[ alexej @ 01.02.2007. 17:05 ] @
| u c:\ se redovno kreiraju sledeci fajlovi
bgcb.exe
cawhd.exe
hwftnai.exe
ibiocpg.exe
nkxnghe.exe
qarv.exe
qbsoqyl.exe
ytkd.exe
za neke sam pronasao informacije na netu da su malware, inace imam nod32 2.5 i redovno se updateuje, ali nista ne detektuje! moze li neko da mi pomogne da uklonim ovo i da se zastitim za ubuduce?
unapred hvala |
[ Slobodan Trebovac @ 01.02.2007. 17:53 ] @
Da li koristis Ad-Aware, S&D, Spyware Doctor ili neki drugi alat slicne namjene?
[ alexej @ 02.02.2007. 09:09 ] @
ne, koristio sam samo nod, ali sam sinoc skenirao sa spyware terminator-om i on nije nista nasao, i treba da pomenem prethodom sam nabrojane fajlove samo izbrisao...
sumnjam da prostim brisanjem mogu sta da uradim, imao sam ranije spyware i pravo sam se namucio dok ga nisam uklonio, tako da me ovaj pravo zbunjuje...
[ Slobodan Trebovac @ 02.02.2007. 15:26 ] @
Skeniraj racunar sa Ad-Aware-om i S&D-om (sa najnovijim definicijama) iz Safe Mode-a.
[ alexej @ 05.02.2007. 10:14 ] @
probao sam i kao eventualne pretnje je nasao samo tacking cookie, nisam bas siguran da je to sve...
[ alexej @ 15.02.2007. 11:23 ] @
jos jedna stvar. kada prenosim podatake preko usb uredjaja sa jednog na drugi racunara (na oba su instalirani i updejtovanio antivirusi), cesto kada ubacim usb na jedan od racunara dobiem obavestenje od nod-a da je blokirao adober.exe, koji se izgleda umedjuvremenu nekako aktivirao.
kako da budem siguran da ga vise nema
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.