to cini? Kakav je to po tebi uredan i neuredan zivot? Ljudi se razlikuju u definisanju normalnosti, a kamoli urednog i neurednog zhiFota. :)
[ Ivan Dimkovic @ 25.02.2007. 09:23 ] @
Citat:

Ne znam dal je samnom sve ok, al ja nikad nemam problem sa jetlag-om :)

Ja nemam nikakvih problema za zapadnim - znaci od -6 do -9 nema nikakve frke (mozda se budim par puta u toku noci ali samo prva 2 dana)... ali me istocni bukvalno ubija ako je veci od 5, koliki god da je... Valjda zavisi od osobe do osobe.

Citat:
_djevojka_
Postoje nacini da se ubrza prilagodjavanje, ali i sam znas da pristup informacijama kosta

Tja :)
[ Deda_Mraz @ 25.02.2007. 12:30 ] @
Ćuti Ivane reci da postoji, molim te...

Nikad nisam putovao zapadno uvek negde na Istok, azija, donji deo afrike, australija.. gde je uvek drastičan plus u odnosu na Beograd, ko zna možda jednog dana odem malo više zapadnije pa ću javiti kako mi je

Sve u svemu i ja sam za to da metabolizam NE MOŽEŠ da ubrazaš i stabilizuješ za manje od 5 dana.
[ srki @ 25.02.2007. 12:38 ] @
Nekoliko puta sam menjao vremensku zonu za +-12 sati i samo kada dodjem se osecam umorno zbog puta ali sutra ujutru po lokalnom vremenu se normalno probudim i nastavim da funkcionisem normalno i nemam nikakvih problema sa prilagodjavanjem metabolizma tako da sve zavisi od osobe do osobe.
[ _djevojka_ @ 25.02.2007. 15:42 ] @
Citat:
_djevojka_
Postoje nacini da se ubrza prilagodjavanje, ali i sam znas da pristup informacijama kosta

@Ivan Dimkovic
Citat:
Tja :)

Upravo. :)
[ sasa022 @ 25.02.2007. 20:26 ] @
@_djevojka_

Citat:
@sasa022,
Na osnovu cega ti se to cini? Kakav je to po tebi uredan i neuredan zivot? Ljudi se razlikuju u definisanju normalnosti, a kamoli urednog i neurednog zhiFota. :)

Pod "Neuredan zivot" sam mislio na stalnu promenu termina kada nesto radis -
tj. zivis takvim tempom da cesto menjas dan i noc.Nekada spavas danju nekada nocu.
Vreme kada jedes nije odredjeno ( npr. nekad je dorucak u 6h nekad u 15h..... ).
Jednostavno nije ti bitno da li je podne ili ponoc,dan ili noc.......
[ Deda_Mraz @ 26.02.2007. 15:49 ] @
Citat:
srki: Nekoliko puta sam menjao vremensku zonu za +-12 sati i samo kada dodjem se osecam umorno zbog puta ali sutra ujutru po lokalnom vremenu se normalno probudim

Mislim da je teže prilagoditi se na 5-6 sati u plusu nego 12, bar je to moja predpostavka!?
[ _djevojka_ @ 01.03.2007. 13:25 ] @
Citat:
_djevojka: @sasa022,

Citat:
sasa022: Pod "Neuredan zivot" sam mislio na stalnu promenu termina kada nesto radis - tj. zivis takvim tempom da cesto menjas dan i noc.Nekada spavas danju nekada nocu. Vreme kada jedes nije odredjeno ( npr. nekad je dorucak u 6h nekad u 15h..... ).
Jednostavno nije ti bitno da li je podne ili ponoc,dan ili noc.......

Da li se gleda kao opravdano ako je posao u pitanju, ili se gleda malo drugacije ako osoba dzabalebari i bleji u kutiju po citav dan? Npr. poznajem par novinara koji rade kad inspiracija udari – nebitno koje vrijeme dana ili noci, i sasvim je normalno da ostanu citavu noc ako treba i dobro urade ono sto su isplanirali; nego da budu budni citav dan i nista ne naprave. Nekom neuredno, a nekom sasvim normalno.

Takodje, pacijent na zanimljivom koktelu lijekova ima uredan san od deset uvece, do sest ujutro; sasvim je pedantan po tom pitanju – njegova zena nikad ne navija sat za budjenje. Caka je u tome sto ima kljuk naviku – narkic jos iz proslog zivota, pa odvikavanje nije islo bas najbolje, i sada mu legalno prepisuju pilule za lilule. Znaci, spava u neko optimalno vrijeme, a da li je normalno sto ce mu svaki dan (do kraja zivota?) biti ispracen ovakvim koktelom, to je sasvim drugo pitanje. A da – ima tri obroka dnevno, i to kalorijski sredjeno da ne moze bolje (zena mu je nutricionista i super kuva). Nekom uredno, a nekom nenormalno.

@Deda,
Citat:
Mislim da je teže prilagoditi se na 5-6 sati u plusu nego 12, bar je to moja predpostavka!?

Zavisi sta je normalno za tebe. Obicno probas, pa vidis kako reagujes. Bitno je da gledas sta je normalno za tebe, a ne sta je normalno za druge; jer nece taj drugi biti u tvojoj kozi dok se oporavljas od jetlag-a (ako ga uopste budes imao). Nadji ono sto tebi pomaze da se najbrze vratis u status quo, sa sto manje posljedica.
[ Deda_Mraz @ 01.03.2007. 17:31 ] @
Može li neko da izbriše par postova odavde i da zaključa ovu temu pls?

Hvala unapred