[ HoT_Steppa @ 15.12.2007. 09:00 ] @
| Svako od nas ima neki deo odece i obuce koji iz ovog ili onog razloga ne nosi vise a skuplja prasinu po ormarima. Postoji mnogo ljudi kojima je pomoc potrebna a ovo je jedan od nacina koji "vecina" moze da priusti. Napiste predloge gde sve moze da se preda odeca i obuca koju vise ne nosite a naravno koja nije iscepana. Svako od nas moze da izrevidira svoje ormare i odvoji ono sto mu ne treba vise, opere, slozi u kesu ili neku kutiju. Postoji mnogo ustanova koje imaju nikakvu ili mizernu pomoc i uglavnom prezivljavaju uz pomoc donacija.
Znaci, uozbiljite temu, bez dobacivanja i licemernih poruka tipa "ostavi pored kontejnera" i sl., samo konstruktivni predlozi. I naravno bez politizacije.
Dajte predloge, naziv ustanove i po mogucstvu adresa i broj telefona ako znate.
Hvala. |
[ StORM48 @ 15.12.2007. 09:34 ] @
Nažalost, takve akcije se na kraju završe tako što svi dobiju ponešto, osim onih kojima je to najpotrebnije.
Ne kažem da su svi ljudi u okruženju siromašnih takvi, ali ima ih... mnogo.
Znam da ovo nije konstruktivan predlog, ali svaki put kada poželim da poklonim odeću nekoj ustanovi, setim se kako mi je prijatelj pričao o otimanju za te stvari, a da one nisu ni videle one kojima su namenjene.
Beda...
Najbolje bi bilo kada bi stvari mogao da daš direktno nekome kome treba.
Pozdrav
[ HoT_Steppa @ 15.12.2007. 10:15 ] @
Zato nisam ni pomenuo ni Crveni Krst. Mislio sam na ustanove za zbrinjavanje napustene dece i beskucnika i slicnih koji se bave neprofitabilnim humanitarnim radom.
[ VOJVODA01 @ 16.12.2007. 15:33 ] @
Nemogu da verujem da za dva dana se niko (skoro) nije udostoijo da napise neki pametan predlog ili da izrazi zelju da uradi nesto humano a da je tema tipa "sta mislite o ped...ma i lezb....ma " ova tema bi bila pretrpana raznim napaljenicima i pametnjakovicima! SRAMOTA!
Da se vratim na temu!
Bilo bi dobro da neko da neki predlog koji bi bio 100% uspesan, imam brdo stvari,odece i obuce koje bi mogao dati nekome kome to zaista treba.
Moj predlog je Centar za decu i omladinu u Futogu pod uslovom da niko od vas nenavede neku bolju soluciju tj. neku ustanovu ili porodicu kojima su ovakve donacije mnogo potrebnije!
PS. Nije tesko biti fin!
[ night-shift @ 16.12.2007. 16:24 ] @
Taj dom se nalazi između Futoga i Veternika, sve informacije imate ovde:
http://www.veternik.org.yu/s/potrebe/index.html
[ flighter_022 @ 16.12.2007. 17:06 ] @
Ako su stvari o kojima se radi u upotrebljivom stanju, zasto ne probati decije selo kod Novog Sada?
http://www.sos-kd.org.yu/
[ time @ 16.12.2007. 19:31 ] @
Citat:
Nažalost, takve akcije se na kraju završe tako što svi dobiju ponešto, osim onih kojima je to najpotrebnije.
Ne kažem da su svi ljudi u okruženju siromašnih takvi, ali ima ih... mnogo.
ovo je 100% istina. u crvenom krstu rade LOPOVI koji rovare po stvarima i uzimaju za sebe i svoje bliznje ono sto im treba.
[ toplim @ 16.12.2007. 19:41 ] @
Pa evo ideje da ES otvori jednu humanitarnu ustanovu.
[ stil @ 16.12.2007. 20:53 ] @
Pogledaj :
Grad Beograd - Ostale ustanove socijalne zaštite . U dnu strane imas adresu i telefon prihvatilista za beskucnike.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.