[ COMI_COMI @ 26.10.2007. 14:33 ] @
posto me je oduvek nerviralo da guram kolica za bebe po parku ja sam nesto razmisljo i odlucio da napravim kolica na motor za brata ili sestru ne znam jos (saznacu za mesec 2) i lepo sednem na klupu a n se voza napred nazad
misleo sam da nadjem neki mini akumulator i el.motor i preko nekog kaisa pvezem na zatnje tockice al imam nekoliko problema
1 kako da smanjim broj obrtaja jer nebi da kolica idu 50km/h nego 0,3-4m/s
2 kako da napravim skretanje tj kako da napravim da kolica mogu da skrecu levo-desn
3 kako da naprvim upravljanje posto mi neide eletronika(da napravim na daljinski) misle sam da uzmem neki sto tanje mnogozilno kablo od jedno 5-10m a na kraju da postavim nekoliko prekidaca i tako da upravljam (napred-nazad,levo-desno)
[ supermario @ 26.10.2007. 15:06 ] @
Ma brate mani se ti toga..., zamoli nekoga od ukucana da pazi na bebu..., nije to pos'o za tebe...!
[ skymobile @ 26.10.2007. 18:47 ] @
Pravac biseri
[ zlacarobnica @ 26.10.2007. 19:37 ] @
Molim te ,zaboga , ne radi to!!
[ tahuti @ 26.10.2007. 20:19 ] @
Pogledaj electric scooters
[ acaradio @ 26.10.2007. 21:06 ] @
Born To Be Wild !

[ Fitiljce @ 27.10.2007. 01:33 ] @
Skoro sam gledala na Hr tv neki klinci patentirali svoje izume i bas jedan od njih patentirao kolica na daljinsko upravljanje sa grijacima da bebi nije zima.

Samo sam pomislila da svoje dijete nikada ne bih stavila u ta kolica.
[ barakuda111 @ 27.10.2007. 10:59 ] @
Kod nas u Rumi su nekad na centar dolazili ljudi sa malim kartinzima i naplacivali klincima da se vozikaju. Bilo ih je raznih oblika (pravi mali automobilcici, dzipovi, traktorcici.... Obosava sam u tome da se vozam kad sam imao 6,7 godina. Islo je neverovatno sporo imas normalno volan, pedalu za gas. Najbolje da se nezezas da ti pravis neko kupis jedan takav. http://www.morgancycle.com/images/hp-bot.jpg
http://www.danburysportscentre.co.uk/images/gokart.jpg

Nemogu da nadjem sliku kako je tacno izgledalo. Ovi na ovim linkovima su smesni, bezveze, kako je ono dobro izgledalo.

Samo da dodam da su ti kartinzi predvidjeni za decu preko 5 godina.
[ Majstor Duja @ 27.10.2007. 13:28 ] @
@COMI_COMI:

uzmi dva psa marke SIBIRSKI HASKI ili ALASKI MALAMUT, oni su predvidjeni da vuku nesto - zakaci ih za kolica i pusti da se shetajupo parku a ti zevaj okolo...

Mislim, sta reci - cime se sve ljudi bave....?
[ cozmo_im @ 27.10.2007. 14:05 ] @
Citat:
COMI_COMI: posto me je oduvek nerviralo da guram kolica za bebe po parku ja sam nesto razmisljo i odlucio da napravim kolica na motor za brata ili sestru ne znam jos (saznacu za mesec 2) i lepo sednem na klupu a n se voza napred nazad
misleo sam da nadjem neki mini akumulator i el.motor i preko nekog kaisa pvezem na zatnje tockice al imam nekoliko problema

Nemoj nista da budzis i pravis nesto sto je apsolutno nebezbedno za decu.

Lepo odes u radnju koja prodaje Peg Perego kolica i izaberes ona na elektricni pogon:

http://www.pegperego.co.yu/decija-kolica/dinamico-kolica.html
[ Horvat @ 27.10.2007. 14:56 ] @
hahahaha kako ste se svi napalili ,liku prva poruka,verovatno vas zjbava :D:D:D
[ Majstor Duja @ 27.10.2007. 16:28 ] @
Citat:
Horvat: hahahaha kako ste se svi napalili ,liku prva poruka,verovatno vas zjbava

Ma jok, ovo je potpuno ozbiljno...i od nacionalnog interesa...
[ COMI_COMI @ 28.10.2007. 16:35 ] @
ma nezezam se ozbiljno ocu da napravim ovako nesto samo sto cu ako nebude bilo bezbedno umesto beba vozikati djakove sa paprikama i krompirima od pijaca do kuce
[ acaradio @ 28.10.2007. 16:54 ] @
Citat:
COMI_COMI: ako nebude bilo bezbedno umesto beba vozikati djakove sa paprikama i krompirima od pijaca do kuce

Kada se sad nisam izvrnuo sa stolice...hahahahaha...bravo, majstore !
"Ako ne moze za bebe, daj da metnemo neki krompir"...odlicno
[ apex @ 28.10.2007. 17:05 ] @
Citat:
2 kako da napravim skretanje tj kako da napravim da kolica mogu da skrecu levo-desn

Skines diferencijal sa nekih kola i privaris za kolica :)
[ Majstor Duja @ 30.10.2007. 08:12 ] @
Citat:
apex: Skines diferencijal sa nekih kola i privaris za kolica :)

ZAsto bi to radio kad moze da navari kolica na gradski bus i to od napred pa da mu se dete voza po ceo dan....dzaba!
[ ctrl alt del @ 30.10.2007. 08:33 ] @
Citat:
COMI_COMI: ma nezezam se ozbiljno ocu da napravim ovako nesto samo sto cu ako nebude bilo bezbedno umesto beba vozikati djakove sa paprikama i krompirima od pijaca do kuce

Onda planiraj reduktor i ojačaj vešanje... Jel imaš C kategoriju?
[ Alexxandar @ 31.10.2007. 10:15 ] @
E zbog ovakvih tema madzone baaaaš rula :D :D :D
Evo jednog alternativnog rešenja problema

Inače mislim da je ova tema prikladnija forumu Elektronika :D