[ [REaS0n] @ 13.08.2007. 19:54 ] @
treba da primim jednu manju uplatu iz Hrvatske(manje od 50 evra) pa me zanima koji je najbolji nacin da posiljalac koristi za slanje? |
[ [REaS0n] @ 13.08.2007. 19:54 ] @
[ IvanR. @ 13.08.2007. 21:06 ] @
Western Union... svaka banka podrzava transfer novca na ovaj nacin... Verovatno ima i boljih resenja....
Pozz [ [REaS0n] @ 13.08.2007. 21:15 ] @
kako sam čuo preko wu ne može ispod 50 evra da se šalje plus provozija je prevelika za ovako mali iznos..
[ Nikola M @ 15.08.2007. 02:37 ] @
Pošalji po vozaču autobusa
[ Horvat @ 15.08.2007. 23:44 ] @
evo ti moj savet
ili preko nekog vozaca bus-a ili uzmes 'vako [nije sprdnja] kupis par carapa ,NE OTVORIS IH ,uguras unutra tih 50 e[nadam se da razumes] zapakujes u obicnu kovertu ili preporuceno pismo [ne znam koliko se placa] i posaljes [tj. ovo sve ucini osoba xyz iz kroacke],verovatno ces dobiti papir na kucnu adresu da ti je stigao paket,a mozda ti i direkt dodje na kucnu adresu,ako je 1. slucaj,odes u oznacenu postu i pred ljudima otvoris paket,razdvojis i carape,izvuces 50-ku i stavis u novcanik i odes e,sad,ako nema 50-ke onda pocnes da se svadjas 8) [ [REaS0n] @ 16.08.2007. 00:12 ] @
hvala na odgovorima(posebno ovo za čarapu)
[ Fitiljce @ 16.08.2007. 00:52 ] @
U nekoj obojenoj koverti ili cestitka pa u njoj pare, samo da se ne vidi.
Ma kako god samo ne preko Komercijalne banke. Obozavaju zadrzavati manje iznose (mozda i vece, ko zna). Ja od januara cekam 100 $ i mozda ih nekada docekam. [ ventura @ 16.08.2007. 07:53 ] @
Citat: Horvat: kupis par carapa... Nisam znao da je uobičajeno da ljudi šalju čarape poštom u koverti, pa da to neće privući pažnju... Na kojoj ja planeti živim... [ Slobodan Miskovic @ 16.08.2007. 08:07 ] @
Citat: Ma kako god samo ne preko Komercijalne banke. Obozavaju zadrzavati manje iznose (mozda i vece, ko zna). Slao i primao, bez problema. [ Nemanja Avramović @ 16.08.2007. 12:57 ] @
Takođe.
[ vindic8or @ 16.08.2007. 13:48 ] @
takodje i slao i primao preko komercijalne. vise puta, bez problema.
[ predrag78 @ 16.08.2007. 15:11 ] @
da da preko banke ti je najbolje ali ti niko nije reko troskove za to heheheheh
naime prilikom otvaranja deviznog racuna imaces troskove za otvaranje + ulog ~ 10EUR + imas troskove za primanje novca iz druge drzave 300DIN 3.5-4 EUR tako da ce ti od tih 50 ako neces vise koristiti taj devizni racun ostati neki 35-36 EUR [ Horvat @ 16.08.2007. 16:57 ] @
nisam mislio one plave poslovne koverte [mada bi se i sa time moglo nesto iskompinovati ;)]...vec imas koverte koje bas sluze za "manje pakete" ...odes u postu i pogledas,a mozes i u neku omanju kartonsku kutiju,kako god, u svakom slucaju nebrojeno jeftinije izadje nego slanje preko nekih banaka...
p.s. koristiti na sopstvenu odgovornost,ovo je samo predlog p.p.s. a mozes i par carapa poslati po vozacu busa :D [ Ivan Dimkovic @ 16.08.2007. 17:11 ] @
Citat: odes u oznacenu postu i pred ljudima otvoris paket,razdvojis i carape,izvuces 50-ku i stavis u novcanik i odes e,sad,ako nema 50-ke onda pocnes da se svadjas 8) Koliko je meni poznato, slanje novca u pismu preko postanskog sistema je zabranjeno. Dakle, tim sto pokazujes lovu pred ljudima ti zapravo cinis krsenje zakona pred svedocima - ne znam, nije nesto sto bih radio ipak :) A sto se svadjanja tice - nista od toga, ako ti je neko maznuo lovu u koverti koja je bila poslata preko poste, nemas nikakvo, ali nikakvo pravo zalbe - posto, kao sto sam rekao, si ti taj koji je prekrsio zakon in the first place, i posta cak ima pravo tebe da tuzi za prekrsaj :) E, sad - savet: Za slanje novca iz Hrvatske u Srbiju u tako maloj vrednosti (50 EUR) je najbolje koristiti stari dobri autobus - ili nadji nekog ko ide za Srbiju bilo kojim prevozom i reci mu da ponese kovertu gde bi ga sacekao tvoj primalac u Srbiji na dogovorenom mestu. To je najpametnije i najjeftinije resenje bez ikakvih potencijalnih problema (osim ako osoba koja nosi pare nije lopov, naravno). Wire Transfer, preko SWIFT-a od banke do banke ce da kosta i ne verujem da ce izaci ispod 10 EUR sa obe strane, sto obesmisljava taj vid prenosa novca za takve iznose (50 EUR) - osim ako ti se isplati da platis proviziju od 25% na 50 EUR. Western Union i slicne servise zaboravi - te lihvare koji su 10x grdji od najskupljeg SWIFT prenosa ima smisla koristiti jedino ako saljes novac u sub-saharsku Afriku ili neku slicnu lokaciju gde ne postoji normalna banka koja je u SWIFT sistemu. [ anon7994 @ 16.08.2007. 18:43 ] @
Citat: Fitiljce: Ma kako god samo ne preko Komercijalne banke. Obozavaju zadrzavati manje iznose (mozda i vece, ko zna). Ja od januara cekam 100 $ i mozda ih nekada docekam. Prvi put cujem da je iko imao problema sa slanjem novca preko Komercijalne banke. Ukoliko nisi krsio zakon pa zato ne zele da ti isplate novac, uvek mozes da kontaktiras info centar Narodne banke Srbije koja pomaze pri resavanju bankarskih problema na 0800 11 11 10 (besplatan broj). Za blize informacije http://www.nbs.yu/export/internet/cirilica/15/infocentar.html [ nmaric @ 16.08.2007. 23:13 ] @
Otvorio sam racun u Hypo banci u Srbiji i u Hrvatskoj. Transfer novca sa racuna na racun u okviru Hypo grupe kosta 0,15%, sto je, cini mi se, najpovoljnija gotovo zanemarljiva provizija.
[ Janmix @ 18.08.2007. 20:34 ] @
Nikako nemoj slati pare u koverti... Meni je jedan Hrvat slao 100e u NG cestitci i stigla samo cestitka... Nemas kome da se zalis jer ne mozes da dokazes da je novac bio tu a i krsis zakon slanjem novca u koverti...
Moja preporuka je www.moneybookers.com Free je slanje, rade sve moguce kartice (Visa, MasterCard, Diners, AmEx...), ali domace tipa Dina, Yuba nisam probao... Vrlo lako se sve obavlja. On se registruje sa svojom karticom i posalje ti na tvoj mail. Onda tebi mb ponudi da otvoris nalog i podignes pare... Za 7 dana od dodavanja kartice pare ti se pojave na bankovnom nalogu i kraj. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|