[ MirkoMi @ 13.04.2007. 15:59 ] @
| Malo tmurna tema ali sta da se radi.
Pre neki dan sam slucajno saznao da sam imao sestru bliznakinju koja je umrla pri porodjaju. Sada me jako zanimaju neke stvari:
1. Sta se desava sa bebama koje se rode mrtvorodjene - gde ih (da li ih) sahranjuju i koja je uopste procedura?
2. Mogu li ja (kao brat, punoletan - 22 godine, bez znanja mojih roditelja) da dobijem neki dokument iz opstine ili porodilista u vezi te bebe (izvod iz maticne knjige rodjenih/umrlih, gde je sahranjena, ako jeste ...)
3. Bilo kakvu informaciju koja pada na pamet - tipa medicinski nalaz sa porodjaja ili tako nesto.
P.S. ne trebaju mi dokumenti kao zvanicni dokumenti - da bi ih za nesto koristio, vec samo kao informacija, cisto da ne bude zabune - znaci moze i samo usmena informacija
Veliko Hvala
|
[ _djevojka_ @ 14.04.2007. 17:04 ] @
Citat:
MirkoMi: Pre neki dan sam slucajno saznao da sam imao sestru bliznakinju koja je umrla pri porodjaju.
Nemoj u startu da iskljucis mogucnost da beba nije umrla, pogotovo ako ne budes u situaciji da nadjes lokaciju groba. Proteklih dvadesetak/tridesetak godina, dosta beba je 'poumiralo', da bi se u stvari naslo kod neke druge porodice, ili u nekoj drugoj zemlji.
[ Majstor Duja @ 16.04.2007. 08:19 ] @
@Mirko:
Usmeno nemoj ni pokusavati da nadjes ikakav podatak jer su u zdravstvu svi vec toliko izfrikovani (preplaseni)
tuzbama majki u vezi "mrtvorodjene" dece da nista ne preduzimaju bez pismenih zahteva.
Najbolje ti je da odes do doticne bolnice i prvo razgovaras sa nadleznom osobom o tome (upravnik/zamenik, shalter za
informacije) pa nakon toga podneses pismenu molbu za izdavanje dokumentacije.
Mozes sve to sam, punoletan si i duzni su da ti odgovore - po zakonu o informacijama...
[ markolazarevic @ 16.04.2007. 14:49 ] @
da, po tom zakonu koga svi postuju...
[ zlacarobnica @ 16.04.2007. 19:27 ] @
Ne bi da te razocaravam ,ali tesko ces naci bilo kakve informacije .Ovo je josh uvek jako dobro trziste za te stvari,ali pokusaj bori se ... Nadam se da ces imati malo uspeha o javi sta si uradio obavezno .
Mozda mozes da se prijavish nekoj organizaciji koja se bavi time ... predpostavljam da ih ima u Beogradu .
[ _djevojka_ @ 23.04.2007. 14:35 ] @
Ako ti do sada nije skocio pritisak nekoliko puta poslije odbijenica u vezi pristupa informacijama, mozda ce ti biti lakse da platis privatnom detektivu/istrazivacu odredjenu sumu - gledaj da nadjes nekog ko je sposoban + pomaze ako je osoba radila dobar broj godina u policiji i ima aktuelne/aktivne kontakte. Ne dobijaju se sve informacije kroz redovne kanale, a da ides glavom protiv sistema - ne isplati se.
[ ton_majstor @ 24.04.2007. 08:44 ] @
Djevojka je u pravu. Okreni neku OZBILJNU agenciju i pitaj ih...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.