|
[ inspektor _s @ 21.11.2007. 09:53 ] @
| Tip mi nudi Citroen XM "89 godiste 2.0 benzinac za 1700 evra,pa me interesuje dali se to isplati i uopste neki komentar o tom autu nekog ko ga vec vozi ili ga je vozio,ono odrzavanje,delovi,i ostala problematika.Na slici auto deluje super ocuvan,Sve 4 nove gume, ima el. podizace, el. sedista, pocinkovanu limariju, metalik, ABS, centralna brava, servo, el. podizači, muzika, bord komp.Koliko bi kostala ugradnja plina za njega i registracija?Svaki komentar je dorodosao.
Hvala unapred |
[ Miroslav Jeftić @ 21.11.2007. 10:11 ] @
Ja bih ga zaobišao u vrlo širokom luku. Potencijalna "katastrofa" što se tiče dalje prodaje i delova. Ne tvrdim da je svaki primerak takav, možda je baš taj super, ali to je generalno "reputacija" koja ga je pratila. Pogotovo ti prvi modeli iz serije ('89).
[ inspektor _s @ 21.11.2007. 10:16 ] @
jel to govoris iz licnog iskustva ili tek tako?
[ Miroslav Jeftić @ 21.11.2007. 10:34 ] @
Nisam ga lično vozio, ali slične stvari ćeš verovatno čuti i od onih koji su ga vozili. Odluka je naravno na tebi, daleko bilo da branim nekom nešto.
[ vladd @ 21.11.2007. 10:59 ] @
To je solidan udoban auto, BIO.
Ako je u voznom stanju, sve u svemu, transakcija bi trebala da bude 300-500€, a ne 1700. Ipak je to "zadnja" prodaja tog auta, pred "otpad"..
Poz.
[ inspektor _s @ 21.11.2007. 13:11 ] @
Za 300-500 € tesko da moze da se kupi i Jugo s tim godistem,a ne auto koji je 10 svetlosne godine ispred njega! Gledajuci malo po oglasima video sam da im se cena krece otprilike oko 2000-2500 €,tako da najbolje je da komentar da neko ko ima taj auto,mislim najrelevantnije je,mada kao sto rekoh svaki komentar je dobrodosao
[ kuntalo @ 21.11.2007. 13:40 ] @
Citat: vladd: To je solidan udoban auto, BIO.
Ako je u voznom stanju, sve u svemu, transakcija bi trebala da bude 300-500€, a ne 1700. Ipak je to "zadnja" prodaja tog auta, pred "otpad"..
Poz.
Hajde da ne preterujemo i da ne zaboravimo da je ovo Srbija...
Inace, XM je, posle CX-a, ubedljivo najudobniji auto u kome sam se vozio, ikad. Ne mogu reci da mi je iskustvo sa ovim modelom opsirno, otprilike sat vremena vozikanja, ali tih sat vremena pamtim i dan- danas, tako da cenovni rang koji je vladd izneo kao predlog (ponovno uzevsi u obzir da ne zivimo u Brandenburgu), vise nego smesan...
[Ovu poruku je menjao kuntalo dana 21.11.2007. u 14:51 GMT+1]
[ etjen @ 21.11.2007. 13:40 ] @
Ako je u dobrom stanju (pre svega limarija) za te pare - kupuj! Ne vidim sta bi ni izbliza tome mogao da kupis za 1700 E.
Ali, moj savet, budi spreman da u njega ulozis jos sigurno 500-700 Eura preko za nepredvidjene situacije. Ako to mozes sebi da priustis, kupi i ne misli, jer je XM klasa za sebe.
Naravno ako nemas tih dodatnih 500-700 Eura, onda nemoj kupovati XM-a, zna da bude nezgodan za odrzavanje (on i jeste tako jeftin prilikom kupovine jer te "saceka" kasnije))
[ vladd @ 21.11.2007. 13:55 ] @
Iako je Srbija, postoji neka tacka na koriscenju automobila.
Kojoj klasi pripada taj auto. Sa resursima u nuli, ili na otpadu, mozda nabavka u inostranstvu, koja je samo teoretska varijanta.
I ne moze se porediti ni sa Yugom ni sa bubom, ni sa jednim autom koji ima 80-100% delova, novih, na trzistu. A polovnih, i varijanti, jos i vise.
Znaci, voznja par godina(dvadesetak meseci), uz veliku srecu i 2x250€, i kraj..
Moze da se pazari, vozi, kao moj kolega 7 meseci i proda za delove. Tada ga kosta 300€ mesecno koriscenje doticnog vozila (kada se sve sabere i oduzme). Na kraju, taksi je ispao jeftiniji...
Poz.
P.S. Dok je ovcica, bice i preprodavaca. Nije moje da im zadajem vetar u jedra, i njihove "biznise": kupis za 200€, zamazes mascu i secerom, pa "ozbiljna" cena, ..
[ inspektor _s @ 21.11.2007. 13:59 ] @
Citat: etjen: Ako je u dobrom stanju (pre svega limarija) za te pare - kupuj! Ne vidim sta bi ni izbliza tome mogao da kupis za 1700 E.
Ali, moj savet, budi spreman da u njega ulozis jos sigurno 500-700 Eura preko za nepredvidjene situacije. Ako to mozes sebi da priustis, kupi i ne misli, jer je XM klasa za sebe.
Naravno ako nemas tih dodatnih 500-700 Eura, onda nemoj kupovati XM-a, zna da bude nezgodan za odrzavanje (on i jeste tako jeftin prilikom kupovine jer te "saceka" kasnije))
Sta podrazumevas pod nepredvidjenim situacijama?
[ etjen @ 21.11.2007. 14:31 ] @
Sve sto ulozis u auto nakon kupovine.
Primera radi:
Ako kupujes juga 90,91 za 1-1.2kEura, treba da imas jos stotinak za naknadne popravke
Ako kupujes Golfa isto godiste za 2-2.5kEura racunaj na jos 200-300 Eura za naknadne popravke...
Isto tako, kad kupujes XM-a racunaj na jos 500-700 Eura jer je to najskuplji auto od gore navedenih i slicnih njima. Iako on sada kosta 1700, kao nov je kostao MNOGO vise od ovih gore pa prema tome i delovi za njega su utoliko skuplji, a tome dodaj da on nije cest kod nas i eto ti...
Neka trivijalnost koju bi uradio na Golfu, Jugu, Kliu ili slicno, ovde ce ti biti potencijalni finansijski problem (da ne pominjem hidrauliku)
Da ne bude zabune, ja u principu, podrzavam kupovinu XM-a, svojevremeno sam ga jako zeleo za sebe, ali nikad nisam imao hrabrosti da ga kupim... i zato kazem - budi spreman na kasnija ulaganja a ako nisi, bolje ga nemoj kupovati da ti ne bi bez veze stajao na parkingu. Ne zaboravi da je to auto visoke klase i kao takav, bez obzira sto je star trazi i takvo odrzavanje...
[ kuntalo @ 21.11.2007. 14:49 ] @
Citat: vladd: Iako je Srbija, postoji neka tacka na koriscenju automobila.
Reci to ovima sto voze Golfove. Dvojke, naravno...
[ inspektor _s @ 21.11.2007. 14:50 ] @
Verovatno si ti etjen u pravu,ali kad pogledas ja za te pare mogu da kupim samo juga,a ako je ovaj XM u dobrom stanju mozda necu ni imati potrebe za nekim ulaganje(bar ne neko vreme)
[ etjen @ 21.11.2007. 15:00 ] @
Sta da ti kazem. Srecno! I ako ga uzmes bilo bi lepo da nam javis kako si prosao. Zanima me jer,kazem, ja nikad nisam imao hrabrosti...
[ vladd @ 21.11.2007. 18:10 ] @
Za g2, koga inace ne podnosim, postoji svaki deo u pet verzija, pa cak i novi .
Za XM-a nije bilo ni '90-e
[ pudar @ 01.12.2007. 02:11 ] @
Nema sumnje,XM je bio vrhunski auto u svoje vreme,udoban,karakteristicnog dizajna- ma k'o kancelarija! Sada vise ne vredi pricati o njemu,jer je on "VENCANICA"-kad ga kupis,nema vise prodaje. Sto se tice delova-skupi su! Ako kupis XM,onda boje odmah kupi i jednog stranca za delove - nece da se baci!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|