[ aihua @ 01.11.2007. 08:16 ] @
Zbog cega nasi ljudi pljuju po svemu sto je kinesko? Cemu tolika netrpeljivost? I da li je to mozda zato sto smo nekako postali u sustini rasisitcki narod, mada kazemo da nismo. Mi smo u svemu najbolji, uvek najpametniji. Da niste mozda svi vi koji mrzite Kineze bili u nekoj kineskoj zemlji, pa doziveli neku neprijatnost, mozda bas rasizam sa 'zute' strane? Namerno necu da kazem u Kini, jer njih ima svuda - a ima i nas Srba. Pa i nas ne vole. Cak ni u Kini. A toliko smo slicni! I prave se da ne znaju gde smo i ko smo. Nije ni cudo sta sve dozivljavaju ovi koji su dosli kod nas; dosli su da bude dobro i nama i njima. Vecina naroda u Srbiji isla bi i gola i bosa da nije jadnih kineskih trgovaca koji su bili toliko naivni da dodju u Srbiju, a mozda su ih kod nas poslali po kazni. Odakle bi vecina nas rado pobegla uprkos velikom srboljublju , pa cak i u Kinu, da moze, kad bi samo imali pojma kakva je to grdosija koja stalno raste. A mi smo prema njoj kao mrav prema slonu. Da bi mogli da imate misljenje o necemu treba prvo to da upoznate. E, tek onda mozete da pljujete, ako vam se to nesto ne svidja. Ali, pljuvanje nije pristojno, to uce i Kineze, koji su 'cool' ljudi (oni normalni, naravno). Bas 'cool': mrtvi-'ladni, opusteni; umeju da postoje, ne rade nista suvisno, nista sto nije prirodno. Zato su i opstali vec vise od pet milenijuma, a nama preti Tarabiceva 'kruska'. Najcesce prezime medju Kinezima je Li (da, bas ono od Brus Lija), a 'li' znaci i sljiva ali bogami i kruska; zavisi kako se napise, a sljiva je simbol Srbije. Lijev 'li' je sljiva. Mozda je Tarabic kao vidovit pogresno preveo ta dva 'li'-ja pa je ispalo: bicemo svi pod kruskom/sljivom jel' da, tj. pod Kinezima. Zato, dragi moji Srbi i Srpkinje, braco i sestre, bilo bi vam pametnije da kao celi beli svet (samo u SAD moze debelo da se zaradi kao nastavnik mandarinskog kineskog, danas mladi Japanci uce kineski, Samsung i Hyundai Korejanci su 'opseli' sve kineske metropole, da ne nabrajam dalje) POCNITE DA UCITE PUTONGHUA, pratite svetske trendove, ne samo amerske pikanterije o Andzelinu Dzoli, Paris Hilton i slicnim nebulozama. Ne bijte ih i ne pljujte po njima - nadjite medju nasim Kinezima prijatelje, budite dobri prema njima, isplatice se to vasoj deci. Ili ce Srbija opet da bude poslednja i u tome?! P.S. (A to sto je nasa sarmantna voditeljka konstatovala da ce mali da bude popularniji u Kini od starog Zivojinovica - tesko, cela Azija slusa mlade kineske pop-zvezde). |