[ l4m3r @ 29.11.2007. 14:28 ] @
Vec par dana vidjam vojnu policiju kako stoji pored puta sa onom palicom STOP.
Uglavnom su na potezu od topciderske zvezde, do kasarne topcider. Mozda ih ima i na nekim drugim lokacijama, ali ih ja ne vidjam..
Stoje pored onog njihovog plavog keca ili nekog dzipa, sa grbom vojne policije na vratima, i deluju mi kao da vrse neku rutinsku kontrolu !?
Iskreno, nisam video da su nekog zaustavili, mozda zato sto samo prodjem pored njih kolima, ali verujem da nekog i zaustavljaju.. Deluju mi nekako probirljivo.. zagledaju svakog u lice..

E sad, da li neko moze da da odgovor sta oni ustvari rade !?
Da li vrse neku rutinsku kontrolu "sumnjivih" lica, ono tipa, da li izbegava vojnu obavezu? Da li jure neke gustere - pobegulje?

Da li vojna policija uopste ima ovlascenja da zaustavlja vozila iz saobracaja (random), i da proverava? (pod pitanje, sta da proverava ?)

Mislim.. o cemu se tu radi ??
[ žutokljunac @ 29.11.2007. 14:38 ] @
Valjda imaju jurisdikciju da zaustavljaju samo vojsku. Mada ako je neko u civlilu a oni posumnjaju, imaju pravo da provere, što znači da mogu svakog da zaustave :) , a što opet znači da se ne treba kratko šišati.
U prevodu, puštaj kosu i spavaj na tavanu.
[ dr.pametnjakovic @ 29.11.2007. 14:39 ] @
Koliko je meni poznato, VP nema pravo da legitimise civile a i obrnuto, civilna policija nema ingerencije nad vojnim licima. oni su tamo verovatno zbog legitimisanja regruta koji imaju obicaj da izadju iz kasarne bez dozvole a verovatno i radi kontrole vojnih vozila koja izlaze i ulaze u okolne kasarne...
mog prijatelja su priveli jer je poslusao komandira i izasao iz kasarne bez dozvole da mu kupi nesto u obliznju prodavnicu... eto ... to je uglavnom odgovor. ako neko zna jos nesto ... nadams e da ce reci...
[ Majstor Duja @ 30.11.2007. 08:12 ] @
U pravu si, VP nema pravo da legitimise civile ili moze ali uz asistenciju civilne policije i obrnuto.
Samo u slucaju proglasenog ratnog stanja - situacija se menja...
[ biber021 @ 30.11.2007. 11:00 ] @
Bice toga sve vise... Mozda ovo nije taj slucaj i verovatno jeste neka "Rutinska kontrola". Obratite pažnju šta ćete sve čudno videti u narednih 3-6 meseci...
Ključna reč? Readmisija.
[ Majstor Duja @ 01.12.2007. 09:03 ] @
Citat:
biber021:
Ključna reč? Readmisija.

Samo da nije ta rec: Kosovo
[ ognjenr @ 02.12.2007. 14:08 ] @
Nista tu nije cudno, saobracajna vojna policija vrsi sa vremena na vreme kontrolu vojnih vozila, a tebe kao civila to i ne treba uopste da zanima jer oni nemaju nikakve ingerencije nad civilima. Sto se tice civilne saobracajne policije, tu gresite. Oni imaju prava da zaustavljaju i kontrolisu vojna vozila, kao sto i redovna policija ima pravo da zaustavlja i kontrolise vojna lica i vojnike.
[ Fuzz @ 02.12.2007. 22:55 ] @
Citat:
biber021: Bice toga sve vise... Mozda ovo nije taj slucaj i verovatno jeste neka "Rutinska kontrola". Obratite pažnju šta ćete sve čudno videti u narednih 3-6 meseci...
Ključna reč? Readmisija.

A veza izmedju readmisije i vojne policije je...?
[ biber021 @ 03.12.2007. 10:09 ] @
Citat:
Majstor Duja: Samo da nije ta rec: Kosovo

Reč Kosovo potvrđuje mantrički princip o ponavljanju i izmeni svesti...

Citat:
Fuzz: A veza izmedju readmisije i vojne policije je...?

1995. Sećam se kako su izgledali prilazi Beogradu.

Obzirom da je politika ovde zabranjena (mada bi trebalo otvoriti podforum"Idiot zone") toliko o tome.
[ Fuzz @ 03.12.2007. 10:30 ] @
Slazem se za podforum.
[ etjen @ 03.12.2007. 13:14 ] @
Koliko se ja secam kod te kasarne manje vise uvek stoji vojna policija. Nije to nista novo