|
[ gorancir @ 01.04.2007. 15:27 ] @
| U centru Beograda, u prolazu na Zelenom vencu sve podseća na pijacu u Bagdadu!
Prosjaci, prljavština, tezge na kartonskim kutijama... fale još krave da slika bude potpuna. Najgore u svemu tome je što policajci mirno prolaze, pa čak i pazare po nešto. Gde je tu tržišna inspekcija, gradska inspekcija, inspekcija rada? Da li iza svega stoji organizovani kriminal?
Postaviću par slika u toku dana. |
[ spartak @ 01.04.2007. 15:46 ] @
Nista tu ne izmice kontroli. Cak suprotno, dok su tu u toj rupi ti goblini su pod kontrolom! Bilo bi tri puta gore da se razmile naokolo.
Znam policajca (ne patroldziju) za kojeg nikad ne bi rekli da je na duznosti, koji je dole medju njima. Znam coveka sa treninga, i jednom prilikom nailazim i snimim ga.. zamalo da se ispozdravljam sa covekom... hehehehe bila bi ispala kao na filmu.
Pricali smo kasnije bas na tu temu, posto ja kad prolazim onuda osecam i klaustrofobiju, i rasizam i homofobiju i drzim se za dzepove. Onda mi je objasnio covek "neke stvari".
[ Shadowed @ 01.04.2007. 16:41 ] @
Ma, samo na brzinu zatvoriti sa svih strana... ;]
[ fade @ 01.04.2007. 16:53 ] @
i napuniti vodom :)
[ apex @ 01.04.2007. 17:19 ] @
I pustiti ajkule :)
[ ~Vojvoda @ 01.04.2007. 17:22 ] @
i da budu izgladnele :)))
[ fade @ 01.04.2007. 17:35 ] @
zaboravili ste da ubacite so u vodu , nece bre u slatku vodu ajkule...
[ apex @ 01.04.2007. 17:38 ] @
Jeftinije je onda da kupimo kod kineza aligatore. Ustedecemo na soli.
[ ~Vojvoda @ 01.04.2007. 17:48 ] @
Citat: apex: Jeftinije je onda da kupimo kod kineza aligatore. Ustedecemo na soli.
a i na vodi :)))
[ deki77 @ 01.04.2007. 18:19 ] @
Citat: gorancir: U centru Beograda, u prolazu na Zelenom vencu sve podseća na pijacu u Bagdadu!
Prosjaci, prljavština, tezge na kartonskim kutijama... fale još krave da slika bude potpuna. Najgore u svemu tome je što policajci mirno prolaze, pa čak i pazare po nešto. Gde je tu tržišna inspekcija, gradska inspekcija, inspekcija rada? Da li iza svega stoji organizovani kriminal?
Postaviću par slika u toku dana.
To ti je kompletna slika zemlje>>>>
i stanja u privredi
i ekonomiji
i standarda
i ulaganja
i otvaranja novih radnih mesta
i udaljavanja od EU
i ne-formiranje vlade
i mentaliteta
i siromaštva
i ne obrazovanosti
i povratka na staro...
Ja se dobro sećam da je bilo stvarno slabo njih,na zelenjaku pre 2-3god.
Na buvljaku NBG nije bilo pored prodavaca,
Da se ne prodaju cigare na semaforu(buvljak)
....povratak........
[Ovu poruku je menjao deki77 dana 01.04.2007. u 19:52 GMT+1]
[ 2nd to none @ 01.04.2007. 18:48 ] @
Citat: gorancir: U centru Beograda, u prolazu na Zelenom vencu sve podseća na pijacu u Bagdadu!
kad si bio u bagdadu?
[ Lesli Eldridz @ 01.04.2007. 19:05 ] @
Zasto da se drugovi japiji muce zatvaranjem prolaza sa svih strana i pustanjem vode i ajkula ili aligatora, kad lepo mogu da iskopiraju vec gotova resenja. Ubacis tu ciklon b ili eventualno pokupis te luzere koji prljaju grad pa u gasne komore i tamo im pustis ciklon, i gotova stvar. Tako su radili njihovi prethodnici sa sirotinjom i ostalima koji nisu hteli ili nisu umeli da se prilagode njihovom novom svetu, pa sto bi onda japiji menjali sistem koji je uspevao? Dobro, sad se malo promenilo vreme, pa bi zbog postovanja ljudskih prava mozda morali da primene druga proverena resenja koja su isto smislili njihovi prethodnici, kao sto je prisilna strerilizacija tih luzera i slabica. Samo moraju da paze da obavezno donesu zakon o tome, isto kao i ovi drugi sto su radili. Tu celu operaciju moze da finansira ugledni gradjanin Miskovic, koji i tako sad finansira legalizam. Zakonitost je najvaznija.
[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 01.04.2007. u 20:15 GMT+1]
[ Radovan__III @ 01.04.2007. 19:22 ] @
Citat: apex: I pustiti ajkule :)
Cekaj a sta cemo kad pojedu ajkule ?
[ apex @ 01.04.2007. 20:16 ] @
Pa kao sta cemo. u mnogim zemljama ajkulino meso je delikates. po meni ukus je malo precenjen, a i ima debelu kozu :)
Sto se tice aligatora, pravicemo torbe i kaishe. novi srpski Brand :) Tu je bre kapital.
[ Deda_Mraz @ 01.04.2007. 20:23 ] @
A di su slike te pijace?
[ Lesli Eldridz @ 01.04.2007. 20:58 ] @
Ne bune se oni zbog pijace, nego zbog prolaza. Zato im ja i kazem, tu je bas pogodno da se izvede ono gore. Nije lepo da im bednici i sirotinja prljaju njihov japijevski novi svet.
[ Zoran Rodic @ 01.04.2007. 21:13 ] @
Citat: Cak suprotno, dok su tu u toj rupi ti goblini su pod kontrolom! Bilo bi tri puta gore da se razmile naokolo.
Bez uvrede Spartak, al odavno nisam nesto besmislenije procitao ;)
Nisam znao da su "goblini" od tolike vaznosti da im se prepusti strogi centar grada, kako bi se drzali pod kontrolom.
Sta je sledece?
Narko dileri sa standovima na Trgu republike?
Lakse ih je tamo gledati?
Ili da na buvljaku pustimo trgovinu ljudima i oruzjem
Tamo je jos lakse.
Ima ograda
BTW neko bi mogao da baci pogled koji goblini ostavljaju ispod GAZELE
Ili recimo pored Uprave za javna placanja na Novom Beogradu (Bivsi SDK)
Ili staro sajmiste
Ili ... po zelji
Rekao bih da po toj logici bas drze pod kontrolom
Ili je u pitanju neka od vecih tajnih opracija pa mora biti toliko undercover?
A da
Sta ima da trenira onda?
Ako vec stavi ruke u dzepove i osmatra
Kad vec trenira neka ih juri malo
[ Deda_Mraz @ 01.04.2007. 21:27 ] @
Citat: alkion: BTW neko bi mogao da baci pogled koji goblini ostavljaju ispod GAZELE
Samo mi krivo što onomad kada je bila poplava u Beogradu i Srbiji nije voda za koji metar još narasla da spere djubre ispod gazele!
[ Ivan Dimkovic @ 01.04.2007. 21:29 ] @
Nisam dugo bio u Beogradu - wtf se nalazi ispod gazele??
[ Deda_Mraz @ 01.04.2007. 21:35 ] @
Delovi za veš mašine stari ~30 godina, polovne fiće, stari vozovi gde se komani 'rade, 6tona plastičnih flaša, mrtve bebe koje kučići razvlače po poljani (bilo na TV-u) i gomila cigana koji smrde za medalju sa njihovim kartonskim "kućama" koje se stalno zapaljuju (dal su komšije valjda ljubomorne što ovaj ima jači karton...bem li ga šta je)!
[ ton_majstor @ 01.04.2007. 21:36 ] @
http://images.google.com/imgre...3D1%26hl%3Dsr%26lr%3D%26sa%3DG
Ima ih i kod mene u Žarkovu ispod mosta. Pre godinu i po zapalili kablove... mesec dana nismo imali telefone!
Mislim, ova teme nigde ne vodi korisno. Opet ćemo (mi, beli) da ispadnemo nikakvi, nacisti i sebični. A nije baš tako.
Pozdrav!
[ Zoran Rodic @ 01.04.2007. 21:41 ] @
Slabo da imam tog dara za pisanje koji bi mogao zapravo opisati tu sliku
Zapravo, u pitanju je klasicna deponija
Prostor koji zauzima uopste nije zanemarljiv i verovatno je isti kao i deponija nekog manjeg grada u Srbiji
Pritom, naseljena je i postoje objekti u kojima se "zivi"
Slika je ista i sa strane ka Novom Beogradu, s tim sto imas priliku da izvuces jednu prijatnu vizuelnu dijagonalu ka Hajatu i Interkontiju
Slikacu ovih dana pa cu ti poslati da vidis slike.
[ Janmix @ 01.04.2007. 21:53 ] @
Mene samo nervira sto je tamo skoro uvek kad prolazim gužva, koja nastaje baš zbog njih... Ajde i da pretrpim gužvu, al kad pocne da se dere 3 para 100 dinaara, ili tako nešto, pa na sav glas, a ja žurim, a gužva, a moram da se držim za džepove jer se do yaya tripujem od džeparoša, prosto poludi čovek... Zašto ih lepo ne sklone odatle, da imamo PROLAZ a ne večitu gužvu u njemu jer bi neki ciga da proda ćarape ili šta već...
Ima tamo i belih, nisu svi romi, mada je nebitno koje su nacionalnisti, svi stvaraju negativan imidž BG-a...
[ Zoran Rodic @ 01.04.2007. 22:28 ] @
Ovo uopste nije off topic
Koliko je para spucano u rekonstrukciju i obnovu pijace Zeleni venac?
A cemu sve to kad je svinjac veci nego sto je bio ikada
[ Deda_Mraz @ 01.04.2007. 22:43 ] @
Ajde što su spucali toliko para nego kada sam video da je isti kao što je i bio ranije šlogno sam se !
[ Christopher Columbo @ 01.04.2007. 23:02 ] @
Citat: Janmix:Zašto ih lepo ne sklone odatle, da imamo PROLAZ a ne večitu gužvu...
Pa nece da ih sklone jer to ih podseca na pra-pradedovinu; Istanbul, Kandahar, Peshavar...
mora uvek da se desava nekakva guzva, rulja, kamara, buljuk; doda se nesto malo muva zunzara + zurle & talambasi [turbo-folk]
i osecaju se kao kod kuce.
Geni su čudo.
Il' su geni, ili su mađije, il' je nešto gore od oboje :(
Citat: Stotinak Roma iz ovog naselja živi ispod mosta jer nema gde drugo.
To je zaista problem,
u drugim drzavama imaju puno napustenih sela i neobradjene zemlje i tamo salju bezdomne Rome.
Romi su cool, oni vole zemljoradnju itd, kazu da im teski fizicki poslovi na selu skidaju onaj svakodnevni
stres kad se zivi ispod i iznad mostova.
pozdrav od 'ejtera.
[ deki77 @ 02.04.2007. 06:50 ] @
jeste da je off
ali slika je najbolji primer...
Našeg mentaliteta
[ Majstor Duja @ 02.04.2007. 09:30 ] @
@deki77:
tako sam ja hteo da ispadnem pametan i kulturan na "autoputu" NS-SU pa sam otvorio jedan takav "WC" i usao u njega...
..covece, nedelju dana mi je bilo zlo i prividjale su mi se zelene tackice....
[ deki77 @ 02.04.2007. 10:16 ] @
Citat: Majstor Duja: @deki77:
tako sam ja hteo da ispadnem pametan i kulturan na "autoputu" NS-SU pa sam otvorio jedan takav "WC" i usao u njega...
..covece, nedelju dana mi je bilo zlo i prividjale su mi se zelene tackice....
Hoće i to...
Kada se svašta danas šmrče..
[ 1jedini @ 02.04.2007. 11:58 ] @
Dnevno se napravi 100000 prolazaka. Sigurno vise, ako gresim ispravite.
Svako tamo izgubi 5 min u mimohodu.
To dodje 500000 min ili ~8333.333 sati.
Neka je prosecna plata 220 evra.
Radni mesec ima 22*8=176 radnih sati.
Znaci sat je negde 1.25E.
Kad pomnozimo dva odredjena broja imamo 10416.666E dnevno.
Mesecno 312500E.
Ajdemo dalje.
Bruto : neto = 3:2. Opet ispravite ako gresim.
Bruto gubitak je 468750.
Razlika ( to je ono sto ide drzavi i/ili gradu ) 156250,
ako su brojke priblizno tacne: dnevno prodje, odnos bruto/neto i sl.
Drzava je svakog meseca kraca za tricavih 150 kila evra.
Uz poruku sam okacio i racun.xls.
Stavite preciznije brojeve i eto tacnijih podataka.
Izmena:
Najnoviji podaci prosecna neto plata je 25228 dinara.
Ostali brojevi su isti.
Propusteno kroz formule drzava gubi 220 'iljada evra.
[Ovu poruku je menjao 1jedini dana 02.04.2007. u 14:41 GMT+1]
[ commissar @ 02.04.2007. 23:13 ] @
@1jedini: nisi rekao "vaka-vaka-vaka" na kraju izlaganja.
[ Lesli Eldridz @ 03.04.2007. 00:34 ] @
Citat: 1jedini: Propusteno kroz formule drzava gubi 220 'iljada evra.
Malo je to. Treba vise da gubi.
[ DS_Store @ 03.04.2007. 18:35 ] @
Baš sam juče prolazio kroz taj prolaz na Zelenjaku i istu stvar sam pomislio: povratak u zlatne devedesete :) :| :( :O
Fora sa tim prolazom je (možda mi nećete poverovati ali setite se, Srbija je to) da tačno tom linijom ide granica dve opštine (Savski Venac i Stari Grad, ako se ne varam) tako da kada se pravi racija s jedne str., cigojneri pređu par koraka na teritoriju druge opštine ili isto tako u suprotnom smeru. I caka je da za evo koliko godina inspektori+panduri nisu mogli da naprave koordiniranu akciju a kamoli da ih izvode u kontinuitetu, par mesečno.
Sremsku su mogli da srede, onolike tezge a karton sejlsmene nisu...
[ atheista @ 06.04.2007. 12:11 ] @
Citat: DS_Store:
Fora sa tim prolazom je (možda mi nećete poverovati ali setite se, Srbija je to) da tačno tom linijom ide granica dve opštine (Savski Venac i Stari Grad, ako se ne varam) tako da kada se pravi racija s jedne str., cigojneri pređu par koraka na teritoriju druge opštine ili isto tako u suprotnom smeru. I caka je da za evo koliko godina inspektori+panduri nisu mogli da naprave koordiniranu akciju a kamoli da ih izvode u kontinuitetu, par mesečno.
Sremsku su mogli da srede, onolike tezge a karton sejlsmene nisu...
Pa ima ih i u Sremskoj. Mislim da je ovde problem sto oni jednostavno NECE da sklone te ljude sa ulica. Pa koliko kosta da stoje cetiri policajca sa jedne i druge strane prolaza po par sati dnevno? Ne bi se prodavci pojavljivali vise nikada na tom mestu kada znaju da ce ovi da ih uhvate. Zasto ne zele da ih sklone sa ulice, meni nikako nije jasno. Ok je to da ljudi koji hoce mogu da kupe "3 para za 100 dinara", ali onda neka idu na buvljak, a ne u samom centru grada.
BTW, hoce li gradska vlast da sredjuje te proklete podzemne prolaze po gradu? Cela Ulica Kralja Milana je poplocana, asfaltirana, ovo-ono, a podzemni prolazi i dalje izgledaju isto kao kada su napravljeni. Isto tako mogu da srede i taj prolaz na Zelenjaku i onda se ne bi vise cige skupljale tu. Zimus sam bio u Zagrebu i bio sam prijatno iznenadjen kako im je lepo sredjen podzemni prolaz od autobuske do zeleznicke stanice. Ono je milina za videti.
[ pctel @ 06.04.2007. 12:31 ] @
Citat: atheista: Pa koliko kosta da stoje cetiri policajca sa jedne i druge strane prolaza po par sati dnevno?
To nije resenje. Nije tesko sacuvati prolaz, ali onda ce se ovi preseliti u Knez Mihajlovu. Onda jos nekoliko policajaca tu, ovi ce pobeci na Slaviju. Da se Slavija opkoli policijom eto ovih na Bulevaru. Ako ih oteramo i sa Bulevara, doci ce na zeleznicku stanicu i tako dalje da ne nabrajam.
Inace, nije mi jasno sta ste zapeli sa tim prolazom, sto se mene tice mogu ti i cirkuske prestave da izvode, meni ne smeta.
[ Ivan Dimkovic @ 06.04.2007. 12:49 ] @
Citat:
mora uvek da se desava nekakva guzva, rulja, kamara, buljuk; doda se nesto malo muva zunzara + zurle & talambasi [turbo-folk]
i osecaju se kao kod kuce.
Sto guzva & rulja je bas ql... cenim da bi bio veliki smor da tamo cvrkucu neke ptice, ljudi sede i citaju novine u parku i pici neki becki valcer :)
[ Shadowed @ 06.04.2007. 13:06 ] @
Citat: pctel: To nije resenje. Nije tesko sacuvati prolaz, ali onda ce se ovi preseliti u Knez Mihajlovu. Onda jos nekoliko policajaca tu, ovi ce pobeci na Slaviju. Da se Slavija opkoli policijom eto ovih na Bulevaru. Ako ih oteramo i sa Bulevara, doci ce na zeleznicku stanicu i tako dalje da ne nabrajam.
Pa, ne bas. Ako im odrezu kaznu za to sto rade i strpaju ih u zatvor ako ne plate kazne da vidis kako ce em da se isplati (od kazni placati policiju) em ce oni prestati kad se pola njih nadje u zatovrima a druga polovina zna da ce i njima isto da se dogodi.
[ Deda_Mraz @ 06.04.2007. 13:27 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Sto guzva & rulja je bas ql... cenim da bi bio veliki smor da tamo cvrkucu neke ptice, ljudi sede i citaju novine u parku i pici neki becki valcer
Ehhhh....
[ Ivan Dimkovic @ 06.04.2007. 15:21 ] @
Pa ne... ozbiljno, zamisli da je ono - sve tiho, uredjeno lenjirom, pticice cvrkucu, ljudi cute i sede, u pozadini se cuje Strauss... u 8:00 PM se sve zatvara, ide se kuci na spavanje... ko u nekom selu u Svajcarskoj :)
Mislim, kapiram da vecini ni to ne bi odgovaralo ;-) Tako da i Kandahar atmosfera ima neke prednosti :)
[ Janmix @ 06.04.2007. 17:30 ] @
A zamisli guzva na Brankovom mostu, a ti zuris, tj vec kasnis, jer je ta guzva pocela tamo negde kod SIV-a. I sad lepo izadjes iz autobusa, potrcis da bi koliko toliko smanjio vreme kasnjenja i opet guzva u PROLAZU... Znaci izgubis brdo vremena u prevozu + te ovi cigonjeri *ebu u prolazu jer, eto bolje je tako nego da je prodjes ko covek za 10 sekundi uz valcer...
[ Deda_Mraz @ 06.04.2007. 18:15 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: u 8:00 PM se sve zatvara, ide se kuci na spavanje... ko u nekom selu u Svajcarskoj
Pa neka ja bi im produžio radno vreme do 2 ujutru, da harmonija lepote traje duže...
[ Christopher Columbo @ 06.04.2007. 23:02 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Pa ne... ozbiljno, zamisli da je ono - sve tiho, uredjeno lenjirom, pticice cvrkucu, ljudi cute i sede, u pozadini se cuje Strauss... u 8:00 PM se sve zatvara, ide se kuci na spavanje... ko u nekom selu u Svajcarskoj :)
Mislim, kapiram da vecini ni to ne bi odgovaralo ;-) Tako da i Kandahar atmosfera ima neke prednosti :)
Ovaj, khm...
cujem da neki nasi koji su na radu u Germaniji cim slete u Beograd krenu u
manijakalno skupljanje smeca po haustoru i oko zgrade im rodne.
Mora da bude k'o u nekom selu u Svajcarskoj, pod lenjir.
Hoce da nam Kandahar lici na neki tamo Bajmeršteten.
Daa...
uvek je bolje tamo gde mene nema :(
[ Ivan Dimkovic @ 06.04.2007. 23:20 ] @
Pazi, postoje granice koliko djubreta mozes da trpis... jbg, mnogima je threshold daleko iznad toga da im djubre bude 3m ispod prozora, jbg... ;-) Pretpostavljam da ni u Istanbulu/Peshavaru & co ne bacaju djubre sebi ispod gajbe :)
Sto opet nema puno veze sa "kandaharom na zelenom vencu"... ne znam sto ste se okomili na te ljude at all... nisu oni tu zato sto im se to dopada... after all, tamo je ta pijacna zona :)
[ commissar @ 07.04.2007. 09:18 ] @
@Ivan Dimkovic:
Pitaj arhistrucnjake da ti objasne kako se samim prolaskom (!?!?!?) ljudi kroz taj prolaz, gde je inace prevelika guzva, zapravo gube milijarde evra mesecno (ili mozda po sekundi, ne secam se).......
[ Goran Mijailovic @ 08.04.2007. 00:39 ] @
offtopic
@strucnjak koji je ovo izjavio:
Citat: Izmena:
Najnoviji podaci prosecna neto plata je 25228 dinara.
aha jeste al samo za one cije plate ulaze u racunanje proseka a to su javna preduzeca, skolstvo, zdravstvo, drzavna uprava itsl. u toj racunici nema bednih drustvenih preduzeca koja odumiru, kao ni onih neuspesno privatizovanih, ni onih koji su u stecaju a bogami ni svih ostalih koji se vode da rade a primorani su da za zivot zaradjuju na ulici, buvljaku, svercom, radom na crno, kod Kineza itd.
[ brainbuger @ 08.04.2007. 10:26 ] @
Krivac je gradska vlast koja nema volju da resi problem. Mogli su da u objekat pijace dodaju prostor za ulicne 'prodavce' i presele ih tu. Pa ko voli Kandahar nek izvoli, a tim jadnim ljudima koji tu prodaju bi bilo lakse da mogu da dnevno zakupe tezgu i da ne beze vise od pandura.Mislim da je tako resen i Nbg buvljak (onaj grozniji deo spolja). Moze se naci uvek neko resenje ali nema ko da trazi.
[ Shadowed @ 08.04.2007. 21:08 ] @
Ima i ko, ali nece.
[ boki @ 08.04.2007. 22:51 ] @
Citat: Pa ne... ozbiljno, zamisli da je ono - sve tiho, uredjeno lenjirom, pticice cvrkucu,
Sto je najgore i crvkucu. Imas lika koji prodaje ptice, drugi prodaje neke pacove, veverice, sta ja znam sta... treci kisobrane i gace a cetvrti zvake.
Ovaj zadnji mi je najmanje jasan. Prodaje orbit za 2 din jeftinije nego na trafici. A ono sve nesto crno po njima. Ne bi mu kupio odatle ni da prodaje 20din jeftinije.
najbolje resenje je da puste ludog kineza unutra sa nekim jataganom.
Isla bi reka krvi do zeleznicke....
[ mitar1982 @ 08.04.2007. 23:13 ] @
Pa nije ni kinez budala. I on secka u knezu gde je sve čisto i sređeno... :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|