[ Gerin @ 07.02.2007. 09:36 ] @
Vec izvesno vreme radim kao agent odnosno predstavnik jedne nemačke firme u Srbiji. Za sve poslove koje sam sklopio u njihovo ime dobijao sam urednu proviziju , na moj devizni racun , kao fizičko lice. Sada se situacija nešto iskomlikovala i od mene su tražili da registrujem firmu i da na taj način nastavimo saradnju. Kad sam se preračunao zaključio sam da mi se i to isplati tako da sam nedavno registrovao d.o.o. preduzeće. Otvorio sam dinarski i devizni račun i to je krenulo. Oni sada hoće da mi pomognu da opremim neki poslovni prostor i voljni su da mi uplate izvesna sredstva na račun firme. Kako to da izvedem, odnosno da li ja njima mogu da fakturisem neku vrstu konsaltinga i da na osnovu toga pravdam priliv sredstava na moj devizni racun ? Na primer istraživanje tržišta ? Takođe me interesuje šta se dešava sa PDV-om (u sistemu PDV-a sam) i u kojoj valuti ja njima dostavljam fakturu ? Pošto planiraju da mi uplate 5000 eur , kako to da prikažem na fakturi , 5000 eur + PDV ili ? Unapred zahvalan na svakom savetu |