|
[ SilveRomeo @ 04.08.2007. 17:44 ] @
| Predamnom je veoma težak izbor pa mi je zato potrebna Vaša pomoć.
Uskoro ću uzeti novi auto na kredit ali ne mogu da odlucim koji.
U uzi izbor su usli:
1.Honda akord 2.0i-VTEC (114kw-155ks) ***
2.SuperB ***
3.ST Executive 2.0E 2.0L 140KS ***
4.Mondeo 5vr 2.0i 145KS M5 Euro IV ***
Uzeo bih benzinca pa da li mislite da je pametno ugraditi tecni naftni gas ili komprimovani gas?
Inace,akord je favorit
Trenutno je nedostupan sajt ***-a pa ne mogu da navedem tacnu verziju SuperB-a.
Mislim da je 2.0 fsi 150ks.
Cene su između 22000-25000e.
Da li bi mozda neko uzeo dizel pre nego benzin i zašto?
Kakav bi bio Vaš izbor?
Hvala
[Ovu poruku je menjao momsab dana 05.08.2007. u 12:09 GMT+1] |
[ skorohaker @ 05.08.2007. 01:05 ] @
Ustvari je tvoj izbor vrlo lak. Honda.
[ stefan123 @ 05.08.2007. 10:27 ] @
Kao sto rece vrlo je lak...
407 je prelijepo auto ali nedovoljno dobro da se nosi sa Hondom...pored toga, dodatna oprema je preskupa.
Superb je stvarno ruzan...
Koji Mondeo ? Ovaj skroz novi ili onaj sto se prodaje vec par godina....Ako je ovo drugo..auto je fino, udobno sve ali kvalitet interijera je losiji i od Accorda je stepen nize..
Ostaje dakle Honda Accord, ako mozes da placas benzin uzmi 2.0i-VTEC a ako ne mozda je bolje da uzmes dizela...Savremeni CM nisu bucni, fino idu...Opet benzin je nesto posebno..
Ako u tvoj cijenovni rang upada Alfa Romeo 159...daleko je ispred gore pomenuti i svih iz svoje klase (to kazu i testovi...) !!
[ vladd @ 05.08.2007. 12:09 ] @
407 ima opaku varijantu sa V6 motorom i tiptronik menjacem, ali je daleko od cene u koju se uklapaju ostali, preko 40k€...
Tu su vec druga razmisljanja.
U klasi 20-25k€, 407 moze da podeli prvo mesto sa hondom, mondeo je neopravdano skup da bi se gurao "po ceni", ne nudi nista vise, bolje ili kvalitetnije, prosto mu je naduvana cena.
Poz.
[ SilveRomeo @ 05.08.2007. 12:09 ] @
Naravno,ovaj poslednji mondeo(mislim da je počeo da se prodaje ove godine).
Da li bi bilo pametno ugraditi tečni naftni gas u 2.0i-VTEC ???
Ima li nekoh losih efekata na nove E4 motore(pitam jer se uopšte ne razuzmem)
Postavio sam temu sa pitanjem na kojim pumpama u Srbiji se može kupiti komprimovani gas?
Znam da ga ima na nekim pumpama u Beogradu i Čačku ali me zanima da li ga ima i da li će ga biti u skorije vreme (2 meseca) u Novom Sadu?
Mislio sam da uzmem benzinca i ugradim gas jer ima 155ks naspram dezela sa većom kubikažom (2.2) i 140ks.
Inače najjeftiniji model Alfe 159 je 2.2 JTS i košta 32922e.
[ i-design @ 05.08.2007. 16:54 ] @
159 je moj izbor kada bude kinte...
A od nabrojanih, i ja glasam za Hondu
[ popovicvl @ 06.08.2007. 07:02 ] @
to je iskljucivo tvoj izbor...
Svaki auto nosi svoj pecat pa sad sta je u tvom duhu taj auto i kupi...
Po pravilu trenutno noviji model je i najbolji,ali daleko da su ostali vec zastareli.
Skoda se pravi na bazi modela passat B5 sa raznim inovacijama,ali ipak konstrukcija je matora (1997).
407ca je po pravilu ima akcenat na udobnost,ali performanse za ulozenu snagu su slabe.
Honda je dokazan bise,o njemu se pisalo na puno strana raznih casopisa sa jednom istom recenicom:
"Izvrstan auto".
Mondeo je nov model i za sad ima nekoliko testova u AutoBild-u koji kazu da je Mondeo poterao
auto industriju na nove granice.
Ove tri zadnje marke su dokazane kroz ucesce na F1 i WRC trkama sto je za mene presudan cinilac.
Licno moje misljenje je takvo da bih se usudio da vozim samo automobile koji imaju pecat sa trkackih staza.
Jos nesto svi modeli su jako kvalitetno uradjeni,tako da odgovor za koji auto da se odlucis nadji u srcu,tj.
u "desnoj nozi" :)...
[ vsi @ 06.08.2007. 09:59 ] @
Uh da je meni jedan tako tezak izbor.
Uzmi Hondu.
[ SilveRomeo @ 07.08.2007. 15:33 ] @
Auto bi trebao da prelazi godisnje izmedju 150000-200000km pa me zanima koji bi bio najpovoljniji za odrzavanje i koji je najizdrzljiviji(menjao bih ga tek za 2-3 godine).
Koliko bi se vek trajanja benzinca smanjio ugradnjom gasa?
Da li su i Octavia i SuperB (oba elegance) na bazi B5?
[Ovu poruku je menjao SilveRomeo dana 07.08.2007. u 17:33 GMT+1]
[ millko @ 07.08.2007. 20:05 ] @
protumacicu ovo kao da je 15k ili 20k.u svakom slucaju,automobile koji si izabrao tj. suzio izbor su jako dobri.danasnje tumacenje "losih" automobila ne postoji.
ugradnjom plina u benz. motor nikako neces smanjiti vijek motora.
octavia se radi na platformi golfa,audia a3,seata toleda.superb mislim da ide na platformu audija,nisam siguran.
moj izbor bi bio honda!
[ne citiraj post iznad]
[Ovu poruku je menjao bakara dana 07.08.2007. u 22:58 GMT+1]
[ skorohaker @ 09.08.2007. 10:41 ] @
^ Mislim da nije greska u brojkama, ima ljudi koji prelaze tolike kilometraze, a ako je akcenat na izdrzljivosti, onda je opet Honda.
[ SilveRomeo @ 10.08.2007. 15:22 ] @
Nije greska.150000-200000km tj 150k-200k.Da li je preporucljivije sto se tice ''racuna'' ugraditi TNG ili prirodano gas?
[ bakara @ 10.08.2007. 16:01 ] @
Ako stvarno mislis toliko prelaziti obavezno uzmi dizelasa i nemoj se zezati sa plinom.
[ HoT_Steppa @ 12.08.2007. 07:40 ] @
Citat: mondeo je neopravdano skup da bi se gurao "po ceni", ne nudi nista vise, bolje ili kvalitetnije, prosto mu je naduvana cena.
obozavam ove komentare, auto (novi Mondeo) koji je potukao vecitog pobednika u ovoj kategoriji kod totalno pristrasnih novinara (Passat) ne nudi nista vise i naduvana mu je cena. Sedni, provozaj novog Mondea, utisak je blago receno uzvisen. Prelep auto, funkcionalan, konstrukcijski savrsen.
Zastupnik nudi Fordove za ugradjenim BRC sekvencijalnim plinskim uredjajem po redovnoj ceni, znaci uredjaj za DZ. Mislim da akcija traje do 15. avgusta.
To ti baca i ovako najboljeg Mondea u prvi plan.
[Ovu poruku je menjao HoT_Steppa dana 12.08.2007. u 21:12 GMT+1]
[ Zoran TV @ 12.08.2007. 13:35 ] @
407 ako prelazis veliku kilometrazu!
Udobnost mnogo znaci ako prelazis po 500 km dnevno. Motor je odlican i ako prelazis godisnje vise od 40.000 km, nemas razloga za dvoumljenje. Peugeot motori sa redovnim odrzavanjem ( dobro strano ulje ) prelaze preko 500.000 km bez generalne.
[ Miroslav Jeftić @ 12.08.2007. 14:29 ] @
Ipak bih Mondea. Ako se ne varam, sad je garancija 4 godine i 200.000km što je super, a i dobio je dobre ocene i od nemačkih i od engleskih novinara. Takođe ne smatram da je skup, upravo obrnuto, mislim da je jedan od jeftinijih u toj klasi.
[ Zoran TV @ 12.08.2007. 15:03 ] @
Ako si ozbiljan kupac uvek mozes da provozas auto da vidis kako ce da ti legne. Inace za tu lovu ja bih kupio nesto polovno preko.
[ momsab @ 12.08.2007. 16:46 ] @
dati oko €25K za polovan auto? do €15K mogu da razumem al' za preko nikako
moj je savet da se uzme dizelas, danasnji su odlicni (GolfV 2.0TDi ide k'o lud, npr)
Miroslave, dobar izbor :)
[ Zoran TV @ 12.08.2007. 22:41 ] @
Ponavljam za tu lovu preko! Evo nekoliko modela od 2003 god. :
- Volvo XC90
- MERCEDES Classe C 220 CDi
- Peugeot 607 2.2 HDi
- Toyota Land Crusier
Normalno sa servisnom kjizicom i vecina je jos u garanciji. Za 3 godine ovi automobili ce manje izgubiti na ceni imaj i to u vidu. Sto se tice Golfa to je bez premca najprecenjeniji automobil na nasem trzistu.
[ Miroslav Jeftić @ 12.08.2007. 22:46 ] @
Nisu mi ti što si naveo nešto puno bolji (osim možda Volvoa) od navedenog izbora novih, tim pre što taman ispadaju iz garancije i kreću polako skupi kvarovi.
[ Zoran TV @ 12.08.2007. 23:04 ] @
U tome i jeste fora ti automobili nisu Golfovi i ne kvare se tako cesto da ti majstor postane najbolji prijatelj. Slazem se Volvo XC90 jeste od ponudjenih najbolji, zato sam ga prvog i naveo kao primer sta sve mozes sa tom lovom. Ipak svako ima svoj ukus rece Djavo i sede u koprive.
[ skorohaker @ 13.08.2007. 10:32 ] @
@ Miroslav Jeftić
Da, posebno je Toyota cuvena po losem kvalitetu i cestim kvarovima. Izvinjavam se zbog OT ali je bilo jace od mene.
[ popovicvl @ 13.08.2007. 11:26 ] @
Ako je upitanju velika kilomertaza za relativno kratko vreme onda mislim da Ford Mondeo na prvom mestu.
Ipak garancija od 200 000 km ili 4 godine je pristojna cifra prema kupcu tj. potrosacu.
Bitni su redovni servisi.
Pitanje koliko ti treba brz,tj. snazan auto.Za brzine od 150 na sat dobar je Mondeo 1.6 sa 125 ks.
Mali su troskovi odrzavanja,relativno mala potrosnja.Sa dizelima je velika dilema oko ustede na gorivu.
Sve sto se ustedi na gorivu,vrati se na skupljem servisu,a ne racunam na havarije na pumpi visokog
pritiska ili turbo punjaca.Za crusing po auto putevima je dovoljno 125 ks i neka vec puno prekoracena
brzina od 150 na sat.
[ Miroslav Jeftić @ 13.08.2007. 11:35 ] @
Citat: skorohaker: Da, posebno je Toyota cuvena po losem kvalitetu i cestim kvarovima. Izvinjavam se zbog OT ali je bilo jace od mene.
Toyoti ne treba redovno održavanje? Nikad se ništa ne kvari? Održavanje je besplatno?
http://www.whatcar.co.uk/used-car-costs.aspx?RT=2468&type=4
[ Goran Aničić @ 13.08.2007. 14:24 ] @
Odgovor je nedvojben - Honda Accord 2.0i sa klimom dosta opreme i alu-mat crnim felnama košta tek nešto više od 20 hiljada. Kolega je kupio pre mesec dana i već prešao 4.000km, utisci fantastični , 155 KS prosto mami na pritiskanje gasa. Potrošnja u gradu i na otvorenom putu preko 160 km-h oko 8 litara, na otvorenom pri 120km-h oko 6 litara (info iz prve ruke).
[ SilveRomeo @ 11.09.2007. 19:46 ] @
Danas u podne je pao za slobodu Superb 1.9TDI 130KS(Svi ste pozvani na pivo!). Već sam imao isti model,kupljen u februaru-prodat polovinom avgustaZa 7 meseci je 85000km (osamdesetpethiljada).Prodat je da ne bih ja morao da se rvem sa većim kvarovima.Šta je sve rađeno na njemu i koliko je koštalo,postaviću u novoj temi.Ponovo sam ga kupio prvenstveno zbog udobnosti(Inače,automobil sem mene voze podjednako i dva radnika).
Sada bih joč trebao uzeti Oktaviju ''Tour'' koja verovatno neće biti tako brzo menjana pa me zanima da li je izdržlivija/dugotrajnija/pouzdanija :
Oktavija 1.8T 150KS ili
Oktavija 1.6 102KS ?
Ugradio bih CNG.
Generalno gledano,da li su izdržljiviji turbo ili atmosferski motori(da li je odnos isti i kod benzinaca i kod dizela), i da li CNG ima nekih loših efekata na turbo punjač?
Živeli!
[Ovu poruku je menjao SilveRomeo dana 12.09.2007. u 00:12 GMT+1]
[ vladd @ 11.09.2007. 21:46 ] @
Sta 1,9TDI, golf, pasat, audi, volvo..?
"Moje" pivo prepustam bakari, sto brine o imidzu
CNG za turbo je uglavnom najskuplji, zbog snage. Sa 100ks bi bio u nizoj "klasi" cene ...
Poz.
[ Iosis @ 25.09.2007. 17:08 ] @
Ma bilo koji od nabrojanih osim Superb-a, jer Superb nema sta da trazi medu ovim kvalitetnim i mnogo boljim autima.
[ StORM48 @ 25.09.2007. 21:01 ] @
Superb nekvalitetan, a Pežo kvalitetan?
Evo odma'...
Nažalost, isuviše dobro mi je poznat taj "kvalitet"...
Pozdrav
[ SilveRomeo @ 19.10.2007. 20:12 ] @
Što si razočaran pežo-om?
[ BioSQUAD @ 20.10.2007. 00:26 ] @
Zasto da ne neki Mercedes E 270 CDI?
Ako si vec odlucio od tih neki, onda ja sam za 407!
[ apex @ 20.10.2007. 00:57 ] @
1.Honda akord 2.0i-VTEC (114kw-155ks) ***
2.Peugeot 407
3.Mondeo 5vr 2.0i 145KS M5 Euro IV ***
4.SuperB ***
Citat: Što si razočaran pežo-om?
StORM48 bas nije ljubitelj peugeot-a i citroen-a, sto se moglo primetiti iz nekolicine postova na forumu.
Ali naravno svako ima pravo na svoje misljenje, kao sto je i moje gore navedeno.
[ StORM48 @ 20.10.2007. 01:21 ] @
Hehe.
Pretraži moje postove. Nije potrebno da se ponavljam (to i onako činim s vremena na vreme).
Citat: apex: StORM48 bas nije ljubitelj peugeot-a i citroen-a, sto se moglo primetiti iz nekolicine postova na forumu. Ali naravno svako ima pravo na svoje misljenje, kao sto je i moje gore navedeno.
Poštujem Tvoje mišljenje (kao i mišljenje većine). Ipak je ovde reč o modelu koji ja NIKADA nisam vozio, tako da moje "obožavanje" Pežoa proističe jedino iz ličnih iskustava sa trenutnim "autom" koji vozim. Ne kažem da je nemoguće da se takav "kvalitet" preslika i na neke druge modele, ali ipak ne volim da ocenjujem kvalitet proizvođača na osnovu jednog modela.
Za Citroena već nisi u pravu. On mi se sviđa. Jedino što (priznajem!) trenutno preovladava krajnja odbojnost (što bi se reklo - predrasude) prema svim Francuzima, tako da ću Citroena u narednoj kupovini, sasvim izvesno, takođe preskočiti.
Kad bismo krenuli da nabrajamo sve promašaje poznatih proizvođača, ko zna gde bismo dogurali...
Laska mi ako mi neko veruje, a opet - ne ljutim se ako mi ne veruje. Svako ima pravo da svoje pare baci u bunar, ma koliko on bio dubok!
Pozdrav
[ su27killeryu @ 20.10.2007. 13:28 ] @
Citat: Goran Aničić: Odgovor je nedvojben - Honda Accord 2.0i sa klimom dosta opreme i alu-mat crnim felnama košta tek nešto više od 20 hiljada. Kolega je kupio pre mesec dana i već prešao 4.000km, utisci fantastični , 155 KS prosto mami na pritiskanje gasa. Potrošnja u gradu i na otvorenom putu preko 160 km-h oko 8 litara, na otvorenom pri 120km-h oko 6 litara (info iz prve ruke).
Pazi istina je da manje trosi od ostalih ali toliko manje ne trosi, onaj naftas ima takvu potrosnju a benzinac trosi litar-litar i po vise na otvorenom.
I moj je izbor Accord u koga ces ugraditi sekvencijalni plin kod nekog dobrog majstora
[Ovu poruku je menjao bakara dana 20.10.2007. u 16:17 GMT+1]
[ apex @ 20.10.2007. 16:27 ] @
Citat: Poštujem Tvoje mišljenje (kao i mišljenje većine). Ipak je ovde reč o modelu koji ja NIKADA nisam vozio, tako da moje "obožavanje" Pežoa proističe jedino iz ličnih iskustava sa trenutnim "autom" koji vozim. Ne kažem da je nemoguće da se takav "kvalitet" preslika i na neke druge modele, ali ipak ne volim da ocenjujem kvalitet proizvođača na osnovu jednog modela.
malo offtopic, ja mogu da razumem da tvoja licna iskustva govore da tvoj "auto" jednostavno nije ispunio tvoja ocekivanja, ali kao sto i sam kazes:
Citat: ali ipak ne volim da ocenjujem kvalitet proizvođača na osnovu jednog
E to i ja hocu da kazem, ne vidim svrhu pljuvati kompletan asortiman nekog proizvodjaca, na osnovu jednog modela.
Citat: Za Citroena već nisi u pravu. On mi se sviđa. Jedino što (priznajem!) trenutno preovladava krajnja odbojnost (što bi se reklo - predrasude) prema svim Francuzima, tako da ću Citroena u narednoj kupovini, sasvim izvesno, takođe preskočiti.
Namerno sam ubacio Citroen-a u pricu, vecina zna zasto, a sa tobom bi se slozio da zaobidjes pri narednoj kupovini auto iz PSA grupacije i da nastavimo pricu o nekom drugom "automobilu" :)
[ Krayzie @ 22.10.2007. 15:06 ] @
Moj gazda je uzeo Hondu Accord sad na popustu i mislim da u toj opremi i sa tom cenom - nema premca. Drug iz Wien mi kaze da je pametnije sacekati posle Nove godine, jer ce tad izaci novi accord...
pogledajte sta sve Honda nudi, garanciju itd. Ja nisam bio ljubitelj Japanera, ali - kada sam je provozao - ostao sam bez teksta.
[ skorohaker @ 23.10.2007. 19:27 ] @
Ja sam pivo propustio. Srecna okolnost je sto pivo uopste ne pijem. SilveRomeo, nek te dobro sluzi.
[ ad0lf @ 30.10.2007. 23:13 ] @
znam zasto nisi uzeo akorda... prosto...nisi ga provozao
a i da jesi honda ne daje garanciju ako ugradis plin...normalno, sta imas ti da prckas po motorima pa posle honda kriva
aj uzdravlje, al sledeci put pamet uglavu :-)
[ matan2 @ 05.11.2007. 22:52 ] @
Honda Accord best buy auto u svojoj klasi i sire!
[ x3mer @ 14.11.2007. 13:37 ] @
pa ok... danas je svaki novi auto dobar auto, ali u ovakvom izboru automobila si odabrao Superb? ...covek nas garant zavlaci:)
1/2. Mondeo i Accord (kod Mondea je jos neispitana pouzdanost jer je auto ultra nov, ali s obzirom na to da je Accord u nijansama bolji od starijeg fantasticnog MK3 Mondea, racunam da su u MK4 malo napredovali, a to bi bilo dovoljno da ga stavi na prvo mesto...a cujem da su napredovali mnogo)
3/4. Peugeot 407/Superb (407 je prelep diskutabilne pouzdanosti, a Superb je jako star, ruzan, ali nemac... a po mnogima je to prednost, pa aj' da ih ispostujemo)
[ RS TURBO @ 15.11.2007. 10:42 ] @
ja dajem glas za mondeo to je super auto udobno i ima sve (familijarno auto a moze biti i auto za grada) malo je velik ali je dobar kvalitetan i izdrzljiv i super performanse auta i super izglerda :) toliko od mene
[ SilveRomeo @ 05.02.2008. 00:08 ] @
Uzeo sam Superb jer sam smatrao (i dalje smatram :) da je najudobniji a sem toga,neće biti dugo kod mene (najviše dve godine,pa ću ga utopim :).Uzet je i zato što mislim da ću ga najpre prodati zbog ono našeg:''Znaš,Švaba je to,i to TDI''!A i vozi ga više vozača.Verovatno ću uzeti(privatno) za koji mesec Akord,strašno mi se sviđa,a trenutno mi je porodično vozilo-kombi :(.
Još jedna moja velika ljubav je Rover 75.Maštam da ga kupim,s obzirom da nije skup, i da ga tjuniram,doterujem,stavim fino ozvučenje itd.
Šta mislite o toj ideju?
Inače,ne volim da delim svoje ljubimce-žene i automobile :).
[ StORM48 @ 05.02.2008. 17:04 ] @
Mislim da ćeš proći kao i ljubitelji Jaguara. Skupo parče mesa, koje kasnije dođe glave, ekstremno čestim posetama servisu.
Inače, mi se Rover oduvek sviđao. Samo...
Pozdrav
[ Miroslav Jeftić @ 05.02.2008. 17:23 ] @
Tim pre što i više ne postoji (postoji u Kini, ali ne znam koliko je prisutan ovde). Tako da servis i delovi sigurno nisu na nivou kao za ostale marke.
[ audi80 1.8i @ 05.02.2008. 20:11 ] @
@SilveRomeo
Dobar izbor sto se tice Superba, sad ce u prodaji najnoviji slican BMW, da si malo pricekao, a i Honda je dobra.
Cudo da te neki pojedinci nisu ismijali, jer nije Japanac.
[ StORM48 @ 05.02.2008. 20:50 ] @
Citat: audi80 1.8i: Cudo da te neki pojedinci nisu ismijali, jer nije Japanac.
Khm, Ti si pre svih sklon favorizovanju nemaca nad ostalim automobilima.
Čak 4 automobila koje sam vozio bili su nemci. Neki dobri, neki lošiji, a neki i odlični. Ipak, gledajući po onima koji voze i ovo i ono, daleko je manji broj onih koji imaju većih problema sa japanskim automobilima u poslednjih 10-15 godina.
Možda će se to promeniti (a možda se već menja), ali najprodavaniji "nemac" je VW (tačnije Golf), koji je neviđeni krš svoje klase. Ovde potpuno treba zaboraviti na Golf I i II, jer je to stara škola, bez mnogo elektronike (mada bi se pre moglo reći "bez elektronike")
Međutim, što pre prihvatiš da je "nemačka superiornost" samo mit, to ćeš bolje proći.
Škoda je u tom pogledu daleko povoljnija kupovina, jer je i daleko jeftinija od "punokrvnih" VW automobila, kakvi su Passat, Golf i Polo, na primer. Znam ja više ljudi koji su zadovoljni svojim VW automobilima, ali zato znam i dobar deo njih koji dožive nervni slom na svakih 10-15 hiljada km. Nasuprot tome, kada su u pitanju japanci, broj zadovoljnih vlasnika je možda i jednak, ali je zato broj tragično nezadovoljnih PROSTO NEPOSTOJEĆ.
Čak i da moja "lična statistika" ne valja, nešto se tu zbiva... Što bismo rekli "gde ima dima..."
...i na sve ovo - činjenica da su Nemci ubedljivo najbezobrazniji po pitanju dodatne opreme. Sve je dodatna oprema. Osnovna oprema je kad dođeš, platiš i dobiješ samo ključeve, za auto mora da se doplati.
Pozdrav
[ SilveRomeo @ 05.02.2008. 21:06 ] @
@ StORM48
Rover 75 je u suštini jeftin.Može se naći za 8000-9000e,2000-2002god.a ništa ne zaosta je za np Audi A6 istog godišta.
[ audi80 1.8i @ 05.02.2008. 21:13 ] @
@StORM48
Skoda Superb cak je u nekim stvarima bolja od Passata, koliko znam Skoda pripada VW, znaci motor i mijenjac, i elektronika su VW, dok su cesi preuzeli sredivanje enterijera, pa je Superb imao vecu zapreminu gepeka od tadasnjeg passata 2001god, bolji prednji ovjes, i nije toliko na udaru kradljivaca.
[ StORM48 @ 05.02.2008. 21:30 ] @
Citat: SilveRomeo: @ StORM48
Rover 75 je u suštini jeftin.Može se naći za 8000-9000e,2000-2002god.a ništa ne zaosta je za np Audi A6 istog godišta.
Jeste, to je tačno. Samo, A6 će ga nadživeti jedno 3 puta, brat bratu, a Rover je sveukupno gledano, daleko skuplji za održavanje, imajući u vidu vrlo česte posete servisu. Ovde se ograđujem, jer samo prenosim tuđa iskustva, pošto lična nemam.
Pozdrav
[ ~Vojvoda @ 05.02.2008. 21:36 ] @
Meni je Rover 75 bas simpa, nekako se istice u odnosu na svoj cenovni rang. Nekako aristokratskije... Spreda su ga malo vise u*rali, ali nema veze. Sto se tice servisiranja to je poznato za Rovere.
[ audi80 1.8i @ 05.02.2008. 21:36 ] @
Za tog Rovera sigurno znam, mislio ga jednom povoljno kupiti presao samo 50000km, extra ocuvan, ali kad mi je rekao da moram u Zagreb na servis, i cijene, odustao sam.
[ SilveRomeo @ 07.02.2008. 13:52 ] @
Znam za jedan Roverov servis kod nas.Mada,to je nebitno.
Može li na njemu da se radi chip-tuning?
Kakav mu je ''potencijal'' za tun?
Konkretno me zanima 2.5,177KS...
[ polke @ 15.11.2010. 14:21 ] @
Retrospektivno, koji auto od ovih da je uzeo bi najmanje pogresio?
Honda... mozda cu biti pristrasan jer akorda i sam vozim.
407... hdi motori sa plivajucim zamajcem macka u dzaku., cena prilicno opala...
superb 1. gen... malo manje popularniji od oktavije, nije doziveo tu slavu kao sto novi superb obecava.
Mondeo... o ovom autu stvarno nista ne znam, kako se on pokazao?
[ Stoj @ 15.11.2010. 19:31 ] @
Sacekaj do februara pa kupi PEZO 508 koji je naslednik 407.To je najnoviji od njih svih a i prelepo izgleda jer sam ga ovog vikenda gledao na sajmu u Svajcarskoj u Cirihu.Cena ce mu biti slicna 407-ci.Vozices narednih 10god atraktivan i lep model.Mozes ga naruciti i sa ugradjenim plinom a ima i hibridna verzija.To bi bio moj izbor.A posle njega svakako SUPERB.Honda je lepa ali je skupa za odrzavanje.
[ Nocni @ 15.11.2010. 23:18 ] @
Malo mi je nejasno ovo o cemu pises... postoji vec pezo 408 od septembra... mislio sam da ce 508 ce biti naslednik 607... ali moguce je da je ovaj 408 za neka druga trzista a da ce u Evropi biti u prodaji samo 508 koji jos nije izasao...
Evo ti slika koju sam izvukao kao screen shot iz zvanicnog dijagnostickog uredjaja pezo planet:
[Ovu poruku je menjao Nocni dana 16.11.2010. u 00:43 GMT+1]
[ popvladimir @ 16.11.2010. 11:16 ] @
Mondeo 2.0 Eco Boost 240ks bi bio moj izbor, ako se govori o benzincu. 29000 oira u titanium verziji, sto mislim da bi zadovoljilo svakoga. Motor od manje od 2000 kubika tako da bi registracija bila u nekim razumnim granicama, a za uzvrati imas masincinu od 240 konja i mislim 340Nm obrtnog momenta pri relativno niskim obrtajima.
Tada kad je otvorena ova diskusija mogao si procitati ovo: http://www.autoexpress.co.uk/c...uxhall_vectra_v_vw_passat.html
Etogac.
[ Stoj @ 16.11.2010. 19:27 ] @
"Noćni"Pežo 508 je već izašao i prvo je predstavljen na Pariskom salonu.A ja sam ga prošli vikend gledao i sedao u njega na sajmu u Cirihu.On menja ujedno 407 i 607.Pežo zbog krize izbaca samo taj model koji je malo veći od 407 ali je manji od 607.Ujedno je bila izložena i karavan verzija.On je odlična zamena za 407 ali 607-ci nije adekvatna zamena jer je za klasu niži i nije u nivou prestižne više klase gde se nalazi 607.Sličan je ovoj tvojoj fotografiji ali se malo razlikuje(ovo je prototip od pre par godina).Od početka 2011 će početi njegova prodaja.Mislim da bi mu to bila najbolja kupovina.
[ Nocni @ 16.11.2010. 21:46 ] @
Ovo nije "prototip od pre par godina" ne citas sta pise... ovo je pezo 408 a slika je iz zvanicnog alata za popravku pezoa a ne sa interneta... zastupljen je na istocnim trzistima a znas i sam da ce otuda brzo doci i kod nas...
Pezo 508 jos nije izasao osim ti sajamski eksponati... na ulicama ce biti tek iduce godine... vjerovatno primaju uplate za njega ali ga ne mozes dobiti jos... inace vjerovatno ce biti dobar jer se radi na platformi citroena C5 koji je strasan auto...
[ Stoj @ 17.11.2010. 19:52 ] @
Potpuno si upravu "noćni" još se nemože kupiti jer prodaja počinje u februaru 2011god.Ovo po sajmovima je gotov model kakav će se prodavati.I mogu ti reći da izvanredno izgleda.Karavan je po meni jedan od najlepših koji su Francuzi ikada napravili.Ali opet kažem bolje mu je da sačeka par meseci i da kupi njega koji ce biti atraktivan narednih desetak godina nego 407 koji prestaje da se proizvodi krajem ove godine.Cena će biti skoro ista kao i 407.Po meni on nije adekvatna zamena za 607 koji je viša klasa sa A6,Merc.E , BMW 5,volvo s80 itd.Ovaj 508 je klasa A4,Merc C,BMW 3 itd.Mislim da će pežo ipak u skorijoj budućnosti morati da napravi naslednika 607 ako želi da ostane u trci sa prestižnim limuzinam koje prave nemci.
[ Wi-Fi @ 18.11.2010. 02:45 ] @
Ne znam kako i jedan 407/ 508 moze biti bolji od Accord-a/Superb-a...
[ polke @ 18.11.2010. 10:23 ] @
Ja podigoh ovu temu i lepo napisah PRE 2-3 godine, kad je covek imao dilemu, sa kojim od zeljenih automobila bi najbolje prosao, ali izgleda da ljudi po defaultu samo kliknu na Odgovori i prosipaju svoje mudrosti....
ne bih ulazio u to koji je auto bolji niti bih sad objasnjavao Hondinu VTEC tehnologiju, za to postoji wikipedia. Tacno je da je odrzavanje pojedinih Hondinih modela skupo kod nas, kao recimo S2000 ili Legend V6 i nekih americkih modela, ali odrzavanje Accorda CL7 2.0 i-VTEC >='06. je jeftinije od svih gore navedenih automobila. Osim redovnog servisa, zamena plocica kocnica i sijalica, nista drugo ne menjas.
Znaci, moje misljenje je da je Honda najbolje ulozeni novac, deli prvo mesto sa Superbom ako je nekom potreban veci automobil sa manje sportskog duha.
O pezou i uopste odrzavanju francuza moze se napisati referat, ali najbolja definicija koju sam procitao".. jeste, udobni su i mekani i odusevljen si njim, a onda se nesto pokvari i niko ne zna sta mu je."
Moje francuze starije od7 godina sam vozio svakog meseca kod majstora bar jednom. Nekad su popravljeni, nekad ne, ali to druzenje mi je preselo.
Kakav je Ford Mondeo iz te godine, ima li neko licna iskustva s njim????
[ Nocni @ 18.11.2010. 10:49 ] @
@Wi-Fi, zasto mislis da ne moze biti bolji? Prilicno je noviji model, moderniji, po mnogima ljepsi...
Ukusi su svakako razliciti, to se ponavlja ovdje stalno... inace ovo je pezo 508 i u tom filmu koji se na zvanicnom sajtu moze pogledati je prikazano da Francuzi igraju na kartu emocija sto im je uvijek polazilo za rukom...
@polke, o kakvom referatu se radi? Odrzavalje pezoa nije komplikovanije, niti je vise zahtjevan od ostalih nabrojanih auta... Ako vec poredis, onda poredi pezoa benzinca sa ostalim benzincima ili dizela sa dizelima...
[ jnk @ 18.11.2010. 11:34 ] @
Održavanje pežoa nije zahtevnije od održavanja japanaca?
[ Nocni @ 18.11.2010. 15:00 ] @
^Zavisi koji pezo i koji japanac.. "pezo" je sirok pojam a jos je siri pojam "japanac"... Pezo 404 je mogao dva miliona kilometara da predje...
Ako su oba novi dizeli onda nije zahtjevniji pezo nista...
[ x3mer @ 19.11.2010. 10:50 ] @
Citat: Kakav je Ford Mondeo iz te godine, ima li neko licna iskustva s njim????
Ako pricamo o Mondeu 2001-2007, ja ga imam evo vec preko 3 godine (2003, 2.0 TDCi, 135ks, 5b, 4v ..do sada presao preko 190.000) i prezadovoljan sam!
Sto se pouzdanosti tice za ove 3 godine sam mu zamenio pumpu za vodu (takvog sam uzeo u startu i zamenio na predlog prodavca) 50eur i crevo za vazduh 50eur .. i to je to. Ogroman je, komforan, dovoljno udoban i dovoljno dinamican.
Ovo inace nije za pohvalu, ali u njegovom slucaju jeste -imao sam dva udesa, od kojih jedan tezi i tek tad video kakav je ovo tenk od auta.. grede, trap i nista od mehanike/elektronike nije taknuto.. kabinu i da ne pominjem, dok su ostali ucesnici u sudaru bili demolirani i odslepani... zamenio sam ulubljene elemente limarije i popucale plastike i dalje me sluzi kao i prvog dana.
Prilicno je stedljiv, a na iznenadjenje mnogih prilicno startan i brz ..a o famoznom fordovom vesanju i da ne pricam..
..jedini auto koji bih radije uzeo od ovog je tada bila honda accord, ali s obzirom da je polovna kostala 15.000e kada sam ovog uzeo za 9.000 (a i dalje je drasticno skuplja od njega) ipak sam se zadovoljio mondeom.. i bar do danas nisam zazalio:)
[ Zarko Silic @ 19.11.2010. 14:56 ] @
Citat: polke: O pezou i uopste odrzavanju francuza moze se napisati referat, ali najbolja definicija koju sam procitao".. jeste, udobni su i mekani i odusevljen si njim, a onda se nesto pokvari i niko ne zna sta mu je."
Ovo je tacna definicija kojoj treba dodati samo jos jednu malu sitnicu kako bi bila prciznija:
Vecina vlasnika "fancuza" nemaju mnogo koristi od toga sto negde neko ipak zna sta mu je
Citat: x3mer: imao sam dva udesa, od kojih jedan tezi i tek tad video kakav je ovo tenk od auta
Jos uvek je na snazi stara nemacka "auto-poslovica":
"Hvali mali, a vozi se u velikom!"
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|