[ igor r @ 14.09.2007. 21:19 ] @
| ugradio sam plin u vozilo prije 4 mjeseca LOVATO, i sve je bilo ok, potrosnja se kretala 11 litara u prosjeku,8.5 otvorena 13.3 po gradu,ali u poslednja dva sipanja se popela za 20%.Zna li neko u cemu je stvar, da li moze da bude zbog nesto nizih temperatura,ili je u pitanju neki kvar |
[ svsavic @ 14.09.2007. 21:31 ] @
Proveri: filter za vazduh i gas, smešu i propusnost gasne instalacije, ili je do kvaliteta gasa
[ kundak @ 14.09.2007. 21:36 ] @
Pošto si ugradio pre 4 meseca nema potrebe da gledaš filtere u tvom uređaju samo proveri filter za vazduh, kablove i svećice jer to sve mora da funkcioniše super. A od svake desete cisterne gasa jedna je jako lošeg kvaliteta pa i to može biti razlog. Potroši to što si sipao i promeni pumpu pa ponovo izmeri potrošnju.
A nešto mi je jako puno to 13.3 po gradu, jel to kombi.
[ igor r @ 14.09.2007. 22:00 ] @
radi se o BMW 318i 83KW,a sto se tice pumpi sipao sam na dvije razlicite i potrosnja je i dalje visoka,sada oko 9.5 litara otvorene i 14.5 grada ali i benzina mi je uvjek trosio 8 otv. 12.5grad a filter za zrak sam promijenio prije 2 mijeseca.Sta da radim?
[Ovu poruku je menjao igor r dana 14.09.2007. u 23:15 GMT+1]
[ kundak @ 14.09.2007. 22:17 ] @
Možda ti emulator nije dobro podešen jer vidim da je indžekšn ali ako nisi radio u pravom servisu ,ne verujem da bi takav propust napravili u ovlašćenom servisu.
U principu nema šta drugo osim onog što sam ti naveo ako negde curi na instalaciji to se proveri sapunicom a i pobeli instalacija na tom mestu gde je loš spoj. Mislim da ovim ne treba da se opterećuješ i proveri sve što sam ti rekao, bitno je da svaka od onih stavki dobro funkcioniše.
E pa da imaš na crevu onaj ventil pa malo zavrni sve dok ne počne da ga davi, a onda malo vrati jer mora lepo da prima gas. Na isparivaču imaš još jedan ventil to ti je za ler gas pa i njega podesi da motor lepo i mirno radi.
[ igor r @ 14.09.2007. 22:32 ] @
ok provjerit cu sve to pa cu ti javit kako sve to funkcionise u svakom slucaju ti hvala na korisnim savijetima a mislim da je u pitanju curenje jer mi je izlazna cijev iz plovka malo pobijelila na sastavu a ja sam mislio da je od sapunice ili da je oksidacija.
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 14.09.2007. 23:02 ] @
Citat: igor r: ugradio sam plin u vozilo prije 4 mjeseca LOVATO, i sve je bilo ok, potrosnja se kretala 11 litara u prosjeku,8.5 otvorena 13.3 po gradu,ali u poslednja dva sipanja se popela za 20%.Zna li neko u cemu je stvar, da li moze da bude zbog nesto nizih temperatura,ili je u pitanju neki kvar
Ma opusti se, to ti je normalna potrosnja za taj auto.. Pogotovu ako kazes da je pre trosio 12.5 benzina a sad oko 14 plina.. Savrseno je normalno da potrosnja plina bude 10-20% veca.. Naravno da je zbog nizih temperatura a tek ces da vidis kad temperatura bude oko nule.. pogotovu ako vozis na kracim relacijama jer ce dosta voznje biti pod automatskim sauhom a to osetno povecava potrosnju... pozz
[ igor r @ 15.09.2007. 12:56 ] @
meni nije jasno zasto se potrosnja tako naglo promijenila kada je u zadnjih 5000 km uvijek bila 13.3grad i 8.6otvorena,a sto se tice automatskog sauga kakve on veze ima u otvorenoj voznji kada je relacija 100km o vise.
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 15.09.2007. 18:11 ] @
Pa lepo ti objasnih da je 99% zato sto su bile nize temperature... a isto tako lepo napomenuh da automatski sauh posebno utice na potrosnju pri kracim relacijama (citaj voznja po gradu)..
[ stsung @ 15.09.2007. 19:47 ] @
Pozd.
Moguce je da je zbog kvaliteta plina. Ja bash danas sipam, nisam puno preshao, kad ono ispade za to malo shto sam preshao da mi je potroshnja bila 17 litara, a normalno je 10.5.
Svako dobro.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|