[ bobetko_001 @ 26.10.2007. 22:55 ] @
Posedujem yugo floridu 1.4 (1993 god.). Pre neki dan na povratku sa puta primetim da mi se lampica za
ulje upalila, i pomislio sam da samo treba da dolijem ulje. Medjutim kada sam podigao haubu, haos na sve strane.
Ulje po celom motoru, a cepa za ulje nigde. Mislio sam da prethodni put verovatno nisam dobro stavio cep za ulje, i iz tog
razloga kupim novo ulje, cep i lepo to sipam u auto, proverim hiljadu puta da sam dobro postavio cep, operem motor. Proverim gasove na auspuhu, sve OK, na meracu ulja nema duvanja, i rekoh verovatno sam stvarno zaboravio da dobro stavim cep. Medjutim juce, isto mi se se to dogodi na putu. Upali se lampica, stadoh, a pod haubom haos, i cepa naravno nigde. A presao sam svega 30km. Pomagajte. Sta je uzrok izletanju cepa?
[ Doberman @ 26.10.2007. 23:34 ] @
Vrlo verovatno vam se zapusilo crevo ili onaj zicani filter za iber lauf proverite to ili dajte nekom majstoru da
proveri .Nadam se da ce ovo da pomogne.
Pozz
[ ilicdarko @ 25.11.2007. 14:16 ] @
Na zastavinim vozilima je velik problem loseg zaptivanja cepa za nalivanje ulja. Prvo skini crevo od oduske motora i proveri da nije zacepljeno ono ili aluminijumski deo na bloku motora ali sumnjam jer bi pre izbio semeringe da je to. Jedini kupi nov cep i neces imati problema
Pozdrav od DOKTORA.