[ ivan.petrovic @ 06.12.2007. 15:12 ] @
Gospodo rano ste zakljucali temu....evo koliko vidim sada se nesto i raspravlja o tome u skupstini.....da mi ipak ozivimo ovu temu |
[ ivan.petrovic @ 06.12.2007. 15:12 ] @
[ Fuzz @ 06.12.2007. 16:06 ] @
Eto, oziveo si je....i sta sad?
[ qazqaz @ 06.12.2007. 16:08 ] @
Moze li neko da nam prenese o cemu se raspravlja u skupstini?
[ Fuzz @ 06.12.2007. 16:11 ] @
Kao i obicno - o poslovniku :) Uz standardno medjusobno nadjebavanje ko je veci lopov...
[ qazqaz @ 06.12.2007. 16:52 ] @
Ma za.ebi offtopic, koja je tema tamo?
[ Fuzz @ 06.12.2007. 16:57 ] @
Amandmani na predlog zakona o vojsci, ali kazem ti, o tome se trenutno najmanje raspravlja.
[ qazqaz @ 06.12.2007. 17:03 ] @
Stvarno sad pocinjem ozbiljnije da razmisljam o civilki na faxu, a narocito zbog shit situacije sa Kosovom i shit Shiptara.
[ Ivan Dimkovic @ 06.12.2007. 17:40 ] @
Aman bre ljudi - Srbija ne moze da ukine civilnu vojsku.
Tj. moze, naravno - ali u tom slucaju ima da trpi posledice jer je prihvatila obavezu postojanja civilne vojske prilikom pristupanja Savetu Evrope, npr... E, sad, ako su odlucili da zarate diplomatski sa Evropom mislim da je ukidanje civilne vojske najmanji problem koji ce ljudi u Srbiji imati ;-) [ ivan.petrovic @ 06.12.2007. 18:08 ] @
Citat: Fuzz: Eto, oziveo si je....i sta sad? ko zeli moze slobodno da pise o tome, a svi ostali koji bi da mlate opraznu slamu nek je zaobidju, OK? koliko ja znam danas su neke poslanicke grupe bile za ukidanje civilne, a predlozili su da se ubuduce prigovor savesti na oruzje zasniva na svemu kao i redovna vosjka samo bez oruzja..... [ toplim @ 06.12.2007. 18:26 ] @
Svako treba da prodje vojnu obuku. Treba napraviti kompromis. Danas civilno sluzenje vojnog roka nema veze sa bilo kojim segmentom vojske i ne znam zasto se zove tako. Bolje bi bilo dobrotvorni rad ili slicno...
Moje misljenje je da vojni rok traje 4 meseca i za to vreme moze dosta da se nauci, vise od toga bi bilo bacanja para i mlacenje prazne slame. A ako neko ima veliki prigovor savesti moze i to preskociti pa onda raditi negde nesto za dzabe za drzavu i to 6 meseci koliko i traje pripravnicki rad. To je samo moje misljenje. [ Pirossi @ 06.12.2007. 19:38 ] @
Citat: toplim: Svako treba da prodje vojnu obuku. Treba napraviti kompromis. Danas civilno sluzenje vojnog roka nema veze sa bilo kojim segmentom vojske i ne znam zasto se zove tako. Bolje bi bilo dobrotvorni rad ili slicno... Moje misljenje je da vojni rok traje 4 meseca i za to vreme moze dosta da se nauci, vise od toga bi bilo bacanja para i mlacenje prazne slame. A ako neko ima veliki prigovor savesti moze i to preskociti pa onda raditi negde nesto za dzabe za drzavu i to 6 meseci koliko i traje pripravnicki rad. To je samo moje misljenje. to je sve samo tvoje mišljenje koje apolutno nikoga ne obavezuje. sreća što je tako. trenutno sam na civilnom služenju i bio sam na obuci za civilnu zaštitu što znači da sam pohađao kurseve iz prve pomoći te zaštite od poplava, zemljotresa, ABH oružja. biću u rezervnom sastavu civilnih snaga. kod svake nepogode povlače me iz radne organizacije i šalju u jedinicu (eventualno u štab) civilne zaštite. to samo za militantne jastrebove nema smisla. za civilno društvo za koje se zalažem i te kako ima. [ haldejac @ 06.12.2007. 20:34 ] @
Citat: USTAV REPUBLIKE SRBIJE Prigovor savesti Član 45. Lice nije dužno da, protivno svojoj veri ili ubeđenjima, ispunjava vojnu ili drugu obavezu koja uključuje upotrebu oružja. Lice koje se pozove na prigovor savesti može biti pozvano da ispuni vojnu obavezu bez obaveze da nosi oružje, u skladu sa zakonom. [ Fuzz @ 06.12.2007. 21:41 ] @
Citat: ivan.petrovic: ko zeli moze slobodno da pise o tome, a svi ostali koji bi da mlate opraznu slamu nek je zaobidju, OK? Pa nije ok zato sto se ovakva tema moze pretvoriti jedino u mlacenje prazne slame cega se kao grozis. O cemu tacno da se raspravlja ovde? Sacekaj da Skupstina iskaze svoj stav tj. da odrade ovaj vid predizborne kampanje i sve ce ti biti jasno. A kao sto je vec receno, rezultat svega toga sigurno nece biti ukidanje civilnog sluzenja kao modela za regulisanje vojne obaveze. [ igor-ch @ 06.12.2007. 22:29 ] @
USTAV REPUBLIKE SRBIJE
Prigovor savesti Član 45. Lice nije dužno da, protivno svojoj veri ili ubeđenjima, ispunjava vojnu ili drugu obavezu koja uključuje upotrebu oružja. Lice koje se pozove na prigovor savesti može biti pozvano da ispuni vojnu obavezu bez obaveze da nosi oružje, u skladu sa zakonom. Citat: qazqaz: Stvarno sad pocinjem ozbiljnije da razmisljam o civilki na faxu, a narocito zbog shit situacije sa Kosovom i shit Shiptara. Nigde ne pise u Ustavu da lice koje je civilno sluzilo vojni rok - da ne mora da ucestvuje u ratu! Pozdrav! [ Fuzz @ 06.12.2007. 22:38 ] @
Pa normalno da ne pise. Nadjite jednu zemlju u cijem je ustavu nesto takve prirode zapisano.
[ qazqaz @ 07.12.2007. 01:39 ] @
Koje su "misije rupe" bile najpopularnije za vreme mobilizacije tokom 90-ih?
[ dobio_7 @ 07.12.2007. 21:40 ] @
Sta je sa vama ljudi? Kakve "misije rupe" kakvi bakraci!
Upisite neki fax :) a ako imate 27 godina e onda je i red da idete u vojsku, a ko sluzi u civilu NEMA POSLE DA DOBIJES DOZVOLU ZA NOSENJE ORUZIJA tj ne mozete raditi neke poslove sa "prigovorom savesti" (koja je po meni najobicnija glupost bar u tom delu zbog oruzija necu da sluzim!)! [ Davor Vlajkovic @ 07.12.2007. 22:02 ] @
Citat: dobio_7: Sta je sa vama ljudi? Kakve "misije rupe" kakvi bakraci! Upisite neki fax :) a ako imate 27 godina e onda je i red da idete u vojsku, a ko sluzi u civilu NEMA POSLE DA DOBIJES DOZVOLU ZA NOSENJE ORUZIJA tj ne mozete raditi neke poslove sa "prigovorom savesti" (koja je po meni najobicnija glupost bar u tom delu zbog oruzija necu da sluzim!)! WTF?! Iz koje li si ti rupe izasao... [ Lesli Eldridz @ 07.12.2007. 22:07 ] @
Verovatno iz neke srednjevekovne, ama i to tesko, jer se i tad vojska formirala od onih koji hoce da idu u vojsku. A sad u 21 veku samo neki sta ja znam, posvadjani sa realnim svetom, mogu da zastupaju nekakve obavezne vojske i te gluposti. Zna se sta je vojska - profesionalna organizacija koja se placa iz budzeta i u kojoj zapisljeni rade za pare 30 - 40 godina a onda idu u penziju. A te budalastine o nekakvim mobilizacijama i to, pa OK, radite vi to i utrapite na silu oruzje, ali videcemo gde cemo da ga upotrebimo. Komunjare jedne.
[ Davor Vlajkovic @ 07.12.2007. 22:13 ] @
Amin. I ovo je, ako se ne varam, zvanicno treci put da se oko necega slazem sa Leslijem :)
[ weird al @ 08.12.2007. 02:10 ] @
Citat: Davor Vlajkovic: Amin. I ovo je, ako se ne varam, zvanicno treci put da se oko necega slazem sa Leslijem Veliki Brat ima Mikija, ES ima Leslija [ Mister Big Time @ 08.12.2007. 03:47 ] @
Videh sad da ima i nova tema sto se tice vojske...
Sta bi na kraju, jesu li ale ukinule civilno sluzenje tj. premestile ga u kasarne samo bez oruzja? [ Stefano @ 08.12.2007. 04:57 ] @
I u Slobino vreme postojala je civilna tog tipa da sluzis u kasarni bez oruzja. Ne verujem da sada mogu to da urade. Ipak se ova drzava krece napred, sporo, ali se krece napred.
[ drbogi @ 09.12.2007. 18:29 ] @
A ko će to bilo koga od vas novopečenih guštera da pita kako želite da služite vojsku? Pa preneli ste sav suverenitet na političke partije, izabrali ste novi Ustav koji je baš to omogućio, a sada se nešto bunite. Valjda ste svi punoletni, čim ste predviđeni za vojsku, a to podrazumeva i određenu dozu odgovornosti. Vi, a i ja sa vama, mi ne postojimo, postoji samo volja političkih partija da rade sa nama kako im se digne.
Dakle, niste na dovoljno uverljiv način osporili rezultate referenduma, tj. odgovaralo vam je, jer sada vaše baje kroje kapu i friziraju rezultate, sada uživajte u tekovinama. Svima su puna usta brige za državu, država im je malte ne druga mama, a kada treba da oduže dug otadžbini onda se traže mišje rupe. Licimuri. [ Miroslav Jeftić @ 09.12.2007. 18:56 ] @
Citat: dobio_7: a ko sluzi u civilu NEMA POSLE DA DOBIJES DOZVOLU ZA NOSENJE ORUZIJA Koji će k**** nekom dozvola i uopšte oružje, osim ako nije policajac? :) [ Emil Ranc @ 09.12.2007. 19:12 ] @
@drbogi
1. Otkud ti znaš kako je članstvo ES-a glasalo na referendumu? 2. Više puta je bilo rečeno da Srbiji nije u interesu da ukine civilno služenje, i da treba da teži ka profesionalizaciji vojske. Tako će i biti. 3. Slažem se da "otadžbini treba odužiti dug", i to svi radimo konstantno, svakom legalnom kupovinom i prodajom, i sa svakom primljenom platom, kroz porez koji ubire država; tako i treba da bude. A da neko dřka kürac u kasarni šest meseci, ili u nekoj civilnoj ustanovi jedanaest meseci, e to nije "oduživanje duga", već najuzaludnije potrošeno vreme u nečijem životu. [ drbogi @ 09.12.2007. 20:31 ] @
@Emil Ranc
Potpuno je nebitno kako je članstvo ES foruma glasalo, bitno je to da rezultati nisu osporeni, tj. celo društvo je progutalo blago naduvavanje izlaznosti. Seti se potpuno različitih saopštenja CESIDa u roku od samo par sati, tog poslepodneva. Ali bitna stvar je šta se dobilo tim Ustavom, a dobilo se to da pol. stranke imaju punu slobodu da umesto tebe izaberu tvog poslanika, i da ga pod pretnjom blanko ostavke, primoraju da glasa na željeni način. To dalje povlači potpuno odsustvo uticaja na zakonodavnu vlast od strane građana, odnosno prenošenje procesa odlučivanja u neke "CK" političkih partija. Meni to nije ništa novo, nepoznato ni drugačije, ali tebi izgleda jeste, jer vidim da ne razumeš zbog čega je to loše. O "oduživanju duga" u kasarni ne mislim kao o izgubljenom vremenu, to vreme ima svoju svrhu koja se ogleda u tome da od ljudskog materijala napravi POSLUŠNE članove društva, koji ne razmišljaju nego izvršavaju svoje dužnosti, za dobrobit države naravno. Vidiš ja lično mislim da npr. ti uopšte ne treba da ideš u vojsku, ti bi tamo zaista gubio vreme, sve lekcije si savladao uspešno, ali još uvek ne postoji postupak kojim bi se to merilo, tako da ćeš verovatno ipak morati na utvrđivanje gradiva, ako nisi to obavio. Što je najgore, na to više ne možemo uticati ni ti ni ja, ostaje nam da se uzdamo u "dobrotu i znanje" političkih partija. ------ Ne bih bio tako decidiran u tvrdnjama kako će biti. To da ti odužuješ dug državi legalnom kupovinom, je jadna demagogija. Plaćanjem poreza ti finansiraš servis, koji se zove država i koji bi trebalo da postoji zbog tebe, a ne ti zbog njega. Verovao ili ne! [ Fuzz @ 09.12.2007. 23:11 ] @
Citat: dobio_7: a ko sluzi u civilu NEMA POSLE DA DOBIJES DOZVOLU ZA NOSENJE ORUZIJA Pa mislis da ljudi koji sluze u uniformi masovno dobijaju dozvole za nosenje oruzja? I onda svi upasu po pistolj i u grad? A ono jos vrucina... Dobijanje dozvole za nosenje oruzja nije tako jednostavno kao sto ti mislis. Dozvole za drzanje su vec druga prica. Recimo deda ti ostavi pistolj, a ti ne mozes da dobijes dozvolu da ga zadrzis. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|