[ hornhunter @ 08.03.2007. 00:18 ] @
Moze li mi neko reci koje satove nose extra bogati i poznati ljudi ??? Hvala.... |
[ hornhunter @ 08.03.2007. 00:18 ] @
[ Ciprijani @ 08.03.2007. 00:39 ] @
Specijalo dizajnirane za njih!
[ mitar1982 @ 08.03.2007. 00:53 ] @
[ hornhunter @ 08.03.2007. 23:16 ] @
[ vaske71 @ 08.03.2007. 23:23 ] @
bogati , ili mnogo bogati ???
[ hornhunter @ 08.03.2007. 23:26 ] @
[ vaske71 @ 08.03.2007. 23:38 ] @
Omegu sa dijamantima (smatra se za umetnicko delo u prebogatom svetu a radi se rucnom izradom kao unikat jedan od 47 vlasnika je i onaj sto je vlasnik onoga koje mi zovemo OS WINDOWS )
[ ventura @ 09.03.2007. 00:53 ] @
Omega su satovi za mase, bilo sa dijamantima ili bez :)
[ fanfon @ 09.03.2007. 08:40 ] @
A Rolex vise nije u modi ili ste zaboravili na njega?
[ Ave @ 09.03.2007. 09:12 ] @
Ne treba zaboraviti i Piaget www.piaget.com
[ Mirko_C @ 09.03.2007. 09:46 ] @
The JACOB & Co. Five Time Zone Watch is literally “The Watch to Watch”; JACOB & Co. boasts a celebrity list of owners from Angela Bassett, Jimmy Fallon, Gisele Bundchen, Sean “P. Diddy” Combs, Enrique Iglesias, Justin Timberlake, Verne Troyer, Fred Durst, David & Victoria Beckham, Sir Elton John, Karl Lagerfeld, Carmen Kass, Naomi Campbell, Stefano Gabbana, Mya, Busta Rhymes, Nelly, Wyclef Jean, Nas, Tyrese, 50 Cent, Sharon & Ozzy Osbourne, Jennifer Lopez, Michael Jordan, Tyson Beckford, Britney Spears, Sharon Stone, Beyonce Knowles, and the list goes on.
The international press loves JACOB & Co. watches, they have graced the pages of Vogue, Elle, Vanity Fair, In Style, Robb Report, the New York Times Magazine and many others. http://wwp.greenwichmeantime.c...es/watch/watches/jacob-and-co/ [ Janmix @ 09.03.2007. 09:57 ] @
Al su ruzniiii... Ja ovo ne bih nosio dzabe da mi daju...
[ Mirko_C @ 09.03.2007. 10:01 ] @
Pitanje je bilo koje satove nose bogati i poznati, a ne koji satovi vam se svidjaju.
[Ovu poruku je menjao Mirko_C dana 09.03.2007. u 11:15 GMT+1] [ Miroslav Jeftić @ 09.03.2007. 10:31 ] @
[ dintel011 @ 09.03.2007. 11:37 ] @
Citat: ventura: Omega su satovi za mase, bilo sa dijamantima ili bez :) Kad pljujes Omegu, bas me interesuje koji sat ti nosis? [ Slobodan Miskovic @ 09.03.2007. 11:45 ] @
Recimo TAG Heuer Monaco V4 :)
Jos je koncept ali postoji lista cekanja i kostace kad se pojavi oko 160 000 $ , savrsenstvo tehnike, ovi ostali satovi su skupi jer imaju plemenite metale i drago kamenje na sebi a ne zbog konstrukcije... http://www.tagheuer.com/the-co...es/monaco-v4/index.lbl?lang=en [ Miroslav Jeftić @ 09.03.2007. 12:24 ] @
Ne bih baš tvrdio da IWC ili Patek nemaju dobru konstrukciju, tj. da su skupi samo zbog dragog kamanja i plemenitih metala.
[ djolep @ 09.03.2007. 13:24 ] @
Citat: ventura: Omega su satovi za mase, bilo sa dijamantima ili bez :) Ovo je proizvoljna ocena. Omega je vrlo ozbiljna kuca sa dugom istorijom tokom koje su, izvan standardnih kolekcija, predstavljali i prvorazredne primerke izuzetne konstrukcije i izrade (naravno u vrlo malim serijama). On topic. Kao i u svakoj industriji i u industriji satova treba razlikovati brend od zanata. Postoje veliki brendovi za koje su svi culi, najcesce zbog velikog ulaganja u marketing ili zbog proizvodnje velikih serija jeftinijih satova. Postoje i stare kuce koje i danas rade samo manje serije ekskluzivnih satova. Bogati se ne razlikuju mnogo od ostatka sveta kad je u pitanju znanje o satovima. Od velikog uticaja je da li su "nouveau riche" (novi bogataši ili skorojevići) ili su vec generacijama bogate porodice koje obicno dobro poznaju cuvene marke i modele. Skorojevici ce najcesce kupiti sat prema vrlo prostom kriterijumu - mora da se vidi da je sat skup. Znaci sa sto vise juvelirskog rada i to cuvenih juvelirskih kuca. Drugi kriterijum je cesto kakav sat je nosio njegov idol iz mladosti. Recimo James Bond je obicno nosio Rolex Submariner ili Omega Seamaster, mada je u vreme popularnosti satova sa digitalnim displejima (70-tih i 80-tih) nosio Seiko. Krimosi obicno kupuju Rolex. To je u istocnoj Evropi i medju latinoamerikancima odavno postao statusni simbol. To su satovi za koje svi znaju da su skupi pa je to nacin da vlasnik svima do kojih je njemu stalo pokaze svoj uspeh. Zlato, platina i brilijanti se podrazumevaju. To je poprimilo takve razmere da Rolex vec dugo ima ozbiljnih problema sa imidzom svoje kuce. To svakako ne znaci da su im satovi postali losi. Oni najbogatiji su po pravilu kolekcionari vrhunskih satova. Niko ne zeli da godinama nosi isti sat, a narocito ne u svakoj prilici. Ne nosi se isti sat za kormilom i u operi, u sortsu ili u smokingu. Moda se menja, pojavljuju se nova tehnicka resenja i to se prati. Vrhunski satovi iz malih serija ili cak jedinstveni ne gube starenjem na svojoj vrednosti pa se na nabavku gleda kao na isplativu investiciju. Najvise se ceni vrhunsko zanatsko umece, dakle prvoklasni mehanicki satovi sa mehanizmom za automatsko navijanje. Baterije ne dolaze u obzir. Sto je sat mehanicki slozeniji, sto ima vise tzv. "komplikacija" (vise opcija) to ce biti i pozeljniji. Narocito se vrednuju tri "velike" komplikacije. Najslozenija je tzv. "minute repeater" - sklop koji omogucava otkucavanje svakog sata, pola sata, 15 minuta i minuta razlicitim tonovima. Zatim veciti kalendar sa tacnim brojem dana u svakom mesecu i sa tacnim rasporedom prestupnih godina, kao i sa prikazivanjem mesecevih mena. I treca velika komplikacija je tzv turbijon (turbillon) sklop koji vrsi kompenzaciju uticaja gravitacije radi povecanja tacnosti. Medju poznavaocima na ceni i su pojedina dizajnerska imena kao Gerald Genta, Richard Mille, Parmigiani itd. Recimo Genta je radio legendarni model Ingenieur za IWC (kod nas poznatiji kao Safhauzen), za Bvlgari, za Audemars Pigue (cuveni model Royal Oak) itd. dok nije osnovao svoju firmu, danas medju najcenjenijim na svetu. I da skratim ovu vec predugu pricu - ono sto kupuju ljudi koji znaju sta rade su: Vacheron Constantin (najstarija kuca na svetu), Blancpain (starija, ali sa veoma dugim prekidom rada), Audemars Pigue, Corum, Gerald Genta, Girard-Perregaux, Ulysse-Nardin, IWC, Piaget, Breguet, Patek Philippe, Jaeger-Le Coultre, Tag Heuer, pojedini modeli Rolexa, Omege, Cartier-a, Chopard-a. Lista nije kompletna niti moze da bude. Valja dodati i pojedine modele velikih modnih brendova koji sami nemaju proizvodnju satova, ali zato narucuju svoje serije kod poznatih proizvodjaca. Tu se vise radi o prodaji dizajna i/ili juvelirskog umeca, a manje o vrhunskoj preciznoj mehanici. [ ventura @ 09.03.2007. 13:52 ] @
Citat: dintel011: Kad pljujes Omegu, bas me interesuje koji sat ti nosis? A kako ja to pljujem Omegu? Omega je dobar sat, ali nije u klasi sa recimo Vacheron Constantin. Mada pojam 'sat za bogate' je jako rastegljiv, jer je za nekoga i swatch sat za bogate (setite se samo Srbije pre jedno 10 godina). Po meni to su satovi koji koštaju 50,000+ eura, i prave se u ograničenim serijama itd itd... Sat od 5000 evra jeste odličan, ali to nije neki da kažeš sada vrhunski sat za 'bogate', već je to više svakodnevni utility. Ja inače nosim Breitling (čelični Chronomat Evolution), a pre toga sam imao TAG Heuer koji je u klasi sa Omegom. [ RAMBRAKER @ 09.03.2007. 15:39 ] @
Breitling Bentley je kewa !
P.s. IWC i Patek nisu skupi zbog dijamanata ili ne znam cega.....sam njihov mehanizam je skup .......Patek ( najjaci model) nema nikakve kamencice i cuda ..... [ hornhunter @ 09.03.2007. 18:20 ] @
Auuuu, bas sam vas zainteresovao...........
[ Deda_Mraz @ 09.03.2007. 18:36 ] @
Breitling ubedljivo najjača marka satova, tako elegantni da je to bruka.
Takodje i ja nosim pomenuti i moj ćale, pre njega sam nosio Casio (edifice). Citat: ventura: Ja inače nosim Breitling (čelični Chronomat Evolution), a pre toga sam imao TAG Heuer koji je u klasi sa Omegom. Ajde ako ti nije teško postavi sliku, da vidim kako tvoj izgleda, moguće da nosimo isti model [ dintel011 @ 09.03.2007. 18:52 ] @
Breitling je jeftiniji od Omege.
[ Deda_Mraz @ 09.03.2007. 19:06 ] @
Jel si siguran da je jefitniji od Omege? Ovo je samo jedan u seriji ima i preko 250.000$
Brand: Breitling Model: Bentley Mulliner Tourbillon (RG / Silver / Leather) Code: H18841 Movement: Hand Wound Gender: Gents Size: 47.8mm Band: Leather Strap Price: $152,550 USD Description: Functions: Time, Date, Chronograph, and Tourbillon. Manually wound caliber 18B with 30 second tourbillon, gold folding clasp, transparent back, chronograph, limited edition --------------- Kod nas u Srbiji se cena kreće oko milion dinara za jefitniju klasu Braitlnig satova. --------------- Dopuna: Omegin najskuplji sat koša oko 60.000$ [ ventura @ 09.03.2007. 22:02 ] @
Citat: Ma daaj... Pa milion dinara ti je 12,500 evra... tolko koštaju najskuplji modeli... Breitling satovi se kreću oko 3-5k evra za većinu modela... Citat: dintel011: Breitling je jeftiniji od Omege. A kako si došao do tog zaključka? [ vaske71 @ 09.03.2007. 23:35 ] @
Dali vi ovde govorite za Omegine satove u prodaji ???
Ja sam izgleda naglasio da su ubedljivo poznato Omegini satovi sa brilijantskim ukrasima unutar sata pre svega umetnicka dela , pa se tek onda po vrednosti brilijanata itd Dakle za vasu informaciju rucne Omege su bile ,ostale i najverovatnije i ostace najskuplja umetnicka dela rucnih casovnika Ubedivati se sa vama koji samo nagadate nesto sto neznate je samo trosenje vremena uzalud !!! iI toliko sam imao da kazem o tome !!! [Ovu poruku je menjao vaske71 dana 10.03.2007. u 00:48 GMT+1] [ Deda_Mraz @ 09.03.2007. 23:46 ] @
Citat: ventura: Ma daaj... Pa milion dinara ti je 12,500 evra... tolko koštaju najskuplji modeli... Breitling satovi se kreću oko 3-5k evra za većinu modela Verovatno ali ja sam do sada u BGD-u nalazio uvek samo najskuplje modele Inače najskuplji modeli nisu 12.500 nego onaj gore što sam postavio [ ventura @ 10.03.2007. 01:59 ] @
Ono što si ti postavio je izuzetak... Otiđi na njihov sajt, pogledaj modele i pogledaj cene istih... Znači modeli od platine su tipa 10-15k evra dok su svi obični od čelika u rangu 3-5 k evra...
[ Gedoras @ 10.03.2007. 03:06 ] @
Insa
[ []-_-[] @ 10.03.2007. 05:56 ] @
Monaco Sixty Nine
nesto najlepse ( barem za mene ) [ RAMBRAKER @ 10.03.2007. 10:06 ] @
A Porsche Design ?
[ Deda_Mraz @ 10.03.2007. 11:36 ] @
Citat: ventura: Ono što si ti postavio je izuzetak... Pa dobro, bilo je pitanje koje modele nose bogati Ma šta god ko govorio Braitling je kewa medju satovima! [ gradjevina @ 11.03.2007. 00:54 ] @
Rolex je idalje u modi.
A koja odela i garderobu nose bogati? [ Deda_Mraz @ 11.03.2007. 18:21 ] @
Sva firmirana odela nose bogati?!
[ Stefano @ 12.03.2007. 18:48 ] @
Odela Brioni i Canali.
[ Balša @ 13.03.2007. 12:15 ] @
Jedan od domaćih političara, profesor univerziteta i sada predsednik UO jedne od domaćih monopolističkih kompanija, često je to formulisao otprilike ovako:
1) Novopečeni bogataši nose zlatni Rolex. 2) Bogata i rafinovana gospoda nosi Patek Philippe. 3) Najbogatija i najrafinovanija gospoda ne nosi sat uopšte, nego pita svog šofera "Žan, koliko ima sati?", a onda Žan pogleda na svoj Patek Philippe. [ Deda_Mraz @ 13.03.2007. 12:42 ] @
Citat: Balša: Jedan od domaćih političara, profesor univerziteta i sada predsednik UO jedne od domaćih monopolističkih kompanija, često je to formulisao otprilike ovako: 3) Najbogatija i najrafinovanija gospoda ne nosi sat uopšte, nego pita svog šofera "Žan, koliko ima sati?", a onda Žan pogleda na svoj Patek Philippe. :) Ovo je standardna rečenica svih političara, svih kvazi porofana na univerzitetima i svih scena iz filmova, samo su u pitanju Žan, Džoržd, Majkl, Tom itd itd... [ dintel011 @ 14.03.2007. 09:32 ] @
Citat: Citat: dintel011: Breitling je jeftiniji od Omege. A kako si došao do tog zaključka? Najjeftiniji model Omege je skuplji od najjeftinijeg modela Breitlinga. [ ventura @ 14.03.2007. 11:17 ] @
Citat: dintel011: Najjeftiniji model Omege je skuplji od najjeftinijeg modela Breitlinga. Ne znam gde si to video, ali je definitivno da ti se učinilo... Ako me sećanje ne vara, najjeftinija omega je tipa 500 evra, a breitling 1500... A omege se uglavnom kreću u rasponu od 1000-2000 evra, dok je breitling 3000-5000... [ dintel011 @ 14.03.2007. 12:31 ] @
[ Lesli Eldridz @ 14.03.2007. 12:34 ] @
Pa jel' pokazuju vreme ti satovi i za koliko se to vreme koje oni pokazuju razlikuje od onog vremena sto ga pokazuju kineski satovi od 500 dinara sa pijace?
[ ventura @ 14.03.2007. 12:38 ] @
@dintel011:
Ne znam ja tačno modele, ali otiđi u bilo koju radnju koja ima Breitling i Omegu, i videćeš da je po cenama Omega za klasu ispod Breitlinga. @lesli: Fuck off. [ boccio @ 14.03.2007. 14:04 ] @
Citat: Lesli Eldridz: Pa jel' pokazuju vreme ti satovi i za koliko se to vreme koje oni pokazuju razlikuje od onog vremena sto ga pokazuju kineski satovi od 500 dinara sa pijace? Zasto, ali zasto u svakoj temi moras da trollujes? Mislim, i meni je (iskreno) glupa tema "koje satove nose bogati" i da li su to satovi od 50.000 evra, ili 200.000 evra, ali mi zaista ne pada na pamet da miniram temu ovakvim idiotskim flame-baitovima. Na stranu sto ti ocigledno (namerno) ignorises cinjenicu da je u pitanju nakit, a ne sprava za pokazivanje vremena. Tako da ti je konstatacija podjednako glupa kao da si rekao koja je razlika izmedju 16-to karatnog dijamanta i one kineske mindjuse kad obe vise na uvetu. Kome je interesantno nek diskutuje, ostali - back off. Da sam ja moderator MadZone-ta, ovaj post bih momentalno brisao. [ zraj @ 14.03.2007. 16:20 ] @
"Ručni sat je do početka 20. stoljeća, naime, bio namijenjen ponajprije ženama i kao ures na njihovu zapešću nije morao imati posebnih tehničkih karakteristika niti je trebao osobito precizno mjeriti vrijeme. Prvi je muški ručni sat zapravo pokrenuo pravu revoluciju u urarskoj umjetnosti, a ona traje i danas. Kao jedini muški ures općenito prihvaćen na svim razinama i u svim kulturama, on je sada morao zadovoljiti ne samo estetske nego i tehničke zahtjeve svoje probirljive klijentele. Draguljar Louis Cartier stoga se, kad je odlučio napraviti prvi ručni sat, za pomoć obratio Edmondu Jeageru, majstorskom uraru koji je nekako u to vrijeme, prije 102 godine, bio sklopio zajednički posao s Antoineom LeCoultreom ? i tako je nastao Jeager DeCoultre, jedna od najboljih svjetskih marki satova." http://www.nacional.hr/printable/articles/view/14108/ "Među hrvatskim političarima i poslovnim ljudima visoko kvalitetni satovi postali su diskretan i nenametljiv statusni simbol: za razliku od skupocjenog automobila, luksuzne satove prepoznat će samo zaljubljenici u urarsku umješnost koji to znaju cijeniti na adekvatan način" "Ipak, uz investicijsku, pa i statusnu vrijednost, jer u poslovnom svijetu vrijedi nepisano pravilo prema kojem se za prvi dojam promatraju cipele i sat na ruci, satovi imaju i svoju sentimentalnu vrijednost. Tako ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nosi Breitling, koji je naslijedio od oca. Breitling ima i supruga hrvatskog premijera Ive Sanadera, Mirjana Sanader. Miomir Žužul nosi, pak, marku Frank Muller, a drag mu je i Panerai GMT na kojem je, uz lokalno vrijeme, istodobno moguće vidjeti i vrijeme u bilo kojoj drugoj državi. Sat na ruci, uz to, govori o statusu svog vlasnika na prilično nenametljiv način, jer dok će svatko moći odoka procijeniti koliko je novca potrebno za određenu marku automobila, a većina će prepoznati i marku cipela, pravu vrijednost sata moći će primijetiti samo pravi zaljubljenici u urarsku umješnost koji je stoga znaju i cijeniti na adekvatan način." Koje satove nose srpski politicari: http://www.kurir-info.co.yu/Ar...ruar/19-20/V-02-19022005.shtml [ Ivan Dimkovic @ 14.03.2007. 19:09 ] @
Citat: Ipak, uz investicijsku, pa i statusnu vrijednost, jer u poslovnom svijetu vrijedi nepisano pravilo prema kojem se za prvi dojam promatraju cipele i sat na ruci, Ccc za prvi dojam se promatra cena - i to ne sata :-))) [ StORM48 @ 14.03.2007. 21:38 ] @
Nekolicini su pobrisane poruke, jer su se odnosile na postove korisnika Lesli Eldridz, a da tema ne bi ostala "sakata".
@Lesli Eldridz Uzdrži se od postovanja, ako nemaš šta korisno da napišeš! - tema nije "šta mislite o skupim satovima", a još manje "šta mislite o ljudima koji ih nose", te se osećaj slobodnim da preskočiš diskusiju. Iako je ovo MZ, Pravilnik postoji i ovde, pa ga slobodno konsultuj! Pozdrav [ Lesli Eldridz @ 14.03.2007. 21:42 ] @
OK, evo nisam video ovo gore dok sam pisao, pa posto sam kulturan, sad cu da se samoispravim i da obrisem to sto sam pisao, i necu vise da se ovde javljam, da ne bih slucajno manekenima naneo dusevni bol.
Pozdrav [ djolep @ 16.03.2007. 23:55 ] @
E ovo ni bogati ne nose
http://marina.fortunecity.com/westindia/59/ppc89.htm Prodata su samo 4 komada.Toliko ih je i bilo. Tezak 1,1 kg. Cena u milionima. [ MixMaster @ 21.03.2007. 00:25 ] @
Citat: Lesli Eldridz: OK, evo nisam video ovo gore dok sam pisao, pa posto sam kulturan, sad cu da se samoispravim i da obrisem to sto sam pisao, i necu vise da se ovde javljam, da ne bih slucajno manekenima naneo dusevni bol. Pozdrav Hahahaha, ne mogu da prestanem da se smijem buhahahaaaaahgh [ Deda_Mraz @ 21.03.2007. 01:42 ] @
Citat: Lesli Eldridz: Pa jel' pokazuju vreme ti satovi i za koliko se to vreme koje oni pokazuju razlikuje od onog vremena sto ga pokazuju kineski satovi od 500 dinara sa pijace? pa ti sigurno nećeš nikad moći da nosiš Braitlnig, zato se ni ne uzbudjuj mnogo Inače sat se ne nosi da bi ti stalno buljio u njega nego sat je pokazatelj da si ozbiljan poslovan čovek, ne možeš nositi kineski sat iz smokija i sa njim potpisivati milionske ugovore hemijskom olovkom od 10din kojoj curi mastilo Sve su to stvari koje jedan ozbiljan poslovan čovek MORA da ima, e sada što neko drugi ko nije poslovan čovek može da priušti braitlnig i ostalo...to je druga priča [ Lesli Eldridz @ 21.03.2007. 08:20 ] @
Aha, znaci treba da budes folirant. Pa to je OK, a i ne moze svako da bude maneken za sat, iliti po Websteru mannequin sto je sinonim za dummie, rekli smo. To moze samo poseban soj rogate marve bez premca, zvacemo je alfa marva, i po koji impotentni gmaz. Sta da radis. Mora neko i fukara da bude, jer kako bi se u suprotnom znalo ko je arijevac i alfa rogata marva kad ne bi bilo fukare i kad bi sad svi nosili brajtlinge.
Eeeee, moj deda ziveo 92 godine uz rusku raketu i pod golom sijalicom, u zivotu u bolnici nije bio, osim na kraju kad je umro, bicikl je vozio do par meseci pre kraja, imao je odnose do desetak godina pred smrt (imao bi on i posle, no nije imao sa kime jer su poslednji njegovi prijatelji / ce bili umrli krajem proslog veka) a neki sad ne mogu bez brajtlinga, indukcionih ringli i bordure u kupatilu. Sta da radis, napredak je to. Citat: Deda_Mraz: pa ti sigurno nećeš nikad moći da nosiš Braitlnig, zato se ni ne uzbudjuj mnogo ;) Sta ce more to meni? Ja i kad bi mi neko to dao ili kad bih to dobio na kutiji (koju ne igram) ili tako nesto, ja bih to odmah prod'o i kupio vinograd ili nesto tako, a za kusur pivo za kuliranje. Pusti to sta cu moci ja a sta necu moci, nego daj da mi pokrenemo jednu temu, da vise vi arijevci ne govorite da se svaka zagadjuje, pa da mi vi arijevci i pomodari jednom za svagda objasnite, zasto vi uvek i na svakoj temi polazite od pogresne pretpostavke da svi imaju zelju da kupuju te bedastoće za bedake kao sto su ti brajtlinzi, majtlinzi, prade, bentliji i ostale smaracine za folirante, manicne i frustrirane? Ako hocete u Evropu morate da naucite da nije Evropa da "nosis brajtling" , "vozis bentli" i budes "imaoc kartice" , nego je sad Evropa da ista pravila vaze za sve, bio prosjak ili car , da svako ima pravo da bude razlicit i tako te stvari. Takodje na toj temi, ako je pokrenemo i ako zazivi, bih voleo da mi kazete da li je vredelo? Mislim, onako, iz dubine dna, da priznate i ispricate o cemu razgovarate kasno nocu sa vasim licnim demonima, ono, da li taj brajtling ili guci i prada i ostale gluposti vrede svih klimoglavstava, svih uvlacenja u bulje i svih duuuugih smaranja sa primitivnim i agresivnim manijacima koji uglavnom cine tu pasminu koja voli da se otima o te bezvredne djindjuve i ogledalca? Pa je li? [Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 21.03.2007. u 09:53 GMT+1] [ DaliborP @ 21.03.2007. 09:27 ] @
Citat: Lesli Eldridz: folirant.. manekensoj... rogate marve bez premca... alfa marva.... impotentni gmaz.. fukara.. arijevac.. alfa rogata marva... pomodari... bedake... folirante... manicne... frustrirane... licnim demonima... primitivnim i agresivnim manijacima... pasmina... Pobogu covece, odakle tolika mrznja i prezir? Jel se zapitas ti ponekad kakve gluposti pises? [ Lesli Eldridz @ 21.03.2007. 15:25 ] @
Meni se cini da ti mislis da nije vredelo. Pa onda promeni nesto, sta sad. Elem. To uopste nije mrznja. Mrznja podrazumeva akciju, a mene za tu izvestacenu pasminu bas briga i ne disem isti vazduh sa njima. Ali mi zato veoma smeta to sto celom drustvu, a neki od njih i celoj planeti, uporno i svuda pokusavaju da nametnu svoj primitivizam i svoje ludosti kao way to go. I onda obican covek ne moze da normalno zivi od tog smrada koji takvi sire, direktno ili preko onih labilnih licnosti koji im poveruju. Eto na primer, oni su ubedjeni u to da svi na svetu hoce da "nose" te njihove brajtlinge i "voze" te njihove bentlije, i u svakoj prilici, i u vezi svega, polaze sa tih svojih iscasenih pozicija. I onda na osnovu toga sude o svemu i agresivno pokusavaju da svima nametnu te svoje "vrednosti" , a one koji to nece diskriminisu i proganjaju. Neka iskuliraju malo, pa ce biti manje i ovakvih koji pisu to sto o njima pisem ja ( a sve je istina) , i bice manje onih koji ih po nekad stvarno "slucajno" razbucaju, kad im se pruzi prilika. Doduse, prezirem takvu fukaru, bagru i folirante, to jeste, i to ih prezirem onom vrstom prezira koji se oseca prema stetnim i odvratnim gmizavcima, nejstetnijim od sviju koji su ikada gmizali zemljom.
Ako nekome jos uvek nije jasno zbog cega su takvi bagra i obicna gamad, ne mora da ide daleko, moze samo da na primer vidi koji i kakvi likovi u bankama dobijaju kredite da bi placali rate za nekretnine kojima garantuju za te iste kredite, a koliku mecku treba da rodi obican covek koji hoce to isto. Olos i bagra, svi zajedno, i to je to. Sto opet ne znaci da sam ja sad za neki komunizam. Nisam, nego sam samo za "kapitalizam po meri coveka" , u kome nece biti rogate folirantske marve i smrada sto ga ona siri. Tu se sad namecu tri pitanja. Prvo, kako (posteno zaradjeni) novac oduzeti toj fukari, u koje svrhe su sasvim OK te djindjuve i ogledalca. Drugo, kako stvoriti sistem u kome ce toj fukari biti onemoguceno da ubuduce dolazi do vecih kolicina novca, sto samo po sebi nije lose jer ce ona opet da ga trosi na ogledalca, ali mora to, zbog pitanja broj tri. Trece, kako spreciti fukaru da svoje "vrednosti" (sto ce reci kupovinu djindjuva i ogledalaca sumnjivo stecenim novcem i kicenje njima) namece celom drustvu kao ideal. Kad drustvo ne ume da uspesno resi ova tri pitanja, dobija se moderna Srbija pod fukarskom okupacijom, u kojoj su odredjena lica koja sebe smatraju najboljim izdancima drustva u stanju da divane letnji dan do podne o tome kako najbolje i najbrze sebe pozivotinjiti i svesti se na dummy - ja za djindjuve, ogledalca, neke krpe, automobile, whatever, sve ovu u nadi da ce time opseniti druge, iste takve dummy - je, ali ih zato uopste ne interesuje nista drugo van njihovog malog, bezvrednog i beskorisnog djindjuvaskog sveta i nista drugo osim njihove male i beskorisne nalickane fasade koja krije smrdljivu i gadnu rupu punu djubreta i pokvarenosti. Kad se predje odredjena granica, kao sto je predjena kod nas, ovakvo nastrano ponasanje prestaje da bude problem ove samozvane "elite" iz prica Arcibalda Rajsa, i postaje problem drustva, mislim ako je neki vid drustva uopste opstao posle najezde ovih varvara. Tako ti je to. Spolja gladac a unutra jadac, tako to kaze prost narod. [ boccio @ 21.03.2007. 16:48 ] @
Da li ti radis nesto drugo na ES-u osim sto si dezurni flamer u svakoj trecoj temi na MadZone? I u svakoj se trudis da ponizavas, pljujes, i etiketiras ljude koji se ne uklapaju u tvoj sistem vrednosti. Da li si ti video ikog normalnog ovde (ima i onih drugih, njih ne uzimam u obzir) ko pljuje po nekom zato sto nosi swatch sa buvljaka i nipodastava ga recima "fukara", "beda", "smrad"? Ja nisam... To valjda govori nesto o tebi, ili mozda gresim?
Citat: Lesli Eldridz: Tu se sad namecu tri pitanja. Nope... namece se samo jedno. Da li ti imas kompleks od materijalnih dobara ili patolosku ljubomoru prema onima koji mogu da priuste odredjeni lifestyle. Ah, da... posteni "proleteri" ne mogu da kupe Braitling, to moze samo fukara i smrad koja zivi na grbaci postenog naroda. Davne '45-te, takve su po kratkom spisku stavljali uza zid. Pomiri se sa cinjenicom da su devedesete prosle i da se polako formira srednji sloj ljudi koji svojim znanjem, radom i strucnoscu mogu da priuste nesto vise od pastete u crevu i kineskih mindjusa sa buvljaka... Face it... [ Davor Vlajkovic @ 21.03.2007. 17:18 ] @
[ ~Vojvoda @ 21.03.2007. 18:17 ] @
@Lesli Eldridz
Pa verovao ti ili ne postoji razlika, naravno da su skuplji satovi tacniji. Bas pre neki dan pricao nam profesor iz Dig.Int.Elektronike nesto o kvarc oscilatorima i nekom bazdarenju, cak i da pojedini proizvodjaci kalibrisu elektronska kola za radnu temp~36C koliko iznosi temp ljudskog tela, i ako se promeni temp okoline, los sat moze da omane cak i za 1sec na nekih 3-4 meseca. E sada nisam bas 100% siguran da li sam sve preneo kako treba, buduci da mi je to bilo kasno, a ceo dan sam bio u skoli. Citat: Deda_Mraz: Inače sat se ne nosi da bi ti stalno buljio u njega nego sat je pokazatelj da si ozbiljan poslovan čovek, ne možeš nositi kineski sat iz smokija i sa njim potpisivati milionske ugovore hemijskom olovkom od 10din kojoj curi mastilo ;) Slazem se da je to vise statusni simbol nego sat i olovka, mada ko zna mozda bi i neki digitalac DAI ICHI sa budze bio bolji, *ebi ga ima kalkulator i alarm clock :)))))) Ali da budem iskren, imam Parker olovku, i strasno mi ide na zivce, sva je nekako bagovita i skljocava, meni je licno bolja i ta mastiljara od 10din.:)))) Za penkalo nemam primedbi, a i minarica lepo radi. A za sat bi najvise izdvojio do 500E, mozda da sam u nekom delirijumu do 1kE. Nego da se mi vratimo na temu, cisto da dopunim listu:Kada vec kupujete auto cisto da uparite i sat sa njim http://www.motorauthority.com/...ited-edition-mcmerc-slr-watch/ Toliko od mene. Poz! [ ypow @ 21.03.2007. 18:21 ] @
13. Bez političkih i verskih tema!
Iako nisam supermoderator, ja ne bih nastavio istu priču i ujedno kršio pravilo foruma, već bih moderisao (a ostalo na PM). Predzadnji post je čist OT, kao i ovaj, ali kad smo već počeli da se ispravljamo, OK je srednji sloj, ja mislim da bio bačen akcenat na "visoki" sloj gradjana. Ko su oni i odakle tamo? Što se mene tiče brišite i moderišite, ali po Pravilniku [ Lesli Eldridz @ 21.03.2007. 18:22 ] @
Citat: boccio: Da li ti imas kompleks od materijalnih dobara ili patolosku ljubomoru prema onima koji mogu da priuste odredjeni lifestyle. Cini ti se to. Meni samo smeta sto slabici koji nisu mogli da postoje kao individue nego su morali da se identifikuju sa odredjenom grupom drugih slabica koja cepa neki "lifestyle" da bi postojali, tu svoju bolest koju su proglasili za vrlinu pokusavaju silom da nametnu celom drustvu, pa tako i meni. Isto je to meni kao sto su me krajem osamdesetih silom putem TV terali da postanem "narod" , sto neki i dan danas rade. Tada je u nasoj zemlji in bilo identifikovati se sa "narodom" zato sto tako kazu na TV, a danas je iz istih razloga in identifikovati se sa sa nekim tamo japijima sa karticama sto po ceo dan rmbaju da bi kupili neke krpe ili djindjuve i ogledalca koje ne sluze nicemu, osim lecenju njihovih frustracija iz detinjstva. I nikakav ja problem sa time ne bih imao, da oni ne namecu taj svoj "lifestyle" svima. Ko ne veruje, neka pogleda bilo koju TV stanicu ili casopis i sve ce mu biti jasno, a kome ni tad nije jasno, nece mu ni biti. Citat: boccio: Pomiri se sa cinjenicom da su devedesete prosle i da se polako formira srednji sloj ljudi koji svojim znanjem, radom i strucnoscu mogu da priuste nesto vise od pastete u crevu i kineskih mindjusa sa buvljaka... Nije to pitanje. Pitanje je zasto sad svi treba da teze tome da priuste sebi to nesto za sta su im na TV rekli da ne mogu bez njega zato sto ga "nosi" neki Pera ili Mika, sta god to da je, i zasto ko drukcije kaze klevece i laze? Je li to taj vas plan kako uci u Evropu - svi da kupe te brajtlinge, a nema veze sto se i dalje sve zavrsava "kombinacijama" , "vezama", i drugim mufljuzovanjima, kao ni to sto nesto uopste treba da se "zavrsava" , umesto da ljudi zive normalno, da postuju druge ljude, da budu pristojni i pitomi? Zao mi je , nisam ja za takvu Evropu, ja sam covek seljak, a mi seljaci smo jednostavni ljudi, nismo ti mi za te vase "kombinacije" i za tu agresiju. I mi ne pokusavamo da svima nametnemo da treba da budu skromni, da se pruzaju do gubera, ili kako se vec kaze, da ne dozvoljavaju sebi da ih obuzimaju zelje i strasti zbog kojih ce morati da rmbaju po ceo dan ili ce morati da rade "kombinacije" da bi ih zadovoljili, zbog kojih ce morati da budu agresivni i da gaze druge (ili se u najmanju ruku laktaju, kako se nekad govorilo) , da bi te svoje zelje zadovoljili itd. Ne, mi to ne radimo, mi smo pitomi i nismo za naturanje drugima naseg "lifestyle" - a. Ako cemo posteno, takvi pomodari nama ni ne trebaju i nikad nam nisu trebali. Mada moze da se postavi i to pitanje - gde su ti o kojim pises, ja ih nesto ne vidim. Ono sto ja vidim je da je sve isto kao sto je bilo pod komunistima ili pod Milosevicem. Partijska drzava kao takva ozvanicena ustavom, samo sto vise ne postoji jedna partija nego njih nekoliko, da se Vlasi ne sete, i oni koji prosperiraju u materijalnom pogledu su u 95% slucajeva neki koji na ovaj ili onaj nacin imaju veze sa tim njihovim partijama, i u 99% slucajeva neki koji pristaju na taj nametnuti sistem, recimo na to hvatanje veza i vezica, na uvlacenje u bulje nekim tamo degenericima ili na podmicivanje zbog "posla" i slicno. Imas primer gore sa kreditima. Znaci, pitanje bi bilo, nevezano za stvaranje tog nekog tzv "srednjeg sloja" , zasto se pokusava da se taj japi "lifestyle" nametne celom drustvu, i koji su motivi onih koji to rade? Ja sumnjam u njihove dobre namere. Na stranu sto je ovde kod nas sve to bagra, iskot, isprdak devedesetih i "ekspert". Znaci, devedesete nisu prosle sve dok se ne srusi nakazni sistem nasilno uveden devedesetih od strane najgoreg sljama. Prema tome, nema potrebe velicati te nakaznosti iz devedesetih, nego uvek i svuda mora da se razotkriva njihova nakazna sustina. Koga je briga sta "nose" i "voze" dummi - ji, sve dok ne ponesu omcu oko vrata. [Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 21.03.2007. u 19:48 GMT+1] [ spop @ 21.03.2007. 18:48 ] @
Sto se tice tacnosti...
Najtacniji sat je onaj koji ne radi dva puta dnevno pokaze tacno vreme. [ Floyd @ 21.03.2007. 19:32 ] @
Lesli, ti si temu o satovima pretvorio u pricu o pridruzivanju Evropskoj Uniji. Razmisli malo o tome. Da li si malo opsednut politikom?
Ako te ne interesuju satovi, nemoj da pricas o njima, tolko je jednostavno. Pricaj s nekim o Evropskoj Uniji, nas pusti da balimo na skupe satove. [ Marko Lisinac @ 21.03.2007. 20:21 ] @
Lesli, nisi ti seljak, ne vredjaj seljake. Oni se ne loze na brajtling, bentli i ostalo. A ti se lozis. I pretpostavljam da zivot moze da bude gadan kada si opterecen stvarima koje ne mozes da imas..
Nego, pusti bentli, nabavi ovako nesto da budes faca u svom selu: http://www.youtube.com/watch?v=DapHhgnm6CQ [ vaske71 @ 21.03.2007. 20:42 ] @
ZIVEO Lesli Eldridz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa mi izbrisite post odmah ako zelite !!! I toliko sam imao da kazem o tome . [ Marko_L @ 21.03.2007. 21:13 ] @
Citat: Meni samo smeta sto slabici koji nisu mogli da postoje kao individue nego su morali da se identifikuju sa odredjenom grupom drugih slabica koja cepa neki "lifestyle" da bi postojali, tu svoju bolest koju su proglasili za vrlinu pokusavaju silom da nametnu celom drustvu, pa tako i meni. Ama ko tebi šta nameće ? Ko bilo kome šta nameće ? Ovde ljudi normalno pričaju o skupim satovima, a ti si se sam ubacio da kritikuješ ljude koji vole, nose ili se dive skupim satovima ? Ako ti to ne treba, nemaš para ili ne želiš da kupuješ tako nešto, a ti onda nemoj. Nije da te neko vuče za rukav da ga kupiš. Ni ja nikad ne bih za sat potrošio više od 20-30 evra, možda ne bih ni toliko, jer mi realno ni ne treba, ali nemam ništa protiv ljudi kojima iz bilo kog razloga to treba. Ne vidim zašto bi ti imao. Citat: Zao mi je , nisam ja za takvu Evropu, ja sam covek seljak, a mi seljaci smo jednostavni ljudi, nismo ti mi za te vase "kombinacije" i za tu agresiju. I mi ne pokusavamo da svima nametnemo da treba da budu skromni, da se pruzaju do gubera, ili kako se vec kaze, da ne dozvoljavaju sebi da ih obuzimaju zelje i strasti zbog kojih ce morati da rmbaju po ceo dan ili ce morati da rade "kombinacije" da bi ih zadovoljili, zbog kojih ce morati da budu agresivni i da gaze druge (ili se u najmanju ruku laktaju, kako se nekad govorilo) , da bi te svoje zelje zadovoljili itd. Ma jok, vi seljaci uopšte niste agresivni, samo kad vam nešto nije po volji jednostavno blokirate puteve i branite nama običnim ljudima da koristimo te javne puteve, sve dok vam država od tuđih para (među kojima su i moje) ne plati vaše precenjene proizvode. Ma divota. Poštenje na nivou. Kao što vidiš, ni vi prosti seljaci se ne razlikujete mnogo od tih lopova po kojima tako nonšalantno pljuješ. I vi hoćete da živite na našoj grbači, pa i da gazite po drugima (nama) da biste zadovoljili te neke vaše želje o proizvodnji kakva je bila pre nekih 50 godina, iako vidite da tako ne možete biti konkurentni na tržištu, pa se grebete iz državnog budžeta koji smo mi koji nešto radimo i primamo platu i napunili. Zato, dosta više o tom vašem "poštenju"... jer kad se sve sabere... vi seljaci ste više pokrali ovaj narod od svih Karića, Miškovića, Kostića i ostalih zajedno. [ kelja @ 21.03.2007. 21:27 ] @
Marko,
pretpostavljam da je ovo sto si napisao ironija,mislim na ovaj drugi deo o 'zlim seljacima' ??? :) [ StORM48 @ 21.03.2007. 21:33 ] @
Ovo možda jeste MAD zone, ali ovoliko MAD nije.
Lepo ste se ispucali, a sad se izduvajte. Pogotovo ovi koji se gnušaju skupih stvari. Pozdrav Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|