[ PCS @ 13.11.2007. 17:29 ] @
Vozim Z128 i juce su mi odjednom brisaci prestali sa radom. Odmah mi je palo na pamet da je mozda osigurac u pitanju. Proverio sam i ustanovio da je jedan beli (8A) neispravan. Nisam imao rezervni iste amperaze pa sam probao, cisto testa radi da prebacim drugi osigurac. Medjutim, kad sam dao kontakt i on je izgoreo. Uz konsultaciju sa drugarom jer nisam bio siguran da mogu staviti jaci (16A) ipak sam se odlucio na taj korak. Stavio sam na 2 prazna mesta osigurace od 16A i sve je proradilo. Danas sam kupio i jedne i druge (za rezervu) i stavio osigurac od 8A na mesto gde je juce bio problem. Sve radi bez problema. Bio sam i do elektricara prepodne ali nije imao vremena, a ja sam zurio na posao. Interesuje me ako neko zna tacan raspored osiguraca pa da tako podesim, a otici cu do elektricara da proveri instalacije. BTW mislio sam da na poklopcu koji prekriva osigurace pise nesto ali nazalost ne stoje oznake amperaze vec samo ovako nesto: A B C D E F G H ()()()() ()()()() 1 2 3 4 5 6 7 8 |