|
[ Silencer @ 16.03.2007. 21:40 ] @
[ Lesli Eldridz @ 16.03.2007. 21:47 ] @
Moja baba je cufte zvala "fasirana snicla" , znaci da te nisu presli. Sledeceg puta uzmi gust pasulj sa hamburskom slaninom, to je zakon. Ne znam da li je karneks ili nije, ali je zakon.
[ neca @ 16.03.2007. 21:48 ] @
lesli....mene treba grasak!!! (a gde je ovde grasak....:))
[ kUdtiHaEX @ 16.03.2007. 21:50 ] @
Ja mislim da je pokretac teme ispao glup :)
Uostalom, poznajuci njegovu razvijenu inteligenciju, sigurno ne zna razliku izmedju sosa i graska :)
[ Silencer @ 16.03.2007. 21:50 ] @
Ova fasirana snicla na slici nema veze sa ovom u sosu :)
box zapalicu te sutra :)))
[ kUdtiHaEX @ 16.03.2007. 21:51 ] @
A tebi smrdo niko nije rekao da proizvodi ne izgledaju bas uvek kao na slici? :D
[ Silencer @ 16.03.2007. 21:53 ] @
Carnexova kobasica izgleda isto ko i kad se onaj najlon skine sa nje :)))))))
Uostalom ocu moj grasak prevarili me :< za cuftu mogu da oprostim :)
[ neca @ 16.03.2007. 21:54 ] @
gde si bre ovako zamazo stolnjak :)
[ kUdtiHaEX @ 16.03.2007. 21:54 ] @
[ Silencer @ 16.03.2007. 21:55 ] @
Jedem svakog radnog dana na buvljaku :) I nisu me jos zajebali :P
[ neca @ 16.03.2007. 21:57 ] @
kobasice jedes? ;)
[ dintel011 @ 17.03.2007. 09:52 ] @
Probaj "JAMI" gotova jela, zaboravices sta je Carnex.
[ ventura @ 17.03.2007. 09:57 ] @
Ta jela što oni stavljaju kao gotova se i inače prave za desetak minuta i to od svežih namirnica... To mogu da razumem da jede vojska u nekom blatnjavom rovu, ali da neko kod kuće jede to, umesto da okrene šniclu par puta na tiganju dok grašak ne provri i sve sebi servira sveže... To ne mogu da razumem...
[ ton_majstor @ 17.03.2007. 10:16 ] @
Vole ljudi nitrite, nitrate, sulfate, fosfate... ili jednostavno, nisu oženjeni.
Jednom sam jednoj kuci ponudio to, ali nije htela baš da jede... iako je izgledala kao očajni prosjak koji bi ujeo i gazdu za koricu 'leba!
Bez uvrede, jedete smeće! McDonalds je bolji izbor... nažalost!
Pozdrav!
[ Silencer @ 17.03.2007. 10:31 ] @
Za Venturu :) Jebiga brate kad nije bio niko kuci pa nema ko da mi sprema, a ja da vrtim sniclu i da se drkam da trazim mesarau u ovom gradu koja ne znam ni gde se nalazi :) Tako da mi je bila varijanta da kupim lepo gotovo i da probam (sad i vishe nikad)... I btw ja sam Vojnik ! :) Ali na civilnom sluzenju :P
Za Ton_Majstora >.< U Smederevu nema McDonalds ima Bucko trovac onda Koca trovac i tako to :)
[ Fuzz @ 17.03.2007. 10:52 ] @
Slazem se sa Venturom. Meni bi bilo lakse pronaci mesaru i kuvati svakodnevno nego jesti ta....jela...
[ ventura @ 17.03.2007. 10:55 ] @
Citat: Silencer: Za Venturu :) Jebiga brate kad nije bio niko kuci pa nema ko da mi sprema, a ja da vrtim sniclu i da se drkam da trazim mesarau u ovom gradu koja ne znam ni gde se nalazi :) Tako da mi je bila varijanta da kupim lepo gotovo i da probam (sad i vishe nikad)... I btw ja sam Vojnik ! :) Ali na civilnom sluzenju :P
Au, pa priprema tog jela je ekvivalent prženju jaja :)
[ ZaMpA @ 17.03.2007. 11:35 ] @
ajd jedan offtopic (ali vezano je za hranu)
Ventura, jel ti josh uvek stoji ona galerija kad pravish sushi? aj stavi link, hocu da pravim sushi u nedelju, a ta tvoja galerija je jedno od boljih uputstava na netu (meni barem)
ontopic:
Silencer evo ti ovaj sajt, samo izaberesh shta imash u frizideru, a on ti kaze shta i kako mozesh da napravish http://www.cookingbynumbers.com/frames.html - kuvanje za 1337 h4x0r3
[ Shadowed @ 17.03.2007. 12:18 ] @
ventura, kamo srece da voska jede tu hranu.
Ako spremas grashak za 10min... radije bih jeo nesto drugo...
[ ventura @ 17.03.2007. 17:01 ] @
Citat: ZaMpA: ajd jedan offtopic (ali vezano je za hranu)
Ventura, jel ti josh uvek stoji ona galerija kad pravish sushi? aj stavi link, hocu da pravim sushi u nedelju, a ta tvoja galerija je jedno od boljih uputstava na netu (meni barem)
Imaš to još uvek na http://www.dvukovic.info/Sushiveera/index.html
Citat: Shadowed:
Ako spremas grashak za 10min... radije bih jeo nesto drugo...
Pa koliko dugo bi trebao da ga pripremam? Nije to kolenica pa da mora da se kuva 2 sata :)
[ Fuzz @ 17.03.2007. 17:04 ] @
Zavisi koji je grasak u pitanju :)
Onaj mladi, sto bi englezi rekli "spring peas" moze solidno brzi da se spremi.
[ Miroslav Jeftić @ 30.04.2007. 19:20 ] @
Al' sumnjam da može za 10 minuta... biće malo bolji nego presan.
[ James @ 11.11.2008. 19:08 ] @
Vaskrsni temo iz mrtvih :)
Cao drugari,
treba mi vas savet, smucila mi se suva hrana na poslu pa sam planirao da jedan dan kupim ovo karnexovo cudo pa da to klopam jedini problem je sto na poslu nemam reso da skuvam limenku imam samo mikrotalasnu. je li ovo moze da se zagreje u mikrotalasnoj???
Hvala!!!
[ barakuda111 @ 11.11.2008. 19:36 ] @
Naravno da moze u mikrotalasnoj. Prebaci samo u neki tanjir i stavi na 1.30 min. Uostalom nemoras ni grejati, stuci to hladno, sta fali? :)
[ 101010 @ 11.11.2008. 19:40 ] @
James ne moze ako su u limenkama ili alu pakovanjima.
Sem ako nemas posudje...
[ tdjokic @ 11.11.2008. 20:11 ] @
Citat: barakuda111: Naravno da moze u mikrotalasnoj. Prebaci samo u neki tanjir i stavi na 1.30 min. Uostalom nemoras ni grejati, stuci to hladno, sta fali? :) Da, to je vec skuvano i mnogo im je glupo sto su na ambalazu stavili onaj sat, kao da treba da su kuva. Ko voli zagrejano svakako da ce zeleti da zagreje, ali je "jedljivo" i sa sobne temperature. A sto covek rece, za mikro ti samo treba neki porcelanski / vatrostalni tanjir a postoje i nesto pojacani plasticni, samo sto se to ovde teze nadje.
[ James @ 12.11.2008. 08:59 ] @
Hvala puno na odgovorima, mene je taj sat upravo i zbunio. Mislio sam da to treba dodatno da se kuva, a ako je samo stvar u podgrevanju ond Juhuuuu :)
[ Bastard @ 12.11.2008. 10:22 ] @
Meni se ne sviđa to jelo ,a ni špageti jer su gnjetavi.Te šnicle su valjda ćufte od soje.
Nekada 80-tih su bila lepa jela od 29. novembra ja mislim iz Subotice.
Pravilna procedura spremanja je da se potopi u ključalu vodu.U mikrotalasnu nesme da ide ona metalna folija.Na ringli može da zagori ili se ne ugreje skroz.
Verovatno da bi se isplatilo više kupovati tako spremljena jela nego suvu hranu i konzerve samo da su nešto bolja.
[ Take 5 @ 12.11.2008. 11:38 ] @
^ Opisani postupak, grejanja folije 10 min u kljucaloj vodi je OK. Povremeno, kada dodjem kuci kasno, umoran, najbrze mi je da gurnem Carnex foliju (boranija sa svinjskim mesom, grasak sa svinjskim mesom, fasirana snicla sa graskom, govedji gulas...)
Ranije pomenuto kompletno pripremanje graska u kucnoj varijanti za 10 minuta nema veze sa stvarnoscu, toliko treba samo da se ocisti i isecka luk, zagreje malo ulja... pa tek onda zamrznuti (ili svezi) grasak na to... dolivanje po malcice tople vode, na laganoj vatri jos 25-45 minuta... u zavisnosti od toga koliko je grasak "mator"... a tu jos uvek nema pomenutog mesnog priloga, koji mora posebno da se priprema.
Ovako za nesto malo vise od 100 dinara, sve bude gotovo za 10 minuta... a za 15 sam vec oprao i jedini isprljan sud (tanjir) i zauzeo poziciju u horizontali, srecan :)
Nazalost pomenuti "29 Novembar" iz Subotice je pre neki dan bio u vestima, jer su kompletno obustavili proizvodnju zbog finansijskih teskoca (doakali i njima tajkuni pa ce izgleda biti kljuc u bravu) :(
PS
Za grejanje u mikrotalasnoj odlicno mogu da posluze plasticne posude, one u kojima je bio pakovan sladoled (super su i za cuvanje zamrznute supe, pasulja i ostale kuvane hrane...)
[ braker @ 12.11.2008. 12:25 ] @
Citat: ...zagreje malo ulja... pa tek onda zamrznuti (ili svezi) grasak na to... dolivanje po malcice tople vode
Dolivati vodu u vruce ulje? Trebao si dodati : sa bezbedne udaljenosti, po mogucstvu crevom.
Salim se, al' svejedno - los ti je recept :-)
[ Ivan Dimkovic @ 12.11.2008. 13:00 ] @
Ja uspevam da skuvam grasak i to smrznuti za 15tak min max, i sasvim je mekan i ukusan. Ovde (DE) prodaju super foru, smrznuti grasak sa puterom za 45 eur-centi koji samo treba "nasuti" u serpu sa jako malo vruce vode i spravi se za extra kratko vreme. Verovatno i u Srbiji po supermarketima ima ekvivalent tome :) Idealno za brzu klopu ako vas mrzi da spremate nesto detaljnije. Mada je daleko bolje otici do prodavnice/pijace i kupiti sveze povrce.
I takva klopa je bolja nego ta gotova sranja - mislim, ozbiljno, ne mora se ici u "mesaru" da se kupi snicla, to ima u svakom supermarketu i to na komade koji samo treba da se zacine i ubace u tiganj.
Ukupno vreme za spremanje snicle sa graskom uz pomoc 1 tiganja i omanje serpe je upravo tih 15 minuta... I definitivno je zdravije i ukusnije od tog konzervisanog gotovog djubreta.
Razmislite sta sve mora biti u tom jelu kako bi moglo da gotovo stoji na sobnoj temperaturi nedeljama, koliko im je obicno rok upotrebe. Jos ako su u pitanju kojekakve "cufte", "pljeskavice" i sve sto se pravi od procesiranog mesa... mislim da ne bih voleo da znam od kakvog se mesa to pravi i koliki je procenat hrskavica, koski, grkljana i ostalih zivotinskih otpadaka unutra.
Da... tacno, ostaje vise sudova za "oprati" nego od gotove hrane... ali to resava masina za sudove, koju je daleko pametnije kupiti nego dugotrajno se hraniti tim konzervisanim crap-om.
[ chupcko @ 12.11.2008. 13:29 ] @
Ma dajte, prosto neko voli da sa vremena na vreme pojede PSGM ili RB ili KKSM ili kako se vec pise :).
[ mrle 011 @ 12.11.2008. 13:32 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: ..... Mada je daleko bolje otici do prodavnice/pijace i kupiti sveze povrce.
.... ta gotova sranja ............ od tog konzervisanog gotovog djubreta............ sta sve mora biti u tom jelu kako bi moglo da gotovo stoji na sobnoj temperaturi ............... hraniti tim konzervisanim crap-om.
dobro, napredujes polako.
malo po malo, mlad si, hebiga, sve u svoje vreme.
.... na kraju stignes do presne hrane.
btw. jel' si nekad razmisljao cime se ta snicla hranila, u kakvim je uslovima zivela, kakve je vakcine primala i tako to ...... mislim, pre nego sto je "obradjena"?
[ zaraza @ 12.11.2008. 13:50 ] @
S ozbirom da predlazes presnu hranu, kako mozes da budes siguran sta je jeo taj grasak?
[ Srđan Pavlović @ 12.11.2008. 14:16 ] @
manite se konzervi, moze ponekad, ali nemojte na duze staze ;)
mnogo bre onih e-xxx unutra ima...
kupis malo svezeg graska i jednu - dve snicle junece, malo zacin neki
ubacis, ja volim puno bibera i origano stavljam na sve zivo.
Aj prijatno.
PS: na slikama stvatno nema graska... samo neka crvenkasta masa konzistencije nekih izlucevina.
(uvek se setim one Bora-Corbine: Jedite Carnex pastete - CIK, ako smete...")
[ Ivan Dimkovic @ 12.11.2008. 15:42 ] @
Citat: mrle 011
dobro, napredujes polako.
malo po malo, mlad si, hebiga, sve u svoje vreme.
.... na kraju stignes do presne hrane.
btw. jel' si nekad razmisljao cime se ta snicla hranila, u kakvim je uslovima zivela, kakve je vakcine primala i tako to ...... mislim, pre nego sto je "obradjena"?
Presna hrana je naravno OK i uzivam u njoj, ako je u pitanju voce i povrce i ponekad riba (sushi). Presno meso toplokrvnih zivotinja jedem jako retko i to samo u formi carpaccio-a za koji nisam siguran koliko je pametno konzumirati u vecim kolicinama - mada, ko voli, ne vidim sta ga sprecava...
Sto se mesa tice - ako zelis da budes siguran, a nemas rodbinu sa kojima si dobar na nekom selu, uvek mozes kupiti "bio" meso koje potice od zivotinja koje su hranjene svojom prirodnom hranom i koje su zivele u uslovima dostojnih zivota i za sta postoji stroga kontrola. Recimo, Bio pile je vrlo lako prepoznati - mnogo je manje od "steroidnog" pileta i ne smrdi kada se pece. Doduse, i kosta vise :)
Back on topic - konzervirana hrana. Da, OK je to jesti eventualno par puta mesecno ali svaki dan jesti to djubre je vrlo gadna stvar. Ti konzervansi se nagomilavaju u organizmu i siguran sam da jetra mora da se dobro pomuci da to sve izbaci ... ako uopste moze sve da se izbaci, tj.
Postoji i pripremljena hrana koja NIJE konzervirana i ciji je rok upotrebe daleko kraci - ne znam gde se to tacno u Srbiji prodaje, ali bi trebalo da toga ima u boljim supermarketima. Opet, tacno je da tu nema konzervansa ali opet nisam siguran u kvalitet te hrane i izbor namirnica. Ako jedete konzerviranu hranu po firmama, mozda ima smisla organizovati se za neki catering - i to je mnogo bolje od konzervirane hrane.
Mislim, danas u vreme induktivnih sporeta, masina za pranje sudova, termalno optimizovanog posudja je stvarno glupo jesti gotovu konzerviranu hranu kada je moguce napraviti sasvim lep topli obrok za 10-15 minuta i za par minuta pocistiti sve ostatke spremanja.... o tome koliko je ukusnije i da ne pricamo :)
[ stil @ 12.11.2008. 16:43 ] @
Evo nečeg zanimljivog :)))) Brrrr
Eating Rotten Shark
[ Take 5 @ 12.11.2008. 16:55 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Mislim, danas u vreme induktivnih sporeta, masina za pranje sudova, termalno optimizovanog posudja je stvarno glupo...
Jel ti ovo ozbiljno ili samo hoces da nas iziritiras svojim "evropskim blagostanjem"?!?
Citat: braker: Dolivati vodu u vruce ulje?....
Salim se, al' svejedno - los ti je recept :-)
Pa pre vode na to ulje ide zamrznut grasak, onda kasnije malo tople vode... kako i pise samo sto ti ne citas.
Recept ne znas da li je los dok ne probas klopu (naveo sam samo uvodni deo, necemo sad ovde odavati tajne) :)
Inace kuvao sam sve i svasta i u mikrotalasnoj nekih godinu - dve dana ali se to ipak ne moze porediti sa klasicnim nacinom.
Citat: Kernel-1: manite se konzervi, moze ponekad, ali nemojte na duze staze ;)
Pa ja rekoh: " Povremeno, kada dodjem kuci kasno, umoran, najbrze mi je da gurnem Carnex foliju... ...a za 15 sam vec oprao i jedini isprljan sud (tanjir) i zauzeo poziciju u horizontali, srecan :)"
[ Black_eyed @ 12.11.2008. 18:38 ] @
Dodajte na sve ovo i problem sa peglanjem kosulja i eto dva dobra razloga da se covek ozeni ;)))))
[ Ivan Dimkovic @ 12.11.2008. 18:44 ] @
Citat: Take 5
Jel ti ovo ozbiljno ili samo hoces da nas iziritiras svojim "evropskim blagostanjem"?!?
WTF kakvo sad "blagostanje" pa u Srbiji moze da se kupi mala masina za sudove za par stotina EUR... A i kvalitetan sud u kome ce se nesto brzo spremiti nece "probiti banku"... mislim, osim ako nemas posao, onda izvini.
Evo jedna mala - http://www.tehnomanija.rs/inde...op=product&product_id=6681
9999 din, to je nesto malo vise od 100 EUR, a siguran sam da moze da se kupi i za manje pare negde... Ako je to "bogatstvo" onda...
Inace savetujem ti da napravis takav izbor bas zbog toga sto ta "Carnex" hrana ima ko zna sta unutra i nultog je kvaliteta. Bog te pita da li je mera konzervansa unutra uopste ispod stetnog nivoa za organizam.
[ risp73 @ 12.11.2008. 20:00 ] @
mene treba grašak ;-)
[ Bastard @ 12.11.2008. 21:48 ] @
Žešća ona parodija 300 sa you tube
Mislim na ovo
[ Take 5 @ 12.11.2008. 22:57 ] @
Citat: Black_eyed: Dodajte na sve ovo i problem sa peglanjem kosulja i eto dva dobra razloga da se covek ozeni ;)))))
"Gresis sinak, grdno gresis!" :)
Kuvanje i peglanje su zanemarljiva cena za slobodu...
Ehh, da sam bar ranije odlucio da sam kuvam i peglam (omeksivac i pazljivo vesanje cuda cine, pa pegla ni ne treba)!
;)
Citat: Ivan Dimkovic: WTF kakvo sad "blagostanje" pa u Srbiji moze da se kupi mala masina za sudove za par stotina EUR...
... Nema veze posto ocigledno ne zivimo u istom univerzumu, nego u nekakvim paralelnim za cije postojanje niko od nas nije kriv (u Srbiji je "Smederevac" jos uvek znacajan "brand", a krompir u gacama sa cvarcima i kiselim kupusom se uvek preferira radije nego sushi i carpaccio) :)
[ barcode @ 12.11.2008. 23:15 ] @
Ne mogu da odolim...
Ova masina je sad 10199 din :)
Poskupeli u medjuvremenu?
[ Ivan Dimkovic @ 12.11.2008. 23:23 ] @
Citat: Take 5
... Nema veze posto ocigledno ne zivimo u istom univerzumu, nego u nekakvim paralelnim za cije postojanje niko od nas nije kriv (u Srbiji je "Smederevac" jos uvek znacajan "brand", a krompir u gacama sa cvarcima i kiselim kupusom se uvek preferira radije nego sushi i carpaccio) :)
Vidi, ako imas para za kompjuter imas para i za masinu za pranje sudova od 100 EUR, da se ne zajebavamo :) A i ADSL ;-)
A i ne pricamo o Srbiji "uglavnom" vec o jednom slucaju hehe
Citat: barcode
Ova masina je sad 10199 din :)
Poskupeli u medjuvremenu?
Hahaha bog te mazo... mora da imaju neki web-app koji povecava cenu u zavisnosti od broja hitova ;-)
[ James @ 13.11.2008. 13:34 ] @
Back to the topic.
Probao sam Carnex suljpu sa slaninom i mogu da kazem da je prilicno dobro, nije bas kao kod kuce ali je bolja nego u nekim restoranima. Sto se tice psremanjam isuo sam sadrzaj limenke u tanjir zagrejao u mikrotalsnoj par minuta i u slast pojeo :), Mnogo bolje nego pekara
[ boccio @ 13.11.2008. 16:23 ] @
Citat: James:
Probao sam Carnex suljpu sa slaninom i mogu da kazem da je prilicno dobro, nije bas kao kod kuce ali je bolja nego u nekim restoranima.
Ovaaaaj.... to nasta verovatno mislis se obicno zove "kafana" i zauzima geo-politicki polozaj oko Ibarske magistrale :) Tesko da suljpa sa slaninom koji ima ukus kao taj Carnex-ov mozes pojesti u Tramontani :)
Citat: Back on topic - konzervirana hrana. Da, OK je to jesti eventualno par puta mesecno ali svaki dan jesti to djubre je vrlo gadna stvar.
MESECNO!? Ajoj...
Salu na stranu, u poslednje vreme se sve vise otvara SUR-ova koji imaju gotovu kuvanu hranu, kao konkurencija mackarnicama, picerijama i pekarama. I moram da primetim da su poprilicno preoteli ciljnu grupu istih. Kod mene u blizini ofisa (oko Arene) ima 2 takva "objekta", i za cca 200-250 din. se moze pojesti polu-pristojno jelo sa salatom. Takodje, postoje i ti "restorani", ili bolje receno menze tipa Platoa, Merkatora gde se opet moze pojesti bolje nego u pekari. Finally, vecina klubova, kafica i pravih restorana ima dorucak kao stavku u meniju (recimo do 1pm) i opet se za cca 300 din moze pojesti pristojno.
A sve to u grubim okvirima pauze od 30 min. Tako da... ne vidim bas potrebu za konzerviranim cuftama u paradajz-sosu. A ne bih da idem tako daleko da se zapitam sta o sebi misli neko ko to moze da jede :(
Doduse, ako neko ne jede meso, izbor javnih mesta za ispasu se eksponencijalno smanjuje... Al ajd'...
[ boccio @ 13.11.2008. 16:33 ] @
Citat: Take 5: ... Nema veze posto ocigledno ne zivimo u istom univerzumu, nego u nekakvim paralelnim za cije postojanje niko od nas nije kriv (u Srbiji je "Smederevac" jos uvek znacajan "brand", a krompir u gacama sa cvarcima i kiselim kupusom se uvek preferira radije nego sushi i carpaccio) :)
znam da je flamebait, ali ne mogu...
Pa ti onda jedi cvarke sa kiselim kupusom ili jos bolje - przenice na masti sa sunkom i majonezom. Na srecu, u Srbiji postoji i onaj paralelni univerzum gde to nije vrhunski gastronomski dozivljaj, a investicija od par hiljada dinara u inox posudje "Metalac" se ne smatra ekstra-profiterstvom :)
Ne kapiram u cemu je fora - americki fast food je opste prihvacen (i to rado), a japanski fast food je dobar povod da se neko isproziva da je fenser? Tjah...
[ DaliborP @ 13.11.2008. 16:47 ] @
Nije mi jasno cemu toliko prozivanje ako neko jede tu konzervu ili neku drugu nekvalitetnu hranu. Sta sad, covek voli konzervu, svi mi pa i on znamo da nije zdravo ali boze moj.
Mislim svi mi volimo pojesti nesto nezdravo i nekvalitetno u odredjenom momentu lenjosti ili neceg drugog.
Big deal, i ja kad se napijem idem pravo u Burger King sigurno necu ici kuci spremati organski grasak sa free range piletom ;)
[ žutokljunac @ 13.11.2008. 16:56 ] @
Citat: boccio: Kod mene u blizini ofisa (oko Arene) ima 2 takva "objekta", i za cca 200-250 din. se moze pojesti polu-pristojno jelo sa salatom. Takodje, postoje i ti "restorani", ili bolje receno menze tipa Platoa, Merkatora gde se opet moze pojesti bolje nego u pekari. Finally, vecina klubova, kafica i pravih restorana ima dorucak kao stavku u meniju (recimo do 1pm) i opet se za cca 300 din moze pojesti pristojno.
Valjda zato što 100 dinara i 300 dinara nisu isto, a i ne rade svi u blizini tih restorančića. Ja npr. volim da pojedem one palačinke na Trgu i da pijem Coca-Colu, a znam da je to poslednje smeće.
Ovde se hranim isključivo napolju jer nema ko da mi kuva, pa su mi poznati problemi. Ne znam da kuvam a ipak moram da jedem.
[ Srđan Pavlović @ 13.11.2008. 19:38 ] @
Umreti se mora, neko od droge, neko od pusenja, neko jede konzerve, jbg, na kraju se sve svede na isto :)
[ Lesli Eldridz @ 13.11.2008. 20:23 ] @
Sushi je za pedere, to jest u Srbiji, gde ovi sto to jedu ne znaju ni sta je susi, nego videli nesto u americkim filmovima, kao u onoj pesmi od Rokera s Moravu, "pijem samo Dzoni Dzoker jer s rakiju nisam roker" , ali meni je smesnije ovo "halo Bing, kako brat, klot pasulj + budjava kobaja kod Toše na c'oše, cijena - prava sitnica - 300 dindzi" . Ja bi za 300 dindzi napravio jelo ze pet dana, rucak mislim, i to kvalitetno, zdravo + prste da polizes. Evo ovako, ako neko ne veruje. Smrznuto povrce komada 1, sto raznovrsnije, pirinac solja komada jedan ipo, mesavina mesa i slanine iseckana na sitne kockice (oko 400 gr ukupno - za 200 din) + zacini, glavica luka, malo kecapa itd, perinac skuvas, povrce skuvas, meso i slaninu proprzis sa lukom, zacinima i slicnim drangulijama, sta znam soja sos, ovo, ono, dodas jedno 200 ml kecapa u to meso + 200 ml vode, sve to pomesas u ovecoj serpi i malo zapeces u rerni - ukusan i hranljiv rucak za 5 dana (za jednu osobu) pa da puca Bosna. Evo im 300 dinara za njihov jedan tanjir, al vise Jajca da dodju pa cu tu da im dam. Ako treba nosis to na posao u plasticnoj posudi, sta tu. A mozda i taj nije roker, ko nosi hranu od kuce na posao, ko bi to znao.
[ Flo33 @ 13.11.2008. 20:35 ] @
Srbi su narod gde se najbrže, i najdublje ukorenjuje pomodarstvo..
Jedi brate konzerve, nisu ništa štetnije od zelene salate i graška sa zelenjaka. Citat: DaliborP: Nije mi jasno cemu toliko prozivanje ako neko jede tu konzervu ili neku drugu nekvalitetnu hranu. Sta sad, covek voli konzervu, svi mi pa i on znamo da nije zdravo ali boze moj.
Mislim svi mi volimo pojesti nesto nezdravo i nekvalitetno u odredjenom momentu lenjosti ili neceg drugog.
Big deal, i ja kad se napijem idem pravo u Burger King sigurno necu ici kuci spremati organski grasak sa free range piletom ;)
Nije pitanje lenjosti uvek. Postoji i nemogućnost izbora.
[ mrle 011 @ 13.11.2008. 21:04 ] @
Citat: Lesli Eldridz: .... Evo im 300 dinara za njihov jedan tanjir, al vise Jajca da dodju pa cu tu da im dam........
za 300 kinti moze da se kupi:
1/2 kg. badema ili lesnika
ili
1.5 kg. suvog grozdja
ili
800 gr. susenih crnih maslina
ili
1.5 kg. mladog kozjeg sira
ili
4-5 kg. banana
ili
1 kg. sumskog meda
ili
1.5 kg kikirikija
ili
5-10 kg. psenice, razi, lanenog semena ....
ili
1 kg. golice ili susama ili suncokretovog semena ....
ili
.....
ili
......
10-20% bilo cega je neuporedivo hranljivije i zdravije od te konzerve.
nisu potrebni ni inox sudovi, ni sporet, ni mikrotalasna, ni frizider, ni masina za sudove, ni nista ....
[ kelja @ 13.11.2008. 21:09 ] @
mrle, ja cuo da banane bas i nisu najzdravije.
A i kikiriki goji...
[ mrle 011 @ 13.11.2008. 21:14 ] @
Citat: kelja: mrle, ja cuo da banane bas i nisu najzdravije. :) ......
ma super je bre banana, samo mora da bude zrela.
da ima one braon tackice.
ovi magarci je drze u najlonu, pa ona onda istruli.
Citat: kelja: ..... A i kikiriki goji... :)
kad jedes zivo, kikiriki ili bilo sta drugo, ne mozes da se ugojis.
[ Pirossi @ 13.11.2008. 22:56 ] @
^ ja bih jeo živo prase ali je mnogo dlakavo. a i otima se.
[ Catch 22 @ 14.11.2008. 01:46 ] @
Sam' da pitam a šta je ovde zapravo predmet diskusije?
Malko me buni onaj deo naslova na engleskom (a.k.a.=also known as), za koji baš ne razumem ni zašto je tako napisan?!
A tema je onda "Faširana šnicla poznata i kao sos sa ćuftama"?!?
U čemu je poJenta moliću lepo?
[ Bastard @ 14.11.2008. 01:59 ] @
Živa istina je da ta šnicla nije šnicla već jedna ćufta on soje u nekom sosu sa 3 zrna graška
Uz to ima i bljutav ukus.Špagete su isto bljutave i gnjetave.Nije da su tako spremljene već te špagete imaju takav ukus i kad ih sam skuvaš.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|