[ roza @ 30.01.2007. 02:21 ] @
Da li bi neko mogao da mi objasni onako osnovno rukovanje ves masinom? S kevom bas i nisam u nekim dobrim odnosima pa nece da mi pere ves!Pa sam resio da preuzmem stvar u svoje ruke!Eto ja znam da se stavlja prasak u nju a i da se odvaja belo od sarenog.Sta dalje???Pa drugari i drugarice pomagajte!

Unapred zahvalan! RZ!

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 30.01.2007. u 08:52 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 30.01.2007. 06:50 ] @
Pa pronadji upustvo od ves masine ili na netu ili ovako ;>
[ ton_majstor @ 30.01.2007. 07:51 ] @
Ili se pomiri sa kevom...

Da znaš da i ja nemam pojma šta se tu radi... povremeno me žena pošalje da sipam omekšivač ili da prebacim na neki program (inače, tad sam ZAISTA "programer"!), ali imam nejasne predstave kako, zašto i kada!

Naravno, kad crkne... dođe kum i opravi je, dok ja sipam rakiju i kuvam kafu... tako da i ne gledam šta ima unutra!

Pozdrav!
[ dr.NPN @ 30.01.2007. 10:09 ] @
Vidi za pocetak nemoj iskuvavati dok ne udjes u fazon.
Sipas prasak i prebacis programator na osmicu, i ukljucis. Ona uzima vodu i radi dalje, kada prodju centriguge gotovo je. To traje oko 1-1.5h.

Svasta naucis kad zivis sam :)
[ boccio @ 30.01.2007. 10:51 ] @
Moras imati uputstvo za ves masinu, jer svaki tip ima drugaciji programator. Negde je "osmica" za pranje na 40 stepeni sa centrifugom i 2 ispiranja (lupam), negde posebno ima "tocak" za temperaturu i "tocak" za program. Znaci obavezno nadji uputstvo, ili okreni neke servise koji rade tvoj tip masine oni to sigurno imaju. Onda lepo sedi i gledaj, sve je nacrtano... Koje slovo (ili cifra) je za koju temperaturu i ostalo. Beli ves ti ide na 90, sareni na 30,40,60 u zavisnosti od osetljivosti, da li je sintetika, pamuk, nesto trece (mene mrzi da se nesto maltretiram oko toga pa sve perem na 30). Omeksivac ide posle kad se pranje zavrsi, i to takodje pise na koji broj/slovo se vraca programator za njega. Ako imas neke ultra-fensi-osetljive komade odece (kosulje, bluze, etc.) obrati paznju na deklaraciju jer cesto pise da moraju da se peru bez centrifuge (to ti je ona precrtana ikonica vortexa )
[ Boki4u @ 30.01.2007. 12:12 ] @
A zaboravio si da mu kazes da se neka ekstra osetljiva odeca ne pere u masini, nego mora na ruke.
I da, kad kupis nesto novo, prvi put operi na ruke, za svaki slucaj. Tako mozes da vidis da li pusta bolju, ako pusta da se sje**s sav ostali ves koji bi prao sa tim.

Inace, svi ce te se sloziti da je ves masina mozda jedina stvar od tehnike u koje se zene bolje razumeju od muskaraca
[ misteryh @ 30.01.2007. 12:34 ] @
How to: laundry

A pegla, sporet, usisivac, masina za sudje
[ Lesli Eldridz @ 30.01.2007. 14:01 ] @
A da li neko zna kolika je snaga motora ves masine?
[ Boki4u @ 30.01.2007. 15:33 ] @
Citat:
misteryhHow to: laundry

A pegla, sporet, usisivac, masina za sudje

Ima i tu necega, ali nije kao sto je ves masina.
Mada, ova za sudje se priznaje

Usisivac ukljucis i usisavas, sa peglom je isto, to ti se ne vazi
[ Anita Stankovic @ 08.08.2014. 21:14 ] @
ma nemoj,a masina za sudove?
[ Flo33 @ 08.08.2014. 21:56 ] @
On se do sada oženio, pa mu žena pere.. Ne što mora, nego voli
[ gti2 @ 08.08.2014. 21:57 ] @
Mozda se i razveo