[ PAC MAN @ 28.04.2007. 05:38 ] @
Neko kaže da je pivo u limenkama "prezasićeno" aditivima i sl. ..pa kao ..bolje je piti flaširano pivo.
Da li neko tačno zna da li ima razlike u flaširanom i limenom ambalažiranju piva? ..naravno o istom pivu se radi.
Po mome mišljenju pivo u limenkama bi trebalo da je bolje iz razloga što nije propusno za svetlo , znači nema uv zračenja , nema razvoja bakterija i sl. ..što bi reko zaštićeno od svetla i radijacije ...samo da se otvori i pije da li sam u pravu?
[ Deda_Mraz @ 28.04.2007. 08:33 ] @
Verovatno si mislio na staklenu flašu!?

Evo moj redosled, kvaliteta iz ambalaže:

1. Staklena flaša
2. Limenka od pola litre (one 0,33 su fuuuj)
3.
4.
5...
15454879999. Plastična flaša
[ hakinen @ 28.04.2007. 12:08 ] @
Nije to vezano samo za pivo, popite kokakolu iz stakla, pa cete da vidite sta je ukus, a sa plastikom ne moze da se uporedi, a bogami ni sa limenkom :D
[ Radovan__III @ 28.04.2007. 12:50 ] @
Meni su ok i iz staklene flase i iz limenke, ali sam se zakleo da nikada vise necu popiti toceno ili iz plasticne flase.

Citat:
PAC MAN: limenkama .... nema razvoja bakterija i sl. .

Mozda nema u limenci ali je neka americka neapravila neku studiju i otkrili su u ogromnom broju slucajeva bakterija na gornjoj strani limenke ( mesto sa koga se pije )
[ Nemanja Avramović @ 28.04.2007. 13:30 ] @
1. Staklena flaša
2. Točeno
3. Limenka od pola litre
4. Plastična flaša
[ Ciprijani @ 28.04.2007. 13:40 ] @
Staklena flasa pa toceno,pa limenka
[ ton_majstor @ 28.04.2007. 13:42 ] @
Sve limenke tj. pivo u njima je nažalost, UKUSNIJE od staklenih ili plastičnih pandana... aditivi, sastav... wtf, istina je svejedno.

Naravno, najskuplje su... pa odatle i onaj "malecni" SUBJEKTIVNI aspekt: "čim je skupo, mora da je VALJANO!"
[ downer @ 28.04.2007. 14:18 ] @
kada sam žedan i kada je pivo hladno, potpuno mi je svejedno da li je limenka ili staklo.
plastično pijem samo kada mi ukus nije prioritet.
[ fanfon @ 28.04.2007. 15:56 ] @
Citat:
Nemanja Avramović: 1. Staklena flaša
2. Točeno
3. Limenka od pola litre
4. Plastična flaša

Slazem se. Malo idem u OT, ali kad su u pitanju gazirani sokovi, oni iz staklene ambalaze su najbolji. Oni u plasticnoj su katastrofa(primer Apatinska pivara). Ne mozes ih piti koliko su gazirani. Pa i Coca-cola reklamira samo staklenu flasu. Kod nas se uglavnom reklamira ona plasticna od 2l...
[ braker @ 28.04.2007. 18:46 ] @
3 bambija tocheno
2 bambija flasha,konzerva
0 bambija plastika

Limenka ili flasha?...hmm...,ako se ambalazha znoji, svejedno je.
[ neca @ 28.04.2007. 19:23 ] @
moram da priznam da mi je staklo najjache....jos kad se onako oznoji...a napolju upekne zvezda...:)
jaoooooooooooooooooooooooo :)))
[ Shadowed @ 28.04.2007. 20:53 ] @
Citat:
hakinen: Nije to vezano samo za pivo, popite kokakolu iz stakla, pa cete da vidite sta je ukus, a sa plastikom ne moze da se uporedi, a bogami ni sa limenkom :D

Sto se mene tice coke je najbolja u sledecem redosledu:
limenka
staklena 0.25
staklena 1l
plasticna - 0.5, 1 pa 2l
[ Deda_Mraz @ 28.04.2007. 21:21 ] @
Aj objasni života ti koja je razlika izmedju staklene male i velike flaše!?
[ Slobodan Miskovic @ 28.04.2007. 21:24 ] @
Pa valjda mu je zgodinije da je drzi u ruci i pije iz flase...
[ Shadowed @ 28.04.2007. 21:28 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Aj objasni života ti koja je razlika izmedju staklene male i velike flaše!?

Mala je manja od velike, valjda toliko mozes i sam da zakljucis

Salu na stranu, razlikuje se ukus. Malo je sladja ova od 1l, ali to nije sva razlika. Medjutim, ne znam kako da opisem.
[ Deda_Mraz @ 28.04.2007. 21:45 ] @
Nisam mislio na veličinu dotične flaše nego na ukus

Inače zaista nisam zapazio da je neka sladja od druge...
[ mulaz @ 28.04.2007. 22:16 ] @
Citat:
Mozda nema u limenci ali je neka americka neapravila neku studiju i otkrili su u ogromnom broju slucajeva bakterija na gornjoj strani limenke ( mesto sa koga se pije )

u sloveniji u avtomatima (oni automati gde ubacis pare, pritisns dugme, i ispada ti pice) su na limenkama od pepsi kole negde vec posbne folije. Znaci ceo vrh, onaj 'otvarac' i sve okolo je zasticeno sa folijom, koja se pre otvaranja pocepa i skine sa limenke :)
[ hakinen @ 29.04.2007. 02:07 ] @
To je strava :D
Nego ne znam kako ti je bolja cola iz limenke?
Ja kad pijem kolu iz limenke sve mi se bre usta skupe, znaci uporedjivao sam kole iz limenke i iz stakla, jednu pored druge, i malo ovu malo onu drugi, stvarno ne moze da se poredi ukus iz stakla sa onim iz limenke!!
Sve u svemu kaze nas profa sa faksa da je plastika nesto najfore jer ona zadrzava jedan deo materije u sebi ( materije od proizvoda koji se nalazi u flasi ) tako da nakon jednog koriscenja plastiku treba odmah baciti!!
Jel ste se pitali zasto miris rakije ne moze nikada da ispari iz plastike dok iz stakla moze al mu isto treba malo vremena??
Upravo zbog onog gore navedenog :D
[ PAC MAN @ 29.04.2007. 03:55 ] @
Zabrkali ste mi temu i ono što me ustvari interesuje
A to je da li se sastav piva , ali piva a ne kole ..razlikuje od onog u staklenoj flaši (plastičnu neću ni da spominjem) i onog u limenkama ?
Nisam pitao za ukus i slično i kako se šta pije iz čega , jer je opšte poznato da bilo šta da se pije , najlepše se pije iz stakla , što kvalitetnije staklo tim bolje. A to što je neko spomenuo kolu 0.25 od one veće staklenke da mu je bolja a ne zna zbog čega , kod mene je isti slučaj...i ja ne znam zbog čega , ali je i meni kola .25 bolja od one litarske iliti bilo koje veće...iako je pijem iz čaše.
No ...dajte mi razliku sastava piva staklenka/limenka
Ako želite već i da degustiramo ovde ..onda zažmurite...neka vam neko sipa u ČAŠE ..a vi onda probajte pa recite koja je bolja.
[ braker @ 29.04.2007. 16:12 ] @
Citat:
Aj objasni života ti koja je razlika izmedju staklene male i velike flaše!?

Ko troshi iskljuchivo zidarsko pivo, mogao bi pripit sa 0.3 flashom zube poizbijati:)
[ Deda_Mraz @ 01.05.2007. 14:46 ] @
Iskusni alkosi. nebi ;)