[ hiperbolicki paraboloid @ 03.09.2007. 21:56 ] @
| Da li je moguce sa srpskom (da ne kazem YU) vozackom dozvolom i automobilom registrovanim u Srbiji izaci iz zemlje sa hrvatskim pasosem (adresa prebivalista u Srbiji !!!), i da li sa tim dokumentima mogu ne smetano da vozim u Hrvatskoj i u EU? |
[ Vole Domu @ 03.09.2007. 22:14 ] @
ne,
treba ti medjunarodna vozacka
nisam siguran ali mislim da cak i hrvatim treba medjunarodna
jer jos nisu usli u EU
[ hiperbolicki paraboloid @ 04.09.2007. 00:02 ] @
Ne, ne, to je OK. Medjunarodna dozvola, na nju sam mislio, nisam se dobro izrazio.
Ali poenta mog pitanja je trebala da bude da li je problem to sto je auto sa srpskim tablicama, medjunarodna dozvola izdata u SRBIJI (na osnovu YU dozvole), a pasos HRVATSKI.
Hocu reci da li mogu da normalno vozim u inostranstvu sa ta dva dokumenta (dozvola i pasos) razlicitih drzava?
Da napomenem da mi se sve vodi na istoj adresi - mom prebivalistu u Srbiji.
[ Pneos @ 04.09.2007. 14:53 ] @
Svakako ponesi i srpske dokumente za slucaj da te legitimisu u nekoj trecoj zemlji.
[ hiperbolicki paraboloid @ 04.09.2007. 15:52 ] @
Citat: Pneos: Svakako ponesi i srpske dokumente za slucaj da te legitimisu u nekoj trecoj zemlji.
A to sto nemam vizu u srpskom pasosu? Zbog toga i planiram da idem sa hrvatskom putovnicom.
[ Pneos @ 04.09.2007. 16:07 ] @
ne to nema veze. Npr. ako te zaustavi Austrianac on bi se mogao upitati zasto "Hrvat" vozi srpska kola. Medjutim, dovoljno je da mu dokazes da si rezident i u Srbiji i onda imas pravo da vozis i srpska kola.
Znaci moze se upravljati kolima onih tablica ciji si rezident.
[ hiperbolicki paraboloid @ 04.09.2007. 16:44 ] @
Odlicno ako je tako.
Hvala na pomoci.
[ Sergio Mrav @ 13.09.2007. 17:45 ] @
Ja sam isao za Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku sa hrvatskim pasosem i srpskim tablama na moje ime i nije bilo nikakvih problema. Zbog Bugarske sam izvadio i medjunarodnu dozvolu.
[ Deep|Blue @ 14.09.2007. 15:33 ] @
ako nije tvoje treba ti i medjunarodno punomocje za upravljanje vozilom.
a sto se tice srpskih dokumenata, u biti ne bi trebalo da ti ih traze, jedino nasi panduri na izlazu iz srbije.
[ Sergio Mrav @ 15.09.2007. 12:07 ] @
Istina, samo kad se izlazi iz zemlje ovi nasi nekada traze nekada ne traze srpski pasos.
[ bilax @ 01.10.2007. 09:00 ] @
Ja sam isao prosle godine u Grcku sa hrvatskim pasosem i yu medjunarodnom i nisam imao nikakvih problema ali sam poneo i yu pasos, i ko sto je Deep Blue rekao jedino su ga trazili nasi na izlasku iz Srbije. Kola su bila registrovana u Srbiji, ali me zanima da li je moguce voziti sa hrvatskim pasosem i srpskom vozackom kola sa stranim tablicama npr.nemackim po Srbiji ima li neko iskustva sa tim, ili mi treba hrvatska vozacka???
[ M.Jovanovic @ 01.10.2007. 15:37 ] @
bilax, mislim da je za voznju po Srbiji dovoljna i srbijanska vozacka, ali i to da su svi papiri od auta iskljucivo na tvoje ime.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|