[ didzitalac @ 31.05.2007. 20:13 ] @
Kako rešiti pitanje nelikvidnosti firme? Vlasnik sam Agencije i u želji da nađem odgovor na ovo pitanje posetio sam ekspozituru Bance Intesa u kojoj imam otvoren račun za firmu. Službenica u banci (ili Banci ) predložila mi je tzv. Ugovor o pozajmici kao način rešavanja problema sa likvidnošću. Objašnjeno mi je da je to sasvim uobičajena pojava, i, koliko razumem, sasvim rasprostrenjena. Većina firmi u početku ima probleme sa likvidnošću. Rečeno mi je doslovce, da ja kao fizičko lice zasnivam ugovorni odnos sa svojom firmom. Pretpostavljam da po uspostavljanju likvidnosti imam/postoji pravo na povraćaj sredstava od firme. Ova tema je dotaknuta ovde: http://www.elitesecurity.org/t131885, mada samo površno. * Ima li neko iskustvo sa Ugovorom o pozajmici? * Može li neko da priloži nacrt takvog ugovora (da nas ne "deru" advokati)? Ovo je tema koja može svima puno značiti, pogotovo novootvorenim firmama i preduzetničkim agencijama. Ne štedite karaktere. Hvala. P.S. Trenutno se raspitujem na ovu temu, što se kaže: po gradu. Javiću kada/ako nešto saznam novo. |