[ deycha @ 26.07.2007. 12:43 ] @
Pozdrav, dakle, kao što ime teme kaže, interesuju me par stvari oko povraćaja imovine. Tražio sam po ES/EM, ali nisam našao nešto slično, izvinjavam se ako je postojala slična tema. Za početak da kažem da imam 16 godina i ne znam baš puno oko tih stvari. Znači priča je sledeća: Moj pradeda ( koji je još uvek živ, 97god! ) je imao ogromno zemljište u Vrnjačkoj Banji ali je to nažalost oduzeto od strane komunista, ko što kaže moj deda, sin pradede :) . Sada je ostao samo deo te zemlje na kome se nalazi pradedina kuća i dvorište koje je prilično veliko, ali u odnosu na ono što je bilo nekada je ništa. Na tom zemljištu koje je nekada pripadalo mom dedi sada postoji velika zgrada međumesne autobuske stanice i u njoj postoji par lokala. Takođe izgrađeno je 10ak kuća kao i ulica dugačka nekih 600-700m i ta ulica uopšte ne postoji ni na jednom urbanističkom planu. E sad mene zanima da li uopšte postoje neke šanse da to bude vraćeno ili će biti vraćeno "meseca lindburga" ko što kaže moj deda :) . Da li bi možda neka tužba pomogla? Da li je možda neko sa ovog foruma imao iskustva sa ovakvim situacijama? |