[ dobio_7 @ 26.07.2007. 12:17 ] @
Mene licno bas briga posto navijam za Zvezdu, ali ce sigurno biti raznih komentara... |
[ dobio_7 @ 26.07.2007. 12:17 ] @
[ Ciprijani @ 26.07.2007. 12:31 ] @
Neverovatno,zbog stoke ce da ispasta ceo srpski fudbal
[ neca @ 26.07.2007. 12:31 ] @
Nema ovo mnogo znacaja za navijace zvezde (osim onog "da komsiji crkne krava"), jer se oni ne takmice u istom takmicenju, a i maltene je nemoguce da budu konkurencija jedni drugima. Ovo se tice kompletnog srpskog fudbala koji je i ovako spao na jako niske grane...Drugo se nije ni ocekivalo, jer oni nisu prvi klub koji je leteo napolje (mislim da su Fejnord i legija takodje izleteli).
A da...i naravno da navijacima partizana ne verujem kad je rec o onom saopstenju...mozda jesu maltretirani, ali cvecke nisu sigurno (a tako su se predstavili u onom tekstu koji je juce objavljen). Da se ogradim od svega odmah...i ja navijam za zvezdu, ali mi nije drago sto su ispali... [ SindzaBG @ 26.07.2007. 12:32 ] @
Sad sam cuo tu vest...
Navijam za Zvezdu ali ovo je Sramota sta su uradili za Partizan. Mogli su bar novcano da ih kazne i to sa simbolicnom sumom! Sta Engleski navijaci sve rade pa nikom nista. Nama bi bre zabranili dozivotno da igramo Fudbal na Svetu! Toliko o tome koliko nas Evropa VOLI! Samo cekaju da napravimo neko s***** pa da udare po dzepu.................... Pozdrav. [ Ivan Dimkovic @ 26.07.2007. 12:37 ] @
Hehe
Prosle nedelje - dosao u Srbiju u cetvrtak - slucajno upalim TV popodne, kad ono neko shibanje, gomila dileja se gadjaju stolicama i nekim kamenjem na stadionu, urlaju i panduri ih razdvajaju da se ne poubijaju - neki pandur zveknut i ima posekotinu na glavi - igraci idu da ih mole da prestanu.. Pomislim sta je bre ovo, Maksimir jbt? Kad ono - Partizan - Zrinjski u Bosni, godina 2007 :-)) Ne, to nisam skoro video da Englezi rade - a i kad su radili, bili su isto tako kaznjavani i na isti nacin :) Citat: Toliko o tome koliko nas Evropa VOLI Pa te imbecile sto demoliraju stadione i gadjaju se stolicama vole samo njihove majke mozda, a ni u to ne verujem - sto bi ih neka Evropa volela? :) I treba da im zabrane da igraju, sve dok vode pavijane sa sobom koji prave sranja. [ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 12:38 ] @
A zato je pao sajt b92. Navala komentara. Mislim da je apsolutno zasluženo, bez obzira ko je izbačen, Zvezda, Partizan, Reprezentacija Srbije i sl. Ti navijači gde god da odu naprave neki eksces, a javna je tajna da su u saradnji s klubovima dobijali džabe prevoz, karte, unosili rakete na stadion, itd, itd. Valjda će se posle ovog neko opametiti.
[ neca @ 26.07.2007. 12:40 ] @
Engleski navijaci sede kao u pozoristu na tribinama koje vise nemaju ogradu uopste...kod nas je pitanje dana kad ce u onaj kanal na marakani da puste aligatore i da stave bodljikavu zicu na ogradu :)
englezi su kao bubice poslednji 5-6-7 godina ako se ne varam... [ SindzaBG @ 26.07.2007. 12:41 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Hehe Dosao u Srbiji u Cetvrtak - slucajno upalim TV, kad ono neko shibanje, gomila dileja se gadjaju stolicama i nekim kamenjem na stadionu, urlaju i panduri ih razdvajaju - neki pandur zveknut i ima posekotinu na glavi.. Pomislim sta je bre ovo, Maksimir? Kad ono - Partizan - Zrinjski u Bosni, godina 2007 :-)) Ne, to nisam skoro video da Englezi rade - a i kad su radili, bili su isto tako kaznjavani i na isti nacin :) Pa te imbecile sto demoliraju stadione i gadjaju se stolicama vole samo njihove majke mozda, a ni u to ne verujem - sto bi ih neka Evropa volela? :) NEMAS RAZLOGA DA NEKOME SPOMINjES MAJKU! Stidi se... Zasto su se navijaci sukobili sa pripadnicima reda i zakona na doticnoj utakmici to oni najbolje znaju. Mozda su bili isprovocirani od strane njihove Milicije i redara.... Englezi su bili kaznjavani izbacivanjem iz Uefa ili Lige Sampiona? Ja taj film nisam gledao... [ Ivan Dimkovic @ 26.07.2007. 12:42 ] @
Tako je - Englezi su mirni od kad su ih kaznili ko niko - probaj tamo da divljas i vise nikad neces uci na stadion :-)
Al mora da je ovo "Evropa" uradila zato sto nas posebno mrze ko sto neki kazu, je li tako? :-) Vec vidim sutra "zavera" u novinama :-) Citat: NEMAS RAZLOGA DA NEKOME SPOMINjES MAJKU! Stidi se... Ja nemam cega da se stidim - ako neko ima neceg da se stidi to su oni balvani zbog kojih Partizan nece igrati utakmice u UEFA-i ove godine - al oni stida svakako nemaju :) [ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 12:47 ] @
Citat: SindzaBG: Zasto su se navijaci sukobili sa pripadnicima reda i zakona na doticnoj utakmici to oni najbolje znaju. Mozda su bili isprovocirani od strane njihove Milicije i redara.... Lol, bili su isprovocirani. Nisam ja kriv učiteljice, on je prvi počeo... Pa je l' ti navijači idu na utakmicu da gledaju fudbal, ili da odgovaraju na provokacije? [ deycha @ 26.07.2007. 12:47 ] @
E jbg, stvarno šteta, iako navijam za Zvezdu... To je vrlo loša slika o našem fudbalu i zemlji uopšte....
[ Java Beograd @ 26.07.2007. 12:47 ] @
Citat: neca: Engleski navijaci sede kao u pozoristu na tribinama koje vise nemaju ogradu uopste... Potpuno tačno, ali zato lome, razbijaju, pale i tuku se van stadiona pre i posle utakmice. Zakon o neredima na ulici je mnogo, mnogo blaži od zakona o neredima na stadionima. Eh kad se samo setim divljanja Hrvatskih navijača na Malti. Kako su popili teške batine i još proterani sa teritorije. Ali, sve je prošlo čak i bez opomene. [ SindzaBG @ 26.07.2007. 12:47 ] @
@Ivan Dimkovic, svaka ti cast kad tako olako vredjas navijace i Majku im pominjes....
[ Ivan Dimkovic @ 26.07.2007. 12:49 ] @
Pomenuo sam im majku u najboljem mogucem svetlu - ona ih mozda voli kao sto rekoh - nema tu nista lose, za majku naravno ;-)
Ma mukice jedne... ko li im je smestio to pa su morali da demoliraju stadion sram da ga bude :) [ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 12:53 ] @
Citat: SindzaBG: @Ivan Dimkovic, svaka ti cast kad tako olako vredjas navijace i Majku im pominjes.... Ma provocira čovek, zaslužio je da mu se demolira stadion, samo kad bi ga imao. [ hajduk7 @ 26.07.2007. 12:54 ] @
Po meni nisu trebali da izbacuju partizana iz kupua uefa, trebali su na neki nacin da kazne navijace. nesto ali da bude gore od onoga zabrana poseta na fudb. utakmicama. Sad kakvo je vreme doslo da nemozes normalno da odes na neku utakmicu ranije su deca bezala iz skole da bi isli na utakmicu.
[ Urkelele @ 26.07.2007. 12:58 ] @
Mora da je i SindzaBG neki vatreni navijac...
E zato se ja ne mesam mnogo u fudbal, a narocito u navijanje ko je za koga i tako to (pokusavao sam vec jednom ovde negde to da objasnim). Najvise mrzim kad se sastanu na ulici i pocnu da pricaju o nekoj utakmici te kako je bilo ovoga, kako je bilo onoga, izpsujuse i izvredjaju drugari, skoro da pesnicu ne zabiju jedan drugom u glavu. A mlade devojke u minicima prolaze pored njih i drze se za rucice... E isto tako ne mogu ni navijace na stadionima da razumem. Hajde, razumem kad dodje neko da isprazni energiju, skace, navija, dobro se provodi, ali nikako ne mogu da shvatim te sto idu na utakmice samo da bi napravili neko s....! E takve treba lisiti zivota (necu majku da im spominjem, ali mislim da su zasluzili). Evo, iz ovoga se vidi cemu to vodi. Zasto? Kako? Odakle? Ko to zna??? Stvarno je bruka i sramota za nasu zemlju, nas sport uopste a i bilo koji gde se ovako nesto desava. [ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 12:58 ] @
Mislim da je Partizan ovog puta platio za sva s**** koja su napravili navijači iz Srbije i poreklom iz Srbije u inostranstvu, bez obzira na kojim utakmicama je to bilo. Da nije Partizan, platio bi neko drugi, ali su nas definitivno čekali "na penal".
[ SindzaBG @ 26.07.2007. 13:00 ] @
Disciplinska komisija UEFA izbacila je Partizan iz Kupa UEFA zbog nereda njegovih navijača na utakmici prvog kola kvalifikacija u Mostaru protiv Zrinjskog prošlog četvrtka.
Crno-beli tako neće moći da nastave takmičenje u Kupu UEFA ove sezone, a moraće i da plate kaznu od 50.000 švajcarskih franaka. Partizan je prošlog četvrtka deklasirao Zrinjski u Mostaru rezultatom 6:1, a revanš meč bio je zakazan za 2. avgust u Beogradu. http://www.rts.co.yu/kategorij...ed=prioritet&IDCategory=64 Nisam vatreni navijac vec sam iznerviran time sto su cekali da neki klub iz Srbija napravi problem kako bi ga OSTRO kaznili. Ovog puta je bio Partizan... Englezi sede kao u pozoristu na utakmici i to je istina a sta rade oko stadiona to nikome nista... Fore i Fazoni... [ misaj @ 26.07.2007. 13:04 ] @
Ljudi to je sve u cilju vaspitavanja!
[ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 13:04 ] @
Za ono što rade posle utakmice ipak nije zadužena UEFA već engleski zakon. Na stadionu je već druga stvar.
[ SindzaBG @ 26.07.2007. 13:04 ] @
Fudbalski klub Partizan izbačen je iz evropskih takmičenja za ovu sezonu, saznaje B92. Evropska fudbalska unija izbacila je beogradski klub zbog incidenata, koje su njegovi navijači napravili u Mostaru, u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA sa ekipom Zrinjskog. "Crno-beli" su kažnjeni jednogodišnjom suspenzijom, uz koju će morati da plate 50 hiljada švajcarskih franaka.
Još uvek nije izvesno da li jednogodišnja zabrana znači da je Partizan izbačen samo ove sezone, ili bi se kazna protegla i na sledeću sezonu. Partizan je u Mostaru pobedio Zrinjski rezultatom 6:1 i kasnije u četvrtak trebalo je da igra revanš u Beogradu. To je najteža kazna za neki klub iz Srbije zbog ponašanja navijača. "Crno-beli" su još u doba bivše SFRJ kažnjeni u dva navrata zbog incidenata na utakmicama, pa su sa Seltikom igrali u Mostaru, a sa bukureštanskim Dinamom u Podgorici. Protiv lisabonskog Sportinga "crno-beli" su igrali pred praznim tribinama, a ista kazna sačekala je i Crvenu zvezdu u duelu sa Bazelom. Najtežu kaznu od klubova iz bivše SFRJ dobio je splitski Hajduk, koji je sredinom osamdesetih dobio dve godine neigranja zbog čuvenog incidenta sa petlom u meču sa Totenhemom. Dve godine u tom slučaju odnosile su se na plasmane splitske ekipe u evro-takmičenja, pa je suspenzija potrajala znatno duže, zbog loših Hajdukovih rezultata u domaćim takmičenjima. UEFA je u poslednjih godinu dana značajno pooštrila politiku, pa je Fejenord kažnjen zbog sličnog incidenta u Nansiju. Ove sezone iz takmičenja je izbačena poljska Legija. Uskoro opširnije... http://www.b92.net/sport/fudba...07&dd=26&nav_id=256857 [ Java Beograd @ 26.07.2007. 13:05 ] @
Citat: Urkelele: E isto tako ne mogu ni navijace na stadionima da razumem. Ovo je još jedan kako pogrešna terminologija može da dovede do zablude i nerazumevanja. To nisu navijači već je to huliganska banda. Zašto sport / fudbal / stadioni ? Zato što je to sasvim normalan način da se grupa huligana okupi, u masi ljudi manje su vidljivi, a takozvana "psihologija mase" daje im podstreka za divljanje. Dakle, ljudi, dajte da razlikujemo navijače od bande huligana. Ne postoji nijedan razlog da se NAVIJAČ tuče sa policijom. [ mexico @ 26.07.2007. 13:05 ] @
Citat: SindzaBG: NEMAS RAZLOGA DA NEKOME SPOMINjES MAJKU! Stidi se... Zasto su se navijaci sukobili sa pripadnicima reda i zakona na doticnoj utakmici to oni najbolje znaju. Mozda su bili isprovocirani od strane njihove Milicije i redara.... Englezi su bili kaznjavani izbacivanjem iz Uefa ili Lige Sampiona? Ja taj film nisam gledao... O daaaaa... Englezi su bili kaznjeni: 5 (PET) GODINA VAN SVIH TAKMICENJA. Inicijalno je kazna bila na neodredjeno vreme, tj. dok se ne pokaze da su spremni da se vrate. Zabrana je skinuta posle 5 godina. OBAVEZNO pogledati link: http://en.wikipedia.org/wiki/Heysel_Stadium_disaster Sto se tice partizana, ovo nije nista neobicno i ne treba mnogo pameti da za zakljucak da je ovo logican nastavak. Nasi su klubovi cak i srpska fudbalska federacija (utakmice reprezentacije) zbog nereda i nesprtskiog i nenavijackog ponasanja bili kaznjavani i opominjani da je mesta za toleranciju takvog ponasanja sve manje i manje. Ovo je bilo najavljivano cak i za reprezentaciju i, ne budite iznenadjeni, desice se ako ovakvi "navijaci" budu i dalje ulepsavali fudbalske utakmice. Ko je koliko-toliko pratio izvestaje o kaznama nasih klubova i reprezentacije zna da su upozorenja bila da ako se nastavi tako (a ovo je bilo i gore) slede drasticne mere. Do sada su bili i blagi prema nama. A inace nije uopste glavna rec na fizickim obracunima, to je samo dodatak na celu situaciju, vec je akcenat bio na nacionalistisckim uvredama, kao sto je skoro bilo kazni, ponovljenih, zbog rasnih (???) uvreda tokom utakmica. Za tucu kao i do sada sledile bi novcane kazne, naravno vece. Ali ponavljanje, u jos goroj meri, nereda na nacionalistiskoj i rasnoj osnovi niko vise ne tolerise. Inace, molim zagovornike teorije "mi smo divnni, ovo je zavera" da samo navedu zasto bi neko izbacio partizan iz cista mira. Da slucajno nece da osvoji Ligu Sampiona? Da ne ce da "pomrsi racune" kao i uvek do sada velikim klubovima? Nasi su klubovi, jos uvek, poprilicno nebitni u evropskim razmerama i prema tome prestanite se zavaravati da neko "mrzi" partizan ili da je ovo posledica neke zavere (????). Umesto da im budemo zahvalni sto nece dati ponovljenu sansu da ceo svet vidi kao nase predstavnike malobrojne maloumne osobame ciji je smisao zivota oblacenje majce sa likovima hrabrih kukavica u zemlji u koju nisu dobrodosli mi se jos ljutimo i cudimo. Inace ako to nije bila provokacija vec "mirni dolazak na utakmicu gde su bili isprovocirani" kako onda tumaciti to??? [ Java Beograd @ 26.07.2007. 13:09 ] @
Citat: SindzaBG: Najtežu kaznu od klubova iz bivše SFRJ dobio je splitski Hajduk, koji je sredinom osamdesetih dobio dve godine neigranja zbog čuvenog incidenta sa petlom u meču sa Totenhemom. Šta je to bilo sa petlom ? [ Urkelele @ 26.07.2007. 13:13 ] @
Auuu bre, kako ste brzi u kucanju...
Citat: Ovo je još jedan kako pogrešna terminologija može da dovede do zablude i nerazumevanja. To nisu navijači već je to huliganska banda. Zašto sport / fudbal / stadioni ? Zato što je to sasvim normalan način da se grupa huligana okupi, u masi ljudi manje su vidljivi, a takozvana "psihologija mase" daje im podstreka za divljanje. E da, na njih sam mislio ali nisam hteo ostro da se izrazim... [ flylord @ 26.07.2007. 13:15 ] @
bilo bi lepse da su ih izbacili dozivotno. i da za kaznu, izbace jos jedno 5-6 klubova is Srbije dozivotno. Tako ce da ubede drzavu da treba da nesto preduzme
p.s. navijace na robiju [ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 13:16 ] @
Koji će nam ovde komentari sa b92? Mogao bi neko malo da sredi ovu temu.
[ Walker @ 26.07.2007. 13:17 ] @
Citat: Mislim da bi bilo pametnije tu gamad poslati u rudnik, neka bude neke koristi od njih.... [ Cerebralac @ 26.07.2007. 13:37 ] @
Miroslave SindzaBG inace samo radi copy paste sa ostalih foruma.Na BS-u isto to radi samo ga tamo niko ne opominje jel kako mi se cini tamo nema moderacije.Elem da se vratim na svoj klub.Partizan je morao da plati cenu zbog onih desavanja.Dobra lekcija za sve komsije u buduce!!!
[ mrkii @ 26.07.2007. 13:42 ] @
hmm. ne znam. i zao mi je zbog izbacivanja, a i nije mi zao. krivo mi je jer smo opet ispali najgori a slicni incidenti su veoma cesti svuda po evropi. interesuje me kako ce proci zrinjski koji je barem isto kriv kao partizan, ili su se partizanovi "navijaci" mozda sukobili sa duhovima a ne protivnickim "navijacima". ako i njih izbace onda mozda mogu da pomislim "u redu, zakon je isti za sve".
mene interesuje ko su ti "navijaci". to su ljudi koji zive za to da prate svoj klub, biju se, napijaju, drogiraju (sve provereno iz prve ruke, ne pricam napamet). e sad, odakle njima pare za to? pa od kluba, od koga drugo. vodje tih navijaca su pravi kriminalci koji skoro pa da drze u rukama rukovodstvo klubova (ovo ne vazi samo za partizan vec i druge "velike" klubove). a kako? da li znaju za njihove mutne radnje? verovatno. zasto bi inace trpeli te huligane?????????zasto????? i zasto????? dakle, kad kazu u klubu nismo mi organizovali navijace da putuju u mostar lazu. kako je moguce da je grupa "ljudi" - "navijaca" jaca od zakona, policije, DRZAVE. pa jedni isti godinama krse zakon, lome biju, ubijaju cak i nikom nista. samo ih policija saceka na svakoj utakmici da spreci da se bukvalno poubijaju medjusobno i da ne zapale stadione (samo je jos to ostalo). pa kako bi ja prosao da sa dva drugara krenem ulicom i lomim sve zivo? zatvor naravno. a ovi sto isto krivicno delo ponavljaju godinama nista. POSTOJI LI ZAKON U OVOJ DRZAVI EEEEJ???? kazu "navijaci", prozivali nas. pa sta. samo vam je trebao razlog. da se igra u nisu pobili bi se jer im je neko pokazao srednji prst. mene interesuje ko normalan bi isao u mostar da navija za partizan kad zna sta ga ceka. pa idioti samo, oni koji bas zele guzvu. sedi brate lepo kuci i navijaj iz fotelje kad ti je tamo zivot ugrozen, pa sledece nedelje idi u novi sad i gledaj omiljeni klub. dakle ja bih te "navijace" nazvao: debilima, idiotima, kretenima, kriminalcima, ljudskim sljamom najgore vrste. ovo vazi za sve "navijace", a ne samo partizana. ps. kako i majke takve mogu da vole? sumnjam [ dobio_7 @ 26.07.2007. 13:43 ] @
Iskreno zabole me sto su bilo koga izbacili dok to nije Zvezda! Meni je jedino vazno dokle ce Zvezda u Evropi da dogura (I koliko duplih kruna ce osvojiti) i sta ce uraditi reprezentacija a koji smo ku*ac na UEFA\FIFA\DISCIPLINSKIM i sl. tabelama me zabole do daljnjeg jer oni uvode pravila i mozemo da kukamo i bunimo se i nece se nista promeniti (npr i ja volim bakljade). Hocemo li direktno u LS ili preko kvalifikacija, sta ja tu mogu kad nema para za dobre igrace i normalnu ligu sa klubovima koji ce nabijati koeficijente po Evropi i za koje ce se navijati?
[ fanfon @ 26.07.2007. 13:50 ] @
Po cemu je Partizan zasluzio bolje od Legije? Sasvm opravdano su ih izbacili. Zasto Srbija mora uvek biti poslednja po necemu pa i po tome da ukapira da je davno proslo vreme kad su se klubovi za divljanje navijaca samo novcano kaznajvali? To su na zapadu vec skoro svi ukapirali, a oni sto im se ipak omakne da izazovu takve nerede-dobiju po usima samo tako. Tako je prosao i holandski Fejnord, tako je prosla i reperezentacija Svedske koja je zbog samo jednog navijaca koji je uleteo u teren i pokusao udariti sudiju izgubila 3 vazna boda. Mislim da je Partizan imao srece jer je dobio smao 1 godinu zabrane. U ovom slucaju, po meni, krivicu snose i navijaci oba tima i oba kluba i policija grada Mostara. Posto je vrlo dobro poznato kakva je psihologija mase i kako se medjusobna prepucavanja navijaca svaki put zavrse ako im dozvolite bliski kontakt, krivica navijaca je po meni najmanja. Navijacke vodje su po meni glavne kolovodje jer je poznato da manipulisu ostalim navijacima a izvlace najvecu koristu u vidu prodaje povlascenih karata, putovanjima na racun kluba i dr. Opet, najveca greska je na policiji grada Mostara koja je morala ovaj mec proglasiti utakmicom visokog rizika i ne dozvoliti dolazak navijaca Partizana iako su znali da ce doci u vecem broju ili bar ih odvojiti na suprotne strane tribine. Klubovi su takodje imali saznanja pred mec da navijaci dolaze u vecem broju i da postoji mogucnost sukoba i to su morali javiti policiji. Cinjenica je da posle svih onih stradanja u 90-tim seme mrzenje jos klija i da nismo sposobni da predjemo preko nekih stvari. Mozda je bolje sacekati jos 10-ak godina i tek onda igrati pred punim tribinama...
[ Java Beograd @ 26.07.2007. 14:05 ] @
Statistika govori sve - na poslednjih 36 evopskih utakmica Partizan je zbog navijača kažnjen 25 puta.
[ DjordjeRd @ 26.07.2007. 14:23 ] @
Samo ako hoće, rešiće vrlo lako: identifikuj glavne (one sa najvećom glavom, nebitno) i onda doživotna zabrana za odlazak na sportska borilišta. Pride, kad igra Partizan sat vremena ranije da se jave u obližnju stanicu milicije i da tu provedu sledeća četiri sata slušajući J. S. Baha. Ko bude nevaljao prelazi se na Vagnera...
Posle tri takva vaspitna poteza, zaboravili bi na slične gluposti... [ Kljajoni @ 26.07.2007. 14:39 ] @
Meni u celoj ovoj prici najzalije igraca. Posle 2 tragikomicne sezone, poceli smo da licimo na normalan tim, kad ono pljus - evropska sut karta (jes da bi mozda pregrmeli jos 4-6 utakmica, al opet nervira ovako rano izbacivanje, pogotovo od ovih likova ciji je trener ekspert za engleski (I thinks Zrinjski plays well, kako vec rece :))) + ovde mozda najvise gubi srpski fudbal (PFC je donosio najveci broj bodova za koeficijent zemlje u zadnjih nekoliko godina)
Zvezdasi su inace pod uslovnom kaznom, ako samo jedna baklja doleti na teren ili naprave neki drugi "mali" eksces, letece i oni. A zakon o sportu ce se kod nas primenjivati kad na vrbi rodi grozdje, tako da dzaba svi predlozi sta sada raditi. Lepo tamo pise sta se moze raditi u ovakvim situacijama, pitanje je samo sto to ne krenuti sprovoditi. I to dosledno ! (citaj: odrati g***a od batina + sutnuti ih par godina u corku da normalni navijaci i simpatizeri mogu mirno da odu na utakmicu) [ vlada01us @ 26.07.2007. 14:49 ] @
Eh, kamo srece da se donese zakon i zabrani fudbal u Srbiji bar na 5. godina. Mozda, ali samo mozda, bi tada i ovde nesto naucili o ponasanju na utakmicama.
[ Silenoz @ 26.07.2007. 14:50 ] @
Da je Jesha ostao trener, on ne bi priznao ovo izbacivanje!
[ rmilosh @ 26.07.2007. 14:51 ] @
ma aku su ih kaznili. trebalo je da ih kazne i sa 5 godina i 5.000.000$EUR ili cega vec pa nek se opamete, SVI. pajseri jedni huliganski. i ko je rekao mozda su ih provocirali. pa i da su ih provocirali, pa sta, nek iskuliraju malo, dosli su da gledaju utakmicu a ne da demoliraju stadion (PITANJE JE)! zar im onaj rezultat nista ne znaci!!!??? pa bolje bi se osecali da se tekma zavrsila regularno (bez tuce) sa tim rezultatom nego sto su se tukli i plus sad ovo.
i ne znam odkud pojedincima ovde kojekakva glupa razmisljanja. u engleskoj ovo, tamo ono. ljudi, ovo je SRBIJA! daleko smo mi od engleske EU!!! realno gledano, zemlja huligana (cast izuzetcima)! da smo normalni huliganima bi vec naveliko bio zabranjen pristup stadionu! e sad, da su pametni ovi nasi sad ovde, pa da obrate paznju malo i na zvezdine i ostale navijace i da krenu malo sa kaznama. ne malo, u stvari, mnogo. pa da vam bude kao u engleskoj. aj pa tako! toliko od mene, bash su me pojedini iznervirali ovde "majku mu", morao sam malo da se istresem... :) Forza Juve!!! [ superbaka @ 26.07.2007. 14:55 ] @
ja bih postavio navijace Rada kao redare na Partizanovom stadionu... pa nek se provociraju do mile volje...
[ Odmetnik @ 26.07.2007. 14:57 ] @
U što ste vi neki, stalno se pozivate na Engleze.A ne obracate paznju na to sto oni kod kuce ne smeju da pisnu (mislim na navijače) zato kad odu u goste pokazuju pravo huliganstvo i ja mislim da ih ne kažnjavaju na ovaj i ovakav način !
ALI TU SU BRAĆA SRBI [ Ciprijani @ 26.07.2007. 15:11 ] @
[ Miroslav Jeftić @ 26.07.2007. 15:19 ] @
Bome dobi Partizan k**** od te UEFE. Samo nek' se i ubuduće tako namešta.
[ supporters @ 26.07.2007. 16:10 ] @
Ajde ovi upuceni sto govore iz prve ruke dajte jos informacija koga to klub placa da nemate moza imena i JMBG,svaka vam cast na spominjaju srpske majke koju su upravo ti zandari psovali ljudima koji su bili u mostaru!
[ Ivan Dimkovic @ 26.07.2007. 16:12 ] @
Citat: svaka vam cast na spominjaju srpske majke Hahaha koje lozane bog te mazo :) Nista, za samo pominjanje reci "majka" i "navijac" u istom postu bi trebalo da olupaju ES servere, kad ih svi tako bezobrazno izazivamo i provociramo - sram da nas bude :-) [ deki77 @ 26.07.2007. 16:24 ] @
Da to nisu možda oni isti navijači što viču N..Ž...Srebrenica ili NO EUROPE R.Mladić...i sl.
A majice i obeležja kluba su stvarno ličile na 90te.. Sve ...ali samo ne navijanje za svoj klub i fer ponašanje... Ja jesam grobar...ali ovo navijanje što dalje od mene...i ovakvi Trebali su trajno da zabrane igranje na strani...klub da se proda i promeni ime..igrače navijače...mentalitet sportski... Do tad... [ SindzaBG @ 26.07.2007. 16:31 ] @
Generalni sekretar Partizana u ostavci Žarko Zečević ocenio je da je eliminacija kluba iz evropskih takmičenja najteži udarac u istoriji kluba.
"Ovo je najteži udarac u sportskoj istoriji Partizana, za svih 60 godina postojanja. Najveći gubitak. Šta gore može da se desi? Jedino da se sruši stadion ili padne atomska bomba", rekao je Zečević novinarima na stadionu crno-belih. UEFA je suspendovala Partizan na godinu dana iz evropskih takmičenja i kaznila ga sa 50.000 švajcarskih franaka zbog nereda navijača na utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru. Beogradski klub pobedio je tada sa 6:1. Dugogodišnji generalni sekretar, koji će na toj funkciji ostati dok se ne izabere novo rukovodstvo kluba, nalazi se već duže vremena u sukobu sa delom navijača, koji su ga optužili za propast kluba. "Ne treba meni da tražite komentar, znate koga treba da pitate. Nema šale sa UEFA. Ko ne igra po pravilima ne treba ni da se takmiči. Nadam se da će državni tužioci učiniti nešto", dodao je Zečević. Zamenik generalnog sekretara Gordan Petrić rekao je da igrači treba da shvate značaj situacije i objasnio da Disciplinska komisija nije mogla da pomogne klubu. "Imali su podatak da smo kažnjeni na 25 od 36 utakmica koliko smo igrali u Evropi u poslednje vreme. Kazna je rigorozna, a vodjena je slučajem Fejenorda. Treba shvatiti situaciju, a igrači moraju da shvate njen značaj", rekao je Petrić. On je dodao da će klub organizovati medjunarodne utakmice i da će igrači tako imati priliku da se dokažu u Evropi. "Biće problema, ali iz ove kože se ne može", dodao je Petrić. Trener kluba Miroslav Djukić rekao da ne sme da dozvoli igračima da padnu fizički. "Odluka je očekivana, iako je postojala nada. UEFA želi da iskoreni nerede. Moramo da objasnimo igračima situaciju i ne smemo da im dozvolimo da padnu fizički. Ovo je veliki udar na mlade igrače, koji neće biti u evro-izlogu", rekao je Djukić. Partizan je prvobitno trebalo da bude kažnjen sa 100.000 švajcarskih franaka, ali je imao dobru odbranu, tako da je ta suma prepolovljena. Rok za žalbe je tri dana, ali niko u klubu nije pominjao tu mogućnost. http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=64958 [ DS_Store @ 26.07.2007. 16:34 ] @
Seća li se neko onog skeča Top Liste Nadrealista kada je neki SFRJ fudbaler pljunuo sudiju i popio crveni karton i sad Nadrealisti uzeli snimak na kome se vidi taj neki bizgov kako mlatara rukama, klima glavom (kao psuje mu kevu), vrišti, bacaka se, a preko čuješ Đuru: "Poštovani druže sudija, najljepše bih Vas zamolio da još jednom razmotrite svoju odluku...;, "Ako dozvolite izrazio bih svoje neslaganje...", "Jaooo, pa mislim da strašno griješite..."
Kad god čujem "navijač" uvek se prvo setim toga. To vam je jedna fela, kako bih opisao, kao ono u filmovima kad pitaju robijaša: "A što si ti ovde?" a on kaže: "Nevin sam, smestili su mi." Citat: I'm innocent until i'm proven guilty deny everything, deny everything I'm being framed it's all a set-up deny everything, deny everything i'm just a spook in the wheel just a part of the puzzle a part of the game I'm being framed innocent until i'm proven guilty deny everything deny everything deny everything deny everything Circle Jerks Deny Everything lyrics [ Ciprijani @ 26.07.2007. 18:28 ] @
Zatvor za huligane a i za one sto nose majice sa slikom ratnih zlocincinaca (mada to ne sme da ima ikakve veze sa sportom ali svedoci smo da se politika i sport itekako mesaju )
[ Aleksandar Đokić @ 26.07.2007. 19:24 ] @
to cenim, samo nas kaljajte po evropi....
navijaci - ha, mene sramota da navijam za neki klub, a namrzo sam fudbal zbog toga do koske zabrana, godina, nista to nije, dozivotna je tu trebala da radi ne klubu - tim "navijacima" a jos pobedili - jaooo, pa ajde da smo izgubili pa se i bunite, ponovo do granice ali se bunite, budite nezadovoljni, ali bre "navijaci" - pobedili smo, koj vam je Ivan i flylord za predsednika [ New Village DC @ 26.07.2007. 21:39 ] @
Citat: sa slikom ratnih zlocincinaca ja takve slike nisam video. Sto se tice ovih "navijaca" oni nisu zasluzili da pomenu ime Srbija. [ Broj_1 @ 27.07.2007. 00:30 ] @
[ Nemanja Avramović @ 27.07.2007. 01:01 ] @
Ako bre, AKO!
Žao mi je samog kluba, ali dokle god pavijani navijaju po stadionima treba da se zabrane nastupi naših klubova u evropi! [ New Village DC @ 27.07.2007. 03:14 ] @
@Broj_1
Ne bih da idem u off, mada mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Video sam sliku ali joj opis ne odgovara ;-) [ markolazarevic @ 27.07.2007. 06:25 ] @
Ivane, odma' da sam sebe banuješ! Kako te bre nije sramota :-)
[ Miroslav Jeftić @ 27.07.2007. 07:03 ] @
Citat: New Village DC: @Broj_1 Ne bih da idem u off, mada mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Video sam sliku ali joj opis ne odgovara ;-) Opis joj stoji kao saliven. ;-) [ Nemanja Avramović @ 27.07.2007. 10:28 ] @
Ovo vredi pogledati:
[ dexxx @ 27.07.2007. 11:01 ] @
Citat: Ciprijani: Zatvor za huligane a i za one sto nose majice sa slikom ratnih zlocincinaca Gos`n Ciprijani izgleda postade i sudija za ratne zločine. Svaka mu se dala i na vreme dobila (i kratko joj trajala). Meni samo nije jasno ljudska osobina da komentarišu nešto i da brane svoje stavove u vezi stvari u koje se ne razumeju dovoljno, ili ne poseduju sve relevantne informacije. Ko je od vas bio na toj tekmi? Ko je lično video, (ne na TV-u) šta se sve dešavalo pre, za vreme i posle tekme???? A svi ste brže-bolje našli za shodno da se pravite da znate sve o ovoj temi i da, čak šta više, smišljate kazne... Ovo je (valjda) slobodna zemlja, i smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali osuđivati nečije ispade i boriti se protiv loših stvari istim oruđem ili retorikom ( "ja bi` sve navijače u zatvor, robiju itd) samo te izjednačava sa onim protiv koga se boriš. "dobro znaj da uvek tu sam jaaa..." [ mexico @ 27.07.2007. 11:46 ] @
Citat: dexxx: Ovo je (valjda) slobodna zemlja, i smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali osuđivati nečije ispade i boriti se protiv loših stvari istim oruđem ili retorikom ( "ja bi` sve navijače u zatvor, robiju itd) samo te izjednačava sa onim protiv koga se boriš. Slobodna zemlja ne znaci da svako moze da radi sta hoce (nasilje...). Svako ima pravo na svoje misljenje, ali nema pravo na ponasanje suprotno zakonu. Ko krsi zakone ide u zatvor (prosto receno). Po tebi sudija koji presudi da kriminalac ide u zatvor za delo koje je ucinio je izjednacen sa kriminalcem kojeg je osudio?? Citat: dexxx: Meni samo nije jasno ljudska osobina da komentarišu nešto i da brane svoje stavove u vezi stvari u koje se ne razumeju dovoljno, ili ne poseduju sve relevantne informacije. U ovom slucaju su "relevantne" informacije dostupne javno u vidu fotografija: http://mostarblic.com/displayimage.php?album=95&pos=57 http://mostarblic.com/displayimage.php?album=95&pos=184 Videces na slikama likove sa majcama o kojima se govori. [ dexxx @ 27.07.2007. 11:57 ] @
SUDIJA je ključna reč, a ne član ES foruma. Sudija ima pravo da osudi, a ne neka individua koja je videla slike i par klipova. A kad neko napiše "sve navijače u zatvor", to mu ga dođe kao malo generalizovanje, slažeš li se? Ja ne volim navijače, pa hajde da ih strpam u zatvor...malko miriše na Hitlerove metode razračunavanja sa neistomišljenicima...
Citat: mexico: U ovom slucaju su "relevantne" informacije dostupne javno u vidu fotografija: http://mostarblic.com/displayimage.php?album=95&pos=57 http://mostarblic.com/displayimage.php?album=95&pos=184 Videces na slikama likove sa majcama o kojima se govori. Ja ne znam u kom članu zakona je propisano kakav dezen majica je dozvoljen za nošenje. Prosvetli me, molim te. A ako počne priča o "ratnim zločincima", daj mi link ka pravosnažnoj presudi po pitanju istih koju je doneo nadležni sud, pa ću da se složim sa tobom. Da, sad tek videh... skroz si u pravu. Jedan tip je imao Scarface majicu - taj je bio osvedočeni gangster, ubica i diler... a drugi ima majicu sa znakom VolksWagena - to je bio oficijelni auto nacističke Nemačke ---- KRIVI SU!!!!!!!! U zatvor sa njima! [ Miroslav Jeftić @ 27.07.2007. 12:09 ] @
Citat: dexxx: A ako počne priča o "ratnim zločincima", daj mi link ka pravosnažnoj presudi po pitanju istih koju je doneo nadležni sud, pa ću da se složim sa tobom. Pa ni Hitler nije bio nikad osuđen pred nadležnim sudom i šta sad treba da zaključimo? [ mexico @ 27.07.2007. 12:15 ] @
Citat: dexxx: SUDIJA je ključna reč, a ne član ES foruma. Sudija ima pravo da osudi, a ne neka individua koja je videla slike i par klipova. A kad neko napiše "sve navijače u zatvor", to mu ga dođe kao malo generalizovanje, slažeš li se? Ja ne volim navijače, pa hajde da ih strpam u zatvor...malko miriše na Hitlerove metode razračunavanja sa neistomišljenicima.. Ne nego je kljucna rec "Ja bih..." tj. licni stav, javno izrazen. Niko nije osudjen i smesten u zatvor po nalogu "nekog clana ES foruma". I ti imas pravo da kazes da ti se svidja to sto su oni radili, nosili, uzvikivali. Tvoje pravo... Citat: dexxx: Ja ne znam u kom članu zakona je propisano kakav dezen majica je dozvoljen za nošenje. Prosvetli me, molim te. A ako počne priča o "ratnim zločincima", daj mi link ka pravosnažnoj presudi po pitanju istih koju je doneo nadležni sud, pa ću da se složim sa tobom. Da, sad tek videh... skroz si u pravu. Jedan tip je imao Scarface majicu - taj je bio osvedočeni gangster, ubica i diler... a drugi ima majicu sa znakom VolksWagena - to je bio oficijelni auto nacističke Nemačke ---- KRIVI SU!!!!!!!! U zatvor sa njima! Slike su tu kao potvrda da ne treba da smo bili na "tekmi" pa da znamo o cemu pricamo. Ja, a i niko drugi, nisam spominjao da je neko krsenje zakona sa dezenom majce. Ali oni koji su ih oblacili nisu to radili da pokazu dezen vec odredjenu poruku. UEFA je dobila poruku i partizan je sada tamo gde je. Svi tvoji komentari i poredjenja, sa pominjanjem scarface-a i VW-a, su klasicno mlacenje prazne slame u nedostatku argumenatacije. Tako se u diskusiju uvode stvari koje totalno nemaju veze sa materijom o kojoj se diskutuje. Mozes i da pocnes da pricas i o ozonskoj rupi, i otapanju glecera i o cemu god hoces. Pitanje je imas li jos nesto pametno da kazes o temi ili samo piskaras, eto da bude da si nesto napisao pa makar i promaseno. [ dexxx @ 27.07.2007. 12:17 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Pa ni Hitler nije bio nikad osuđen pred nadležnim sudom i šta sad treba da zaključimo? ;) Ma da, mi ćemo to sve lepo a priori, za svaki slučaj. Pljuni ga, kazni, uhapsi, je##š sud, i ovako je spor. Šta će nam sudovi, kad možemo i sami da sudimo. Kuka i motika bato.... I misliš da se takav rezon razlikuje mnogo od rezona onih divljaka koji se biju i lome po utakmicama? Mnogo ste blizu u načinu razmišljanja. @mexico ko mi reče, tip koji izvlači stvari iz konteksta da bi izgledalo kako je u pravu. Važno je da ti pišeš samo prave stvari, o mighty Mexico. To što su ti fotografije sa utakmice relevantne, samo govori da nisi nikad u životu bio na istoj. Nije mi jasno kakva mi argumentacija nedostaje; lepo sam rekao da je ovo slobodna zemlja, i da svako ima pravo na svoje mišljenje; to što sam upotrebio ironiju, a ti to nisi shvatio...šta da ti kažem...ljudi imaju granice. [Ovu poruku je menjao dexxx dana 27.07.2007. u 13:30 GMT+1] [ mexico @ 27.07.2007. 12:24 ] @
@Miroslav Jeftić
Uzalud trosis energiju. Ko hoce nesto da promeni uvek ce naci nacin da to uradi. Ko nece da promeni uvek ce naci izgovor. Postoje ljudi koji misle da su bogom dani da rade sta hoce bez obzira na zakone a kada su priterani uz zid onda se pozivaju na postojece i nepostojece zakone, "slobodnu zemlju", poredjenje sa osvedocenim negativcima i ko zna sta jos. Vec vidjeno. [ dexxx @ 27.07.2007. 12:32 ] @
Samo da pojasnim... meni je cilj da sutra odem sa detetom na utakmicu, i da se ne bojim za njegov život.
Ali postoje načini da se divljanje na stadionima iskoreni legalnim putem, a ne otvaranjem vrata od "marice" i ubacivanjem u istu svih ljudi koji imaju kupljene karte. A kad sam pomenuo "slobodnu zemlju" napisah pored da se to odnosi na pravo svakog da ima svoje mišljenje, a ne da divlja na stadionu... Čitaj pažljivije, i ne izvlači moje reči iz konteksta. A ako imaš želju da me "priteraš uza zid", neće moći bato. Nisam ja od te fele. [ Miroslav Jeftić @ 27.07.2007. 12:34 ] @
Niko nije ni rekao da svi treba da idu tamo. Zna policija jako dobro ko su "najvatreniji" navijači, budući da svi verovatno već imaju odgovarajući dosije. Samo treba zakon redovno i dosledno primenjivati. Nakon što se pooštri.
[ dexxx @ 27.07.2007. 12:36 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Niko nije ni rekao da svi treba da idu tamo. Zna policija jako dobro ko su "najvatreniji" navijači, budući da svi verovatno već imaju odgovarajući dosije. Samo treba zakon redovno i dosledno primenjivati. Nakon što se pooštri. ;) Potpuno se slažem sa tobom. Mada, ako se ne varam, neko je na nekoj od prethodnih strana napisao "sve navijače u zatvor", pa sam reagovao povodom toga. evo, našao sam: strana 2: flylord: p.s. navijace na robiju Walker: Mislim da bi bilo pametnije tu gamad poslati u rudnik, neka bude neke koristi od njih.... [ Miroslav Jeftić @ 27.07.2007. 12:47 ] @
Pa pazi, ovde niko nije sudija - ovo je forum - pa prema tome nije dužan da bude objektivan, odnosno "politički korektan".
[ dexxx @ 27.07.2007. 12:49 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Pa pazi, ovde niko nije sudija - ovo je forum - pa prema tome nije dužan da bude objektivan. ;) Naravno, opet se slažem sa tobom. Ali se treba truditi :) [ Java Beograd @ 27.07.2007. 12:58 ] @
Citat: dexxx: Potpuno se slažem sa tobom. Mada, ako se ne varam, neko je na nekoj od prethodnih strana napisao "sve navijače u zatvor", pa sam reagovao povodom toga. evo, našao sam: strana 2: flylord: p.s. navijace na robiju Walker: Mislim da bi bilo pametnije tu gamad poslati u rudnik, neka bude neke koristi od njih.... Kao što već rekoh, najveći problem je korišćenje neodgovarajuće terminologije tj. terminološko poistovećivanje navijača i huligana. [ dexxx @ 27.07.2007. 13:02 ] @
Slažem se. Zato i dolazi do situacije da jedna velika grupa ljudi koja voli sport, i uživa u njemu, nađe sebe u istom košu sa divljacima i huliganima.
[ mexico @ 27.07.2007. 13:10 ] @
Citat: dexxx: ko mi reče, tip koji izvlači stvari iz konteksta da bi izgledalo kako je u pravu. Važno je da ti pišeš samo prave stvari, o mighty Mexico. To što su ti fotografije sa utakmice relevantne, samo govori da nisi nikad u životu bio na istoj. Nije mi jasno kakva mi argumentacija nedostaje; lepo sam rekao da je ovo slobodna zemlja, i da svako ima pravo na svoje mišljenje; to što sam upotrebio ironiju, a ti to nisi shvatio...šta da ti kažem...ljudi imaju granice. Ok. Upotrebio si ironiju? Izvini ali nisam shvatio! "ljudi imaju granice." "o mighty mexico".. itd. Cemu sve to? Nijednan komentar nisam istrgao iz konteksta vec sam citirao uvek celokupan pasus. Ovde smo da duskutujemo o necemu a ne da se vredjamo i omalovazavamo. Otisli smo van teme raspravraljuci o pogresnim stvarima. Neko je pomenuo ranije "sve navijace u zatvor" i oko toga je pocela cela diskusija u drugom smeru. Nekada kada sam odlazio na utakmice (jeste odlazio sam a i navijac sam) velika vecina su bili navijaci. Medjutim danas na utakmicama su neki drugi "navijaci" u vecini. Velikoj vecini. Ovo sto se dogodilo partizanu je samo logicna posledica delovanja tih "navijaca". Pproblem je utoliko veci sto boravak u zatvoru takve osobe dozivljavaju kao nagradu i potvrdu svojevrsnog herojstva. Citat: dexxx: Samo da pojasnim... meni je cilj da sutra odem sa detetom na utakmicu, i da se ne bojim za njegov život. Ali postoje načini da se divljanje na stadionima iskoreni legalnim putem, a ne otvaranjem vrata od "marice" i ubacivanjem u istu svih ljudi koji imaju kupljene karte. Na istoj smo strani. ;-) I meni je zelja da konacno odvedem klince na utakmicu, ne sutra, vec danas. Nazalost jos se ne usudjujem. [ dexxx @ 27.07.2007. 13:14 ] @
Drago mi je sto smo to razjasnili. Nadam se da će taj dan, (kada ćemo klince moći da upoznamo sa lepotama fudbala) svanuti uskoro. :)
[ Shoshone @ 27.07.2007. 15:44 ] @
Citat: mrkii: hmm. ne znam. i zao mi je zbog izbacivanja, a i nije mi zao. krivo mi je jer smo opet ispali najgori a slicni incidenti su veoma cesti svuda po evropi. interesuje me kako ce proci zrinjski koji je barem isto kriv kao partizan, ili su se partizanovi "navijaci" mozda sukobili sa duhovima a ne protivnickim "navijacima". ako i njih izbace onda mozda mogu da pomislim "u redu, zakon je isti za sve". mene interesuje ko su ti "navijaci". to su ljudi koji zive za to da prate svoj klub, biju se, napijaju, drogiraju (sve provereno iz prve ruke, ne pricam napamet). e sad, odakle njima pare za to? pa od kluba, od koga drugo. vodje tih navijaca su pravi kriminalci koji skoro pa da drze u rukama rukovodstvo klubova (ovo ne vazi samo za partizan vec i druge "velike" klubove). a kako? da li znaju za njihove mutne radnje? verovatno. zasto bi inace trpeli te huligane?????????zasto????? i zasto????? dakle, kad kazu u klubu nismo mi organizovali navijace da putuju u mostar lazu. kako je moguce da je grupa "ljudi" - "navijaca" jaca od zakona, policije, DRZAVE. pa jedni isti godinama krse zakon, lome biju, ubijaju cak i nikom nista. samo ih policija saceka na svakoj utakmici da spreci da se bukvalno poubijaju medjusobno i da ne zapale stadione (samo je jos to ostalo). pa kako bi ja prosao da sa dva drugara krenem ulicom i lomim sve zivo? zatvor naravno. a ovi sto isto krivicno delo ponavljaju godinama nista. POSTOJI LI ZAKON U OVOJ DRZAVI EEEEJ???? kazu "navijaci", prozivali nas. pa sta. samo vam je trebao razlog. da se igra u nisu pobili bi se jer im je neko pokazao srednji prst. mene interesuje ko normalan bi isao u mostar da navija za partizan kad zna sta ga ceka. pa idioti samo, oni koji bas zele guzvu. sedi brate lepo kuci i navijaj iz fotelje kad ti je tamo zivot ugrozen, pa sledece nedelje idi u novi sad i gledaj omiljeni klub. dakle ja bih te "navijace" nazvao: debilima, idiotima, kretenima, kriminalcima, ljudskim sljamom najgore vrste. ovo vazi za sve "navijace", a ne samo partizana. ps. kako i majke takve mogu da vole? sumnjam Posto si tako pametan i informisan i to cak ni manje ni vise nego iz prve ruke ( ovo bi trebalo da znaci da poznajes vodece ljude svih navijackih frakcija u ovoj zemlji ) i ne pricas napamet, hoces li biti ljubazan da mi odgovoris kako je moguce da sam ja koji imam porodicu i posao i koji idem redovno na utakmice u poslednjih 19 godina, jedan obican kriminalac, divljak, narkoman, ljudski sljam, idiot, debil, kreten a pri tome za tih 19 godina nikad nisam bio uhapsen niti sam se drogirao, napijao, tukao, palio, ubijao, gadjao protivnicke navijace itd na utakmicama? Citajuci ovakve postove kao sto si ti napisao ( i ne samo ti ) covek sa strane stekne sliku kao da se na svakoj utakmici desavaju tuce neverovatnih razmera, ima mrtvih, pola stadiona se zapali, ceo grad se sravni sa zemljom. Klasican primer nepoznavanja materije od strane subjekta koji upija sve sto mu mediji serviraju. Posto ti tako etiketiras ljude kako stignes, prvo moras da znas elementarnu stvar, a to je:Nije svaki navijac huligan, i nije svaki huligan navijac Kada to budes shvatio, i kada budes shvatio koja je razlika medju njima, onda ces moci da tvrdis za nekog da je kriminalac, narkoman, divljak i sve ostalo sto ti padne na pamet. [ Walker @ 27.07.2007. 15:53 ] @
Ja mislim da sam jasno u svom postu napisao GAMAD a ne navijaci.....
[ mrkii @ 27.07.2007. 16:27 ] @
@ Shoshone
pod prvom rukom podrazumevam policiju. vidim nisi primetio da sam svuda pisao "navijaci" - pod navodnicima. e sad, nisu "navijaci" oni koji navijaju, vec oni koji "navijaju" - citaj biju se, pale, lome, piju, drogiraju se. ako nisi takav onda si navijac i svaka cast na odanosti klubu. kazes nema takvih sranja na svakoj utakmici. tacno je, nema. da li sam ja vidovit pa da "vidim" kad ih nece biti i na utakmicu povedem i devojku ili nedaj boze dete. po tebi sranja su sporadicna pojava. EJJJJJJ, pa uefa je kaznila partizan kako ono bese 25 puta od 36 utakmica!!!!!!!!! malo li je?na kojoj utakmici zvezde i partizana u skorije vreme nije bilo gluposti (kosarka, fudbal, rukomet....)? konkretno za mostar. da li si bio na utakmici? ako jesi da li si ocekivao da nece da bude guzve? da li si ti ili bilo ko ko je bio na utakmici smatrao da ce otici, lepo odgledati utakmicu, sesti u autobus i lepo se vratiti kuci? pa unapred se znalo da ce biti hejsel. mozda neko zeli da rizikuje prste, oko ili uvo i ide na takvu utakmicu. za mene je samo pitanje da li je takav tip lud ili glup. trece ne postoji. sad ce neko reci "to je ljubav prema voljenom klubu, to su pravi navijaci, to su patriote". po meni nisu. sad mi pade na pamet ono sto nasi "navijaci" stalno potenciraju. kao hrvati su pic.. (npr. BBB), mi sto isli u zagreb a oni nesmeju u beograd na gostovanje. nisu p**** vec su malo pametniji. eto, i huligani se dele na budale i one malo manje budalaste. i da se vratim na najbitnije - tuca, lomljenje, paljenje su krivicna dela a ljudi koji cine krivicna dela su kriminalci (kriminal->kriminalac ->zatvor, shvatas?) na kraju Shoshone test za tebe (zaokruzi tacan odgovor): a) ja sam navijac (pevanje, aplaudiranje, suze radosnice kad pobedimo, suze kad izgubimo) b) ja sam "navijac" (vredjanje protivnickih gledalaca i igraca, tuca, lomljenje stolica, kamenovanje, razbijanje autobusa, maltretiranje slucajnih prolaznika, pevanje cetnickih - ustaskih pesama, kad stignem sa gostovanja toliko sam pijan i napusen da ne znam da se vratim kuci) ako je odgovor pod a onda svaka cast i izvini ako si me pogresno razumeo. ako je pod b reci mi iskreno da li je istina da takve kao sto si ti ne moze ni majka da voli. PS. eh da mi vlast na tri dana samo, ma samo dva dana ... [ mojo jojo @ 27.07.2007. 18:53 ] @
Ako su ih izbacili i treba, i svaki klub ciji navijaci naprave s***** treba izbaciti i iz domace lige. UEFA samo napred. Bio sam na onom derbiju kad su ubili momka onom raketom, to nisu navijaci to je STOKA. I svi ovi sto ih brane spadaju u istu kategoriju.
[ mrkii @ 27.07.2007. 19:45 ] @
potpisujem
[ New Village DC @ 28.07.2007. 02:04 ] @
Takođe.
[ Pneos @ 28.07.2007. 03:02 ] @
ne razumem zbog cega se uopste moraju sastajati klubovi iz rizicnih zemalja ?
Mnogo puta zreb je dirigovan, ali ne i sad. Toboze sport nema granice jel, a uvek nekog banuju zbog tuca. Sta je onda poente ? [ Fuzz @ 28.07.2007. 11:42 ] @
Interesantno da u ovom slucaju nikakvu odgovornost ne snosi organizator, dakle domacin, ciji su navijaci pravili jednaka sr.nja, i koji je na utakmici visokog rizika smestio navijace dva tima neposredno jedne pored drugih.
[ vladd @ 28.07.2007. 13:19 ] @
Ma zamisli kakva namestaljka!! A ovcice se opustile i "dale malo" po emocijama..
Mislim da nema vise sale sa tim "igricama", kada su Engleze izbacivali niko nije ovoliko kmecao, pogresili, lepo se tukli, i snosili posledice. Poz [ Pneos @ 28.07.2007. 13:32 ] @
Ekhm, drveni engleski advokatu, da te podsetim:
Divljanje engleza odvelo je u smrt preko 30 italijanskih navijaca. Kontam da onda oni ne bi trebalo da nastupe barem 60 godina. [ Fuzz @ 28.07.2007. 15:08 ] @
Citat: vladd: Ma zamisli kakva namestaljka!! A ovcice se opustile i "dale malo" po emocijama..:):) Mislim da nema vise sale sa tim "igricama", kada su Engleze izbacivali niko nije ovoliko kmecao, pogresili, lepo se tukli, i snosili posledice. Poz Englezi prave pi.darije gotovo u pravilu na svim gostovanjima van UK, a koliko su dosad kaznjeni za takvo ponasanje u najmanju je ruku diskutabilno. I ne radi se ovde o tome da li su se "ovcice opustile" ili je medjunarodna zavera u pitanju. Jednostavno, tesko je objasniti da se na utakmici visokog rizika kakva je bila ova, gde nacionalni momenat visestruko nadjacava bilo kakvu klupsku netrpeljivost, ne ispostuju osnovni standardi kad je priprema ovakve utakmice u pitanju. Znaci FK Partizan nije mogao da utice na raspored navijaca na tribini kao ni na kontrolu unosenja pirotehnickih ili bilo kojih drugih nedozvoljenih sredstava na stadion. To je odgovornost organizatora. [ Miroslav Jeftić @ 28.07.2007. 15:18 ] @
Da, ali organizator nije kažnjen na skoro tri četvrtine svih utakmica koje pre toga igrao u Evropi. I Partizanu su gledali kroz prste prvih 25 puta.
[ Fuzz @ 28.07.2007. 15:23 ] @
Ma odgovornost navijaca Partizana uopste nije sporna, ali ne bih rekao da je iskljucivo njihova.
[ Marko_L @ 28.07.2007. 16:49 ] @
Ma to više nije ni bitno. Činjenica je da se ovo ne dešava prvi put i da je UEFA najavila oštre akcije za ponovljene prestupe, ali to očigledno nije doprelo do onih do kojih je trebalo. Neću da nazivam te ljude nikakvim imenima, niti me preterano interesuje šta se dešava po stadionima, odavno sam prestao da odlazim tamo, ali jednostavno ne razumem mozak čiji klub vodi sa 6:1, a on sve to baci u vodu samo zato što ih je neko prozivao, umesto da se samo iskezi protivničkim navijačima, pa da puknu od muke. To jednostavno nisu navijači, jer navijač uvek gleda šta je najbolje za njegov klub. Ti koji su bili tamo, otišli su sa namerom da naprave s*****, bez obzira na rezultat i to su i uradili. Izbacivanje Partizana je samo logična posledica toga.
[ noone1 @ 28.07.2007. 18:56 ] @
Platini je na pochetku svog mandata najavio ostru borbu protiv huliganstva i rasne netrpeljivosti na stadionima. Do sada su izbacheni Fejnord i Sparta.
Mozda je to i bio plan organizatora poshto su znali da nemaju nikakve shanse da prodju dalje. Pa su nonda takvom ne-organizacijom utaknice probali da reshe problem, ochiglaedno im je uspelo [ Java Beograd @ 29.07.2007. 11:06 ] @
Citat: Fuzz: Englezi prave pi.darije gotovo u pravilu na svim gostovanjima van UK, a koliko su dosad kaznjeni za takvo ponasanje u najmanju je ruku diskutabilno. Englezi odavno ne prave pi.darije na stadionima. Da te podsetim: delegat utakmice sedi na stadionu, kao i sudija i ostali. AKO se desi nered na stadionu, to se vidi i registruje. Ako ne - utakmica i klubovi su OK. Ako se nešto desi 30 minuta kasnije u nekoj ulici, tuča, frka, panika - to nema nikakve veze sa utakmicom, to se UEFA delagata ni najmanje ne tiče. [ vladd @ 29.07.2007. 13:13 ] @
Eto da nisam jedini "engleski" drveni advokat. BTW, nesto ih najvise mrzim, kada se posvetim takvom plodonosnom nacionalistickom razmisljanju.
Cinjenica da su se navijaci opustili, ali mogli su malo "pameti", bolje receno prefriganosti da pokazu, pa da se lepo mlate pre ili posle utakmice. Ali to nije bilo vazno, mozda su i zeleli da kazne Partizan, zbog ranijih sukoba sa upravom. Uglavnom, ispalo je tako kako jeste, ispali su ovce, naseli su na montazu, i posledice su takve kakve jesu, ne nesto previse strasne, ionako su nas nervirali u kupu. A da li ima jos krivaca, pa ko bi sada da se time bavi. A i malo je "klinacki" i cinkaroski da se trazi jos krivaca. Pa nisu se organizatori tukli. A uz uveravanja i uprave i drzavnog vrha da smo prijatelji, skoro braca, kakav "poviseni" stepen rizika da se ocekuje. A ako je stepen rizika povisen zato sto su neki navijaci "opasni", onda nema igre po evropi, pa se opasnite po kuci..to je bar rprosto. Poz. [ unknown-3 @ 29.07.2007. 20:44 ] @
UEFA evropska mafia
[ _abyss @ 29.07.2007. 21:30 ] @
Potreban je zakon koji ce ostro kazniti svakog prijestupnika na nekom sportskom takmicenju. Poput onog u Engleskoj, visemjesecni, pa i visegodisnji zatvor, mada i visoka novcana kazna ce da bude odlicna disciplinska siba.
Bas kao i na ulici, u parku isl., tako i na tribinama niko nema pravo da ugrozava neciji zivot. Kaznjavanje "nekrivca" nece uroditi plodom. [ DzOgUrAt @ 29.07.2007. 21:54 ] @
odlican text sa JF foruma...
Da li ste zadovoljni gospodo iz UEFE? Jos jednom ste potvrdili kako je coveku potrebno dati samo malo moci da bi od njega postao monstrum…U zadnjih 10-ak godina desavali su se takvi neredi po Evropi, a kazne u odnosu na ono sto se desavalo u Mostaru bile smesne… Da podsetim…neredi torcide u cg, neredi bbb svugde(sem sto su se u Svajcarskoj malo preracunali), slucaj Danska i nabadanje sudije, Roma-MUFC, Inter –Milan(kada je ugrozen zivot golmanu Milana), pa Roma-Dinamo Kijev(pogodjen Frisk), Galata-Lids, ubijen navijac Lidsa, PSG-Galata, slucaj AC Milan, koji je kao dokazano kriminalni klub postao prvak Evrope, a kaznjavan na gotovo svim tekmama(a ne na 25/36 kako kaze zekin mali zamenik), zbog bakljada. Sada je dosao Platini na krilima prevare i laznih obecanja(lajt motiv kampanje mu je bio 3 kluba iz najjacih drzava u LS) i dao tim nesretnim ljudima moc da lece svoje frustracije kaznjavajuci po Evropi. Ako je u interesu evropskog fudbala da Vetra, Nansi, udruzenje ratnih zlocinaca Zapadni Mostar menja klubove poput jednog Fejenorda, Partizana, Legije onda tu nesto gadno ne stima. Iako sam veliki ljubitelj Evro kupova jos jednom se pokazalo kako je UEFA za razliku od FIFE(koja je pretila da ce oduzeti Svetsko prvenstvo SAD 1994., ako ne daju vize igracima Iraka, koji je bio skoro do kraja u kombinaciji za to takmicenje) potpuno politizovana organizacija. Setimo se 1992. kada su Danci otisli umesto nas na Evropsko… Sada ta UEFA kao otezavajucu okolnost iznosi to sto je par likova nosilo majice Karadzic- Mladic(za mene oni nisu srpski heroji, ali nebitno za ovu pricu), a istoj organizaciji ne smetaju tompsonove pesme, povici Jasenovac(iako je rec o najvecem genocidu u modernoj istoriji Balkana), ne smeta im to sto pola kopa Lacija ima tetovaze i majice sa likom Musolinija. Musolini je bio demokrata, a za Jasenovac su krivi Srbi, mozda zato sto su bili tamo… Ovo se u politickom recniku naziva dvostrukim standardima, a ne teorijom zavere… Da li ste zadovoljni gospodo iz medija? Vi ste potpalili vatru i to kada nije ni pominjano da ce nas izbaciti… Prosto ste se utrkivali ko ce da ima vecu ekskluzivu da ce vama omrazeni Partizan biti izbacen. torcida je razvalila trajekt, polupala masu kola po cg, pravila nerede na tribinama, a nikom u hrvatskim medijima nije palo na pamet da bi oni mogli biti izbaceni. Ovih dana je brisan pod sa Grobarima, pisane su najgore moguce stvari, najgore sto su te stvari pisali oni koji u zivotu nisu videli Mostar… neki iz pakosti verovatno kao ljubitelji crveno-belog, a neki po diktatu. Da napisem koju rec i o slucaju lista koji nazalost svaki dan drzim u rukama-o Novostima. Tolika stranacka obojenost i moralna degradacija ovog lista nije postojala ni u Slobino vreme. Dok je prvi covek Novosti Manjo Vukotic(Popoviceva struja) bio u klubu i kad mu je to odgovaralo objavljivana su sva moguca saopstenja Grobara, a sad kad se ocito ‘’utalio’’ sa zekom ovo zadnje je izaslo u 5 redova, a Grobari nazvani da citiram ‘’valjda navijacima’’. I onda pricamo o objektivnom novinarstvu. Grobari su od novinara(naravno ne nasih) proglaseni ove sezone za najbolju publiku u Evroligi u basketu, a to su oni isti Grobari koji su bili u Mostaru… pa ko je onda lud??? A da pricamo malo o istrazivackom novinarstvu. Pa poslednjih dana je u novinama izaslo toliko smeca o Grobarima da deponija ne bi mogla to da primi i to zato sto nisu dozvolili da ih ubijaju u Mostaru. Za 22 godine koliko je jedan od poslednjih genseka u Evropi vedrio i oblacio Partizanom, za njega su vezivane glasine od namestanja tekmi, preko osnivanja fantomskih preduzeca do druzenja sa dokazano najvecim kriminalcima u zemlji. Niko od vas hrabrih novinara(sto niste videli M od Mostara) nije pokusao da to istrazi ili da pokrene tu temu(uz zaista retke izuzetke)... Da li ste zadovoljni gospodo simpatizeri ili fantasticnom sintagmom(zaboravio sam ko je autor) opisano tranzistor navijaci? Vi ste posebna prica. Tu ste kada je derbi, ali samo na JNA(bojite se da idete na marakanu), tu ste kada su evropske tekme i da naravno tu ste kada je slobodan ulaz, a za ostalo...pa tu je tranzistor… Vi ste sve ono sto Grobari nikad nisu bili niti ce biti. Navijate samo kad vodimo…kad gubimo pevate uprava napolje, sastavljeni ste od mediokriteta, ljudi koji dolaze na stadion da lece svoje zivotne frustracije i komplekse. Da ste nas podrzali posle tikve zeka bi odavno otisao, ali mozda i bolje sto niste, jer sad je jasno da su nasi stavovi toliko razliciti od vasih da je to neverovatno. Neko vam je rekao lepo da vise vredi podrska 50 Grobara sa Juga, nego vas 10000. A ako cemo cinjenicno, Partizan ima najkatastrofalnije rezultate u istoriji na domacem terenu upravo od pocetka bojkota, kada ste vi-‘’pravi navijaci’’ na stadionu, a mi ‘’placenici’’ van njega. Ponavljate kao papagaji zekinu pricu o Cepteru…Pa ajde nek vam drug **** da dokaze, pa nas tuzite za te pare sto smo ‘’primili’’ da rusimo fc zecevic, pa da vidimo ko je u pravu. Pitam se da li vi osecate nesto trajno o Partizanu ili je sve to od danas do sutra…da osecate 100-ti deo bola od fljamurtarija, kroacije, rapida, tikve, timoka, bska i da ne nabrajam dalje koji mi osecamo drugacije bi razmisljali…ali ne, vi ste ‘’pravi’’ navijaci, vi ste uvek tu iako je nas klub opljackan, izblamiran x puta nema veze..drug zarko je obecao da ce biti bolje… Inace drug zarko je objavio u knjizi izdatoj 1995. povodom 50-ogodisnjice Partizana da sledece godine 1996. krece gradnja novog stadiona(mozda je pod tim mislio na ove steaua stolice sto ih imamo)… Da li si zadovoljan gospodine Terzicu? To koliko si se ti ovih dana borio za Partizan, je toliko da bi vise voleo da se za nas borio predsednik ove ‘’udruge’’ sa kojom smo igrali…A samo tvoje ime govori mnogo vise od bilo cega. Umesto da priznas da te Platini slagao dajuci tebi i predsednicima ostalih Jermenija i Azerbejdzana lazna obecanja, ti ga jos branis kako je zauzeo pravi kurs, i pri tome zaboravljas da tebe nije postavila UEFA, vec Srbija i tvoja je duznost da branis interese srpskih klubova. Kazes, ti i Jochic cete da uvedete red, kao u Engleskoj. Nemoj molim te da nas zasmejavas, pa od takva dva moralna barda kakvi ste ti i on sve se moze ocekivati, ali da uvedete red…tesko…Jedan obijao trafiku, drugi nosi utoku bez dozvole, ali to su ipak grehovi iz mladosti? Sta je sa grehovima iz starosti, niste vise mladi? Da li ste zadovoljni gospodo iz fc Partizana? Jedva cekajuci pozitivnu odluku o izbacivanju svog kluba iz UEFA Kupa, Drug zarko je izjavio kako je to najtezi udarac u istoriji kluba i kako bi gore bilo jedino da je pala atomska bomba i potvrdio ujdurmu . E pa druze genseche nisi u pravu…atomska je pala u vidu fljamurtarija, pa je jos jednu bacila kroacija, pa rapid, pa slavija, pa artmedija, a hidrogensku je bacio mosad u dresovima PETah tikve u kooperaciji s tobom(koliko je bila 2, a koliko 7+ moglo se videti po debljini tvog bankovnog racuna)… Sve ovo ti je palo kao kec na deset da bi skrenuo pricu sa prave teme, a to je tvoj lopovluk, posto su iz mraka u kome zivimo na svetlo pocele da izlaze price o tvom fantomskom poslovanju… Za navijace, za koje si rekao da su najbolji na svetu posle Artmedije, ste ti i tvoj drug legionar curkovic rekli da su jedini krivi, zato sto su branili svoje zivote od pola Mostara. Pogotovo je skandalozna takva izjava od druga curkovica, koji je iako pripadnik nacionalne manjine sjajno primljen u Beogradu, bas kao sto i treba da bude, koji se nalazi na celnoj funkciji srpskog sporta, a koji je pljunuo po navijacima kluba koji mu je sve dao, koji je iz njegove drzave i podrzao divljanje onih drugih samo zato sto on odande potice. Olimpijski savez bi pod hitno morao da se ogradi od toga sto je njihov predsednik podrzao one koji su klicali mestima najveceg srpskog stradanja u istoriji inace odosmo dodjavola… Posebna prica je administrator partizan.co.yu, koji nije dozvoljavao da se na tom sajtu pise mesec dana posle tikve, koji je takodje popljuvao Grobare za desavanja u Mostaru, a koji dolazi na basket i stoji ispod tih istih Grobara i peva nase pesme. Kakav covek treba biti za tako nesto? zekin mali zamenik(Petric) razmislja o tome da li da se zalimo? Ej razmislja i pri tome daje argumente koji nemaju veze s mozgom, praveci poredjenja koja su chinjenicno netacna…Legija i Fejenord nacinili mnogo teze prestupe, prekinuta tekma, oni inicirali incidente, ugrozena bila bezbednost aktera na terenu… Grobari, nisu poceli incident(prvi poceli hrvati pripremljenim kamenovanjem), nije trajno prekinuta tekma, a bezbednost aktera nije bila ugrozena. Sto se tice price o akumulaciji kazni i to nije tacno, naveo sam gore primer Milana, a UEFA ima postupnost u kaznama, a Partizanu koliko znam nije poslata pretnja pred iskljucenje. Kaze zekin mali, Fejenordu je posle zalbe kazna povecana…Petricu, alo breeeeeeeeeeeeee, pa jel moze gora kazna od ovog… Nijedan razlog ne postoji da se ne zalimo, ali ipak Petric ne bi da se zamera ‘’prijateljima’’… Na kraju o nama…Pristalica sam toga da svako odgovara za svoje postupke i da svako ko napravi incident suprotan zakonu odgovara po istom, pa bio to navijac, gensek ili predsednik drzave…ali zamena teza koja se desila povodom ovog slucaja u kooperaciji gore navedenih subjekata je tragicna. Stice se utisak da bi Partizan jedino prosao dalje da je mostarski policajac pucao malo vise u onog nesrecnog decka sto je ranjen(hvala Bogu da nije). Tada bi valjda po onoj nasoj morbidnoj ‘’o mrtvima sve najbolje’’, i nasi mediji pisali sta je stvarno bilo u Mostaru(prednjacili bi oni sto nisu bili), a UEFA nas ne bi kaznila. Ako je to cena onda i treba da nas izbace, jer ljudski zivot nema cenu. Kapiten Antonio Rukavina je izjavio ‘’navijacima ne zameram nista, bez njih ne mozemo, oni su uvek bili i uvek ce ostati nas 12 igrac’’…svetlo na kraju tunela… MISLITE O TOME GOSPODO DUSEBRIZNICI… I jos nesto…iako zvezdu mrzim iz najdubljih dubina moje duse drago mi je sto je vecina njenih navijacha, za razliku od medijski obojenih shvatila sustinu svega ovoga, jer pirovanje ce se nastaviti, a oni su medju sledecim za odstrel… nonmollaremaipfc [ Java Beograd @ 30.07.2007. 08:54 ] @
Srceparajuće nema šta. Sve mi suza suzu stiže. Tirada do tirade, zamena teza i gomila poluistina. Vala, da nisam u zadnjih deset - petnaest godina slušao gomile ovako smišljenih "patriotskih" monologa još bih se i zamislio: "Možda je čovek u pravu".
Ali na kraju, kako shvatiti ozbiljno nekog ko olako kaže: "... zvezdu mrzim iz najdubljih dubina moje duse ". (?!) Mudri navijač ? Zaljubljenik u sport ? Poštovalac fudbalske igre ? [ Miroslav Jeftić @ 30.07.2007. 09:15 ] @
Citat: Java Beograd: Ali na kraju, kako shvatiti ozbiljno nekog ko olako kaže: "... zvezdu mrzim iz najdubljih dubina moje duse ". (?!) Mudri navijač ? Zaljubljenik u sport ? Poštovalac fudbalske igre ? Budala? [ aleksandar.dragojlovic @ 30.07.2007. 09:41 ] @
Citat: ...slucaj AC Milan, koji je kao dokazano kriminalni klub postao prvak Evrope, a kaznjavan na gotovo svim tekmama... Ocigledno je da i rukovodstvo UEFA-e ima svojih problema... Nekima su uvek prazni dzepovi I kada se ovo zna, lako je hvatiti sta im dodje Partizan... [ ako Bog da @ 31.07.2007. 16:52 ] @
Vratili PARTIZAN u kup uefa !
[ Fuzz @ 31.07.2007. 17:50 ] @
Pa....samo privremeno...
U principu suspendovali su odluku do 10.8. kada ce se razmatrati zalba Partizana, i na cije ce resenje znacajno uticati okolnosti u kojima protekne utakmica sa Zrinjskim u cetvrtak. Ali bolje ista nego nista. [ Ciprijani @ 31.07.2007. 17:54 ] @
Bar jos jednom da naguzimo Zrinjski
[ dobio_7 @ 31.07.2007. 18:04 ] @
U cetvrtak nakupujte cokolade,cveca,sampanjca (i napravite koju sliku sa maloletnicama u krilima :) ) ovima iz UEFA-a discipline , mozda se smiluju :)
[ klichko @ 31.07.2007. 18:29 ] @
da li to znaci da Zrinjski ne prolazi dalje, tj. u slucaju da se zalba ne uvazi, protivnik Partizana u sledecem kolu direktno prolazi dalje (posto nema s kim da igra)?
naravno pod uslovom da Zrinjski ne nadoknadi 6:1 [ Marko_L @ 31.07.2007. 18:52 ] @
Ne. Ako UEFA odbije žalbu (što je vrlo verovatno) Zrinjski prolazi dalje bez obzira na rezultat u obe utakmice.
[ SindzaBG @ 31.07.2007. 21:17 ] @
Neočekivani obrt dogodio se danas u Nionu, gde je predsednik Apelacione komisije UEFA Mišel Vujer posle žalbe Partizana suspendovao jednogodišnju zabranu igranja u evrokupovima, tako da crno-beli mogu da se spremaju za revanš meč prvog kola kvalifikacija sa Zrinjskim (četvrtak, 20.30 časova, prvi meč 6:1).
Odluka o dozvoli Beograđanima da nastave takmičenje je privremena i zavisiće od ponašanja navijača na meču sa Mostarcima, a konačna će biti doneta 10. avgusta. I najmanji incident u četvrtak na stadionu Partizana mogao bi da pogorša situaciju jer će crno-beli biti pod dvostrukom lupom i u slučaju ponovljenih ispada očekuje ih višegodišnja suspenzija. Fudbalski klub Partizan je uputio žalbu na odluku UEFA, a prve prognoze u Humskoj nisu bile optimističke i većina nije verovala u milost Evropske fudbalske unije. Darko Grubor, pravnik kluba, pojasnio je prvobitnu odluku UEFA: - Partizan je bio kažnjen diskvalifikacijom iz Kupa UEFA za ovu sezonu, sa 50.000 švajcarskih franaka i obavezom da stupi u kontakt sa Zrinjskim i dogovori se oko eventualne štete koju su na njihovom stadionu napravili naši navijači. UEFA je tada utvrdila da je prekršen disciplinski pravilnik i da su to učinili navijači Partizana, i to je jedino bilo merodavno za izricanje kazne. Zamerili su nam zbog 20 baklji upaljenih u 14. minutu utakmice, od kojih je većina bačena na teren i prema domaćim navijačima, zatim zbog gađanja kamenicama i polomljenih sedišta i sukoba „grobara“ i policije. U toku meča je upaljeno novih 15-20 baklji, uglavnom posle golova Partizana. UEFA je bila rigorozna i zbog majica sa likom ljudi optuženih za ratne zločine, ali i zbog novog sukoba policije i „grobara“ prilikom izlaska sa stadiona. http://www.blic.co.yu/sport.php?id=9574 [ SindzaBG @ 31.07.2007. 21:19 ] @
Following an appeal by FK Partizan, the chairman of UEFA's Appeals Body has granted a delaying effect in the Serbian club's disciplinary case relating to the UEFA Cup first qualifying round first-leg match against NK Zrinjski in Bosnia-Herzegovina on 19 July.
Second leg goes ahead The ruling means the Belgrade club will play the second leg against Zrinjski in Belgrade on Thursday, having won 6-1 away. Partizan were disqualified from the UEFA Cup by the UEFA Control and Disciplinary Body last week for the conduct of their supporters during the first leg in Mostar. Partizan were also fined €30,056 (CHF50,000). Suspensory effect However, Partizan appealed against the decision and requested a suspensory effect to be granted. Under Article 51, paragraph 2 of the UEFA disciplinary regulations, the chairman of the UEFA Appeals Body may, on presentation of a reasoned request, grant a suspensory effect if deemed appropriate. It was ruled that any refusal to grant a suspensory effect could lead to a situation whereby if Partizan were not allowed to play the second leg on Thursday, they would be eliminated from the competition even if their appeal were to be subsequently upheld. Examine the case Today's decision means the UEFA Appeal Body can examine the case, consider the parties' arguments, judge the validity of the Control and Disciplinary Body's decision and rule on the merits of the case by 16 August, when the UEFA Cup second qualifying round first-leg matches are scheduled to take place. http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=512/newsid=566068.html [ klichko @ 03.08.2007. 13:34 ] @
Znaci na kraju je ovom zalbom Partizan pomogao Zrinjskom, posto je Partizanov koeficijent obezbedio protivnika iz lakse grupe (ukoliko uopste postoji tim koga bi Zrinjski mogao da prodje ).
[ Ciprijani @ 03.08.2007. 16:45 ] @
Tako ispada :)
Nadam se da cemo ipak mi biti ti koji ce na megdan makedoncima... [ DS_Store @ 07.08.2007. 15:53 ] @
Svetska zavera protiv malog i nevinog naroda se nastavlja. Zlo se još jednom pojavilo *niotkuda* i obrušilo se na nas.
[ Fedya @ 07.08.2007. 17:09 ] @
Eto, sad je i definitivno. Izbacili Partizan...
[ aleksandar.dragojlovic @ 07.08.2007. 18:42 ] @
Nazalost!!!!!!!!
[ pacov2002 @ 07.08.2007. 22:39 ] @
Ovo su pravi navijači u akciji:
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|