[ Tyler Durdan @ 20.09.2007. 08:40 ] @
Pozdrav svima. Kolege forumaši, imam jednu mozgalicu, potrebna mi je vaša pomoć. Evo o čemu se radi: Vršio bih usluge web dizajna. Poučen sopstvenim iskustvom, ali iskustvima drugih, odlučio sam da naplaćujem ovu uslugu svojim klijentima iz dva (2) dela: I deo – Avansni. Odmah po potpisivanju ugovora. Hteo bih da to bude iznos od 50% ukupne cene ili neki fiksni iznos. II deo – nakon završetka posla, postavljanja prezentacije. Svrha ovoga je obavezivanje klijenata na „vernost“, jer se vrlo često dešava da klijent odustaje u kasnim fazama posla, bez ikakvog objašnjenja i razloga. Sa časnim izuzecima, naravno. Hteo bih da zaštitim i sebe i klijenta. Moj pravi problem je tehička „izvedba“ cele stvari. 1. Kako napraviti fakture (predračune)? Kako I deo (avansni), a kako II deo? 2. Za fizička lica, predračun izgeda isto? Napominjem da bih sve ovo definisao ugovorom. Uslove, avans i sve detalje. Nacrt predračuna, u excel formatu, prikacen je uz post. Bio bih veoma zahvalan ako bi ste mogli da ispravite u ovaj fajl i okačite ga uz mail, u dve verzije: za I, avansni deo i II deo. Ako je to problem, bar objasnite u postu. Publikovaću sve pristigle mailove. mail adresa je [email protected] Hvala svima, nadam se da nisam previše zahtevan. I really need the help. Verujem da će koristiti i drugima. Veliki pozdrav! [Ovu poruku je menjao Tyler Durdan dana 20.09.2007. u 15:40 GMT+1] |