[ [REaS0n] @ 28.07.2007. 23:10 ] @
Pitanje za korisnike Firefoxa :) ne mislim na onaj google toolbar koji se naknadno instalira nego na search box koji dolazi uz ff,gde imate da izaberete Google/Yahoo/Amazon/etc

[ drdrksa @ 28.07.2007. 23:54 ] @
Ne koristim ga, nervira me. Momentalno ga izbacim.
[ Milan Gligorijevic @ 28.07.2007. 23:56 ] @
Ja stalno koristim i mogo mi je lakše tako. Ctrl + T pa Tab i kucam šta mi treba, nakon toga lupim enter i eto. Meni, jednostavnije nego prvo da otvaram google pa tek onda da kucam. Nema ovo samo FF, ima i Opera, a i IE

Ovo nije za Browsere, "Sadržaj poruke nije u skladu sa normama kvaliteta ovog foruma".
Ili brisanje ili nazad u MZ.
[ Davor Vlajkovic @ 29.07.2007. 00:01 ] @
Takođe, stalno koristim, a ubacio sam tu i Wiki, Xing, Pogodak i još neke. Sviđa mi se Suggestions opcija koja dobro dođe u situacijama kada nisam 100% siguran oko pravilnog pisanja pojedinih rogobatnih engleskih termina.
[ SlobaBgd @ 29.07.2007. 00:09 ] @
Evo, ja koristim integrisani Search Box, i još sam dodao par pretraživača, npr Pogodak i Krstaricu. I mnogo mi se više sviđa nego neki glomazni toolbarovi što se posebno instaliraju. A + što su ti toolbarovi jedno leglo gamadi i (mall-spy-add)warea!
[ Milan Gligorijevic @ 29.07.2007. 00:16 ] @
Citat:
Sviđa mi se Suggestions opcij

Ova opcija mi se mnogo dopala, postoji li neki dodatak za Operu koji bi vršio istu fuknkciju?
[ Davor Vlajkovic @ 29.07.2007. 00:23 ] @
Citat:
mmwc: Ova opcija mi se mnogo dopala, postoji li neki dodatak za Operu koji bi vršio istu fuknkciju?

Ne znam, ja Operu organski ne podnosim, nekako mi je mnogo spora u odnosu na FF ;)

Btw, taj search box je kriv za sledeću situaciju: počeo sam da kucam tamo gibraltar i nakon prvih par slova mi je ponudio gibanicu kao jedno od rešenja. Ne moram da naglašavam da mi se ista instantno prijela :(
[ Bensedin @ 29.07.2007. 00:35 ] @
Obavezno, pa puno mi je brze kad nesto pretrazujem samo novi tab+paste i cas posla nadjes sta ti treba.
Meni je tu pored Googla obavezno i IMDB i Wikipedia. a sto se tice googla ja imam ubacen i add-ons
"CustomizeGoogle" koji ti prilikom kucanja reci za pretragu izbacuje moguce reci i ubrzava pronalazenje
"kljucne reci" za pretragu
[ kelja @ 29.07.2007. 01:36 ] @
Da, rado. :)
[ Nemanja Avramović @ 29.07.2007. 03:03 ] @
Svakodnevno po više puta

...i uvek mu se vraćam
[ Shadowed @ 29.07.2007. 03:14 ] @
Koristim delove Google toolbar-a. Tj. instalirao sam isti, iskljucio ga pa sa customize prevukao pored menija sta mi treba.
Imam sugestions, uglavnom mi ne trebaju pretrage drugih sajtova. Treba mi imdb ali to samo dopisem u pretragu i wikipedija, ali za wikipadiju imam u address bar-u history pa samo kucam en. i dobijem link a onda na kraju dopisem pojam. Ukoliko mi bas treba pretraga uradim isto kao sa imdb-om.
Sto se tice Ctrl+T pa Tab, ista je stvar. Doduse, meni je Shift + Tab jer mi je drugaciji redosled na prozoru.

U sustini, glavni razlog za ovo su drugi dodatni tasteri na google toolbar-u (search on this site pre svega) ali mi sad pade na pamet da ubacim oba search box-a :)
[ bratovuk @ 29.07.2007. 03:19 ] @
Ne vidim razlog da neko ne koristi ovo.
[ commissar @ 29.07.2007. 14:41 ] @
Da.
[ Miroslav Jeftić @ 29.07.2007. 15:33 ] @
Koristim non-stop, ne bih mogao da zamislim da ga nema, ili zašto bi ga neko izbacio. Trenutno su mi u njemu Google, Wikipedia, IMDB.com i Dictionary.com.
[ Bojan Basic @ 29.07.2007. 15:41 ] @
Koristim, s tim što sam ga skroz prilagodio svojim potrebama: izbacio sam sve sajtove koji su originalno bili tu a što mi ne trebaju, a ubacio sam gotovo sve što mi ikad treba; tu mi se nalaze čak i sajtovi koje pretražujem otprilike jednom u tri meseca, i smatram da je ovako znatno komfornije. Imam sedamnaest sajtova.
[ KOLE89 @ 29.07.2007. 18:07 ] @
Search Bar sam izbacio ali sam zato namestio da kad ukucam "g text" u address bar vrsi search sa Google-om, a "w text" sa Wikipediom, tako mi je dosta zgodnije (a mozda je i navika dok sam koristio Operu )
[ shumar @ 29.07.2007. 18:23 ] @

btw, za google koristim google toolbar for firefox
[ New Village DC @ 29.07.2007. 23:55 ] @
Ja ga ne koristim. Valjda se nisam navikao jos ili ne znam sta je.
[ [REaS0n] @ 30.07.2007. 00:55 ] @
Citat:
bratovuk: Ne vidim razlog da neko ne koristi ovo.

Navika je čudo.Nikad nisam preterano obraćao pažnju na tu "pomoćnu" pretragu jer sam jbga navikao CTRL + t i klik na kućicu...odnedavno zbog malog protoka primetio sam da mi je ekonomčnije koristiti ovu mogućnost.
[ Nemanja Avramović @ 30.07.2007. 14:13 ] @
A kako se dodaje custom search? Video sam da neki sajtovi nude opciju tipa "klikni ovde i dodaćeš naš search u svoj firefox search box", ali kako dodati sopstveni search engine?
[ Milan Gligorijevic @ 30.07.2007. 14:21 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...odajte-ES-Pretragu-vas-browser
[ Slobodan Milivojevic @ 30.07.2007. 14:30 ] @
Ja ga koristim, valjda sam naviko tako, a i kad odem negde pa budem prinudjen da koristim IE, u verziji 7 i on ima built in search...

Vrlo korisna stvar. Ctrl+T - Tab... I eto
[ Shadowed @ 30.07.2007. 15:14 ] @
Citat:
KOLE89: Search Bar sam izbacio ali sam zato namestio da kad ukucam "g text" u address bar vrsi search sa Google-om, a "w text" sa Wikipediom, tako mi je dosta zgodnije (a mozda je i navika dok sam koristio Operu :))

Kako? Ovo bi mi najvise odgovaralo i jedna je od odlinih stvari koje sam imao na Operi.
[ vindic8or @ 30.07.2007. 16:48 ] @
to radi po defaultu. kucaj g bilosta u address bar firefoxa i vratice ti google search.

za wikipediju je default "wiki nesto" ili "wp nesto". za engleski recnik "dict nesto", za engleski sleng "slang nesto". za stock market "quote nesto".

ako hoces da dodas bilo koji search u quick search listu, idi na sajt, nadji search input bar, desni klik i izaberi "add a keyword for this search". dodaj taj bookmark u "quick search" folder, i imenuj ga skracenicom kojom zelis da ga pozivas iz address bara.
[ Shadowed @ 30.07.2007. 17:18 ] @
G radi (ali radi i bez g-a), ovo ostalo ne, uvek ide na google (kontam da kada god ne upises ispravnu web adresu on uradi google pretragu).
[ vindic8or @ 30.07.2007. 17:24 ] @
hmh, vrlo cudno. obojca koristimo ff 2.0, a meni je to radilo i na svim verzijama unazad. ne verujem da to default radi na mac verziji, a ne radi na PC.
mada uvek mozes rucno da dodas sve searcheve koji ti trebaju :)
[ xspeed @ 30.07.2007. 17:45 ] @
mozda ovo nije tema ali vidim da neki pominju da im brze radi ff meni je opera najbrza, inace imam i ie i Operu i FF
[ since1986BC @ 17.08.2007. 12:53 ] @
Jasta! Pa zato je tu-kakvo pitanje?
Sto neko rece dobro dodje i opcija "search suggestion"

Citat:
kada god ne upises ispravnu web adresu on uradi google pretragu

Da radi preko googlea "I'm feeling lucky" ,koliko znam.

Bilo bi mnogo zanimljivije da je neko pomeno pisanje gedzeta za google nego ovo.
Pa da se uradi nesto pod imenom ES-a.
Mislite o tome...