Citat:
Crazy_Ljuba: Ok...Kupio sam corolu i ide ok ali...Da li neko zna prodavnice toyotinih delova u Bg-u?I da li corola ima osetljive amortizere ili su mi jednostavno otisli...???Posto mnooogooo je los osecaj kada se prelazi preko rupa...Naravno tu su i problemi sa gasenjem,prebacen je na gas...ali mislim da je to zbog filtera jer ko zna koliko nije menjan.Ako neko zna odgovore nek javi...
P.S. Ako neko ima manual za toyotu na kompu ako moze da mi posalje posto bi mi puno pomogla da naucim auto....:))))
Bejah na kracem odmoru, tek sam sad video pitanje... Corolla u originalu ima osetljivije amortizere, odnosno vec preko 110.000km su zreli za zamenu (lupkaju i auto sevrda preko rupa i kao da nije bas mekan kao sto treba). Pasuju Monroe, Bilstein, Kayaba. Bilstein su OK. Zadnji idu malo tvrdji, prednji malo meksi kod nje. Inace, Corolla je mekan auto i lepo upija neravnine. Isto tako ako ti na prednjem trapu nesto cudno izgleda preko rupa i cuju se lupkanja, treba proveriti duzi kraj spone, biksnu letve, kugle (zamena, kao ni delovi nisu skupi).
Sto se tice plina i gasenja - tu ti mora pomoci neko ko se razume u plin. Filtere i ulje moras redovno menjati (na 10.000km maksimalno, preporucljivo na 6-7000km), kao i kaiseve i spanere na 80-100.000km.
Uputstvo imam ja (oko 5MB u PDF-u pa ako imas brzi net mogu ti poslati na mail, kao i preporuku servisa i prodavnica posto ovde nije dozvoljeno reklamiranje).