[ Majstor Duja @ 30.01.2007. 08:44 ] @
| Da li je neko upoznat sa zakonom koji odredjuje da li taxi vozilo
moze da se zaustavi na autobuskom stajalistu prilikom predaje putnika
( tj. da li moze putnik da izadje iz taxi-ja na tom mestu) jer
sam prisustvovao naplati kazne od strane policajca taxisti zbog
nepropisnog parkiranja !?!?...
Poz. |
[ neca @ 30.01.2007. 10:58 ] @
Mislim da to moze da se regulise posebnim saobracajnim znakom...a ako nema znaka onda nije dozvoljeno. Uglavnom u Smederevu proganjaju taksiste i pisu im kazne kao ludi zbog zaustavljanja na autobuskom stajalistu.
P.S.
Ovo za saobracajni znak nemoj da uzimas 100% za ozbiljno jer nisam bas najsigurniji.
[ Java Beograd @ 30.01.2007. 11:42 ] @
Iz mog iskustva, policajci uglavnom ne poznaju zakone, ali ne naplaćuju kazne ako nisu 100% sigurni. Dakle, najčešće, komandir stanice im lepo objasni gde da stanu i kakve nesrećnike da sačekuju, i po kom članu da ih kažnjavaju. Onda ovi lepo poslušaju komandira i rade po naređenju, i napamet nauče po kom članu zakona o saobračaju kažnjavaju tog dana. Tako, možeš biti siguran da je policajac u pravu.
Naravno, moram se donekle ograditi, jer stvarno, ima nas svakojakih.
[ Davor Vlajkovic @ 30.01.2007. 11:51 ] @
To u principu reguliše svaka opština za sebe, u zavisnosti od toga koliko je (ne)razvijen autobuski a koliko taxi prevoz, i čiji su interesi bolje zastupljeni u lokalnoj vlasti.
Negde su izjednačeni i svi imaju tretman javnog gradskog prevoza, dok negde drugo važe potpuno drugačija pravila zarad očuvanja socijalnog mira. Jer nema ništa grđe po lokalnu vlas' od štrajka vozača GSP i/ili taxista :(
Ono što sigurno važi za sve je da zaustavljanje traje max 15 minuta...
[ Majstor Duja @ 30.01.2007. 12:00 ] @
Citat:
neca: Mislim da to moze da se regulise posebnim saobracajnim znakom...a ako nema znaka onda nije dozvoljeno..
Kako izgleda taj saobracajni znak? Kao dopunska tabla na kojoj pise "dozvoljeno i za taxi vozila"...:-)
Citat:
Davor Vlajkovic: To u principu reguliše svaka opština za sebe, u zavisnosti od toga koliko je (ne)razvijen autobuski a koliko taxi prevoz, i čiji su interesi bolje zastupljeni u lokalnoj vlasti.....
Negde su izjednačeni i svi imaju tretman javnog gradskog prevoza...
Mislim da si u pravu, a znaci li to da bi u statutu opstine trebalo da bude clan koji to deklarise?
I ko je nekad dobio kaznu za nepropisno zaustavljanje? Koliko sam ja shvatio lika (taxistu) samo
njemu to naplacuju i to uvek isti policajac !?!? (dokumentovana tvrdnja, ima sve kazne kod sebe sa potpisom
istog lica)
[ Davor Vlajkovic @ 30.01.2007. 12:09 ] @
Neka kontaktira opštinskog saobraćajnog inspektora, tako će iz prve ruke da dobije informacije koje su mu potrebne...
[ Majstor Duja @ 30.01.2007. 12:13 ] @
Hvala Davore na smernicama...
[ renne @ 30.01.2007. 12:41 ] @
U Beogradu taxi vozilo moze da se zaustavi bilo gde u zutoj traci
[ mitar1982 @ 30.01.2007. 14:39 ] @
Eh, u Beogradu...
... u Beogradu taksi može da radi polukružno u terazijskom tunelu, ako hoće...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.