[ rankulja @ 02.11.2007. 11:57 ] @
Kao sto naziv govori. Znate li neke kladionicarske sajtove na kojima se nalaze ankete vezane za kladionicu. Neverujem u dojave i nekako su mi ankete najsigurnije sto se tice kladjenja. |
[ rankulja @ 02.11.2007. 11:57 ] @
[ Floyd @ 02.11.2007. 14:38 ] @
kakve ankete?
[ rankulja @ 02.11.2007. 15:04 ] @
Mislio sam na ankete na primer:
Sta ce biti na derbiju Zvezda - Partizan 1 x 2 i pored svakog broja ima dugme koje stisnemo. Kada odgovorimo sa strane imaju rezultati i vidimo koliko njih je glasalo da ce biti x, koliko da ce biti 1, a koliko da ce biti 2. [ Floyd @ 02.11.2007. 15:29 ] @
a tooo....ne znam zaista, ali mislim da ti ne bi puno pomoglo da pogodish sta ce se desiti
samo moje skromno mishljenje... srecno [ fanfon @ 02.11.2007. 17:09 ] @
Pa tek te ankete nisu relevantne. Dodje 5 zvezdasa i glasa i naspram toga 30 partizanovaca. Kako to moze biti realno...
[ Alexa01 @ 02.11.2007. 18:49 ] @
U pravu su ljudi, to uopste nije relevantno, ali bilo bi dobro recimo kad bi neko postavio link ka nekom sajtu koji se bavi kladjenjem, a koji ima neke preporuke za kladjenje, nesto poput nekih ranijih casopisa i TV emisija koji su davali prognoze nekih utakmica i to u tri rublike ako se dobro secam, ZICER, REALNO i MOGUCE. Ni ovo naravno nije mnogo sigurnije, ali su preporuke davali ljudi koji se nesto vise razumeju u te stvari. Posluzilo bi, recimo, u potvrdjivanju onoga sto si i sam hteo da odigras. Recimo dvoumis se izmedju ove i one utakmice i onda vidis da su jednu od njih na tom i tom sajtu preporucili kao "zicer" ili "realno" i olaksas sebi izbor.
Posto nisam bas nesto posebno vest sa kladjenjem, a ne pratim mnogo ni fudbal, jedno vreme me je drzala ideja da nekome platim da umesto mene izvuce neke parove koji bi trebali da skoro sigurno dodju, a ako prodju, da dobije jos koji procenat. Nesto kao jedan ima znanje, ali nema para da to realizuje, a drugi ima para, ali ne zna kako da to realizuje. Samo nisam siguran kako bi i ova opcija prosla. Pozdrav. [ rankulja @ 02.11.2007. 22:36 ] @
Ali naprimer igraju neki manje poznati timovi i niko nema koristi da glasa za neki od ta 2 kluba. Npr. Blšany - Brno.
Ili naprimer anketa za juventus-inter. Vecina ili skoro svi ce da glasaju kako misle jer malo je onih koji su izbirljivi sto se tice stranih timova. Evo ja sam nasao sajt sa anketom, inace sajt je tek poceo sa radom i mnogo je dobar i ima jedna anketa po kolu. Samo je mana sto ima mnogo malo posetilaca sajta posto je sajt nov i malo je njih culo za njega. Evo adrese sajta http://fcgool.com/site/. To je bas ono sto sam trazio ali je lose to sto malo njih glasa pa bih zamolio vas ko zna neki takav sajt pa neka postavi adresu ovde. Pozz [ rajco @ 02.11.2007. 22:38 ] @
Citat: Alexa01: Posto nisam bas nesto posebno vest sa kladjenjem, a ne pratim mnogo ni fudbal, jedno vreme me je drzala ideja da nekome platim da umesto mene izvuce neke parove koji bi trebali da skoro sigurno dodju, a ako prodju, da dobije jos koji procenat. Nesto kao jedan ima znanje, ali nema para da to realizuje, a drugi ima para, ali ne zna kako da to realizuje. Ha ha, zar mislis da to dvoje ide jedno sa drugim. Da uspesno tipuje onda bi najverovatnije imao i pare. Citat: Alexa01: Samo nisam siguran kako bi i ova opcija prosla. Evo ja cu ti reci sa 100% tacnoscu: Ti:bez para On:bez para Ti:sa znanjem On:bez znanja [ fanfon @ 03.11.2007. 00:02 ] @
Meni su najjadniji likovi koji mailom spamuju o tzv. tipovima sa 90% uspesnosti. Pa da su tako uspesni vec bi se obogatili, a ne bi prodavali maglu onima koji padnu na to. Ali, to je i cilj. Reklama cuda cini...
[ Alexa01 @ 03.11.2007. 17:21 ] @
@ rajco
To si lepo primetio, ali ja mislim da bi dosta njih moglo da uzima po koju kintu za neki sitan trosak, koji ponekad i ne ispadne bas tako sitan, samo da igraju malo pametnije. Vecina (da ne kazem skoro svi) ljudi koje ja poznajem prave kvote lupam 20 ili 50, a daju 100 - 200 kinti i ocekuju da prodju. Mislim, moze to ali jaaako tesko. Hocu da kazem da likovi ili gadjaju vece kvote ili igraju puno utakmica, a uloze malo para i onda ocekuju dobitak. Zasto recimo ne izvuci cetiri para koja bi "skoro" sigurno trebala da da dodju i na kvotu od 2 - 2,5 ulozis 2,3,4 hiljade din. Mislim da onaj ko malo ozbiljnije prati fudbal moze sa velikom verovatnocom da pogodi tako nesto i da mu kladionica bude mozda i kao neki dodatni prihod. Naravno bice tu i gubitaka, zato se i zove kladionica, ali mislim da su mnogo vece sanse da se na ovaj nacin uzmu neke pare, nego da se gadjaju vece kvote i rizicnije utakmice. A mislim i da 50-tak eura za dan ili vikend nije uopste malo, i to bez nekog fizikalisanja. Sad, sve to mozda lepo zvuci, ali treba staviti te pare na tiket i oprostiti se sa njima. Kakva su vasa razmisljanja na ovu temu. Kao sto sam rekao nemam bas mnogo iskustava sa kladjenjem i koga god sam pitao ovo isto, svi su mi uglavnom govorili "pa nije to bas tako", ali mi niko nije nista konkretno objasnio. Voleo bih da cujem malo razmisljanja na ovu temu. Pozdrav. [ su27killeryu @ 03.11.2007. 18:37 ] @
Citat: Alexa01: ali treba staviti te pare na tiket i oprostiti se sa njima. Kao sto sam rekao nemam bas mnogo iskustava sa kladjenjem U principu to je to :) [ ventura @ 03.11.2007. 19:47 ] @
Takva anketa nema poentu. Onaj ko zna da tipuje, taj neće da deli svoje znanje za džaba, već sam time zarađuje novac. Oni koji ne znaju da tipuju će drage volje poslati svoje tipove na takav sajt, ali onda je pitanje šta će ti takvi tipovi kad ništa ne vrede.
[ pctel @ 03.11.2007. 20:10 ] @
Citat: prognoze nekih utakmica i to u tri rublike ako se dobro secam, ZICER, REALNO i MOGUCE. To ti je bar lako - otvoris listu i tamo gde je kvota 1.15 to je zicer, tamo gde je 1.45 to je realno ocekivati a tamo gde pise 1.85 to je moguce. Razlog tome je sto ljudi koji prave liste sa kvotama po ceo dan skupljaju informacije sa svih strana i upravo oni spadaju medju najbolje informisane ljude. Mislim, navedene kvote su takve kod golova, jer ja igram samo to 0-2/3+, kod pogadjanja ishoda su kvote nesto nize. [ su27killeryu @ 04.11.2007. 10:30 ] @
Zanimljivo :)
[ Floyd @ 04.11.2007. 13:14 ] @
vidi na punterslounge.com i forum.bettingadvice.com
imas forum i ljude koji tipuju (punterslounge ima takmicenje tipstera), kontam da si tako nesto trazio ali moj ti je savet da se nikad ne oslanjas na misljenje drugih (narocito ne na misljenje vecine), treba da se oslonis samo na informacije tipa...tatianu golovin danas boli glava zbog velikog vazdushnog pritiska i slichno (licno najvise volim tenis, fudbal mi deluje potpuno nepredvidivo da bi se ostvario neki profit), a narocito da se ne oslanjas na kvotu jer su cesto potpuno nerealne, tipa kvota 1.25 a nema teorije da pobedi iz nekih sasvim realnih razloga (kao sto je neka povreda koja se vuche, napio se sinoc ko konj i slicno) [ ventura @ 04.11.2007. 13:54 ] @
Da bi neko 'pobedio' kladionicu, to se ne radi informacijama tipa 'ovoga boli glava', 'onoga prevarila žena' i sl. već se koristi teorija velikih brojeva.
Sad lupam, ali primer... Igraju Zvezda i Partizan, kvota je 2.5, 2.5 (1,2), e sad realno recimo Partizan je nešto bolja ekipa od Zvezde (što ne znači da će pobediti) i onda odigraš na to... Ili naprimer sad što je bilo u ligi šampiona bešiktaš dobio liverpul, kvote su bile tipa u rangu 5.0-1.7, e sad, sigurno je da bešiktaš nije kvalitetan klub kao liverpul, ali kvota 5 je podcenjivanje kluba... I tako primera ima dosta, znači poenta je naći gde je klub podcenjenjen, što je često i rezultat pogrešno odabrane kvota šeme (bukmejkeri prave kvote po šemama, ne pišu ručno sve kvote), i na taj način kad se kladiš, sa velikim brojem ponavljanja ćeš stvari preokrenuti u svoju korist... [ Floyd @ 04.11.2007. 14:05 ] @
kako odredjujes da li je kvota dobra? na osnovu nekih informacija koje ti govore da li je ekipa/igrac dobra ili ne. ako igrac ima povredu koja se vuche neko vreme i upravo se pogorshala, naravno da vredi igrati na protivnika. milion puta sam dobio odlicnu kvotu bas na tu foru. recimo igracica (mislim martina hingis da je bila) je igrala u kini. izjavila je da nije zainteresovana za osvajanje turnira, da je vise zanima kakva je kina zemlja itd itd. s druge strane je igrala kineskinja koja je imala podrshku publike i bila vrlo zainteresovana za pobedu. kvota na kineskinju je bila oko cetvorke. to je klasichan primer jako isplative kvote. naravno da je kineskinja pobedila sa 2-0. isto tako je pre jedno nedelju dana tatiana golovin izjavila da joj smetaju klimatske promene, da je od toga boli glava i da joj je povreda koja se vuche dosta pogorshana. pre toga je osvojila turnir (ili nekoliko turnira, vec sam zaboravio) i nije imala ogromnu motivaciju da osvoji dva turnira za redom. opet kvota na protivnicu oko 4 koja je naravno pobedila.
slazem se da ovo ne moze uvek da upali, ali upravo na osnovu ovakvih informacija imas prednost o kojoj ti pricas, koju mozes da iskoristis u dugom periodu da bi "pobedio kladionicu". [ ventura @ 04.11.2007. 14:31 ] @
Pa gledaj, u tenisu je jedna stvar, u fudbalu sasvim druga... Tenis se lako predviđa, pa shodno tome i bukmejkeri koji prave te kvote znaju otprilike parametre:
- Generalni kvalitet igrača - Da li mu je taj meč bitan, ili se čuva za neki drugi meč/turnir - Da li je imao skoriju povredu, ili se čuva od povrede za neki važan meč/turnir - Šta dobija a šta gubi tim mečom itd. Dok kod fudbala to nije tako jasna situacija, pa takve stvari i ne utiču tolikoj meri na ishod meča... Međutim šta se tu gleda... Evo recimo Bešiktaš Liverpul, kvota na Bešiktaš je bila u rangu 4-5. Kad gledaš tu kvotu kao slovo na papiru, ništa ti ne znači, međutim kad predstaviš drugačije, onda ima potpuno drugo značenje: Kvota 5.0 znači da će Bešiktaš odigrati 5 utakmica sa Liverpulom, i svaki put izgubiti. Hmm. Pa nije Bešiktaš toliko loš tim, zar ne, ipak su stigli do lige šampiona. I onda ideš logičkim razmišljanjem, recimo da bi bilo realno da očekuješ liverpul može da dobije 2-3-4 utakmice, znači kvota je trebala biti u rangu 3-4. E sad, da bi znao takve stvari ti ustvari radiš posao bukmejkera, i da bi bio uspešan moraš da ga radiš bolje od njega... Takođe, jako je teško da ti to pratiš na utakmicama iz recimo lige šampiona ili engleske premijer (jer mnogo ljudi prati i razume se u iste), ali recimo uzmeš neku manju, recimo Austrija 2 ligu i na nju se koncentrišeš i onda gledaš gde bukmejkeri 'greše' u kvotama i tu se trudiš da zaradiš... [ Floyd @ 04.11.2007. 14:44 ] @
Slazem se s tobom u vezi fudbala i tenisa, zato fudbal nikad ni ne igram. Jednostavno utiche previshe faktora za moj ukus. Ne kazem da je generalno lakse pogoditi sta ce se desiti na teniskom mechu, nego da to vazi za mene licno.
Medjutim, gresis kad kazes da bookmakeri uzimaju u obzir motivaciju, izjave igraca koje govore o zelji za pobedom itd. U principu to i mene iznenadjuje, jer mi se chini da bi im bilo pametnije da regulishu kvote u odnosu na te stvari. U nashim kladionicama dodushe to i nije toliki problem, zato sto su kvote toliko neisplative da je to fenomen. Odnos kvote recimo 1.25 i 2.5 umesto 1.25 i 4. Najcesce zakidaju na autsajderu. U drugim kladionicama na internetu, su kvote na autsajdera odlichne cak i kada favorit nije zainteresovan za pobedu. Ne znam zasto, ali sam siguran da znaju sta rade. Uostalom, uveri se sam ako imas vremena i volis da pratis tenis, videces da sam u pravu. E jos samo da dodam, da recimo na utakmicama kao sto su zvezda-bajern recimo ili kad reprezentacija srbije igra s nekim, kvote na protivnike srbije su ogromne (zato sto se svi u srbiji klade na srbiju, pa moraju da snize kvotu a samim tim povecaju na protivnika). Pa onda ako su srazmerne uplate kod nas i na netu (na netu se kladis na srbiju, kod nas na lupam...norvesku), imas 100% siguran profit od recimo 1-2%. Mislim, smeshne su cifre s obzirom na limite u kladionicama, ali eto chisto kao zanimljivost. [ ventura @ 04.11.2007. 14:50 ] @
Imaš 100% profit, međutim koliki je taj profit? Obično je toliko mali da ga troškovi transfera novca pojedu. Da nije tako, svi bi to radili :)
A inače bukmejkeri itekako uzimaju to sve u obzir, posao mi je da sam u kontaktu sa njima svaki dan, pa znam kako razmišljaju :) [ Floyd @ 04.11.2007. 14:57 ] @
Ne, deshava se stvarno da troskovi prenosa novca ne pojedu profit. Uostalom to je jako nebitno, jer ko zeli da ulaze 1000 evra zarad profita od 10 evra koji se desi 3 puta godishnje
Kazi drugarima da malo bolje rade svoj posao jer sam im za petama Poznajem jednog bookmakera, iskreno da kazem, mislio sam da su pazljiviji. I oni su ljudi, prave greshke.. [ rankulja @ 05.11.2007. 00:18 ] @
@Floyd
Gde na netu nalazis te novosti oko teniserki. Vidim da sa ranije pisao da razne teniserke daju izjave o svojim narednim mecevima. Koje sve sajtove posecujes da bi dosao do tih informacija? To je stvarno korisno sto si napisao, i dobro bi moglo da se naplati. A odlican je i sistem kao sto je naveo ventura oko onih kvota izmedju liverpula i besiktasa samo sto bi to malo teze doslo ali ipak kad uklopis oba sistema moze tu i da se izvuce neka kinta. [ Floyd @ 05.11.2007. 11:29 ] @
Ventura i ja u sustini pricamo o istoj stvari, samo sto ja mislim da taj sistem radi 10 puta bolje ako imas neke informacije tog tipa i ja pricam o tenisu a on o fudbalu. Imas i u fudbalu slicnih informacija tipa, ronaldinjo je u ligi shampiona dao chini mi se 13 golova od toga svega 2 ili 3 u gostima, a barselona nikad nije pobedila u skotskoj. plus glasgov u odlicnoj formi, oba tima bi bila zadovoljna s jednim bodom, igras x to je kvota 3. mozes i 0-0 na netu da igras, kvota je bila oko 10.
Sto se tenisa tiche, idi na zvanicne sajtove igracica, one ponekad cak napisu i blog, potrazi intervjue po vestima na guglu, idi na zvanican sajt turnira, pogledaj na onim adresama sto sam dao itd. [ vladd @ 05.11.2007. 11:39 ] @
Ma kakve crne informacije za kockanje. Informacije sluze za zabavni deo kocke, da se prica, diskutuje, "razume" fudbal ili sport.
U kladionicama se igra na velike kvote, ili "usrednjene". Uglavnom na maksimalne ili one za koji broj manje od maksimalnih. I nema veze da li igra Barselona ili Nadal. Ne moras ni da procitas ko su protivnici.. Kakav "crni" sport, cista matematika, nego igra je takva da "odbija" one kojima je matematika bliska, uglavnom je za slabo pismene slojeve drustva, koji gube velike kolicine vremena upoznavajuci se sa podacima koji su tesko upotrebljivi ili ne znaju kako da ih upotrebe. Ekstra zamajavanje sa milionima podataka.. Pa ne moram da znam da Brazil dobro pika loptu, ako mu je kvota za osvajanje svetskog prvenstva mala.. Poz. [ Floyd @ 05.11.2007. 11:54 ] @
Ne zelim da se raspravljam... kladjenje je hobi, koga ne zanima mislim da ne treba da se javlja na temu.
U svakom slucaju srecno svima, sto sam mislio da bi nekog zanimalo rekao sam. Pozdrav [ vladd @ 05.11.2007. 17:29 ] @
Kladjenje je bolest, ako neko hoce, moze i alkoholizam da proglasi za hobi. Mislim da povremeno igranje fudbala moze da bude hobi, ili clanstvo u nekom klubu..pa da pomogne svojim radom. Odlazak i davanje para da se eventualno dobiju vece pare -- -- ni ne lici na hobi.
Moja izjava je usmerena da se mnogi ne zamlacuju sa upoznavanjem i proucavanjem nebitnih cinjenica, bilo da je hobi, kockanje ili sta god u pitanju. Nije poznavalac fudbala onaj ko zna u kom je kaficu bio neki fudbaler.. Kladjenje kao hobi..?? To mi lici na onu narkomansku izjavu.."ma uzmi slobodno, ne mozes da se navuces, evo moj drugar duva vec deset godina i nije se navuko".. Poz. [ rajco @ 05.11.2007. 18:34 ] @
Citat: vladd: Kladjenje je bolest, ako neko hoce, moze i alkoholizam da proglasi za hobi. Mislim da povremeno igranje fudbala moze da bude hobi, ili clanstvo u nekom klubu..pa da pomogne svojim radom. Odlazak i davanje para da se eventualno dobiju vece pare -- :) -- ni ne lici na hobi. Ala si sad izlupao da je to neverovatno. Ja odigram svake druge nedelje po dva tiketa od 100-500 dinara[koliko imam sitno], zato sto sam u autobusu barem po 7-8 sati pa da uz slusanje muzike, gledanje filmova... prekratim vreme uz pracenje rezultata. Nekad mi se desi da zaboravim ali nije neka steta. U toku nedelje ili vikend kad sam kuci mi kladionica ne pada na pamet. Reci mi kako da se izlecim od ove teske i opake bolesti. [ ventura @ 05.11.2007. 19:36 ] @
Citat: vladd: Kladjenje je bolest, ako neko hoce, moze i alkoholizam da proglasi za hobi. Mislim da povremeno igranje fudbala moze da bude hobi, ili clanstvo u nekom klubu..pa da pomogne svojim radom. Odlazak i davanje para da se eventualno dobiju vece pare -- :) -- ni ne lici na hobi. Ne znam da li se klađenje može svrstati u hobi, ali u svakom slučaju klađenje automatski ne znači 'bolest', međutim, kao i svaka druga stvar, ako se pretera može da ima ozbiljne posledice. Ljudi se uglavnom klade da bi im bilo zanimljivije pratiti utakmice, jer recimo kad igra neki tim iz Norveške druge lige, tu ti nije ništa zanimljivo pratiti osim ako se nisi opkladio, pa kao navijaš onda za taj klub pa malo adrenalin, zanimacija itd. [ vladd @ 06.11.2007. 11:54 ] @
Naravno da se nisam izlupetao kako bi neki "lako" hteli da "presude u svoju korist".
Takodje je apsolutno tacno, da ako neko popije casicu pica dnevno nije alkos, ni bolesnik. I neko ko napravi zabavu od kladjenja, NARAVNO da nije ludak i bolesnik. Ali ima macana koji su ostavili imanje kladionicarima.... Takodje, postoji i masa (nemojte da ne priznate, bar sebi) onih koji bi zeleli da "ubodu" i neku premiju. A to je lagani prvi koracic, ka opsesiji. Kladjenje kao zabava, ne mora da se obavlja u kladionicama, kao ni sex u krevetu. A od onih koji posecuju kladionicu, sve je vise "u obavezi" da "isprati" kolo, nego da se zabavi. Naravno da ne govorim o pojedincima, koji ne preteruju u kockanju i kladjenju. Govorim o VECINI, koja je sve REDOVNIJA u kladionici, kojma je postala zurba i obaveza, koji brinu i o radnom vremenu kladionice i da li ce stici na vreme da uplate, carobnu cedulju, koja moze da ostvari duplu zabavu. A to se ponasanje malo udaljava od "normalnog", kada zabava nije "obveza", pocinje da se previse vremena gubi na "zabavu", koja je lagano i neprimetno prestala da bude zabava, vec ozbiljno narusava zivot i ritam pojedinca. Zive od tiketa do tiketa. Neka, i ako ste prgavi( mada mi je cudna prgavost, nekog ko se "opusta" sa zabavom, sta mislite o "dedukciji", slabo znam zabavu koja se tako ostro, vredjajuci brani, kao da nekome kazes nemoj vise da pijes...oca... majku..) i neka sam se ja "izlupetao" i nalupetao, i odvaljivao budalastine...ako moze da se razmisli, dobro je...jos uvek... Poz [ rankulja @ 08.11.2007. 12:23 ] @
Ma dobro pustite sad to nego odgovarajte nesto vezano za temu. Gde mogu da se nadju ankete kladionicarske a moze i da nam neko jos kaze nesto o narednim utakmicama LS kao sto je floyd uradio. Ja cu da odigram na barsu od 0-1 ili x nisam jos siguran, neka jos neko stavi jos nekoliko parova pa da vidimo
[ peda80 @ 08.11.2007. 13:46 ] @
evo jedan sajt http://cnc.7m.cn:10005/Pk_live_en.aspx?view=all&line=no gde mozes pratiti promene kvote za sve meceve gde se cesto desava da kvote padaju i obicno te utakmice dolaze u 90% slucajeva.
[ pctel @ 08.11.2007. 19:06 ] @
Citat: Medjutim, gresis kad kazes da bookmakeri uzimaju u obzir motivaciju, izjave igraca koje govore o zelji za pobedom itd. U principu to i mene iznenadjuje, jer mi se chini da bi im bilo pametnije da regulishu kvote u odnosu na te stvari. Sigurno je da bukmejkeri odvajaju srazmerno onoliko vremena za neki dogadjaj koliko je taj dogadjaj popularniji medju igracima. Kao sto ti i Ventura rece - engleska premijer i liga sampiona se sigurno veoma pazljivo prate, svaka povreda, svaka izjava, svaka sitnica koja utice na verovatnocu. Sa druge strane, onome sto igra svaki hiljaditi igrac se ne pridaje bas mnogo paznje, jer kako kaze jedna stara basna - ne treba gubiti glavu zbog repa, pa ljudi koji se usresrede na ono sto prema trenutnom interesovanju predstavlja "rep" i odvoje dovoljno vremena za pracenje svih bitnih sitnica koje uticu na verovatnocu, mogu cesto da predvide ishod bolje od bukmejkera koji je tom dogadjaju posvetio znatno manje paznje. Za dogadjaje koje pratis treba da procenis verovatnoce ishoda, zatim pomnozis verovatnocu sa kvotom i igras ono sto je >1. Primer: Kvota na pobedu Federera je naprimer 1.02 a na pobedu njegovog protivnika je 30. Verovatnoca da Federer pobedi je naprimer 95% a da pobedi taj drugi je 5%. Znaci: 1.02 x 0.95 = 0.97 a sa druge strane 30 x 0.05 = 1.5 Znaci, bez obzira sto je mala verovatnoca drugog ishoda, bolje je igrati njega jer dugorocno donosi dobitak. Napomena: Navedene verovatnoce i kvote sam uzeo kao primer, nisu zasnovane na stvarnim podacima. Citat: Kakav "crni" sport, cista matematika, nego igra je takva da "odbija" one kojima je matematika bliska Naprotiv, poznajem dosta studenata matematickog fakulteta kojima je kladjenje veoma blisko. Oni svoju strategiju zasnivaju na ovim gore navedenim teorijama. Slabije matematicki "potkovani" ljudi igraju drugacije, popune tiket favoritima tipa Barselona, Mancester, Chelsea, Federer, Fiorentina, Bajern, a da ih pri tom uopste ne zanima kolika je kvota na svaki od takvih dogadjaja. Citat: koji gube velike kolicine vremena upoznavajuci se sa podacima koji su tesko upotrebljivi Pazi, ne mozes to tako da gledas... ocigledno je da si ti u nekoj konstantnoj zurbi kad pricas o gubljenju vremena, ali polovina planete ima neki period tokom dana kad ne zna sta ce od dosade. Ja kad god sam otisao u kladionicu ili nisam imao sta zanimljivo da radim, ili mi je dan takav da mi se nista ne radi. Druga stvar, recimo ja kad imam neki neresiv problem koji me preokupira, lepo uzmem proanaliziram sportske dogadjaje, pogledam kvote, odaberem dogadjaj, odem do kladionice, odigram i dok se utakmica zavrsi vec sam mozak odmorio od onog problema. Ako pogodim super, fenomen je koliko se raspolozenje coveku poboljsa kad osvoji neke sitne pare, a ako izgubim opet super, daleko je lepse nervirati se zbog utakmice nego zbog nekog neresivog problema. Znaci, svojevrsno bekstvo od realnosti na najzdraviji moguci nacin. Citat: Kladjenje je bolest, ako neko hoce, moze i alkoholizam da proglasi za hobi. Dobro, u redu, izgleda da u trenutku kad bi neko cugnuo, zapalio cigaretu, popio kafu ili cak uzeo drogu, ja prosto odem u kladionicu. Ako je tako kao sto kazes, onda sam veoma srecan sto sam odabrao tu najzdraviju od svih bolesti koje su u uzem izboru Citat: Odlazak i davanje para da se eventualno dobiju vece pare -- -- ni ne lici na hobi. Pazi, veoma je lepo sto imas suprotno misljenje od mog, ali, malo je stvari koje u 21. veku mogu toliko emocionalno da prodrmaju coveka kao sto su pare (radovanje, psovanje, vristanje, vikanje, urlanje, skakanje, cascavanje...), a sve su to veoma zdrave emocije. Citat: To mi lici na onu narkomansku izjavu.."ma uzmi slobodno, ne mozes da se navuces, evo moj drugar duva vec deset godina i nije se navuko"... Vidis, na ceo uzi izbor gore naveden se "navuces". Ma, na sve u zivotu se navuces - kad bolje razmislim, svakog dana jedem u isto vreme i to nekih 10-15 vrsta hrane koje vrtim u krug, idem na ista mesta, pricam sa istim ljudima, bavim se istim aktivnostima, citam istu vrstu knjiga, posecujem isti forum - na mnogo stosta u zivotu smo "navuceni" a da nismo toga svesni. Poslednji put sam bio u kladionici pre 10 dana. Pre toga nisam bio 6 meseci. Prethodno sam isao skoro redovno mesec dana. Pre toga nisam celu godinu... sve u svemu, dug je spisak onoga na sta sam sve navucen, a kladionica tesko moze da se nadje i na kraju spiska! Ima ljudi kojima je kladjenje donelo velike probleme, ali oni nikako ne predstavljaju vecinu. Citat: Ma dobro pustite sad to nego odgovarajte nesto vezano za temu. Ima neki sajt www.betadvice.com, tu mozes naci razna misljenja, podatke, informacije, statistike i tome slicno. [ rankulja @ 10.11.2007. 01:12 ] @
@peda80
Otisao sam na tu adresu i nekako mi nije bas sve jasno sto se toga tice. Ako mozes i ako ti nepredstavlja problem da pojasnis malo sto se tice tog sajta. Sta znaci ako se nekom timu smanji kvota , sta znaci ako se poveca itd. Unapred hvala!!! [ rankulja @ 10.11.2007. 01:15 ] @
@peda80
Otisao sam na tu adresu i nekako mi nije bas sve jasno sto se toga tice. Ako mozes i ako ti nepredstavlja problem da pojasnis malo sto se tice tog sajta. Sta znaci ako se nekom timu smanji kvota , sta znaci ako se poveca itd. Unapred hvala!!! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|