[ despotbg @ 27.06.2007. 04:30 ] @
Kakvi su vasi utisci? Ja sam nekako previse besan da bi bilo sta ocenjivao sada...Objektivnost bi bila dovedena u pitanje... |
[ despotbg @ 27.06.2007. 04:30 ] @
[ kelja @ 27.06.2007. 04:37 ] @
A sto si besan?
Nesto je zakazalo? Ozvucenje? Organizacija? Bend? [ Mister Big Time @ 27.06.2007. 04:40 ] @
http://www.mtsmondo.com/entertainment/music/text.php?vest=61095
Sta reci a ne zaplakati :) Sasvim je dovoljno bilo videti na kraju kako masa od 100.000 ljudi zvizdi, psuje i baca flase na stejdz... Ovo im je prvi i poslednji dolazak ovde, a i sire.... najgori tezgarosi koje smo videli do sada. A Indjija mozda i ne bi ostavila toliko los utisak da nije bilo zatvoreno prvo skretanje sa autoputa vec je moralo da se produzi do Beske... pa onda zaobilaznim putem tri dana jahanja. A o izlazu sa parkinga i putu kroz blato, kisu i nenormalno mnogo ljudi na bednom seoskom putu necu da govorim, tri sada stajanja u mestu dovoljno govori o svemu, Pepersi svirali bednih sat i 15 min a zbog guzve ljudi zakucani 3 sata i vise u kolima.... [ since1986BC @ 27.06.2007. 07:14 ] @
Ko te tero da kolima dolazis? :)
Kol'ko para, tol'ko muzike. Mogo si otici u Zr - juce bio koncert Zvonka Bogdana.Doduse on ne "drnda" gitaru pa je verovatno manje zanimljiv. [ Kljajoni @ 27.06.2007. 07:56 ] @
Citat sa monda
Citat: Organizatori ovog spektakla su zaslužili sve pohvale, iako je posle svirke došlo do malog saobraćajnog kolapsa MALOG ?????????????????? Ono ne da je bio kolaps, nego najveća saobraćajna gužva u istoriji Srbije. A čisto sumnjam da je iko od nas što je bio tamo ponosan što je bio deo tog spektakla. Predgrupe su bile ok, koncert je bio ok, mada su Pepersi mogli da odsviraju više starih pesama, mene su smorili sa ovim novim stvarima. + kapa dole miliciji, extra korektni su bili ovaj put, prosto da ne poveruješ [ brainbuger @ 27.06.2007. 08:49 ] @
Citat: Mister Big TimeOvo im je prvi i poslednji dolazak ovde, a i sire.... najgori tezgarosi koje smo videli do sada.... Prvo 3 sata cimanja i kuvanja u koloni po uskim seoskim putevima, da bi na kraju dosao do j*benog "parkinga", koji je u stvari ogromna ogradjena njivetina za koju ulaz kosta 500 dinara. I kao slag na torti, nakon tolikog cimanja i nervoze, pojavljuju se Pepersi, sviraju ukupno 70-ak minuta (sa sve izmoljenim bis-om) zavrsavaju i paljba. :( Ozvucenje je bilo ok, bina ogromna, ali dzabe sve to kad nije imao ko da pravi show na njoj. Naravno da je publika ostala besna i razjarena, toliki put, toliko cimanja, za sta? Cim su zavrsili, krenula je kisa. Odmah smo krenuli ka kolima da bi izbegli guzvu. Medjutim jedva smo nasli auto jer je svuda unaokolo bio potuni mrak i pocela da se pravi kaljuga. Srecom izvukli smo se brzo i docepali puta. A cujem jutros od nekih prijatelja da je dosta ljudi ostalo da spava na parkingu u kolima jer je bio potpuno zakrcen izlazak iz njega. [ Emil Ranc @ 27.06.2007. 08:55 ] @
Jes, vala, više puta su apelovali da se na koncert dođe autobusom ili vozom. Znalo se da na koncert dolazi oko 100.000 ljudi, i trebalo je očekivati kolaps, u najmanju ruku. Taj kolaps bi u svakom slučaju bio manji, da je više ljudi došlo ekonomičnijim prevozom (bus ili voz).
Što se dužine koncerta tiče, moram da priznam da nisam previše iznenađen (očekivao sam sat i petnaest do sat i četres-pet, maks dva sata svirke); ljudi su prosto svirali onoliko za koliko su plaćeni. Hehe, al ovo mi je najmanje jasno: Citat: Na blagajni u Indjiji, na samom ulazu u ovu improvizovanu arenu pred sam početak koncerta još je bilo karata po ceni od 3.490 dinara, dok su ih tapkaroši prodavali za 500 dinara. Kako bre, onamo se prodavale karte za 2-3-4 pa i pet iljada, kao najveće blago, a eto ispade da ih ima i na blagajni, a tapkaroši prodaju za 500 din? Ili htedoše reći 5000? Hmm... [ damirh @ 27.06.2007. 09:19 ] @
nema smisla da ima karata na blagajni za 3k a tapkarosi prodaju za 5k...ipak je bilo 500 dindzi ako ja dobro kontam ;)
[ brainbuger @ 27.06.2007. 09:21 ] @
Citat: Emil Ranc: ...ljudi su prosto svirali onoliko za koliko su plaćeni. [ trunka @ 27.06.2007. 09:26 ] @
Kao prvo, koncert nije uopste bio ' tezgaroški', a najmanje da su RHCP 'tezgaroši'. ... Pa ljudi šta ste bre očekivali?!!!
Ni ja se ne bih vratila na bis, posle onolikog zviždanja i bacanja flaša na binu - (Sramota me je sto sam bila deo tog seljačenja!)... Koncert je bio EXTRA...profesionalno odrađen....!!!! a grupa je svirala onoliko za koliko je bila i plaćena. A to što su naši 'divni organizatori' prosirili vest da ce svirati 2 sata, to je drugi problem!Navukli su ljude da dodju, a platili tek onoliko koliko je potrebno da bi se pepersi pojavili.. Ne budite takvi!! A sto se tice saopbracaja- opet su nasi divni organizatori krivi sto nisu postavilo saobraćajce d amalo regulišu saobraćaj. A sto se tice izbora pesama...pa ko vam je kriv sto niste fanovi pepersa, pa ne znate novi album, nego ste samo došli da biste mogli reci da ste bili na VELIKOM IMENU!! Isplatilo se sve cimanje, sve vreme i sve pare koje smo dali za ovaj koncert!!! I opet bih ponovila! A vi, ubuduće, nemojte da idete na koncerte velikih grupa, jer očigledno da niste dorasli takvom izazovu!! [ Bojan Basic @ 27.06.2007. 09:26 ] @
Citat: Mister Big Time: Ovo im je prvi i poslednji dolazak ovde, a i sire.... Jesi li siguran? Ja bih se bez problema otpevao da će, kad sledeći put najave dolazak, raja nagrnuti misleći: „Prošli put su razočarali, idem da vidim hoće li popraviti utisak. Na kraju krajeva, Pepersi su to!“ Citat: Emil Ranc: Kako bre, onamo se prodavale karte za 2-3-4 pa i pet iljada, kao najveće blago, a eto ispade da ih ima i na blagajni, a tapkaroši prodaju za 500 din? Ili htedoše reći 5000? Hmm... Vrlo prosto, tapkaroši su se zaje*ali kupivši više karata nego što mogu da preprodaju, pa su ovo što im je ostalo davali za budzašto, jer bi u suprotnom morali da bace. To je rizik takvog posla. [ Emil Ranc @ 27.06.2007. 09:40 ] @
Ipak treba reći još jednu bitnu stvar: jučerašnji događaj nije bio koncert grupe RHCP sa predgrupama, već festival na kojem, između ostalih, nastupaju i RHCP!
Citat: nema smisla da ima karata na blagajni za 3k a tapkarosi prodaju za 5k...ipak je bilo 500 dindzi ako ja dobro kontam ;) :) to stoji, mada: neki vrli tapkaroš mogao bi da se usudi da priđe nekim očajnim fanovima koji do blagajne još ne stigoše, i ponudi im karte (kojih u prodaji više navodno nema) za samo 5000 din :) [ deki77 @ 27.06.2007. 09:52 ] @
Citat: trunka:Koncert je bio EXTRA...profesionalno odrađen....!!!! a grupa je svirala onoliko za koliko je bila i plaćena. A to što su naši 'divni organizatori' prosirili vest da ce svirati 2 sata, to je drugi problem!Navukli su ljude da dodju, a platili tek onoliko koliko je potrebno da bi se pepersi pojavili.. To je kada nas "popali" ko kako hoće... RHCP su učestvovali u okviru festivala "GreenFest" I šta imate ljudima da zamerite.Odsvirali kao gosti koncert od 1h. btw koliko se i svira kao gost... A pošto se uvek tu neko "učepi"....pa umesto da se koncert onaj pravi, održi u BG(gde može i gde se za takve velike svirke već organizovalo) na marakani ili tako nešto...(mislim kada može Čola,Ceca..i sl.) mi idemo u neku selendru i gacamo po njivama, da bi gledali 1h koncerta. OMG Gledam samo koliko smeća,flaša papira...kao u kakvoj deponiji..jludi stoje!!! Pa koncert da su održali i kod mene na kraju bloka 45(njiva Jasenovo)bolje bi bilo i za parking i za sve...Kakva bre Inđija... lakše je valjda da 100000 ljudi primi veći grad jer ima za to mogućnosti nego tamo neko selo... [ Majstor Duja @ 27.06.2007. 10:04 ] @
Nisam bio ali RHCP smatram za profesionalne showmen-a...zato i nisam otisao, imam cirkus za to....ali,
sto se tice organizacije, smatram da je bas ovako kako je nekolicina opisala: - prvo medijska presija i to za KONCERT RHCP a ne za tamo neki festival u Indjiji! - nestrucnost u organizaciji (uvek bila prisutna na ovim prostorima) - RHCP svirali bas onoliko koliko su placeni ( ni sekund vise )...ipak oni su "profesionalci"... ...sve u svemu, sve je to previse zategnuto i povezano sa finansijama da bi bilo prijatno...poz [ dexxx @ 27.06.2007. 10:10 ] @
Bih i ja na koncertu. Volim Peperse. Slusam ih vise od 12 godina. Mislim da su najgori prodavači koji postoje. Samo se setih kako je bilo na Molokou pre par godina na EXITU. Roisin Murphy je dizala atmosferu čitavu svirku (trajala je isto 1 i nešto kratko). Komunikacija sa publikom, onda "hajde da pevamo zajedno" fazon, priča, itd je nešto što ovi TEZGAROŠI nisu uradili...Pržili su, pa šta...Ništa više.
Pa se onda neko pita zašto su ih gađali (mada su već kapiram bili u helišu kad je PVC ambalaža letela)... S druge strane, bend koji drži jedan bis, i odsvira jednu pesmu... sramota... Neko će reći da se ukusi razlikuju, ali kad RHCP ne odsvira Under the Bridge, Blood Sugar Sex Magic, Aeroplane, itd... je isto kao da Stonsi ne sviraju Angie, ili Like a Rolling Stone. Što se tiče prevoza, onaj ko tvrdi da se trebalo ići busom ili vozom, silno greši. Buseva i vozova nije bilo, a ljudi su kisnuli satima čekajući iste. Ja sam na svu sreću bio u kolima, i gledao kad su se panduri sa rotacijom probijali kroz onu havariju od gužve (stajali smo 3 sata), da bi izvukli iz gužve 2 džipa sa VIP personama... A vozač jednog džipa je bio Dragan je.eni Bjelogrlić... lično ga videh... gde ide ova zemlja, kad glumci imaju policijsku pratnju... Nisam se razočarao, samo zbog činjenice da nisam ni planirao da idem na koncert zbog obaveza, ali sam u poslednjem trenutku dobio karte skoro za DŽ, parking nisam plaćao, i sve u svemu, za neplanirani izlet bilo je kul iskustvo... ali ne mogu da zamislim kako je ljudima koji su mesecima planirali ovaj event, koji su potegli kolima iz Poljske, Češke, Rumunije, Nemačke... @trunka nisam došao da bih bio na "Velikom Imenu", a najviše se grozim nerealnih, novokomponovanih fanova, koji bi progutali sve što im serviraju njihovi predmeti obožavanja, bez ikakvog razmišljanja [ Dark_Runger @ 27.06.2007. 10:15 ] @
Pa sta ste ocekivali?
Ja nisam bio, zato sto sam znao da ce ovako da bude. Nisu mi jasni ljudi koji pored svega sto smo doziveli zadnjih 15 godina i dalje zaboravljaju gde zive. [ dusty @ 27.06.2007. 10:25 ] @
Sve to stoji, gosti "Green festa", bla bla truc .... Cak i sto su "svirali" malo jace sat vremena bih mogao da progutam, ali da su svirali KVALITETNO !!! Izmedju svake pesme neko nepotrebno soliranje i izivljavanje na instrumentima, smesne obrade Abbe i Wondera, ali vrhunac je sto su u sred svirke i napaljene mase poceli da smaraju sa memljivim baladama, a da nisu ni posmilili da odsvirju njihove kultne stvari. Kao da su tu, na licu mesta smisljali sta ce sledece da sviraju, i da ih boli pedu za atmosferu.
Pih, dexxx mi ote' reci iz usta :) [ Mikky @ 27.06.2007. 10:27 ] @
Citat: trunka: Kao prvo, koncert nije uopste bio ' tezgaroški', a najmanje da su RHCP 'tezgaroši'. ... Pa ljudi šta ste bre očekivali?!!! Ni ja se ne bih vratila na bis, posle onolikog zviždanja i bacanja flaša na binu - (Sramota me je sto sam bila deo tog seljačenja!)... Koncert je bio EXTRA...profesionalno odrađen....!!!! a grupa je svirala onoliko za koliko je bila i plaćena. A to što su naši 'divni organizatori' prosirili vest da ce svirati 2 sata, to je drugi problem!Navukli su ljude da dodju, a platili tek onoliko koliko je potrebno da bi se pepersi pojavili.. Ne budite takvi!! A sto se tice saopbracaja- opet su nasi divni organizatori krivi sto nisu postavilo saobraćajce d amalo regulišu saobraćaj. A sto se tice izbora pesama...pa ko vam je kriv sto niste fanovi pepersa, pa ne znate novi album, nego ste samo došli da biste mogli reci da ste bili na VELIKOM IMENU!! Isplatilo se sve cimanje, sve vreme i sve pare koje smo dali za ovaj koncert!!! I opet bih ponovila! A vi, ubuduće, nemojte da idete na koncerte velikih grupa, jer očigledno da niste dorasli takvom izazovu!! Ma idi molim te... 100.000 ljudi nezadovoljno samo ti se nasla pametna, oh veliki fanu pepersa, da nam solis pamet?!? Sta sad, ako volim da slusam neki bend jel to znaci da treba da budem nekriticni zombi bez mozga prema njima i tome kako su odradili koncert? Znaci da su poceli da sviraju sinana sakica ti bi i dalje skakala? Sto se mene tice, posle dugmica i pepersa, veliki koncerti u ovoj zemlji su zavrseni. Hvala sto si me prosvetlila jer izgleda stvarno nisam dorastao takvom 'dogadjaju'. PS. Jel hoce neko da kupi kartu za exit? [ trunka @ 27.06.2007. 10:31 ] @
Nema na čemu! I drugi put...
[ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 10:33 ] @
SRAMOTA!!!!!
Profesionalna svirka!LOL Ma Tezgarosi najobicniji!!! Svaki koncert treba da je posvecen publici,a ne zaradi,prema tome SVIRKA SE PRAVI ZA PUBLIKU!!!! ,a ne po satnici,to bi svaki "PRO"(sta vec to zacilo) bend treblo da zna i da se toga pridrzava!!! AH MOLOKO!!!!!!!Divna stara vremena!!!!! [ gordon_beneth @ 27.06.2007. 11:03 ] @
Nije mi žao ni love, ni vremena, cimanja, ni što sam pokisao do gole kože i što sam sad sav ukočen........
Žao mi je što sam mislio da su kul momci koji sviraju jer vole da sviraju, a ne "profesionalci" kojima je moto "kol'ko para tol'ko muzike". Mislim šta im je falilo da odsviraju još pola čuke?? Zakasnili bi na sledeću tezgu ? Potrošili bi previše struje ? Izlizale bi im se trzalice ? Ni ova "festivalska" priča mi ne pije vodu. Nešto mi ona bina nije delovala "festivalski", na znam ali čini mi se da sam čuo da oni donose svoju tehniku, što baš i nije uobičajeno za festivalske svirke. A i nekako je praksa da bendovi na festivlima sviraju "najjači" repertoar, a ne da promovišu novi album. Ma da su u tih sat vremena odsvirali 15-20 najvećih hitova bez onih prenemaganja između pesama ja bi bio 100% zadovoljan. Ovako, malo je reći da sam razočaran [ Shoshone @ 27.06.2007. 11:30 ] @
Citat: trunka: Kao prvo, koncert nije uopste bio ' tezgaroški', a najmanje da su RHCP 'tezgaroši'. ... Pa ljudi šta ste bre očekivali?!!! Ni ja se ne bih vratila na bis, posle onolikog zviždanja i bacanja flaša na binu - (Sramota me je sto sam bila deo tog seljačenja!)... Koncert je bio EXTRA...profesionalno odrađen....!!!! a grupa je svirala onoliko za koliko je bila i plaćena. A to što su naši 'divni organizatori' prosirili vest da ce svirati 2 sata, to je drugi problem!Navukli su ljude da dodju, a platili tek onoliko koliko je potrebno da bi se pepersi pojavili.. Ne budite takvi!! A sto se tice saopbracaja- opet su nasi divni organizatori krivi sto nisu postavilo saobraćajce d amalo regulišu saobraćaj. A sto se tice izbora pesama...pa ko vam je kriv sto niste fanovi pepersa, pa ne znate novi album, nego ste samo došli da biste mogli reci da ste bili na VELIKOM IMENU!! Isplatilo se sve cimanje, sve vreme i sve pare koje smo dali za ovaj koncert!!! I opet bih ponovila! A vi, ubuduće, nemojte da idete na koncerte velikih grupa, jer očigledno da niste dorasli takvom izazovu!! Auu, ti si pratila ranije turneje pa znas da nisu tezgarosi....Ja sam ih gledao pre vise od 10 godina: dosli na binu, ni dobro vece, ni kako ste, odsvirali 40 minuta balada, okrenuli se i otisli..Nit dovidjenja, nit mrs` u p&^du materinu.... Oni su najveci bend na svetu kao sto sam ja balerina. SRECA sinoc sto masa nije podivljala, inace bi bilo svasta LOL Ja nisam njihov fan, cak stavise ni ne podnosim ih LOL ali sam, kao i predhodni put, imao priliku da se ufuram dzabe i moram da priznam da sam se super proveo. Dolazio sam kolima i prosao kao po loju...Stigli extremno brzo i bez guzve, parkirali se kod iskljucenja, usli bez ikakvih problema, namontirali se kod sanka gde je radio ortak, izasli bez ikakvih problema i guranja, nasli kola iz prve LOL, i vratili se extremno brzo i bez guzve. [ dalibord5 @ 27.06.2007. 11:59 ] @
Ljudi,sto ste naivni?!
Kad se skupi 80+ keka ljudi,uvek ima mnostvo nezadovoljnika. Sto se mene tice na veeelike "spektakle" nikada vise ne idem,jer je tesko dobro organizovati tako nesto. Samo SC ili Arena dolaze u obzir kada sam ja u pitanju. I pustite organizaciju na miru.Njima se i moze oprostiti. Veci problem je sto jedan veliki bend ne postuje oko 100 000 ljudi koji su platili da ih gledaju. Ako je to zbog toga sto nas smatraju zaostalim delom Erope,neka im sluzi na cast... Sva atmosfera koncrta zavislila je samo od inspiracije artista na sceni. I to je to. Organizacija nema veze sa tim. I da je bila,ne znam ti ja kako traljava,sve bi se brzo zaboravilo pod utiscima dobre svirke... Ne da se porediti,ali i RHCP bi mogli nesto da nauce o postovanju publike od Z.Colica,na primer.... [ despotbg @ 27.06.2007. 12:11 ] @
Sramota bre... Nije mi jasno kako mogu da ne ispoštuju 100000 ljudi. Neko je dosao u 5 ujutru da bi bio blizu bine... Čekam samo koncert Stonsa da vidim da li će se i oni ponašati isto...
[ Slobodan Miskovic @ 27.06.2007. 12:15 ] @
Citat: "kol'ko para tol'ko muzike" Welcome to capitalism ;) Nema vise srca, sve za pare. [ boccio @ 27.06.2007. 12:15 ] @
Citat: Ni ja se ne bih vratila na bis, posle onolikog zviždanja i bacanja flaša na binu - (Sramota me je sto sam bila deo tog seljačenja!)... Greska u koracima. Zvizdanje i bacanje flasa je pocelo nakon sto je krenula muzika sa razglasa (odnosno kad je svima postalo jasno da je to najkraci bis u istoriji bisova :) Citat: gordon_beneth: Nije mi žao ni love, ni vremena, cimanja, ni što sam pokisao do gole kože i što sam sad sav ukočen........ Žao mi je što sam mislio da su kul momci koji sviraju jer vole da sviraju, a ne "profesionalci" kojima je moto "kol'ko para tol'ko muzike". Pazi, mozda su bili kul momci pre 15 godina. Sad je to cisti biznis. Sto opet nije nikakav problem, cak naprotiv. Ja ne ocekujem da se seku na bini i placu "Hvala Srbijo". Biznis apsolutno moze da se odradi tako da svi odu kuci prezadovoljni - sto ovde nikako nije slucaj. Ocigledno ih boli kita za koncerte koje moraju da odradjuju "in the middle of nowhere"... Citat: Ipak treba reći još jednu bitnu stvar: jučerašnji događaj nije bio koncert grupe RHCP sa predgrupama, već festival na kojem, između ostalih, nastupaju i RHCP! Hm... cek da vidim sta mi pise na karti koju sam kupio... Nope... nikakav festival se ne spominje, sorry :) Inace, na stranu sve, meni je sinocni dogadjaj ostao u svetlom secanju jer sam prvi put posle vojske pesacio 15km po bljuzgi i kisi, sjajan trekking :) Kad smo zbog guzve i zakasnelog dolaska parkirali kola u nekom $#%@$!% selu 7km od mesta koncerta... [ commissar @ 27.06.2007. 12:29 ] @
Citat: gordon_beneth: A i nekako je praksa da bendovi na festivlima sviraju "najjači" repertoar, a ne da promovišu novi album. Nema pravila, zavisi od benda do benda. Neko ce svirati najvece hitove, neko najvise novih stvari. Ono sto nikako ne mogu da svarim su komentari "tezga", "tezgarenje", "tezgarosi" i sl. Ljudi, svaki bend koji se afirmisao pre deset i vise godina i postao institucija je "tezgaroski". Svaka svirka im je tezga, a na turneji od oko 100-ak svirki zasto bi neka svirka u Indjiji bila po necemu drugacija od svirke bilo gde drugde u Evropi. Koliko para, toliko muzike, neko rece i upravo je tako. Umesto da ste zadovoljni sto bendovi konacno dolaze kod nas, samo trazite dlaku u jajetu. Ne secam se da sam negde na nekom forumu za neki koncert video samo reci hvale i da su cuvene zamerke na "tezgarenje" izostale....... Eh........ [ vindic8or @ 27.06.2007. 12:39 ] @
znam da je vecina ocekivala neki dogadjaj koji ce pamtiti ceo zivot zbog nedostatka koncerata u srbiji, ali to sto ste videli je najnormalnija stvar. sat i po vremena nije prekratko za koncert, vec neki prosek. ulaznice su koliko sam video bile 30 eur, sto je prilicno jeftino za bend tog ranga. to sto su svirali nove pesme je zato sto verovatno jos uvek promovisu stadium arcadium album tamo gde vec nisu. cekanje od 4 cuke za izlazak iz parkinga gde je bilo 100000 ljudi mi deluje prilicno brzo i efikasno za jedan seoski put. automobili ne mogu vertikalno da uzlete i prelecu jedan preko drugog. ne bih da komentarisem zalbe na letnju kishicu, posto sam se tek vratio sa glastonbury-ja.
[ Slobodan Miskovic @ 27.06.2007. 13:01 ] @
Citat: ulaznice su koliko sam video bile 30 eur, sto je prilicno jeftino za bend tog ranga. Nije, skupo je jer je to bio festival. Evo sviraju 3. jula u Chorzów, Stadion Śląski. Znaci samo oni, njihov koncert (ima dve predgrupe pre njihovog koncerta). Cena 115 PLN tj. 30e. A sta kazes na ovo. Heineken Open'er Festival 2007 (Sonic Youth, Muse, Bloc Party, Björk, Beastie Boys, LCD Soundsystem, Groove Armada, The Roots, Dizzee Rascal, Laurent Garnier, Freeform Five, O.S.T.R., Crazy Penis, Smolik, Indios Bravos, The Strike Boys, Virgin, Pink Freud, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, Novika, The Car Is on Fire, Apteka, Cała Góra Barwinków, Andy, Afro Kolektyw, Dick4Dick, Bassisters Orchestra, EastWest Rockers, Out of Tune, Managga, Mikromusic, ORGANIZM, not, Lars, Renton, mikrowafle, Kapitan DA, Bruno Schulz, Me Myself and I, Łąki Łan, the poise rite, Farel Gott, Erijef Massiv, White Rabbit's Trip, Dezodorant Squad, Gentleman!) Cena karte za sva tri dana 250PLN iliti 65e. ;) http://www.opener.pl/bilety_en.html [ vindic8or @ 27.06.2007. 13:15 ] @
pa ehtra je dzabe taj festival, sta drugo da kazem :) ali mislim da exit ima listu sa jos vise dobrih imena za slicne pare, zar ne :)
Citat: gordon_beneth: A i nekako je praksa da bendovi na festivlima sviraju "najjači" repertoar, a ne da promovišu novi album. Ma da su u tih sat vremena odsvirali 15-20 najvećih hitova bez onih prenemaganja između pesama ja bi bio 100% zadovoljan. Ovako, malo je reći da sam razočaran pa i nije. festivali su ti pre svega veliki alati za promociju u muzickom biznisu. izvodjaci nastupaju za manje cifre, ali imaju mnogo veci krug publike, koja inace ne bi dolazila na njihov koncert. tako da je njima uvek primarno da ispromovisu aktuelno izdanje i to im je core nastupa. ali s obzirom da moraju da zadrze paznju publici koja moze u svakom momentu da ode do nekog drugog stejdza i gleda drugi bend, moraju da ubace poneku stvar koju svi znaju svako malo. tako da ti je festivalski repertoar uglavnom 66% nove stvari, ispresecano sa 33% starim hitovima. [ kelja @ 27.06.2007. 13:15 ] @
Citat: Hm... cek da vidim sta mi pise na karti koju sam kupio... Nope... nikakav festival se ne spominje, sorry :) Ha ha ha kupujuci karte za RCHP dobili ste PRIDE i karte za CITAV FESTIVAL i jos se zalite.(eh ta Exit ekipa) Za te pare ste mogli da vidite i Ritam nereda i Edu majku- na dobrom ozvucenju...i jos mnogo toga. (Neslanu) salu na stranu, ja ne znam kako stoje stvari kad se radi sa bendovima ovako velikog kalibra. Da li se pri potpisivanju ugovora odredjuje uopste (minimalna) minutaza koncerta? Ako je tako, onda je ocito da su organizatori potpisali ugovor o festivalskom nastupu (pri tom ne obavestivsi ljude o tome) sto podrazumeva sat i frtalj(za bis), odnosno duplo manje od uobicajenog trajanja solistickog koncerta(btw,@vindic8or svirka je trajala sat i DESET minuta). Takodje ne verujem da bi se jedan veliki svetski bend usudio da ne ispostuje odredbe ugovora, pa cak i kad je tako beznacajno trziste kao sto je srpsko u pitanju, i da svira sat, umesto recimo dva sata.Hocu da kazem svirali su sigurno koliko su placeni. Sve ovo pod pretpostavkom da ovakve stvari (definisana minutaza) uopste i postoje.Valjda ce se javiti neko ko zna kako to ide... A repertoar...pa definitvno nije najpametnija odluka promovisati (samo) novi album u zemlji u kojoj prvi put svirate, ali to je vec nesto na sta se ne moze uticati. Ima ljudi koji intenzivno prate rad Pepersa jos od BSSM(pa cak znaju i najvece hitove sa Mothers Milk:)) i bilo bi lepo da su bas zbog tih, istinskih ljubitelja, odsvirali i vise starih pesama. Citat: ali mislim da exit ima listu sa jos vise dobrih imena za slicne pare, zar ne :) Ovo je, pretpostavljam, ironija??? :) Sonic Youth, Muse, Björk [ Emil Ranc @ 27.06.2007. 13:20 ] @
Citat: Shoshone: Ja sam ih gledao pre vise od 10 godina: dosli na binu, ni dobro vece, ni kako ste, odsvirali 40 minuta balada, okrenuli se i otisli..Nit dovidjenja, nit mrs` u p&^du materinu.... Jel ovo beše bilo u Pešti? Čini mi se da mi je neko spominjao taj "koncert" od 45 min :) [ dusty @ 27.06.2007. 13:24 ] @
Citat: Svaka svirka im je tezga, a na turneji od oko 100-ak svirki zasto bi neka svirka u Indjiji bila po necemu drugacija od svirke bilo gde drugde u Evropi. Pa zaista, zasto su to uradili ? Zasto je jedna svirka u Indjiji inferiorna u odnosu na, recimo, prethodnu u Holandiji ? @vindic8or: Nisi bio tamo, nisu svirali sat i po, nisi video haos na dva hasvaltirana puta sa dve trake, ni 'Lastu' koja je izradila ljude za prevoz natrag po 'letnjoj kisici', niti konfuziju od neosvetljenog i nenumerisanog parkinga. Ali, uprkos tome, mislim da je u svakom drugom aspektu organizacija bilo solidna, sem odlaska, gde nikoga iz obezbedjenja, sem par saobracajaca nije bilo. [ dexxx @ 27.06.2007. 13:45 ] @
@ dusty
klap, klap, klap -onomatopeja tapšanja- bar nekom, jer sinoć nisam imao kome...zakasnio sam na Ritam Nereda [ gordon_beneth @ 27.06.2007. 13:51 ] @
Citat: Welcome to capitalism ;) Beter Ju fajnd :-) Nego kako taj kapitalizam funkcioniše samo u jednom smeru? Ako oni mogu da sviraju koliko su plaćeni, zašto ja ne mogu da dobijem onoliko muzike koliko sam platio? Evo, na http://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=252915 ljudi kažu nešto kao da su imali ugovor na 16 pesama + 1 na bis. Ako je to praksa danas u muzičkom biznisu, ovo je definitivno moj poslednji koncert u životu. Šta sad, treba da brojim koliko pesama su svirali. I šta ako odsviraju manje, kome da se žalim? I jel sa ono "zahvaljivanje" i SOS broje kao pesma? Zašto onda ne napišu na ulaznici repertoar? Još bolje nek ne naplaćuju ulaznice, lepu uđeš kad hoćeš, izađeš kad hoćeš, na izlazu te sačeka "keša", šta smo imali dve pesme, jedan solo, pauze su gratis, tri piva i salata, tolko i tolko dindži, hvala i doviđenja. [ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 13:52 ] @
Ljudi da se razumemo,NIKO ne krivi organizaciju,da nije te EXIT ekipe ova jadna Srbija ne bi videla nista!!!!Ljudi su 'dovukli' binu iz Italije,ako se ne varam,zakupili OGROMAN prostor(i to kosta) bez obzira sto se nalazi 'na korneru',udovoljili zahtevima doticnog benda,itd..(pojedini bendovi su uz naravno lovu jos jedino trazili neogranicene kolicine alkohola i svirka 'puca' dok moze da se stoji na nogama).Prostor je bre idalan za neki odlican muzicki spektakl(van civilzacije,letnje vreme...)!!!Po mom misljenju za ovu ispalu treba jedino kriviti RHCP-e i nikoga vise(nije mala stvar da vam se na svirku 'dovuce' 90000+ ljudi zeljnih dobrog provoda).I jos nesto za razliku od grupa kao sto su U2,Depeche Mode,Moloko.... RHCP zvuce drasticno drugacije uzivo nego na studijskom snimku(citaj veoma jadno)!!!
Bio sam na koncertu,a nisam veliki fan RHCP-a,i razocaran sam.A i mozda sam ocekivao previse!!!! Ko hoce da vidi kako to rade pravi bendovi neka pogleda(ako vec niste)nesto od ovoga: 1.U2 - GO HOME SLANE CASTLE 2.Depeche Mode - One Night in Paris 3.Moloko - 11000 clicks To je svirka i za lovu(ogroman broj posetilaca) i za publiku(pogledajte odusevljenje) i na kraju krajeva za same sebe (moras voleti muziku koju izvodis i uzivati u njoj). [ Janmix @ 27.06.2007. 13:53 ] @
koncert, dok je trajao, je bio extra, posle - AGONIJA!!! jbt trazio sam kola vise od sat vremena po kisi, sav mokar i zaledjen sam ih nasao... a tek blato... ko sto je neko rekao: pravi vojni drill! Al ok, super je bilo, odusevio sam se kad je krenula snow(hey oh)... znaci VRH!!!
jbg od 23:10 do 4:20 samo bili na onoj njivi (parkingu) ni makac... A za duzinu koncerta, ja se ne bunim, svirali su kvalitetno i to se ceni... [ kelja @ 27.06.2007. 13:59 ] @
Citat: 2.Depeche Mode - One Night in Paris E to! To je koncert. Ali cini mi se da nisu odsvirali "Useless", tako da ... ;-) A preprucujem ljudima(koji vec nisu) i da pogledaju 'jedan klasican festivalski nastup' -Radiohead Live at Glastonbury... Narocito bih skrenuo paznju na jedan momenat: Citat: "Fake plastic trees" - This song is the most touching song of the whole performance. Thoms beautiful emotional voice mixes so well with the rest of the band. When jonny and Ed start thrashing thier guitars, its, well its something you have to see to believe. Ipak, nije sve u parama i u ugovoru :) I ja njih nisam otisao da gledam :( [ fanfon @ 27.06.2007. 13:59 ] @
A jel na svakom koncertu sviraju sat i 10 minuta?
Btw. prisustvovao sam jednom koncertu Ritma Nereda pre 2 godine i vise nikad. Kad sam video kakvi se neonacisti loze na njih i kako ih pozdravljaju nacistickim pozdravom-vise nikad... [ Slobodan Miskovic @ 27.06.2007. 14:00 ] @
Citat: da nije te EXIT ekipe ova jadna Srbija ne bi videla nista Ma da, oni su bogom dani da to rade, niko drugi ne bi mogao da organizuje tako nesto...bullshit Citat: zakupili OGROMAN prostor(i to kosta) bez obzira sto se nalazi 'na korneru' Prostor su dobili free od Indjije ;) [ boccio @ 27.06.2007. 14:07 ] @
Citat: Imam taj DVD, jedan od najboljih koncerata koje sam video... E, to je ono o cemu pricam. I Shmode je 20 godina na sceni, i oni su "tezgarosi" (da, jako glup izraz) ali je razlika u tome sto se posao odradjuje tako da klijent (u ovom slucaju - publika) bude prezadovoljna. Niko ne ocekuje izlive neznamkakvih emocija, vec jednostavno da uzivas tih sat-dva i odes kuci punog srca jer si gledao dobar koncert. Daleko od toga da su RHCP svirali lose (naprotiv, svirali su odlicno), ali bez ikakve komunikacije sa publikom, umesto da se u svakom trenutku oseti da tamo stoji 100.000 ljudi. A drugi je problem koji je tek sad ocigledno isplivao na povrsinu - da su bili placeni za festivalski nastup, a organizator je to "zaboravio" da napomene prilikom prodaje karata :) Kupili RCHP za male pare (verovatno mnogo manje nego da je klasicni koncert), razliku strpali u dzep... Srbija (TM). Zato je masa bila razocarana, a kako izgleda, RCHP za to nisu ni najmanje krivi... [ DaliborP @ 27.06.2007. 14:08 ] @
Nisam bio na koncertu, ali mi nije jasno zasto se ljudi toliko zale na parking, povratak kolima i cekanje u kolonama?
Koliko sam shvatio parking je bio za 10k+ automobila, sta ste ocekivali, da cete biti u Bg-u za pola sata? Ipak je to koncert za 100k ljudi, guzva je zagarontovana. Znajuci Srbe, pretpostavljam da je vecina dosla kolima, da ima 6 traka u jednom smeru opet bi bili redovi i cekanje. [ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 14:08 ] @
Pa OK!!!!
Sto se onda niko drugi nije setio da TO odradi,bolje??? Ne kazem da su oni xtra organizatori,ali 'sposobnije' trenutno nemamo!!! Iskreno se nadam da ce se i na ovom polju naci neko bolji(mislim na organizaciju)!! SRY za lokaciju nisam znao da su je dobili za DZ!!!!! P.S. Kakve veze ima to sto je festivalski nastup?I LIVE AID,Glastonbury,Knebworth su festivali pa pogledaj nastupe 'gostujucih bendova'!!! [ cozmo_im @ 27.06.2007. 14:26 ] @
Ocigledno niko nije gledao, ili bio na koncertu Peppersa negde "napolje".
U NYC su svirali 70 min identicne svirke, nista manje, nista vise. Dosli, odsvirali, otisli. Sto bi radili drugacije u Indjiji, u tamo nekoj zabiti Evrope. Poptuno identicna svirka, nikakve razlike. Inace, svirali su odlicno - da se ne lazemo, odlicni su muzicari. I nemojte da se palite da neko moze da otpeva nesto ko u studiju. Meni je svirka bila odlicna, a ako budete isli na Stonse videcete kako izgleda raspad sistema, zato oni mora prave show da ljudi ne bi primetili raspadnutu svirku. RHCP nema potrebe za tim, dovoljno je cuti Flea za basom i znati sta je pravi muzicar. Peppersi jednostavno tako sviraju koncerte i festivale i to je to. Ja sam znao sta da ocekujem i nisam se razocarao. Pre bisa sam krenuo ka kolima, seo u kola, odslusao Give it away, upalio kola i za 2 minuta bio na autoputu jer sam znao da 100.000 ljudi ima da napravi haos na izlasku. Svaki bend drugacije radi i to je to. Mi smo gladni spektakla, nismo navikli na ovako nesto, pa smo se mozda i razocarali, a inace je sasvim normalna ovakva svirka u svetu. Kad smo u zabiti zadnjih 20 godina.... [ drgrga @ 27.06.2007. 14:39 ] @
Ne znam ljudi sta vam je falilo ?
Imali ste parking za auta i autobuse...........valjda ste znali da predjete tih 200 metara do svojih kola.........nije mi jasno kad neko kaze da je trazio svoja kola. Niko nije kriv sto je posle koncerta padala kisa. Ajde nek mi neko kaze gde parkira auto kad ode na EXIT u Petrovaradinu.Nabijete svi u sume i kad uspete da ih nadjete nema vise ni tockova a ne kasetofona unutra........... Kazu,nije bilo organizacije kad se kretalo nazad.Pa ljudi,ako si negde dosao valjda treba da znas i da se vratis ! Ko mene prati na izlazu sa Usca,Marakane ili bilo gde drugde ??????????? Sve pohvale za organizaciju,a to sto su PHCP svirali sat i po to je njihova stvar,boli njih rara za sve nas,uzeli su lovu i otisli.....zato su i dosli !!!!! [ kelja @ 27.06.2007. 14:40 ] @
Citat: Ti si gledao, verovatno, sve velike svetske bendove uzivo pa mozes ovo da kazes??? Ja sam se bas napalio da moze kad sam pogledao neke snimke(recimo pomenti Radiohead, pa Bowie(onaj koncert "by request" - nema falsh tona!),Pa Bjork-Live at Cambridge(uuuhh, otpevala je neke stvari bolje nego na albumu)...i tako... Nego, kad smo vec kod toga : Da li Entoni peva, barem malko bolje no pre??? :-) [ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 15:00 ] @
Sto se tice Michael Balzary-Flea potpuno se slazem da je on trenutno jedan 5 najboljih na svetu(odlicne bass izvedbe),ali to ne znaci da cela svirka zvuci fantasticno.
Sto se tice RHCP-a nisam gledao nastup u NY,ali jesam SLANE CASTLE i po duzini to je to 70+-min.Ni tada nisam bio odusevljen live svirkom(svako ima pravo na svoje misljenje),jednostavno u live nastupu im nedostaje 'nesto',a veruj mi pogledao sam live nastupe mnogih bendova i naleteo sam na live izvodjenja koja su zvucala jednako ili cak bolje od orginala(pogledaj Claptona na LIVE AID-u '85 uz podrsku Collinsa na bubnjevima LAYLA,isto DIRE STRAITS uz podrsku Stinga,ili pak Black Sabbath PARANOID). A [ markom @ 27.06.2007. 15:12 ] @
Citat: Ocigledno niko nije gledao, ili bio na koncertu Peppersa negde "napolje". Ja sam ih gledao pre par godina u Kopenhagenu i nisam bio oduševljen. Istina, bila su dva bisa (ja mislim), ali sama svirka je bila prilično "obična". [ Boki4u @ 27.06.2007. 15:22 ] @
Ja licno nisam nesto odusevljen koncertom. Organizacija je bila dobra, sto ne vazi za povratak.
Ali je bilo za ocekivati da pun parking za 10.000 vozila napravi kolaps pri izlasku.... Sto se RHCP tice, nisu imali nikakav kontakt sa publikom, tako da je atmosfera bila slaba. Bio sam na koncertu Busta Rhymes-a, i on je pred onih bednih 3-4 hiljade ljudi napravio haos, koji ne moze da se poredi sa sinocnim "spektaklom"! [ _djevojka_ @ 27.06.2007. 15:23 ] @
@despotbg,
Citat: Objektivnost bi bila dovedena u pitanje... Aman, kakva objektivnost? Kol'ko para = tol'ko muzike. Sta je tu nejasno? [ markom @ 27.06.2007. 15:29 ] @
Citat: Sto se RHCP tice, nisu imali nikakav kontakt sa publikom, tako da je atmosfera bila slaba. Takvi su svi njihovi koncerti. Ne vidim zašto su svi očekivali da će koncert u Srbiji da bude nešto različit? [ dexxx @ 27.06.2007. 15:33 ] @
Citat: Cccc, pa lepo reče čovek... trebali su da stave kešu na izlaz, pa da mi zbroji pesme koje sam odslušao, i naplati ( pod ordevr - RHCP za jednu osobu) [ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 15:36 ] @
*ebes bend koji pred 90000+ljudi svira samo za kintu,gde je ljubav prema muzici,postovanje publike...
Tipa,dobija se osecaj kao ono "Ma ko *ebe ove debile sto su se okupili,mi tu kao ovo ono malo sviramo(sami za sebe bez ikakvog kontakta sa publikom),malo gundjamo pravimo solaze,obrade drkamo se odemo i full, a oni ostaju da se tripuju da su bili na xtra koncertu!!!!" [ commissar @ 27.06.2007. 15:45 ] @
Citat: dusty: Pa zaista, zasto su to uradili ? Zasto je jedna svirka u Indjiji inferiorna u odnosu na, recimo, prethodnu u Holandiji ? 1. Citat: U NYC su svirali 70 min identicne svirke, nista manje, nista vise. Dosli, odsvirali, otisli. Sto bi radili drugacije u Indjiji, u tamo nekoj zabiti Evrope. Poptuno identicna svirka, nikakve razlike. 2. Citat: markom: Ja sam ih gledao pre par godina u Kopenhagenu i nisam bio oduševljen. Istina, bila su dva bisa (ja mislim), ali sama svirka je bila prilično "obična". 3. [/quote] Citat: markom: Takvi su svi njihovi koncerti. Ne vidim zašto su svi očekivali da će koncert u Srbiji da bude nešto različit? Ne vidim zasto je inferiorna, ali ako ti vidis - OK. [ dusty @ 27.06.2007. 15:58 ] @
@commissar:
Sa sve obradom Abbe i Stivija, Fleaovom dvominutnom demonstracijom virtuoznosti na basu nakon svake pesme, spustanjem atmosfere u sred koncerta baladama ?! Mogu to samo da uzmem sa rezervom, jer snimci par koncerata koje sam video nisu takvi. [ vindic8or @ 27.06.2007. 15:59 ] @
njihova live karijera se zasniva na tome da im svi koncerti vec 25 godina zvuce sirovo kao da ih sviraju u svojoj garazi. uopste se i ne trude da zvuce kao na ploci (narocito entoni).
[ ZaMpA @ 27.06.2007. 16:16 ] @
ODKUD ja znam da li su oni svirali 70min ili 71min u New Yorku? jesu i tamo kasnili sat vremena?Ustvari BRIGA ME. Ja sam platio svirku, koncert, festival, whatever. Shta je ono bilo? Svirka definitivno nije. ni dobro vece nisu rekili ni "Are you ready to rock?". Nema veze koliko je trajalo, nije bilo srca... odnos RHCPa i publike isti je kao i odnos kurve i mushterije- ajd samo da zavrsimo sa ovim. Ustvari to rade jeftine kurve, ove malo skuplje se bar prave da im je lepo.
To shto RHCP radi istu stvar i u New Yorku i u Kopenhagenu, samo pokazuje da su losh bend za koncerte. Ja to nisam znao ranije, sad znam, ali RHCP vishe nece doci ovamo. Ako dodju, ja cu ih gadjati flashom cim izadju na binu , nema smisla gadjati momke koji sklanjaju mikrofone. [ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 16:18 ] @
BRAVO!!!!!!
Za ovo poslednje!!!! [ Bojan Basic @ 27.06.2007. 16:23 ] @
Citat: ZaMpA: Ako dodju, ja cu ih gadjati flashom cim izadju na binu :) Znači planiraš opet da ideš na koncert? [ dexxx @ 27.06.2007. 16:24 ] @
Offtopic:
da li neko ima, ili zna gde može da se nabavi, snimak koncerta R.E.M.-a sa beogradskog sajma? Neću prežaliti što nisam otišao... [ _djevojka_ @ 27.06.2007. 16:25 ] @
Citat: ZaMpA: ODKUD ja znam ....Ako dodju, ja cu ih gadjati flashom cim izadju na binu :), nema smisla gadjati momke koji sklanjaju mikrofone. Valjda oTkud. Elem, ti bi opet da placas kartu? [ ZaMpA @ 27.06.2007. 16:27 ] @
ma jok, ne pada mi na pamet. Ako budu svirali negde blizu mene za dz, mozda odem, ali cisto sumnjam. Zashto da idem da slusam nekog ko zvuci kao CD player? Nema srca, nema zelje da se neshto uradi dobro. Neznam kolika je prosechna posecenost njihovih koncerata, ali 90.000 dusha nije malo. Nisu to pare, pa kad se prevede u Amerikance dodje oko 10.000 komada.....izbrukali su se. Chola je veci od njih
[ _djevojka_ @ 27.06.2007. 16:29 ] @
@vindic8or,
Citat: njihova live karijera se zasniva na tome da im svi koncerti vec 25 godina zvuce sirovo kao da ih sviraju u svojoj garazi. uopste se i ne trude da zvuce kao na ploci (narocito entoni). Snimak na ploci = controlled environment Zvuk uzivo (minus play back) = sirov zvuk (ako nisu radili na njemu) [ _djevojka_ @ 27.06.2007. 16:31 ] @
Citat: ZaMpA: Ako dodju, ja cu ih gadjati flashom cim izadju na binu :) Kako planiras da ih gadjas, ako se ne nalazis blizu bine i ne platis kartu? Hoces da koristis neki portabilni rocket launcher (iliti flasha launcher) iz komisluka, da ostvaris svoj naum? [ Neythan @ 27.06.2007. 16:41 ] @
A ja sam pak prochitao na jednom forumu da su morali da skrate nastup jer su se bojali da nece moci poleteti helikopterom zbog nevremena...
[ ZaMpA @ 27.06.2007. 16:50 ] @
pa teshko, jer je nevreme pocelo, odprilike 10 min. posle celog dogadjaja, a do tad nisu uzleteli. Ja sam bio u fan pitu i nisam cuo helikopter posle. A helikopter je veoma glasan. A zashto su kasnili sat vremena? zashto su se i to malo shto su bili na bini ponashali anemicno? garant zbog kishe, a? ma RHCP su krsh bre... nastup Cardigansa je za njih nauka..
[ DarylVanHorne @ 27.06.2007. 16:57 ] @
WOW Cardigans ma full,mada mi Nina Persson izgleda kao da je stalno na nekakvim drogama ili odvaljena od alkohola.Na EXITU nisu bili losi, ali zato na ROCk'n'Coke festivalu !!!!!!!
[ acaradio @ 27.06.2007. 17:12 ] @
Znaci, sudeci po svemu sto sam procitao ovde, nisam se zeznuo sto sam propustio koncert.
A imao sam zelju da odem. Nije da otkidam na Pepperse, mada ih konzumiram povremeno i cinilo mi se da ih vredi gledati. Cak i ako su odtezgarili svirku, kao sto vecina ovde pominje, nema veze. Ako su....svi tezgare. Koja bre ljubav prema publici ? Sve velike zvezde osecaju ljubav samo prema svom novcaniku. Nista novo. Ah da...zasto nisam otisao ? Jedini razlog zasto mi se nije islo je to sto se koncert ne odrzava u gradu, vec na livadi "negde izmedju" i znao sam sta sledi kada je u pitanju prevoz i sl. Ne pada mi na pamet da nakon koncerta zavrsim na nekoj njivi ceskajuci se po glavi "a sta sad da radim". Kad Stonesi budu na Uscu, bar cu znati sta posle svirke...mogu i peske kuci, sto da ne. [ Ciprijani @ 27.06.2007. 17:35 ] @
Bio sam mokar do gole koze!
Extra sam se proveo ali kratak koncert [ EagleOne @ 27.06.2007. 17:46 ] @
Faktor razmazenosti, svi ga zaboravljaju, jer vecina ljudi na konceru je bila iz Beograda, vecina nikada nije isla na koncert van grada (ne racunajuci exit koji nije koncert, u smislu da svi u isto vreme dodju i odu). Znaci prvi put je bila frka za
vracanje kuci itd. Vecina ljudi nije znala vise od 2 refrena (sto je dobro za grupu jer ce nekoga eventualno zainteresovati za njihovu muziku). I pored toga Indjija nije najsrecnije mesto, jer nema dovoljan bandwidth :) za ovako nesto, znam kad sam se drustvom posle nekog koncerta u bg isao za Nis, bude guzva, pesacenje, ali ne kao sinoc, a i cinjenica da svi ljudi idu na razne strane, a ne skoro svi na jednu kao sinoc je bitna. Sigurno da bi na bilo kojoj livadi na bezaniji, blokovima, uscu, marakani bilo 100x bolje za odlazak/dolazak svima, ali niko se nije ponudio i potrudio da konc. bude u Beogradu. A verovatno je ovima iz exit/a odlucujuce bilo sto je prostor za dz. Pepersi Vrh, nazalost ne biram ja plejlistu vec oni, video sam da sinoc nisu bili u formi, ali su opet przili, odlican zvuk bas, bubanj, gitara, dok je trajalo - uzivao sam. Delovali su hladno, ne znam, verovatno su takvi... Na tv-u sam im gledao jos hladnije koncerte. Drug iz obezbedjenja mi je rekao da su oni danima unapred znali da je koncert od 10 do 11.15, hm... Nego jeste li provalili jos jednog gitaristu na sceni pored Dzona Frusciantea !! p.s. ko rece da ne sviraju Under the bridge ?? "Nijmegen, Netherlands, June 24th 2007 Begin: 8.58pm 01. Intro 02. Can't Stop 03. Dani California 04. Under The Bridge 05. Jam 06. 21st Century 07. Parallel Universe 08. Snow ((Hey Oh)) 09. Songbird (John) 10. Get On Top 11. Emit Remmus 12. So Much I 13. Around The World Bass Intro 14. Don't Forget Me 15. Hump de Jam 16. Hump De Bump 17. Californication Intro 18. Californication 19. By The Way 10.19 pm Encore: 20. Chad Drum Solo 21. Flea's Trumpet 22. C'mon Girl 23. Give It Away 24. End Jam" 10.44 pm edit:dodao sam trajanje koncerta u holandiji, sto je interesanto jer za isto vreme kod njih su odsvirali mnogo vise pesama [Ovu poruku je menjao EagleOne dana 27.06.2007. u 19:06 GMT+1] [Ovu poruku je menjao EagleOne dana 27.06.2007. u 19:09 GMT+1] [ ZaMpA @ 27.06.2007. 18:06 ] @
da video sam josh jednog gitaristu, on je verovatno "prateci-vokal" glavnom liku. Jel se nekom svideo nastup Kasabiana? Bili su odlicni! i Kiril je bio kul, prilicno je dobro uradjena meshavina Trubaca i Housa, kul za djuskanje. Poshto su me RHCP razocarali, doshlo mi iz du**** u glavu da je tamo bilo josh dobrih bendova i izvodjacha.
Citat: acaradio:Cak i ako su odtezgarili svirku, kao sto vecina ovde pominje, nema veze. Ako su....svi tezgare. Koja bre ljubav prema publici ? Sve velike zvezde osecaju ljubav samo prema svom novcaniku. Nista novo. Jel da? znaci Zdravko Cholic Chola je pevao 3 sata onako zato shto je malo shashav? "Velike Zvezde"- pf. Prave zvezde umeju da cene kad 90.000 ljudi dodje samo zbog njih. [ EagleOne @ 27.06.2007. 18:23 ] @
Ja sam taman dosao kada je Kasabian svirao poslednju stvar. Iz price vidim da su se dopali vecini ljudi. ja sam cuo nesto sto mi je licilo na Oasis, ali nisam mnogo cuo, pa ne znam.
Iako nije bio osvetljen cini mi se da se najvise "gubio"(u pozitivnom smislu:) dok je svirao, cak mi se ucinilo da je imao i neku klavijaturu... [ vindic8or @ 27.06.2007. 18:23 ] @
Citat: _djevojka_: @vindic8or, Snimak na ploci = controlled environment Zvuk uzivo (minus play back) = sirov zvuk (ako nisu radili na njemu) uglavnom se svi trude da im zvuk na svirkama bude sto kvalitetniji i blizi, ako ne isti onom sto su imali na ploci. trude se da i pesme strukturno budu odsvirane identicno albumu sa svakim akcentom ispracenim do poslednje off beat note. peppersi su u drugom, pank fazonu i trude se da zvuce "rough". to verovatno jer misle da sirov zvuk + jammovanje + alternativno izvodjenje vise roka publiku. [ Ciprijani @ 27.06.2007. 18:34 ] @
Evo sta kazu o trajanju koncerta:
“Što se trajanja koncerta tiče, po informacijama koje smo dobili od menadžmenta, bend je nakon što je shvatio da postoji razlika u zvanično saopštenom i zaista prodatom broju karata odlučio da skrati nastup”, navodi “Exit tim”. @EagleOne Kako je trajao isto koncert? Tamo su svirali pola sata vise [ Shoshone @ 27.06.2007. 18:39 ] @
Citat: Ciprijani: Evo sta kazu o trajanju koncerta: “Što se trajanja koncerta tiče, po informacijama koje smo dobili od menadžmenta, bend je nakon što je shvatio da postoji razlika u zvanično saopštenom i zaista prodatom broju karata odlučio da skrati nastup”, navodi “Exit tim”. @EagleOne Kako je trajao isto koncert? Tamo su svirali pola sata vise LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Pazi sad ovo...Pre tacno 45 minuta, u vestima na B92, bilo je direktno ukljucenje neke ribe iz Exit tima koja je rekla da su trebali da sviraju 16 pesama + 1 na bis ALI kontaktirali su ih DIREKTNO iz Kalifornije i rekli da se sprema oluja u Indjiji i radi svoje sigurnosti su napustili koncert.... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Nema lazi, nema prevare, bacite oko na vesti u 23h, mozda ponove prilog. No comment !!!! [ EagleOne @ 27.06.2007. 18:52 ] @
Citat: Ciprijani: Kako je trajao isto koncert? Tamo su svirali pola sata vise Hteo sam reci da su u Holandiji za sat i 20min regularnog dela, bez bisa, odsvirali 19 pesama, a kod nas za sat i 15min, sa pauzom i bisom, 16 pesama. Vrlo razliciti koncerti. [ dexxx @ 27.06.2007. 19:22 ] @
Citat: Shoshone: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Pazi sad ovo...Pre tacno 45 minuta, u vestima na B92, bilo je direktno ukljucenje neke ribe iz Exit tima koja je rekla da su trebali da sviraju 16 pesama + 1 na bis ALI kontaktirali su ih DIREKTNO iz Kalifornije i rekli da se sprema oluja u Indjiji i radi svoje sigurnosti su napustili koncert.... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Nema lazi, nema prevare, bacite oko na vesti u 23h, mozda ponove prilog. No comment !!!! RCHP = 4 kockice šećera koje su se uplašile da se ne istope na inđijskoj kiši LOL [ trunka @ 27.06.2007. 20:12 ] @
Iz pouzdanih informacija znam da postoji razlika izmedju zvanično saopštenih i stvarno prodatih broja karata.
A ako su zbog toga odlučili da skrate koncert- ne mogu da kažem da ih krivim (koliko sam čula, pepersi uvek imaju maximalnu granicu za prodati broj karata) [ trunka @ 27.06.2007. 20:20 ] @
Mislim da si ipak propustio dobar koncert. Kad su bili u Mađarskoj poslednji put koncert je trajao cak 45min...(bar tako kažu)...Na kraju krajeva, RHCP sviraju po celom svetu...i održavaju takve koncerte kao onaj sinoć.Zasto bi onda u jednoj Srbiji trebalo biti drugačije? Verovatno zato što smo mi uvek posebni, i uvek tražimo zamerke, umesto da budemo srećni što je jedan bend takvog ranga uopšte došao tamo u neku Indjiju!!
pa kad sve to spojiš, mislim da ne treba da slušaš komentare.. Lično mislim da je bilo extra sinoć, nisam ni očekivala da će biti duže, jer znam da takve koncerte i održavaju..Jeste kratko, ali bilo je isplativo! [ ZaMpA @ 27.06.2007. 20:54 ] @
ako odrzavaju takve koncerte po celom svetu i svima je to cool, onda neshto ne valja sa svetom... Mislim da, ako bi sledeceg utorka drzali josh jedan koncert u Srbiji, ne bi doshlo ni 5000 ljudi. Ja cu se potruditi da svakom kazem da je bendu Red Hot Chili Peppers stalo samo i iskljucivo do para, a zabole ih za muziku i fanove.
Inache, ja sam ih bash voleo, ali sad ti meni reci, kako da se ja uzivim u "Under the Bridge", kad mi je stalno u glavi da oni to nisu napisali zato shto su se osecali tako i imali potrebu da to podele s ljudima, VEC SAMO DA BI UZELI KINTU!!!! POMODARI!!!!! (copyright of Leslie Eldrige) [ markom @ 27.06.2007. 20:57 ] @
Citat: Ja cu se potruditi da svakom kazem da je bendu Red Hot Chili Peppers stalo samo i iskljucivo do para, a zabole ih za muziku i fanove. Yup, potpuno si u pravu. Isto važi i za sve ostale bendove koji su na sceni duže od 20 godina. Tu više ljubavi nema, u pitanju je čist posao. Inače, kad b sutra došli u Srbiju, bilo bi sigurno jedno 25000 ljudi na koncertu - što je i više nego dovoljno za odličan koncert. [ S_Kid @ 27.06.2007. 21:08 ] @
Metalika pre 4 godine je za mene dokaz suprotnog, itekako možeš biti 20+ godina na sceni i praviti odlične koncerte, posebno na mestima gde te je publika više nego željna.
[ markom @ 27.06.2007. 21:14 ] @
Pa da, ali Metallicin koncert u Beogradu i Metallicin koncert u Rejkjaviku su bili identični (na jednom sam bio, a drugi sam kupio online). Jedino što se razlikovalo je što je u Beogradu vikao "hvala", a u Rejkjaviku "takk". Redosled pesama, priča između njih - potpuno isto. Karta ovde je bila oko €100, dok je u Beogradu bila nešto oko €20.
Zašto bi RHCP pravili nešto specijalan koncert u Inđiji u odnosu na bilo gde, ako dobijaju isto ili čak manje para? [ EagleOne @ 27.06.2007. 21:32 ] @
Set lista sa koncerta:
Funk blaster :) Sto bi bilo taman, sigurno postoji objektivan razlog zasto nisu izveli sve, i to je ok. Tek sad razmisljam kako je bio dobar intro, i svaki deo kad je frusciante przio ... [ vidakovic81 @ 27.06.2007. 21:40 ] @
Koncerta za mene veliko razočaranje, alli ni malo ne krivim pepperse....potpunu odgovornost snose organizatori. Oni su ponudili peppersima festivalski nastup, nama zamazali oči i kraj priče. Ovi su dobili kintu za 1 h 15 min, usput se naljutili jer su ovi prodali više karaa nego što je dogoreno i kraj priče...
Jeste bezveze što smo za sve mi ispaštali i što papričice ne bi trebale da se ljute na nas ako su ih ovi egzitaši za*ebali, al dobro....dešava se. Onaj ko je išao kolima je nadrljao ( 4 h 30 min smo stajali na parkingu), dok su drugari koji su došli vozom samo malo ranije stigli kući, ali su takođe nadrljali, bli su mokri do gole kože + u vozu je bilo možda za nijansu bolje nego logorašima u II svetskom ratu ! [ markom @ 27.06.2007. 21:48 ] @
Jeste morali i na grupno tusiranje posle voza?
[ Nemanja Avramović @ 27.06.2007. 22:16 ] @
Gledam neki ljudi došli iz Izraela na peperse i razočarani su što su tako kratko svirali (a ko ne bi bio razočaran?) Ja sam svoje karte na vreme prodao eh da, da promenim potpis [ ZaMpA @ 27.06.2007. 22:47 ] @
na grupnom tushiranju smo bili pre voza
ali stvarno voz je izgledao kao iz nekog filma o nazistima [ Mister Big Time @ 28.06.2007. 01:33 ] @
Ufff lakse se dise danas. :)
Polako ce prolaziti dani a mi cemo sve zaboraviti... sto pre to bolje! [ view @ 28.06.2007. 01:59 ] @
Moj komentar je da je koncert bio ok (a mogli su odsvirati jos bar 2-3 pesme),nastup predgrupa strasno lose odradjen.zivim 4km od arene u blizini Z.stanice i kad smo izasli iz arene u onom mraku nisam mogao da se orjentisem gde je indjija i onaj vetar me je razbio a kisa,PROKLETA KISA nikako da stane...
stigao sam kuci oko 1:30h i jedva sam cekao da skinem one mokre stvari...ufff strasno los utisak u tom trenutku o koncertu.mogu samo da zamisljam kako je nekima bilo koji su putovali 500-600km do indjije da bi slusali RHCP 80min i da bi posle pokisli kao machori.Organizacija opstine i svih ostali organizatora je bila odlicna do 22h a posle...moj drugar je bio redar na parkingu i oni su radili do 22h a posle u bus i kuci...eto tako je organizovan i izlalak sa parkinga po principu "snadji se". [Ovu poruku je menjao markom dana 28.06.2007. u 03:17 GMT+1] [ Nemanja Avramović @ 28.06.2007. 08:58 ] @
Inđija, Udine - Izvor Be92, 27. jun - Posle katastrofalnog koncerta koji je popularni kalifornijski bend održao sinoć u Inđiji, stiglo je izvinjenje publici iz čitavog regiona koja je prisustvovala ovom spektaklu. Kako se navodi u saopštenju koje stiže iz Udina u Italiji gde Pepersi sutra treba da održe koncert, bend nije bio informisan o grandioznosti tog nastupa. Članovi grupe nisu sami sebe čuli na bini od buke koja ih je iznenadila i jednostavno nisu bili pripremljeni za ovako veliki događaj. Negde na pola koncerta pevaču Entoni Kidisu je pozlilo i bio je doveden u pitanje nastavak koncerta. To je bio momenat kad su ostali članovi benda krenuli da improvizuju svirajući hitove Abe. Pošto se Kidisu malo popravilo stanje, oni su ipak nekako nastavili koncert, ali nisu imali dovoljno snage da odsviraju najavljenih 2 sata i 15 minuta bez bisa. Koncert je trajao svega 80 minuta s bisom na kojem su odsvirali samo jednu pesmu, što je izazvalo burnu reakciju publike. Negodovanje je bilo najoštrije od strane najvećih fanova. Pepersi se najiskrenije izvinjavaju zbog toga i dodaju da bi sve bilo drukčije da je organizacija bila bolja i da su barem znali gde se nalaze i koliko se gostiju na koncertu očekuje.
http://be92.mojblog.co.yu/1/na...-debakla-u-in%F0iji/99217.aspx [ Mikky @ 28.06.2007. 09:20 ] @
Nemamo mi nista od tog izvinjenja, neka se oni lepo izvine na zapadnjacki nacin tako sto ce nam vratiti pare ili bar deo.
[Ovu poruku je menjao Mikky dana 28.06.2007. u 10:52 GMT+1] [ boccio @ 28.06.2007. 10:08 ] @
Citat: Sonja Milošević iz tima Egzita objašnjava da je koncert trajao kraće samo zbog kiše: "Bend je planirao da odsvira 16 pesama, a tokom koncerta je direktno iz Kalifornije javljeno da se u Srbiji očekuju vremenske nepogode, pa je zbog bezbednosti benda odlučeno da koncert bude skraćen". http://www.b92.net/kultura/pop...=253066?nav_id=253066&fs=1 Kako!? Pa ja sam cuo da im je direktno mrmot javio?? Znaci ne samo sto je Entoniju pozlilo, pa su na drz-nedaj nastavili koncert, nego ih je jos i kisa iznenadila... i to im direktno iz kalifornije javio mrmot iz NOAA-e :) [Ovu poruku je menjao boccio dana 28.06.2007. u 11:36 GMT+1] [ Nenad Vranjanac @ 28.06.2007. 11:30 ] @
BOLJE da se nisu izvinjavali... :P
ova saopstenja mi deluju kao da su ih politicari pisali. [ Nemanja Avramović @ 28.06.2007. 11:58 ] @
Citat: Bend je planirao da odsvira 16 pesama, a tokom koncerta je direktno iz Kalifornije javljeno da se u Srbiji očekuju vremenske nepogode, pa je zbog bezbednosti benda odlučeno da koncert bude skraćen Ahahahhahahahahahah, gluplju izjavu nisam čuo [ vindic8or @ 28.06.2007. 13:10 ] @
kapiram da biste svi bili u fazonu da je koncert bio do jaja, samo prekratak da nije bilo te kise...
[ bigguy @ 28.06.2007. 14:09 ] @
sto se mene tice i ja sam razocaran... mozda i ne bih bio toliko razocaran da su to bili oni peppersi sa pocetka i sredine 90-tih ,onda bi bilo dosta i pola sata svirke,a ne ovi mtv-tinejdz... i koja im je ono fora dignu malo masu sa higher ground a onda okrenu na balade, pa posle opet odsviraju give it away i zavrse koncert... ovo mi je doslo kao da su svirali new kids on the block. da budem iskren anthony nije falsirao kao sto zna a ovo sto se neki zale kao da su se flea i frusciante izivljavali-pa ja mislim da je to sve ok narocito uvod u koncert, ipak je ovo zivi nastup pa i njima dodje mozda da se izduvaju(iako tezgare, i iako su pro). highlight abbe bi bio na mestu da su pre toga przili sa give it away, higher ground, magic johnson i slicnim stvarima ali ovako je bio visak mada zanimljivo izvodjenje. sa druge strane mislim da krivicu treba svaliti na organizatore koji su masi zamazali oci sa KONCERTOM RHCP+Kasabian, a ne kao zvezde veceri na jednodnevnom festivalu green fest ce biti rhcp. ovako je organizator za male pare dovukao jedan od najboljih bendova za sitne pare, jer da im je receno da ih ljudi u ovom delu sveta cekaju 15-20 godina cena sigurno ne bi bila ista, a i sam koncert bi trajao sigurno 2-3h bez obzira na vreme-nevreme. ljudi su u pravu koliko para toliko muzike, osim sto se tice komunikacije sa publikom (pa valjda znaju da kazu nesto, sinoc sam na strandu po kisi bio na koncertu zbogom brus li pa je bolje izgledalo samo zbog tog kontakta sa publikom) mogli su bar da nas pale malo ono kao hvala srbijo, najbolji ste i te stare fore. sve u svemu, do sada nisam nesto gotivio edu ali posle onog nastupa moracu nesto da nabavim da slusam od njega, a i kiril me je odusevio. sto se tice kasabiana oni su me smorili. o povratku ne vredi trositi reci, a kisa, pa za to nije niko kriv to je za sada jos uvek visa sila... a vama razmazeni beogradcici sta da kazem naviknite se da idete na velike koncerte po "selendrama", meni je bas drago sto je koncert bio na njivi, u vojvodini i to blato i kisa, pa ljudi sve je to rock'n'roll...
i kao sto anthony rece welcome to the show... slusacemo mi jos pepperse u srbiji ovo je bio pocetak. [ boccio @ 28.06.2007. 14:16 ] @
Citat: vindic8or: kapiram da biste svi bili u fazonu da je koncert bio do jaja, samo prekratak da nije bilo te kise... Sve se vrti oko proste stvari - value. Ja sam platio 2.700 din da bih slusao koncert RHCP, a ne festival mladih nada na kojem nastupaju i RCHP cuku vremena. Sve ostalo su zelje, cestitke i pozdravi. Da li su mogli da placu od srece, imaju ovakvu i onakvu komunikaciju sa publikom, sviraju ovu ili onu stvar. Krajnje nebitno. Kisa, blato, guzve, pesacenje, skupe pljeskavice - sve je to sastavni deo desavanja na kome je 100K dusa. To je svakom iole normalnom moralo biti jasno i pre koncerta da ce tako biti, prema tome nema mesta kukanju. Ono sto zasluzuje tuzbu, osudu, batine, i stagodvec je sledece: - Obmana kupaca koji su platili za KONCERT pepersa, a dobili GREENFEST. Za ovo postoji jasan zakon, i da je normalne zemlje moglo bi gadno sudjenje da padne! - Pljacka nesretnika koji su platili 500 din. parking na poljani, a cim su strpane pare u dzep svi su se razbezali od tog parkinga - i panduri i redari. - Obmana i pljacka nesretnika koji su se oslonili na vozove i autobuse kojih nije bilo. Za ove navedene stvari bi odredjeni pojedinci trebalo gadno da nagrabuse. Naravno, svega toga nece biti, jos dan-dva ce da se pljuje okolo i cao djaci... Ja samo znam da drugi put ne nasedam na bilokakve price od "udruzenja Exit" :) [ Ivan Dimkovic @ 28.06.2007. 14:22 ] @
Citat: Sve se vrti oko proste stvari - value. Ja sam platio 2.700 din da bih slusao koncert RHCP, a ne festival mladih nada na kojem nastupaju i RCHP cuku vremena. Sve ostalo su zelje, cestitke i pozdravi. Da li su mogli da placu od srece, imaju ovakvu i onakvu komunikaciju sa publikom, sviraju ovu ili onu stvar. Krajnje nebitno. Jebem ga - value for money, 2700 din je 33 EUR - koliko znam, cene karata za RHCP su obicno bar 3-4 puta vece - mozda im nije bilo dovoljno love ;-) [ Slobodan Miskovic @ 28.06.2007. 14:26 ] @
Jel tacno da je na zadnjoj strani ulaznice pisalo:
"Donosilac ulaznice odriče s prava na tužbu u slučaju gubitka, oštećenja i nezgoda, prouzrokovanih na bilo koji način pre, tokom trajanja ili nakon završetka priredbe" ? [ Miroslav Jeftić @ 28.06.2007. 14:26 ] @
Trebali su onda tražiti više love - došlo bi manje ljudi, ali bi se verovatno bolje proveli.
[ Shoshone @ 28.06.2007. 14:35 ] @
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Kao sto rece momak - obavestenje kao da je pisao neki politicar..Podseca me na slobino vreme I sad smo mi ovce, i popili smo pricu LOOOOOOOOOL Ispada kao da su se teleportovali sa nekog drugog kontinenta pravo na stejdz i kada su videli masu - pozlilo im je... Nesto se ne secam da sam ikad cuo da je nekom pozlilo kada je video kolicinu publike na svom koncertu...Mozda nikad nisu svirali pre 100K ljudi?! Ako nisu - kako su onda oni najveca rok artrakcija danasnjice? LOL Kakva gomila gluposti na jednom mestu. LOL [ Shoshone @ 28.06.2007. 14:37 ] @
Citat: Slobodan Miskovic: Jel tacno da je na zadnjoj strani ulaznice pisalo: "Donosilac ulaznice odriče s prava na tužbu u slučaju gubitka, oštećenja i nezgoda, prouzrokovanih na bilo koji način pre, tokom trajanja ili nakon završetka priredbe" ? Da, pishe to.... Evo bas gledam kartu..Mrzim me da je skeniram, ali ako bi te to ucinilo sretnim - skeniracu je :) [ Mikky @ 28.06.2007. 15:07 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Jebem ga - value for money, 2700 din je 33 EUR - koliko znam, cene karata za RHCP su obicno bar 3-4 puta vece - mozda im nije bilo dovoljno love ;-) Nije vazno kolika je cena karte ako su oni dobili pun iznos za svoj nastup. Mozda je karta bila 5 puta jeftinija nego na drugim njihovim koncertima ali je bilo 5 puta vise ljudi tako da mu dodje na isto. Citat: Slobodan Miskovic: Jel tacno da je na zadnjoj strani ulaznice pisalo: "Donosilac ulaznice odriče s prava na tužbu u slučaju gubitka, oštećenja i nezgoda, prouzrokovanih na bilo koji način pre, tokom trajanja ili nakon završetka priredbe" ? Vidi se da su se na vreme spremili za pljacku, svaki detalj su lepo isplanirali... [ kelja @ 28.06.2007. 15:10 ] @
He he he nija ta ekipa zavrsila u corci tek tako.A onda su poceli da trucaju o politickom procesu!
Od svih dosadasnjih verzija, i opravda(va)nja nemilog slucaja(iz koje kujne stizu price o nevremenu i o tome da je Entoniju pozlilo, sta mislite) najblize istini mi se cini ona prica o muvanju sa brojem karata. [ _djevojka_ @ 28.06.2007. 15:11 ] @
@vindic8or,
Citat: uglavnom se svi trude da im zvuk na svirkama bude sto kvalitetniji i blizi, ako ne isti onom sto su imali na ploci. trude se da i pesme strukturno budu odsvirane identicno albumu sa svakim akcentom ispracenim do poslednje off beat note. Postoji rad u studiju, postoji live nastup - svaki sluzi svojoj svrsi. Da ne idemo u off topic, ne slazem se sa tobom. Citat: kapiram da biste svi bili u fazonu da je koncert bio do jaja, samo prekratak da nije bilo te kise... Nego sta. K'o da su od secera. Hoze Karerasu ne smeta da se vraca po najgorem pljusku (a ni publici) po pet-sest puta, a ovi su toliko hot, pa da se ne o'lade. Cute. Very cute. Hint: Nestalo para, nestalo muzike. [ Ivan Dimkovic @ 28.06.2007. 15:19 ] @
Citat: _djevojka_ Postoji rad u studiju, postoji live nastup - svaki sluzi svojoj svrsi. Da ne idemo u off topic, ne slazem se sa tobom. Ti se upravo raspravljas o produkciji sa covekom koji je muzicki producent :-) Vindic8or je rekao da se RHCP trude da njihovi live nastupi budu sto vise u "punk" tj. garaznom fazonu, dok mnogi drugi pokusavaju da na live nastupu sto vise iskopiraju studijski aranzman koristeci mnogo vise pomoci sto elektronike sto dodatnih ljudi na i oko stage-a. To ne znaci da live nastup i studijski rad treba da budu / ili su - isto, vec je poenta u tome da RHCP ulazu mnogo manje truda u sofisticiranost aranzmana na koncertu, iz razloga koji su vec navedeni. Kapisci? Za pare i muziku si 100% u pravu - karta 30 EUR, RHCP su odsvirali ono sto misle da vredi te pare... jbg, ako neko ocekuje vise, zeznuo se sto je otisao - RHCP su bili RHCP, e sad sto neki ocekuju mnogo vise od njih - to je stvar licnih ocekivanja ;-) [ scrip @ 28.06.2007. 15:22 ] @
Veoma mi je drago sto na kraju nisam otisao na koncetr, fest, whatever...Cim sam cuo da ce se 'cert odrzati u Indjiji???, rekao sam sebi Hell no!
Nemam nameru da ovom prilikom omalovazavam niti opstinu niti grad Indjiju, ali stvari stoje otprilike ovako. Organizujes koncert jedne od, ako ne cak i najvecih rock grupa trenutno u svetu, u gradu za koji je dobar deo ljudi koji je dosao na isti, prvi put cuo kada je obljavljen njihov dolazak. Ok, u pocetku mi se ideja promocije malih gradova i svidela, ali ne bre sa Pepresima?!?!? Ok bi bilo da ti organizujes neki cert za 15-20 hiljada, a ne odmah za 100k ljudi i to u sred neke njive. E onda gledam na b92 gradonacelnika Indjije, cini mi se da se preziva Jesic, u emisiji Lune Lu, nekih 2-3 meseca pred koncert. Pocele su pripreme, buldozeri, sve se kopa, ultra, cak mi je i delovalo da ce uspeti da to haos organizuju, izasfaltirali putnu mrezu, parking, posuli nemam pojma sta po zemlji da ne bude blata... Pa dobro, vidim ljudi rade, ali o5 nema sheme da se cimam do Indjije. E onda organizovali smo prevoz, birajte voz, autobus, avion... ups. ovo zadnje nije bilo , sopstveni auto... A Pepersi stizu chopperom! Wow! E onda sam vec poceo da zalim sebe sto cu propustiti ovakav spektakl. Plus, gos. Jesic kaze kako ce biti organizovano nadgledanje putnih pravaca, poljske ambulante, saobracajci, redari, drz-nedaj, i na kraju, svi oni koji se odluce da dodju kolima, nema frke, parking 10k mesta, plus brzo ukljucenje/iskljucenje na auto-put. I tako ja zalim sto ne idem na Peperse, jbg, ispiti su bitniji , sve dok nisam procitao predjasne komentare... Mogu samo da kazem da mi je zao svih ljudi koji su se bezveze iscimali, ali i da sam siguran da se onaj procenat(predpostavljam manji) koji je uzivao u svemu, super proveo. Otprilike je zakazala organizacija, koja je ljudima prodala pricu sa koncertom + green festom, i istovremeno se ogradila od toga da je koncert trajao suvise kratko, jer su oni u stvari gostovali na green festu, a nisu imali svoj 'cert. A ta prica, pozlilo Anthony-ju, mislim, cista glupost, ma makar ga izneli na nosilima, i sa sve infuzijom, ima da peva 2h ako je potpisao ugovor. U suprotnom koncert se odlaze, vrati pare ili ponovi nastup. P.S.: Rado cu doci u Indjiju u turisticku posetu, ali na festivale, koncerte i slicno, nazalost jos uvek ne. [ staticInt @ 28.06.2007. 15:34 ] @
Ljudi se u zemlji zavaravaju, otisao je Sloba a dosli su isti ljudi samo sa drugacijim imenima, sve te izjave super urban cool ljudi iz Exita su najgore demagogije koje se kose sa elementarnim logickim pravilima. To je napravljeno da pojedinci uzmu pare i to se vidi iz aviona, cela organizacija je bila jad i beda, po medijima su pricali lazi da bi na kraju uzeli i poslednji dinar ovoj sirotinji jer su svi zeleli da se opare od ovog "palanackog" dogadjaja. Cak su i ljudi koji prodaju suncokret/semenke naplacivali 10x vise nego uobicajno. Mada opet RHCP su takvi na svim koncertima i ja ne znam sta to vas cudi, cinjenica jeste da su svirali 3-4 pesme manje ali gde god da odu se tako ponasaju, sem verovatno u Kaliforniji jelte.
Gledao sam par njihovih koncerata po Evropi i mogu vam reci da je bilo sasvim slicno ovom u Srbiji, dosli odsvirali i otisli kuci bez pozdrava, ti ljudi sviraju iskljucivo da bi uzeli koju kintu i ne zanima ih uopste publika, ali opet to je nesto sto se tice njihovog morala. Sad mogu ljudi da vide da se ljudi iz Exita isto ophode prema narodu kao i "bivsi rezim", da je B92 isto sto i RTS 90. i da se nista ne menja vec se samo okrece i menja boje. Ti koji su se borili protiv onog pljackaskog rezima sada sprovode isto to, samo su se zamenile uloge po principu "sjasi Kurta da uzjase Murta". [ Shoshone @ 28.06.2007. 15:34 ] @
Citat: Shoshone: Da, pishe to.... Evo bas gledam kartu..Mrzim me da je skeniram, ali ako bi te to ucinilo sretnim - skeniracu je :) Zaboravih da napisem - sve karte koje su ovog dizajna - Sisters Of Mercy, RHCP, Diorama etc isti je text na zadnjoj strani :) [ Java Beograd @ 28.06.2007. 15:37 ] @
Ma sasvim se slažem sa scrip-om. (Iako nisam bio na koncertu)
Na kraju krajeva, ČEMU SVE TO ? Mislim ZAŠTO organizovati koncert u Inđiji ? Ne bih da potenciram Bgd, ali brate normalno je da je veliki grad saobraćajno i infrastrukturno maksimalno povezan. Mnogo je lakše nekom iz na pr. Bora da dođe u Bgd nego u Inđiju ! Da ne pričam o nekom ko bi došao iz Sofije, Temišvara. Em bi bilo više ljudi na koncertu, em bi se koncert mnogo lakše i jeftinije organizovao, em bi publika bila zadovoljnija. A na kraju krajeva, da RHCP držali koncert u Bgd bili bi na 5 min od Hayata / Intercontyja, što je i njima znatno bolje. Dakle, zna li neko da mi odgovori: čemu sve to ? [ scrip @ 28.06.2007. 15:40 ] @
Citat: staticInt: po principu "sjasi Kurta da uzjase Murta". Sjasite Pepersi, da uzjase Exit... [ kelja @ 28.06.2007. 15:48 ] @
Citat: He he , pa organizatori su dobili poljance besplatno (kako neko rece) a konfiguracija terena omogucava lako sletanje helikopterom, pa eto... :-) [ scrip @ 28.06.2007. 15:55 ] @
Citat: kelja: He he , pa organizatori su dobili poljance besplatno (kako neko rece) a konfiguracija terena omogucava lako sletanje helikopterom, pa eto... I promocija Srpskog naroda kao ne kanibala i ne divljaka, te pruzanje publici zadovoljstva da gledaju jedan takav "spektakal". [ kelja @ 28.06.2007. 16:13 ] @
Pa da, to sam hteo da dodam, sve sto Exitovci rade je u stvari borba za, da prostite, 'nasu stvar' pa zato im treba i progledati kroz prste kad su 'sitna' muvanja u pitanju. Ipak su tu na prvom mestu patrijotski razlozi, promocija Nove Srbije (ne stranke nego ideje:)),jedne drugacije, koncertno aktivne i politicki korektne Srbije, i to sve...u paketu- za male pare-pa sta bismo mi vise???
[ ZaMpA @ 28.06.2007. 16:54 ] @
Citat: kapiram da biste svi bili u fazonu da je koncert bio do jaja, samo prekratak da nije bilo te kise... ne, nego da je koncert bio do jaja, bili bi u fazonu da je bilo odlicno ali je malo padala kisha na kraju... RHCP SU SRANJE (ovo ide u potpis ) @kelja: ta 'borba' exitovaca mi je izashla na ushi vec... shta su oni, neki partizani? oni ce da prave 'novu srbiju'? neka hvala, video sam kako rade...i na exitu i sad sa rhcp.... ako si bio sarkastican onda nishta [ gordon_beneth @ 28.06.2007. 17:02 ] @
Hehehe
Dobri su ovi poslastičari... Entoniju pozlilo hehehe Možda je jeo pljeske u "Osami" :-) [ Nenad Vranjanac @ 28.06.2007. 17:19 ] @
heh, odma se setim egzita gde su redovno pustali one indoktrinirajuce spotove "ne dam egzit" i ono kako su im smetali i branili a oni nisu poklekli samo zbog nas.
pomislim- danas ne moz vise ni carape da kupis da ti neko ne valja glupe price. sad mi je zao sto nisam bio, da mogu sa punim pravom sve da ih napljujem. [ blastbb @ 28.06.2007. 17:44 ] @
Spomenu neko ovog Ješića, a kad otkazaše koncert Stonsa na hipodromu on odma navalio da je jedina lokacija gde bi mogao da se održi koncert livada kod Inđije. Da su tamo pomerili, garant bi sad Stonsi opet otkazali.
[ Mister Big Time @ 28.06.2007. 19:35 ] @
I to najjace pozlilo mu od mase?! :D nisu ocekivali toliko ljudi, bila im buka?! :D
Daj bre... kakva trash prica! [ dexxx @ 28.06.2007. 19:38 ] @
Evo i mene, razmaženog Beograđanina (kao što neko reče).
Rekoh da nisam planirao da idem na koncert, jer imam previše obaveza, ali mi se ukazala prilika, i iskoristio sam je. Da je bio koncert u Nišu, Subotici, ili u Pljevljima, ponovo bih otišao, kad sam već odlučio... znači, lokacija nebitna!!! Takođe, kiša, sneg, vetar... pa postoje rešenja (kabanica, kišobran i dobra volja). Samim tim padaju u vodu priče tipa "da je bilo negde drugde, bilo bi bolje"... Pa Beograd ne bi mogao da provuče kroz svoju saobraćajnu mrežu 15k kola, to potpisujem. Smatram da je Inđija kul rešenje... što se tiče logistike. Sad malo o koncertu... Nisu svirali "moje" pesme. Ali moje pesme nisu i pesme ostalih 50k ljudi, tako da ne mogu da se žalim. Doduše, neke pesme su MORALI da sviraju, pošto su PRVI PUT ovde. Ali... Šta sad... Mene nije smorila kiša, čekanje u kolima dugo 3 sata, to što sam jedva stajao na nogama od umora i gladi, to što sam morao sutra rano na posao i još 1000 stvari. Popizdeo sam zato što sam video 4 tezgaroša koji su došli da "odrade" posao na najgori mogući način. Nema veze to što su sviral 1.10h. Ima veze to što nisu pošteno rekli "dobro veče", to što nisu želeli da se udube u to malo koncerta... ljudi pale baklje, skaču na hit koji znaju, svi pevaju... i onda... pauza od 2 minuta, pa neka pesma koju niko živ nije čuo, a uz to i balada... Koncert mora da se oseti, a oni to nisu uradili. Nedostatak komunikacije sa publikom, bilo kakvog razgovora (svi ruke gore, hajde zajedno ovu pesmu, neka zanimljiva pričica, ništa...) Kao da je neko ubacio CD, koji se vrti... Oni koji pravdaju priču forama tipa "to je bio festival" i "koliko para-toliko muzike" silno greše. Pogledajte "Rock in Rio"... to je festival, i niko ne svira dugo, ali kad se popne na binu, daje sve od sebe... i to su sve velike grupe, a ne neki anonimusi koji se probijaju... Gledao sam dosta koncerata, i mogu dobro da razlikujem trud od tezgarenja. Da se ne ponavljam sa pričom o Moloku na exitu... Što se tiče onog sa parama i muzikom, pa šta treba da rade pavači koji se pojave na private žurkama gde pevaju za mladence, ili društvance od 20 ljudi, i za to dobiju par miliona... da se je.u sa slavljenicom kojoj je tata poklonio Hulia Iglesiasa za rođendan... ma haj`te,molim vas... To što u UK karta košta 150GBP, to je njihov problem, a ne moj. To bi bilo isto kao da ja sad treba da jedem breskve veličine trešnje, samo zato što su ovde jeftine, a u Londonu su velike kao lubenice, jer su skupe... Koncert Pepersa košta toliko i toliko, bio on u BG, UK ili Ugandi. Neki uslovi se moraju ispuniti koje bend traži, i to je to. A druga je stvar da li taj bend ŽELI da svira, kome, na koji način i koliko dugo. Žali Bože vremena koje trošim i tastature koju habam zbog tih pacera... [ blastbb @ 28.06.2007. 19:43 ] @
[ drgrga @ 28.06.2007. 20:20 ] @
@JAVA BEOGRAD
Citat: Ma sasvim se slažem sa scrip-om. (Iako nisam bio na koncertu) Na kraju krajeva, ČEMU SVE TO ? Mislim ZAŠTO organizovati koncert u Inđiji ? Ne bih da potenciram Bgd, ali brate normalno je da je veliki grad saobraćajno i infrastrukturno maksimalno povezan. Mnogo je lakše nekom iz na pr. Bora da dođe u Bgd nego u Inđiju ! Da ne pričam o nekom ko bi došao iz Sofije, Temišvara. Em bi bilo više ljudi na koncertu, em bi se koncert mnogo lakše i jeftinije organizovao, em bi publika bila zadovoljnija. A na kraju krajeva, da RHCP držali koncert u Bgd bili bi na 5 min od Hayata / Intercontyja, što je i njima znatno bolje. Dakle, zna li neko da mi odgovori: čemu sve to ? Evo ovako,ja cu ti objasniti...... Ako mislis da je Indjija lose saobracajno i infrastrukturno povezana grdno se varas ! Koncert je bio na 300 metara od auto-puta BG-NS,i nekih 10-15km od BG-ZG. PREMA TOME IZ GORE NAVEDENIH GRADOVA MNOGO JE LAKSE DOCI DO GRADOVA UZ AUTO PUTEVE NEGO SE LOMITI PO BEOGRADU. Samo razmazenim ljudima je bilo tesko da dodju i takvi i samo komentarisu u negativnom kontekstu.Stvarni ne znam sta vam je falilo. Green fest je trajao cetiri dana -OBEZBEDJEN KAMP(ko je hteo) -OBEZBEDJEN PRIVATAN I HOTELSKI SMESTAJ(ko je hteo naravno) -MOTORIJADA -KONCERTI MNOGO DOMACIH GRUPA SVAKI DAN(JARBOLI,DARKWOOD DUB,DIVLJE JAGODE,ATOMSKO SKLONISTE..........itd.........itd..........) -ZADNJI DAN PEPERSI ISTO SA PREDGRUPAMA -OBEZBEDJEN PARKING A sto se tice kise i pronalazenja auta,guzve u povratku........pa recite mi gde to ne bi bilo tako.... DA SE RAZUMEMO,I JA POSLE KONCERTA ili UTAKMICE U BG-u,PUTUJEM DO INDJIJE 3 SATA(inace 40 min). TOTALNO je nebitno sto sam ja iz Indjije,ali mislim da treba i druga mesta da dobiju nesto svoje po cemu ce se znati a ne sve u BEOGRAD. Ajde ako nekako moze i GUCA da se prebaci u BG,sta mislite o tome,sa sve trubacima ? [ EagleOne @ 29.06.2007. 00:23 ] @
Vec se tema razvodnila, pa onda ajd o sporednim stvarima.
Green fest je jednodnevni festival. Jako je glupo ako se predje na lokal patriotske svadje. Ako se lok. vlastima Indjije isplati organizovanje ovakvih koncerata, i ako misli da ce ljudi dolaziti, neka navali, slobodna je zemlja. I nemojte se ljutiti na kritike pa niste vi organizovali koncert, zasto to shvatate tako licno. U pravom svetu ljudi placaju da bi dobili kritike i videli sta treba ispraviti. Ono sto je na oko falilo je npr. trotoar za pesake od livade do Indjije. Ono sto je najbitnije je znanje i kordinacija sluzbi koje organizuju megalomanski dogadjaj. A to nam definitivno ne ide. Vec u Beogradu na autoputu bg-ns pri dolasku ogromna guzva, 10 saobracajaca bi resilo stvar. Znaci trebalo se uigrati sa bg policijom, nisu se setili. Vozovi, kriminalni, nit' na vreme nit' ima mesta. Autobusi, lasta lagala za cenu karte. E sad zamislite kada tih 100.000 u isto vreme iz Indjije krene kuci od toga 70.000 u i ka Beogradu :). Saobracajna policija u indjiji pobegla od kise LOL, redari sa koncerta odavno otisli kuci, znaci ko se kako snadje. Automobili i busevi ne idu nigde, usko grlo, i kaubojstina. Vozovi, znate vec. Sta bi bilo da je doslo do neke nesrece kuda bi prosla kola hitne pomoci (i gde posle), policija, vatrogasci i sl. Mnogi nedostatci nisu vezani za Indjiju kao lokaciju, vec za nase globalne sisteme kao sto je zeleznica i policija. Tona propusta. Istina organizacioni zalogaj velik. Verujem da ako bude bio sledeci put, bice mnogo bolje. Ja sam npr. pretresan rekordnih 3 puta, dve vrste redara pa panduri, a neko ni jednom. A redari i preprodaja besplatnih fanpit narukvica-jadno, kao i pokusaji da se duplo naplati parking. E sad, razmazenost ili ne, koncert se pravi za ljude kakvi su, takvi su. Mislim da je ovaj koncert (price posle njega u medijima i od publike) bio los pr za Indjijiju&EXIT kao organizatora i kao lokaciju za megalomanske koncerte. Mada vreme ce pokazati. Ne prave se u svetu za dzaba uz stadione za 100k ljudi mogucnosti za transport 100k/60min, ljudi su svuda isti. p.s. ali onaj spektakl, kad munja opali sa jedne na drugu stranu horizonta, pa sa vise strana u isto vreme i obasja celo nebo, koje mi nikada vece nije bilo, osvetli ravnicu, a nebo se ocrta kao ogromna kalota, neprocenjivo... [Ovu poruku je menjao EagleOne dana 29.06.2007. u 01:47 GMT+1] [ vindic8or @ 29.06.2007. 00:30 ] @
@djevojka
Citat: Da si pazljivije procitao, primjetio bi da osoba u pocetku poruke pise isuvise generalno, pa stoga nema sta da se cudi (a ni ti) da ce svako da se slozi sa konstatacijom. Da si jos pazljivije citao (kao sto nisi), primjetio bi da se uopste nisam bavila analizom RHCP-a, niti sam komentarisala njegovu specificnu izjavu o RHCP. Gdje je tu raspravljanje kad veze sa vezom nema? e to je tvoj problem. volis da se prepucavas van onoga o cemu svi ostali pricaju. ova tema bas i jeste za analizu RHCP i njihovih nastupa i u tom kontekstu sam ja napisao da je njihova glavna ideja zivog nastupa sto siroviji zvuk, drugaciji od onog sa ploce (ono, entoni falsira i malo menja tekst, flea pravi solaze tamo gde ih nema na ploci, gitare imaju previse distorzije i nikakve efekte etc etc). uopste ne branim nikome da se slaze ili ne slaze s tim, ali je to vise cinjenica, nego moje licno misljenje. [ Ivan Dimkovic @ 29.06.2007. 10:13 ] @
Citat: blastbb Evo još jedan i još jedan tekst. Ne znam gde pročitah da su plaćeni 2 miliona dolara, pa vi vidite kolko je „neprofitna“ organizacija Egzit i ljudi oko nje strpala u džep. Cek bre... Ako su prodali 65000 karata po 35 EUR, to je jednako 2.275 Miliona EUR, iliti nesto blizu 3 miliona dolara... oduzmimo PDV, troskove marketinga, logistike, organizacije - pretpostavljam su ti troskovi oko 30% - sto znaci da im je ostalo oko 2 miliona dolara za isplatu RHCP-a i svoj profit. Ako je tacno da su RHCP "dobili 2 miliona $" - onda mi nije jasno gde je taj mega profit - ako postujemo zakone fizike :) Ili sam ja nesto opasno propustio ovde? :) -- Bice da su RHCP ili dobili mnogo manje, ili EXIT organizacija nije bas puno profitirala :-) Cenim da je ovo prvo, cim su bili toliko entuzijasticni oko koncerta.. [ jesus alejandro @ 29.06.2007. 10:25 ] @
@Ivan Dimkovic
Ubaci u tu matematiku i zaradu od sponzora pa ce sve biti jasnije. Inace i ja sumnjam da su placeni 2M $, verovatno malo da operu pare pojedinci ... [ Ivan Dimkovic @ 29.06.2007. 10:34 ] @
Pa to kazem - verujem da su RHCP dobili mnogo manje :-)))
$2M za svirku u istocnoj evropi zvuci stvarno prenaduvano - ako je postojao takav "ugovor" bilo bi lepo da se poreska inspekcija pozabavi istim ;-) [ kelja @ 29.06.2007. 10:44 ] @
Drago mi je da su neki, koji su inace, u jednoj drugoj temi posvecenoj "Najvecim Borcima Za Ljudska Prava U Poznatom Univerzumu" iste branili, sada malko "revidirali stavove" o Ekipi.
Ha ha, nego dobar im je line-up (tako se pise?) ove godine,onaj koji nisu objavili kad su poceli da prodaju karte, sve zvezda do zvezde... E ove su godine bas zajebali stvar...sledece, ako je(ih) bude, ili ce se uozbiljiti, ili ce propasti. [ Ivan Dimkovic @ 29.06.2007. 11:40 ] @
Citat: kelja Drago mi je da su neki, koji su inace, u jednoj drugoj temi posvecenoj "Najvecim Borcima Za Ljudska Prava U Poznatom Univerzumu" iste branili, sada malko "revidirali stavove" o Ekipi. Sorry, mislim da se ne razumemo. Nemam ja nikakav "stav" o "ekipi", niti me iskreno receno "ekipa" uopste interesuje - nisam i nikad necu podrzavati komunisticke metode "pritvora od 30 dana u toku istrage" kojima se razne vlasti sklone autokratiji sluze kao alatom za politicku supresiju, kao sto ne podrzavam ni kriminal bilo koje vrste, tako da nema kontradikcije. Mozda nisam obavesten, ali koliko mi je poznato, u tom dogadjaju na ciju se "follow-up" diskusiju na ES-u pozivas, posle "30 dnevnog pritvora" organizatora EXIT-a nije doslo do zvanicnih optuzbi i relevantnog sudskog procesa koji bi rezultovao okrivljujucom presudom za optuzene, zar ne? Isto tako, u kontekstu organizacije koncerta RHCP-a naravno da imam sasvim drugi stav prema, potencijalno, istim ljudima - ukoliko je 'racun' od 2 miliona $ za navodnu nadoknadu clanovima RHCP-a tacan, gotovo sam 100% siguran da je u pitanju cisto pranje love, i samim tim bih voleo da se drzava pozabavi time ukoliko je to tacno, i ako se pokaze kao takvo - da odgovorne organizatore dogadjaja strpa u zatvor i, da, nadoknadi stetu poreskim obveznicima konfiskacijom imovine osudjenih. Ali ne "30-dnevni istrazni zatvor" pre nekih izbora, vec onaj pravi, posle legitimnog sudskog postupka... za sta Srbija nije bas uvek sposobna, ocigledno.. Nadam se da je sad malo jasnije. [ ZaMpA @ 29.06.2007. 11:41 ] @
e, sad...
2.27500 million Euros = 3.057145 million U.S. dollars (by google) svirka peppersa - 2 mil dolara ostalo 1.057145 million U.S. dollars PDV 550 286.1 U.S. dollars ostalo 500.000 livadu su dobili besplatno od Indjije, a i redare cini mi se (lik koji je bio na civilnom sluzenju je kao 'vojnicku' duznost dobio da bude redar na peppersima). Ovo za redare treba proveriti. e sad stejdz. stejdz je doshao iz italije. ona cela konstrukcija ne moze da koshta pola miliona dolara...moguce je ali... TUBORG bilbordi su bili svuda unaokolo, ali SVUDA. i TUBORG je jedino pivo koje se prodavalo (po zaista 'lepoj' ceni). Mozda je Carlsberg platio binu? nije nemoguce. peppersi su doneli svoje ozvucenje (znaci to ulazi u onih 2 mil dolara) E dobro, saldo: ako je pivara platila binu, ostalo im je 500.000 USD. Ako pivara nije platila binu ostalo im mozda 10.000 USD. Mislim da je ono prvo...ince ne bi ni radili celu stvar... Ali zar je to bitno? nek zarade ljudi, nemam nista protiv...meni je zao sto su me RHCP razocarali [ kelja @ 29.06.2007. 12:52 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Sorry, mislim da se ne razumemo. Nemam ja nikakav "stav" o "ekipi", niti me iskreno receno "ekipa" uopste interesuje - nisam i nikad necu podrzavati komunisticke metode "pritvora od 30 dana u toku istrage" kojima se razne vlasti sklone autokratiji sluze kao alatom za politicku supresiju, kao sto ne podrzavam ni kriminal bilo koje vrste, tako da nema kontradikcije. Mozda nisam obavesten, ali koliko mi je poznato, u tom dogadjaju na ciju se "follow-up" diskusiju na ES-u pozivas, posle "30 dnevnog pritvora" organizatora EXIT-a nije doslo do zvanicnih optuzbi i relevantnog sudskog procesa koji bi rezultovao okrivljujucom presudom za optuzene, zar ne? Isto tako, u kontekstu organizacije koncerta RHCP-a naravno da imam sasvim drugi stav prema, potencijalno, istim ljudima - ukoliko je 'racun' od 2 miliona $ za navodnu nadoknadu clanovima RHCP-a tacan, gotovo sam 100% siguran da je u pitanju cisto pranje love, i samim tim bih voleo da se drzava pozabavi time ukoliko je to tacno, i ako se pokaze kao takvo - da odgovorne organizatore dogadjaja strpa u zatvor i, da, nadoknadi stetu poreskim obveznicima konfiskacijom imovine osudjenih. Ali ne "30-dnevni istrazni zatvor" pre nekih izbora, vec onaj pravi, posle legitimnog sudskog postupka... za sta Srbija nije bas uvek sposobna, ocigledno.. Nadam se da je sad malo jasnije. Nisam zapravo mislio na tu diskusiju(nisam je ni pratio na ES-u), nego na onu o neobjavljivanju liste izvodjaca pre pocetka prodaje karata, i nisam mislio samo na tebe, bilo je jos onih koji su branili njihovo pravo da na osnovu 'stare slave' prodaju macku u dzaku... Tvoja principijelnost je ok, ali kad si vec pomenuo taj slucaj sa pritvaranjem,moje je duboko uverenje, za koje doduse nemam dokaza (kao sto nemam dokaza ni za to da je, recimo JUL, bio mafijaska druzina), da su ti tipovi ZASLUZILI da se nadju u zatvoru, ali da proces nije nastavljen iz politickih razloga. A nama je prodavana(upravo suprotna) prica:"Zli mracnjaci iz *jedne stranke* hoce da onemoguce odrzavanje EXIT-a i iz politickih razloga pritvaraju jadne organizatore, kojima su eto blize neke druge politicke opcije..." Kakav SHIT!!! Sta god mislio o *toj stranci*, ta kampanja "unesrecenih ljubitelja EXIT-a" je bila nevidjeno s***** i jos jedan pokazatelj kako je medijska manipulacija nevidjeno mocna stvar. Da se razumemo, naravno da ljudi koji organizuju tako velika desavanja TREBA DA ZARADE, to je prirodno i normalno, ali ne treba onda prodavati pricu o altruizmu, novom patriotizmu, politickom osvescivanju i slicna sranja. Nek urade posao, dovedu bendove, zarade i to isto ponavlaju i narednih 10 godina,ali nek urade posao DOBRO, i nek ne kradu i ne varaju ljude! Ovo sa Pepersima je samo pokazalo koliko su alavi i beskrupulozni! A evo sad jos jedne pricice koja ilustruje kako oni zapravo funkcionisu, i na sta su spremni za MIZERNU LOVU. Moj bend odradio je svirku na Zimskom Exit-u. Dobili smo (skoro)duplo manje kesha no sto smo trazili(nasa greska- nismo potpisali ugovor i uopste, ne znamo da pregovaramo sa starim lisicama, opcija je bila od...-do... i oni su na kraju rekli jbg- nemamo vise od obecanog minimuma) Taj smesni obecani minimum isplatili su nam nakon, mislim, 2 MESECA!!! 2 jebena meseca im je trebalo da to urade!!!I vrhunac svega je bilo opravdanje.Kad je moj bubnjar,vec zabrinut, nazvao da pita kada nameravaju da plate, dobio je odgovor da bi platili i ranije, ali eto... pogresno su zapisali broj ZIRO RACUNA... Inace, Zimski Exit je finansirala DRZAVA SRBIJA(odnosno IV Vojvodine!) Zamislite sta tek rade kad su prave, velike pare u pitanju!!! More, samo me kulturni nivo (cak i ovog)podforuma sprecava da napisem sta zapravo mislim o ovoj bandi! [ bigguy @ 29.06.2007. 13:19 ] @
zaboravili ste u racunicu da ubacite i parking koji je bio 500din za automobile i 1500 za buseve.
znaci cirka 10000*500=5000000din/61700e 1000*1500=1500000din/18500e minimum 80000e sto nije za bacanje s obzirom da zemlju nisu platili. [ Ivan Dimkovic @ 29.06.2007. 13:27 ] @
U pravu si - jeste off-topic, ali medijska manipulacija je cudo. Svaki, ali bas svaki, entitet ukljucen u komercijalno eksploatisanje muzike - dakle, odrzavanje koncerata i sl... je tu iskljucivo zarad cistog, ogoljenog, profita - i nicega drugog.
Komercijalna muzicka industrija ide dotle da: a) Utice na drzave da finansijski dodatno opterete gradjane - uvodjenjem poreza na "medije" (u EU je svaki storage uredjaj dodatno oporezovan zbog navodnog "potencijalnog kriminala" koje mogu da radim sa njim!! Pa dobro, ako sam to vec "platio", sto onda placam muziku koju kupim?) b) Utice na smanjivanje prava gradjana, kroz restriktivne kopirajt zakone i sve manja prava gradjana sa proizvodom koji kupe (recimo, zabrana kopiranja materijala za licne svrhe) c) Utice na krsenje zakona o privatnosti, zahtevajuci bez sudskih naloga podatke o identitetu IP adresa sa kojih se, navodno (navodno - jer se koristi samo njihova dojava) deli muzika d) Smanjuje prava potrosaca prodavajuci ostecene CD-ove (Cactus Data Shield, npr...) koji ne rade na svim playerima iako imaju CD logo, kao i na konstantno urusavanje kvaliteta muzike loudness ratovima tj. over-kompresijom zvuka - danas za vece pare kupac dobije vece s*anje. e) Potpisuje krajnje restriktivne ugovore sa vecinom umetnika, osim onih najjacih - direktno smanjujuci profit umetnika, koji je zapravo i najodgovorniji za sadrzaj, i maksimizujuci licni profit na propratnim stvarima (objavljivanje medija, koncerti i sl...) d) Ponasa se potpuno gangsterski prema svim klijentima - od bioskopa, preko prodavnica CD-ova, do internet radija - ucenjujuci ih da prihvate krajnje lose uslove uz pretnju potpunog prekida poslovanja Dakle, cak i bez konkretnih otuzbi za ove u domenu utaje poreza, u pitanju je najobicniji legalizovani gangsteraj - posle svega toga gore, uopste mi nije jasno kako neko sa 2 grama mozga moze da proguta predstavljanje nekog pilicara u muzickom biznisu ("menadzera", "organizatora", "promotera" i slicnu armiju "middlemana") kao nekakvog mesiju i dobrocinitelja za, pazi sad, celu drzavu i da ih bog zna kako ceni... suludo. Jbg, kao sto kazes, propaganda je cudo, ali i dalje mi nije jasno zasto bi neko preterano pozitivno gledao nekog organizatora koncerta, osim ako nije licno akcionar istog :) [ kelja @ 29.06.2007. 13:51 ] @
a) Uh, nije valjda u celoj Evropi tako??? A ja sam mislio da je to hrvatski ekskluzivitet i cudom sam se cudio kako se nasi nisu dosetili da to urade prvi...
Evo, sad sam nasao zanimljiv link: http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=77582 Ne znam da li Ustav(i) regulisu to pitanje, ali osim sto su te odredbe protiv zdravog razuma(ah ko na to jos obraca paznju u ovim postmodernijem vremenima), cini mi se da i pravno tu situacija nije bas najcistija... Bilo bi dobro da cujemo komentar nekog pravnika o ovome. :) Citat: Jbg, kao sto kazes, propaganda je cudo, ali i dalje mi nije jasno zasto bi neko preterano pozitivno gledao nekog organizatora koncerta, osim ako nije licno akcionar istog :) He he, kad se poklope slicna ili ista politicka uverenja i INTERESI -to je istinska harmonija! ;-) e) E ovo je zaista strasno -negde sam cuo (meni zastrasujuc) podatak da samo NAJVECI(citaj Stones-i i slicni) mogu da traze/dobiju oko 10% od prodaje nosaca zvuka, a ostatak ide -izdavackoj kuci??? Da li je ovo tacno, da li su ovakvi podaci uopste dostupni javnosti, ili su samo nagadjanja u pitanju? [Ovu poruku je menjao kelja dana 29.06.2007. u 15:12 GMT+1] [Ovu poruku je menjao kelja dana 29.06.2007. u 17:12 GMT+1] [ bane @ 29.06.2007. 14:01 ] @
Evo da se i ja malo uključim u diskusiju.
Ne bih mnogo komentarisao zaradu organizatora jer mislim da je to prvensteno problem poreske službe i samih organizatora. Ako su momci sposobni da da dobro zarade, pa neka. Problem je druge prirode, nije bitna cena kada je kupac zadovoljan dobijenim tj. Karta od 35 EUR + parking od 500 din. ipak nisu mali iznosi za ove prostore (+ dodatni troškovi). Kada se završio koncert u prvom momentu sam bio veoma zadovoljan, bina ozvučenje i ulazak su bili na vrhunskom nivou, međutim sad kad razmislim o tome da je koncer trajao 1 h i 15 min čini mi se da smo svi mi malo prevareni. Ja ovo više shvatam kao omalovažavanje ovod dijela svijeta gde možeš kako hoćeš jer na kraju to nije bitno. Ono što je bitno tj. što sam pročitao negde na net-u je da je neko iz organizacije rekao da je trebalo da koncert traje 2 h. Mene interesuje da li je to usmeni dogovor. Teško, jer danas se sve reguliše ugovor. Misli da su momci iz exita dužni da daju na javni uvid sve stavke ugovora pa da vidimo ko je koga zjb. Priča o nevremenu je suviše naivna. Ja se ne sjećam da je skorije ovde bio uragan, a gledao sam dosta koncerata velikih grupa kad kiša pada malo žešće. Drugo nevreme je mi bežimo a 100.000 ko jb. Izgovor tipa koliko para toliko muzike je bijedan i jadan. Zašto u toku najeve koncerta nije promotivni slogan tog tipa. Ili što nisu pravili anketu tipa ako hoćete koncert 2h morate da date 70 eur, a ako će te pola porcije onda 35 eur. Sve u svemu ugovor bi barem objasnio ko laže. Najžalosni je oduševljenje ljudi koji su dolazili iz raznih krajeva i dobro se namučili da bi im neko na kraju rekao koje ste vi budale. [ Slobodan Miskovic @ 29.06.2007. 14:10 ] @
Citat: Evo, sad sam nasao zanimljiv link: http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=77582 Kakvo je ovo ludilo, znaci ***ote!? Nadam se da je to samo jedan usamljeni laprdavac iz SONT-a a ne glopalni trend.... [ Ivan Dimkovic @ 29.06.2007. 15:09 ] @
Citat: Kelja a) Uh, nije valjda u celoj Evropi tako??? A ja sam mislio da je to hrvatski eksluzivitet i cudom sam se cudio kako se nasi nisu dosetili da to urade prvi... Evo, sad sam nasao zanimljiv link: Yep - nije doduse u celoj, ali u dobrom delu EU kad kupis prazan CD, hard disk i sl... ili CD rekoder, placas reket muzickoj industriji. Cist gangsteraj, uvijen u legalnu oblandu. Citat: bane Izgovor tipa koliko para toliko muzike je bijedan i jadan. Zašto u toku najeve koncerta nije promotivni slogan tog tipa. Ili što nisu pravili anketu tipa ako hoćete koncert 2h morate da date 70 eur, a ako će te pola porcije onda 35 eur. Sve u svemu ugovor bi barem objasnio ko laže. E j*** ga - ni u reklamama za prasak za ves ne kazu da su svi manje-vise isti i da, da su slogani tacni ("20% svetljije") za ovih nekoliko decenija industrije deterdzenata bi nam odeca svetlela u mraku koliko su poboljsali "izbeljivanje" do sad :) [ trunka @ 29.06.2007. 15:26 ] @
Da, a sad kad već nemate šta da dodate, jer si svi negativni(nebulozni) razlozi već rečeni, sad vam je razlog za navodni 'neuspeh i razočaranje' koncerta nekakva računica tipa: koliko su im platili, dal su zemlju dobili za džabe, parking od 500din itd... Zar je bitno ko je šta i kolko platio?! Njima se može da dobiju para koliko hoće, a vi svake godine na Exit potrošite 5 puta više nego sto ste sad dali...
[ cozmo_im @ 29.06.2007. 15:46 ] @
Ja opet kazem: potpuno istom energijom su svirali ovde i u NYC i u Udinama recimo... i svugde. Mozda manji broj pesama za 3-4 pesme jer je ovo tretirano kao festivalski nastup. Ono sto su odsvirali, isto je kao sto su, recimo, i u NYC svirali (70 min), slicnom energijom, na slican nacin (sirovo, oni tako sviraju, ko je navikao na CD varijantu koncerta, onda koncert nije bio za njega, ja sam odgledao snimke tih koncerata, rodjak mi je bio u NYC, vido snimak, isto ko kod nas, isti kontakt s publikom, cao, sviramo, hvala, good night, peace).
Meni je svirka bila odlicna, mozda sto ja volim RAW svirke kao tu. Za neki kontakt s publikom sam znao unapred da ga nece biti. Burazer je dosao ranije i bio u fan pitu, on kaze da je bilo fenomenalno - zvuk i svirka, dovoljno energije je bilo u svirci. Masa ljudi nisu ni bili fanovi Peppersa, tacno se videlo ko razume svirku a ko je bio razocaran misleci da ce Entoni da se baca u publiku, dize tri prsta i vice "Srbija" "Indjija" i slicno. Seca li se neko The Beatles... pogledajte kako su izgledali njihovi nastupi recimo... Meni vise odgovara da cujem dobru svirku a ne light show, skakanje i bacanje po sceni, vatromete i slicno... Jednostavno, tako ljudi sviraju, s tim sto na koncertu odsviraju 3-4 pesme vise i to je to. Slazem se da je organizacija slagala ljude da ce biti koncertni nastup i svi su ocekivali vise svirke, slazem se da je ogranizacija na kraju koncerta bila losa, ali se ne slazem da je svirka bila losa. Naprotiv. Sad, sto nas je Exit ispalio to je druga prica... [ dusty @ 29.06.2007. 16:01 ] @
@cozmo_im:
A ja upravo citam da su u Udinama svirali kao u Holandiji, 16 + 5 pesama. [ kelja @ 29.06.2007. 16:16 ] @
Citat: trunka: Da, a sad kad već nemate šta da dodate, jer si svi negativni(nebulozni) razlozi već rečeni, sad vam je razlog za navodni 'neuspeh i razočaranje' koncerta nekakva računica tipa: koliko su im platili, dal su zemlju dobili za džabe, parking od 500din itd... Zar je bitno ko je šta i kolko platio?! Njima se može da dobiju para koliko hoće, a vi svake godine na Exit potrošite 5 puta više nego sto ste sad dali... Ti si iz State of Exit, pretpostavljam? I ko potrosi 5 puta vise???I na sta??? @dusty - dobar ti potpis, samo popravi pravopisnu gresku - djubrad neopevana. Ostavice bolji utisak. [Ovu poruku je menjao kelja dana 29.06.2007. u 18:42 GMT+1] [ dexxx @ 29.06.2007. 16:26 ] @
Citat: kelja: Ti si iz State of Exit, pretpostavljam? I ko potrosi 5 puta vise???I na sta??? @dusty - dobar ti potpis, samo popravi pravopisnu gresku - djubrad neopevana . Ostavice bolji utisak. NIJEEEE... samo joj je ovo prvi koncert na koji je išla, pa je ponela atmosfera :) [ cozmo_im @ 29.06.2007. 17:51 ] @
Citat: Nisam napisao koliko su pesama svirali, vec da je svirka (odnosno izvodjenje pesama i kontakt sa publikom) bila ista ko u Indjiji. Cak su Can't stop bolje odsvirali kod nas, videh snimak iz Udina... [ Ciprijani @ 29.06.2007. 17:54 ] @
Citat: Koncert „Pepersa“ skraćen zbog bolesti gitariste Autor: A. Novaković | 29.06.2007 - Odmah nakon nastupa grupe „Red Hot Chili Peppers“ u Inđiji, počela su nagađanja zašto je koncert trajao samo sat i dvadeset minuta, iako je bilo najavljeno da će „Pepersi“ svirati duže, a Bojan Bošković, generalni menadžer „Egzita“, demantuje priče da su američki rokeri plaćeni za festivalski nastup od sat i petnaest minuta. Bošković kaže da je dogovor sa menadžerima benda bio da „Pepersi“ sviraju bar sat i četrdeset pet minuta, kao i da je koncert skraćen zato što gitarista Džon Frušante fizički nije bio u stanju da izdrži duži nastup. - U prethodnih nekoliko meseci smo bili u stalnom kontaktu sa mendžmentom „Pepersa“ i želeli smo da sve prođe u najboljem redu. Sada nam se prebacuju dve stvari. Prvo, kratko trajanje koncerta. U kontaktu sa menadžerima, članovi „Pepersa“ su bili informisani o veličini koncerta u Inđiji i načelni dogovor je bio da sviraju sat i četrdeset pet minuta, a mi smo se nadali da će, podstaknuti atmosferom, koncert možda i produžiti. Međutim, pred sam dolazak benda u Srbiju, stiglo nam je obaveštenje da u bekstejdžu obezbedimo bocu sa kiseonikom. Ispostavilo se da se gitarista Džon Frušante ne oseća dobro i on, jednostavno, fizički nije mogao da izdrži duže, i nastup je skraćen, iako je bilo planirano da „Pepersi“ odsviraju još nekoliko pesma. Međutim, bez obzira na sve, oni su shvatili koliko je nama u Srbiji važan njihov nastup i uložili su veliki napor da dođu i tako ispoštuju publiku u Inđiji - kaže za „Blic“ Bojan Bošković, generalni menadžer „Egzita“, koji je zaslužan za dovođenje „Pepersa“ u Srbiju. Po njegovim rečima, članovi grupe i menadžeri nakon koncerta nisu imali nikakve zamerke na organizaciju. - Druga stvar zbog koje nas kritikuju je saobraćajni kolaps posle koncerta. Generalno gledano, čitava infrastruktura u Inđiji je napravljena zbog ovog događaja, ali oluja je pokvarila sve planove. Naime, zbog nevremena smo arenu morali da ispraznimo za 25 minuta, zbog čega su ljudi pokisli, ali su bar svi bezbedno napustili koncert. Pre desetak dana, u Veneciji je na nastupu grupe „Pearl Jam“ počeo pljusak sa grmljavinom i tornjevi sa ozvučenjem su padali po ljudima. Da je neko, ne daj bože, nastradao u areni zbog nevremena, ja ne bih mogao da živim sa tim. Iskreno se izvinjavamo svim posetiocima koji su na kiši čekali tri, četiri sata i mi, kao glavni organizatori, moramo da preuzmemo punu odgovornost, iako parkinzi i saobraćaj nisu bili u našoj nadležnosti. Dogovor je bio da se posle koncerta na putevima postavi mnogo više policajaca i zaista ne znam zašto taj dogovor nije ostvaren - zaključio je Bošković. Takođe, bez obzira na to koliko su fanovi (bar većina njih) razočarani kratkim nastupom, činjenica je da su „Pepersi“ i na prethodna dva koncerta, u Bilbaou i Nijmegenu, svirali između sat i petnaest i sat i dvadeset pet minuta. Predviđena tri bisa „Pepersi“ su u Inđiji otpevali samo 14 pesama: „Can’t Stop“, „Dani California“, „Scar Tissue“, „Charlie“, „Throw Away Your TV“, „Higher Ground“, „Snow“, „She’s Only 18“, „SOS“, „Ready Made“, „Don’t Forget Me“, „Californication“, „By the Way“, „Give It Away“. Na set-listi se vidi da je trebalo da odsviraju još dve pesme - „Under the Bridge“ i „C’mon Girl“. Međusobne optužbe policije i Ješića za kolaps Gradonačelnik Inđije svu krivicu za kolaps svaljuje na policiju. - Policija uopšte ne barata pravim podacima. Na parkinzima je bilo tačno 18.600 vozila, a ne 7.000 kako su oni objavili. Nije tačno da su ulazi na parking bili neadekvatno izrađeni, takođe, nije istina da parkinzi nisu bili osvetljeni, većina jeste. Nije tačno da su radnici na parkinzima bili plaćeni samo do početka koncerta. Prvo, oni uopšte nisu plaćeni, to su bili vojnici na civilnom služenju vojnog roka, drugo, oni bi svoj posao odradili i posle koncerta da policija nije preuzela sve na sebe i naredila nam da radnike uklonimo sa parkinga. Kada smo predložili da se napravi kordon za pešake i oni usmere pešačkom zonom, policija ni to nije učinila - kaže za „Blic“ Goran Ješić, gradonačelnik Inđije. Po njegovim rečima, da su „Pepersi“ svirali duže, da arena nije ispražnjena zbog oluje, svi bi bili zadovoljni i pričalo bi se samo o koncertu. - Na svim pres konferencijama smo govorili da će trebati najmanje tri i po sata da se isprazne parkinzi, i kada je masa nagrnula iz arene, jednostavno više nije bilo moguće kontrolisati 18.000 automobila. Šest meseci smo se pripremali za koncert, izgradili infrastrukturu, ali na vreme nismo mogli da utičemo, a sada nas svi kritikuju zbog kolapsa. Pa, valjda je najvažnije da su se svi bezbedno vratili kući - rekao je Ješić. Sa druge strane, Stojadin Jovanović, načelnik Uprave saobraćajne policije u MUP-u Srbije, kaže za „Blic“ da nije tačno da je policija zabranila ljudima iz organizacije da učestvuju u pražnjenju parkinga i da im je naredila da idu kući, kako je izjavio Ješić. - Kako bismo mi to mogli da zabranimo. Oni koji bi trebalo da organizuju izlazak s parkinga su se sklonili od kiše. Ljudi su dali tolike pare, a onda su morali toliko da čekaju. Policija nije mogla da tera pešake da idu po blatu - kaže Jovanović. Međutim, isparkiravanje je trajalo gotovo pet sati. Na pitanje zbog čega nije bilo dovoljno policajaca koji bi regulisali saobraćaj, posebno na izlazima iz parkinga, Jovanović kaže da su bila 62 policajca. - Oni su bili maksimalno angažovani da sve prođe bezbedno. S parkinga se prolazilo bez reda, a red na parkingu po planu nije bio u našoj nadležnosti - objašnjava Jovanović. U saopštenju policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u sredu je navedeno da se na parkingu nalazilo oko 7.000 vozila, a u jučerašnjem saopštenju MUP-a se navodi da je bilo oko 16.000 vozila. Jovanović kaže da su to podaci organa lokalne samouprave koje je MUP samo preneo. - Nije policija naplaćivala niti je brojala vozila. Zna se ko je naplaćivao parking i oni su dali podatak. Zbog čega se sada baca ljaga na policajce koji su tamo satima stajali na kiši i u blatu. Ako ste mislili da 7.000 i 16.000 vozila, što je priznajem velika razlika, odu za sat vremena, to nije bilo realno. Na tom uskom parkingu je, prema planu organizatora, trebalo da bude 7.000 vozila. Međutim, na okolnim njivama je bilo skoro polovina vozila - rekao je Jovanović. Na konstataciju da nije moguće da je na njivama bilo 8.000 vozila. Jovanović kaže da jeste. Zanimljivo je da je Goran Ješić na svom sajtu odgovarajući na pitanje „Kada ćete u Inđiji napraviti još neki festival“, rekao: „Vrlo je interesatno da se samo Beograđanima ne dopada organizacija i to što moraju da čekaju u redu“, tako zaključivši da su samo Beograđani bili besni zbog višečasovnog stajanja u koloni. N.B.J. - A.N. BLIC [ Ciprijani @ 29.06.2007. 17:59 ] @
Ima li neki info o eventualnom snimku koncerta na Tv-u ili o nekom "privatnom" snimku (kao na Metallica koncertu)?
Kako vam se svidela pesma SOS od Abbe sto je otpevao Džon Frušante? To bih voleo ponvo da cijem [ dexxx @ 29.06.2007. 18:10 ] @
Citat: Ciprijani: Ima li neki info o eventualnom snimku koncerta na Tv-u ili o nekom "privatnom" snimku (kao na Metallica koncertu)? Kako vam se svidela pesma SOS od Abbe sto je otpevao Džon Frušante? To bih voleo ponvo da cijem :) http://www.youtube.com/watch?v=pTyH6MFQxL4 [ Ciprijani @ 30.06.2007. 00:55 ] @
[ Mikky @ 30.06.2007. 01:01 ] @
Citat: Ciprijani: Kako vam se svidela pesma SOS od Abbe sto je otpevao Džon Frušante? To bih voleo ponvo da cijem :) Kako je otpevao svaka mu cast... po meni on ima bolje glasovne mogucnosti od samog pevaca. [ Shoshone @ 30.06.2007. 18:34 ] @
Ljubitelji RHCP-a su ovde josh i odlicno prosli...lol...
"Hi. I'm writing from Italy. Yesterday night i was in Udine to the only italian date of RHCP. It was a shame. Less than 1 hour ah a half of concert included the breaks. Maybe 1 hour of really music. Really too short. I agree with you. Please don't come back in Italy again. Bye Luca" [ drgrga @ 30.06.2007. 19:24 ] @
Otkud da su svirali u tamo nekim UDINAMA ? Sto nisu u Rimu mislim da je glavni grad i najlakse je doci do glavnog grada.
I kakva je to organizacija i otkud to da su svirali samo 1 sat.Pa to je manje 20 minuta nego u SRBIJI,u tamo nekoj Indjiji ? xexexe,xexe,xe,xe,xe,xe,x,ex,e,x,exexe [ brainbuger @ 30.06.2007. 20:48 ] @
Citat: drgrga:... i otkud to da su svirali samo 1 sat? [ dobio_7 @ 30.06.2007. 21:39 ] @
Ljudi mogu nesto iskreno da vas pitam? Da li vi shvatate da oni pevaju koliko ih plate!
A to sto vas Jesa nije obavestio kao ni te nesrecnike iz Udina da ce da otaljaju svoj posao nisu RHCP krivi... [ drgrga @ 30.06.2007. 22:33 ] @
Citat: dobio_7: Ljudi mogu nesto iskreno da vas pitam? Da li vi shvatate da oni pevaju koliko ih plate! A to sto vas Jesa nije obavestio kao ni te nesrecnike iz Udina da ce da otaljaju svoj posao nisu RHCP krivi... Da vrlo je lepo obavestiti publiku ovako: "Draga nasa publiko RHCP ce pevati onoliko koliko ih platimo..mi cemo ih platiti 1M evra pa ceo oni svirati 1 sat i 20 minuta.Ako padne kisa pokisnucete,to je prirodno, ako pozli pevacu na pola koncerta onda mi tu ne mozemo nista". "Kupite karte obavezno i dodjite na koncert razmazenih RHCP" !!!! [ dobio_7 @ 30.06.2007. 22:43 ] @
Sto nisu rekli sta je green fest nego zamazivanje ociju narodu, platili im neki minimalac da oni ispadnu krivi za kolaps...
Jesa uzeo lovu, kenj*o mesec dana o organizaciji, sterilizaciji, megakalifornikaciji, anticobanizaciji, parkinizaciji i sl. i onda na kraju CORAK i megacorsokak od organizacije! Da nisu RHCP krivi? Bolje da se lati teske industrije pljeskavica, zabavu nek ostavi menadzerima... PS - Voleo bih da novinari malo procackaju mesta pod opstinom Indjija, mozda ce naci neku bolju lokaciju gde Tadic moze da stigne na vreme :) [ scrip @ 30.06.2007. 23:08 ] @
Tema je debelo zagazila u off...
@ drgrga Normalno je da svako najvise voli svoj grad i da ce se svim sredstvima boriti za njegovu promociju i prosperitet... E sad, kao sto si i sam rekao, udaljenost od bine do auto-puta, 300m... Kazes i u Bg-u, 10 k automobila bi se guzvalo, da ali se iz Indjije do Beograda moze stici samo auto-putem koliko je meni poznato, a iz Bg-a mozes direktno i za Nis,Ns + ljudi koji ostaju u Bg-u... Dakle, nema sheme da bi doslo do tolikog kolapsa. Naravno da je nemoguce izvesti bilo koji veci dogadjaj bez stvaranja guzve, ali je bitan tempo kojim ce svi ti ljudi da se razidju...U Bg- u bi to islo mnogo brze. Citat: dobio_7: ...Bolje da se lati teske industrije pljeskavica, zabavu nek ostavi menadzerima... No comment [ drgrga @ 30.06.2007. 23:16 ] @
Dobro druze ali zasto se posle svakog koncerta ili utakmice ja do svog grada vracam 2.5 sata-3 sata,pri tom bez mesta za parkiranje,ako je tako ?
Mozda vozim spor auto ? Sta mislis ? Da li si nekad posle takvih dogadjaja krenuo negde van BG-a ? Da li si palio brisace ako pada kisha ili pokisao dok si nasao auto ? Za nepoznavanje tvoje geografije ovako: INDJIJA-BG 1.Auto put BG-NS 2.Auto put ZG-BG 3.Stari put NS-BG 4.Zeleznica pozdrav, [ zeleni_prst @ 01.07.2007. 00:04 ] @
ma, za svu tu gužvu su krivi panduri jer nisu želeli da pokisnu
[ Rembrant @ 01.07.2007. 00:37 ] @
Bilo je fenomenalno smatram da je se svako proveo onoliko koliko je ocekivao (bio sam malo razocaran iz prve za duzinu koncerta - ali sada mi je sve na mjestu)! Cak ni kisa ni cekanje u busu preko 3 sata nije mi pokvarilo atmosferu! Ko je trazio provod nasao ga je, ko je trazio temu za pljuvanje ima je! Svako sebi sto mu odgovara, jednostavno nekim ace casa uyvijek biti do pola prazna!
[ _djevojka_ @ 01.07.2007. 08:50 ] @
@vindic8or,
Citat: ...ova tema bas i jeste za analizu RHCP i njihovih nastupa i u tom kontekstu sam ja napisao... Elem, hajde ponovo procitaj sta si napisao u jednoj od prethodnih poruka. Obrati paznju na svoju generalizaciju, i tek onda prebacivanje na diskusiju u RHCP: Citat: uglavnom se svi trude da im zvuk na svirkama bude sto kvalitetniji i blizi, ako ne isti onom sto su imali na ploci. trude se da i pesme strukturno budu odsvirane identicno albumu sa svakim akcentom ispracenim do poslednje off beat note. peppersi su u drugom, pank fazonu i trude se da zvuce "rough". to verovatno jer misle da sirov zvuk + jammovanje + alternativno izvodjenje vise roka publiku. Ne slazemo se u vezi: uglavnom se svi trude da im zvuk na svirkama bude sto kvalitetniji i blizi, ako ne isti onom sto su imali na ploci. trude se da i pesme strukturno budu odsvirane identicno albumu sa svakim akcentom ispracenim do poslednje off beat note. Da ponovim sta sam napisala kao odgovor Dimkovicu: Da si pazljivije procitao, primjetio bi da osoba u pocetku poruke pise isuvise generalno, pa stoga nema sta da se cudi (a ni ti) da ce svako da se slozi sa konstatacijom. Da si jos pazljivije citao (kao sto nisi), primjetio bi da se uopste nisam bavila analizom RHCP-a, niti sam komentarisala njegovu specificnu izjavu o RHCP. Gdje je tu raspravljanje kad veze sa vezom nema? A sto se tice dijareje od osam strana o RHCP: ljudi dosli, odsvirali svoje, pokupili pare, i otisli kuci. Poslije pet dana jos uvijek trosite svoje minute da brojite minute koncerta. [ despotbg @ 01.07.2007. 12:00 ] @
Organizacija uopste nije bila losa...Ako je neko mislio da 100000 ljudi napusti neko mesto za 20min onda...+ sto je padala kisa...Bio je gradonacelnik Indjije na enter televizije i sve objasnio...Sto se mene tice ja bi ponovo rado isao u Indjiju na koncert iako sam pokisao i guzvao se u vozu...
[ scrip @ 01.07.2007. 12:01 ] @
Citat: drgrga: Dobro druze ali zasto se posle svakog koncerta ili utakmice ja do svog grada vracam 2.5 sata-3 sata,pri tom bez mesta za parkiranje,ako je tako ? Ne kazem ja da nema guzve, i da u Bg-u sve leti, pokusaj da se petkom oko 16-17h probijes preko gazele, ali nije u tome poenta. Normalno je da 100k ljudi nema teorije da se razidje za 15 minuta, i to stoji, ali koliko sam ja mogao da procitam radilo se o tome da su ljudi bukvalno spavali u kolima, jer nisu mogli cak ni da izadju sa parkinga. Citat: drgrga: Da li si nekad posle takvih dogadjaja krenuo negde van BG-a ? Naravno da jesam, i o5 se svodi na pricu da se sve to razidje u nekom relativno normalnom periodu. Citat: drgrga: Za nepoznavanje tvoje geografije ovako: INDJIJA-BG 1.Auto put BG-NS 2.Auto put ZG-BG 3.Stari put NS-BG 4.Zeleznica 1. OK 2. Koliko sam ja konsultovao kartu, Indjija-Ruma-Auto put Zg... 3. OK 4. Ok I dodjosmo na jedan alternativni pravac, pod 3, a to je ipak nedovoljno za toliku masu... Beograd: 1.Auto put Bg-Ns 2.Auto put Bg-Ni 3.Autoput Bg-Zg 4.Smederevski put 5.Obrenovacki put 6.Pancevacki put... mislim da si shvatio poentu Pozdrav!!! [ trunka @ 01.07.2007. 22:19 ] @
Citat:
dexxx: NIJEEEE... samo joj je ovo prvi koncert na koji je išla, pa je ponela atmosfera :) Ha-ha...Na koncerte i Exit idem već godinama,i ne, nisam iz State of Exit...Al ne spadam u razmažene ljude(pogotovo Beograđane) koji su na koncert došli nepripremljeni, neobavešteni o tome kakvi su koncerti RHCP-a, i kojima je za 'neuspeli koncert' kriva kiša i kolaps u saobraćaju....pa se kao takvi nađu da komentarišu.. Drugi put se raspitajte pre nego što krenete na bilo koji koncert(ukolio već niste fanovi grupe, a očigledno da niste....pa se pitam što ste uopšte i dolazili).. [ drgrga @ 01.07.2007. 22:28 ] @
Citat: Ha-ha...Na koncerte i Exit idem već godinama,i ne, nisam iz State of Exit...Al ne spadam u razmažene ljude(pogotovo Beograđane) koji su na koncert došli nepripremljeni, neobavešteni o tome kakvi su koncerti RHCP-a, i kojima je za 'neuspeli koncert' kriva kiša i kolaps u saobraćaju....pa se kao takvi nađu da komentarišu.. Drugi put se raspitajte pre nego što krenete na bilo koji koncert(ukolio već niste fanovi grupe, a očigledno da niste....pa se pitam što ste uopšte i dolazili).. Potpisujem !!!!!!!!!!!!!!! I obavezno da se raspitaju kakva je organizacija po pitanju povratka kuci !!!!!!! Uh zaboravih i da kontaktiraju Hidrometeoroloski zavod pre polaska ! [ trunka @ 02.07.2007. 19:23 ] @
Citat: drgrga: Potpisujem !!!!!!!!!!!!!!! I obavezno da se raspitaju kakva je organizacija po pitanju povratka kuci !!!!!!! Uh zaboravih i da kontaktiraju Hidrometeoroloski zavod pre polaska ! Ova ti je dobra!!! ) [ BillyTheKid_79 @ 02.07.2007. 23:21 ] @
Citat: I obavezno da se raspitaju kakva je organizacija po pitanju povratka kuci !!!!!!! Uh zaboravih i da kontaktiraju Hidrometeoroloski zavod pre polaska ! Ha,ha razmazeni Beogradjani,apsolutno se slazem sa ovim! [ dmauka @ 03.07.2007. 10:08 ] @
proradio SMG...
[ bigguy @ 03.07.2007. 12:01 ] @
Citat: Normalno je da 100k ljudi nema teorije da se razidje za 15 minuta, i to stoji, ali koliko sam ja mogao da procitam radilo se o tome da su ljudi bukvalno spavali u kolima, jer nisu mogli cak ni da izadju sa parkinga. zasto mislis da se to isto ne bi dogodilo i u beogradu? dzaba 6 prilaza gradu ako se u samom gradu ljudi zaglavljuju... i u indjiji nije bio problem kada su se ljudi izavukli iz indjije nego u samoj indjiji i prostoru oko arene. [ dexxx @ 03.07.2007. 12:09 ] @
Ma mozete vi razmaženim Beograđanima... samo da zavidite.
Lepo napisah da kiša, gužva i ostalo nisu problem. Problem je bio u nezalaganju grupe RHCP; u njihovom krajnje lošem sviranju, u "odrađivanju" koncerta. Siguran sam, u slučaju da je koncert, pardon festival, bio dobar, niko ne bi ni pomenuo kišu, gužvu i inđijske poljane. Ovako, kad se ljudi razočaraju, sve počne da im smeta. [ scrip @ 03.07.2007. 13:22 ] @
Citat: bigguy: zasto mislis da se to isto ne bi dogodilo i u beogradu? dzaba 6 prilaza gradu ako se u samom gradu ljudi zaglavljuju... i u indjiji nije bio problem kada su se ljudi izavukli iz indjije nego u samoj indjiji i prostoru oko arene. A kako bi se to ljudi u Beogradu zaglavljivali? Hoces da kazes da bi nastao toliki kolaps i ako bi se koncert/festival/whatever odrzao u Areni? I don't think so... Citat: dexxx: Ma mozete vi razmaženim Beograđanima... samo da zavidite. Lepo napisah da kiša, gužva i ostalo nisu problem. Problem je bio u nezalaganju grupe RHCP; u njihovom krajnje lošem sviranju, u "odrađivanju" koncerta. Siguran sam, u slučaju da je koncert, pardon festival, bio dobar, niko ne bi ni pomenuo kišu, gužvu i inđijske poljane. Ovako, kad se ljudi razočaraju, sve počne da im smeta. [ pejcha @ 04.07.2007. 00:20 ] @
Citat: Naša arena nije livada! Što više beogradski mediji „udaraju“ po Inđiji nakon „Tuborg grin festivala“ i koncerta „ljutih papričica“ u okviru njega, građani Inđije, od kojih neki nisu ni čuli za kalifornijski bend dok nije počela kampanja ili su negodovali zbog gužve, ne daju da se njihova uspešna varoš naziva „inđijskim blatom“, kao ni kompletno infrastrukturno opremljena koncertna arena, običnom livadom. Uključuju se na sve Internet forume i brane svoj grad od „razmaženih“ Beograđana, koji su „inače, najlošiji vozači“. Što više drugi napadaju otežani izlazak sa inđijskog parkinga, kišu, nevreme, kašnjenje vozova, nedolazak autobusa i ostalo, Inđinčani sve više, ljuće i vrelije brane svoj grad i održani koncert. Zaista, koncert je završen, a da se nije desio nijedan incident, odnosno nije bilo saobraćajnih nezgoda niti povređenih i nastradalih lica. Iako su stariji meštani negodovali zbog velike gužve i stampeda od 100.000 ljudi, jutro nakon koncerta „ljutih, vrelih papričica“ u Inđiji bilo je prilično mirno i čisto nakon tolikog broja ljudi koji su posetili koncert. I prvi komentari, koji su imali iole negativni prizvuk, „okrenuli su ploču“ i sve su ponosniji što se baš njihov grad okitio svirkom najvećeg rok benda današnjice, i što su ih u jugoistočnoj Evropi jedini ugostili. Onima, koji samo pokušaju da zucnu nešto protiv, odmah se dobaci „Ej, bre budale, sve vam smeta, i kiša i vetar u pogrešnom pravcu i blato, i svirka od sat i po ...pa nije to neki koncert u Sava Centru, idite onda četiri sata na Acu Lukasa“. http://www.redhotchilipeppers.indjija.net/vesti/S-02.07.htm [ bigguy @ 04.07.2007. 08:02 ] @
Citat: A kako bi se to ljudi u Beogradu zaglavljivali? Hoces da kazes da bi nastao toliki kolaps i ako bi se koncert/festival/whatever odrzao u Areni? I don't think so... pa u arenu ne moze da stane 100k ljudi, pa samim tim ni da dodje 10-15k automobila i 1k i jace autobusa, pa si sa te strane u pravu... [ dexxx @ 04.07.2007. 10:05 ] @
Citat: bigguy: pa u arenu ne moze da stane 100k ljudi, ... Može na Marakanu... Neko ovde pokušava da skrene pažnju sa činjenice da su Peppersi loše svirali, i da smo svi bili obmanuti od strane organizatora, plasirajući priče i prepucavajući se oko kiše, Inđije, livade, parkinga. Ljudi moji, ja sam došao na koncert, i da sam trebao da ponesem kaljače ili planinarsku opremu, poneo bih!!! Samo da uživam u koncertu. A nisam uživao. Za to smatram da su odgovorni LOP.VI iz Exit tima. Koliko gde ljudi moze da stane, i zašto je bila gužva, je priča koja nema veze sa KONCERTOM (čitaj tezgom). Pa ja skoro svaki dan provedem sat-dva u kolima jer upadnem u gužvu u gradu; još kad padne kiša, tek onda nastane haos. I ne bunim se nikome. Nije mi jasno zašto se neko našao prozvanim. Da neko kaže da je Beograd prljav, zagađen grad, ja bih rekao o.k.; ima istine. Ali nije mi jasno zašto se neko vređa ako neko drugi pomene "livadu, kišu, blato". [Ovu poruku je menjao dexxx dana 04.07.2007. u 11:16 GMT+1] [ bigguy @ 04.07.2007. 10:56 ] @
Citat: dexxx: Može na Marakanu... Neko ovde pokušava da skrene pažnju sa činjenice da su Peppersi loše svirali, i da smo svi bili obmanuti od strane organizatora, plasirajući priče i prepucavajući se oko kiše, Inđije, livade, parkinga. Ljudi moji, ja sam došao na koncert, i da sam trebao da ponesem kaljače ili planinarsku opremu, poneo bih!!! Samo da uživam u koncertu. A nisam uživao. Za to smatram da su odgovorni LOP.VI iz Exit tima. Koliko gde ljudi moze da stane, i zašto je bila gužva, je priča koja nema veze sa KONCERTOM (čitaj tezgom). Pa ja skoro svaki dan provedem sat-dva u kolima jer upadnem u gužvu u gradu; još kad padne kiša, tek onda nastane haos. I ne bunim se nikome. Nije mi jasno zašto se neko našao prozvanim. Da neko kaže da je Beograd prljav, zagađen grad, ja bih rekao o.k.; ima istine. Ali nije mi jasno zašto se neko vređa ako neko drugi pomene "livadu, kišu, blato". ja uopste ne zelim da skrecem paznju sa koncerta, cak ako si citao celu temu mogao bi da vidis moj post u kojem sam izneo svoje misljenje o koncertu, a i dalje stojim iza toga da su razocarali iako su mi jedna od omiljenih grupa. drugo uopste se ne nalazim uvredjenim sto se pominje livada kisa i blato, nisam iz indjije a ako nekome smeta sto je koncert bio na livadi i sto je bilo blato, onda nije trebalo ni da dolazi, niko nije sakrivao gde ce se koncert odrzati. pa koncert je odrzan na otvorenom, nece valjda betonirati celu povrsinu da bi zadovoljili mamine maze kojima smeta sto ce malo pokisnuti i sto ce se malo izblatnjaviti, jaka stvar izdrzis par sati, dodjes kuci, zavalis se u kadu i kao da nista nije ni bilo. meni smeta to sto ljudi iz bg-a hoce sve velike dogadjaje do odvuku tamo, sto im smeta kada se nesto veliko dogadja a nije vezano za bg, pa srbija ima 7-8M stanovnika koji zive po celoj njenoj teritoriji i svaki normalan covek bi zeleo da se u njegovom gradu desi nesto veliko, lepo poput ovog koncerta. ljudi se potrude naprave sve da taj dogadjaj prodje u najboljem redu, ali naravno da ne mogu da naprave saobracajnu infrastrukturu za 15k vozila samo za jedan dan, pa to se ne radi ni na zapadu. propusta mora biti, ipak se radi o gradu sa 20k-30k ljudi(verovatno gresim, ne zelim nikoga da vredjam) i u jednom danu u njega dolazi 3-4 puta vise ljudi i naravno da ce to napraviti pometnju u gradu. sa druge strane gledano, da je koncert bio kako treba i kako se ocekivalo, kao sto je iranije pomenuto, nikome ne bi smetala kisa, guzva i ostalo sto je pratilo izlazak sa koncerta i svi bi pricali o koncertu i kako je bilo dobro. ovako se sve srusilo na ledja grada koji je pokusao da izadje iz senke jednog beograda. [ dexxx @ 04.07.2007. 11:21 ] @
@ bigguy
Čitao sam celu temu, i znam šta si napisao. Ne smatram da je koncert trebalo da se održi u Beogradu, čak šta više, drago mi je što je bio baš u Inđiji (da malo pobegnem iz grada, a opet da ne odem predaleko... ipak je bio radni dan). Znam da nisi iz Inđije, i nisam mislio da si se ti lično našao uvređenim, samo mi nije jasno zašto počinje prepucavanje na relaciji Beograd - Ostali. Stvarno nisam stekao utisak da beograđani sve hoće da "odvuku" u Beograd, čak šta više, mnogim ljudima ovde počinje da biva pun qrc raznih manifestacija i propratnih pojava. Grupice pijanih klinaca se još mogu videti kako bazaju po Beogradu sa RHCP majicama (lično videh 3 grupe u ponedeljak) - nusefekat koncerta u Inđiji. Tako da nije sve baš tako crno-belo. Ipak, oni pišaju u mom parku, a ne u inđijskom. [ bigguy @ 04.07.2007. 12:52 ] @
postaje stvarno off ali
Citat: nusefekat centralizacije i odvlacenja svega u bg, to povlaci ljude, pa dolazi svako i svasta [ vladd @ 04.07.2007. 13:15 ] @
Nema veze organizacija sa pojedinim razocaranjima. Mislim da su neki fanovi ocekivali vise "intimizacije" i komunikacije sa publikom, a Pepersi su surovo, profesionalno odradili posao. E sad, to ne odgovara mnogima, ali, ja sam zadovoljan sto su dosli, vise nego sto ce doci Stonsi, koje nisam voleo ni kada smo svi (i ja i oni) bili 30g mladji.
Guzva je normalna, svi "ucesnici" u guzvi se "bore" da stignu prvi, prave se cepovi i cekanja. Pa kada je bio koncert B D u "odlasku", cekao sam "fanove" blizu hipodroma, a onda su ih "poterali" preko senjaka, pa sam od hipodroma do sajma putovao 2,5 sata. I nikome se nisam zalio. Niti se zalim sto skoro svaki dan, u spicu, prolazim 300m tunela za 15 min, pa jos treba da diskutujem "koliko mi trosi auto.." Odlicna je bila organizacija, dobar je koncert, nije bio dovoljno "emotivan", ali bolje i to, nego da su nas zaobisli u tesnoj turneji. Metalika, Pepersi, i neki drugi... a mogli su da dolaze i pre 10 ili 15 god, pa nisu, a sada prekopavamo "dlaku u pilecem proizvodu". Lepo je i dobro da smo se malo razmazili... Poz [ scrip @ 07.07.2007. 11:03 ] @
Mislim da je ova tema zrela za lock...
P.S.: Prebacite na drugi i uzivajte u super svirci na Live Earth festivalu!!! Dosta je bilo prepucavanja, uradite nesto za nasu planetu! [ bukovski @ 07.07.2007. 13:38 ] @
ma bilo je ok :)
ono ko prvi sex krako slatko a na kraju se "osecas" ko pokisao :) hehehe Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|