[ Davor Vlajkovic @ 15.05.2007. 10:10 ] @
| 15. maj 2007. | 08:41 | Izvor: B92
Beograd -- Radio B92 danas slavi punoletstvo, osamnaest godina svog postojanja na medijskoj sceni Srbije.
Emitovanjem omladinskog radio programa, koji je pokrivao teritoriju šireg centra Beograda iz prostorije od oko 15 kvadratnih metara, pre 18 godina počeo je da radi Radio B92. Sukob s režimom Slobodana Miloševića, kritikovanje nasilja i netolerancije, kao i borba za građanska prava i slobode, obeležja su njegovog rada zbog čega je tokom vladavine Miloševića četiri puta zabranjivan.
Nastavši kao omladinski radio, u proteklom periodu “odrastanja” postao je najslušanija komercijalna radio stanica u Srbiji.
Dušan Mašić, pisac knjige “Talasanje Srbije”, posvećene nastanku i razvoju Radija B92, objašnjava šta se od nastanka do punoletstva Radija promenilo.
"Kada je B92 počinjao, 15. maja 1989, Majkl Džekson je bio crnac, koristili smo magnetofonske trake i gramofon, ja sam u svojoj sobi imao mali crno-beli televizor, a radikali su bili isto ono što su i danas, i to je jedino što povezuje ovih 18 godina, nažalost. Voleo bih da B92 razmisli o tome zašto danas neki ljudi u Skupštini rade isto ono što su radili i pre 18 godina i zašto B92 danas ne radi ono što je radio pre 18 godina", rekao je Mašić.
Rad stanice i zaposlenih nagrađen je mnogobrojnim međunarodnim i domaćim nagradama.
link |
[ biber021 @ 15.05.2007. 11:04 ] @
Srećan rodjendan!
A mediji...stali su...i na pola puta razrešenja konkrenitih problema vezanih za ovo područje, krenuli kao da je kapitalizam uveliko počeo. Šteta, stali su u pola posla i odlučili da im je lakše da rade u uslovima koji su nametnuti umesto da pomognu u stvaranju boljih uslova za sve nas.
U svakom slučaju lep jubilej :)
[ Ciprijani @ 15.05.2007. 11:34 ] @
Cestitke!
Brakus je naj emisija!
[ acaradio @ 15.05.2007. 11:41 ] @
Cestitke, ali samo za
radio B92.
Njihova televizija svojom preteranom komercijalizacijom sve manje zasluzuje da nosi to ime
[ vindic8or @ 15.05.2007. 13:47 ] @
cestitke za najbolji radio i medij u srbiji.
[ Zoran Rodic @ 15.05.2007. 16:15 ] @
Ne zaboraviti jednu od svetlih tacaka
[pescanIQ] Svetlane Lukić i Svetlane Vuković[pescanIQ]
Takodje cestititke radio programu
[ stil @ 15.05.2007. 19:22 ] @
Ja sam "zakucao" skalu radio prijemnika na B92. Dan mi bude vedriji kad pocne uz Dizanje. Naravno tu je Pescanik za podizanje nivoa kritickog misljenja kod ljudi. Srecan rodjendan B92.
[ anon28907 @ 17.05.2007. 01:04 ] @
Radio i tv drzi ista kompanija - B92 trust stoga sam, naravno, gadljiv na oba zbog njihovog imidza main-stream medija, liberal-kapitalisticke propagande i ostalih sranja ...
[ stil @ 17.05.2007. 06:00 ] @
Da se razumemo ja ne slusam ovaj radio i ne gledam ovu televiziju iz inata ili nekog drugog iracionalnog razloga. Ja sam konzument njihovog programa zbog toga sto mi se svidja sistem vrednosti koji neguju i to pokusavaju da prenesu putem etra na gledaoce i slusaoce. Mi smo jedan malo klaustrofobican narod ali se nadam da ce mo brzo shvatiti da ako zelimo da opstanemo na ovoj planeti moramo da tezimo da postanemo gradjani sveta.
[ Dejan Bizinger @ 17.05.2007. 08:14 ] @
Koga zanimaju slike sa proslave u B92 moze da pogleda
ovde a koga zanima video klip moze da pogleda
ovde.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.