[ eddy_yu @ 15.09.2003. 14:33 ] @
Prosto ne mogu da verujem kakvo izivljavanje teba da podnose gledaoci #%$#*!^
Stvarno ne znam kako da nazovem drugacije to Veliki sam ljubitelj trka formule 1 i sa odusevljenjem sam primio vest da je Pink dobio prava za ekskluzivno prikazivanje istih . He ne lezi vraze od ekskluzivnih prenosa jedino im je ekskluzivna najava !! Svaka jedna trka je iseckana sa hrpom reklama i to cesto u najzanimljivijm momentima trke , ajd dobro preboleh to nekako treba i oni da zive od neceg (tesim se) . No ovo sad u nedelju sto je bilo je cista bruka .Sedam krugova pre kraja prekidati prenos zbog fudbalske utakmice Italijanske lige (za koju cak i ljubitelji fudbala kazu da nije preterano bitna ) pa to je izivljavanje Ajde kazem fudbal se vise prati kod nas pa i da im se progleda kroz prste . No vrhunac svega je to da su fudbal dali u velikom delu ekrana a formulu u malom i to bez tona !!!!!! E sad tu nije kraj nego sto su umesto prenosa tog nesretnog fudbala prikazali samo stadion sa navijacima i potom odmah prekinuli i taj prenos reklamama !!!!!! Sramota !!!!
Izvinjavam se ljudima sa ovog foruma ako sam promasio isti ali pomenuta televizija je igleda toliko "siromasna" da ne moze da zavrsi svoj sajt vec pola godine pa covek nema gde da se pozali !!
[ Vukan Karadžić @ 15.09.2003. 14:43 ] @
Samo mi nije jasno zasto si se radovao kad si cuo da su oni kupili prava ...
A da su seljaci i amatercine, to svakog minuta dokazuju.
[ mladenovicz @ 15.09.2003. 14:45 ] @
Sramota je da jedna televizija kao sto je gorepomenuta jos uvek postoji, a kamoli da dobije prava za F1 i za kalco.
Srecom B92 je otkupio prava za Ligu sampiona.
[ eddy_yu @ 15.09.2003. 14:53 ] @
Citat:
Vukan Karadžić:
Samo mi nije jasno zasto si se radovao kad si cuo da su oni kupili prava ...
A da su seljaci i amatercine, to svakog minuta dokazuju.

Pa kad niko drugi nije a i mislio sam da ce to raditi profesinalno al .....
[ ventura @ 15.09.2003. 17:17 ] @
Pink je trenutno najprofesionalnija televizija u Srbiji, a bogami i sire...

A vi mozete da se preseravate i folirate sa bljuvotinama koliko god hocete.
[ mladenovicz @ 15.09.2003. 17:31 ] @
Prosvetli nas, ventura, molim te.
[ Maniac @ 15.09.2003. 18:32 ] @
Ni jedna ni druga tv stanica nisu "cvece"!Prva zbog uvlacenja vlastima toliko u dupe da ove vec zaboli to mesto a druga sto propagira tudje interese a ne Srpske i za to prima debelu lovu od ko zna koga...
Meni se cini ni da skorasnja dodela frekf.nece rascistiti tmurno medijsko nebo iznad nase SRBIJE....
Pozdrav svima
[ c00l_daem0n @ 15.09.2003. 19:38 ] @
Citat:
ventura:

Ne znam da li ti je Zeljko Mitrovic neki dalji/blizi rodjak, ali takva izjava se moze
cuti samo od takvih ljudi.

Ne razumem sta je tu profesionalno, mozda ubijanje gledaoca u pojam sa raklamama koje se ponavljaju bezbroj puta na dan, a poslastica im je pustanje reklamnih blokova od po 5 ili vise minuta u toku filma/serije/sportskog prenosa ili ko zna cega.

Ili mozda kic koji zraci iz samog znaka te TV kuce, cuvena pink flekica, a da ne govorimo o cuvenim emisijama tipa Grand Show itd.

A informativni program, ili po narodno - vesti, je najjaci, narocito sa onim engleskim prevodom i onaj matori sto pljuje po kameri pokusavajuci da cita engleskim akcentom.

Mislim da je Pink samo jedna velika sprdnja i nista vise.
[ Gill_Bates @ 15.09.2003. 22:19 ] @
Treba zatvoriti BKTV a i PINK zbog zloupotreba i manipulasija a i zbog iživljavanja nad gledaocima.
[ Balša @ 15.09.2003. 22:20 ] @
Citat:
ventura:

Pink je najbogatija i najnašminkanija televizija, ali od profesionalizma nema ni "p". Ni na jednoj televiziji koja uvažava profesionalne standarde voditelj, recimo, ne bi mogao biti neko ko ima glas kao Pinkova Biljana, niti bi englesko izdanje vesti mogao čitati (i pripremati!) neko ko nema ni "Srednji 1" na Kolarcu.
[ Mikky @ 15.09.2003. 22:27 ] @
Ja sam odavno prestao da gledam pink a i uopste tv skoro da negledam... deluje sasavo ali mene glava vise ne boli
[ Tyler Durden @ 15.09.2003. 22:28 ] @
Citat:
ventura:

Profesionalni u neukusu, kiču, debilizmu???
Smiješan si...
[ srki @ 15.09.2003. 22:36 ] @
ventura je u pravu! Pink jeste pun kica, ubijaju nas sa reklamama i raznim tupavim emisijama ali jesu najprofesionalniji. Ostalima preporucujem da se raspitaju sta znaci rec "profesionalno".

A i ovi sa pinka nisu amateri. Oni su profesionalni jer zaradjuju velike pare a to sto rade kao amateri je druga prica. (i vecina amatera bi bila bolja od njih)

[Ovu poruku je menjao srki dana 16.09.2003. u 12:37 GMT]
[ preki @ 15.09.2003. 22:37 ] @
Pa, pazi, sto se tice vesti na engleskom to je odlicna ideja, kao sto sam se odusevio dole u CG dnevne novine "Dan" (cini mi se) imaju jednu stranu na engleskom sa presekom dogadjaja. Meni to dodje kao jos jedan nacin da naucim nesto novo.
Problem je sto ona riba sto cita, ne bi rekao da ima blage veze sa time. Naravno da ona zna engleski, ali sigurno nedovoljno da cita vesti. Odusevio sam se kad je rec nuclear procitala nakiler. Cini mi se da je onaj cale mnogo bolji. Nije ni on savrsen, ali nije ni toliko los koliko se ovde pise.

pozZ_
[ weB_KiLeR @ 16.09.2003. 00:14 ] @
Citat:
ventura:

Evo opet sam dokazujes kako si prost i primitivan ti si na nivou amebe ako mislis da je pink profesionalna televizijia.
Oces da ti kazem kako je uopste nastao pink?!?!
Tako sto je cika Sloba dao ogromne pare da se pokrene nesto sto bi zaglupljivalo narod, to je verovatno finansirao neko spolja ali to sad nema veze stvar je u tome sto je ta televizija ruglo svega.Opsti primitivizam i kic koji proizilaze iz tvog "profesionalizma".
Ja znam da ti muvas neke drolje ides po fancy kaficima slusas Zeljka Joksimovica i slicnu bagru i mislis o svima ostalima koji nisu kao ti, da su glupi i jadni, to je tvoje misljenje ok...

Doci ce dan kad cete andjeo zagrliti i samo pustiti suzu ...
[ @ 16.09.2003. 00:19 ] @
Prvorazredni amateri na početku na infotopu su snimali raygovor pa puštali kao uživo(voditelj priča sa sagovornikom).BRUKA!!!
[ srki @ 16.09.2003. 00:30 ] @
Citat:
weB_KiLeR:
Evo opet sam dokazujes kako si prost i primitivan ti si na nivou amebe ako mislis da je pink profesionalna televizijia.

Ja mislim da je pink profesionalna televizija. Cak mislim da je najprofesionalnija. A ti ako ne mislis tako onda si ti na nivou amebe. Procitaj moju prethodnu poruku i malo se raspitaj sta znaci profesionalno. Naravno ne u slengu nego zaista sta znaci ta rec.

Citat:
Oces da ti kazem kako je uopste nastao pink?!?!
Tako sto je cika Sloba dao ogromne pare da se pokrene nesto sto bi zaglupljivalo narod, to je verovatno finansirao neko spolja ali to sad nema veze stvar je u tome sto je ta televizija ruglo svega.Opsti primitivizam i kic koji proizilaze iz tvog "profesionalizma".

To je sve tacno ali to ne menja cinjenicu da su profesionalni. Oni za mene jesu najgora televizija ali nisu amateri nego profesionalni iako prave program kao da su najgori amateri.

[Ovu poruku je menjao srki dana 16.09.2003. u 20:32 GMT]
[ @ 16.09.2003. 00:40 ] @
Da ne pominjem "njuz" onaj njihov "ratni" novinar je bio komičan tokom bombardovanja iraka a sada priča (čita) engleski ko da je u osnovnoj,akcenat na "nivoju" a svaka druga reč greška.Zatim drečava grafika i teranje novinara(tj.spikera sumnjam da imaju više od 3 novinara) da šetaju po studiju tokom sportisima i citya izgleda u najmanju ruku smešno.Devojka koja najavljuje filmove posle "njuza" 6 večeri za redom greši pri najavi 2 filma!!!Da ne govorim o babama u extazi u GrandShow a ni emisije Zabavne muzike nisu ništa bolje...KIČ KIČ KIČ a sve to za male pare uz Reklame koje čine 40% programa.Ima toga još ko će sve pamtiti...

p.s. b92 kako radio tako i televizija je trenutno najkvalitetnija tv stanica kod nas sa nezavisnom uredjivačkom politikom koju je uvek!!! imala.
[ @ 16.09.2003. 00:48 ] @
To je sve tacno ali to ne menja cinjenicu da su profesionalni. Oni za mene jesu najgora televizija ali nisu amateri nego profesionalci. Iako prave program kao da su najgori amateri.

Srki definiši profesionalci??
[ negative @ 16.09.2003. 01:29 ] @
Moj cale, keva i baba gledaju PINK... oni su mi jasni ali kad mi neko od vas kaze da redovno gleda PINK i tamo nalazi elemente profesionalizma to me stvarno zabrine...

da li se u profesionalno racuna sledece:
- kasnjenje programske seme
- nepostavanje najavljenog programa
- nepismeni voditelji
- previse agresivno reklamiranje
- jednostrano izvestavanje u informativnim emisijama

a sta reci o:
- prljavom osnivackom kapitalu
- grupama ljudi koji su u pozadini televizije(grand i ostali sljam)
- kulturi, muzici i svemu ostalom sto ta TV promovise...

Jedini kvalitet te televizije su simsoni...

[ 01011011 @ 16.09.2003. 06:08 ] @
Citat:
mladenovicz:
Sramota je da jedna televizija kao sto je gorepomenuta jos uvek postoji, a kamoli da dobije prava za F1 i za kalco.
Srecom B92 je otkupio prava za Ligu sampiona.

Nisam ljubitelj pinka jer zivim u USA, i gledam samo njihov satelitski program na kojem jos nista nisam zanimljivo vidio osim utakmica, i za to sam srecan zbog njih, inace onih tandrkalica ima milion, lepa stanka, lepa blanka bucko pucko, ovo ono, nikad nisam slusao tu muziku i nije mi jasno sto se ljudi pale...

A ovo sto si ti napisao sam citirao samo zbog toga sto mi nije jasno kako B92 prenosi utakmice kad ljudi ne pokrivaju ni 60% jugoslavije sa prijemom, ovo je bruka.
[ srki @ 16.09.2003. 06:27 ] @
Citat:
negative:oni su mi jasni ali kad mi neko od vas kaze da redovno gleda PINK i tamo nalazi elemente profesionalizma to me stvarno zabrine...

Ko je rekao da gleda pink?

Citat:
da li se u profesionalno racuna sledece:
- kasnjenje programske seme
- nepostavanje najavljenog programa
- nepismeni voditelji
- previse agresivno reklamiranje
- jednostrano izvestavanje u informativnim emisijama

To se ne racuna u profesionalno. Sta vise to nema direknte veze sa profesionalnoscu. Naravno da je kod nas sve normalno to bi se itekako odrazilo na profesionalnost ali nazalost kod nas je sve naopako.

Najprofesionalnija televizija je ona koja najvise zaradjuje bez obzira na to da li je program los ili nije. Oni zaradjuju velike pare i zato nisu amateri iako prave program ko najgori amateri.

Zbog svega toga ventura je u pravu a vama savetujem da se raspitate sta znaci rec profesionalno a sta znaci rec amater. (ne u slengu)

Citat:

Jedini kvalitet te televizije su simsoni...

Slazem se ali to ne menja cinjenicu da jesu profesionalna televizija a ne amateri.
[ ventura @ 16.09.2003. 08:44 ] @
Citat:
negative:
a sta reci o:
- prljavom osnivackom kapitalu

Pitao bi te kakav to prljav osnivacki kapital, ali posto TV Pink NIJE imala osnivacki kapital, pitacu te KAKAV TO OSNIVACKI KAPITAL?

Pa jel znas gde su oni poceli i kako?
Zeljko je poceo u jednoj udzerici u CK koju je rentirao od JUL-a, verovatno je imao neke veze tamo pa su mu oni pomogli da dobije frekvenciju, ali uostalom sta se i danas u ovoj drzavi moze srediti preko veze.
Ko je bio Zeljko Mitrovic 1993? Pa niko i nista, obican geek, tehnicar, zaludjenik za elektroniku koji je hteo da napravi svoju TV stanicu... A da su tu bile neke teorije zavere, masonske loze, zavere vanzemaljaca i ostalo koji su hteli da naprave supermocnu tv stanicu u jugoslaviji, pa sigurno ne bi uposlili tamo nekog zeljka zaludjenika, vec bi doveli neke druge ljude...

Zeljko je imao dosta smisla za bisnis, pa je samo putem svoje TV stanice davao narodu ono sto voli, formirao je svoj program prema ukusima i zeljama naroda koji ga gleda, bio je clan jula 4 godine, koliko mu je trebao neko da mu svake godine gura veze za dozvole itd, sto ne znaci da je bio njihov instrument, posle kad se osamostalio i kad mu niko nije trebao, odkacio ih je...

Nova zgrada pinka kosta oko 20mil eura... Mislite na taj kapital?
Jedan sekund reklame na pinku, preko dana, u boljim terminima, recimo simpsonovi, telefakt, neka emisija, prenos itd.. Kosta 100 eura.
Sekund po noci i u nekim sugavim terminima kosta 50eura.
Jedan link na teletextu za godinu dana kosta 80,000eura.
Sveukupno, cela ta masinerija pravi oko 40 miliona eura godisnje sigurno... Ja cenim da sigurno 10-tak miliona od toa ode na organizaciju i kreiranje emisija tipa grand show itd (slozicete se da nije bas jeftino napraviti i odrzavati emisiju kakva je grand show)...

Ma sta pricali, ja smatram da je Zeljko Mitrovic jedan od najuspesnijih ljudi u Srbiji, i ja mu se divim na tome sta je covek stvorio bukvalno niizcega.
[ ventura @ 16.09.2003. 08:48 ] @
Samo da napomenem, sef produkcije na pinku, zeljkov prijatelj, ali nema nikakvog udela u kapitalu pinka, nego je iskljucivo radnik, skoro je kupio M3, pored toga ima i plavi X5, ford focus rs, i 3 trkacka BMW-a od po milion maraka svaki, sa kojima se trka na kruznim stazama...

Pazite, sef produkcije.
[ B o j a n @ 16.09.2003. 09:36 ] @
ja ne gledam TV ...

[ Pirossi @ 16.09.2003. 10:02 ] @
Kako se niko nije setio da napomene kako im filmovi "seckaju" (ali bukvalno seckaju) kao da ih puštaju sa nekog buđavog koreansko-papuanskog DVD playera. Pola filmova im i nisu za TV (format 16:9), bar ne za gro domova u Srbiji koji se ne mogu pohvaliti ekranom od 7X cm. Toliko o profesionalizmu.

Citat:

Ventura:
Samo da napomenem, sef produkcije na pinku, zeljkov prijatelj, ali nema nikakvog udela u kapitalu pinka, nego je iskljucivo radnik, skoro je kupio M3, pored toga ima i plavi X5, ford focus rs, i 3 trkacka BMW-a od po milion maraka svaki, sa kojima se trka na kruznim stazama...

Pazite, sef produkcije.

Super. Ventura ubedio si me! Pravi profesionalac.
[ ventura @ 16.09.2003. 10:09 ] @
Citat:
Pirossi:
Kako se niko nije setio da napomene kako im filmovi "seckaju" (ali bukvalno seckaju) kao da ih puštaju sa nekog buđavog koreansko-papuanskog DVD playera. Pola filmova im i nisu za TV (format 16:9), bar ne za gro domova u Srbiji koji se ne mogu pohvaliti ekranom od 7X cm. Toliko o profesionalizmu.

Daj nemoj da ispadas smesan.

Pa bas oni PLACAJU licence za svaki film i seriju koji emituju.

I kako to da ja nikada nisam primetio 'seckanje', cudne tonove, greske u montazi i ostalo... Mozda ja nisam dovoljno dobar 'strucnjak' da bi to video...
[ mladenovicz @ 16.09.2003. 10:34 ] @
Citat:

ventura:
Ma sta pricali, ja smatram da je Zeljko Mitrovic jedan od najuspesnijih ljudi u Srbiji, i ja mu se divim na tome sta je covek stvorio bukvalno niizcega.

Need I say more? :)

[ iNCUBUs @ 16.09.2003. 10:35 ] @
Citat:
ventura:
Daj nemoj da ispadas smesan.

Pa bas oni PLACAJU licence za svaki film i seriju koji emituju.

I kako to da ja nikada nisam primetio 'seckanje', cudne tonove, greske u montazi i ostalo... Mozda ja nisam dovoljno dobar 'strucnjak' da bi to video...

Da, sećam se kako su platili licencu za Independence Day i prikazali ga 2 dana posle svetske premijere, kao i još gomilu, tada aktuelnih, holivudskih hitova...

[ @ 16.09.2003. 12:15 ] @
To se ne racuna u profesionalno. Sta vise to nema direknte veze sa profesionalnoscu. Naravno da je kod nas sve normalno to bi se itekako odrazilo na profesionalnost ali nazalost kod nas je sve naopako.

Najprofesionalnija televizija je ona koja najvise zaradjuje bez obzira na to da li je program los ili nije. Oni zaradjuju velike pare i zato nisu amateri iako prave program ko najgori amateri.

Zbog svega toga ventura je u pravu a vama savetujem da se raspitate sta znaci rec profesionalno a sta znaci rec amater. (ne u slengu)

Momak ti sem što neznaš značenje pojma profesionalno neznaš
ni značenje pojma kontradiktorno pošto sam sebe u istoj rečenici anuliraš!!
Ovo što je naveo negativ. je osnov profesionalizma a direktno je povezano sa poštovanjem gledaoca.Pink od kada postoji pokušava da nametne ružičaste naočare gledatelju pri čemu ga bombarduju marketingom i neukusom tj.kičom.
Najprofesionalnija televizija je ona koja najvise zaradjuje bez obzira na to da li je program los ili nije. Vrh!!:-))))))))
[ c00l_daem0n @ 16.09.2003. 12:17 ] @
Citat:
srki:
ventura je u pravu! Pink jeste pun kica, ubijaju nas sa reklamama i raznim tupavim emisijama ali jesu najprofesionalniji. Ostalima preporucujem da se raspitaju sta znaci rec "profesionalno".

A i ovi sa pinka nisu amateri. Oni su profesionalni jer zaradjuju velike pare a to sto rade kao amateri je druga prica. (i vecina amatera bi bila bolja od njih)

[Ovu poruku je menjao srki dana 16.09.2003. u 12:37 GMT]

Da, Pink jeste najprofesionalniji ako za profesiju uzmemo mlacenje para zahvaljujuci glupom narodu.
Ali ja jos nisam cuo da neko kaze da mu je to profesija.
[ Marko Bijelic @ 16.09.2003. 14:17 ] @
amater (fr. amateur, lat. amator koji voli) onaj koji se bavi nečim, npr. naukom, umetnošću, veštinom itd., iz ljubavi, a ne profesionalno, diletant, ljubitelj.

profesija (lat. professio) 1.zanimanje, zanat, struka, stručni poziv; 2. javno ispovedanje, javno priznavanje.

profesionalac (lat. professio) čovek koji neki posao obavlja kao svoje stalno, osnovno zanimanje; takođe sportista kojem je sport stalno zanimanje (struka), tj. koji od sporta živi; supr. amater.

profesionalizam (lat. professio) lingv. reč koju upotrebljavaju poglavito pripadnici jedne profesije; sp. bavljenje sportom za nagradu, platu, odn. u vidu zanimanja.

profesionalni (nlat. proffesionalis) koji radi nešto po zanatu, po struci, zanatski, stručni;

Izvor: ,,Leksikon stranih reči i izraza”, Milan Vujaklija (Prosveta, Beograd 1980.)

[ Jim Jackson @ 16.09.2003. 14:20 ] @
pro·fes·sion·al

adj.

1.
1. Of, relating to, engaged in, or suitable for a profession: lawyers, doctors, and other professional people.
2. Conforming to the standards of a profession: professional behavior.
2. Engaging in a given activity as a source of livelihood or as a career: a professional writer.
3. Performed by persons receiving pay: professional football.
4. Having or showing great skill; expert: a professional repair job.

n.

1. A person following a profession, especially a learned profession.
2. One who earns a living in a given or implied occupation: hired a professional to decorate the house.
3. A skilled practitioner; an expert.

com·mer·cial

adj.

1.
1. Of or relating to commerce: a commercial loan; a commercial attaché.
2. Engaged in commerce: a commercial trucker.
3. Involved in work that is intended for the mass market: a commercial artist.
2. Of, relating to, or being goods, often unrefined, produced and distributed in large quantities for use by industry.
3. Having profit as a chief aim: a commercial book, not a scholarly tome.
4. Sponsored by an advertiser or supported by advertising: commercial television.

n.

A paid advertisement on television or radio.

[Ovu poruku je menjao Jim Jackson dana 16.09.2003. u 19:05 GMT]
[ srki @ 16.09.2003. 14:51 ] @
Citat:
mungos:
amater (fr. amateur, lat. amator koji voli) onaj koji se bavi nečim, npr. naukom, umetnošću, veštinom itd., iz ljubavi, a ne profesionalno, diletant, ljubitelj.

A ovi ovde kazu da su na pinku amateri. Nesto ne verujem da se oni time bave iz ljubavlju. Fazon je sto mnogi imaju pogresnu predstavu sta znaci raditi nesto amaterski a sta profesionalno. Profesionalno znaci za pare (sto oni i rade) a amaterski znaci zbog zelje, ljubavlju ali naravno moguce je i za to uzeti pare ali amaterima to nije osnovni poziv. Ovima na pinku jeste osnovni poziv uzeti pare od "glupog" naroda i u tome su profesionalci.
[ srki @ 16.09.2003. 15:00 ] @
Citat:
loverboy:
Momak ti sem što neznaš značenje pojma profesionalno neznaš
ni značenje pojma kontradiktorno pošto sam sebe u istoj rečenici anuliraš!!

Mogao bi da naucis da quotujes i da naucis da se rec ne znas pise odvojeno.

profesionalizam (lat. professio) lingv. reč koju upotrebljavaju poglavito pripadnici jedne profesije; sp. bavljenje sportom za nagradu, platu, odn. u vidu zanimanja.
Izvor: ,,Leksikon stranih reči i izraza”, Milan Vujaklija (Prosveta, Beograd 1980.)

A pinku je cilj plata, nagrada....hoce pare, bre!

Zato ostajem pri svom ranijem stavu:
Citat:
Najprofesionalnija televizija je ona koja najvise zaradjuje bez obzira na to da li je program los ili nije.

A ti mozes da se sprdas sa mnom koliko hoces. Da neces mozda da kazes da su amateri? Bave se time iz ljubavlju?

Ja recimo programiram amaterski i profesionalno. Radim kao programer ali zato i programiram kod kuce nesto za svoju dusu (kada stignem).

Kada se kaze da se neko bavi necim profesionalno to znaci da zaradjuje pare i zivi od toga!
[ gost @ 16.09.2003. 17:17 ] @
http://www.sat-update.com/tools/show_news.asp?ID=646
[ Pirossi @ 16.09.2003. 17:23 ] @
Ko postavi onu Vojtehovsku za PR-a Pinka.
Venturu na to mesto!!!
[ McKracken @ 16.09.2003. 19:03 ] @

Ajd da se ija ukljucim.

AKo racunamo da je Pink fabrika para, a ne televizij onda jesu najprofesionalniji. Ako se uzme u obzir da oni pretenduju da budu televizija onda od profesionalizma nema ni p....

Fuck televiziju koja nije sposobna da ispostuje programsku semu (tacnije da ne kasni) ili da nadje nekog spikera koji govori engleski makar pristojno (kao i prevodioca koji zna engleski na nivou bar srednje skole) bez obzira na kolicinu para koju zaradjuju.
[ @ 16.09.2003. 22:19 ] @

Citat:
Mogao bi da naucis da quotujes i da naucis da se rec ne znas pise odvojeno.

Samo se ti dečko vadi na pravopis te će ljudi zaboraviti kako lupaš:-)

Citat:
.

Sad se vadiš na Vukajliju a svi znamo šta profesionalizam u širem kontextu znači!

Citat:
Najprofesionalnija televizija je ona koja najvise zaradjuje bez obzira na to da li je program los ili nije.

Čime se pametan stidi budala se diči...
Citat:
A ti mozes da se sprdas sa mnom koliko hoces.

Nemam nameru..
Citat:
Da neces mozda da kazes da su amateri?

Da hoću da kažem da su amateri,PINK JE FABRIKA NEUKUSA VULGARNOSTI A U POSLEDNJE VREME I LAŽI!!
Citat:
Bave se time iz ljubavlju?Kada se kaze da se neko bavi necim profesionalno to znaci da zaradjuje pare i zivi od toga!

Vidim da si se edukovao iz citata mungosa ali ti je citat jima promako.;-)
Samo se ti drži svoga lepo je to..
90% ljudi na pinku su manekeni,pevači i spikeri (čistači obezbedjenje i kafekuvarice) novinara ima tek nekoliko i pokazalo se tokom napadanja raznih "protivnika" da nisu baš inteligentni...O plagijatima da ne govorim pošto su do sad kopirali nekoliko emisija sa drugih kanala...To govori koliki su profesionalci..

p.s.Kako "quotujem" jel po meri:-)
[ srki @ 16.09.2003. 22:47 ] @
Citat:
loverboy:
Sad se vadi? na Vukajliju a svi znamo ?ta profesionalizam u ?irem kontextu zna?i!

Ja sam rekao da ne mislim u slengu sta znaci profesionalno nego zaista sta znaci.

Citat:
Citat:

?ime se pametan stidi budala se di?i...

Tacno. Ne znam sto to meni pricas.

Citat:
90% ljudi na pinku su manekeni,peva?i i spikeri (?ista?i obezbedjenje i kafekuvarice) novinara ima tek nekoliko i pokazalo se tokom napadanja raznih "protivnika" da nisu ba? inteligentni...O plagijatima da ne govorim po?to su do sad kopirali nekoliko emisija sa drugih kanala...

A sto to meni pricas kada ja to znam?

Citat:
To govori koliki su profesionalci..

To nema veze sa tim da li su profesionalci ili nisu nego ima veze da li se profesionalno odnose prema gledaocima i da li se ponasaju profesionalno. Ja sam vec rekao da je kod nas sve naopako pa neko ko se ne odnosi profesionalno prema poslu moze da bude najveci profesionalac. Znaci oni se ne ponasaju profesionalno ali nazalost jesu najprofesionalnija televizija.
[ Deep|Blue @ 16.09.2003. 23:18 ] @
Profesija i profesionalac moze da se odnosi na posao i ljude koji obavljaju neki posao za pare (profesionalni kosarkas, vojnik po ugovoru ...).

Takodjer nivo profesionalizma neke osobe ne ovisi od plate koju on tim opslom zaradjuje, vec od kvaliteta odradjenog posla i kvaliteta procesa odradjivanja istog. plata je relativna stvar.

Tv pink kao institucija cak ni po vasoj definiciji profesionalizma kao nivoa zarade novca ne moze biti "najprofesionalnija televizija" jer ona ne zaradjuje pare sebi, vec njeni zaposleni zaradjuju zmitrovicu. televizija nije zivo bice (barem nije bila do sada)

Po pitanju para u pinku se obrcu velike kolicine novca, ali nemojte da mislite da su i ostale televizije macji kasalj.

Pinku ne moze da se ospori da je jedna od 3-4 najgledanije televizije u zemlji i da ima jaku pokrivenost kako u zemlji, tako i preko sat programa, ALI
Po pitanju kvaliteta programa i voditelja pink je cak mnogo gori od onih seoskih televizija i radio stanica.

Ako te zanima profesionalizam, pogledaj malo bk i b92. Na bk su isli u tolike krajnosti da im je programska sema izgledala kao
18:56 - telefakt
19:01 - putopis
19:43 - najava
...
i sto je najludje satnica je veoma dobro postivana
slicno je i na b92.
uostalom na ovim tv stancama voditelji nisu manekeni (izuzev dakicke )

[ @ 16.09.2003. 23:19 ] @
Citat:
To govori koliki su profesionalci..

To nema veze sa tim da li su profesionalci ili nisu nego ima veze da li se profesionalno odnose prema gledaocima i da li se ponasaju profesionalno. Ja sam vec rekao da je kod nas sve naopako pa neko ko se ne odnosi profesionalno prema poslu moze da bude najveci profesionalac. Znaci oni se ne ponasaju profesionalno ali nazalost jesu najprofesionalnija televizija.
[/quote]
Ti ustvari kažeš:
Niti se profesionalno odnose prema gledaocima, niti su profesionalna televizija (instituciju čine ljudi i njihov rad a ne zgrada).
Znači slažeš se samnom da NISU PROFESIONALCI! i na kraju kažeš da su najprofesionalnija televizija?!?
Suvišno je nastavljati polemiku predlažem ti da pročitaš moje ranije komentare a bogami i svoje i uporediš ih medjusobno ...
[ @ 16.09.2003. 23:29 ] @
[quote]Deep|Blue:
Profesija i profesionalac moze da se odnosi na posao i ljude koji obavljaju neki posao za pare (profesionalni kosarkas, vojnik po ugovoru ...).

E svaka ti je zlatna:) Slažem se sa svim navedenim pogotovo sa rangiranjem tvpink
ispod pojedinih seoskih medija..
[ Mikky @ 16.09.2003. 23:30 ] @
Pink definitivno nije zasluzio da mu se posveti ovoliko postova... al ajde kad smo vec poceli

anyway uvek mi je zanimljivo da citam diskusije koje pocnu otprilike ovako, neko napadne nekog/nesto i onda mu se svi pridruze i pljuju zajedno i onda se uvali ventura sa jednim postom i kaze potpuno suprotno i od tad diskusije totalno dobija drugi tok i javljaju se 2 tabora, jedini za venturu i drugi protiv
A posebno volim ove likove koji prosipaju pamet i prenose diskusiju u sasvim suprotnom smeru, u fazonu "oni su najprofesionalnija televizija" a sad ti vidi sta je "profesionalnost" po definiciji u literaturi.. iako je narodski usvojeno da je profesionalnost otprilike odnos prema poslu, strucnost itd

Inace nesto neverujem da je sekund reklame = 100e... sigurno ne bi bilo toliko reklama da je tako, vec mislim da je suprotno jeftinije cene reklamiranja uzrokuju veliku kolicinu istih.

A da, za malo da zaboravim, najgori voditelj ever na pinku (a i sire) je gosp. Milan Milicic Znaci lik vodi nazovi emisiju o novim tehnologijama high-end (kakav debilan naziv) samo zato sto (mozda) atraktivno izgleda tj maneken je..a to sto nema veze sa zivotom je u drugom planu..
Ah da, najgluplji kviz? Ok tu je konkurencija vec zestoka, dal rulet dal ona slova...
+ sto se tako stekare na tim kvizovima da je to sramota... gledam ona slova znaci
lik je pogadjao neku rec i na kraju osvojio citava 23 din (!), dok npr u zlatnoj zici ovi dele pare i sakom i kapom.. Pa vise ce da mu izadje racun za 041 koji je pozivao da bi ucestvovao u tom kvizu nego sto ce da zaradi

BKTV i B92 su keva za Pink u svakom pogledu, ostale televizije nevredi ni pominjati
[ PsYhO @ 16.09.2003. 23:31 ] @
Citat:
ventura:

mozda si hteo da kazesh najprofitabilnija, jer su oni daleko od profesionalnosti.
bk je najprofesionalniji.
[ mucky @ 16.09.2003. 23:40 ] @
Citat:
srki:

Ja tebi preporucujem da pogledas par dana BBC na primer, pa da vidis sta je profesionalizam
a i zaradjivanje para. I nemoj ta dva da mesas :)

Pink je zaista smejurija, ali i mi smo smejurija od ljudi tako da je normalno da ce zaraditi
pare jedino 'narodna' televizija :)

Ne znam samo kako je ovaj narod uspeo tako brzo da zaboravi sve one divne dokumentarne
emisije sa RTS-a dok je jos bilo para... Ja sam bre odrastao na "Opstanku" i slicnim emisijama,
a sada od toga ni drc :(

Svejedno, venturi, srkiju i ostalim turbofolkerima najlepse porucujem da pogledaju bas BBC,
jer je ona AMIN za sve one koji zele da se profesionalno (ne isplativo) bave tim poslom.
[ PsYhO @ 16.09.2003. 23:40 ] @
da se nadogradim na mikijev post :)
irfran mensur, glumac koji vodi ruski rulet, je najveca budala budala, a taj kviz je nesto najdebilnije sto je ugledalo svetlost dana.
voditeljke sitija treba pobiti.
city kids je nesto veoma strasno.
grand show i tako to, ako je to profesionalno, sta je onda ne profesionalno.
virtuelni studiji za najavu programa i tako ta sranja su uzas.
a smislice josh 500 debilnih emisija, samo da zarade josh para.
ocekujem da ce sutra biti emisija sa informacija o kanalizacijama, ne bi li izreklamirali novu gumu za otpushavanje wc-a.
voditelji su debili.
glume neki fenseraj, misle zgrada nam je fensi svi smo mi kul, e pa nije tako.
pink je vishe sekta, nego tv.
ali jebiga, sta da radi narod juzno od beograda, kada pored rts-a hvataju samo pink :)
[ PsYhO @ 16.09.2003. 23:42 ] @
a o nepostovanju termina bi mogli do sutra da pricamo.
[ srki @ 16.09.2003. 23:58 ] @
Citat:
mucky:
Svejedno, venturi, srkiju i ostalim turbofolkerima najlepse porucujem da pogledaju bas BBC,
jer je ona AMIN za sve one koji zele da se profesionalno (ne isplativo) bave tim poslom.

Ja BBC gledam svaki dan a pink ne gledam uopste. Pogledaj moje postove pa ces videti da uopste nemam simpatija prema pinku. Ne znam sto si mene stavio medju turbofolkere. Sad se ti pravis pametan pa pominjes BBC kao da niko nije cuo za njega. Mi smo pricali o nasim televizijama a pink je tu najprofesionalniji iako se najmanje ponasa profesionalno ali to je nas problem sto je kod nas sve naopako. Ponasati se profesionalno i baviti se necim profesionalno su dve razlicite stvari. Moze neko da se ponasa profesionalno ali da to sto radi niko ne ceni pa da propadne i da ne moze da zivi od toga vec da mora da trazi drugu profesiju. Nesto cime se baviti profesionalno (nesto od cega ce da zaradjuje pare i da zivi od toga).
[ flylord @ 17.09.2003. 00:05 ] @
Ima jedan problem u celoj vasoj prici. Vi PRICATE O PINKU, razglabate o pinku:)) I tako svi kazu da pink ne valja ali znate za imena "voditelja", imena emisija, kad je koja emisija... to znaci da ga ipak gledate!! To je na fazonu onoga: 50% gledalaca ga gleda jer ga voli i zeli da vidi sta ce da bude sledece, a 50% ga mrzi i gleda ga sta ce sledece da bude da bi posle sa prijateljima pricali o tome kako Pink ne valja. Ja mogu da se pohvalim da volim da gledam samo Discavery (ili kako se vec pise) i samo njega i gledam. A jos nesto, cak i negativan publicitet je PUBLICITET!!!
[ Pirossi @ 17.09.2003. 00:17 ] @
Svi ste zaboravili Pinkovu ulogu "čuvara" srpskog naroda od stranih sila ovaploćenih u liku i delu Verana Matića te njegove TV kuće B92. Ma ne može čovek da napravi jedan potez a da Pink (zlurado) ne prokomentariše i otkrije nam još jednu u nizu zavera protiv čovečanstva.
Upravo na Info top-u (debilnog li naziva) ide Crkvenjakov (pazi šef RTS-a!) a spiker/maneken vergla li vergla nešto u stilu: "Odakle Veranu Matiću 2.000.000 Eur za prenos Lige šampiona???". Šta Željka "Media Mastermind-a" Mitrovića zabole, pardon, odakle pare za prenos? Možda se jedi jer Pink nije dobio prava na to, šta li?
Nek se on drži Sportissima (Gospode, ko im smišlja nazive?) i onog "man in black" kretena koji je eto našao "zanimljiv" način da izveštava o sportu, sa predškolskim doskočicama i u duhu malog Perice.
O "nekst prezidejnšl elekšns" i drugim Info top in english bravurama šta reći?

Profesionalnost, my ass!
[ Djomloun @ 17.09.2003. 00:48 ] @
Mogu samo da kazem da je bila milina sinoc gledati tekmu. Ni jedne jedine reklame na B92 za vreme tekme. A sto se tice pinka.....zar vredi o tome pricati??? ali stvarno??
Boli ih qr*z, zaradjuju kesh zato sto su ljudi debili i to pali. Sve je to na istu foru, isto tako i Zarko uzima kesh, kao sto i oni mentoli uzimaju kesh na Teleskopu, kao sto sibicari uzimaju kesh na autobuskoj stanici.....bilo je uvek toga i bice uvek. Jer uvek postoje mentoli koji se loze.
Bas sam napravio paralelu kada sam isao do ortaka na fax i divim one manove na autobuskoj kako uzimaju kesh babama, i iste te mentolke posle mozes da divis na tuki_palac_gran_show_munje_fore kako se vesele i skacu. Sta ces thebra debili....
[ Mikky @ 17.09.2003. 01:18 ] @
Da sto kaze covek a i kao sto rekoh i ja pink nije vredan trosenja ovog virtuelnog mastila i papira a posebno nasih misli, ali ovo moram da kazem sad me podseti ovaj iznad u vezi sportisima

Znaci ona druga voditeljka (ne ona plavusa sto je bila prvo lice medju voditeljima i sto je jos pre bila u sportskoj redakciji) nego ona sto izigrava neku ribu i setka se po studiju kad vodi sportisimo... ja jednostavno nemam reci kojima bih opisao sta osecam kad je vidim Znaci jednostavno reci nemogu to da opisu, koliki je to amaterizam, tacno su postavili tu ribu da vodi emisiju polu golu (99% ljubtelja sporta su jelte muskarci) da se setka tu, pritom nit zna sta prica nit zna da hoda u cizmama sa potpeticom od 15cm, samo sto se neprospe po podu (kao ona sto je vodila info top pre par godina)
A onaj man in black je poseban slucaj Lik je istripovao da je ono kao pun sam fazona, glumi neko ludilo a u stvari je saban najveci

Mada ima tu i ok voditelja, npr ona sto je vodila vesti na BK pa presla na pink od skoro malo popravlja prosek.
Onaj sto cita engleski je ok, prilozi koje radi su sasvim na nivou, simultani prevd takodje kad radi je manje vise ok, ne znam sta imate protiv njega i kakav akcenat ocekujete da ima kad cita vesti na engl, vazno je da se razume
Ono dvoje sto vode leteci start su bas gotiva, milan je smeker, zajebant i ana je simpa a valjda ih nece sjebati pink kao sto su sjebali minimaxa

Medju ovima ok sto sam nabrojao svi su skoro dosli sa drugih TV... nisu produkt pinka al jebiga kad se zna ko ima najvise para.
E da, cak sam ucestvovao u nekim emisijama kao klinac pre 6-7 godina na pinku, tad je snimanje kasnilo redovno po 3 sata...

Eto, dosta o voditeljima i pinq za danas od mene
[ Darko Prelic @ 17.09.2003. 02:44 ] @
Ventura, tj. Danko, ti si najludji lik koga sam upoznao online, verovatno i najludji i od onih koje cu tek upoznati ;o)

Brate Pink? :(

Ne znam, meni su jednostavno previshe loshi, jedino shto moram da trpim "Pink torturu" dok gledam Homera i ekipu ;o) a zbog njih bi puno gorih stvari pretrpeo ;O)

/quit
[ xtraya @ 17.09.2003. 04:58 ] @
vidim malo neinformisanosti vezane za pink...pa eto da kazem koliko znam:

pink je pocetkom decembra poceo kao RADIO PINK na 91,3mhz

poceli su ga dobrovoljno ekipa koja je bila drustvo zeljka mitrovica (manda mladji i ostali). sve to je pocelo kao "ej ajde da pravimo radio".

u roku od 6 meseci pink je dobio znacajna sredsva od reklama na tom radiju i sredinom 1994 godine je sklopio ugovore o zakupu predajnika RTS-a.

koliko znam pink do dana danasnjeg koristi RTS frekvencije a evo kako:

sa ugovorom o zakupu TV kanala pink je od RTS-a dobio na koriscenje frekvencije rts-a a zauzvrat se potrudio da rts-u ponudi neke gluposti tipa "snimanje i montaza u pinkovim studijima i slicno"

sad ajde stavite na vagu TV frekvenciju za odredjeno podrucje i "TV studio i montazu". kao da RTS nema gomilu studija i gomilu montaza?????

e sad dalje...nije zakupio 1 kanal vec nekoliko njih....i to one najjace tacke (iriski venac, jastrebac, rudnik ,crni vrh i slicno)...gde ces boljih mesta za TV predajnik...

i sve to je mozda placao u iznosima za odrzavanje (NE za koriscenje)

u medjuvremenu je opasna lova pocela da ulazi u istu firmu tako da je moralo da padne shminkanje....secam se TEST screen-a za prvi pinkov predajnik u beogradu (mislim da je bio na CK) neka ljigavstina nacickana sa kojekakvim glupostima i ono roze sr*nje koje je na sred ekrana....

tamo 1996 je uzeo radio pingvin pod svoje...prodao ga ari...

ako se secate iz tog doba datira NIKAD GLUPLJA reklama za marketing koja je imala efekta ali je bila PREVISE debilna...(onaj tobogan sto se vozi po ekranu a riba peva "629 697 marketing telefon") ko se upecao na taj broj i dao pare potpuni je debil al sta ces....

da sad dalje ne duzim...ovo je bila prica o pocetku...ostatak znate jer ga pratite vec 9 godina kako truje omladinu sa glupostima tipa "bosko i stanko, a sto ne bi moglo, grand show, vidovite zorke, kleopatre, ljubise trgovcevica"

da naravno, satelitska tehnika je napredovala pa se u SECA sistemu poceo valjati pink+ program nasim GEDZA gastarbajterima sirom evrope za 100e mesecno...malo jli je na onu krizu????? a onda je prosle godine proradio SECA2...zbogom piratske kartice....

a sto se tice profesionalnosti...neka hvala, ne vidim NIJEDNU OBRAZOVNU seriju koju su KUPILI ili napravili (ko da oni nesto prave) osim nekih gluposti tipa "lane gutovic nesto smara i slicno"

a te price o kupovini ovog ili onog...samo se setite DODELE oskara cini mi se 1995 godine kada te veceri "forest gump" film dobija oskara i normalno emituje se na pogodite gde?

a sad se prodaje prica o legalnosti jer da sad pustaju pirate ne bi dobili NIJEDAN inostrani program, seriju, prenos....

e a onda se od pre par godina dogodio PETAK uvece!
a sta je to petkom uvece recice vam VENTURA......

ako ima neke karte za tu emisiju da nam da , mozda ih preprodamo pa uzmemo neke pare....

e a najjace je kad ona plava debilka iz city-ja pravi navodni intervju sa likom koji je valjda rezirao terminator 3....HAHAHAHAH vrhunac...!!!!
baja je negde u USA a ona ovde...i kao snimljeni odgovori na LIVE pitanja one grozne plavuse....

obrisite roze kanal...truje...
[ 01011011 @ 17.09.2003. 06:05 ] @
Kazem jedino sam ovo narucio zbog utakmica, i njega i RTS SAT i s***** i bruka za srbe i srpski narod da poslije 13 godina kad nas jedan tim udje u LIgu sampiona da se tako nesto dogodi...

Nemam rijeci, jos nisam ni golova vidio....jebem ti zivot, zna li neko gdje imaju bar golovi sa ove utakmice da se vide..
[ Veljko @ 17.09.2003. 08:09 ] @
B92 je otkupio prava za ligu sampiona pre nego sto se partizan plasirao.
To je potez decenije kanala B92 :)
[ markantz @ 17.09.2003. 08:32 ] @
A sta kazete kako sa PINK izivljava nad ljudima koji gledaju F1?
[ MaRaToNcI @ 17.09.2003. 08:42 ] @
Citat:
xtraya:
vidim malo neinformisanosti vezane za pink...pa eto da kazem koliko znam:

pink je pocetkom decembra poceo kao RADIO PINK na 91,3mhz

poceli su ga dobrovoljno ekipa koja je bila drustvo zeljka mitrovica (manda mladji i ostali). sve to je pocelo kao "ej ajde da pravimo radio".

u roku od 6 meseci pink je dobio znacajna sredsva od reklama na tom radiju i sredinom 1994 godine je sklopio ugovore o zakupu predajnika RTS-a.

koliko znam pink do dana danasnjeg koristi RTS frekvencije a evo kako:

sa ugovorom o zakupu TV kanala pink je od RTS-a dobio na koriscenje frekvencije rts-a a zauzvrat se potrudio da rts-u ponudi neke gluposti tipa "snimanje i montaza u pinkovim studijima i slicno"

sad ajde stavite na vagu TV frekvenciju za odredjeno podrucje i "TV studio i montazu". kao da RTS nema gomilu studija i gomilu montaza?????

da gi malo dodam:)

-za pokretanje radija (mladog basiste zeljka:) lovu je dao njegov tadasnji tast, otac od pevacice HANI (prve zene-jos me nije stigao / koja i dan danas vodi muzicki studio) dignuvsi podebeo kredit posto je radio u Svabiji
-posto se radio dobro pokazao i poceo donositi lovu, pokrenuta je TV, koji neverovatno brzo stice popularnost ( ne zaboravite da je maltene u istom mesecu pokrenuta i PALMA-a vidite gde je ko sada) politicari UVIDJAJU znacaj jedne takve TV koja ce odvlaciti paznju PROSTOG naroda od tekucih problema i dozvoljavaju ovo sto su dozvolili:) naravno da ni ovi NOVI nsu od juce, pa i oni shvatajuci znacaj, gostuju non stop......

BEZ KASANDRE I LJOVISNE -SRBIJA CE DA PRESVISNE
[ xtraya @ 17.09.2003. 09:05 ] @
ma ja sam pricao sa nekim likovima koji su na tom samom pocetku pinka bili u prici...
i svi pljuju , iz varijante "UZEO PARE PA NAS ZABORAVIO"!

[ eddy_yu @ 17.09.2003. 10:43 ] @
Citat:
markantz:
A sta kazete kako sa PINK izivljava nad ljudima koji gledaju F1?

Gde su se to izvinuli , bas bih to voleo da vidim ???

[ B o j a n @ 17.09.2003. 10:45 ] @
flylord, jedini koji si pogodio srz l;)
i taj odnos nije 50:50, nego je mnogo veci broj svih vas koji i gledate TV i drogirate se tim kicem, a kao fol, pink je s***** ... ma dajj

ja ne znam da li se seca te "profesionalnosti" od pre 5-6 godina kad su toliko bili "profesionalni" pa su imali neku jutarnju phone-call emisiju u popodnevnom repriznom terminu .... i bilo je "dobro jutro" u 5 pm l;)))))))

ma dajj, trebalo bi da se organizujemo i da odemo sa bajatim jajima da gadjamo onu zgradu ...

ps: psyho simpa pregled, stvarno ...realan! l;)
[ Tyler Durden @ 17.09.2003. 15:12 ] @
Citat:
flylord:
Ima jedan problem u celoj vasoj prici. Vi PRICATE O PINKU, razglabate o pinku:)) I tako svi kazu da pink ne valja ali znate za imena "voditelja", imena emisija, kad je koja emisija... to znaci da ga ipak gledate!! To je na fazonu onoga: 50% gledalaca ga gleda jer ga voli i zeli da vidi sta ce da bude sledece, a 50% ga mrzi i gleda ga sta ce sledece da bude da bi posle sa prijateljima pricali o tome kako Pink ne valja. Ja mogu da se pohvalim da volim da gledam samo Discavery (ili kako se vec pise) i samo njega i gledam. A jos nesto, cak i negativan publicitet je PUBLICITET!!!

hm, pazi ja osjecam potrebu da eksplicitno kazem kako na pinku gledam samo simpsonove i (hebe me daljinski koji je pokvaren, jer bih prebacivao i dok su one reklame s kojima isjeku svaku epizodu) i ako lazem ne pomakao se s mjesta.

Stvar je u tome sto je pink neizbjezan. Gdje god dodjes, kod nekih ljudi u kucu ili tako nesto u 90% slucajeva gleda se pink.. I ti tu ne mozes nista. Prinudjen si da nesvjesno uhvatis neke stvari....
A i cini mi se da je citava ta televizija tako koncipirana, da lako ulazi "pod kozu". Zato i ide pod ruku sa drugim smecem koje ima slicnu tendenciju.. znaci, turbo folk, razne city records gluposti sa laganim i zaraznim tesxtovima i sranjima......

Ja iskreno vjerujem da je pink jedno zestoko s***** koje stvarno moze (i radi to) da zaglupljuje i da bi ga trebalo na neki nacin ograniciti.
[ Ivan Dimkovic @ 17.09.2003. 20:14 ] @
Citat:

Ja iskreno vjerujem da je pink jedno zestoko s***** koje stvarno moze (i radi to) da zaglupljuje i da bi ga trebalo na neki nacin ograniciti.

A da izbacis TV iz kuce i resis se svih muka? Ja sam to odradio pre 6-7 meseci i zaista mi ne nedostaje :)
[ Tyler Durden @ 17.09.2003. 22:34 ] @
:)
Pa što mene tiče to i ne bi bio baš neki veliki problem. Za simpsonove ću se već snaći.
Nego, šta da se radi sa onima koji su psihički ovisni o tim debilanama...? :)
[ iNCUBUs @ 17.09.2003. 23:16 ] @
Citat:
01011011:
Kazem jedino sam ovo narucio zbog utakmica, i njega i RTS SAT i s***** i bruka za srbe i srpski narod da poslije 13 godina kad nas jedan tim udje u LIgu sampiona da se tako nesto dogodi...

Nemam rijeci, jos nisam ni golova vidio....jebem ti zivot, zna li neko gdje imaju bar golovi sa ove utakmice da se vide..

Pa kad nisi pročitao opet onu temu koju si sam postavio i pitao za praćenje tekme na satelitu, imao si izbor od nekoliko kanala :)
[ 01011011 @ 18.09.2003. 07:54 ] @
iNCUBUS, care hvala ti sto si se potrudio da mi psaoljes one satellite, ali oni nisu satelliti uopste omoguceni u Ameirci, ne mogu da ih hvatam iz Amerike... to je poenta.... NIjedan od tih satellita ne moze da se hvata iZ usa....
[ iNCUBUs @ 18.09.2003. 10:45 ] @
evo ti bar Partizanov gol, ako do sada nisi video:
http://yumuzika.virtualave.net/video/partizan.avi
[ Ivan Dimkovic @ 18.09.2003. 11:13 ] @
Citat:
Tyler Durden:
:)
Pa što mene tiče to i ne bi bio baš neki veliki problem. Za simpsonove ću se već snaći.
Nego, šta da se radi sa onima koji su psihički ovisni o tim debilanama...? :)

Ostaviti ih da umru u najgorim mukama brze hrane :-)

TV jeste psihicka navlaka, ali vrlo brzo se skida sa njega bez preteranih apstinencijalnih problema (nista od nesanice, anksioznosti, nemira, bolova u misicima... :) ako se pojave neki od ovih simptoma, moze se pribeci preventivnim odlazenjem u bioskop ili citanjem neke dobre knjige :)

Posle detoksikacije se covek oseca mnogo bolje :)

[ Ivan Dimkovic @ 18.09.2003. 15:00 ] @
"18.09.(gm) Na novinarski konferenci ob 9. obletnici delovanja beograjske RTV postaje Pink, so povedali, da so na nedavnem sejmu IBC v Amsterdamu kupili opremo za skorajšnji štart novega kanala z imenom Pink 3. Oddajal bo na že znanih satelitih in frekvencah, v primeru satelita Hot Bird je to 12.577 GHz H (SR 27500, FEC 3/4)."

[ 01011011 @ 18.09.2003. 20:16 ] @
brate jel imas pravi gol ono da se cuju navijaci i sve ostalo ako imas navijanja iostalog daj mi posatavi to molim te nije bitno koliki je fajl...

OVO je vec bolje...sad sam malko dahnuo./
[ tzeljko @ 18.09.2003. 22:22 ] @
Sto se tice profesionalnosti TV PINK-a to je uzas najgori.

Ali kao i svuda u svetu, privatne televizije se osnivaju, samo I SAMO zbog PARA. TV PINK i cela ta ekipa na celu sa Zeljkom Mitrovicem je svesna situacije u zemlji. Vise od 50% narode ove drzave obozava Zeljka Joksimovica, Stoju, Tempo Slavija i kompaniju. Pa zasto da im covek ne pruzi to zadovoljstvo pored svega sto prezivljavaju. Cistom logikom se dolazi do zakljucka da je to najbolji nacin da se ostvari cilj, PARE. Zeljko Mitrovic je pametan covek i tu svoju pamet je iskoristio na sve moguce nacine kako god je znao i umeo i zato je sada TV PINK najgledanija TV iz godine u godinu. Svaka mu cast, nema sta. Zeljka boli k...c za opste dobro nacije, njega zanimaju pare.

Ako se nekome ne svidja ta muzika, pa ajde, koju onda muziku da slusamo na TV-u? Muzika mora da bude domaca, a domaceg pop-rocka ima malo, a i to sto ima nije kvalitetno u poredjenju sa svetom. Ako zelite bolju muziku, ima brate MTV, VH1 i sl... pa uzivajte po ceo dan.

BKTV je naprofesionalnija televizija u ovoj zemlji, i tu nema price. Kultura je na nivou, postuje se program koji je donekle kvalitetan. Pinkov program je kvalitetniji(kvalitet se meri po gledanosti, a kao sto sam spomenuo gore, pink je najgledanija TV u poslednjih nekoliko godina), ali manjina nas to ne voli. Ali moramo sa tim da se pomirimo.
Mene licno najvise nervira, kad gledam "Kalco" na pinku, i kad bude gol, odma ulece reklama JELEN PIVO i sl ... a to je ono sto ubija u pojam i kvari draz postignutog gola.

Sto se tice B92, OK je sve samo je komentator utakmica ocajan. Covek ocigledno ne zna da vodi utakmice. Pogledajte samo kako na Pinku Gojko Andrijasevic prenosi mec, a kako onaj debil na B92(kao da je navijao za Porto pre neki dan ... uzas). To se zove kvalitet i prosto je milina slusati ga dok prenosi.

U svakom poslu, klijenti su najvazniji. Treba zadovoljiti vecinu klijenata, a to PINK najuspesnije radi, i ceo program im se bazira na popularnosti kod vecine gledatelja.

Treba da prodju generacije da se neke stvari u ovoj zemlji promene, ali i tada, pink ce pustati opet najgledaniji program jer ce se uklapati u zelje gledalaca. Sve dok u srbiji vise od 50% gradjana obozava GRAND SHOW, pink je na dobrom putu. Prilicno sam uveren da kad se to promeni, i Zeljko ce izbaciti Grand Show iz programa.

ps. Samo da dodam jos nesto. City Records je sa namenom stvoren i on ide u tandemu sa Grand Show-om. U vecini diskoteka i kafica u drzavi, slusa se muzika iz produkcije City Recordsa, a uz TV ekrane, najvise ljudi slusaju one okorele "narodnjake". Pink im pruza i jedno i drugo, i svaka im cast.

[ negative @ 19.09.2003. 03:47 ] @
Citat:

Pitao bi te kakav to prljav osnivacki kapital, ali posto TV Pink NIJE imala osnivacki kapital, pitacu te KAKAV TO OSNIVACKI KAPITAL?
Zeljko je poceo u jednoj udzerici u CK koju je rentirao od JUL-a, verovatno je imao neke veze tamo pa su mu oni pomogli da dobije frekvenciju, ali uostalom sta se i danas u ovoj drzavi moze srediti preko veze.
Ko je bio Zeljko Mitrovic 1993? Pa niko i nista, obican geek, tehnicar, zaludjenik za elektroniku koji je hteo da napravi svoju TV stanicu... A da su tu bile neke teorije zavere, masonske loze, zavere vanzemaljaca i ostalo koji su hteli da naprave supermocnu tv stanicu u jugoslaviji, pa sigurno ne bi uposlili tamo nekog zeljka zaludjenika, vec bi doveli neke druge ljude...

Pretpostavljam da je covek radio trecu smenu za 5dem/mesecno i da je tako zaradio za opremu da pocne sa TV... Posto iz tvoje price mi ne deluje da je imao da proda 20tak krava da kupi opremu...

Citat:

Zeljko je imao dosta smisla za bisnis, pa je samo putem svoje TV stanice davao narodu ono sto voli, formirao je svoj program prema ukusima i zeljama naroda koji ga gleda, bio je clan jula 4 godine, koliko mu je trebao neko da mu svake godine gura veze za dozvole itd, sto ne znaci da je bio njihov instrument, posle kad se osamostalio i kad mu niko nije trebao, odkacio ih je...

Da bas se secam svih onih opozicionih reklama na PINKU pre 24.09.2000!!!!!

Citat:

Nova zgrada pinka kosta oko 20mil eura... Mislite na taj kapital?
Jedan sekund reklame na pinku, preko dana, u boljim terminima, recimo simpsonovi, telefakt, neka emisija, prenos itd.. Kosta 100 eura.
Sekund po noci i u nekim sugavim terminima kosta 50eura.
Jedan link na teletextu za godinu dana kosta 80,000eura.
Sveukupno, cela ta masinerija pravi oko 40 miliona eura godisnje sigurno... Ja cenim da sigurno 10-tak miliona od toa ode na organizaciju i kreiranje emisija tipa grand show itd (slozicete se da nije bas jeftino napraviti i odrzavati emisiju kakva je grand show)...

Iz koje je godine bese ta zgrada? 1998?
Znaci on je naplacivaio reklame pa ovim cenama koji se naveo od 1993? Mislim u toj supi? Aha kapiram STEDEO DINAR PO DINAR JEO KOSKE I KACAMAK... I ustedeo
40 000 000 maraka...
Jasna matematika...
A da grand show... Posebna tema...

Citat:

Pa evo ti jos primera: Arkan, Marko Milosevic, Sljuka, Legija, Dusan Mihajlovic, Kolesar, Janjusevic...Sve su to mladi ljudi koji su poceli iz nicega i dok su drugi sedeli oni su krvarili gace da zarade...
Mozda da ih pitamo da napisu knjigu da i predlozimo da to bude obavezno uz bukvar...
[ Floyd @ 19.09.2003. 08:10 ] @
Nisam procitao sve postove, pa ako ponovim necije reci, izvinjavam se. U svakom slucaju, ovo je moje misljenje:

Ako je shvatanje reci "profesionalizam" direktno vezano za kvalitet programa koju prikazuje doticna televizija, onda se treba zapitati kakav je to kvalitetan program. Ako mislite da televizija treba da ljudima prikazuje ono sto ih zanima, onda Pink televizija ima jednako kvalitetan program kao i B92 (mozda i kvalitetniji), samo sto je publika koja prati Pink drugacija od one koja prati B92.
Ako mislite da televizija treba da prikazuje nesto sto ce ljude da obrazuje (ili da dopre do obrazovane publike koja je u manjini), onda Pink nema kvalitetan program.
Ako je shvatanje reci "profesionalizam" vezano za zaradu te televizije, onda je Pink najkvalitetnija televizija (osim ako neka druga televizija zaradjuje vise od Pinka).

Sto bi znacilo da je TV Pink nekvalitetna televizija samo ako se misli da je zadatak televizije da obrazuje ljude ili da prikazuje program kojeg bi pratila obrazovana publika. Pitam se, da li postoji kvalitetna televizija za nekog ko je izuzetno obrazovan (da im doktorat i slicno)?
Iz svega ovog zakljucujem da je Pink ipak kvalitetna televizija. Da li mi je nesto promaklo?
[ eddy_yu @ 23.09.2003. 09:43 ] @
Ma samo nek mi ne seku formulu i bice "kvalitetni" Nek se uzdrze jos ove dve trke a posle nek pustaju samo reklame ceo dan Valjda ce sledecu sezonu prenositi neka normalnija televizija ?
[ MARE_BG @ 24.09.2003. 02:09 ] @
Mislim da nema komentara za televiziju na kojoj su vise od 50% voditelja manekeni!O emisijama ne treba ni komentarisati!Filmski program?Pa ako jedan film na doticnoj televiziji prikazu vise od 5 puta,sta reci o tom filmskom programu!!!A floydu bih rekao da nije neophodno da televizija obrazuje(mada je pozeljno),ali kad je pink u pitanju to je televizija koja ne da ne obrazuje vec sta vise zaglupljuje ovaj narod,a sto je najtuznije i nasu decu!Deci su idoli Stoja,Baja,Seki i jos neki,sto mislim da je totalno nedopustivo.Nasa deca treba da slusaju pesme pokojnog Dragana Lakovica,Branka Kockice,Kolibra....
[ Floyd @ 24.09.2003. 08:40 ] @
Mare, malo si preterao. Nikome Stoja nije idol.
Pa sad, ako ne obrazuje, onda zaglupljuje. Ne mogu da zamislim nesto izmedju.
[ Shadow_bg @ 24.09.2003. 13:03 ] @
Citat:
flylord:
Ja mogu da se pohvalim da volim da gledam samo Discavery (ili kako se vec pise) i samo njega i gledam.

Discovery, MotorsTV, CartoonNetwork i kraj :)
[ eddy_yu @ 29.09.2003. 08:57 ] @
Cujem da su ponovili istu stvar od prosle trke ..... Sva sreca sto sam prenos pratio preko satelita , prava uzivancija nema reklama i glupih komentara (rekose mi da se "ekstraordinarno" proseravao) Nikad vise pink
[ ddz @ 29.09.2003. 10:20 ] @
Pre par dana sam uhvatio početak Infotopa:

"Dobar dan, pratite InfoTop u 14 satova... sati" Posle su pričali o tome kako se uzroci DNK poklapaju sa UZROCIMA DNK ubice Ane Lind. Pa se onda nešto nije održalo iz bezbedonosnih razloga...

Dobro što ne znaju engleski, razumem ih, težak jezik, jedva sam ga savladao u petom razredu... ali bar je srpski lak.
[ Jbyn4e @ 29.09.2003. 15:51 ] @
Citat:
eddy_yu:
Cujem da su ponovili istu stvar od prosle trke ..... Sva sreca sto sam prenos pratio

'Cu ponovili... napravili jos gore!
Gore u levom uglu mali prenos formule, dole fudbal, a nesto iznad fudbala, tako da zaklanja 60% fudbala, reklame!

E da sam imao tv karticu pa da snimim i posaljem na sve adrese @f1.com ...
[ Demoritus @ 29.09.2003. 16:53 ] @
strasno.. kad sam video kako prenose formulu, fudbal odjednom i jos zaklanjaju 80% prostora jednog od 2 mala ekrancica razocarao sam se :|
[ bruyoni @ 01.10.2003. 17:18 ] @
Trudio sam se da procitam ovu temu od pocetka ali me bas nije islo tako da sam svario oko 70%.Sad zakljucak je da su ovde neki ljudi (koji su se pojavljivali na prve dve stranice) ocigledno mesali dva poja Profitabilna i Profesionalna!Pink je jedna ako ne najprofitabilnija TV u srbiji bar u TOP 5 to stoji jer prodaju prostor za reklame u nenormalnim kolicinama ali je daleko od PROFESIONALNOG!Posto je Floyd vec rekao da ovde 99% ljudi gleda pink jer ako nije tako svi ovi sto pljuju po pinku tvrdeci da ga ne gledaju treba da se lepo povuku,jer iskreno govoreci treba da ih je sramota jer kritikuju po sistemu rekla-kazala.Neko je uporedjivao profesionalnost Pinka i BBC-ja,odmah da kazem da to nije fer jer je Pink televizija zabavnog karaktera i ne vredi je uporedjivati sa informativnom televizijom (90% njenog programskog sadrzaja su vesti i politicke teme Biznews,Hard Talk,Asia Today,Weekly Rewiew itd...).Pink uporedjujte sa npr Sky One,Pro 7 (pro ziben;nemacka tv),RTL,Chanal 5 (engleski) itd... znaci televizije sa slicnim programskim karakterom.Ali i kada se sa njima poredi primecuje sa cist neprofesionalizam pinka,zasto na svim inostranim televizijama (i ove sto sam nabrojao i one sto nisam)programsk sema se postuje maksimalno 1 minut razlike ili u slucaju prekida zbog nekog iznenadnog vaznog dogadjaja (u skorije vreme pre neku godinu septembar 11)i jos zna se tacno KADA i KOLIKO traju reklame i kada bi bilo neumesno pustiti reklamu!Primer Traje serija na pinku:reklame lete bez ikakvog plana i cesto prekidaju scenu ili tok radnje i ne zna se koliko ce trajati. Na npr Sky One (najvise ga gledam od zabavnih televizija pa mi najbolje da uporedjujem) Serija pocinje na oko 10 min od pocetka reklame traju 3-4 min (u seriji ide pauza koja je namenski tu stavljena pri montazi jer je serija pravljena za amitovanje na TV-u)posle 15 min serije nove reklame isto trajanje pauza u seriji standardno i tako do kraja... da ne ponavljam.

Sportski prenosi su posebna prica:Fudbal,F1,Ragbi znaci sportovi bez time out-a REKLAME SE NE PUSTAJU SVE DO POLUVREMENA;kosarka,odbojka,rukomet,americki fudbal reklame mogu da idu u time out-u!Pravila kojih se nase TV-stanice ne pridrzavaju, ali ni jedna ni BK ni B92 ni RTS.

U nasoj lepoj nam Srbiji ima svakavih televizija za sve uzraste i staleze i stepene obrazovanj! Pink je probao da napravi neki koktel i da natera sve da gledaju pink (ako su one ankete tacne pink redovno gleda 80% stanovnika srbije (ispravite me ako gresim)) sto je otprilike procenat ljudi u Srbiji bez visokog obrazovanja!Da ne bude da nas kritikujem ali ista stvar je i na zapadu i na istoku i severu i jugu od srbije (ne gleda SKY news onaj fizikalacu u Londonu koji je dosao kuci sa 10-o casovnog posla pa oce da se opusti)

Sto se tice voditelja pink sledi strasno!Sve koje ste pljuvali OK ali sto kritikujete onog tipa sto vodi High-end i lova za slova on je san svakog urednika bilo koje televizije,covek cita sve sto mu stave pod nos i kazu "Pricaj u kameru!" jako je ne bitno dali on to razume ili ne ali on svoj posao obavlja izuzetno profesionalno(OK jos i tezgari kao maneken) ako je neko gledao interviju sa njim na cini mi se TV Jesenjin covek je PRIZNAO da nema pojma o kompijuterima znanje mu se svodi na internet i pasijans (njegove reci)

Zakljucak Pink jeste profitabilna i jako gledana televizija i nije gledana zato sto neko tera ljude da je gledaju nego zato sto su tako odabrali jer na njoj SVAKO nadje nesto interesantno!Bilo to simpsons ili ER ili gleda npr High End kao zamenu za humoristicki program(moj primer)! Ali pink je NEPROFESIONALNA jer ne ispunjava osnovni zahtev profesionalne televizije Postovanje progamske seme i ne postojanje profesionalnog radnog kadra koji tu televiziju prezentuje gledaocima (znaci voditelji i PR-ovi koji to pokusavaju da budu)

Jos ovo i gotovo: Primer najgoreg neprofesionalizma na pinku Sportissimo zasto Pregled stranih liga i prikazu samo italijansku,a sta je sa spanskom,engleskom,nemackom (lige koje se prate u celoj evropi pored domacih naravno) ali vrhunac je izvestavanje sa trka:Zar postoji samo Hobotnica Raceing Team totalni bezobrazluk ne uzude se ni da kazu ko je bio 1 u ST klasi jer je njihov zauzeo 5 mesto!!

Kratko i jasno:Js treba mnogo vode Dunavom da protece da bi pink poprimio epitet profesionalne televizije!

PS:ako ima nekih ponavljanja i nepovezanih recenica izvinjavam se jer je ovaj post pisan u word pad u 2 dana sa prekidima hvala bogu.Tako da vas molim ne mojte me kriviti za to. A stavove kritikujte slobodno!

Pozdrav
[ srki @ 01.10.2003. 23:38 ] @
Citat:
bruyoni:
Sto se tice voditelja pink sledi strasno!Sve koje ste pljuvali OK ali sto kritikujete onog tipa sto vodi High-end i lova za slova

Ma gde si nasao njega da branis. Pa je l' ti vidis kako je nepismen? Stalno gresi u konstrukciji recenica. A i secam se pre kada je par puta pomagao ljudima koji se javljaju pa se nalupao nekih gluposti.

A sto se tice profesionalno tacno je da se pink ne ponasa profesionalno ali nazalost ipak je profesionalna televizija. Profesionalac je suprotno od amater. Amater se necim bavi iz ljubavi i pare mu nisu primarni cilj a kada se neko profesionalno bavi necim onda su mu pare primarni cilj. Neki su ovde pricali kako je pink amaterska televizija. E to nikako ne moze da bude tacno jer se oni time bave zbog para. Profesionalizam je strogo vezan za pare. Ali obicno kada neko hoce da zaradi pare i da bude profesionalac taj postuje klijente i da dobro radi svoj posao i odatle se u slengu profesionalac cesto odnosi na nekoga ko je dobar u necemu iako to ne mora da ima veze sa pravom profesionalnoscu. Tako cesto u slengu mozemo da kazemo kako neko profesionalno vozi za nekog ko dobro vozi iako on recimo nije reli vozac i ne zaradjuje pare od toga i nije zaista profesionalac. Pink jeste profesionalna televizija ali se ne ponasaju kao da su profesionalna i to je krivica ovog drustva...obicno ako se neko ne ponasa profesionalno taj izgubi klijente pa i ne bude vise profesionalac jer ne zaradjuje pare a kod pinka to nije slucaj....a imamo i mnogo slicnih slucajeva: mobtel, telekom.....

A i inace kako bo uporedjivao profesionalnost televizija? Neke imaju jednu manu dok druge imaju drugu manu. Je l' imas bodovanje za svaku karakteristiku? Recimo za kasnjenje programa do 5 minuta je 1 poen manje a za 10 minuta 2. Za nepismene voditelje 5 poena manje a za ovo toliko poena manje?!? Ajde recimo uporedjuj da li je profesionalniji sky 1 ili RTL ili tako neke televizije? Videces da to nije tako lako a u stvari jeste lako jer treba da se gleda iskljucivo zarada i to je merilo profesionalnosti...Samo nazalost kod nas kada je neko profesionalan ne mora da znaci da dobro radi svoj posao :-( (A izgleda da su mnogi ovde obrnuli stvar pa misle da ako neko radi svoj posao da to znaci da je profesionalan a u stvari treba obrnuto da znaci: ako je neko profesionalan on uglavnom dobro radi svoj posao - zbog toga se i u slengu koristi profesionalno za mnoge stvari koje u stvari za koje se neko ne bavi profesionalno)
[ mika @ 02.10.2003. 11:14 ] @

Najjače je bilo juče u vestima u deset, riba koja vodi nije provalila da je špica završena i da su počele vesti, nego je onako veselo zviždukala (!) i podešavala kragnu i tako 10-ak sekundi sve dok nije ukapirala da su počele vesti, onda joj je trebalo pola minuta da se skoncentriše i da izvinjavajući se počne emisiju... Missim...

[ Au197/79 @ 02.10.2003. 12:15 ] @
A sinoćni izbor za mis?

Sramota!!!

Prvo su misice nikad lošije, a onda organizacija i sam prenos. Pa Minimaksova pljuvačina po Balaševiću. Užas jedan.

Gledao sam basanski izbor za mis! Pa to je klasa za naš, i devojke i sve. Pri to se to održavalo na nekom bazenu u okviru hotela!

Jedina svetla tačka je voditeljica Radmila. Ladno je bila najleopša devojka i trebali su njoj da daju sve titule!

Što je najgore oni su se pohvalili kako ovu nakaradu prenose satelitom širom sveta, a zemaljskim putem i u CG i u BiH, da nam se ceo svet smeje.
[ bruyoni @ 02.10.2003. 15:12 ] @
@ srki pa bas tako i treba bodovati kada ocenjujes rad televizije.Televizija kao pink nije jedna kompaktna celina vec moras uzeti sve redom i sabirati i oduzimati i tako dobiti neku ocenu.A sto se tice profita i profesionalizma po tvom tumacenju istog (veci profit,veci profesionalizam) molim te da ocenis EuroNews.

Ako pogledas neciji post (nek se ne uvredi ne znam ko ga je stavio) gd stoje navodi iz vujaklije uocices da je profesionalizma obavljanje necega na strucan nacin. Sta se na pinku obavlja strucno osim Grand Show-a
[ srki @ 02.10.2003. 15:30 ] @
Da, mungos je to ostavio. Ajde da ponovimo:

profesionalac (lat. professio) čovek koji neki posao obavlja kao svoje stalno, osnovno zanimanje; takođe sportista kojem je sport stalno zanimanje (struka), tj. koji od sporta živi; supr. amater.

profesionalni (nlat. proffesionalis) koji radi nešto po zanatu, po struci, zanatski, stručni;

Znaci ne moze neki sportista da bude profesionalac (u sportu) ma koliko dobar bio ako ne zaradjuje pare i ne zivi od toga...a i lepo kaze suprotno od amater a za amatera kaze da je neko ko nesto ne radi zbog para...

E mislim da je problem u tome sto se u slengu cesto kaze za nekog da je strucan, profesionalan, majstor za nekoga ko dobro nesto uradi jer je npr. uradio nesto kao da se zaista bavi tom strukom. Koliko puta kazemo za nekoga "e bas je majstor!" iako nesto sto je taj uradio nema veze sa majstorisanjem. Isto ti je i sa reci profesionalan pa cesto kazemo za nekoga kako je bas profi iako on ne zaradjuje pare od toga sto je uradio...Fazon je sto izvorno rec profesionalno se odnosi na to da se neko ko se necim bavi time bavi kao profesijom. E njima je to profesija i zato moramo da priznamo da se time bave profesionalno. Obicno kada se neko necim bavi profesionalno on to dobro radi i zato se u slengu ta rec koristi na taj nacin (kao i reci strucnjak i majstor) ali kod nas je sve naopako pa zato i moze najprofesionalnija televizija tako da radi kako radi...

Isto si pominjao rec "strucan". Kada se neko necim bavi strucno to znaci da mu je to struka ali se u slengu cesto kaze kako je neko strucnjak kada nesto dobro uradi jer se time to predstavlja da je to uradio kao da mu je to struka...

A inace primetio sam da mnogi misle da kada kazemo za nekoga da je amater da se misli da taj nema pojma a u stvari ta rec predstavlja nesto sasvim drugo.

Recimo za ravoj astronomije su najvise doprineli amateri jer za razliku od ostalih nauka rekvizite nije toliko tesko nabaviti i svako moze da kupi teleskop i da posmatra zvezde i da ako ima srece prvi ugleda neku kometu....

I u mnogim drugim naukama su amateri dosta doprineli....

Pozdrav
[ guest @ 14.02.2004. 02:42 ] @
*********Uzeto sa http://www.toplica.com/zemun/Nada/nada4.htm ********
Svakog radnog dana Beogra|anin Milan Miličić televizijskim gledaocima TV “Pinka”, u emisiji “High end” govori o najnovijim tipovima kompjutera, kao i o njihovim prednostima i manama. On veoma uspešno vodi i jedan od najgledanijih kvizova “Lova za slova”. Ove emisije radi u slobodnom vremenu, jer je do skoro bio zaposlen u “ComTrade” gde je stigao do samog vrha - direktora prodaje. Tridesetogodišnji Milan je diplomirani ekonomista, ali se nikad nije bavio tim poslom. Tokom školovanja ovaj mladi čovek je 15 godina igrao folklor. U njegovoj radnoj karijeri ubele`en je i petogodišnji manekenski staž. Sa modne piste u muškim modelima, visok i lep, Milan je plenio i izazivao uzdahe mnogobrojne ženske publike. Ali, njegovo srce osvojila je koleginica Marijana iz “ComTrade”, s kojom je već tri godine u braku. I, kako kaže, imaju razumevanja jedno za drugo, isto misle, pa se dešava da istovremeno izgovore istu reč. Pre četiri meseca, porodica im se uvećala za još jednog člana - rodio se Vuk. Svaki slobodan trenutak Milan provodi u igri s bebom, a kako se mali Vuk nošu često budi, tata i mama naizmenično dežuraju.
Dok se aktivno bavio manekenstvom, Milan je otkrio još{ jedno svoje interesovanje - onako amaterski počeo je da masira svoje koleginice. Uvideo je da masaža brzo okrepljuje. Tako je preko interneta došao do najboljeg našeg učitelja ovog zanata - Peđe Filipovića i završ{io terapeutsku školu. Nedavno je otvorio i kozmetički salon.

sorry ljudi sto upadam ovako neregistrovan ali sam bas sad pokusao da na www nadjem tv program pink, naravno neuspesno. Ali na svu srecu nasao sam ovaj prelepi sajt ciji sadrzaj delim sa vama. Dosta mi je vise 5. iz srpskog sa puno prideva da mi pisu sastave bre. A za Milana pa on je gej zar ne?
[ weB_KiLeR @ 14.02.2004. 09:51 ] @
Citat:
guest:
A za Milana pa on je gej zar ne?

Gay pa naravno da je gay kakva zena i deca ja ih nisam video sto ne znaci da postoje :)
Uglavnom ako on vodi uspesne emisije onda, ta emisija high end je tolika glupost znaci to je poziranje koje stave kad nemaju dovoljno reklama da popuni vreme...
O lovi za slova ne treba raspravljati.
[ bibby @ 14.02.2004. 15:26 ] @
pink is going down, going down.... pasce taj gad, polako.

GO, B92!!!
[ -=k3rn3l=- @ 15.02.2004. 00:00 ] @
Uf ljudi stvarno bih komentarisao pink sa vama ali ne mogu jer ga ukupno nisam gledao 10 min ceo zivot. Kakav High End kakvi klinci pojma nemam. Lepo vas sve pozivam na bojkot gledanja Pinka i slazem se GO B92. Ja stvarno nisam mogao da primetim greske u radu jer ih bojkotujem i ne gledam. Znam da ima nekada film ili nesto interesantno ali uzdrzim se i necu da gledam to... to... to... ruzicasto, seljacko, s***** koje mi inde na nerve, bljuvotina jedna koja se polako uvlaci u vec debilne mozgove naseg naroda. I molim vas ne ljutite se na mene samo sam ogorcen. PLLLEEAASEEE bojkotujte skotove i tako ce biti unisteni a ne svi pljujemo i svi gledamo i tako im povecavamo gledanost i moc. Ako se neko nasao uvredjen iskreno se izvinjavam mozda sam ja neki seljak koji pojma nemam ali imam prava na misljenje isto kao i vi koji ga gledate.
[ Go-Run The bLuE @ 16.02.2004. 10:23 ] @
pink R.I.P

Neka tako i ostane!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dragan_v @ 18.02.2004. 09:11 ] @
ma sve škripi...ali kad u sitiju onaj krene da trčkara po studiju k'o da krizira, definitivno mi se smuči....

[ Neflernis @ 18.02.2004. 11:59 ] @
najbolje mi je sto neko primeti da cigare Fast sponzorisu sportske vesti, a niksicko pivo izvestaj o stanju na putevima. Mislim to je Crni Humor. Ne, nije to humor !

Ljudi Pink uglavnom poistovecuju sa turbo folkom najgore vrste mada nas Pink zasipa i filmovima, solidnim serijma, fudbalom, formulom...

Ako mene neko pita normalan covek gleda vrlo malo TV.
[ -=k3rn3l=- @ 18.02.2004. 13:15 ] @
e imaju mozda dobrih filmova serija itd... ali zato sto imaju love. Evo sada je i Robert Nemecek presao na B92 . On im je valjda uredjivao filmski program. E to je pravac ka kojim treba da se krece ->:o) Ja kazem suzdrzite se ne gledajte pink i onda ce srugi da emituju dobre stvari koje je pink emitovao. A cuo sam da su rekli kako je svaki 3. gradjanin gledao minimaxa a svaki 6. oliveru kovacevic. Pa zamislite koji su to pederi... zena im je bila u kuci donosila im gledanost a sada otisla za bolje pare ***i ga a oni bi da je ispljuvaju i to sa budjavim minimaxom.
[ SpinneR.sr @ 20.02.2004. 12:14 ] @
Citat:
Neflernis:
najbolje mi je sto neko primeti da cigare Fast sponzorisu sportske vesti, a niksicko pivo izvestaj o stanju na putevima. Mislim to je Crni Humor. Ne, nije to humor !

Ovo sam procitao.. i nasmejao se ... do suza, joj... jos me boli stomak!!! xxexexeee
[ djdrale @ 20.02.2004. 13:55 ] @
Joj ljudi sta ste skocili na taj Vas srbijanski Pink. Da samo pogledate ovo nase tzv. "profi" s*****(bosansko). Ajjjjj pobogu ljudi Vi ste na konju. Da samo cujete recimo u Sportissimo-u("Javlja nam se kolega ALIJA!". Ja na glavu padam od smijeha. Pa tek nase seljake iz BL. Uzas, malo je reci.
[ Maniac @ 20.02.2004. 21:28 ] @
Samo je jedna rec dovoljna
BKTV
[ techtris @ 20.02.2004. 22:27 ] @
Meni je najsmesniji Infotop, kad se reporterke sa terena ukljuce "direktno" u program, i onda se slika podeli na dva dela i gledamo jadnog voditelja kako mrtav ozbiljan u stvari mora da slusa bajati fono izvestaj i na kraju kaze: "Hvala <ime koleginice>"

Jednom prilikom sam gledao Infotop u 18h, napolju uveliko mrak, a na levoj polovini ekrana devojka drzi mikrofon i izvestava iz Beograda a sunce sija li sija.... i na kraju neizbezno "Hvala koleginice"

Ili varijanta dva, kada sa leve strane gledamo sliku zgrade iz koje reporter izvestava (na primer - skupstina Srbije), a sa desne strane voditelja....
Da li iko od reditelja sa Pinka zna da se slika u vestima na onaj nacin deli samo kada imate zivo ukljucenje i to iskljucivo kada imate sliku reportera (ne onu iz licne karte, nego live video), a ne samo zvuk!?!?!

Secate se ranih verzija Infotopa, i onog jadnog studia? Mislim da bih bolju scenografiju napravio kod kuce od stiropora. U stvari cekaj, to su i oni radili.......

A tek najave za reklame... pa to je katastrofalno. Ajde, sad su ih bar skratili, ali je meni neverovatno da televizija koja sebe smatra ozbiljnom dozvoli da joj najava za reklamni blok traje gotovo minut i da u njoj neko peva telefon marketinga? Secate se sigurno zlatnih dana Pinka Ja sam se vise jezio takvih najava od samih reklamnih blokova.

Sad vidim da su opet vratili glas u najavu za Marketing, verovatno da bi slepe osobe cule da idu reklame...
Ne razumem zaista, to se na satelitu radi mnogo mnogo elegantnije, cak i kad se ne potrude mnogo.

Dno dna je to sto su dopustili da im scenografija za GrandShow izgleda bolje nego na primer ona za City Club (mada su obe emisije dno dna )
[ iNCUBUs @ 21.02.2004. 12:06 ] @
Citat:
-=k3rn3l=-:
Ja kazem suzdrzite se ne gledajte pink i onda ce srugi da emituju dobre stvari koje je pink emitovao.

get real.

[ Marko_L @ 21.02.2004. 17:28 ] @
E ovako, cinjenica je da je PINK izuzetno neozbiljna TV (namerno ne kazem amaterska jer je bilo polemika oko znacenja reci amater i profesianalac), ali isto tako je cinjenica i da je najgledanija televizija.Zasto je tako ? Pa jednostavno zato sto daju raznovrstan program gde ima za svakog ponesto.Postoje stvari koje nijedna televizija koja sebe smatra za ozbiljnu (a PINK ocigledno smatra sebe za ozbiljnu) ne sme da uradi, prvenstveno mislim na satnicu programa koja ne da se ne postuje nego se omasi i za sat vremena.Drugo maratoni reklama i to na sred filma pa se coveku desi da zaboravi i koji je film gledao.Zna se bre kada je vreme za reklame.Recimo primetili ste da svaka serija ili emisija ima odredjeni deo koji je predvidjen za reklame (onda kada "skace sa jedne scene na neku skroz drugu lokaciju), pa ni onda to ne treba da traje duze od 3-4 minuta, ali dobro da ne ulazimo u to.Trece sportski prenosi se rade jako nestrucno.Cetvrto mnogi voditelji prave toliko lapsusa da je to tesko svarljivo...itd...itd..Mozemo nabrajati propuste danima, ali isto tako je cinjenica da ima mnogo ljudi koji sve to gledaju.Recimo ima zaljubljenika sport koji obozavaju da prate formulu 1, italijanski fudbal ili jadransku ligu u basketu (koliko znam to trenutno prenose) i bez obzira na nestrucne prenose ne zele da se odreknu pracenja tih sportova, i ne treba im zameriti.Evo ni ja nisam neki ljubitelj PINK-a, ne podnosim mnoge emisije pogotovo one tipa GRAN SHOW, CITY i slicno, ali recimo Dosije X, Prijatelje, Nikitu, Profajler, Milenijum, Simpsonove... nisam propustao, jer gde bi ih drugde gledao.Opet s druge strane ima likova koji bi pre dali desnu ruku nego da propuste emitovanje GRAND SHOW-a i slicno.E sad kad se sve to sabere (ljubetelji Granda, ljubitelji sporta, ljubitelji Foks-a Moldera i Dejne Skali, ljubitelji Trik FX-a i ostalih City govnarija) dobije se pozamasna publika.Evo primera radi, da sad PINK dovede nekoliko strucnih ljudi (a ima finansijskih mogucnosti za to) i napravi dvocasovnu emisiju o kompjuterima gde bi bilo reci o programima, hardveru, primenama, hakovanju, novim tehnologijama (naravno ne na nacin na koji je to obavljao Milan Milicic u High-End-u :) ) i slicno vecina nas bi to gledala bez obzira da li voli ili ne voli PINK ili je uzdrzan.Znaci to je poenta, bez obzira na svu neozbiljnost i omaske pomenute televizije njihovih gledaoca ce biti u velikom briju sve dok neke druge televizije ne pocnu da daju stvari koje ljudi zele da gledaju.No, nije sve tako crno, jer ni ostale televizije ne sede skrstenih ruku, evo recimo B92 daje prenose NBA lige koja je po meni atraktivnija od jadranske :) , pa i repertoar serija im je odlican.BK TV prenosi englesku i spansku ligu koje su pomeni takodje atraktivnije od italijanske, a i filmovi su im u poslednje vreme mnogo bolji nego oni koje daje PINK.RTS emituje jednu od po meni najboljih SF serija u poslednje vreme, "Fairscape".Samo nek se tako nastavi pa ce ili PINK da se uozbilji (sto je manje verovatno) ili ce izgubiti gledanost.Zivi bili pa videli.

Poz.
[ BlueSoniq @ 23.02.2004. 09:57 ] @
Pa gde nadje "Farscape" da hvalis. Pokusao sam da odgledam 2 epizode i nisam uspeo. Klasicna ljovisna u svemiru.
[ SpinneR.sr @ 23.02.2004. 12:02 ] @
Nije baš srž teme al da pitam, svojevremeno sam gledao emisiju na kablovskoj koja je bila zanimljiva, zvala se "Click on-line". Da li neko slucajno zna na kojoj se televiziji emituje (kablovskoj) i kada..

unapred hvala..

[Ovu poruku je menjao SpinneR.sr dana 23.02.2004. u 17:13 GMT]
[ Neflernis @ 23.02.2004. 13:31 ] @
emisija sa tim imenom ide na BBCWORLD cini mi se jednom nedeljno, ali ima nekoliko repriza, vidi www.bbcworld.com
[ Dejan Krstic @ 23.02.2004. 13:45 ] @
Citat:
ventura:

Jes da sam malo zakasnio al mogu i sad da ti postavim jedno pitanje :)

Pazi ovako, na Pinku svakog radnog dana ide serija od "15h". Nekad su to bili Cuvari Plaze, JAG, Nikita i sada je neka glupost sa nekim vesticama....ne znam kako se zove. E pa kako onda objasnjavas da za poslednje dve godine (minimum) NIKAD (ALI NIKAD) ni jedna serija nije pocela u 15h vec uvek oko 14:45?

Evo ti jos pitanja:

1. Kako objasnjavas da nekad umesto serije ER (19:15) jednostavno puste neke spotove do osam i sutradan nastavljaju sa serijom kao da se nista nije desilo?

2. Kako objasnjavas da nekad InfoTop pocne u 00:00, nekad u 00:30 a nekad u 01:45 iako u svim sredstvima informisanja pise da svakog dana pocinje u isto vreme (cini mi se 00:30)?

Jel to profesionalizam???
[ SpinneR.sr @ 23.02.2004. 15:17 ] @
Citat:
Neflernis:
emisija sa tim imenom ide na BBCWORLD cini mi se jednom nedeljno, ali ima nekoliko repriza, vidi www.bbcworld.com

Ima u 17.30, hvala za link i info ;-)
[ @ 23.02.2004. 15:32 ] @
Cetvrtkom u 21:30, BBC World
[ srki @ 23.02.2004. 16:41 ] @
Citat:
Dejan Krstic:
2. Kako objasnjavas da nekad InfoTop pocne u 00:00, nekad u 00:30 a nekad u 01:45 iako u svim sredstvima informisanja pise da svakog dana pocinje u isto vreme (cini mi se 00:30)?

Pa izgleda da jeste jer ako ti cekas nesto u 8 sati a to pocne u 8:20 to znaci da ces ti 20 minuta duze da gledas pink i time povecavaju gledanost. Znam da je to grozno i da se nekome smuci pa ih vise ni ne gleda ali nazalost vecina i dalje prati te serije i emisije bez obzira na kasnjenje. Profesionalizam je bavljenje necim zbog para a oni najvise para zaradjuju pa su stim i najprofesionalniji kod nas. A ne mozes da kazes ni sa su amateri jer verujem da bi se vecina amatera ponasala prema gledaocima sa vecim postovanjem. Amater je neko ko nesto ne radi zbog para nego iz ljubavlju prema tome a kod njih to sigurno nije slucaj i iskazuju veliko nepostovanje prema gledaocima. Oni su mozda profesionalni ali nisu nikakvi eksperti...
[ Marko_L @ 23.02.2004. 16:56 ] @
Pa kao sto rekoh, necu da ulazim u pojmove profesionalac i amater ali cinjenica je da je PINK najgledanija TV.Samim tim najbolje i zaradjuje, pa ako ih to po nekome cini profesioanlcima, nek bude tako.Isto tako sam objasnio u prethodnom postu zasto je to tako.Dovoljno je da 1.000.000 ljudi odgleda GRAND, jos 2.000.000 onih koji gledaju Simpsonove, a uz to ne gledaju GRAND, pa 1.000.000 koji gleda CITY CLUB, a ne gleda ni GRAND ni Simpsonove, pa jos 2.000.000 koji stalno prate sportske prenose, i nek bude jos 1.000.000 koji uz ove prati jos koju emisiju, e to je vec 6.000.000 - 7.000.000 ljudi koji gledaju PINK, znaci vise od 80% populacije koji imaju mogucnost da gledaju i eto.Nazalost tako se meri gledanost neke TV kod nas (za ostale zemlje ne znam) tako da ispada i ako 20 minuta dnevno gledas neki program na nekoj TV, ti automatski postajes GLEDALAC te TV, iako je realnost verovatno drugacija...A mislite o tome da vecina drugih televizija se ne vidi (odnosno ne moze se gledati) na mnogim podrucijima gde PINK moze i eto...Prema tome slozio bih se sa Srkijem.EXPERTI (odnosno STRUCNJACI) nisu, ali PROFESIONALCI (za biznis) jesu.

Poz.
[ Blablabla @ 05.03.2004. 18:21 ] @
Slazem se sa opazanjima ostalih na ovom forumu (onim koje sam stigao da procitam); (uzgred, jeste li (onako slucajno) primetili da se gari koji vodi CITY stalno smesi k'o ufiksan, ide napred-nazad k'o nenormalan i ne moze da prestane - u cemu je fora(?!); Sora mu se? - Idi prvo soraj pa snimaj emisiju, e!..).

Medjutim pazite sada tek ovu "kasiku na dnu tegle s pekmezom" - svi mi govorimo o tome, razmatramo stvari, svesni smo kakve su budalastine u pitanju (shvatamo o cemu se radi i mozemo to da zakljucujemo po svom nahodjenju), jer smo navikli na normalnije (citaj: normalne) stvari; ali - zamisli klince - malu decu(@&^$%!) - oni nemaju blage veze - za njih je to sasvim normalno (uobicajeno!) - prihvataju to zdravo za gotovo!!!!!.. To je ono sa cime oni rastu, vaspitaju se i formiraju svoje razmisljanje! Ogroman broj dece je pod uticajem toga (a roditelji se uopste ne pitaju, jer - ili ih nije briga, ili ne uzimaju stvar za ozbiljno)...

I te reklame koje forsiraju (na toj telviziji sa znakom rasplinute bljuvotine coveka koji je upravo pojeo nesto cudne boje, a i ostalim) nisu reklame za proizvode - nego, upravo za stil zivota... (...) Sta sada treba da bude? Da li za nekih 5 - 10 - 15 godina (kada ta deca odrastu) treba da budemo svedoci odrasle generacije koja ima neka debilna shvatanja i pogled na svet; neke moralne nakaze (da ne nabrajam...) koje ce kao moroni pozirati naokolo i prihvatati svaku bljuvotinu koja im se servira iz ko zna kakvih razloga (a da oni to uopste ne razmatraju)... Kakvu korist ce ova zemlja imati od takvih individua (upravo trebaju da se radi na suprotnom, a ne da se jos vise ukopavamo k'o idijoti). Umesto da ljudi binu o tome ko su im pravi prijatelji, ko je kakav covek, i da traze kvalitetne ljudske osobine u drugima - da li treba da postane generacija ljudi kojoj je samo bitno koju farbu za kosu koriste, kojim samponom peru kosu, cime se maskiraju, da li su im zubi "blistavo beli", (setimo se i reklame za zvake sa sloganom "Razbistri vas nos!"), i ostalo??!?!?!?! I, ko je jos video da se reklame za kurve pustaju u sred bela dana ("Pozovi broj...")?

Zar pod izgovorom da oni forsiraju te budalastine zbog PARA (i da su sada oni neke FACE zbog toga, a svi ostali njonje) treba da se pusti da i dalje truju ljude? Ti kvaziprofesionalci deluju svojim debilizmima zbog svoje sebicne i bezobzirne gladi za novcem... bitno je samo da su oni zaradili, a to sto se onima koji treba da budu vaspitani u pravcu da unaprede ovu zemlju namecu stvari koje od njih da upravo prave suprotno - nikom nista!..

Svi pricamo o problemu... ali KOJE JE RESENJE?
Nema druge: zemlja ce stagnirati (nazadovati?) ako se nastavi sa takvim "vaspitanjem" ljudi - to je stvar koju treba da resi vlada ove zemlje ako joj je stalo do resavanja problema - Zakon o oporezivanju takvih stvari i komisija koja ce to procenjivati 0 to je resenje...
[ branimir @ 06.03.2004. 00:35 ] @
Pozdrav svima,
na zalost pisem prvi put...
Sve u svemu pink je s*****, jerbo ja nemrem slusat narodnjake u stilu, ja sam tebe ostavio , ti si mene ostavila i sada smo 1:1..
Ljudi moji , jel netko od vas platio jebenu kintu da gleda jebeni pink ? Sta vam je.. o cemu vi pricate ?? u Hrvatskoj , iz koje pisem (mada sam mladost i sve ostalo sto s tim ide ostavio u novom sadu Liman 4 pa s sh e s Mihajlo Pupin i hamburgeri kod sove i sl...) ima par privatnih televizija, koje kurcu ne valjaju, al' niko se ne buni .. ***i ga, plati pa se buni... da sam ja nesto manga , te da platim jebenu koncesiju za frekvenciju, tocno bi mi se jebalo za djilkose kojekakve koji nisu zadovoljni...brate, imas lovu, fino.. osnuj tv stanicu i masinaj do kud ti drago..kako vas nije stamota jebat ljude koji su za svoj gust (uzitak) platili gomilu love i rade sta hoce...Ne zelim da me se shvati kao majmuna, ali kada neko pokusa zaradit paru u toj kolicini da pokrene tv-stanicu, to se kao prvo cini nemogucim, a kao drugo niko nema tol'ku lovusu...light sam pripit, no nadam se da se shvatilo...poanta kaze, ak' ti ne valja nemoj gledat'...
ajd uzdravlju !
[email protected]
[ luda_kao_struja @ 29.03.2004. 09:17 ] @
Citat:
Dejan Krstic:
Citat:
ventura:

Jes da sam malo zakasnio al mogu i sad da ti postavim jedno pitanje :)

Pazi ovako, na Pinku svakog radnog dana ide serija od "15h". Nekad su to bili Cuvari Plaze, JAG, Nikita i sada je neka glupost sa nekim vesticama....ne znam kako se zove. E pa kako onda objasnjavas da za poslednje dve godine (minimum) NIKAD (ALI NIKAD) ni jedna serija nije pocela u 15h vec uvek oko 14:45?

Evo ti jos pitanja:

1. Kako objasnjavas da nekad umesto serije ER (19:15) jednostavno puste neke spotove do osam i sutradan nastavljaju sa serijom kao da se nista nije desilo?

[ luda_kao_struja @ 29.03.2004. 09:20 ] @
LOL, "Nije bilo na Pinku, nije bilo na TV"...Pink profesionalna Tv, hahhahahahahahhahahahahahahaahahah
[ @ 29.03.2004. 10:07 ] @
Emisiju si gledao na BBC world
[ manijac @ 29.03.2004. 23:12 ] @
TV PINK . Totalno zaglupise omladinu , jos malo i deca ce po ulicama da setaju gola po ugledu na Pink Dive koje sve pokazuju osim ono zbog cega su i dovedene na TV.
Hmmm kad se bolje porazmislim zar to ne dize rejting televizije samo sex i pornografija . Svaka cast izuzecima na istoj televiziji ali to je samo 10 % od programa.
Zemaljsku TV NE GLEDAM OD KADA SAM POSTAO SRECNI VLASNIK KOMPA.
[ SpelingMistakes @ 21.05.2004. 18:17 ] @
Ok
Da kazem i ja nesto

Poznajem licno nekoliko ljudi koji rade na pinku jer sam inace delimicno iz "te" branse. Jako sam dobar sa njima
Ono sto zelim da napomenem da su oni poprilicno profesionalci kao lica- pojedinci na pinku - inace zaboravih - oni se bave 3D animacijom, i odgovorni su pored svega ostalog i za VR Studio

To sto je studo "ocajan" to nije njihova krivica- vec onoga ko im je (sef ili menadzer) to naredio da bude takvo. Oni koliko znam dobijaju sve na taj nacin - retke su stvari gde sami mogu da se "oslobode i urade nesto kreativno" Sve je kontrolisano. Sto se tice nekih emisija i njihovog izgleda - ako im sef to nije rekao, onda je taj neko ko je voditelj emisije - ako je "autorska" - da skratim - Za lik i izgled pinka postoje zaduzena lica, i oni taj posao obavljaju - o njihovom liku i delu ne bih da raspravljam, ali verujte mi ovo sto gledate nije ni 5 posto od onoga sto oni mogu.

Firma koja je prakticno firma sestra pinku (Zeljko je suvlasnik) je MS - (ne bih sada o tacnim imenima) i oni su npr radili one reklame za uloske, pa de nik kafa sa sekom sabljis i slicno (ima ih jako dobrih)- a da ne pricamo o reklamama za inostranstvo - npr madjarska - Jeftiniji smo a podjednako kavalitetni pa dolaze ovde da im se reklame rade. To jes sve sto sam hteo da napisem vezano za ovu temu -

Mozete kritikovati post, pljuvati ga, ali on je istinit, i baziran na cinjenicama - Znaci za to sto je pink ovakav kakav jeste postoje odgovorni - Nemojte pisati o svima tamo kao da su losi jer to nije tacno. Konkretno ja nikada ne bih pristao da radim za njih, ma kolika plata da mi bude - radije bih sedeo kuci i radio sebi za dusu nego li za njih.

Speling
[ Slobodan Miskovic @ 05.01.2005. 00:25 ] @
Evo radosne vesti... :)

Citat:
PREDLOG ZAKONA O OGLAŠAVANJU
Dahtanje samo noću

Predlog zakona o oglašavanju će se po hitnom postupku naći u skupštinskoj proceduri.Taj zakon, između ostalog, zabranjuje reklamiranje duvanskih proizvoda i alkohola i ograničava prekidanje serija i filmova reklamnim blokovima. “Novim zakonom će biti kontrolisano emitovanje reklama, pa se neće događati da film ili serija budu prekidani naizgled beskonačnim reklamama”, kaže zamenik ministra trgovine u Vladi Srbije Vlajko Senić. ”Film može da bude prekidan ako traje duže od 45 minuta i to na svakih 45 minuta. Kada je reč o sportskim događajima, vreme za reklame će biti poluvreme, tajm-aut itd. Isto je i sa serijama i filmovima, neće biti moguće ’veštačko’ prekidanje, odnosno, biće moguće reklamiranje između nekih delova ukoliko su oni potpuno nezavisni”, kaže Senić.
Pornografija će moći da se pojavljuje samo u pornografskoj štampi, dok će emitovanje “hot-lajna” biti dozvoljeno od ponoći do pet ujutro. Zakonom je predviđeno i da, ukoliko u izlogu piše “sniženje”, to zaista mora biti tako. “Mi smo često i kao kupci bili u situaciji da vidimo da je sniženje 80 posto, a kada uđete u radnju vidite da je 10 ili 15 odsto, a eventualno jedan proizvod 80 odsto. Ta veštačka presija na kupca, da kupuje po nekim boljim uslovima, a oni ne postoje, biće apsolutno zabranjena i rigorozno kontrolisana”, kaže Senić.
Zakonom je zabranjeno reklamiranje duvana i alkohola. Pivo će moći da bude reklamirano od 18 do 6 sati i to na mestima koja se udaljena od škola. Veliki broj marketinških agencija i elektronskih medija protivi se nekim odredbama zakona zbog njihove neprimenjivosti, ali i zato što o tom zakonu nije bilo javnog dijaloga. Oni pre svega predlažu postepeno uvođenje zabrana.
“Te totalne zabrane su nešto što želimo da postavimo životnije, da naša struka i ta industrija budu iskorišćeni na pravi način. Recimo, ako pričamo o borbi protiv alkoholizma i pušenja, da se uključimo u akcije koje će stvarati svest koja će kod ljudi promeniti način ponašanja u tom smislu, a ne samo da se bavimo zabranama”, kaže Vanda Kučer iz marketinške agencije “MekKen-Erikson”. Kazne za nepoštovanje zakona biće i do 5 miliona dinara. Predlog zakona nije prošao javnu raspravu, pa će na izmene moći da utiču samo poslanici, amandmanima. (B92)
[ StORM48 @ 05.01.2005. 01:31 ] @
@ventura
"Oni plaćaju svaku licencu..."

PLAĆAJU SVAKU LICENCU! A jeli majke ti, da nisu možda platili i onu koja se završava sa "DivX prevod by Bane"? Ili kad se iz čista mira pojavi Windows desktop sa MicroDVD-om u krupnom planu? Poslaću ti kasetu da se uveriš.

"profesionalci"... Ma da! Reč "profesionalizam" u svom osnovnom značenju - biti odgovoran, poslovan, pokazivati poštovanje prema klijentima (u ovom slučaju i gledaocima) itd. U vašoj interpretaciji (tvojoj i srkijevoj) to bi značilo da sam ja profesionalac, ako te oderem za lovu (nije bitno da li je to ok, bitno je da sam ja bogat).

Ali, ima vremena. Porašćete pa ćete saznati šta znači reč "profesionalno".
[ markolazarevic @ 05.01.2005. 01:43 ] @
Citat:
STELLANOVA: Evo radosne vesti... :)

Da li ce se ovo primenjivati u praksi videcemo.
[ 3funovic @ 05.01.2005. 04:49 ] @
a bezbednost na putevima sa sve flašom "piva za društvo" kao sponzorom dotične "emisije"?
ili bilo šta, ali zaista bilo šta. dovoljno je prebaciti na pink na samo 1 sekund u bilo kom terminu pa da pronađeš konkretan razlog za sprdačinu!
recimo... city Boško koji svoj (njihov) uspeh i popularnost pravda time što je on SOCIJALNO INTELIGENTNA osoba?!
ili još bolje, ona laprdava sponzoruša iz subotnjeg popodnevnog termina koja vodi onu smajli-ne smajli glasačku smejuriju... dotična ubeđuje Milomira Marića (bez komentara o dotičnom ljigavcu ali da ga u ovoj konkurenciji ipak posmatramo kao intelektualca...) kako su Boško i ekipa socijalno inteligentni na šta ovaj, naravno, odgovara sa "nemam ja pojma šta je to i da li postoji?!" i onda krupni kadar dotične i njene uvređenosti što nije inteligentna...
ili PR Vojtehovska koja ni posle svih tv kanala po kojima se valjala ne menja završnicu da smo na pravom mestu i da ne menjamo kanal...
ili...
ili...
a tek...

zašto sve ovo gledam i znam ako već kenjam po tome?!
razlog je jadne mazohističke prirode, da u sklopu svoje lične nemoći da promenim stvari, uživam u posmatranju sunovrata nacije...

kako pink stvar funkcioniše i opstaje?
jednostavno... skoro kompletna "desna" politička garnitura ima neograničen broj besplatnih reklamnih termina na istoj! i to se ne odnosi na predizborni politički marketing već na svakodnevne, (malo)privredne potrebe...

kako pink stvar zaustaviti?!
još jednostavnije... samo "neko" treba da se seti kako je dotični ŽM u jednom od gustih političkih trenutaka, odbio da emituje tokom cele predizborne kampanje bilo šta osim SPS i JUL materijala...
iako nisam pravnik i nemam pretpostavku kako bi glasila pravna formulacija za ovu vrstu krivičnog dela, verujem da je u pitanju dovoljno ozbiljna stvar da se dotičnom zabrani emitovanje na širem opsegu od njegove dnevne sobe... ili pod pretpostavkom da je u pitanju uspešan srpski bizMismen - izvan njegovih 50 dnevnih soba!

izvinjavam se svima na dužem postu... i...
nadam se da je Bin Laden video reklamu za AirPink!
[ 01011011 @ 05.01.2005. 06:44 ] @
Ma super su, sad sam bas odgledao sapunicu na Tv Pink PLUS i idem spavati. :) hehe
[ ultra @ 05.01.2005. 07:18 ] @
Citat:
3funovic:nadam se da je Bin Laden video reklamu za AirPink!

:-)
[ Bojan Basic @ 05.01.2005. 14:06 ] @
Ja moram da kažem da su u poslednjih mesec dana što se tiče programske šeme postali tačni kao švajcarski sat (naravno, bez ironije). Da li je to zbog ovog Predloga koji je STELLANOVA citirao ili zbog nečeg drugog ne znam, ali svakako je veliki pomak napred (ako nije samo privremena slučajnost).
[ Jbyn4e @ 05.01.2005. 14:32 ] @
Ma obrnuli su samo za celu nedelju kasnjenje :)
Pa ispada da je tacno vreme :)
[ stefan kjkdjkfjsslafds; @ 27.06.2005. 22:52 ] @
Ma ljudi ako imate nesto protiv Pinka nemojte da ga gledate.
Vi ste svi nezadovoljni sobom pa se sada tako iskompleksirani rugate nekome!!!
Zaista sam ljut
[ twix @ 28.06.2005. 00:46 ] @
05.01.2005. u 15:32
27.06.2005. u 23:52

Ala je neko zakasnio, hah.

btw Retko i gledam tv, a kamoli pink, ja ne znam ko jos gleda pink, pored toliko tv kanala, ccc.

[Ovu poruku je menjao twix dana 28.06.2005. u 01:49 GMT+1]
[ Lalemajstormoler @ 28.06.2005. 01:23 ] @
Ne volem ih,a gledam ih
Strasno
poz......lale
[ Downforce @ 28.06.2005. 02:50 ] @
Od kada pratim F1 niko,ali NIKO nije losije prenosio trke od TV Pink-a.Komentatori su bili uzas(gori cak i od ovih na RTS2 trenutno).Tokom te sezone doslo mi je da prestanem da gledam F1.
Onaj kretenizam koji su radili kada u manjem prozoru satro puste trku,a u vecem prozoru prenos utakmice je bio vrhunac idiotizma.Tu ni onaj ko je zeleo da gleda F1 kao ni onaj ko je zeleo da gleda fudbal nije video nista.
Konstantni prekidi tokom najzanimljivijih delova trke kao npr. 2 vozaca na prva dva mesta istovremeno odlaze u boks i...CAP! REKLAME! ili ZADNJI ALI ZADNJI KRUG, U TOKU JE BORBA ZA PRVO MESTO I PONOVO...CAP! REKLAME!

Da je neko pravio parodiju na prenos trke to mu ne bi uspelo.Stvarno su sampioni.
[ HoT_Steppa @ 28.06.2005. 13:30 ] @
Ti vidim, bas se razumes u F1, TI voditelji sa RTS2 su Pedja Milinkovic, odlican novinar i Cedomir Brkic, nas najbolji reli vozac.
[ McKracken @ 28.06.2005. 16:06 ] @
Citat:

Ti vidim, bas se razumes u F1, TI voditelji sa RTS2 su Pedja Milinkovic, odlican novinar i Cedomir Brkic, nas najbolji reli vozac.

A sad si lupio ali samo tako ... Za tog Milinkovica ne znam, ali da je Cedomir "najbolji reli vozac" je lupljeno do neba. Covek ne da ne zna da vozi vec je to smesno.

Pojavi se jednom na reliju i pogledaj sta mu rade. Prosle godine je postizao vremena u svojoj "klasi" koja su bila losija od Komnenovicke sa jugicem.

[Ovu poruku je menjao McKracken dana 28.06.2005. u 17:09 GMT+1]
[ Downforce @ 28.06.2005. 16:52 ] @
Citat:
HoT_Steppa: Ti vidim, bas se razumes u F1, TI voditelji sa RTS2 su Pedja Milinkovic, odlican novinar i Cedomir Brkic, nas najbolji reli vozac.

Nadam se da nisi bio ozbiljan ovde...nadam se da si samo bio sarkastican...
[ r3ct0r @ 28.06.2005. 19:28 ] @
Lepo neko rece ako vam se ne svidja, nemo da gledate
prosto i jednostavno
ja iskreno i ne znam ko gleda vise ovaj "novi" ping osim bas matoraca i ljudi koji slusaju narodnu i zabavnu muziku ...
Ja iskreno sam prestao zbog reklama, jer stvarno davaeeeee ...
A da li su profesionalni ? zavisi u kom smislu za pare vala jesu, mlate extra kesh zbog "gluposti"
Mada nije profesionalno da im toliko kasni program .,. misim .. zamislite da vama kasni prevoz na posao Za reklame ih razumem ali preteruju, ja znam da je lepa para ali oni ga bas preterase

i Tako

a vi kako te?
[ igor-ch @ 28.06.2005. 20:35 ] @

Ni ja ih ne podnosim, ali su me veceras prijatno iznenadili posto upravo
na Pink Plusu ide uzivo koncert "Belog Dugmeta"!!!

Svaka im cast!!!
[ Frosty @ 28.06.2005. 23:17 ] @
pink=piece of sh*t
[ techtris @ 29.06.2005. 08:01 ] @
Citat:
stefan kjkdjkfjsslafds;: Ma ljudi ako imate nesto protiv Pinka nemojte da ga gledate. Vi ste svi nezadovoljni sobom pa se sada tako iskompleksirani rugate nekome!!! Zaista sam ljut

Jel' tebi dobro, dete? Poslao si mi privatnu poruku slične sadržine....
I još nešto. Ja sam nezadovoljan i predsobljem, moglo bi da bude malo šire....

A ti uživaj u Pink carstvu, uz Charmed i latino-američke sapunice....

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao techtris dana 29.06.2005. u 09:01 GMT+1]
[ Ave @ 29.06.2005. 21:20 ] @
stefan kjkdjkfjsslafds;: Ma ljudi ako imate nesto protiv Pinka nemojte da ga gledate. Vi ste svi nezadovoljni sobom pa se sada tako iskompleksirani rugate nekome!!! Zaista sam ljut

Zeljko, Zeljko sil to ti?
[ berserk @ 29.06.2005. 22:43 ] @
Rofl!!!!
Pogledaj i prezime Srkija branitelja ruzichaste propasti!Da mu nije neki sin,rodjak ili mozda cerka!Joj, stomak me zabole od smeha!
Udri milicijo moja........udri po lopovima shto pushtaju turkilmaz!

Bojan Bašić: smanji citiranje (i usput pročitaj Pravilnik)

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 30.06.2005. u 00:10 GMT+1]
[ rokky @ 30.06.2005. 06:56 ] @
B92 = izdajnici i CIA agenti

ta stanica bi se trebala zatvoriti permanentno...
[ markolazarevic @ 30.06.2005. 09:53 ] @
kakve to veze ima sa temom...?
[ Ave @ 30.06.2005. 14:14 ] @
Citat:
rokky: B92 = izdajnici i CIA agenti

ta stanica bi se trebala zatvoriti permanentno...

Alo majstore, ovo si trebao da postujes u "najbolji radio u Srbiji"
[ techtris @ 30.06.2005. 16:31 ] @
Citat:
markolazarevic: kakve to veze ima sa temom...?

Ima, Marko.... eto lepo se vidi kako jedan prosečan revoltirani Pink gledalac reaguje kada mu neko spominje omiljenu tv stanicu u negativnom kontekstu, a pošto nema argumente kojima bi opovrgao ono što pričamo, on pljuje po drugim televizijama.

Tipično pinkovski.

A onda opet, možda je samo promašio temu....

[Ovu poruku je menjao techtris dana 30.06.2005. u 17:32 GMT+1]
[ Fuzz @ 30.06.2005. 18:44 ] @
A mozda je samo hteo da postavi pitanje koje su alternative Pinku? BK gde pola programske seme predstavljaju home videos porodice Karic? B92 kao najzatucaniji NGO Will&Grace megaurbani medij? Mislim nisam Pink fan, gledam samo Zamku sa onom iritantnom kuckom, ali ne vidim da su ostali mediji nesto bolji od njega.
Jedino je RTS po meni ostvario znacajan napredak sa Tijanicem....
[ Manager @ 30.06.2005. 18:57 ] @
... jel' ovde opet rec o Pandori: http://www.pinktv.fr/
:-)
[ alexandar_cajic @ 03.02.2010. 22:52 ] @
Da oživim temu : )

Nisam neki ljubitelj, ali tv je bio na Pinku..emisija koju vodi Amidžić.

Tu su bili neki gosti..blabla...sponzor emisije neki preparat za erekciju.

Kad na kraju hor sa klincima od nekih (6-7 godina) izvodi neku pesmu grupe Negativ a iznad glava im vise reklame tog preparata Vigorect.

Verujem da je normalnim ljudima bilo vrlo neukusno što dečji hor stoji tik ispod natpisa tog sponzora.

Jel to možda poruka sponzora: koristite naš preparat za erekciju i imaćete decu da napunite hor : )

Nemam ništa direktno protiv sponzora : )