[ vaske71 @ 27.08.2007. 07:21 ] @
Dosta je bilo ljudi vise Bioteck brate ajd sad ozbiljno - da sam na tvom mestu a zavisno od vremenskog perioda kojim ovaj potez mozes da izvedes sakupi jos toliko koliko imas i kupices barem novu makinu - e tu sigurno nemozes pogresiti . Ispricacu ti ukratko na mom primeru i primeru moje j***zovne komsike pa ti sam izvuci zakljucak ko je glup i gramziv a ko pametan i stedljiv Sakupim ja u vremenskom periodu od 5 godina malo vise hrabrosti ( hrabrost = pare ) tacnije 2805 yuroa i odem i kupim Vektru i normalno pocnem lude voznje ovo ono . Makina bato kad stisnes gas imas utisak da dozivljavas pritisak od 3G covece ejjjj ( normalno pre toga sam vozio Stojadinka nambr 101 pa je u odnosu na njega Vectra 2000 u najmanju ruku ko Spejs Satl ) E sad posto mnogo dobro saradujemo sa komsikom odem ja kod nje i uplovim sa mojom novom makinom kroz njeno dvoriste , izadem onako ponosito i idem kroz dvoriste a nosem param oblake - ma nema mi ravnog .Komsika mi cestita na urnebesnoj makini popijemo kaficu levo desno zapricamo se i ona rece da skuplja za kupovinu novog automobila ali kako joj fale jos dosta para . Tako prode neko vreme od 365 dana ( u meduvremenu moja makina od silne dobre voznje profesionalnog vozaca a moje malenkosti dozivi Infarkt i ja joj ulozim jos 600 yuroa iznerviram se i prodam je normalno po obicaju sa mojim gubitkom od 1000 yuroa i kupim Opel kadet limuzinu 1300 ccm za 2100 yuroa sa kud i kamo mladim godistem ocuvana ko da je sad izasla iz prodavnice jer je vozio prvi vlasni najvise 80 km/h zbog toga sto je imao nedaj boze nikom na auto putu pa se veoma plasio brzine . Kadet i sada vozim ali pazljivo i usput se pokazao 50 puta bolja od Vectre narocito po potrosnji ) Ali da ne duzim komsika da ucesce tj taj novac koji je imala i uzme kredit i dotera kuci glanc novi Sevrolet onaj mali ne znam kako se zove .Dakle novo bato jos ga musica nije ukakila i dogovorimo se mi da idemo makinama u obliznju banju 40 km od mog grada . Dakle auto put bato sisa riba ispred mene 140 km/h JBT jedva je pratim . Kad smo se odvojili od auto puta i uputili se prema banji po onim krivinama a na 30 do 50 metara krivina - ode ona nema shanse da je stignem jer se zanosim ko bumbar kroz uragan ! Ali bili tamo kupali se zezali itd vratimo se kuci uzmem olovku i papirus u ruke i sracunam matematiku i odnos potrosnje goriva - sramotno al istinito 1: 2,2 ili prevedeno ja trosim vise nego duplo od nje Moja potrosnja je 8 litara naseg sugavog supera na 100 km po ravnom a na otvorenom bogom danom putu a njena 3 ,5 litara bezolovnog . Uz to ja sam 1300 ccm a ona 1400 ccm dakle jaca je od mene za 2,3 APN 4 Tomosa a potrosnja 2 puta manja eeeeejjjjjjjj bato novo je novo staro staro pa ga mozes kititi ko novogodisnju jelku ! E sad bi i ja napravio potez kao i ona ali cvrc bato , nikad ne mogu dobiti ni priblizno kes koji sam dao a ona ce ga jos 2 godine otplatiti skroz i imati opet novo auto a moje ce za dve godine biti vec matoro oooooo oooooo ! Samo novo bato kad vec imas toliko bolje idi peske grickaj nokte i nadaj se da ces jednog lepog dana tvoja pozadina biti smestena na sediste na koje ces ti prvi sesti ! I toliko sam imao da kazem o tome ! Pozdrav i ziv bio kako god odlucio ! |