[ mmix @ 18.09.2007. 20:14 ] @
| Planiram da kupim neki auto od ovih "na ime kupca, placena carina i PDV"
Ono sto mene interesuje (na stranu tehnicka ispravnost) je sta moram da budem siguran da sam uzeo od prodavca od papira sto ce mi trebati da auto registrujem na svoje ime? |
[ lancia88 @ 18.09.2007. 21:56 ] @
Pozdrav,
znaju oni sve sta teba, za to se ne sekiraj. Jos nisam video u zadnje vreme da neko nije dobio sve papire sa carinjenja kad pazari sistemom "kljuc u ruke".
[ BigFoot @ 18.09.2007. 22:00 ] @
Ja sam u sličnoj situaciji. Mislim da što se tiče papira, nema problema i prevara. To placevi rade rutinski i korektno.
Mene zanima kolika je nepovoljnost kupovine auta koji je bio dostavno vozilo, a ovde su mu ubacili zadnju klupu, mora li da se atestira kao putničko vozilo i koliko to košta? Zašto svi izbegavaju belu boju, kad osim nje postoje i druge boje sa istim (ne)kvalitetom, tj. nisu metalik?
[ mmix @ 19.09.2007. 15:33 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,
znaju oni sve sta teba, za to se ne sekiraj. Jos nisam video u zadnje vreme da neko nije dobio sve papire sa carinjenja kad pazari sistemom "kljuc u ruke".
Ne sekiram se da oni znaju ;), fora je sto ja ne znam. Nije da mislim da hoce da me prevare ili nesto oko toga, nego ako kupim auto par stotina km od Beograda pa ispadne da je nesto zaboravljeno moram opet da jurim coveka i da se vozim do tamo. Dakle pitanje i dalje stoji...
[ lancia88 @ 19.09.2007. 16:28 ] @
Pozdrav,
pa, potrebna je dokumentacija o vozilu (za SUP treba samo saobracajna, za carinu i ostatak, knjizica odrzavanja itd. ako ces smajnivati osnovicu), potreban je dokaz o vlasnistvu prodavca i kupoprodajni dokument a to je vec svasta, zavisno od drzave odakle dolazi vozilo, potrebne su tablice ili to nekako drugacije resavas (odjava, COL itd.). Eto, sad me jos zanima kako ces razaznati iz svega toga sta je sta...:)
[ mmix @ 21.09.2007. 18:42 ] @
Cek, mislim da se nismo razumeli, ne planiram ja da uvozim sam auto, hocu da kupim od uvoznika, znaci on je vec platio carinu i PDV. Mene interesuje kad oteram auto na tehcniki i dobijem potvrdu i odem u SUP i kazem dobar dan hocu da registrujem ovaj auto, a oni kazu daj to, to i to... E sad sta je to, to i to :)
[ lancia88 @ 21.09.2007. 21:34 ] @
Pozdrav,
aaa, pa u tom slucaju - sve ovo sto sam naveo :)
Salim se, na to sto sam naveo dodaj i carinsku deklaraciju, carinski racun (obracun troskova) i izjavu o tome kako je uslo vozilo u zemlju.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.