[ Zeleni zub @ 08.12.2007. 14:59 ] @
| kad su mi ugradili plin rasekli su dva creva i ubacili one T-racve da bi antifriz isao ka isparivacu.
Zimi ujutru mi se desava da se na tim spojevima pojavi po koja kapljica antifriza kao da to lepo 'nije leglo'. Jedan majstor (nije on ugradjivao plin) mi rece da je to uobicajena pojava i da resenje lezi u stalnom dotezanju selni jer su racve plasticne a creva gumena pa zbog 'rada materijala' dolazi do tih problema.
Ja ih vremenom pomalo dotezao pa me je strah da ne pokrcam racve ili da ne ocvikam creva. A pomalo sumnjam i da je crevo koje su majstori za plin ubacili u sistem ne podnosi lepo niske temperature i da je ono uzrok problema.
Ako je neko imao slicnu situaciju, kako je resio ?
|
[ vladd @ 08.12.2007. 15:09 ] @
Skines creva, dodas tigar lepka i vratis nazad. Moze i barsil da posluzi, ali samo pretezanje tesko.
Poz.
[ RS TURBO @ 08.12.2007. 16:41 ] @
imas one tekucine za zacepljanje rupica po potrebi mada ti ja to nebi preporucio! mozes uraditi i ovo sto je vladd rekao... ali ja nebi to nista dirao ako ne curi puno samo bi na tvome mijestu pratio nivo antifriza jer ce to da se samo zacepi vremenom(samo dotegni seline na tim mijestima gdje pusta). Tu ja mislim da ti ne curi puno i meni je curilo na crujevu na hladnjaku... po koja kap se uhvati pa ja nisam to htio da diram nista i sada vise nema ni tih kapi jer se samo zacepilo vremenom. pozzz
[ bozaijeca @ 08.12.2007. 21:35 ] @
I ja imam Jugica sa plinom.Javlja se isti problem (da tako kazem).Nisam nista dirao i vozim tako, proveravajuci kad-kad nivo rashladne tecnosti.
[ Zeleni zub @ 09.12.2007. 22:27 ] @
Hvala na misljenjima i savetima;
ovo sa lepkom mi deluje previse agresivno, posto ne curi puno - po koja kapljica i to ne uvek, jedino sto te kapljice padaju na gumu od letve volana, pa sam mislio da to saniram da je ne nagrize antifriz.
Posto je to relativno cesta pojava necu nista da diram, mada sam pre par meseci promenio obe racve misleci da su one naprsle.
PS
Sta je to barsil ?
[ IvoD @ 10.12.2007. 16:49 ] @
''Barsil'' koristimo mi stariji kao sinonim za silikonske lepkove jer smo iste nekad kupovali od naše hemijske industrije iz Bariča.
[ Zeleni zub @ 10.12.2007. 21:33 ] @
Hvala !
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.