[ spartak @ 17.10.2007. 08:44 ] @
Kodeks ponasanja ukljucuje i "sklanjanje sa puta" direktorima cija lica treba da budu objavljena na fotografijama da bi svi naucili da im se sklanjaju na hodniku i u liftu

http://www.turizmologija.net/j...nja-prema-direktorima-t61.html
[ Ivan Dimkovic @ 17.10.2007. 09:09 ] @
Hahaha prejako - "sklanjanje sa puta" :-)

Sto bi Mel Brooks rekao - "It's good to be a king"
[ Miroslav Jeftić @ 17.10.2007. 09:30 ] @
Čoveče, ovo je previše čak i za Srbiju, ali ovde je izgleda sve moguće.
[ hecky @ 17.10.2007. 09:32 ] @
Procitajte pazljivo...

Primeticete ko su potpisnici i da su pravo prvenstva i oslobodili put, izmakli se ili zastali pod navodnicima (hint: ironija).

To je "sprdnja" od strane sindikata na Clan 15 Kodeksa Ponasanja.

U prevodu: Ako hocete da se klanjamo direktorima, ima da izlepite njihove fotografije i imena po svim poslovnim prostorijama JAT-a, kako bi ih mogli nedvosmisleno prepoznati. Dok to ne uradite, mi cemo da radimo kako hocemo .
[ Miroslav Jeftić @ 17.10.2007. 09:42 ] @
Ne bih rekao da je to ironija. Ti navodnici su tu (po meni) jer se citira taj član 15 pravilnika.
[ vlada01us @ 17.10.2007. 09:50 ] @
E da, ali ima i drugo pitanje. Kako bi ste vi postupili da vam u susret ide direktor, vlasnik firme... Da li bi se vi pomerili, ili bi cekali njega da to uradi? Mislim da bi, bar kad sam ja u pitanju, on imao "pravo prvenstva".
[ Ivan Dimkovic @ 17.10.2007. 09:54 ] @
To je stvar bontona i opste kulture, ali insistirati na pomeranju i slicnim glupostima je za Riplija :)
[ Slobodan Miskovic @ 17.10.2007. 09:56 ] @
Sve u svemu lepo je biti sef. :)
[ vlada01us @ 17.10.2007. 10:01 ] @
Citat:
To je stvar bontona i opste kulture, ali insistirati na pomeranju i slicnim glupostima je za Riplija :)

Znajuci dosta Jat-ovaca, kao i Suport-ovaca, nije daleko od istine da im je jedno ovakvo uputstvo i neophodno.
[ spartak @ 17.10.2007. 12:12 ] @
Pazi,

ja mogu da zamislim otpor ljudi u JAT prema rukovodstvu pogotovo najvisem koje se redovno postavlja posle izbora iz raznih politickih tabora. Verovatno ih dozivljavaju kao uljeze koji dolaze tu da iz iteracije u iteraciju rasparcavaju tu firmu u kojoj neki od ovih sto treba da se sklanjaju rade i po 25+ godina.

Ako je ovo stvarno sadrzaj tog kodeksa koji je zvanican dokument, onda ce pomoci tom narodu koji ima otpor da predje u mrznju.
[ vlada01us @ 17.10.2007. 12:50 ] @
Jeste, u pravu si. Rukovodstvo je obicna pljackaska banda. To stoji. Ali, I to veliko ali. Ti sto rade tamo preko 20god. nista nisu bolji. Seti se samo prvih sankcija. Poslednji let iz Singapura. Pa ti "radnici", su tada napunili avion svojim televizorima(tada su se "uvozili" iz delova), a putnici nisu imali mesta! Hahaha, ma strasno! Morao Jat da trazi specijalnu dozvolu da salje drugi avion po ljude. I nikom nista, jer i tadasnje, kao i sadasnje rukovodstvo samo gleda da ucari sto vise moze. Da ne pominjem razne druge malverzacije i sitne i krupne koje su svi cinili, od najprostijeg radnika do direktora. Zato i radnici nemaju postovanja prema njima. I zato je mozda i potrebno ovakvo uputstvo. Jer riba smrdi od glave, al' se cisti od repa. Kao sto @Slobodan Miskovic rece,
Citat:
Sve u svemu lepo je biti sef. :)
[ Ivan Dimkovic @ 17.10.2007. 13:36 ] @
Ma to se JAT-ovci spremaju za dovodjenje ekipe iz Air India-e ili Aeroflot-a (u zavisnosti ko ih od ove 2 firme kupi) - pa da se iznenade novi vlasnici kako radnici salutiraju kad ih vide :)
[ spartak @ 17.10.2007. 19:26 ] @
Pre bih rekao da neke "Veljine", "Seljine" ili "Keljnine" kadrove niko ne zarezuje 2% pa su resili to da formalizuju. Da se zna ko je vlas'!