[ fanfon @ 13.10.2007. 19:08 ] @
Jedno pitanje. Vozis motor i skrivis saobracajni udes gde ste ti i suvozac prosli sa laksim telesnim povredama(sudarite se sa automobilom). U krvi imas 0.5 promila alkohola. Da li se oduzima dozvola i koja? Ima li veze da li je u pitanju motor preko 50 kubika ili bicikl sa motorom do 50? Da li se odredba u zakonu tumaci da vozac sme imati 0.5 promila ili do 0.5 promila(0.49 maksimum)?
[ hakinen @ 13.10.2007. 19:30 ] @
Ne znam kako bese po novom zakonu, al negde sam cuo da profesionalni vozaci, i vozaci do 21 godine nesmeju da imaju nista u krvi, znaci 00! A ostali do 0,5 promila!
Pa ako je skuter ne znam dal mogu da ti oduzmu dozvolu, ali ako imas polozeno za "A" a vozio si motor od 125 kubika recimo, onda mogu da ti oduzmu dozvolu!
toliko od mene, javice se sigurno neko ko zna vise!
[ StORM48 @ 13.10.2007. 23:30 ] @
Ha!
Pa oduzima se dozvola, a ne kategorije. Ako Ti oduzmu, ode Ti roze kartonĨe.

Pozdrav
[ Svrco1 @ 13.10.2007. 23:49 ] @
Nemora da ti se oduzme dozvola jer si imao 0.5 promila, sve ti zavisi od sudije sta te rebne! Sledi ti sigurno novcana kazna zbog ugrozavanja bezbednosti saobracaja, a ako ti uz to i oduzme dozvolu to ce biti kategorija sa kojom si prekrsaj nacinio! Novi zakon nije jos na snazi, tako da sve sto pise u njemu se tebi ne racuna.
Pozdrav