|
[ SindzaBG @ 12.03.2007. 12:33 ] @
| Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pokrenula je istragu o tome kako je RTV B92 došao do državne zgrade od 3.700 kvadrata u elitnom delu Novog Beograda, saznaje Press! Ovu istragu tražio je lično ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, koji tvrdi da se B92 uz pomoć Mlađana Dinkića na nezakonit način uselio u zgradu Narodne banke Jugoslavije!
- Velja je na jednoj od poslednjih sednica Vlade Srbije tražio da se utvrdi ko je i kako za smešno male pare TV B92 dao poslovni prostor koji vredi milione evra! Na njegov zahtev pokrenuta je i istraga. Očekujemo da se utvrdi za koliko je u tom poslu oštećena država. Neko će za taj lopovluk, pre ili kasnije, morati da plati! - kaže za Press jedan od najbližih saradnika Velimira Ilića.
Ministar Ilić juče nije odgovarao na pozive novinara Pressa. On je, međutim, u intervjuu na TV Košava potvrdio da je inicirao ovu istragu.
- Tražio sam da se utvrdi kako je ta televizija uz pomoć jednog ministra skoro za džabe došla do zgrade od 3.700 kvadrata. Pouzdano znam da je tu počinjeno niz nezakonitosti, zbog kojih će morati da odgovaraju i Veran Matić i svi koji su u tome učestvovali - rekao je Ilić.
On nije spomenuo ime Mlađana Dinkića, ali je očigledno na njega aludirao, pošto je u vreme kada je B92 dobio zgradu NBJ Dinkić bio guverner. Na pitanje novinara da li je ovu istragu pokrenuo baš sada samo zbog toga što B92 ovih dana napada direktora "Puteva Srbije" i potpredsednika NS Branka Jocića, ministar Ilić je odgovorio odrečno.
- Nije to ništa lično. Zakon mora da se poštuje. Pa, ti sa B92 svaki dan drže moralne lekcije svima u Srbiji, a ovamo učestvuju u klasičnom kriminalu! - naglasio je Ilić, i objasnio da je zgrada u kojoj se sada nalazi RTV B92 nezakonito izuzeta iz vlasništva bivše državne zajednice SCG.
- B92 taj prostor plaća ispod svake cene. O tome sam već ranije obavestio ministra policije Dragana Jočića i sve ostale državne organe - naveo je Ilić.
S druge strane, direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić za Press kaže da ništa ne zna o optužbama Ilića niti o pokretanju istrage zbog zakupa bivše zgrade NBJ.
- Ne znam ništa o tome. Tačno je samo to da je bio konkurs na koji smo se regularno javili i dobili taj prostor u zakup - kaže Matić.
Na pitanje koliko ta televizija plaća mesečni zakup za ovu zgradu, Matić odgovara:
- U ovom trenutku zaista ne znam, ali taj podatak mogu da vam dostavim već sutra!
Zamenik direktora Republičke direkcije za imovinu Srboljub Panić kaže da će oni odmah ispitati ovaj slučaj.
- Najpre treba da vidimo kako su oni zaista dobili tu zgradu u zakup, u kojoj se nalaze još od pre raspada Državne zajednice. Već danas ću naložiti da se istraži ovaj slučaj - kaže Panić. |
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 12:36 ] @
Hehe neko je nervozan zbog nekih puteva i laznih diploma ;-)))
[ SindzaBG @ 12.03.2007. 12:38 ] @
Upravo tako... Mislim da je ovo tek pocetak izmedju njih... ;)
[ ton_majstor @ 12.03.2007. 12:44 ] @
Đovani Jocić (hehe, ko zna o čemu pričam.. svaka čast) je očigledno samo trigger za ostale nadobudne i naspete.
Znači, ne diraj me... da te ne diram!
Ko pisne, gowno stisne! (izvinite!)
Daklem, sve je to ista kamarila... odebljala i okoštala u sopstvenoj samodovoljnosti. A eto, čak ni Gazda Neveran ne zna kolika mu je kirija svakog meseca, sudeći prema njegovim izjavama. Ili je to već NEČIJE, da se ne zezamo?
Pozdrav!
[ Black_eyed @ 12.03.2007. 12:46 ] @
Znaci, kupiti kokice i sesti ispred TV, the battle begin...
[ SindzaBG @ 12.03.2007. 12:56 ] @
Veran je glavni (a mozda i nije...) a nema pojma koliko placa za zakup... Svaki komentar bi bio suvisan...
[ Bojanc @ 12.03.2007. 13:01 ] @
Jos kad bi je zatvorili,,mislim na Bee-92......
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 13:02 ] @
Covek je rekao:
Citat: \- U ovom trenutku zaista ne znam, ali taj podatak mogu da vam dostavim već sutra!
Ne vidim zasto bi CEO/glavni urednik trebao na pamet da zna koliko kosta zakup neke zgrade koju njegova firma koristi i da ga izrecituje cim ga neki novinar nazove i priupita? Plus je rekao da ce dostaviti podatak za 24h, nije mu se javila sekretarica i rekla da je na dugom putovanju (naravno poslovnom) kao nekoj gospodi iz iste price kad novine pritisnu :)
+ Ako je u pitanju javni tender, cena je poznata javnosti i odredila ju je drzava, nije neki tajni podatak ;-)
Citat:
Jos kad bi je zatvorili,,mislim na Bee-92......
Dream on ;-)
[ Zoran Rodic @ 12.03.2007. 13:04 ] @
Red nalaze da nas Glavati sup veceras u 19.30 objektivno informise o celoj situaciji.
Grave digger ce na konferenciji za stampu reci sledece:
Pa mi smo vise puta do sada ukazivali na mahinacije u tom slucaju.
Sve u svemu, ako bude lepo vreme, ja na keju sa s decu decu da im pricam kako je Srbija jednom imala premijera.
PS
Pa nece valjda dozvoliti da se danas prica od dr. Zoranu Djindjicu
Moramo lopove da hvatamo
E Srbijo Srbijo
[ ton_majstor @ 12.03.2007. 13:17 ] @
Citat: Plus je rekao da ce dostaviti podatak za 24h, nije mu se javila sekretarica i rekla da je na dugom putovanju
"Nikola je otišao na jedno, dugo, duugo putovanje!" (Mi nismo anđeli I, Marta)
Aha, jedino ako ne zna kol'ka mu je kirija. A ako je Glodur, nije valjda računovođa?
Šalu na stranu... radio sam sa raznim milionerima i ZNALI SU u paru te redovne, najkrupnije troškove, koji su im obavezni svakog meseca... da se ne zezamo ovde...
Ah da, pre neko veče sam (slučajno) prvi put video tu njihovu zgradu, jel'te... inače za mene je taj "elitni deo NBG-a" obična vookoyebina sa velikim, ravnim parkinzima i načičkanim bankama unaokolo.
Pozdrav!
[ Zoran Rodic @ 12.03.2007. 13:31 ] @
@ton-majstor
Mislis da ja znam koliki mi je, da prostis, infostan ?
Drugo je ovde u pitanju.
Ovo nikada nikada nece zaziveti u nekoj ozbiljnijoj formi jer onda neumitno moras da pronjuskas i Nacionalnu stedionicu, dinkica ...
Ovde se radi o tome da se smanji prica o atentatu na dr. Zorana Djindjica.
Na sve nacine se izbegava svedocenje NO Energy - sleep *, glavatog supa i ostale bande
*
[att_img]
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 13:31 ] @
Citat:
Šalu na stranu... radio sam sa raznim milionerima i ZNALI SU u paru te redovne, najkrupnije troškove, koji su im obavezni svakog meseca... da se ne zezamo ovde...
Veran nije vlasnik te firme, tako da cisto sumnjam da ima neku licnu zelju da zna te cifre - da je srpski receno "gazda" verujem da bi znao i koliko kosta cistacica na trecem spratu :)
[ vladd @ 12.03.2007. 14:48 ] @
Veran je "najmanje" vecinski vlasnik, ali, bilo je nekih "razmerica" pre par godina, u vreme preregistracija firmi, tako da je sada apsolutni vlasnik, tako je "lakse" bilo.
A zakupa ima dve vrste, povoljan i nepovoljan, u oba slucaja, dobro se zna cifra, i za to i za grejanje, i za telefone. Bar red velicine.
Takozvani "elitni kraj NBGD" je poznat po, nicim izazvanim, naduvanim cenama prostora, kako luksuznim, zaista, tako i svim ostalim.
A kako bi bio skup da nije "elitni"...
A Veran, upecao se na pravdu i transparentnost, ko od maca zivi....
Poz.
[ Tyler Durden @ 12.03.2007. 14:58 ] @
Što vam toliko smeta B92? Što je to čime vas oni toliko pogađaju i izazivaju toliki prezir i mržnju?
[ japan @ 12.03.2007. 14:59 ] @
Citat: veljo srbine!!!: Zakon mora da se poštuje. Pa, ti sa B92 svaki dan drže moralne lekcije svima u Srbiji, a ovamo učestvuju u klasičnom kriminalu!
pa jeste, u pravu je čovek. ajde da malo kraduckaju, nego oni zgradu od 3700kv :)
[ Java Beograd @ 12.03.2007. 15:03 ] @
Meni je sasvim razumljivo da ne zna tačno koliko se plaća. Ali približno, (okruglo) bi morao znati. Dakle, ili nije hteo sebi da dozvoli nepreciznost od desetak dinara, ili je loš direktor, ako stvarno ne zna.
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 15:09 ] @
Citat: \veljo srbine!!!: Zakon mora da se poštuje. Pa, ti sa B92 svaki dan drže moralne lekcije svima u Srbiji, a ovamo učestvuju u klasičnom kriminalu!
A o kakvom se kriminalu tacno radi, posto osim presude Press-a nema bas puno drugih podataka ;-)
Da nije B92 sam sebi izdao prostor u vlasnistvu poreskih obveznika? :)
Citat:
Ali približno, (okruglo) bi morao znati. Dakle, ili nije hteo sebi da dozvoli nepreciznost od desetak dinara, ili je loš direktor, ako stvarno ne zna.
Mozda nije autorizovan da iznosi takve podatke - u normalnoj firmi za to postoji sluzba za odnose sa javnoscu i obicno niko, pa cak ni "officeri" kompanije ne iznose nikakve podatke u javnost pre nego sto to prodje kroz doticnu sluzbu... ;-)
[ japan @ 12.03.2007. 15:14 ] @
[ Deda_Mraz @ 12.03.2007. 15:38 ] @
Došlo vreme da se i Veran Matić (uuufff kako gnusno ime) peče na ražnju, biće to lak, i dugotrajan proces krčkanja...ako mi je ANTI=B92
[ kelja @ 12.03.2007. 15:39 ] @
Citat: Tyler Durden: Što vam toliko smeta B92? Što je to čime vas oni toliko pogađaju i izazivaju toliki prezir i mržnju?
Evo recimo meni ne smetaju(narocito otkad ne gledam TV), ali ne znam zasto je nekim ljudima ovde toliko strana pomisao da i 'demokrate' , kao i 'patriotske snage' ipak ponajvuse vole da KRADU .Evo recimo u mom gradu vec dugo, dugo su na vlasti 'demokrate' .Lopovi nevidjeni, jedino sto je sad sve 'transparentnije', pa se o njihovim lopovlucima vise zna nego o lopovlucima SPS-a...
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 15:42 ] @
Dobro, a kakva je veza izmedju privatne TV stanice B92 i "demokrata" izabranih (ili ne) na vlasti?
Jel ima neka tuzba o zloupotrebi sluzbenog polozaja, mita, imena i sl..., ili samo dimni signali ;-)
Zar se B92 nije onomad bunio kako mu "demokrate" nisu ustupile nacionalnu frekvenciju po "minulim zaslugama" :)
[ kv66 @ 12.03.2007. 15:50 ] @
Ma da, dokaza ima na tone!!Morace Selja da pokrene one svedske kompozicije vozova za prevoz istih.Sic !!
[ kelja @ 12.03.2007. 15:53 ] @
Videcemo sta je tu u pitanju, ali neka muvacina iz koje NIKO upetljan nece izaci cist- sigurno jeste.
A o vezi izmedju 'demokrata' na vlasti i 'privatne TV stanice'...Pa eto recimo,i jednima i drugima- usta puna Evrope, evro-atlantskih integracija, transparentnosti, borbe za ljudska prava, uredjenja drzave...a ovamo...pljacka ili muvanje... laka & brza 'zarada',neposredna materijalna korist-osnovni cilj SVIH.
Jadno.
[ deki77 @ 12.03.2007. 15:54 ] @
Ja ne čitam PRESS i slične pro-mafi novine.Tako da me ne zanima šta goveđa glava(a'l se ugojio.....prosto ne znaš jel čiča ili je strina) radi.Nisam mišljenja ni da je b92 neko cveće.Samo se nadam da slične primitivce neću više viđati na političkoj sceni....
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 15:58 ] @
Citat:
A o vezi izmedju 'demokrata' na vlasti i 'privatne TV stanice'...Pa eto recimo,i jednima i drugima- usta puna Evrope, evro-atlantskih integracija,
Ma pusti ti to, nego lepo pokazi koga B92 pljacka - za te "demokrate" me ne zanima puno, za njih vec postoji dosta dokaza.
[ deki77 @ 12.03.2007. 16:22 ] @
Cena PP je od prilike 2-20eur/m2(centar,nbg) za takvu vrsta objekata.Ne razumem šta "Goveđoj-Glavi" nije jasno.Ne plaća se kirija svaki mesec kao kada si postanar.Tender je bio, oni su prošli, i uzeli u najam na verovatno nekoliko godina tu zgradu,platili verovatno nekoliko miliona i to je to niko se nije bunio, do postavljanja nekih vrućih pitanja.Što se tada goveđa-glava nije bunio ako je mislio da tu nešto nije ispravno.Ali pošto će verovatno morati da u budućnosti(dao bog) odgovara na neka veoma teška pitanja...ne čudi me da pribegava metodi "drž lopova"!!!
[ kelja @ 12.03.2007. 18:27 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ma pusti ti to, nego lepo pokazi koga B92 pljacka - za te "demokrate" me ne zanima puno, za njih vec postoji dosta dokaza.
Napisao sam, ocekujuci ovo ili nesto slicno: pljacka ili muvanje...
Ja zaista nisam okoreli mrzitelj B92(naprotiv), samo sam hteo da kazem da oni nisu po defaultu dobrice koje ce se uzdrzati od nemoralnih cinova i muvanja ,a zanimljivo je kako su ljudi skocili da ih odbrane...
"Ko uzeo prostor za simbolicnu sumu-B92?!!!??Ma nemoguce, to se desavalo samo u vremenu pre demokratskih promena i tako nesto radili su samo predstavnici retrogradnih politickih opcija..." :-))
A o legalnosti i legitimnosti srpskih tendera mislim da ne bi trebalo trositi reci.
[ Ivan Dimkovic @ 12.03.2007. 18:37 ] @
Citat:
A o legalnosti i legitimnosti srpskih tendera mislim da ne bi trebalo trositi reci.
Za ovo je, pretpostavljam, kriv B92 :)
Sram da ih bude.
Citat:
Napisao sam, ocekujuci ovo ili nesto slicno: pljacka ili muvanje...
Za poslovni prostor na Novom Beogradu? Bas su nisko spali onda ;-)
[ Miroslav Jeftić @ 12.03.2007. 18:42 ] @
Citat: Deda_Mraz: Došlo vreme da se i Veran Matić (uuufff kako gnusno ime) peče na ražnju, biće to lak, i dugotrajan proces krčkanja...ako mi je ANTI=B92
San svih radikala.
[ kelja @ 12.03.2007. 18:50 ] @
Citat: Za ovo je, pretpostavljam, kriv B92 :)
Ko je rekao da je B92 kriv za to?
Ali nije iskljuceno da su krivi za nesto drugo...videcemo, uostalom. :)
I kao sto pesnik rece:Nothing as it seems :)
[ ypow @ 13.03.2007. 00:42 ] @
Ovo jeste mad zone, ali koliko znam politika nije dozvoljena, pa samim tim se tema protivi pravilima?
Ovo je davno trebalo ili da se dobro očisti ili da se lock-uje, ali nekima očigledno odgovara iznošenje svojih stavova...
Sada neko može da mi obriše poruku uz: razlog-off topic. Mislim, znam da se to neće desiti, ali dokaz kako BILO KOJI sistem NE MOŽE da bude savršen.
[ Boris Stevanovic @ 13.03.2007. 07:52 ] @
Dimkovicu, sto si se ti toliko primio da branis B92 ? Isto kao i ovi sto napadaju B92 bez dokaza tako i vi koji ga branite zamenom teza samo produbljujete sumnju.
[ SindzaBG @ 13.03.2007. 14:46 ] @
Kojadinović: Bilo je polemika
Ministar za kulturu Dragan Kojadinović kaže da mu je još odranije poznat zahtev Ilića da se ispita kako je TV B92 dobio ovaj prostor na korišćenje.
- Ne sećam se da je Velja tako nešto skoro pominjao na Vladi. Međutim, znam da je on to inicirao još mnogo ranije. Možda čak i pre više od godinu dana, kada je imao sukob sa tom TV kućom. Sećam se da je bilo polemika o tome kako su oni došli do ovog prostora... - kaže Kojadinović.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|