[ Help_07 @ 10.03.2007. 13:18 ] @
Odvijite pet minuta i pokušajte da mi pomognete!
Pozdrav svima, imam 15 godina, i imam dosta problema u svom životu i sam rešio da ga menjam. Imam dosta razloga za to, ali ne mogu sam da sprovedem promene. Upravo zbog toga, rešio sam da vam tražim pomoć. Nisam mogao da tražim pomoć od roditelja ili nekog drugog jer me je sramota. Reći ću vam sve što smatram bitinim, a ako vas još nešto interesuje – pitajte me.
Moje je da se promenim 100% jer mi ovakav način života postaje dosadan i počinjem da gubim i propuštam neke stvari koje moji vršnjaci imaju (ne mislim na materijalne).

Društvo:
Svakim danom osećam sve više patnji iz raznih razloga. Pogađaju me razne stvari iako nisam ljubomoran i retko kad zavidim drugima. Malo sam povučen i u osnovnoj školi nisam mnogo jurio za novim prijateljstvima, jednostavno bilo mi je dovoljno društvo iz odeljenja. Sada kada sam prva godina srednje škole imam problema zato što me neki “problematični” učenici zajebavaju, maltretiraju, okreću druge prema meni i sl. Postoji nekoliko učenika iz moje nove škole sa kojima mogu da se družim (ima ih 5), i to su uglavnom moje drugarice. Oni često uznemiravaju i moje prijatelje iz tog odeljenja zato što dvoje od njih 5 sluša metal, i vređaju nas rečima da smo specijalci, narkomani, debili, teletabisi i sl. Meni to smeta i sa njima i uz pomoć razrednog starešine se borimo protiv njih. Bilo je i mogućnosti da se fizički obračunamo sa njima ali sam ih ja od toga odrekao jer mislim da fizički obračun nije rešenje. Ali nisu samo oni problem, često imam utisak da kada idem ulicom, šetam školskim hodnikom (sam ili sa nekim) imam utisak da ljudi koji prođu pored mene da se odjednom zasmeju ali da se ipak suzdrže od glasnog smeha. Nije me briga mnogo zbog njih, ali na taj način se sigurno nešto ogleda, jer nepoznati ljudi ako se smeju‚ onda je to znak da nešto stvarno nije uredu. Drugovi od ranije me nikada ne zovu da izađem sa njima u grad, na bazen, žurku, pa zbog toga ne izlazim u grad. Zovu me uglavnom kada sam im nešto potreban i baš kada moraju. Ja sam uglavnom tu da instaliram igrice koje niko nezna da instalira, i da pojedinima služim kao “rame za plakanje”.

Sport:
Ne bavim se sportom, ali volim da vozim bicikl, snowboard, i volim da ronim. Slabo me privlači sport, pogotovo oni kolektivni kao što su fugbal i košarka.

Način oblačenja:
Oblačim sve i stašta, uglavnom volim široke i komotne trenerke, ne volim da nosim farmerke i opšte sve od džinsa.
Muzika koju slušam:
Slušam pop i rock nastao na prostoru stare Jugoslavije, Linkin Park, i domaći hip-hop. Ne volim novo-komponovanu turbo folk muziku.
Način života:
Više volim da sam budan noću, i da spavam danju. Veliki deo svog vremena provodim za kompjuterom, krstareći internetom, pa možda zbog toga i zapostavljam neke životne obaveze.
Škola:
Idem u mašinsku školu i nisam dobar đak (imam jedinice), učenje me ne privlači i ne volim da idem u školu jer sam izgubio nadau da će mi biti bolje.

Hobi, dodatna interesovanja:
Sve se uglavnom (više ili manje) svodi se na kompjutere, pa me onda to i verovatno uništava. Najviše krstarim imternetom, istražijem razne sajtove i chatujem, ali nikad sa istim ljudima, jer mene niko ne voli i svi me zaboravljaju.

Nadimci:
Filozof, naučnik

Porodica:
Živim sa majkom i dedom, roditelji su mi razvedeni. Otac mi živi u drugom delu grada sa majkom i ima devojku. Razvedeni su 5 godina.

Ljubav:
Do sada nisam imao devojku. Za sada koliko znam 2 devojke su bile zaljubljene u mene. U 4.osnovne jedna drugarica se zaljubila u mene, ali se nismo smuvali jer nisam znao ništa o tome. Sada se ona meni sviđa. U 7.osnovne jedna se isto zaljubila u mene ali sam je otkačio jer mi se nije sviđala, ne mogu da se smuvam sa devojkom koja mi se ne sviđa. Ipak sa takvom osobom treba deliti emocije, ljubav, razmišljanja a to se ne može postići sa nekom koja ima sasvim drugačiju sliku u glavi. Ipak, sada mislim da bi prihvatio prvu koja naiđe, ali ipak nisam siguran i znam da bi je na kraju odbio.

Zašto sam ovo napisao? Želim da mi kažete šta bi bilo pametno da radim i da menjam. Očigledno je da ovako više ne ide. Predložite mi kako da podignem svoj status u društvu, kod devojaka, šta je to što mi može dati volju da nastavim da učim, i sve ostalo što nekog čini jednim normalnim tinejdžerom.

Hvala
[ Pali zari @ 10.03.2007. 15:26 ] @
brate sta da ti kazem , upravo si opisao dobar deo mog zivota. slicno sam i ja razmisljao kada sam imao 15 leta :)
pazi sada ovako , imas 15 GODINA!!! , nesmes sebi da dozvolis da vise ovako razmisljas. izbaci iz glave sve te nebuloze.
treba da shvatis da ljudi kada nesto nerazumeju ili neshvataju se smeju i omalovazavaju neke stvari zbog svog LICNOG NEZNANJA i da bi se uklopili, jer da se ne pridruze drugima u ismejavanju tebe ili drugih i oni bi sami bili ismejani zato sto ne razmisljaju kao vecina.
Ti si drugaciji pa sta , i ja slusam hevi metal , rok , rege i funk PA STA, znaci neslusam folk i narodnjake znaci sada ce svi da mi se smeju i rugaju ? ma mogu da mi
puse ku... u paketu sa mu... , sto bi rekao nas ministar. Moj savet , NEOBRACAJ PAZNJU , budi svoj!!
Hteo si savet evo ti savet: Promeni nacin razmisljanja , nema vise onoga izgubi sam nadu i te gluposti , SUTRA JE NOVI DAN I ISKORISTICU GA MAKSIMALNO.
malo promeni ponasanje , budi malo druzeljubiviji pricaj neke dobre viceve , nadji devojku , budi srecan to je najvaznije.
E sad skola , skola ko skola , i ja sam bio prosecan djak sa nekom 3 pa sta , sada sam na drugoj godini studija , a vecina likova sto me je zajebavala u skoli sada klosari po citava dan nerade nista.
Malo se potrudi u skoli , razmisljaj o buducnosti , mastaj malo sta bi mogao da budes sutra.
I NAJVAZNIJE IMAJ MALO VISE SAMOPOUZDANJA U SAMOGA SEBE TO JE NAJVAZNIJE.
I STO JE JOS VAZIJE AKO SI NERASPOLOZEN I RAZOCARAN NE UZIMAJ DROGU , JER TO CE TE TEK DOKRAJCITI.

poz
[ dalibord5 @ 10.03.2007. 15:27 ] @
Sve to zove se odrastanje...
Ne moze ti pomoci niko na internetu,na ovom ili bilo kom drugom forumu.
Cak i niko drugi osim tebe samog.
Kazes da si los ucenik,ali o stilu pisanja se vidi da ti je obrazovanje na mnogo vecem nivou nego sto tvo je ocene potvrdjuju.
Ti si nezainteresovan.
Ako imas potencijala da budes bolji od drugih-budi to.
Bilo bi pametno da se posavetujes sa psihologom o svom problemu.
U stvari,to i nije problem.Sve kroz sta prolazis zove se odrastanjem i mnogo je tvojih vrsnjaka koji se osecaju isto kao i ti.
Ne obaziri se na druge,kasnije ces shvatiti sta znaci integritet i da nikada ne treba da povladjujes samo ukusima mase.
Imas svoj stilo oblacenja,muzike,zabave...on ne mora da se poklapa sa stavovima vecine,niti mora da odudara od njih.
Skupi hrabrost i pocni da treniras nesto.
Bilo koja borilacka vestina,teretana,KUD...bilo sta i preporodices se.
Samo skupi hrabrost,ne obaziri se na druge i ucini prvi bitan potez u svom zivotu.
I ne trazi savete na internetu...
[ Marko Lisinac @ 10.03.2007. 16:37 ] @
Citat:
Help_07: Društvo:
Oni često uznemiravaju i moje prijatelje iz tog odeljenja zato što dvoje od njih 5 sluša metal, i vređaju nas rečima da smo specijalci, narkomani, debili, teletabisi i sl.

Uh, ja bi puko kod ovih teletabisa! Kako neko moze da te nazove teletabisom i da iskuliras??

Citat:

Sport:
Ne bavim se sportom, ali volim da vozim bicikl, snowboard, i volim da ronim. Slabo me privlači sport, pogotovo oni kolektivni kao što su fugbal i košarka.

Probaj da zavolis kolektivne sportove... Prvo sto ces upoznati vise ljudi, a drugo sto ces se osecati kao deo tima, delis pobede i poraze sa ostalima, razvija se timski duh i ostalo...

[ R A V E N @ 10.03.2007. 17:27 ] @
90 % stvari sa djevojkama ti je isto kao sa dobrim bliskim prijateljima...prema tome,nema tu ništa nepoznato jer si već na početku upoznat sa 90 % stvari.:-))
[ DjoleReject @ 10.03.2007. 17:31 ] @
Eh da si Amerikanac, predlozio bih ti da uzmes pusku i pobijes sve koji te nerviraju. Ovako ces morati neko lakse resenje...

Pocni da cirkas, i to ozbiljno. Meni je to dosta pomoglo u tinejdzerskim godinama, pa i dan-danas volim da potegnem koju. Alkohol je tvoj najbolji prijatelj i omogucava sklapanje mnogih prijateljstava, posebno u krugovima slicnih ljubitelja kapljice. I devojke ces lakse smuvavati ako i one budu pijane. Ma 90% problema ce jednostavno prestati da postoji.
[ R A V E N @ 10.03.2007. 17:39 ] @
Citat:
dalibord5:
I ne trazi savete na internetu...

Na internetu će dobiti dobar savjet,ali posao ostaje na njemu.
[ fanfon @ 10.03.2007. 17:40 ] @
Heh..Kad se nadje neko ovako bistar da mu savetuje da pocne da pije, to nije daleko ni od toga da dobije savet da se pocne drogirati...Batali alkohol, drogu i sve te gluposti. U zivotu ima toliko stvari koje mozes da radis(moras da ucis kako god okrenes), ali sto vise ucis bice ti bolje. Naravno, nauceno treba znati i iskoristiti, a ne postati knjiski moljac. Secam se likova u osnovnoj skoli koji su druge nazivali streberima. Sad ti streberi pozavrsavase fakultete, a oni rmbace dzakove, kopaju kanale i rade neke jadno placene poslove...
[ Lesli Eldridz @ 10.03.2007. 18:01 ] @
Citat:
DjoleReject: Pocni da cirkas, i to ozbiljno. Meni je to dosta pomoglo u tinejdzerskim godinama, pa i dan-danas volim da potegnem koju. Alkohol je tvoj najbolji prijatelj i omogucava sklapanje mnogih prijateljstava, posebno u krugovima slicnih ljubitelja kapljice. I devojke ces lakse smuvavati ako i one budu pijane. Ma 90% problema ce jednostavno prestati da postoji.

Ala si mu dao savet, svaka ti cast. Nemoj da probleme resavas alkoholom, jer on obicno tako ne resava nista, nego te samo uvaljuje u jos vece probleme. Alkohol se pije da bi se kuliralo, i treba da ga pije onaj za koga je alkohol, i to treba da ga pije sam, uz muziku ili nesto, a za koga nije alkohol, taj ne treba ni da lizne, i posebno ne treba da pije u drustvu da bi se uklopio ili da bi razbio tremu. Slicno vazi i za savet o ekipnim sportovima, ono, da treba da ih zavolis. To ne moze, ako ih vec ne volis.

Moj jedini savet je da ne pokusavas da ides protiv svoje prirode. Budi to sto si, a ako ti se neko zbog toga smeje ili te naziva imenima, ko mu **b* mat**, to su i tako sve budale i slabici koji to rade uglavnom iz straha od drugacijeg, tj nepoznatog. Uostalom, i tako vecinu od jedno 95% ljudi cine obicne budale, pa sto bi ono sto oni imaju da kazu tebe uopste zanimalo, i zasto bi te te budalastine sto ih oni govore dodirivale. Kroz to kroz sta ti prolazis prolaze svi koji bar nesto razmisljaju. Sto rece jedan, sta te briga, i tako neces znati sta hoces do cetrdesete, a posle ce biti kasno, he he he. Prema tome, nema razloga za zabrinutost. Ja bih isto ovo rekao i mom detetu. Da je najvaznije da covek ne pokusava da ide protiv svoje prirode, i da je vazno da covek bude srecan, sta god da ga srecnim cini, normalno, dok to nesto ne ugrozava druge, a nije vazno da prati trendove i pomodarstva i da juri nekakve "uspehe" koji su za to u odredjenom trenutku vremena proglaseni od svetine koju cine budale.

Pogledaj ove linkove dole i knjigu, ako je nadjes.

Link 1

Link 2

Link 3
[ R A V E N @ 10.03.2007. 18:04 ] @
Počni da slušaš power metal,i bend pod imenom Hammerfall, i prati njihove tekstove--bez toga ništa!!!,ne zezam se,govorim tebi i svim ostalima kad im dođu teška razdoblja životu,ponavljam ne zezam se,govorim 100 % ozbiljno!!!
[ su27killeryu @ 10.03.2007. 19:04 ] @
Uh al mu dadoste savjete...uzmi ti napij se i jos power metal i fino skocis s mosta...jbt jel ste normalni ovo je dijete od 15 godina shvatice vas ozbiljno.

Nego sto ti ne popricas sa roditeljima, znas li koliko djece nema roditelje (ili ne zna ko su im roditelji)?!
[ boccio @ 10.03.2007. 19:20 ] @
Citat:
R A V E N: Počni da slušaš power metal,i bend pod imenom Hammerfall, i prati njihove tekstove--bez toga ništa!!!,ne zezam se,govorim tebi i svim ostalima kad im dođu teška razdoblja životu,ponavljam ne zezam se,govorim 100 % ozbiljno!!!

Znaci strasno, 15 minuta ne mogu da se sastavim od smeha sjajno

@Help_07: momak, ako se osecas dezorjentisano u drustvu, ne bi bilo lose da probas da ides kod (decjeg) psihiloga. Sve to kroz sta prolazis je verovao ili ne - normalno, samo ti to tako ne vidis, sto je opet - normalno Batali net i forume i ovakve postove. Dobar decji psiholog moze mnogo vise da ti pomogne u samo par razgovora, ako vec nemas taj tip odnosa sa roditeljima... I ne poistovecuj psihologa sa psihijatrom - nista ti ne fali.
Citat:

Način života:
Više volim da sam budan noću, i da spavam danju. Veliki deo svog vremena provodim za kompjuterom, krstareći internetom, pa možda zbog toga i zapostavljam neke životne obaveze.
(...)
Sve se uglavnom (više ili manje) svodi se na kompjutere, pa me onda to i verovatno uništava.

I sta ti to govori? Bezanje od stvarnosti u (sigurniji) svet racunara? Samo opusteno, i batali dan u krevetu i noc ispred kompjutera... Ima mnogo lepsih stvari u zivotu za klinca od 15 god, veruj mi

[Ovu poruku je menjao boccio dana 10.03.2007. u 20:33 GMT+1]
[ R A V E N @ 10.03.2007. 19:36 ] @
Hajde,čemu ovakvi postovi:

Citat:
boccio Znaci strasno, 15 minuta ne mogu da se sastavim od smeha sjajno

Citat:
su27killeryu i jos power metal ...ovo je dijete od 15 godina shvatice vas ozbiljno.

Riječ je o poeziji sa pozitivnom i upečatljivom porukom i nema ništa tu smiješno i beskorisno.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 10.03.2007. u 21:24 GMT+1]
[ R A V E N @ 10.03.2007. 19:47 ] @
I SIGURNO mu psiholog neće pomoći,SUMNJAM...na kraju snaga da se promijeniš i poboljšaš ostaje da leži u tebi.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 10.03.2007. u 21:17 GMT+1]
[ Silencer @ 10.03.2007. 19:50 ] @
Ako neces alkohol i drogu uzmi WoW da igras :)
[ dalibord5 @ 10.03.2007. 20:07 ] @
Iskreno,nisam jos video dete od 15 godina koje onako racionalno pise...
A jos imam jako lose misljenje o obrazovanju i kulturi danasnjih "klinaca"
Vecina ne zna ni dve recenice da sastavi bez pravopisnih gresaka.
A jos kaze da ide u masinsku skolu,gde je losiji djak...
Setio sam se onog lika koji je ovde trazio pomoc kako da se ubije,pa onog koji je,takodjer,imao razne neresene probleme...
I ovaj slucaj mi lici na istog autora...
Mozda gresim,ali pomoglo bi da se pokretac teme pnovo javi i uzme ucesce u ovom mudrovanju...
[ bobiska @ 10.03.2007. 20:13 ] @
Drustvo:
Bice bolje i vece ako budes upraznjavao ovo sta sledi.

Sport:
ovi su ok, ali u drustvu, dok ga ne steknes kreni lagano sa kolektivnim sportovima i eto prosirenja ekipe.

Način oblačenja:
Pa mogao bi malo jeans, lepse izgleda od siroke trenerke, izazvace pozitivnu promenu u pogledima upucenim od cica.

Muzika:
Prosiri repertoar bar malo.

Način života:
Najgora stavka, komp samo koliko da naucis da eventualno zivis od njega, net samo za informaciju, nikako za chat, cukaces po tastaturi ceo zivot, sada cukaj nesto drugo (ovo je uostalom najbitnije, za jedno godinu i po, pocece valjda i to i svi problemi nestaju, tek tada ti pocinje zivot) .

Škola:
Nikog ucenje ne privlaci u tim godinama kada se uce razne nebuloze. Shvati ga kao za*ebanciju, bitno da se prodju razredi do kraja srednje, posle toga pocinje pravo ucenje ako odlucis da budes baja umesto rmbacenja za neku seljacinu za sitne pare (a ima resenja i za to, ali o tome u sledecoj stavci).

Rekoh misljenje o racunarima, ali ako se vec razumes u doticne, ako te zovu samo kada im trebas, da im sredis komp, eto resenja! Pomazi samo onima, za koje mislis da mogu da ti budu ortaci, ostalima pocni da naplacujes!!! Izvini, ja zivim od toga i slicna zvaka, videces, pocece vise da te cene, a paraziti ce prestati da te smaraju. Ovo je ujedno i resenje za buducnost, ukoliko odlucis da se ne skolujes. Usput, od te kinte upisi kurs engleskog, tamo je sigurno obilje novih ugodnih likova (i naravno cica).

Nadimci:
Nebitno, bolje nego teletabis.

Porodica:
Tu se malo krije kljuc problema, mozda si preosetljivo primio novonastalu situaciju od pre 5 godina. Bez blama kod psihologa da ti objasni kako da to prevazidjes, a za koju godinu ces i sam da shvatis da je to bilo bolje, nego da si nastavio da zivis u porodici sa nezdravim odnosima. Meni je bilo jos gore, jer se keva udala za lika koji mi je celog zivota bio odvratan, a ziveo sam sa njima. Ali, verovatno sam bio tvrdji od tebe i bolje se prilagodio, pa probaj malo da poradis na tome. Znaci ne razmisljaj u fazonu "meni je uzasno", veruj ima mnogo gore. Kroz koju godinu ce ti to biti zadnja rupa na svirali, pa sto pre toga budes svestan, bolje za tebe.

Ljubav:
Jos ti je rano za prave stvari (tako kaze statistika), ali opusteno, to dolazi samo po sebi, da hoces da pobegnes, ne mozes.

Generalni savet: Ne zaziri od ljudi, nasmej se i pozdravi cak i one koji ti nisu simpaticni. Ne obracaj paznju na ogovaranja i podsmehe, toga uvek ima, bilo zbog animoziteta, ili u kontra slucaju zbog zavisti. Takvi su ljudi uglavnom, to ces vremenom da ukapiras. Vise smeha, jbg ako nisi prirodno duhovit i to se uci, citaj malo pa prepricavaj tudje dogodovstine, ludnice i nebuloze. Vremenom ces da naucis da improvizujes, da steknes "zvaku". Nadji na netu sve o elokvenciji pa primeni sta mozes. I nisi jedini klinac koji tako razmislja, svi tvoji vrsnjaci imaju iste probleme, samo ti malo vise brines oko toga. Batali to, bice sve ok.

[ vaske71 @ 10.03.2007. 20:43 ] @
1 . Ono kroz sta sada prolazis je raskrsnica izmedu detinstva i ozbiljnog coveka i to prolaze svi na razlicite nacine , neko teze a neko lakse .Teze prolaze oni koji pokusavaju da idu malo ispred vremena zbog straha od zivota onakvog kakav je ( a to obicno i jesu deca razvedenih roditelja jer u najtezim trenutcima nemaju kome da se pozale - pa iz toga sledi da nikada i nece napraviti gresku kao roditelji )
2. Drugarstvo je relativna stvar ( u periodu u kome se nalazis treba se sto vise druziti i izlaziti - za hobi na primer ribolov i izlazi u grad bez obzira sto te sve ovo muci ) sada su ti drugari retki a jedan od razloga je i to sto si los dak pa te smatraju gubitnikom .Dokazi da grese navali na knjigu budi dobar dak i to ce se primetiti ne odmah ali kako odrastas sve vise i vise !!! I jos nesto o drugarstvu - posto kazes da imas drugarice - veruj samo si na dobitku jer devojcice ranije sazrevaju od muskaraca za oko 3 godine pa jos jedan od razloga sto mislis drugacije tacnije zrelije je i ovaj razlog !!!
3. Uciti , uciti i samo uciti da bi bio veliki covek - vremenom kad postanes veliki covek dolazice ti oni jebivetri i pokusavati na sve nacine ljubazno da ti pridu jer ce oni biti gubitnici u najmanje 90% eeeeeeee - tad je osveta slatka tad ces birati sta i kako ( ovo se mora desiti )
4. Muzika je lek za dusu to je tacno - metal i slicna psiho muzika -- nije muzika -- vec sum i sumovi koji opterecuju mozak i navode te da ti se cini da si osoba koja nisi i mogu te doveti do toga da postanes isti kao i oni koji te zezaju - imbecili koji razmisljaju onim sto nemaju izmedu nogu a pokusavaju da imaju pa se kad tad nadu s one strane brave !!!
Nemoj slusati ni narodnonovokomponovanopsihosund sr##e ( savet) ili ga sluisaj ali da te niko ne cuje !!!
5, U zivot moras ici hrabro i razmisljati mozgom jer mozak ti je jedino oruzje koje deluje - upotrebi ga !!!
6. NAJVAZNIJE ---Nikad nemoj izbegavati bilo koju devojku niti ti raskidati sa njom uvek dopusti da ona raskine sa tobom bices na dobitku kasnije tokom vremena postovace te a sa 60% istih devojaka bices opet (budi nezan ,posveti im paznju uvek ih saslusaj i ako ti se mozda ne slusa naprotiv budi im uvek rame za plakanje
dobitak je neverovatan - pridobices i njihove drugarice a na kraju zbog drugarica i njihovo musko drustvo ) (najvise u mladosti bio sam Don Zuan i imao preko 100 veza a uz veze i veze sa njihovim drugaricama i dan danas me postuju i zaustavljaju da malo popricamo i procaskamo SNAGA LJUBAVI JE NEVEROVATNA !!! )
7. Nemoj da pijes mnogo - samo umereno i ne dozvoli da se nikad napijes !!!
8, Nikad ni u ludilu ne upotrebljavaj DROGU !!!

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 10.03.2007. u 22:18 GMT+1]
[ R A V E N @ 10.03.2007. 21:30 ] @
Koliko je samo ružnih,banalnih,kratkovidnih,plitkih i blesavih stvari napisano gore.:-((
[ Vladokv @ 10.03.2007. 21:53 ] @
Imaš toliko problema zato što si psihički slab. To je tvoj glavni problem. I lavovi kad napadaju, biraju najslabije žrtve. Moraš imati više samopuzdanja i samopoštovanja. Trebaš da budeš 1: naspavan i odmoran; 2: čist, ne smeš nikad izgledati zapušteno; . Mnogo zavisi kako će se prema tebi ponašati u zavisnosti od tvog ličnog izgleda. Ne smeš se predati, jednostavno budi uporan, i uspećeš skoro sve. Pričam ti o snazi duha, a to je ono na čemu moraš da poradiš.

Obavezno javi šta je bilo
[ vladd @ 10.03.2007. 23:32 ] @
Snagu duha nemaju ni mnogi odrasli.
Help_o7
Ti si svoje probleme definisao, tako da mogu da ti kazem, da si na pola puta do resenja. Samo treba sam da odlucis kada da pocnes. Sam sebi postavi prioritete, u pocetku manje pa posle vece.
Uglavnom, drustveno si bice, trebace ti afirmacija u drustvu. Sa 15 god, laksi put je zavrsetak skole. Posle odredi sebi posao, da dodjes do novca.
Onog trenutka, kada "krenes" da resavas svoje probleme, okolina ce primetiti, sam ces primetiti, pocece respekt i postovanje.

Poz.
[ deki77 @ 10.03.2007. 23:51 ] @
@Help_07
poseti neke od...
http://www.yumama.com
http://www.21dan.com
[ Stefano @ 11.03.2007. 00:24 ] @
Citat:
Odvijite pet minuta i pokušajte da mi pomognete!

I vise ako treba...
Citat:
Moje je da se promenim 100%

Ako to radis, radi samo zbog sebe, a ne zbog drugih.
Citat:

Sada kada sam prva godina srednje škole imam problema zato što me neki “problematični” učenici za***avaju, maltretiraju, okreću druge prema meni i sl. Postoji nekoliko učenika iz moje nove škole sa kojima mogu da se družim (ima ih 5), i to su uglavnom moje drugarice.

Secam se tog perioda pocetka prve godine srednje skole. Ja sam u celoj skoli znao samo trojicu ljudi, posto su isli samnom u osnovnu ali ne u isto odelenje. Vecina iz odelenja su isli u jednu beogradsku osnovnu skolu, i znali su se, prvih nekoliko nedelja bilo mi je tesko da se uklopim, onda je dosla ekskurzija, i video sam da su to sve cool momci i devojke.
A sto se tice "lokalnih faca", u svakom odelenju bude 2-3 takva, oni obicno posle postanu klosari. Kod mene u odelenju je bilo takvih, nisam imao problema sa njima, sada stvari stoje ovako, momak koji je bio najveca faca, koji je za*ebavao slabije i tako to, on je sada jedna klosarcina bez dinara u dzepu, sa kojim ne mozes ni o cemu vise da pricas, jel je intelektualno daleko ispod svojih godina. Drugi "problematican" momak, inace njegov najbolji ortak nije toliko bas degradirao, ali je degradirao u svakom slucaju. Njih su recimo tada htele sve ribe, secam se, a sada ih hoce samo oni najveci olosi-ribe, koje nemaju nikave ambicije.
Citat:
Ali nisu samo oni problem, često imam utisak da kada idem ulicom, šetam školskim hodnikom (sam ili sa nekim) imam utisak da ljudi koji prođu pored mene da se odjednom zasmeju ali da se ipak suzdrže od glasnog smeha.

Ja sam u 13-14 godina bio bucko, i imao sam isti takav osecaj, mislio sam da mi se svi smeju zbog toga, a posle sam shvatio da to nikog ne dotice, i da je to sve samo fikcija u mojoj glavi
Citat:

Drugovi od ranije me nikada ne zovu da izađem sa njima u grad, na bazen, žurku, pa zbog toga ne izlazim u grad. Zovu me uglavnom kada sam im nešto potreban i baš kada moraju. Ja sam uglavnom tu da instaliram igrice koje niko nezna da instalira, i da pojedinima služim kao “rame za plakanje”.

Zao mi je zbog toga. Ja na tvom mestu ne bih isao kod njih ni kada sam im potreban, pa nek zovu nekog drugog da im instalira igrice. Ne mogu da se setim tacno kada ali i ja sam jednom osnovnoj skoli osetio da me neki zovu samo kad im nesto trebam, ali ih nisam *ebao ni 2%. Veoma je mala sansa da ce ti neko iz osnovne ili srednje skole ostati prijatelj celog zivota. Ako mi verujes, ja uopste nemam kontakt ni sa jednim drugom ili drugaricom iz srednje skole. Kad se vidimo odemo samo na kafu ili odvojimo 10 minuta na ulici da popricamo i nista vise! I to nije nista cudno, s'obzirom da i oni medjusobno nisu odrzali nikakve kontakte. Sto se tice drugova i drugarica iz osnovne skole isto tako, sem sto sam sa 2 druga, koji su mi bili najbolji drugovi u osnovnoj skoli odrzao kontakt i dan danas, i povremeno se vidjamo (recimo svaka 2-3 meseca, nekad cesce nekad redje). Sada imam 4 najbolja druga, dva sam upoznao verovao ili ne u teretani, jednog na jednog neces verovati na benchmark forumu, a jednog na bivsem faksu, i to su prijatelji koji ce mi ostati prijatelji celog zivota, i za koje znam da na njih mogu da se oslonim bilo kada u bilo kojoj situaciji, i oni na mene isto, sto smo mnogo puta dokazali. Pored njih imam i mnogo poznanika sto muskih, sto zenskih, kolega i koleginica, mozda ce mi neko od njih jednom prerasti u pravog prijatelja, mozda ne, vreme ce pokazati.

Citat:

Bicikl, sto da ne. Ja recimo leti volim kad imam vremena da odem na Adu i da vozim bajk oko cele Ade. Sto se tice kolektivnih sportova ni ja ih ne upraznjavam nesto preterano, ne secam se kada sam poslednji put igrao fudbal, ali basket jesam, sa drugarima iz kraja, i to veruj mi mnogo znaci. Evo sad planiram ponovo da krenem i u teretanu, potrebna je rekreacija definitivno, i to upraznjavaj obavezno. Bajk je sasvim dovoljan, jedan od drugova recimo vozi bajk ne znam koliko desetina km. dnevno, i momak odlicno izgleda, ima kondiciju, fit je i to mu dodje kao odlicna rekreacija.

Citat:
Način oblačenja

Veruj mi dok nisam posao na fakultet, i mene je boleo k**** kako sam obucen. Ali to dodje posle s' vremenom. Jednostavno sada me to mnogo interesuje, pratim modne trendove, i znam tacno da se obucem kako prilika zahteva, ali to kao sto kazem dolazi s' godinama. Ne secam se da je neko u osnovnoj skoli ili srednjoj skoli bas odskakao po stilu oblacenja. Veruj mi i da ti je veliki "+" kod devojaka, ako znas lepo da se obuces, u skladu sa prilikom.
Citat:
Način života:

To ti nije dobro. To promeni pod hitno. Jedno vreme sam isao u krevet izmedju 3 i 4 ujutru, a budio se oko podneva, i to uglavnom leti dok nisam imao obaveza, ali to moras pod hitno da promenis.
Citat:
Škola:
Idem u mašinsku školu i nisam dobar đak (imam jedinice), učenje me ne privlači i ne volim da idem u školu jer sam izgubio nadau da će mi biti bolje.

Ni ja nisam nesto mnogo voleo srednju skolu, pa sam se zbog toga prebacio na vanredno, i tu mi je lepo islo. Razmisli i oko toga. Takodje ni prvi faks mi se nije svideo, posto je bilo mnogo matematike, a onda se rodila zelja ka ekonomiji i menadzmentu...i ostalo je istorija
Citat:

Sve se uglavnom (više ili manje) svodi se na kompjutere, pa me onda to i verovatno uništava. Najviše krstarim imternetom, istražijem razne sajtove i chatujem, ali nikad sa istim ljudima, jer mene niko ne voli i svi me zaboravljaju.

Ne znam sta da ti kazem. Kada sam imao prvi komp, prvih nekoliko meseci sam i ja visio na chatu i tako to. Ali posle to dosadi. Bolje nadji neki kreativniji hobi, meni je hobi naprimer fotografija i kamera. U tome recimo uzivam i relaksiram se posle napornog dana.

Citat:
roditelji su mi razvedeni

I meni isto, i to nemoj da te sekira, nisi zbog toga razlicit od drugih. Ja cak jedno vreme nisam imao kontakt sa caletom, a sada smo u odlicnim odnosima, cak planiramo i poslovnu saradnju.
Citat:

Ljubav:
Do sada nisam imao devojku.

Ja sam prvu devojku imao 1998 godine u prvom razredu srednje skole, tako da to uopste nije nista cudno.
Citat:
ali sam je otkačio jer mi se nije sviđala, ne mogu da se smuvam sa devojkom koja mi se ne sviđa. Ipak sa takvom osobom treba deliti emocije, ljubav, razmišljanja

I ja sam tako razmisljao u tvoje vreme. U jednu devojku sam bio zaljubljen ceo 7 i 8 razred osnovne skole, i mastao sam o takvoj ljubavi o delenju emocija, razmisljanja... ali u to doba tako nesto se nazalost retko desava. Desava se, nije iskljuceno, da neko osobu svog zivota nadje i u 15-oj godini, ali ta klinacka zaljubljivanja obicno nisu na duge staze. U srednjoj skoli su te veze uglavnom zezanja, ali zato to nikako ne treba preskociti, to je period odrastanja, zatim krajem srednje skole se desavaju i prave duge veze, u kojima zaljubljenost predje u ljubav, ali po meni je ipak najlepse kada u pravim godinama nadjes osobu svog zivota, za koju si siguran da bi mogao i zivot da das, osobu sa kojom mozes da provedes ceo zivot, znas kako su lepi oni leptirici u stomaku kada si zaljubljen, a znas li tek koliko je lepo kada ta zaljubljenost preraste u ljubav!!! Tako da to nemoj da te sekira, sve ce doci vremenom.

Citat:
Zašto sam ovo napisao? Želim da mi kažete šta bi bilo pametno da radim i da menjam. Očigledno je da ovako više ne ide. Predložite mi kako da podignem svoj status u društvu, kod devojaka, šta je to što mi može dati volju da nastavim da učim, i sve ostalo što nekog čini jednim normalnim tinejdžerom.

To ti ne moze niko reci. To nije matematika, nije resavanje jednacine sa vise nepoznatih, ne postoji forumula za to da na osnovu tvojih inputa, izvedemo valjan zakljucak oko toga sta sada konkretno treba da uradis kako bi se situacija preokrenula za 100% . Razmisli o ovome sto sam ja napisao, i nikako nemoj da mislis u negativnom kontekstu da si po necemu poseban, posto ces tako lako dobiti kompleks nize vrednosti, a to moze itekako da ti posle smeta u zivotu, kompleksi se tesko lece.
Citat:

Hvala

Nema na cemu, nadam se da sam ti pomogao sa ovim sto sam napisao.

[Ovu poruku je menjao Stefano dana 11.03.2007. u 01:41 GMT+1]
[ tosa @ 11.03.2007. 03:51 ] @
@Help_07
Zar ne vidiš da ima mnogo gorih od tebe, samo čitajući ovaj thread? :)

@stefano
Ko će kome ako neće svoj svome? :)
[ milanche @ 11.03.2007. 04:57 ] @
Ocito je nekoliko stvari:

- vrlo si inteligentan, i to je dobar zalog za buducnost
- vrlo si senzibilan, i to treba da okreces jedino u svoju korist
- vrlo si hrabar da se suocis sa problemima oko sebe. Samim cinom sto si nekoga otvoreno
pitao sta da se radi si o sebi rekao daleko najvise.

Evo nekoliko saveta:

- U zivotnom razdoblju u kojem si, uglavnom su najglasniji mimikricari, tj. oni koji se pretvaraju da
su nesto. Pravi momci i devojke obicno svoj zenit dozivljavaju nesto kasnije. Nesto kao u bajci
Ruzno Pace. Posmatraj sve to sa strane, i gledaj da budes dobar u skoli.

- iako sada uglavnom moras da ucis skolu, slusas matorce, sada je pravo doba da sanjas
svoj zivot u najlepsim bojama i scenama koje mozes da zamislis. Ako sigurno sledis svoje snove,
i ne popustas ni za dlaku, zivot ti obicno i donese to o cemu sanjas.

Moj otac i dan danas cuva sliku koju sam sa 16 godina crtao grafitnom olovkom na listu iz bloka na
kojoj je jedrenjak koji je uz normalna jedra imao i jedro kineske dzunke. Slucaj je hteo da sam se skoro
30 godina posle toga obreo i situirao na mestu na kojem se susrecu istok i zapad, na obali okeana.
Gotovo sve lepe slike suncanih ulica koje sam imao slusajuci dobru muziku sam kasnije sretao i na javi.

Covek najvise sebi kreira zivot svojim dobrim i plemenitim mislima.

- svakog dana nadji par momenata za sebe, napravi neki svoj mali ritual (mozda mozes da pocnes
da gajis neku sobnu biljku, pa da nekih 15-20 minuta provedes sedeci uz nju i meditiras) pri cemu
ces da razmisljas o tome sta u zivotu hoces, sta te raduje, sta ti daje snagu, cemu se vredi
posvetiti
. To o cemu mislis i sta planiras, ne moras deliti ni sa kim - bitno je da sam znas sta zelis.
Pocni i nauci da krades vreme za sebe i to sto najvise volis i zelis.

- to sto zelis, pocni da sledis. Ne posustaj i svaki dan uradi po malo - na kraju ces izaci na svoje dobro.

- sve drugo - devojke, prijatelji, pare, porodica... ce doci samo po sebi - ne juri za njima.
Juri jedino za sobom i upoznaj se sto bolje mozes.

[ vlada01us @ 11.03.2007. 12:09 ] @
Citat:
tosa: @Help_07
Zar ne vidiš da ima mnogo gorih od tebe, samo čitajući ovaj thread? :)

@stefano

Ahahhahaha, zestoko!!!
[ Stefano @ 11.03.2007. 14:08 ] @
Citat:
tosa

@stefano

ne razumem, objasni
[ Deda_Mraz @ 11.03.2007. 17:53 ] @
Alo bre jel ste vi normalni govorite mu da sluša black metal i da počne da pije? Još da neko da broj telefona odakle može gudru da nabavi i fin forum, dečko došao sa najgorim mogućim problemom (za te godine) i definicijom života a vi mu govorite da počne da pije da se drogira, sluša agresivnu muziku itd itd

Ajde šalu ostavite sa strane barem na ovoj temi jer tema nije loša, štaviše odlična je jer je SVAKO od nas prošao korz ovu fazu života.
Neću se ostvrtati na predhodne postove već ću ti izneti lično mišljenje o tvom problemu.

Pazi ovako još negde u osnovnoj školi 5-6 razred počeo sam da slušam trance tačnije slušao sam samo Astral P. jer sam sam tada mislio da oni postoje i niko više. Elem moj primer je da su svi moji drugovi i drugarice iz osnovne škole okoreli, raspali ljudi koji žive za najokorelije narodnjačke pesme, i danas je manje više ista priča, pazi šta sam ja radio. Dobijem od strica iz Izraela original CD od Astral-a Trust in Trance i neprejebiva pesam sa tog diska Mahadeva od 8:32 minuta. Kad god idem na nečiji rodjendan ja ponesem taj disk i uvek dodjem prvi. Zapucam se pored mini linije i celo vreme JA puštam muziku i ispiram im narodnjačke mozgove, recimo da sam svima bio gotivan zbog toga, jer sam uvek terorisao sve živo po rodjendanima sa Mahadevom i to je ljudima bilo zanimljivo.
Poenta je da ne moraš nikad da se "utopiš" sa ostalima u tvojoj okolini da bi im se svideo... Budi svoj i furaj svoj stil tako će te lakše prihvatiti.

Slušaj muziku koju ti želiš, oblači se kako ti želiš, ko ti kaže nešto kažeš i ti njemu, ko te udari, udari i ti njega... istom merom mu vrati, jer dok god budeš pokazivao slabosti maltretiraće te. Nemoj da budeš tužibaba i da cinkariš sve po školi jer ćeš tek dana biti na dnu. Ponašaj se opušteno, nemoj biti napet i povučen, druži se sa ljudima, pozovi ih u grad, kod tebe, na basket, na roštilj kod tebe u dvorištu, ispred zgrade ili na nekoj livadi, idite na karting.
Samo je bitno da tebe ne mrzi da se sprijateljiš sa drugim ljudima i da se zaista založš za njih kao za prijatelje, a oni ako su normalne osobe prepoznaće to i tebi će takodje biti prijatelj.
To što ti kažeš da si skoro ceo dan na internetu...to samo može da ti bude u neku ruku plus jer isto tako možeš da nadješ prijatelja, devojku drugara... recimo ja sam sasvim slučajno našao svoju sadašnju devojku preko neta sa njom sam evo još par dana pa 2 ipo godine. A nisam paćenik, nisam debeo i ružan, bubuljičav pa da sam zbog toga tražio devojku, niti sam je tražio nego eto desilo se (pisao sam već o ovome negde na MadZone pretraži) nebitno da ne objašnjavam dalje moj primer.

Uglavnom ne moraš da se baviš sportom da bi bio cool, nemoj izvaljuješ glupe fore na tudj račun, možeš i da odeš na neke utakmice da malo upoznaš i tamo ljude, nisu svi krvopije, seljaci, neobrazovani huligani... ima tamo i normalnih ljudi, pusti ti priče ljudi sa interneta koji u životu nisu bili na temi šta pišu o navijačima, nemoj da im veruješ nego idi i uveri se sam.
Kad ideš negde u grad obuci farmerke, dole neke cipelice i šulju i boli te uvo, biće ti ne prijatno prvih par puta posle ćeš biti šmeker. Ja isto u osnovnoj nisam izlazio iz trenerki, šuškavci, kriminal '92 i tako te fore duks ljubičaste najke i treša. A sada trenutku obučem samo kad sam kući i kad idem u prodavnicu presvučem se u farmerke. Imaj malo stila za oblačenje a ako to imaš onda će i okolina da reaguje na tebe na bolji način, možda te i pozovu sledeći put u grad kada vide da možeš sve samo kada hoćeš i ne mrzi te.

Ja imam X "drugova" koji me zovu samo kada im treba nešto oko kompa, i to uglavnom zovu noću, ja ih oteram u k.... i kažem da me ne zovu za te gluposti, i da vidiš kako odmah sutra menja priču, grad, piće, vamo tamo. Bitno je da ne budeš ničija marioneta i potrčko, ne dozvoli da te niko ponižava pred drugima i biće ti mnoogo lakše, osećaćeš se kao slobodna pitca na drvetu (figurativno rečeno), osećaćeš se slobodno kao kada preko leta obučeš šorc a nemaš ćega ispod, sloboda brate

Još jedna stvar je da nikad ne padaš u depresije oko debilnih stvari, a to je ŽENSKE! Riba, devojaka, domaćića, sponzoruša, švalerka, cica...ima gde hoćeš i sa svakom možeš da budeš ako to TI ŽELIŠ. Nemoj nikad govoriti "ma de bre ovu nikad neću smuvati"...Budi originalan, ne kradi isfurane fore (jel ti je nekad neko rekaoda imaš... i ostale gluposti) budi šmeker, budi direktan u tome što hoćeš, ne zaobilazi kao kiša oko (sela a.k.a. I. Dimković) Kragujevca u svojoj nameri. Kada smuvaš ribu, pa ima da budeš najsrećniji na svetu, ima da zatražiš od keve odma neku kintu da kupiš neki extra parfem, dux, neke patike, kaiš....
Dakle bitno je da ne padaš u depresije, pogotovu jer imaš 15 godina, ne omaložavam te ali 15 godina je jako malo. Ja evo 1 okt. ove godine punim 2 banke i tek sada počinjem da shvatam neke stvari u kojima sam bio i po nedeljama i mesecima u bedaku kada sam imao godina koliko i ti. Ja ti pričam ovo jer sam možda najkompetentniji od svih jer sam relativno blizak tvojim godinama a neke stvari i dalje iskušavam i iskušavaću jer te život uči da živiš.

Svaka čast na temi i na hrabrosti što si postavio ovakvo pitanje, samo napred i pazi jedno NE PADAJ U BEDAK, SMOR I DEPRESIJU N.I.K.A.D.A
[ DjoleReject @ 11.03.2007. 19:11 ] @
Ja se malo (polu) nasalio i izbi frka...

Slusaj druze, al` sad ozbiljno:
Pod jedan, ne mozes ocekivati da na kompjuteraskom forumu nadjes savet kako biti kul. Svi ovi koji razumeju kakav je osecaj kad te ljudi zovu samo da izvuku dzabe opravku kompa nisu relevantni za resenje. Tebi treba savet kako da prestanes biti mamin sin i postanes muskarac. Isto tako - ova ideja kako nasilje nista ne resava je jajarska. Pitaj stanovnike Hirosime da li nasilje nista ne resava. Naravno da resava, kad si u sukobu s nekim pokazi ozbiljnu dozu ultra-nasilja i garantujem ti da neces morati da ga upotrebljavas cesto. Mora da ti bude jasno da trenutak u kome te neko nazove teletabisom i ode kuci sa svim zubima, ti si u stvari okacio veliku tablu oko vrata na kojoj pise "kick my ass". Dok god ti ta tabla bude okacena - ljudi ce te sutirati u dupe, a ti biti sokiran zbog toga.
[ misteryh @ 11.03.2007. 19:19 ] @
Daaa Djole, bice mu mnogo lakse kad upadne u tucu (zapocne tucu) i dobije batine, posto se ne bavi sportom, visi za kompom cijeli dan i ne izlazi, fizicki vjerovatno nije najspremniji, tako da tuca NIKAKO nije resenje...
[ musicmaster @ 11.03.2007. 20:35 ] @
Mitjko,....

Samo ti brale pazi na higijenu.
To ti je najbitnije u tvojim godinama.

ZUBI, pod broj jedan. Pranje 3 puta dnevno. Sve ribe gledaju na to (pametne ribe).
Ne zapostavljaj ni izgled svojih ushiju, ono klasika, shtapitji za uvo, itd.
Nokti bla, bla, bla...

Rekao si da nisi bio sa ribom josh uvek, jel' da?
Shto znachi da drkash k'o nenormalan, jel da?
Sve dok ne budesh povalio neshto, a onda tjesh josh vishe, jel' da?

"Drugari" i ostali likovi te omalovazavaju itd ...., jel' da?

JURI RIBE!
One to manje rade, a i svidjao si se vetj nekoj, jel' da?

Ne zaboravi jednu stvar!

Mi mushkarci ne trebamo lekciju o seksu.
Mi mushkarci to jednostavno znamo od rodjenja, kako se to radi itd. (videtjesh i sam)
Zene to ne znaju, njima treba "Personal Guide" tj, YOU.

Imash kecheve?
Pa ko tje bolje i lepshe da ti pomogne oko shkole,
ako ne neka cica, kojoj si nedavno pre toga malo procheshkao ....

And one more thing!
Kada budesh trebao, nekoj curici da pomognesh oko kompa, (primetio si da ako im posvetish mnogo kvalitetne paznje oko desktopa, da ih prosto otvarash, u slatku korist, jel' da? .... ILI NISI!?!), NE SKIDAJ OCHI SA NJENIH DOKLE GOD SE BUDE VRSHILA BILO KAKVA KONVERZACIJA IZMEDJU VAS.
Netje ti biti lako, ali proveritjesh dosta toga o sebi na ovaj nachin,
thrust me.

Potenciram ti ribe samo zato, shto se meni bash sa 15 godina desilo, da na zurci kod drugarice, dozivim prvo sexualno iskustvo sa curom 3 godine starijom od mene. Ja 15 a ona 18. Lepota! Pre toga se nismo ni poljubili, ali zbog dobrog domatjeg cnog vina, zavrshili smo u krevetu. Blud cele notji.

Shta mislish da li tju nekada da zaboravim svojih 15 godina, a?
Naravno da netju.

A ti zato glavu gore, I NE ZAJEBAVAJ NAS VISHE, JE'L TI JASNO! ;)

[ Floyd @ 11.03.2007. 20:43 ] @
Prvo i najbitnije, cuvaj zdravlje. Nikad vutra, nikad ekstazi, kokain i ta g****. S obzirom da imas par problema trenutno bice onih koji ce probati da te navedu. Ovo ti ne pricam nesto sto sam cuo na televiziji nego iz svog primera. Po koje pijanstvo u tim godinama mislim da ne skodi, ali ni u kom slucaju preterivati. Teska su vremena, puno droge.
Drugo, obrazovanje je dosta bitno. Nije najbitnije ali je dosta bitno. To ti predstavlja ulaznicu u neke krugove u buducnosti. Cak moze da ti bude bitno i sada. Znaci batali kecheve, to ti vise odmaze nego sto ti pomaze. Ne moras iz sve snage da se trudis da bi bio vukovac i sta ja znam, ali neke normalne ocene moras da imas.
Trece, probaj da zaradis koju paru preko racunara i interneta. Oni samo za to i sluze i za to su previdjeni. Videces, cim zaradis neki svoj dinar osecaces se mnogo sigurnije i bolje. Naucices da cenis novac a to je vrlo bitno.
Sport...sto se sporta tice, ne moras ti da budes vrh sportista svih vremena u Srbiji. Moras ipak da se ukljucis u neki kolektivni sport. Ne bi verovao kolko to okrene stvari. Ne znam kolko si visok, tezak itd ali mislim da je kosarka ubedljivo najbolja. Narocito zato sto se basket igra svugde i svi ga igraju. Dodaj loptu ali pametno. Nemoj da dodajes samo da lopta ne bi bila kod tebe, nabaci loptu lepo. Pravi sebi prostor. Uvek lice prema koshu. Nauci da vodis, da se kreces, vezbaj shut ("Kad sam isao u OS. Ja sam bacao na kos. Kad sam bio los. Ja sam bacao jos") :) . Misli na protivnika, cimaj ga, gradi svoj stil igre, ali pravilno. Ako si nizak, vezbaj odraz. Skoci unazad kad sutas i sutaj jednom rukom. Sad fala bogu na internetu imas milion sajtova gde imas uputstva kako da uvezbas odraz. Nauci od nekog boljeg od tebe kako se pravilno shuta. Skoro sve ovo sto treba da radis u sportu treba da radis i u zivotu.
Oblacenje...trenerke koristi za sport. Mani oblacenje trenerki u skoli i tako. Delujes neozbiljno. Kontam da tebi verovatno sada odeca ne znaci ama bas nista u zivotu, ali veruj mi, ako se naviknes na farmerke, da budes chist, da se nosis sa stilom to ce ti biti isto kao da nosis trenerku. Samo stvar navike. Cak moze i da ti postane zanimljivo.
Devojke, pogledaj oko sebe, naci ces barem neku kojoj se bar malo svidjas, koja se smeshka kad te gleda. Pridji joj, pricaj s njom malo, shali se, vidi da li se smeje na fore. Mozda ti se svidi. Mozda te bas usere pa i ispadne nesto, probaj. Posle je pozoves na kafu ili sok ili sta vec pijes :) Ako ne ona, onda sledeca.
Sto se prozivanja tice...samo nemoj da se plasis. Ja sam to resio tako sto kad su me prozivali prozivao sam i ja u svom stilu. Ne agresivno nego uz dozu humora. Ako dodje do frke, nije to tolko strasno kolko ti mislis.
Muzika...nemoj nikad da se ogranicavas samo na metal recimo. Volim i ja metal nekad da slusam (Alice in Chains - Would sam se zarazio sad na primer), ali ne vidim zivot u tome. To sto ti sad slusas metal i mislis da su svi koji ne slusaju metal debili je skoro isto ko kad bi ja sad mislio da su svi debili zato sto ne puse Camel. Znaci nebuloza. Ni narodnjacima nista ne fali. Malo drugciji ritam, malo drugacije vozi ali je i dalje muzika...

Ajde javi se sta si radio da ne bi mi koji smo se trudili ispali bas totalni moroni :)
[ markolazarevic @ 11.03.2007. 20:45 ] @
Nadji devojku = resenje za sve problem.
Kratko i ******čno.
[ Floyd @ 11.03.2007. 20:54 ] @
Fakat.
[ anon-online @ 11.03.2007. 20:57 ] @
Citat:
Nadji devojku = resenje za sve problem.
Mora prvo da batali Linux ;-)
[ DjoleReject @ 11.03.2007. 21:59 ] @
Citat:
misteryh: Daaa Djole, bice mu mnogo lakse kad upadne u tucu (zapocne tucu) i dobije batine, posto se ne bavi sportom, visi za kompom cijeli dan i ne izlazi, fizicki vjerovatno nije najspremniji, tako da tuca NIKAKO nije resenje...

Ucestvovao u nekoliko i video mnogo takvih tuca i mogu ti garantovati da NIKADA NIJEDNU nije dobio lik zato sto je sportista ili visok. Apsolutno uvek pobedi ludji covek i onaj sa vecim moodima. Uostalom, i ako dobije po njusci, cilj ce biti ostvaren ukoliko bar razbije nos ovom drugom liku. Ne cimaju ga ljudi zato sto znaju da su jaci, nego zato sto znaju da ce spustiti glavu.
[ viss02 @ 11.03.2007. 22:34 ] @
Mogu li ja nešto da kažem a da ne budem kažnjen, jer se ovo protivi (valjda) pravilniku foruma. Mislim da je bolje da budem iskren i sa ne lazem oko ovoga.
[ Ilic Igor @ 11.03.2007. 22:43 ] @
Ljudi meni ovo smrdi na neku tešku paljevinu,
dečko je lepo sortirao probleme, previše je pismen za 15 godina i svestan je "kao problema" što je super.
Samo da ne osvane na nekim blogovima i sl. kao solidarnost na internetu (teorija zavere, CIA i sl.)!!
Voleo bih da nisam u pravu.
[ Deda_Mraz @ 11.03.2007. 23:07 ] @
I ja sam to odmah primetio no samo njemu može da šteti ovo što mu pišemo nama nikako.
[ Silencer @ 11.03.2007. 23:08 ] @

15 Godina i kaci mi se na GNU/Linux i postavlja ovako lepo pitanje na forumu :D

Jes da sam ja sa 15 godina instalirao mandrake i poterao da radi lucent modem:) ali jebo ti ovo meni sumljivo mnogo :) skroz se slazem sa Ilic Igorom.
[ anon28907 @ 12.03.2007. 00:39 ] @
pa dobro i ja sam u njegovim godinama koristio Debian sada uglavnom Fedora ili ovaj M$ WinXP ...

elem, ako nije paljevina, manje vise se svi prepoznamo u u ovom tekstu (znaci ja sam nasao bas bas dosta stvari koje su mi se do skoro desavale, a neke se desavaju i sad) ... jednostavno, drustvo je zajebano i postoje neki standardni drustveni problemi. u osnovnoj mi je bilo bukvalno tako kao tebi ...

e sad

1. kao sto je vladokv vec rekao: vise samopouzdanja
2. ne potresaj se sto nisi imao do sad devojku. to je slucaj kod mnogih. to ne govori da si shonja (tj. ne mora)
3. sa te 3 drugarice se druzi sto vise i trudi se da upoznajes preko njih nove ljude.
4. kao sto je stefano rekao, ovo za spavanje moras da promenis da ne zavrsis kao ja sad mi se to ustalilo i pre 2-3 ne mogu da zaspem. sto znaci, da, kada idem pre podne u skolu, nemam 7 sati sna, a to ne valja
5. preispituj sebe cesto. dobro je, cak ti i daje samopouzdanje, a sve to u cilju da drustvo ne napravi od tebe jos jednog u moru clockwork-orange-likova (hm, nisam ga jos pogledao ali ok). izbegavaj, cak i u trenucima besa da klasifikujes ljude po fazonu, muzici koju slusaju pa cak i obrazovanju (jer bes cesto moze da nanosi coveka na pravljenje ovakvih podela).

btw. a ako te stvarno zanima zika i muzicki pokreti

- Don't drink, don't fuck, don't smoke XXX

6.
Citat:

Pazi samo ovo "ovako vise ne ide". Znam da ume da zesce izj*be coveka. Jednostavno pomislis kako ti imas nesto zajebano u karakteru i kako se to ne moze promeniti nikad i polako gubis svaku nadu. Znaci taj stav, ako sam ga lepo prepoznao, treba suzbiti ...

[quote=Stefano]Ni ja nisam nesto mnogo voleo srednju skolu, pa sam se zbog toga prebacio na vanredno, i tu mi je lepo islo. Razmisli i oko toga.[/quote]
hm, jel tesko ici vanredno? imam ucenicu u razredu koja tako ide, mislim nije losa ideja ako te nervira srednja, al reko da nije malo previse tesko ?
[ fanfon @ 12.03.2007. 08:10 ] @
Logicno je da kad neko trazi pomoc, a narocito kad je nesto kompleksno kao u ovom slucaju, da da neki komentar na ponudjena resenja, da razjasni neke cinjenice. Jeste primetili da se autor teme uopste nije ubacio u diskusiju od svog prvog posta?
[ Majstor Duja @ 12.03.2007. 08:59 ] @
Citat:
fanfon: ...Jeste primetili da se autor teme uopste nije ubacio u diskusiju od svog prvog posta?

Mozda covek uziva u vikendu pa se ne loguje na forum, daj mu par dana pa onda svi u napad...
[ R A V E N @ 12.03.2007. 09:58 ] @
Citat:
torbica: Ja se prvi dan kad sam dosao u srednju potukao, kad mi lik zavalio sljagu, na fer i dobio ga pred celom skolom. Kad sam dosao u prekomandu u vojsci, prvo jutro sam zavalio tipa koji mi se drao iznad glave. A kao klinac sam gledao teenage filmove, americke gde šonja postaje glavna faca i ćapi najjaču ribu :)

Ma ti si,nema...balkanski Chuck Norris!
[ rmilosh @ 12.03.2007. 11:42 ] @
ti i jesi normalan tinejdzer. svi ti problemi koje si naveo normalni su za tvoj uzrast. svi su ih prevazisli, pa i ti ces. ali je potrebno malo vremena... ne mozes se promeniti preko noci.
pod broj jedan NADJI DEVOJKU!!!
ostalo ce sve samo doci na svoje...

nemoj da shvatis ovo kao obeshrabrivanje, ali videces tek kakvi problemi dolaze u zivotu... smejaces se ovome jednog dana...
[ viss02 @ 12.03.2007. 12:03 ] @
Kakva CIA, nemojte da preterujete. Help_07 je moj dupli account koji sam ja otvorio da bi napisao ovo jer sam mislio da će mi se smejati. Ipak sam se uverio da je ovo ozbiljn forum i da ovde ima ljudi koji vrede.
Što se tiče linux-a: Ovo sam pisao sa knoppix-a koji sam kupio 2004 ili 2003 uz PC magazin. Konektovao sam na net ovaj komp sa koga sad pišem, uradio sharing konekcije, umrežio linux i pisao :) . Nemojte da se brinete nije nikakav plan zavere. A što se tiče moje pismenosti, kako sam obrazložio probleme i td. nemoj da vas čudi kada sam 2 dana skriven od tuđih pogleda pisao polako u wordu prvi topic ove teme.
[ NickS @ 12.03.2007. 13:46 ] @
U profilu ti piše da si 1990. godište. Kako onda imaš 15. godina?
[ musicmaster @ 12.03.2007. 17:04 ] @
Citat:
NickS: U profilu ti piše da si 1990. godište. Kako onda imaš 15. godina?

A sad citiram samog sebe!

A ti zato glavu gore, I NE za***AVAJ NAS VISHE, JE'L TI JASNO! ;)

Insekt, Zivorade, Insekt!
[ Darko Prelic @ 12.03.2007. 19:53 ] @
Čekaj, čekaj, nemoj tako, čovek se u majku kune... hahaha
[ stefanb @ 12.03.2007. 21:19 ] @
Ne znas ti sta su problemi.Ovo nije nista u poredjenju sta sve moze da ti se desi.Budi malo otvoreniji i agresivniji i pocece vise da te postuju.Raduj se svakom danu i batali kompjuter.
[ viss02 @ 12.03.2007. 22:12 ] @
"Ja radim za ciju", samo neka me neko uvredi, moje kolege će da vam uzmu ip i onda će da vam popale kompjutere preko interneta :) eto ti agresivnost....
Hvala, rećiću šta sam uradio za neko vreme...
[ braker @ 13.03.2007. 00:13 ] @
Izgleda da je problem pokretacha teme dosada-koja je izrodila ne tako zanimljivo shtivo.Ali sve postaje interesantnije sa onima koji su se u istom pronashli:)
[ viss02 @ 13.03.2007. 22:15 ] @
grešiš, i to mnogo!!!!
[ Milan M. Radovic @ 13.03.2007. 23:53 ] @
U jeeee... od ovog moze da se rikne..
Je li otkad je ES postao psihitrijska ustanova...ok salu na stranu

Svi smo mi prosli kroz taj period, menja se ako moras , istrazuj sebe , poboljsaj sebe ako ima svrhe.
Sto se devojaka tice,to je stvar iskustva... "Ne smes vaginu stavljati na postolje!"

Mozda ti pomogne ona Albanska - "Sve zene su kurve sem nasih majki"
Znam da ovo zvuci odvratno ali...
[ R A V E N @ 14.03.2007. 01:02 ] @
Citat:
braker: Izgleda da je problem pokretacha teme dosada-koja je izrodila ne tako zanimljivo shtivo.Ali sve postaje interesantnije sa onima koji su se u istom pronashli:)

Kao i sa onima kojima je lakše kad vide da i drugi imaju problema pa,osmjehujući se,misle:"Dobro je,možda tamo negdje ima i gorih od mene!"...aaaaaaaa...;-))
[ musicmaster @ 14.03.2007. 01:27 ] @
Citat:
Milan M. Radovic:
- "Sve zene su kurve sem nasih majki"
Znam da ovo zvuci odvratno ali...

Ne ide ta tako, nego:

"Sve su zene kurve ....., izvini Majko ali i ti si zena!"
[ Lesli Eldridz @ 14.03.2007. 18:58 ] @
Nije ni tako, nego je kurva ona koja se hebe sa svima, samo sa tobom nece.
[ Lesli Eldridz @ 15.03.2007. 00:47 ] @
...sto znaci da ovi sto su za njih sve zene kurve imaju neki veeeeliki problem cim sa njima bas ni jedna nece...
[ R A V E N @ 15.03.2007. 03:06 ] @
A one što se j**u sa ostalima kad bi trebale samo s tobom,šta su one?

Slijede samo svoje osjećaje,hm?
[ dalibord5 @ 15.03.2007. 08:32 ] @
Ne znam sta je sa pokretacem teme,ali posle ovoga sigurno mu je jos gore!
[ NickS @ 15.03.2007. 11:26 ] @
Citat:
dalibord5: Ne znam sta je sa pokretacem teme,ali posle ovoga sigurno mu je jos gore!

Pokretaču teme je preko potrebna pažnja, očigledno, koju nažalost traži na pogrešnom mestu.
[ Help_07 @ 15.03.2007. 22:30 ] @
U pravu si, ali ipak...
Hvala svima koji su se pomučili da mi pomognu. Ja sam razmislio o svemu, i izvukao zaljučke. Naravno pri čistoj svesti sam i nemam nameru da uzimam alkohol, drogu, i da počnem da slušama pesme sa nekim "nenormalnim" tekstovima. Znam da sva ta opojna srectva imaju privremeno dejstvo i da mi oni pomažu samo da zaboravim na stvarnost. To nije moj cilj, moje je cilj da živim normalno.
Nema promena, mada nisam još počeo da menjam sve za šta su mi ljudi rekli da nije normalno.
Sto se tiče moje pismenosti, mislim sa će biti dovoljno da Vam kažem da sam prošle godine osvojio 1.mesto na takmičenju iz srpskog iz literalnog rada.
A šta sa tobom viss02 da radim? Nisi se odavno mešao, ali ipak si se i ovde pojavio. Ovo nisi ti pisao, i help_07 nije tvoj dupli nalog. Nemoj lagati ljude jer sam znaš da to nije lepo. Ja i ti smo se kačili i ranije preko foruma, samo što ti ne znaš ko sam ja. Imamo nekoliko sličnosti ali ipak ima dosta stvari po kojima se razlikujemo. Ja živim u drugom gradu, ti imaš svoje drugove koji su uvek uz tebe, život ti je lep (bar ja tako mislim), cesto imas devojku koju volis, zna te mnogo ljudi, i nikad de ne osećas usamljenim kao ja. Izvini ja sam čuo dosta toga o tebi, posećivao sam tvoj blog koji si obrisao u decembru, dledao sam tvoj "film" koji si snimio sa devojkom pa je procureo u javnost.
[ kelja @ 15.03.2007. 23:20 ] @
Ha ha ha kako se ovaj covek(moderator ES-a?) zajebava...
[ R A V E N @ 16.03.2007. 00:20 ] @
Hajde,molim te,šta nedostaje onoj muzici koju sam ja pomenuo?Ti to i ne poznaješ najvjerovatnije a kako si rekao da slušaš rock,stil nije daleko od toga,vjeruj mi.Ja sam ti to predložio jer je riječ,kao što sam već rekao,o tekstovima sa dosta pozitivnom i ohrabrujućom porukom koji govore o borbi i hvatanju u koštac sa krupnim nedaćama(objektivno govoreći,za razliku od ostatka metala),što je meni dalo snage u teškim trenutcima.

Kao što si rekao,dobar si sa izražavanjem i pretpostavljam da ti engleski nije problem.

Uglavnom,pazi sta primaš za savjet jer upravo takve krive informacije su navele osobe koje su poznati forumski spameri i blebetaši i pišu samo radi toga da nešto napišu - to je jedina svrha.

Dakle,dobio si nešto dobrih savjeta - a nešto i nikakvih - od raznih ljudi koji gledaju/su doživjeli tu stvar iz svoje perspektive.Uzmi ono što osjećaš da si ti,da ćeš se u tome ugodno osjećati.Ako ne voliš sport - screw that,nisam ga ni ja volio,zato ima nešto drugo!

Hajde,pa javi ako ti nešto drugo treba ili si u dilemi.
[ MarcoMachievelli @ 16.03.2007. 00:35 ] @
Probaj da ostanes prirodan , onakav kakav zaista jesi . Ne moj da se folirash i da glumis drugoga , jer mozes da ispadnes budala . Jako pazljivo biraj drustvo , prijatelji se ne sticu tek tako , u zivotu ces steci tek nekoliko njih , sve ostalo su poznanici . Najlepse prijateljstvo se stice u pravo u tvojim godinama , tako da to nemoj da zaboravis ...
Devojcica ti moze biti spas , da naucis sta je ljubav . Secam se scene kad sam se prvi put istinski zaljubio sa 16 godina , ta scena kod mene nikad nece da iscezne jer me podseca na moju ranu mladost i odrastanje u coveka .
Pazljivo razvijaj muzicki ukus i kani se mesta poput KST-a , gothic metal zurki , splavova , Bard klubova , Teatra itd ...
Jednom recju vodi jednostavan zivot ,onaj od koga cesto bezimo , a na kraju uvek zelimo da mu se vratimo ...
[ Marko Lisinac @ 16.03.2007. 00:40 ] @
Ljudi, ovaj tinejdzer sa problemima je jedno vreme bio problematican na jednom forumu gde sam admin... Par registrovanih naloga i dopisivanje sa samim sobom. U pocetku otvaranje topic-a u kojem diskutuje samo on (tj. oni ) a kada je(su ) poceo(poceli ) da spamuje(spamuju ) druge teme, onda smo ga provalili i desetak puta banovali. Na kraju je malo falilo da admin tim ode u posetu njegovim roditeljima i njima objasni celu situaciju.

Tako da ako hocete da mu pomognete skoncentrisite se na vece probleme. Mada, iskreno, resenje za probleme ili pravi savet ovde nece naci

[ rmilosh @ 16.03.2007. 09:20 ] @
Citat:
Marko Lisinac:
Ljudi, ovaj tinejdzer sa problemima je jedno vreme bio problematican na jednom forumu gde sam admin... Par registrovanih naloga i dopisivanje sa samim sobom.

Citat:
Help_07:
A šta sa tobom viss02 da radim? Nisi se odavno mešao, ali ipak si se i ovde pojavio. Ovo nisi ti pisao, i help_07 nije tvoj dupli nalog. Nemoj lagati ljude jer sam znaš da to nije lepo. Ja i ti smo se kačili i ranije preko foruma, samo što ti ne znaš ko sam ja. Imamo nekoliko sličnosti ali ipak ima dosta stvari po kojima se razlikujemo. Ja živim u drugom gradu, ti imaš svoje drugove koji su uvek uz tebe, život ti je lep (bar ja tako mislim), cesto imas devojku koju volis, zna te mnogo ljudi, i nikad de ne osećas usamljenim kao ja. Izvini ja sam čuo dosta toga o tebi, posećivao sam tvoj blog koji si obrisao u decembru, dledao sam tvoj "film" koji si snimio sa devojkom pa je procureo u javnost.

Sta reci vise!!! Ocigledno da je Marko Lisinac u pravu...

[ ipacid @ 16.03.2007. 18:21 ] @
Procitao sam prvu i poslednju stranicu, mrzi me da citam ono izmedju. Ukoliko hoces da budes IN i da budes popularan u drustvu, moraces da budes otvoreniji, spontaniji i uopste vise da izlazis i da vise komuniciras sa ljudima. Ovo ces najlakse postici uz alkohol, dobices potrebnu "hrabrost". Ne moras ti da se opijas do besvesti, nego cisto onako, u drustvu, na rodjendanima i tako ces skontati ekipu na istoj talasnoj duzini. I onda ces biti cesce i pozivan, jer kad je vas 5 u drustvu, i kad neko pozove jednog od vas na rodjendan, idete svi. Tako ces imati pet puta vise izlazaka, i naravno vise prilika da upoznajes i devojke, eventualno ces upoznati i bolje drustvo, koje ti vise odgovara... Vremenom ces stvoriti uslove da ti biras gde hoces i sa kim hoces. E, to je ako hoces popularnost. Samo da ti napomenem, da se 90% ljudi tvojih godina isto oseca kao ti. Oni koji ti se smeju su najgori (znam iz iskustva) jer su oni tek nesigurni i to im je jedini nacin da se pokazu, tako sto ponizavaju druge a ustvari oni nemaju nista konkretno da se istaknu.
Tako ce to biti kroz srednju skolu, kad se ona zavrsi sve se to izokrene, oni najgori postanu najbolji. Kod mene u skoli, kad sam ja bio prva godina, maturanti su bili "zakon", pusili su travu, pili i bukvalno je bila stvar prestiza biti vidjen sa njima, a kamoli druziti se. Sada su ti ljudi dno dna. Ostali su isti takvi! Ali isti. Neki su doduse i napredovali. Ali stvari se menjaju, kad sam ja imao 16 godina bilo je in nositi martinke, pusiti travu, piti po parku i tuci se bez razloga. Pravili smo zurke sa sutkama gde su mnogi izlazili sa polomljenim zubima i modricama - cisto iz zajebancije. E, tu se jedan lik isticao, jos je pevao u bendu, uvek bio prvi u tim tucama, naravno svi smo slusali neki oblik hard rocka. Ne bas hard roka, nego metal, punk, death metal... i slicne stvari. I taj lik mi je bio cool kad sam imao 16 godina. Sada ja imam 22 godine, on ima 25 i sto je najgore, on se jos uvek ponasa isto tako, sutke, death metal i te fore... Jbt, covek treba da se zeni, da nadje posao... Ne, on se opet druzi sa 16 godisnjacima i radi isto sto i pre 6 godina... Lozi se na sutke i te fore, nosi one crne majce Sepultura, Soulfly, lanci mu vise niz nogu... Malo smesno za coveka od 25 godina, zar ne? Vecina mog drustva (koji su tad bili 16 godisnjaci) su izmenjali faze i to opijanje i shutke su bile samo deo odrastanja, tu su dosle kasnije razne stvari, sportovi, techno muzika i techno zurke, pa i droga. Medjutim sve je to prolazno i dosadi, I na kraju shvatis da u zivotu mora od neceg da se zivi i pocnes da sebi stvaras uslove za zivot, kako znas i umes. Neki od starog drustva su cak umesani i u trgovinu drogom, neki kradu, neki su apsolventi na fakultetima, neki rade zanat, neki obican posao za 200 evra, ali su shvatili da je detinjstvo proslo.
I uvek se smejem kad vidim tog lika od 25... covece kako on bezbrizno zivi :)
[ kospica @ 16.03.2007. 20:28 ] @
Mali apsolutno nemas razloga da se cimas, to sve sto ti se desava to su samo tvoji hormoni. Za 5 godina neces se tih stvari ni secati i bice ti smesno. I svi ti likovi koji su sada face i njih se niko za koju godinu nece ni secati. Ja sam devojka ja znam: DEVOJKE VOLE REPERE, siroke lone i trenerke su cool, skejterke, kosarkaske tike, duksevi. A jeans i iscepane, izgrebane farmerice (na ckodeu) su da ti se zeludac okrene. A i ti si klinac, brate zezaj se, kakva ljubav u tim godinama. Cak i najuobrazeniju ribu je lako smuvati, samo treba da pokazes stav i samopouzdanje, a ti fazoni neka se pali na tebe pa se posle ti kao sto godina palis na nju od toga obicno ne bude nista, mani to. Zivi zivot, zaljubljuj se samo oprezno sa ljubavlju za to imas vremena, ne trci. I mani se sto pre misljenja ja sam odbacen, niko samnom nece da se druzi, ubedi sebe ja sam cool, ali stvarno moras ubediti sebe, i drugi ce poceti tako da te vide. Ne znam na koji fazon to radi ali stvarno radi. I izbegavaj pesimiste, nesigurne i u fazonu 'ja sam odbacen' likove, to ti ne treba u zivotu a posebno ne u pubertetu kad si i ovako izgubljen k'o burek u svemiru.
[ Ne znam @ 16.03.2007. 21:01 ] @
@ipacid (i slicnim savetnicima i pobornicima alkohola i ostalih droga)

vas komentar je zaista extra!
Kakav je vas sistem vrednosti, kada mozete ovakvim glupostima da savetujete adolescenta?!

A za tog lika koji se sa 25 ponasa kao sa 16 i voli 'sve sto vole mladi', nije ni cudo sto je malo postao retard kada je unistio CNS sa drogama i nezdravim nacinom zivota.

Svasta.
[ Lesli Eldridz @ 16.03.2007. 21:38 ] @
Sto svasta, taj lik je zaheb'o sve. Bole ga uvo, covek uspeo u zivotu, zivi punim plucima, provodi se bakice, verovatno je i srecan. A ovi sto su zivi uzidani u neke kancelarije ili nesto samo neka mu se smeju. Ne kazem da svi treba tako da rade, ali eto, taj lik je uspeo u odnosu ne nekog isfoliranog tipusa koji se (sa 2x godina) uozbiljio kao da se upuvao u crkvi, pa rmba ceo dan, ili tezi tome, a nocu sanja rmbanje, bizmise, djindjuve i ogledalca. I to sve radi samo zato sto su mu na TV rekli da tako treba, i da bi na kraju postao "imaoc kartice i kredita" ili maneken za neki "brend" necega cime dokazuje sebi i drugim uozbiljenim manekenima da je odrastao (ma sta to bilo) . Znaci, u odnosu na takve, taj baja sto nosi te lance je uspeo u zivotu. Izmedju ostalog i zbog toga sto nije folirant. Cak zivi mnogo smislenije od ovih pomenutih drvenih lutaka koje su toliko zbunjene i uplasene, da cak ni ne znaju da su zbunjene i uplasene, i to samo zato sto su trenutno nasle neko skroviste u nekom "ofisu" , iza "kartice" ili iza nekog "brenda" . Nije ovo sad savet nekome da je recept za svaciju srecu da se batale kartice i krediti pa da se ide na sutke, slusa pank i nose lanci, nego samo kazem da nema potrebe osudjivati nekoga samo zato sto je njegovo ponasanje tesko razumljivo i mozda nekad iracionalno za nekog drugog. Neka cveta hiljadu cvetova, rekli smo. Svi smo vidjali ljude koji su za nekoga dede kao se sankaju, voze rolere ili motore, idu na rok koncerte, skacu bandzi dzamping ili se spustaju kajakom niz reku, pa sta onda? Nisu imaoci kartice i kredita? Jaka stvar. Nije sve u tome.
[ R A V E N @ 16.03.2007. 22:52 ] @
Pa dobro,alkohol je quick fix u ovakvim situacijama i dosta je korišten "lijek" i od strane tzv. "ljudi bez problema",iskreno govoreći,bez obzira što se tamo nekome dizala kosa na glavi,stvari tako stoje.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 17.03.2007. u 00:22 GMT+1]
[ swoolf @ 17.03.2007. 10:31 ] @
@Help_07

Potpuno te podržavam da se suočiš sa svim problemima, pitanjima, mislima, itd, sa realnošću. Tvoja prava priroda, a to je ono najbolje, se probija, i treba da prevaziđeš taj strah da budeš drugačiji od drugih. Razmisli kakav si u stvari, tj. kakva je tvoja prava priroda, koja proizilazi iz tvojih osnovnih osećanja, iz tvog shvatanja života, i da li je bolje da budeš takav, ili veštački napravljen na osnovu toga šta ti ko soli pamet kakav treba da budeš.

Osnovni motiv čoveka je da čini dobro. Nije u pravu najjači, nego onaj koji najbolje razume stvari. Na osnovu tog kriterijuma treba uvažavati autoritete.

Osnovno je da koristiš svoj mozak, da razmisliš svojom glavom o svemu, šta je dobro, a šta loše, i koliko.

I, najbolji savet koji mogu da ti dam, poseti ovaj sajt, mnogo će ti pomoći.
[ Ne znam @ 17.03.2007. 10:37 ] @

@R A V E N
@Lesli Eldridz

Sve ste pogresno shvatili.
Neko kome zdravlje i ocuvanje zdravlja i integriteta nije na prvom mestu, sta moze uopste da postigne dugorocno gledano u svom zivotu?
Mozda vama, imati svoju i zdravu porodicu jednog dana, i nije neki cilj u zivotu, ali za vecinu ‚normalnih’ ljudi to jeste dobar cilj, i jedan od vaznih ciljeva koji ispunjavaju i oplemenjuju zivot.
Taj famozni ucaureni lik koga ne mogu drugacije da nazovem nego retard, ne da nije nije pojam ‚uspesnog’ coveka nego je pokazatelj jedne dekadencije i propasti za drustvo u celini, ali ni imanje kreditne kartice nije samo po sebi pokazatelj uspeha. To je pre svega jedna potreba da bi se lakse zivelo u ovakvoj drzavi. Samo jedan primer: ko danas moze da plati svoje skolovanje ili dodatno obrazovanje ili bilo kakav veci alat za neki rad, a da to ne bude na kredit? Mislim, koji je to mali procenat ljudi?
Stvarno pricate kojesta.
Covek koji radi i voli svoj posao i ima svoju potpunu samostalnost i ekonomsku i socijalnu i emotivnu je sam svoj gospodar. A neki retard koji verovatno zavisi od roditelja u bilo kojoj meri ili nekih rodjaka dok nosi lance na pantalonama (stvar licnog ukusa i stila pre svega) ziveci takvim zivotom (opijanja, sutke, tuce, droge), za 10 godina ce biti kao starac. Govorim zdravstveno. I za sta ce onda on biti sposoban? Nece imati kondicije ni dzakove da nosi. Mnogo sam takvih videla da je proslo kroz firmu u kojoj radim, i sami su napustali posao (cak dobro placen) jer su im poslovi ‘bili teski , ‘mnogo fizicki teski’, a za nesto intelektualnije da rade tek nisu sposobni jer ili nisu obrazovani dovoljno za to, ili su s****** svoj mozak. I po njima se vec na prvi pogled vidi da im je stanje zdravlja vrlo lose i da ce biti jos losije jer ne vode zdrav nacin zivota. To nije tesko prepoznati.
Zato je zdravlje na prvom mestu.

Sto se alkohola tice, za mlade ljude u rastu i razvoju mnogo je stetniji nego za one od 25 godina i to treba da se kaze, jer je to cinjenica. Osim toga u tim godinama se mnogo lakse postaje tolerantan na alkohol, tj takav nacin zivota vodi u rani alkoholizam. A i alkoholizam u pocetku ne boli isto kao i dijabetes. Ne znas sta ti, je dok ne zaglibis.
A da ne govorimo o drogama pocevsi od marihuane, pa redom.

Postoje mnogi drugi zdraviji i lepsi nacini da covek poveca svoje samopouzdanje bez takvih stimulansa.

Javicu se pokretacu teme dalje na pp.

Pozdrav!
[ R A V E N @ 17.03.2007. 13:06 ] @
Nisam ni promovisao alkohol,čak naprotiv,ali zaboravio sam to pomenuti gore.
[ viss02 @ 17.03.2007. 17:11 ] @
@Marko Lisinac: ja ovde zezam kao sto to radim i na tvom "zaltnom" forumu, tako da moje postove možete slobodno da obrišete. Ja stvarno nisam upućen ko je help! Uostalom vidiš da je to neki novi korisnik koji posećije samo ovu temu.
Predlog: da se ovo sve obriše pošto je ovo verovatno neko iz ekipe ovog drugog foruma

Ja se iskljucijem iz ove diskusije, a ako nekog nešto interesuje neka se obrati na PM
[ gorancir @ 17.03.2007. 21:21 ] @
Dečače, imaš bujnu maštu, zajebavaš svet oko sebe... Jednom rečju, poludeo si :)
Nađi neku devojku i upotrebi svoju maštu...

PS: Pozdrav za Liska!
[ anon-online @ 20.03.2007. 07:22 ] @
Citat:
dledao sam tvoj "film" koji si snimio sa devojkom pa je procureo u javnost.
Ako nije problem, okači negde taj film da dledamo i mi.

Citat:
Ha ha ha kako se ovaj covek(moderator ES-a?) za***ava...
Zar on nije SM?
[ Mobtel @ 20.03.2007. 11:20 ] @
Elem mozda je pokretac teme i pomislio na zajebanciju kad je pokrecao emu ali sama tema je i
te kako korisna i ima par saveta koji su i te kako dobri i dobro namerni...
Elem mogu samo da kazem da sam i ja dosao do jednog zakljucka kao i mnogi koji su pisali ovde
:
99% onih koji se u osnovnoj/srednjoj skoli duvaju i izigravaju nekog i nesto su govnari koji posle zavrse u nekoj sahti/kanalu/jami ...rmbajuci po citav dan za kikiriki...
Elem par tih koji su u mojoj osnovnoj bili ''neko'' su danas u kurcu!
pas sretoh koji dan jednog koji je bio kako neka faca i maznjavao ribe najbolje i one njega ...vidim ga mamicu mu vozi neki viljuskar o napolju vetar duva on sav onako smrzut pici po putu i kad me video okrenuo se da me nevidi jer sam ja NJEGA VIDEO...
Tako da opusti se..inace ovaj nije jedini primer koji ja imam..ima ih 5-6!
[ Ivan Dimkovic @ 20.03.2007. 11:23 ] @
Citat:

pas sretoh koji dan jednog koji je bio kako neka faca i maznjavao ribe najbolje i one njega ...vidim ga mamicu mu vozi neki viljuskar o napolju vetar duva on sav onako smrzut pici po putu i kad me video okrenuo se da me nevidi jer sam ja NJEGA VIDEO...

Sto me podseti ;)

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=dumbassjocks

"Bag my groceries" :)
[ Mobtel @ 20.03.2007. 12:01 ] @
amerikan way of life ali veoma slicno..hheehee
[ Marko Lisinac @ 20.03.2007. 13:39 ] @

ccc, kakav luzer.

[ zraj @ 20.03.2007. 14:03 ] @
Internet Savetovaliste za Mlade :

http://www.savetovaliste.org.yu/

Postanite subverzivni : Zaljubite se!

"Zaljubljivanje je najodlučniji revolucionarni čin; najodlučnijii otpor današnjem zamornom, društveno restriktivnom, kulturno suženom, i ljudski besmislenom svetu.
Ljubav menja svet. U njemu je ljubavnik nekada osećao dosadu, a sada oseća strast. U njemu je strast nekada bila zadovoljena, a sada je uzbuđena i naterana na akcije samopotvrđivanja. Svet koji je nekada izgledao prazan i zamoran postaje ispunjen smislom, ispunjen rizikom i nagrađivanjem, veličanstvenim događajima i opasnostima. Za onog ko voli život je dar, avantura sa najvećim mogućim rizikom; svaki trenutak je vredan pamćenja, rastužujući u svojoj prolaznoj lepoti. Kada se zaljubi, čovek koji se nekada osećao dezorijentisan, otuđen, i zbunjen, znaće tačno šta želi. Odjednom njegova egzistencija ima smisla za njega; odjednom ona za njega postaje vredna, čak slavna i plemenita. Razbuktana strast je protivotrov koji će izlečiti najgore slučajeve očajne i rezignirane potčinjenosti.
Ljubav omogućava pojedincima da se spoje sa drugima na smislen način – primorava ih da napuste svoje ljušture i da rizikuju da budu međusobno iskreni i spontani, da se upoznaju na mnogo ozbiljniji način. Zbog toga im ljubav omogućava da iskreno brinu jedni o drugima. Ali u isto vreme, ona izvla či ljubavnika izvan rutine svakodnevnog života i odvaja ga od drugih ljudskih bića. On će se osetiti milion milja udaljenim od mase čovečanstva, živeći kao da je u svetu potpuno drugačijem od njihovog.
U tom smislu, ljubav je subverzivna, jer poseduje pretnju ustanovljenom redu naših savremenih života. Dosadni rituali rada na poslu i društvene norme ništa više neće značiti za osobu koja se zaljubila, jer u njoj postoje mnogo preče sile od obične inercije i poštovanja prema tradiciji. Marketinške strategije koje računaju na apatiju ili nesigurnost kako bi prodali proizvode koji omogućavaju opstajanje dosadašnje ekonomije, neće imati efekta na nju. Zabava dizajnirana za pasivnu konzumaciju, koja računa na iscrpljenost ili cinizam u gledaocu, neće je interesovati.
Ne postoji mesto za strastvenog, romantičnog ljubavnika u današnjem svetu, poslovnom ili privatnom. Jer on bi mogao da uoči da može biti mnogo vrednije da sa njegovom voljenom pešači do Aljaske (ili da sede u parku i posmatraju oblake kako plove), nego da se sprema za ispit iz matematike, ili da prodaje nekretnine, i ako on odluči da je to istina, pre će naći hrabrosti da to uradi nego što bi sebe mučio nezadovoljenim željama. On zna da bi provaljivanje u groblje i vođenje ljubavi pod zvezdama noć učinilo mnogo vrednijom pamćenja nego što bi to učinilo gledanje televizije. Dakle, ljubav poseduje pretnju našoj konzumentsko-upravljanoj ekonomiji, koja zavisi od konzumiranja proizvoda (veoma beskorisnih) i rada koji je zbog njega postao uvek neophodan.
Isto tako, ljubav je pretnja našem političkom sistemu, jer je teško čoveka koji ima zašta da živi ubediti da bude voljan da se bori i pogine za apstrakciju kakva je država; čak bi bilo teško i ubediti ga da plaća porez. Ljubav je pretnja kulturama svih vrsta, jer kada je ljudima data mudrost i hrabrost od strane prave ljubavi, tradicija i običaji, koji su nevažni u odnosu na osećanja, više neće moći da ih sputavaju.
Ljubav je čak i pretnja samom našem društvu. Strastvena ljubav je omalovažena od strane buržoazije, jer je potencijalna velika opasnost stabilnosti i pretvaranju. Ljubav ne dozvoljava laži, pretvaranja, čak ni ljubazne poluistine, ali ogoljava sve emocije i otkriva tajne koje pripitomljeni čovek i žena ne mogu da podnesu. Ne možete biti neiskreni sa vašim emocionalnim ili seksualnim odnosima; situacije ili ideje bi vas privukle ili odbile bez obzira na to sviđalo vam se ili ne, bez obzira na to da li je ljubazno ili nije, da li je preporučljivo ili nije. Ne možete istovremeno biti i ljubavnik i odgovorni, poštovani član današnjeg društva; jer ljubav će vas naterati da radite stvari koje nisu ‘'odgovorne'' ili ‘'dostojne poštovanja''. Prava ljubav je neodgovorna, nepotčinjena, pobunjenička, hrabra, opasna po ljubavnika i svakoga u njenoj blizini, jer ona služi samo jednom gospodaru: strasti koja ubrzava rad srca. Ona omalovažava sve ostalo, bilo da se radi o opstanku, poslušnosti, ili sramu. Ljubav odvodi čoveka i ženu u heroizam, i u antiheroizam – do neopravdivih činova za koje oni koji vole smatraju da im nije potrebno opravdanje.
Jer onaj koji voli govori drugačijim moralnim i emocionalnim jezikom nego što to radi tipični buržuj. Prosečni buržuj ne poseduje nesavladive, nepotisnute želje. Tužno, jedino što on poznaje je tihi očaj koji dolazi od traćenja života na ostvarivanje ciljeva koje mu je postavila njegova porodica, njegovi vaspitači, poslodavci, nacija, kultura, bez mogućnosti da razmotri koje potrebe i želje on samostalno poseduje. Bez vatre ili želje koja bi ga vodila, on nema kriterijum na osnovu kojeg bi birao šta je dobro za njega a šta nije. Samim tim, on je primoran da usvoji neke dogme ili doktrine koje bi ga vodile kroz život. Postoji širok izbor životnih filozofija na tržištu ideja, ali koju životnu filozofiju čovek kupuje je nevažno dok god on bira neku bez koje bi bio izgubljen u pogledu toga šta treba da uradi sa sobom i svojim životom. Koliko ljudi i žena, koji nikada nisu shvatili da su imali opciju da izaberu sopstvenu sudbinu, tumaraju kroz život u dosadnoj zbunjenosti misleći i delujući u skladu sa zakonima kojima su ih učili, najčešće jer više nemaju ideju šta da rade? Ali onom koji voli nisu potrebni prefabrikovani principi prema kojim bi se upravljao; njegove želje prepoznaju šta je dobro za njega a šta nije, jer ga kroz život vodi njegovo srce. On vidi lepotu i smisao u svetu, jer njegove želje boje svet ovim bojama. On nema potrebe za dogmama, za moralnim sistemima, za komandama i imperitivima, jer on zna šta da radi bez instrukcija.
Ljubav svakako predstavlja pretnju našem društvu. Šta bi bilo ako bi svako odlučivao šta je dobro za njega a šta nije, bez ikakvog obaziranja na konvencionalnu moralnost? Šta ako bi svako radio ono što bi hteo, sa hrabrošću da se suoči sa posledicama? Šta ako bi se svako plašio beživotne monotonije u kojoj nema ljubavi više nego što bi se plašio preuzimanja rizika, nego što bi se plašio gladi ili opasnosti?
Šta ako bi svako sam definisao svoje ‘'odgovornosti'' i ‘'zdrav razum'', i usudio se da sledi svoje najdivlje snove, da postavi visoke ciljeve, i živi svaki dan kao da mu je poslednji? Zamislite kakav svet bi to bio! Sigurno bi bio drugačiji nego sad – a potpuno je istinito da se ljudi iz ‘'mejnstrima'', istovremeni branioci i žrtve statusa quo, plaše promene.
I tako, uprkos stereotipnim slikama koje se koriste u medijima da bi se prodale paste za zube i stvari za medeni mesec, iskrena, strastvena ljubav je obeshrabrena u našem društvu. ‘'Ponesenost emocijama'' izaziva zgražavanje; umesto toga smo vaspitani da uvek budemo u pripravnosti pred opasnošću da nas naša srca odvedu u pogrešnom pravcu. Umesto da budemo podsticani da imamo hrabrosti da se suočimo sa posledicama rizika poduzetog u potrazi za željama našeg srca, mi smo savetovani da uopšte ne preuzimamo rizik, da budemo ''odgovorni''. I sama ljubav je regulisana. Muškarac ne sme da se zaljubi u drugog muškarca, niti žena u drugu ženu, niti pojedinac iz jedne etničke grupe u pojedinca iz druge etničke grupe, u suprotnom bi se aktivirali uobičajeni bigoti koji formiraju prvu liniju fronta za napad moderne zapadne kulture na pojedinca. Čovek i žena koji su već međusobno sklopili legalne/religiozne ugovore, ne bi trebalo da se zaljube u nekog drugog, čak i ako više ne osećaju ikakvu strast prema bračnom partneru. Ljubav kakvu većina od nas poznaje danas je pažljivo prepisan i determinisan ritual, nešto što se dešava petkom noću u skupim bioskopima i restoranima, nešto što ispunjava džepove vlasnika akcija u industriji zabave, a da ne spreči radnike da se na vreme pojave u kancelariji i da budu spremni da čitavog dana preusmeravaju telefonske pozive.
Ova regulisana, komercijalna ljubav nimalo ne nalikuje na strastvenu ljubav koju praktikuje onaj koji iskreno voli. Ova ograničenja, očekivanja, i propisi ugušuju pravu ljubav; jer ljubav je divlji cvet koji nikada ne može da izraste unutar ograničenja pripremljenih za nju, već se uvek pojavljuje tamo gde je najmanje očekivana.
Moramo da se borimo protiv ovih kulturnih prisila koje će osakatiti i ugušiti naše želje. Jer ljubav je ono što daje smisao našem životu, želja koja nam omogućava da osmislimo našu egzistenciju i nađemo smisao našeg života. Bez ovoga, ne postoji način da odredimo kako da živimo naše živote, osim da se podredimo nekom autoritetu, nekom bogu, gospodaru, ili doktrini koja bi nam rekla šta da radimo i kako da to uradimo, a da nam nikada ne pruži zadovoljstvo koje pruža samoodređenje. I zaljubite se danas, u čoveka, ženu, muziku, ambiciju, u sebe…u život!
Neko bi mogao reći da je smešno terati druge da se zaljube – jer čovekovo zaljubljivanje nije svestan izbor. Emocije ne slede instrukcije racionalnog uma. Ali sredina u kojoj mi moramo da živimo naše živote ima veliki uticaj na naše emocije, i mi možemo da donosimo racionalne odluke koje će uticati na naše emocije, i racionalne odluke koje bi uticale na ovu sredinu. Trebalo bi da bude moguće da radimo na promeni okruženja koje je neprijateljsko prema ljubavi u okruženje koje bi je ohrabrivalo. Naš zadatak mora da bude konstrukcija sveta u kojem ljudi mogu da se zaljube, i time ponovo stvorimo ljudsko biće tako da budemo spremni za ‘'revoluciju'' o kojoj govorimo na ovim stranicama – tako da budemo sposobni da nađemo smisao i sreću u našim životima.
Šta bi bilo ako bi svako odlučivao šta je dobro za njega a šta ne, bez ikakvog obaziranja na konvencionalnu moralnost? Šta ako bi svako radio ono što bi hteo, sa hrabrošću da se suoči sa posledicama? Šta ako bi se svako plašio beživotne monotonije u kojoj nema ljubavi više nego što bi se plašio preuzimanja rizika, nego što bi se plašio gladi ili opasnosti? Šta ako bi svako sam odredio svoje ‘'odgovornosti'' i ‘'zdrav razum'', i usudio se da sledi svoje najdivlje snove, da postavi visoke ciljeve, i živi svaki dan kao da mu je poslednji? Zamislite kakav bi to svet bio! "

[Ovu poruku je menjao zraj dana 20.03.2007. u 18:41 GMT+1]
[ NickS @ 20.03.2007. 15:05 ] @
Citat:
Mobtel: ...
99% onih koji se u osnovnoj/srednjoj skoli duvaju i izigravaju nekog i nesto su govnari koji posle zavrse u nekoj sahti/kanalu/jami ...rmbajuci po citav dan za kikiriki...
Elem par tih koji su u mojoj osnovnoj bili ''neko'' su danas u kurcu!
Tako da opusti se..inace ovaj nije jedini primer koji ja imam..ima ih 5-6!

Još su i dobri slučajevi koji voze viljuškar i rmbače po kanalima. Gadni su oni (iz iste fele propalica) koji nisu naviknuti (od strane roditelja, najčešće) da se za bilo šta u životu pomuče, pa obijaju tuđa kola, kradu mobilne telofone po autobusima a ekstremi među njima se late i oružja. I to najčešće onima koji su to teškom mukom zaradili. To je već problem ...
[ Lesli Eldridz @ 20.03.2007. 16:05 ] @
Citat:
Marko Lisinac:
Citat:
 ccc, kakav luzer. :D

I meni se to cini. Dzabe mu sav danasnji "uspeh" , kad i posle ko zna koliko godina nije preboleo to sto mu je tipus koji mu sad pakuje salatu pre sto godina hebo simpatiju u koju je ovaj nas junak bio potajno zaljubljen (on, i jos sto hiljada ostalih junacina) . Mada se meni sve cini da bi se ovaj "pisac" vrlo rado menjao sa tim tipom, kad bi moglo da se vrati vreme, i pored svega. Takvi su oni. Dzabe im je posle "uspeh" kad nemaju mladost, i kad i posle celih decenija jos uvek imaju potrebu da nicim izazvani pisu izlive mrznje prema nekim tamo kasirima u ducanu.
[ Bananaman @ 22.03.2007. 00:18 ] @
Evo opet situacije gde Lesli nicim izazvan izliva svoju inteligenciju po [EM]-u

Samo ne znam da li nije bio uspesan u mladosti, pa je neko bio kresao njegovu simpatiju ili sada nije uspesan pa pakuje peceni kikiriki u rinfuzi u Maxiju, kunuci prokleti kapitalizam...

[preterivanje] jos ako bih sada Lesliju rekao da imam novi mobilni telefon od 400 evra, krenula bi paljba po "nasem" svetu, autenticnim Srbima, prozivanje Kropotkina i sl. Naravno, rec "klepetusa" nema da omane [/preterivanje]

Show must go on

E, da... @Dimkovicu
Lik nije luzer, samo je malkice frustriran jos iz mladosti ... A svi znamo koliko je zaista ljudski prastati i voleti bliznjega svoga, pa makar ti taj bliznji pakovao robu u marketu hehehe
[ Lesli Eldridz @ 22.03.2007. 10:06 ] @
A sto ti opet o meni, da se nisi prepoznao u pisaniju ovog simpaticnog ali malo mentalno obogaljenog lika? Po zakljucku bi se reklo da je tako. Pa da, lik je tipican viner, to se odmah vidi. Isto kao sto si to ti i ostali koji rade to sto si pisao o tim djindjuvama. Meni su to sve jadnici, da ti pravo kazem. Samo sto ih ima mnogo i jako se deru. Sta da radis, nije im lako, pa moraju nekako da se izive i da se iza necega sakriju od pravog zivota. Neki od ovih ovisnika rano zavrse na groblju, neki dobiju cirozu, neki zavrse krijuci se iza religije, a neki boga mi krijuci se iza tih djindjuva sto si opisao ili iza onih andrmolja sa drugih tema. Ako, ako, i to je bolje nego da postanu serijski ubice. Takvi su oni.
[ rocki @ 26.03.2007. 19:43 ] @

Način života:

Odmah i konkretno tu je greska. Pisem ti iz iskustva. Otac sam troje dece, najstariji 22god, mladji 20god i 13god.

Najstariji provodi 18h za kompom i igra KnightOnline igram ga i ja al samo u slobodno vreme. Elem staro drustvo ga postepeno napusta, nema vremena da juri devojke a kako bi kad nocu igra a leze da spava posle 6h ujutru. Naravno ustaje poslepodne umija se stavlja pijac u igrici i prodaje za novac od igrice. Zvuci zabavno al kad postajes zavisnik vreme je za prekid. Kod njega to ide vec 2 pune godine. Resicu to sa njim a ti nislucajno alkohol i sl. nego okreni se druzenju izaberi sebi drustvo, kreni da se bavis nekim sportom i tu ces naci srodne osobe znam 100%, 7g sam bio trener WingTsun Kung Fu-a.
I vratice ti se samopouzdanje i vera u mnogo divnih stvari koje zivot koi je tek pred tobom nosi. Negativne stvari konstatuj ali ne registruj, i budi malo zesci pozitivac a ne tako cvrst negativac, ciniti se da se smeju pa sta, neka se smeju smej se i ti njima ako je neko kvarnjak i ismeva se neznaci da je savrsen a sigurno nije jer se nebi smejao. Vidis da te interesuje PC epa onda budi hrabar pa upisi i zavrsi nesto u tom pravcu, pa spoi lepo sa korisnim, samo nikako nedozvoli da ti se licnost izgradjuje u suprotnom smeru, a tebi se tek izgradjuje licnost.

Poz i samo napred dignute glave
[ r3ct0r @ 02.04.2007. 03:31 ] @
Citat:
Mitjko,....

Samo ti brale pazi na higijenu.
To ti je najbitnije u tvojim godinama.

ZUBI, pod broj jedan. Pranje 3 puta dnevno. Sve ribe gledaju na to (pametne ribe).
Ne zapostavljaj ni izgled svojih ushiju, ono klasika, shtapitji za uvo, itd.
Nokti bla, bla, bla...

Rekao si da nisi bio sa ribom josh uvek, jel' da?
Shto znachi da drkash k'o nenormalan, jel da?
Sve dok ne budesh povalio neshto, a onda tjesh josh vishe, jel' da?

"Drugari" i ostali likovi te omalovazavaju itd ...., jel' da?

JURI RIBE!
One to manje rade, a i svidjao si se vetj nekoj, jel' da?

Ne zaboravi jednu stvar!

Mi mushkarci ne trebamo lekciju o seksu.
Mi mushkarci to jednostavno znamo od rodjenja, kako se to radi itd. (videtjesh i sam)
Zene to ne znaju, njima treba "Personal Guide" tj, YOU.

Imash kecheve?
Pa ko tje bolje i lepshe da ti pomogne oko shkole,
ako ne neka cica, kojoj si nedavno pre toga malo procheshkao ....

And one more thing!
Kada budesh trebao, nekoj curici da pomognesh oko kompa, (primetio si da ako im posvetish mnogo kvalitetne paznje oko desktopa, da ih prosto otvarash, u slatku korist, jel' da? .... ILI NISI!?!), NE SKIDAJ OCHI SA NJENIH DOKLE GOD SE BUDE VRSHILA BILO KAKVA KONVERZACIJA IZMEDJU VAS.
Netje ti biti lako, ali proveritjesh dosta toga o sebi na ovaj nachin,
thrust me.

Potenciram ti ribe samo zato, shto se meni bash sa 15 godina desilo, da na zurci kod drugarice, dozivim prvo sexualno iskustvo sa curom 3 godine starijom od mene. Ja 15 a ona 18. Lepota! Pre toga se nismo ni poljubili, ali zbog dobrog domatjeg cnog vina, zavrshili smo u krevetu. Blud cele notji.

Shta mislish da li tju nekada da zaboravim svojih 15 godina, a?
Naravno da netju.

A ti zato glavu gore, I NE za***AVAJ NAS VISHE, JE'L TI JASNO! ;)

najbolji odgovor u trenutnoj situaciji ;)
[ jeftonikius @ 03.04.2007. 15:42 ] @
Samo sačuvaj ovo što si napisao, jednog dana kroz koju godinu biće ti to diiivna uspomena!