|
[ urosevicd @ 03.02.2007. 01:33 ] @
Kada sam procitao sta si napisao odmah sam se setio sebe pre izvesnog vremena kada sam probao LINOLADU. I to onaj beli deo. Neka su promenili ime. Pise Linolada, ti otvoris, a ono unutra KINDER LADA :)
[ stonex @ 03.02.2007. 01:39 ] @
Pa kada je Krašov bio bolji od Soko Štarkovog Petit Beurr'a ? Nikada ? Ja ne znam nikoga da je jeo taj Krašov !
[ ton_majstor @ 03.02.2007. 12:43 ] @
Jeeee, imaju na sajtu volpejpere DO DŽADŽA!!!
Sve sam stavio na desktop! Njam!
Ontopic:
http://www.kurir-info.co.yu/Ar...ptembar/17/V-14-16092003.shtml
http://www.drogakolinska.si/sl...mke/za_sladkosnede/soko_stark/
http://arhiva.glas-javnosti.co...4/07/15/srpski/E04071404.shtml
Šta poentiram? Možda se ne vidi, ali je Štark je u hrvatskom vlasništvu, barem delom. Znači, logično je da je keks na tržištu. Mada, sve je to sada AROMA, nema tu ni pomena od PUTERA. Ne ložite se na miris i ukus, varate se.
Pozdrav!
[ vujo032 @ 03.02.2007. 16:41 ] @
Radi se o tome,da čovek u tom proizvodu,ne traži samo ukus keksa ili čokolade,već i ukus svoje mladosti.
Zato uglavnom to neće biti ono što si "upamtio",čak i da nađeš 100 % identičnu stvar.
Ja sam se ložio na Paris (ne Hilton), i bio mi je N1.Tražio sam ga otada povreno i vi ste mi dali ideju da ga nađem na netu.
Ja sam bio ubeđen da ga je pravio Kraš,a sada sam ga našao kao Koestlin-ov proizvod ??????
Možda je to razlog mog uzaludnog traganja, jer uČačku Krašovih proizvoda ima,
ali ove Koestlinove nisam viđao.
Evo,da se podsete malo stariji:
http://www.koestlin.hr/
i sličica:
[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 03.02.2007. u 22:51 GMT+1]
[ vujo032 @ 03.02.2007. 16:50 ] @
Citat: ton_majstor:
Šta poentiram? Možda se ne vidi, ali je Štark je u hrvatskom vlasništvu, barem delom. Znači, logično je da je keks na tržištu. Mada, sve je to sada AROMA, nema tu ni pomena od PUTERA. Ne ložite se na miris i ukus, varate se.
Možda ovo ima veze sa tim:
[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 03.02.2007. u 22:51 GMT+1]
[ Au197/79 @ 03.02.2007. 18:47 ] @
Mogu samo da se zahvalim JNA što mi je ćale radio u Srbiji, jer ne znam bili preboleo gubitak Eurocreama. Mislim kako su preživeli klinci u Hrvatskoj i Sloveniji. Ovako nastadoh i ostadoh u Srbiji :)
Izem ti sreću :D
[ commissar @ 03.02.2007. 19:33 ] @
Kras?
Da li su se ponovo pojavile cokoladice "Zivotinjsko carstvo" i instant kakao napitak "Krasexpress"?
Ako jesu - E TO JE DOBRA VEST! :)
[ Alter Ego @ 03.02.2007. 19:47 ] @
Odavno. Videh skoro u Pekabeti bajaderu, ako je se neko seća. Moj favorit iz Krašovog asortimana.
[ commissar @ 03.02.2007. 21:44 ] @
Bajadere, gde njih zaboravi' da pomenem :)
[ ton_majstor @ 03.02.2007. 21:59 ] @
Kada je TAZE, i Bogu je drago... u Štarkovim prodavnicama po Bgd se mogu naći najlepše "čokoladne napolitanke" i "bajaNdere"...
Nisu jeftine, ali su seča... kao i cela ona gomila "kuglica" koje život znače!
Swisslion/Takovo je realno neuporediv u odnosu na Soko-Štark! A da i ne govorimo KO to drži... ne volim! Koestlin ne videh godinama, kao i Kraš, mada su mi stizale KI-KI bombone povremeno, a i one su se promenile i "pokvarile"!!!
Pozdrav!
[ vujo032 @ 03.02.2007. 22:42 ] @
Da,kiki.
Pa plastično-elastične Bronhi, koje su bile tako lepo žilave,nisu mogle lako da se rastegnu u ustima,
a ove se sad istope za sekund.
Svaki grad,i svako more ima svoga Lera.Lero tvrde mlečne bonbone,pa dve u usta i cokći od miline.
Nema toga sad ni na googlu,da se otrgne od zaborava.
Nekad sam voleo da ponesem na izlet sa društvom,tj kupanje Ranč keks.On je bio onako malo pikantan,
i sa kimom,ali niko ga se u mom okruženju ne seća,pa mi se čini da sam počeo da prebacujem.
Ledene kocke i Kraš bajadera,Cherry nakisele tvrde bonbone,sa trula višnja omotom.505 sa crtom.
Mmmmm,ne smem više da asociram uspomene.
Sada,dok sam neke stvari tražio po netu naleteh na ovaj sajt,koji ima dosta toga:
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/kategorija.php?id=8
[ Au197/79 @ 04.02.2007. 09:44 ] @
Odavno su se pojavili stari proizvodi, posebno kad je ušetao jedan slovenački i jedan hrvatski lanac.
Ja sam već probao Životinjsko carstvo, Čokolino, Bajadere, Herba bombone, Cedevitu pijem svakodnevno...
Neki proizvodi mi imaju drugačiji okus od onog zamišljenog po sećanju. Da li je to zbog toga što su se stvarno promenili ili zbog toga što mislimo da je ranije sve bilo bolje...
[ ilija1 @ 04.02.2007. 11:53 ] @
Citat: Au197/79: Mogu samo da se zahvalim JNA što mi je ćale radio u Srbiji, jer ne znam bili preboleo gubitak Eurocreama. Mislim kako su preživeli klinci u Hrvatskoj i Sloveniji. Ovako nastadoh i ostadoh u Srbiji :)
Izem ti sreću :D
Pa mi nikada nismo konzumirali Eurocrem, od uvek ja sam jeo samo Nutelu...
[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 04.02.2007. u 14:07 GMT+1]
[ commissar @ 04.02.2007. 15:34 ] @
Eh, kad se samo setim Bronhi bombona i koliko sam mlecnih zuba pomocu njih povadio :P
[ sergio2matrox @ 04.02.2007. 15:37 ] @
bambi plazma bambi plazma bambi
[ Au197/79 @ 04.02.2007. 21:22 ] @
Citat: ilija1: Pa mi nikada nismo konzumirali Eurocrem, od uvek ja sam jeo samo Nutelu...
Kad ste buržuji :)
A kod mene na siromašnom jugu Srbije nije ni bilo Nutele, čak se i Kinder Lada teško nabavljala. Ipak kad sam probao Nutelu o kojoj sam toliko slušao, razočarao sam se. Mnogo je slina, nema belog krema... A onda sam video u Grčkoj da meštani jedu Nutelu tako što prvo namažu margarin. Ja tako samo marmeladu i med jedem, krem treba da je jede u čistom stanju. Tako da Eurocream ne bih menjao ne samo za Nutelu, već ni za jedan drugi krem, a najeo sam se raznih za vreme sankcija (uglavnom nemačkih i italijanskih).
Da li ja tripujem ili je Eurocream u onim kremićima od 50 i 100 grama uvek ima bolji ukus od klasičnog pakovanja od 850 g. i kilograma?
Još jedne bombone iz detinjsta koje sam skoro probao su Pepermint Vitaminke Prilep i Pez (ne znam čiji je).
[ Nabukodonosor @ 04.02.2007. 22:16 ] @
Citat: Pa mi nikada nismo konzumirali Eurocrem, od uvek ja sam jeo samo Nutelu...
A ja npr. nikada nisam voleo Nutellu. Odvratna mi je. A Eurokrem OBOZAVAM!
[ bugsu @ 05.02.2007. 00:13 ] @
ja se od krashovih proizvoda lozim na Paris,Moto,Jadro a tamo koliko sam primetio....oni se loze na nashu Jaffu
[ ctrl alt del @ 05.02.2007. 07:41 ] @
Ako izuzmemo bajadere koje su sigurno van svake konkurencije, jedino što mi nedostaje iz detinjstva su HELF i KAVABON bombone. Sve drugo imamo isto ili bolje kod nas. Čak i cedevita nije što je bila, "najlepše želje" su uvek bile lepše od "brace i seke", a što se tiče naslova teme, kad sam bio klinac svi su kupovali samo Štarkov keks. Kraš se kupovao samo kad nema drugog ili kad si na moru...
Ako izuzmemo konditorske proizvode, dugo sam patio za Zlatorog pivom i karlovačkom pavlakom. Sada kod nas može da se kupi novosadski mileram istog ukusa, a slovenačkog rogonju sam u više navrata probao poslednjih par godina i nije to više to... Ili sam se ja promenio...
[ grk @ 05.02.2007. 10:13 ] @
KINDER LADA=LINO LADA !!!!
Napokon posle 13 godina sam opet okusio taj ukus i to zahvaljujuci jdnom forumu i od tada sam rekao da cu se zalagati na tome da svi saznaju za ono sto sam saznao,jer kako rekoh u mladosti sam bio ovisan..............A sad u starosti lobiram.........
Cak svako leto smo izvozili produkt na KIPAR hehe......secam se tegli od 3kg a mi samo jednu punu torbu za rodjake i njihove drugare................
A oni za KINDER LADU seku vene nisu imali nista slicno tome iako su bili puni ponuda zapadnjackih a i istocnih (turskoizraelskih proizvoda) ,mi im uz slatkise donesemo i poklone a oni se za(cherry bombonice i kinder ladu)obraduju kao da im je to jedino bitno.......
Eh da smo znali kakve kvalitete smo imali ali uvek smo omalozavali domace produkte za onim(stranim)kojih nije bilo u izobilju......
[ ton_majstor @ 05.02.2007. 11:37 ] @
Deco, "Pti Ber" je bio običan, PLAIN keks pre 30 godina i davali su nam ga uz čaj ili sok da ga usvojimo ili svarimo... ni pomisli od nekog posebnog ukusa, zato su ga i za torte koristili da se "ne meša" sa ostalim sastojcima.
Danas, miriše KROZ KUTIJU na vanilu ili puter... razmislite o tome.
Ostale, pa i HR "polizice" su popile jednak pad u kvalitetu.
Ne jedem slatko VAN KUĆNOG! Eto, da kažem da volim proizvode firme "Aleksandrija", ali samo zato jer su im AROME baš onakve kakvih se sećam od pre 30 godina... i imaju ratluk od ruže, što je jedan od bitnijih činilaca u mom bivstvovanju u ovoj dimenziji.
Pozdrav!
[ Au197/79 @ 05.02.2007. 22:04 ] @
Kako niko ne pomenu nabolju fabriju od najboljih, još uvek izgubljenu i samo u sećanju osatalo fabrici vafli Lasta Čapljina. A još su franjevci tisuću i neke...
Kakve su oni imali napolitanke, vafle štapiće i štrudle. Jeo sam i Medeline i Aleksandrija štrudle ali onakve (poslebno sa hercegovačkim smokvama) niko nikada neće napraviti i tačka.
[ renne @ 06.02.2007. 09:57 ] @
A tek fantasticne napolitanke "torta Napolitana" od Slavonija Osijek, uh kakav je to fenomenalan ukus bio
[ Aleksacar @ 06.02.2007. 11:51 ] @
Kada sam bio mali nisam mogao da smislim obican keks tipa petit beurre. Prvi koji mi se svideo bio je krasov PB u zelenoj kutiji a probao sam ga u Hrvatskoj davne 1985, kad sam zaradio grip na moru(goreo sam od temperature). Da li zbog temperature ili zbog ukusa ne mogu da ga zaboravim ni posle 20 godina. Ne znam da li da ga probam i pokvarim taj utisak koji imam. Jer 1. Nemam vise 5 godina 2. Nemam temperaturu 3. Nije vise u zelenoj kutiji 4. Keks verovatno vise nema isti ukus. Ko ga *ebe idem da ga kupim pa sta bude.
Jel se seca neko tvrdih bombona SLATKA TAJNA. Tako su se zvale, ako se ne varam i imale su neke zivotinje na kesi.
[ renne @ 06.02.2007. 18:59 ] @
Kupuj slobodno, ukus je isti
[ Mardz Simpson @ 06.02.2007. 19:30 ] @
Domacica, benko, kiki bomboni
mmmmmm.......
Mumljanje sve govori!
[ fanfon @ 06.02.2007. 19:43 ] @
Nesto cega je bilo u stara vremena i kod nas: Moto keks, Zivotinjsko carstvo(ne mogu prezaliti nikad sto sam imao album sa samo jednom nedostajucom slicicom i keva ga bacila. Mogao sam nekako dobiti i tu poslednju i 5kg slatkisa nagrade...), tvrde punjene bombone Slatka tajna, Coko ljesnjak i ostale papazjanije...
Moto keksu su sada identicne Noblice koliko se secam; Zivotinjsko carstvo sam video u Osijeku pre par godina u prodavnici ali u redizajniranom omotu; za Slatku tajnu ne znam sta se radilo, ali nisam vidjao slicne bombone tog imena, a Coko ljesnjak mislim da ima da se kupi i kod nas ali pod drugim imenom. JOs uvek se secam onog ukusa kiki bombona iako ih nisma probao bar 15-ak godina. Kad ih zvaces a sve ti se zalepe za zube...Mljac! Sad mi voda krene na usta kad pomislim
Bila su to dobra vremena za slatkise...
[ commissar @ 06.02.2007. 19:52 ] @
A ciji su proizvod bile Grand Prix cokolade (u ono vreme nazivane "secerne table")?
Seca li se neko njih?
[ Au197/79 @ 06.02.2007. 20:15 ] @
Kraš je imao čokoladu valjda u tvrdom pakovanju sa puno malih čokoladica untutra (koje su od oka 3 sa 2 cm) uvejenih posebno u svetlo plavi papir. I Milka ima sličnu foru. E kakva me je nostalgija uhvatila kad sam otišao u selo i u naš stari šporet na drva, koji smo tamo ostavili kad smo se preselili u BG, našao bačen omot te čokoladice koji je tu ostao i posle 15 godina. To je teško opisati.
A seća li se ko čokoladnih bananica Evropa Skopje?
[ sasabraj @ 07.02.2007. 09:43 ] @
Moje djetinjstvo je proslo uz Agrokomerc slatkise.Jako mi je zao sto je ta industrija propala!
[ renne @ 07.02.2007. 11:38 ] @
Grand prix i Wintu je ako me secanje ne vara pravio Pionir iz Subotice
A Zivotinjsko carstvo sam kupio pre par dana u Maxiju i ukus je identican kao pre 15 godina, da ne kazem savrsen, a slicice su sada samolepljive ne kao nekada da moras da juris lepak :) Ja sam svojevremeno sakupio album i dobio brdo slatkisa plus razne igracke
[ real_overklokan @ 09.02.2007. 15:21 ] @
eurocream je zakon ;o)
[ commissar @ 09.02.2007. 15:42 ] @
Eurocream je bio zakon, i on belezi solidan pad u kvalitetu poslednjih godina.
[ Lesli Eldridz @ 09.02.2007. 16:50 ] @
A cokolade Braco i Seka? To je isto zakon i meni se cini da su iste kao pre, ne znam. Kakva Milka, Braco i Seka su zakon. U toj Milki svega ima, ama samo prave obicne cokolade nema, ili je ima u tragovima.
[ jooly @ 09.02.2007. 17:06 ] @
Mislim da se zvala "Runolist",zeleno/plavo ljubicasti omot, sa slikom cveta.....mmmmmm
[ Au197/79 @ 09.02.2007. 18:25 ] @
Misliš na one čokoladice?
Čini mi se da je na omotu bio neki cvet.
[ Zivija @ 10.02.2007. 13:28 ] @
Ja sam skoro naleteo na cokolade Goga i Dado, nisam ih jeo bar 15 godina... Takodje, sada vrlo cesto kupujem Dorina cokoladu sa ledenim punjenjem koja ima identicni ukus kao ledene kocke. Takodje sam se obradovao Kandit cokoladicama, a tek kad sam video Super sandwich..... E, da, kada sam bio bas mali bili je jos nesto kao Jaffa, mislim da se zvalo Topsi. Da li se neko toga seca?
[ operacija @ 10.02.2007. 15:12 ] @
Hm, Kinder lada.
Jedno vreme, pre jedno tri godine u Alonsu, na Dorcolu, je mogao da se nadje italijanski eurokrem "Gandola".
Kao sto pise na nasem eurokremu, po licenci gandola.
E, pa taj italijanski eurokrem je bio u ambalazi nalik nutelinoj, i imao je plavu etiketu sa natpisom "GANDOLA", i imao je 90% ukus kao Kinder Lada.
A mozda i 99%.
[ vujo032 @ 10.02.2007. 16:40 ] @
A da li je neko toliko mator da se seća nekih čokoladica u poluprovidnoj ambalaži,
poput životinjskog carstva,ali sa fudbalerima.To je bio praznik za moja čula.
Jeo sam posle toga mnogo čokolade,što naše,što strane,
a sve bi dao za malo onog punomasno-mlečnog ukusa.
Ne mogu više da opisujem,ubalavih tastaturu.
[ bukovski @ 10.02.2007. 22:06 ] @
ma batalite sve to imamo nase proizvode koji su i bolji i jeftiniji ! Zasto kupovati i poboljsavati njihovu privredu kad mozemo nasu ? Zgrozim se kad vidim "neke" negazirane vode kod nas cak i po kaficima pored predivnih Voda voda , Rose i ostalih ... Zalosno je sto nekome odgovara da to djubre uvozi na nase trziste kolko god nekima izazivalo nostalgiju...
Kako bese onaj slogan "Kupujmo domace" zar ne ?
[ hakinen @ 10.02.2007. 23:02 ] @
Pa kad bi se svi drzali toga "kupujmo domace" konkurencije i nebi bilo, a to je lose po potrosace!!
Oduvek sam imao zelju da sakupim album zivotinjsko carstvo, kad sam bio mali rat me je prekinuo tako da sam pre jedno godinu dana poceo da skupljam novi album, i kad sam skupio ceo album, dobio sam slatki paket od krasa, tezine negde oko 3,5 kg-a, imalo je tu svasta i cokolada i bombona, i svih njihovih proizvoda, ali najvise me je iznenadio Petit Beurre, koji je stvarno fenomenalan, i mnogo bolji od naseg!!! Isto tako nikada do sada nisam jeo "pepermint" bombone krasove, koje su mnogo dobre, punjene su cokoladom, a spolja je pepermint, to dvoje daju opasnu kombinaciju u ustima :D
Inace bajadere mi se uopste ne svidjaju, 100 x su bolje one domace koja baka sprema na selu :D
Kras expres je isto tako dobobar, pa mogu i reci da je bolji po ukusu od nestle i milka napitaka!!
Sve u svemu kras ima dobre proizvode, ali ni pionir a ni sokostark ne zaostaju, jel mislim da nasi proizvodjaci imaju dosta bolje cokolade od krasa!!
Nekako mi lesnik u krasovim cokoladama deluje vestacki??
pozdrav
[ Au197/79 @ 11.02.2007. 11:06 ] @
Ako neki proizvod iz Hrvatske i Slovenije može da se nosi sa domaćim proizvodom pri tom se radnicima isplaćuju slovenačke i hrvatske plate, viši porezi, viši transportni troškovi itd. problem je u domaćoj proizvodnji a ne stranoj. Znači da se neko uglavljuje mnogo više, da je produktivnost slaba, da država ne potpomaže dovoljno itd. Zašto bi to građani trpeli?
A inače mislim da ljude zanima samo kvalitet. Možda će na prvu loptu kupiti proizvod čisto iz znatiželje i nostalgije, ali kasnije će kvalitet i cena presuditi. Posebno sada kad je izbor mnogo veći.
Seća li se ko onih sladoleda na dalmatinskoj obali? Bilo ih je raznih, meni se posebno sviđao jedan u plastičnom pakovanju u obliku lopte. Jedan šestougao je bio poklopac. Ne znam ko je proizvodio taj sladoled, ali ga u Srbiji nije bilo.
[ renne @ 11.02.2007. 16:54 ] @
taj sladoled se proizvodio u sarajevu, zaboravih sada kako se zvala fabrika, znam da je bila neka skracenica, i stvaro je bio savrsenog ukusa
lad smo vec kod sarajeva da li se nekome svidja "Lokum", ja obozavam taj keks, od nedavno moze da se kupi u maxiju
[ bukovski @ 11.02.2007. 17:05 ] @
ja bi to lako resio povecao bi carine i poreze za uvoznu robu i tako zastitio nasu privredu koja tek treba da se oporavi od shocka koji je dozivela 90-tih !!! onda bi razmislili dal da kupe Kras ili Stark ako Kras kosta duplo skuplje... to nije nista neobicno to rade i druge mnogo jace zemlje od nase sto bismo mi bili drugaciji ?
[ DS_Store @ 11.02.2007. 18:10 ] @
He, he, baš simpatična tema :] Izmamiste mi mnoge prijatne uspomene.
Moja dva favorita ostaju:
1) KI-KI bombone (uključujući menjažu zelene-za-ljubičaste-i-kontra)
i (ukoliko se ne ograničavamo samo na HR već na čitavu ex-sfrj)
2) Fruktalovi sokovi u duguljastoj ambalaži kvadratnog poprečnog preseka. Imao sam filing kao da je to limeno "kućište" i to mi je bio doživljaj sam po sebi. Sigurno se neko seća o čemu govorim, imali su zaobljene vertikalne ivice i kao što sam spomenuo kvadratnu osnovu. Sećam se ljubičastih (borovnica) i žutih.
[ renne @ 11.02.2007. 18:45 ] @
Naravno, pa se probuse na dva mesta odozgo. jagoda je bila zakon
@bukovski
Pa Kras i jeste duplo skuplji od domacih proizvoda vec sada
[ shonex @ 12.02.2007. 23:08 ] @
Cokolada: "8 zlatnih"..... mislim da je bio Krasov proizvod, bila je ultra skupa ali u, cak i za '70-te, jezivo fensi pakovanju i savrsenog ukusa.
[ Au197/79 @ 13.02.2007. 07:34 ] @
Da li je to ona u tvrdom pakovanju sa čokoladicama u oliku štapića umotanih u zlatnu foliju? Imala je fora da se od pakovanja napravi stalak. Valjda je u spoljnom delu bila perforacija kroz koju se mogao da se provuče unutarnji deo ambalaže. I bile su baš ekstra, ali ih se nisam mnogo najeo jer su bile skupe. Više su se kupovale kao poklon nekome nego za lični užitak :(
[ shonex @ 13.02.2007. 08:01 ] @
E, bas te !!! :)
[ urosevicd @ 13.02.2007. 08:31 ] @
Citat: bukovski: ja bi to lako resio povecao bi carine i poreze za uvoznu robu i tako zastitio nasu privredu koja tek treba da se oporavi od shocka koji je dozivela 90-tih !!! onda bi razmislili dal da kupe Kras ili Stark ako Kras kosta duplo skuplje... to nije nista neobicno to rade i druge mnogo jace zemlje od nase sto bismo mi bili drugaciji ?
Strasno kako razmisljas. Pa nikakva carina ne bi mogla da me spreci da kupim neki Hrvatski ili neciji drugi proizvod koji me podseca na detinjstvo. Pa svi mi koji se takvih stvari secamo sa setom odrastali smo u SFRJ. Kakva carina - mirisi i ukusi detinjstva nemaju cenu. Jos kada bih mogao negde da kupim miris Hrvatskog primorja i borovih iglica Posle 18 godina ove godine ponovo odlazim u Hrvatsku na letovanje. Koliko se radujem najlepsem moru na svetu toliko se radujem i tegli punoj bele linolade (kod nas se prodaje samo mesano belo-crno), bajaZderama, domacici, ledenim kockama, Ledo sladoledu...
[ renne @ 13.02.2007. 15:39 ] @
da li je neko uspeo da pronadje slovenacke Softy zvake u Beogradu?
[ bukovski @ 13.02.2007. 17:52 ] @
Citat: urosevicd: Strasno kako razmisljas. Pa nikakva carina ne bi mogla da me spreci da kupim neki Hrvatski ili neciji drugi proizvod koji me podseca na detinjstvo. Pa svi mi koji se takvih stvari secamo sa setom odrastali smo u SFRJ. Kakva carina - mirisi i ukusi detinjstva nemaju cenu. Jos kada bih mogao negde da kupim miris Hrvatskog primorja i borovih iglica :) Posle 18 godina ove godine ponovo odlazim u Hrvatsku na letovanje. Koliko se radujem najlepsem moru na svetu toliko se radujem i tegli punoj bele linolade (kod nas se prodaje samo mesano belo-crno), bajaZderama, domacici, ledenim kockama, Ledo sladoledu...
Pa i ja sam ziveo u istoj toj SFRJ i ja sam koristio neke njihove prozvide i zbog toga se kajem mada sam bio mali i nisam znao :(. A sto se tice mora obavezno poseti Dubrovnik i pozdravi ih od Srba... posle svega sta su nam radili ti ces ici tamo i trositi novac pomazuci im... svaka ti cast... Sto se tice carina pa nece te spreciti da probas naravno ali svaka zemlja to radi stiti svoju privredu kakva god da je... pa cak i USA ima odredjene zabrane za npr.Japansku robu u pogledu kolicine npr. to je nesto sasvim normalno... + nikada nemoj da zaboravis 90-te !!!
[ BytEfLUSh @ 14.02.2007. 13:43 ] @
Pha... Ma kakve 90-e, ma kakvi slogani "kupujmo domaće", ma kakva privreda... Ja sam potrošač i biram ono što meni najviše odgovara, tako bi valjda trebali i svi ostali da rade. Potrošački slogan je "kupujmo najbolje" (ok, ne doslovno, uzima se u obzir i odnos cena/kvalitet), a te reklame koje nam provlači vlada il ko-zna-ko se mogu okačiti mačku o rep. :)
Inače, bukovski, zašto ne bi išli u Hrvatsku na letovanje? Ovo srpsko primorje mi baš i nije nešto mnogo zabavno... :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|