[ marko1981 @ 01.08.2007. 00:34 ] @
Gde mogu da pronadjem informacije o ovoj temi?

Pre svega me interesuju prava vezana za radni odnos.

Hvala unapred.
[ spartak @ 01.08.2007. 06:30 ] @
Mislim da ih nema kratko receno. To se odnosi na zasnivanje stalnog radnog odnosa, ali pitacu koleginicu znam da je ona morala drzavljanstvo Srbije da vadi. Mozda se nesto promenilo.
[ antix @ 01.08.2007. 07:46 ] @
Sto se tice prava, jednom mi je sluzbenica u MUP-u rekla: U Srbiji za vas je isto kao da ste Kinez, jedino sto govorite srpski pa se lakse snalazite

Naravno ovo nije tacno u potpunosti jer ti ne treba pasos da udjes u zemlju, mozes da studiras pod istim (ili slicnim) uslovima kao i gradjani Srbije itd.

Da bi se legalno zaposlio moras da ides u policiju, tamo prijavis mjesto boravka i dobijes neki broj koji
se koristi umjesto tvog JMBG. E, sa tim brojem gazda moze da te prijavi i osigura i tome slicno!

Najbolje ti je da vadis drzavljanstvo. To moze da se dobije za manje od godinu dana.

pozdrav
[ Fitiljce @ 01.08.2007. 22:42 ] @
Citat:
antix:Najbolje ti je da vadis drzavljanstvo. To moze da se dobije za manje od godinu dana.
pozdrav

Moj tata je prosle godine otisao da vidi sta mu treba za drzavljanstvo i rekli mu da ga moze dobiti za tri godine.
[ antix @ 02.08.2007. 08:13 ] @
ja sam drzavljanstvo dobio za 9 mjeseci... naravno, da bi ti prihvatili molbu moras da imas neki osnov
po kome trazis drzavljanstvo (npr. da zivis u Srbiji dovoljno dugo ili tako nesto). Mislim
da sa za ljude iz Republike Srpske to ide brze nego za neke druge zbog specijalnih veza sa Srbijom.

pozdrav