[ nnn @ 12.08.2007. 17:08 ] @
Pozdrav, moji su dole na moru i upecali su veliko gruja, to je ona zmijolika riba, i zvali su me da pogledam na netu da li neko zna kako se sprema? Hvala |
[ nnn @ 12.08.2007. 17:08 ] @
[ ventura @ 12.08.2007. 18:46 ] @
Pa možeš da spremiš kako hoćeš.... Jegulja se čisti tako što se koža razreže od glave (i oko glave) pa do repa, i onda uhvatiš glavu u jednu ruku, a kožu samo svučeš drugom... Posle toga, možeš kako hoćeš.. Nasečeš na filete i radiš šta god...
Evo ti i par zanimljivih recepata: http://www.gastro.hr/index.php...ora/morska_riba/ugor_na_brudet http://www.gastro.hr/index.php...epti/rostilj/ugor_na_gradelama http://www.gastro.hr/index.php...vna_jela/ugor_s_bijelim_grahom [ jonniebravo @ 13.08.2007. 10:02 ] @
Ugoru je krv toksicna, mora da se obradi dobro termicki, jer je sam otrov termolabilan.
[ fanfon @ 13.08.2007. 10:40 ] @
Pa logicno je da ces ga ispeci ali nista drugacije nego svaku drugu ribu i nece biti nikakvih problema. Ima odlicno meso i mnogo je ukusniji od murine kojoj je slican ali ona je mnogo masnija...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|