[ shonex @ 13.06.2007. 20:00 ] @
| Ali ono, da je ukus i miris koji skida tapete, ako ste ikada imali prilike nesto slicno da probate. Ja povremeno dobijem preko rodbine iz istocne Srbije, ali nedovoljno :*( pa me interesuje ima li ga igde ali preko cele godine. |
[ fanfon @ 13.06.2007. 20:12 ] @
I ja ga obozavam, ali ga kod mene u okolini bas i nema. Ipak, kozji resava stvaru nedostatku ovcijeg...
[ markom @ 13.06.2007. 20:52 ] @
Sjenički ili zlatarski sir ima da se kupi na svakoj većoj pijaci... Oba su ovčija.
[ superbaka @ 13.06.2007. 21:14 ] @
sad tek ide sezona, do sada su jagnjici dojili...
mene redovno pokusaju da zeznu na pijaci, vide mlad pa ne zna... a ja mogu i u procentima da provalim po mirisu koliko ima ovcijeg mleka u tom kravljem siru - obicno 10%
[ Deda_Mraz @ 13.06.2007. 21:44 ] @
Citat:
markom: Sjenički ili zlatarski sir ima da se kupi na svakoj većoj pijaci... Oba su ovčija.
LOL izgleda dugo nisi boravio u Srbiji
istina ima da se kupe ali nisu originali
Ali moj glas ipak ide buđavom siru...mmmmm sad mi se jede
[ markom @ 13.06.2007. 22:16 ] @
Prošli put kad sam bio, najeo sam se odličnog sjeničkog, tako da sudeći po tome, ima da se kupi... :-)
[ plava_motorola @ 14.06.2007. 00:39 ] @
Citat:
markom: Prošli put kad sam bio, najeo sam se odličnog sjeničkog, tako da sudeći po tome, ima da se kupi... :-)
To ti samo mozes da mislis da je bio Sjenicki.
Nema boljeg od Jabuckog
[ markom @ 14.06.2007. 01:12 ] @
Pa dobro, možda. Dve stvari su bitne. Bio je dobar i bio je ovčiji :-)
[ shonex @ 14.06.2007. 08:53 ] @
Aman ljudi, i sjenicki i zlatarski sam kupovao, ali to je samo lek za prevazilazenje krize, ha, ha. Ovo o cemu pricam je najadekvatnije uporediti sa vojnim carapama posle jedno 3 nedelje, ono, kad se vec lepe na zid :)) Mislim da Fanfon i Baka kapiraju o cemu pricam.... A sto se budjavih tice, to mi je na top listi u vrhu (mada je njih lakse naci posto su uvozni). Ni kozji nije los (mada je slicna situacija za pronalazenje), ali ovo o cemu pricam izgleda nema nigde :(
BTW, najbolji budjavi koji sam u zivotu jeo je, verovali ili ne, proizvela srednja mlekarska skola u Pirotu, ali je to bilo na nekom skupu mlekara pre 8 godina, i pogodicete, nije bilo nakon toga nikakve sanse naci ga ili kupiti igde.
Ajde, mozda se neko ipak pojavi sa kakvom spasonosnom informacijom.
[ dj.djole @ 14.06.2007. 21:46 ] @
Znam tacno na sta mislis.Probao sam takav sir koji je donet iz Crne Gore.Punomasan ovciji sir koji se drzi u nekim mehovima od ovcije koze pa bazdi na kilometar.Probao sam samo malo i ne svidjaju mi se takvi sirevi.
[ fanfon @ 14.06.2007. 22:33 ] @
Ja leti nemam bas obicaj da jedem mnogo ovcijeg sira, a narocito puomasnog. Dosta je tezak za varenje, ali cesto uzmem kozji koji manje mastan. Slabo ko drzi ovce i taj sir se jedino moze naci kod retkih prodavaca na pijaci. Moracu probati na pijaci u Somboru, mozda tamo ima...
[ vaske71 @ 14.06.2007. 22:59 ] @
Kacetija pa se podsiri pa u Presol ovce cisto sirenje da z grucku vola moz da utepas !
Pitam se cisto za vas iz Beograda - dal vas povremeno lazu kad kupujete da kupujete Pirotsko jagnje , Pirotski ovci sir , ili Pirotski kackavalj ( koji jos uvek vazi za najbolji na svetu )
Da vam posaljem koje kilo na kucne adrese onog pravog visinskog gde ovce pasu pod rucnu
sa oko 2000 metra nadmorske visine
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.