Ja nikako ne mogu da se pomirim sa logikom da samo zato što živim i radim u Srbiji, svako ima pravo da me jaše kako mu se ćefne...
Ovde je stvar vrlo prosta - svesno je dozvoljena registracija više privrednih subjekata sa potpuno istim nazivom (kao i delatnošću, u mom slučaju). Hajde neka mi neko da logično objašnjenje za to! I šta ja da radim sutradan kada budem prinuđen da promenim formu u DOO? Da promenim i ime i tako izgubim kontinuitet u poslovanju i prepustim ime nekom drugom, a dosadašnje klijente da obaveštavam da to tamo nisam ja nego neko drugi ko je bio dovoljno bezobrazan da pokuša da radi preko mojih leđa i stvara zabunu? No way. Jedino što mogu da mu ponudim je ljubazan zahtev za promenu naziva uz eventualno plaćanje troškova podnošenja zahteva APR i izrade novog pečata, to je otprilike 2000din. Ako to neće onda, molim lepo, cimanje preko suda jedno par godina i dobacivanje loptom između mene, njega i APR.
I samo da pojasnim ovo, moguće je proveriti da li već postoji firma sa željenim nazivom:
Pretraga privrednih društvava
Pretraga preduzetnika
Pretraga rezervisanih naziva
Napominjem da ovi alati nisu bili dostupni javnosti 2004. godine kada sam ja počinjao sa radom, dok danas kao što vidite jesu. Takođe, i onima koji nisu proveravali preko neta, službenici APR će reći prilikom podnošenja zahteva da bi bilo bolje da promene naziv jer je traženi već registrovan, ali im nažalost neće odbiti registraciju. I ko se tu pravi lud?!