[ meraklija @ 27.01.2007. 10:33 ] @
Kada prikljucim tv karticu (vec nekoliko kartica sam probao) slika pocne intenzivno da treperi na monitoru. Probao sam intex i leadtek tv kartice. Bilo sta da uradim, slika na monitoru nepromenjeno treperi uvek kada je ukljucena antena u karticu. Imam kablovsku tv. Gde da trazim problem?
[ JOJO847 @ 27.01.2007. 11:51 ] @
problem je u kabelskoj jer nije uzemljena, bar ne kako treba. Nije to ništa novo a i na ovom forumu su već bile dve tri teme pa potraži :)
Npr...http://www.elitesecurity.org/t76193-0#821906
[ meraklija @ 28.01.2007. 12:44 ] @
Pokusao sam da skinem uzemljenje sa antenskog kabla, ali meni to nije pomoglo. Monitor i dalje treperi. Pozvacu sutra provajdera za kablovsku pa da vidimo sta ce reci...
[ malin @ 28.01.2007. 19:16 ] @
problemot mozes da go resis so galvansko odvojuvanje na signalot od kabelskata i toa e 100%. So postavuvanje na galvanskoto odvojuvanje ke se zastitis i od grom.
Jas go imav toj problem, smenuvav i graficki karti se dodeka slucajno za da se zastitam od udar od grom galvanski ne go odvoiv signalot.
Samo kaj nas vo Makedonija e skapo , cenata e okolu 30 dolari !!!!
Ako imas prijatel vo kabelskata televizija moze da ti go dadat i zdabe
[ meraklija @ 24.04.2007. 06:40 ] @
Problem nisam resio, ali posle intervencije kablovske dosli smo do zakljucka da slika treperi samo na tft monitoru.

Kad prebacim tv karticu na drugi racunar koji radi sa crt monitorom slika je ok, nema treperanja niti bilo kakvih smetnji, ali i na osnovnom racunaru sa kojim se mucim radi dobro kada na njega prikljucim obican crt monitor.

Medjutim, kada vratim tft monitor slika ponovo pocinje da treperi i idu velike horizontalne linije prilikom ukljucivanja kabla kablovske u tv karticu. Koristim SamSung 920N.

Kako resiti problem?
[ meraklija @ 25.04.2007. 19:01 ] @
Izgleda da sam ja prvi sa ovakvim problemom?
[ jesus alejandro @ 10.03.2008. 22:02 ] @
Je si resio problem, posto i ja imam isti na TFT monitoru. Mada o5 godinu dana je proslo ...
[ meraklija @ 11.03.2008. 07:38 ] @
Zamenio sam tft monitor i sada je ok. Monitor je bio sasvim ok za uobicajen rad i bez mrtvih piksela, ali kako je monitor bio i pod garancijom posle dugog ubedjvanja i pokaznih primera uspeo sam da ubedim davaoca garancije da monitor nije dobar, da pravi problem za tv karticu i da ga zamenim prema uslovima garancije. Onda, gle cuda, slika je bila dobra na drugom monitoru (mada opet ima malo istih linija ali samo kada se gleda iz velikog ugla).