[ anakin14 @ 17.12.2007. 21:56 ] @
skraceno:Policajac je jako gurnuo decka i rekao mars kuci,decko se na to okrenuo i rekao : "gospodine prekoracenje ovlascenja, molicu vasu legitimaciju" .Policajac je na to udario tri samara, oborio ga je na zemlju, sutirao desetak puta, udario pritom samar decku koji je bio sa njim i rekao mu je nemojte. Dva policajca koja su bila sa njim su sve to gledala. Ostavili su decka na ulici da lezi i otisli. decko je otisao taksijem uz pomoc drugara u stanicu da se zali iz koje je isteran, i receno mu je da dodje sutra. Decko je otisao u bolnicu i konstatovan je prelom potkolenice,par podliva po telu, i kontuzija rebara u levom predelu grudnog kosa. Dosli su policajci i insistirali da dodje u stanicu gde su ga primili kao boga, gde je pritom rekao da nece da tuzi i ide kuci, njima je to bilo dovoljno te ga nisu ni ponudili da ga odvezu kuci sa polomljenom nogom nego - cao cao. Decka grize savest posto je policajac otac troje dece i ne zeli da on izgubi posao i da deca ispastaju dok svi osobu savetuju da podigne optuznicu za teske telesne povrede. Pored toga se plasi jer je dobio fobiju od uniformisanih lica.
Sta je najgori slucaj za policajca a sta najbolji za povredjenog u slucaju podizanja optuznice? molim za vase savate. Puno hvala!
[ Fuzz @ 17.12.2007. 22:25 ] @
U najgorem slucaju po policajca, ostace bez plate 1-2 meseca.
U najboljem slucaju po povredjenog, nece biti maltretiran.
[ Horvat @ 17.12.2007. 22:27 ] @
a u prici si ti "drug" ili "huligan" :)
[ Fuzz @ 17.12.2007. 22:32 ] @
Pa i ja kontam, al` sam iskulirao :) I post sam zapoceo obracajuci se njemu direktno :)
[ anakin14 @ 17.12.2007. 22:34 ] @
ja sam povredjen. Advokat mi kaze 1 000 000 dinara odstete , policajac ostaje bez posla. Isto to kaze i sudija kojeg poznajem.
Fuzz - Odakle ti ideja da povredjeni moze biti ponovo maltretiran !?!?!? to je apsurdno. Prekoracenje ovlascenja prilikom koga je polomio nogu neduznom civilu dok su dva druga policajca mirno gledali, i jos neko opet da maltretira?!!?!?!
[ Horvat @ 17.12.2007. 22:37 ] @
a ti se bojis da te posle "mrak ne tuce" :((((

pa u svakom slucaju,nemoj dopustiti da prodje nekaznjeno,verovatno ti nisi prvi bespravno premlacen
[ anakin14 @ 17.12.2007. 22:38 ] @
na sta se misli da me "mrak ne tuce"?
[ Horvat @ 17.12.2007. 22:40 ] @
krenuo sam da napisem mrak ne pojede,ali to sigurno nece :)
mislio sam da opet ne budes namlacen od doticnog ili nekog drugog zbog doticnog
[ anakin14 @ 17.12.2007. 22:43 ] @
Neznam, nije samo to, svi mi kazu da sam budala , ali ipak covek ima troje dece i ne zelim da ona ispastaju ako on izgubi posao. Mozda ne bih tako razmisljao ali sam postao otac skoro i promenio sam dosta svoja misljenja.
[ Horvat @ 17.12.2007. 22:49 ] @
TI dobro razmisli...ALI DOBRO!
[ StORM48 @ 17.12.2007. 22:55 ] @
Heh, a šta ćemo sa tim što Tvoje dete ispašta i ima ćopavog oca (izvini na izrazu, ali prikladno je u smislu poređenja Tvoje i njegove muke)?

Samo Ti razmišljaj, a on će sutra isto tako prebiti nogu/kičmu Tvom komšiji, kolegi, prijatelju ili nekom drugom sugrađaninu.

Ovde čak nije u pitanju ni "prekomerna upotreba sile", jer on pre svega nije smeo da primenjuje silu (ako je situacija na terenu bila takva kao što kažeš), te prema tome - dabome.

As you wish... ali veruj mi - kajaćeš se kasnije mnogo više, jer će Te tištiti upravo to što Te je izmlatio, dok Ti nisi mogao da se braniš, a prijateljima će se hvaliti kako eto "nisi smeo da pisneš da Ti ne bi...".

I tako... time goes by...

Pozdrav
[ Ivan Dimkovic @ 17.12.2007. 23:26 ] @
Citat:

ali ipak covek ima troje dece i ne zelim da ona ispastaju ako on izgubi posao. Mozda ne bih tako razmisljao ali sam postao otac skoro i promenio sam dosta svoja misljenja.

Cek, ne kontam - da li si ti taj koji je doziveo policijsku torturu? I brines se za decu policajca? Znas kako, o tome bi trebao da se brine taj policajac, a ne ti.

Mada ok, validan stav - ali zasto onda nalazis za shodno da nas informises ovde na forumu? ;-) Ako mislis da treba da cutis - niko te u tome nece spreciti. Nastavi da cutis i dalje, i sledeci put se ponudi panduru da sam sebe isprebijas, da se ne muci covek, nije lepo da se znoji u radnom odelu.
[ anakin14 @ 17.12.2007. 23:29 ] @
Ja samo pitam za savet i ako neko zna pravno da odgovori sta je najgori slucaj za njega a najbolji za mene - ali ne kao onaj - mene nece maltretirati vise u najboljem slucaju.
[ DaliborP @ 17.12.2007. 23:32 ] @
Sta ti smatras da bi bila pravedna kazna za tog policajca, ocigledno da te muci ta odluka?
Da li bi ti bilo da policajac izgubi posao ili platu na par meseci kao sto neko rece? Sta je pravednije po tebi?
[ Bojan Basic @ 17.12.2007. 23:33 ] @
Citat:
anakin14:
Ja samo pitam za savet i ako neko zna pravno da odgovori sta je najgori slucaj za njega a najbolji za mene - ali ne kao onaj - mene nece maltretirati vise u najboljem slucaju.

Teško ćeš na forumu dobiti bolji savet nego od sudije koji je uz to tvoj prijatelj. Poslušaj njega, a za decu policajca ne brini — ako budu imali prilike da gledaju kako im otac po ceo dan vuklja džakove na leđima jer se iživljavao nad drugima kad nije smeo, to će imati na njih vrlo jak efekat.
[ DaliborP @ 17.12.2007. 23:37 ] @
Sto mora da vuklja dzakove, moze fino da radi na ulazu u diskoteku i nastavi izivljavanje :)
[ anakin14 @ 17.12.2007. 23:38 ] @
Advokat kaze : ti mozes da dobijes u najboljem slucaju 1000000 din a on gubi posao. Sa obzirom da sam svestan da on ako izgubi posao to je kraj njegove karijere i (mozda) unistavanja zivota njegove porodice, covek zivi u selu sto je jos gore (ovo samo napisao zato sto je i u gradu tesko doci do posla bez kvalifikacije a on je kvalifikovan samo za posao koji bi tada izgubio, a kamoli u selu) , e sad meni je nanesena itekako i nematerijalna i materijalna steta. Po meni on treba po dzepu da se udari, pa ako i treba i toliko koliko kaze advokat, 2 godine nek radi za dzabe, ali ne da gubi posao, jer ce udarcem po dzepu da nauci lekciju, a zadrzace posao. To bi bilo moje misjenje, sad mi trebaju pravni saveti a da nisu od advokata posto je i njemu u interesu da ga tuzim jer radi na procenat. Hocu objektivnost!
[ Horvat @ 17.12.2007. 23:39 ] @
da nastavim dalibora
za jos vecu platu ;)

edit:
objektivno kakva je razlika da li ce za DZABE raditi 2 godine ili nece uopste "raditi" posao milicajca ???

[ Fuzz @ 17.12.2007. 23:42 ] @
Citat:
anakin14: ja sam povredjen. Advokat mi kaze 1 000 000 dinara odstete , policajac ostaje bez posla. Isto to kaze i sudija kojeg poznajem.
Fuzz - Odakle ti ideja da povredjeni moze biti ponovo maltretiran !?!?!? to je apsurdno. Prekoracenje ovlascenja prilikom koga je polomio nogu neduznom civilu dok su dva druga policajca mirno gledali, i jos neko opet da maltretira?!!?!?!

Ja ne znam da li ovde pricamo o nekoj seriji ili realnom zivotu.
Pretukao te pandur. To su mirno posmatrala dvojica njegovih kolega.
1. Sta mislis u ciju ce korist oni svedociti?
2. Sta mislis kome ce sudija pre verovati?
U policiji se ljudi drze zajedno. Ja ne znam za nijedan slucaj u kojem je neki policajac ostao bez posla zato sto je na duznosti nekog tukao. Cak i kad takvi slucajevi dospeju u medije. E sad, mozda je taj tvoj sudija neki veliki baja kojemu je drugi sudija duzan veeeeeeeeliku uslugu pa da donese takvu presudu, ali sumnjam. A odstetu od 1 000 000 dinara...pa ne znam, jedino ako imas dobro osiguranje, pa da ti ono isplati.
Odakle mi ideja da budes ponovo maltretiran? Pa pazi, policija ima instrumente za razne vrste maltretiranja i to ne iskljucivo za fizicko maltretiranje. Ako se nekome dovoljno zameris - on te instrumente moze i da (zlo)upotrebi.
Znaci govorim ti o realnom stanju bez nekih moralnih sudova.
Sigurno je plemenito teziti pravdi, ali ako udjes u tako neku pricu, onda budi svestan u sta se upustas.
[ anakin14 @ 17.12.2007. 23:46 ] @
bilo nas je cetvorica, vec sam rekao da je udario samar i mom drugu, znaci ja i tri svedoka, vec je priznao delo nacelniku i kaje se, slucaj ne postoji sve je jasno pitanje je samo da li cu ga teretiti ili ne. Sto se tice odstete - Sluzbeno lice pretuklo civila bez ikakvog razloga u prisustvu jos dvoje sluzbenih lica, sutiralo ga je desetak puta i nanelo mu frakturu noge u predelu podlaktice - fibule i kontuziju rebara i podlive po telu i masnicu na licu. inace prelom je teska telesna povreda.
[ Horvat @ 17.12.2007. 23:46 ] @
fuzz,istina je to,ali ako bude "cutao" ,nastavice se isto s***** i jos vise ce se osiliti,kad vidi da mu niko nista ne moze/ne zeli uciniti...

edit:ana... promeni poruku ,napisao si "podlaktice" umesto "podkolenice" ;)
[ Bojan Basic @ 17.12.2007. 23:48 ] @
Citat:
anakin14:
sad mi trebaju pravni saveti a da nisu od advokata posto je i njemu u interesu da ga tuzim jer radi na procenat. Hocu objektivnost!

Slažem se da će ti advokat predstaviti stvari tako da te ubedi u to da ga angažuješ; međutim, tvoj prijatelj sudija (kog si pominjao) ne radi na procenat, i njemu bi trebalo da veruješ.

Citat:
anakin14:
a on je kvalifikovan samo za posao koji bi tada izgubio, a kamoli u selu

Nije tačno, ima poslova za koje ne treba kvalifikacija. Pomenuo sam vukljanje džakova, a tek na selu ih ima koliko voliš (da kopa njivu, npr.). Naravno, lepše je nositi uniformu i iživljavati se, ali ko mu je kriv.
[ fanfon @ 17.12.2007. 23:55 ] @
Citat:
anakin14: Advokat kaze : ti mozes da dobijes u najboljem slucaju 1000000 din a on gubi posao.

Posteno.

Citat:
Sa obzirom da sam svestan da on ako izgubi posao to je kraj njegove karijere i (mozda) unistavanja zivota njegove porodice
U slucajevima otmica se cesto desava da se zrtva zblizi sa otmicarem i da pocne da saoseca zbog njegovih problema a u stvari zaboravlja da je ona zrtva i da njoj zivot ugrozen. Ovde je primetno slicno razmisljanje. Pa trebao je da on razmislja o posledicama po svoju porodicu a ne ti. Ti si ostecena strana. Ako ces da brines za gladnu decu u Etiopiji na svoju stetu, onda zaboravi na tuzbu jer si ili lud ili imas neke moralne principe koji te sprecavaju da se uklopis u ovaj sistem koji funkcionise kod nas.

Citat:
covek zivi u selu sto je jos gore (ovo samo napisao zato sto je i u gradu tesko doci do posla bez kvalifikacije a on je kvalifikovan samo za posao koji bi tada izgubio

Svaka shusha danas moze zavrsiti kurs od 6 meseci za policajca(znam primere poluretardiranih iz mog grada koji jesu). Ako zici na selu verovatno ima zemlju. Nek je obradjuje.

Citat:
Po meni on treba po dzepu da se udari, pa ako i treba i toliko koliko kaze advokat, 2 godine nek radi za dzabe, ali ne da gubi posao

Ti bi i jare i pare: "Gospodine sudija, nemojte dopustiti da mu oduzmu posao. Samo ga novcano kaznite. Ima zenu i decu. Mora misliti na njih". A da je tvoje dete u pitanju i da mu je ostalo npr. invalid? I tada bi tako razmisljao?

Ako hoces pravnu drzavu onda treba da molis da se krivcu oprosti? Ajde da ih prvi put uopste ne kaznimo vec da im damo drugu sansku, a troskovi lecenaj ce na teret drzave. A o poverednju ostalih gradjana u sistem na osnovu takvih primera necemo raspravljati jer ima bitnijih problema u drustvu.

Imam svoje misljenje o takvima kao ti, ali necu ga izreci. U najblazem smislu kukavice...
[ Fuzz @ 18.12.2007. 00:03 ] @
Citat:
anakin14: Advokat kaze : ti mozes da dobijes u najboljem slucaju 1000000 din a on gubi posao. Sa obzirom da sam svestan da on ako izgubi posao to je kraj njegove karijere i (mozda) unistavanja zivota njegove porodice, covek zivi u selu sto je jos gore (ovo samo napisao zato sto je i u gradu tesko doci do posla bez kvalifikacije a on je kvalifikovan samo za posao koji bi tada izgubio, a kamoli u selu) , e sad meni je nanesena itekako i nematerijalna i materijalna steta. Po meni on treba po dzepu da se udari, pa ako i treba i toliko koliko kaze advokat, 2 godine nek radi za dzabe, ali ne da gubi posao, jer ce udarcem po dzepu da nauci lekciju, a zadrzace posao. To bi bilo moje misjenje, sad mi trebaju pravni saveti a da nisu od advokata posto je i njemu u interesu da ga tuzim jer radi na procenat. Hocu objektivnost!

Cekaj, da rekapituliram :)
Ti si ubedjen da slucaj sigurno dobijas. Pandur je na kolenima. Ali ti se brines za porodicu tog policajca...troje dece i to...i mislis da je najbolje resenje da on radi 2 godine bez plate :)
Pa onda bolje da ide u zatvor, da jede za dz.

A ako trazis "objektivan pravni savet" na forumu, kraj drugara sudije, onda...jbg...
Moja procena je da ti neces dobiti milion dinara i da on nece dobiti otkaz, kao sto sam ti uostalom vec i rekao.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 00:08 ] @
Da ne ispadne da ja hocu tih famoznih milion dinara, to je citat advokata koji sam dva puta naveo, dakle ja: 1000000 on: otkaz . To je verzija jednog advokata a ima ih... i to verovatno da me navuce da on preuzme slucaj. Medjutim i sudija - majka mog drugara , se slozila sa tim i rekla isto da je to NAJBOLJI slucaj za mene a NAJGORI za njega. A mene interesuje NAJVEROVATNIJI ISHOD?
[ DaliborP @ 18.12.2007. 00:12 ] @
Najverovatniji ishod?!? Covece nisi mi jasan, mislio sam da si postavio ovu temu sa namerom zadovoljenja pravde ali sad vidim da ni ti ne znas sta hoces.
Prebio te pandur? Slomio kosti, kontuzija? Osecas se ponizenim i onda povrh svega trazis najverovatniji ishod?

Najverovatnije da price nije ni bilo.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 00:15 ] @
Ma nije ni bilo nego mi je dosadno pa izmisljam... To da ne znam sta hocu ZNAM i ja, uplasen sam malo, pitam vas sta moze da se desi, odkud znam, ja ga tuzim a mene posle biju ponovo, a i ovo da se saosecam sa njim kao zrtve sa otmicarima mozda je i tacno.Jednostvano pretrpeo sam stres i sad ne znam sta da radim. A ako mi bas ne verujete okacicu skenirani nalaz lekara.
[ DaliborP @ 18.12.2007. 00:17 ] @
1) Tuzices pandura i boriti se svim snagama da ga stigne sto gora kazna za taj cin.
2) Zaboravices na sve i nerado se secati odluke.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 00:20 ] @
Hvala.Svaki savet mi znaci.
[ Fuzz @ 18.12.2007. 00:21 ] @
Jedino da ti svi zajednicki kao forum pruzimo garancije ishoda slucaja. Pa ako ne bude tako - tuzis nas.
Najbolju procenu ishoda ti moze pruziti neki sudija, koji je ili sudio slicne slucajeve ili ih je susretao u komunikaciji sa kolegama.
A procene laika si vec dobio, ali ti se ne svidjaju.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 00:26 ] @
Vi kao da ja vas napadam? Ko je rekao da mi se ne svidjaju,upravo sam se zahvalio. Nije mi se svidelo samo ono nece VISE da me maltretiraju u najboljem slucaju. Mislim da je to pogresna procena. Kad bolje razmislim pored pravnih znace mi i saveti laika. Samo zelim da cujem sta ljudi misle o ovome. Moja porodica,moja zena,moji drugari svi misle da treba da ga tuzim, a ne treba da ga se plasim i da sam BUDALA i da mora da me je i u glavu sutnuo kada se SAOSECAM sa njim . Ja sam samo zeleo da cujem sta siri krug ljudi misli,i zadovoljan sam. U svakom slucaju hvala.
[ Fuzz @ 18.12.2007. 00:41 ] @
Nemas ti sta da saosecas sa njim. Cinjenica je da idioti mogu da imaju decu, i kako stvari stoje tako ce jos dugo biti :)
E sad, sama cinjenica da neki idiot ima dete, ne oslobadja istog od bilo kakve odgovornosti.
Znaci kao sto ti Dalibor rece, mozes ili da pokusas to da isteras do kraja ili da odustanes. Ako se odlucis na ono prvo, a posto vidim da si pod stresom, budi svestan da ce i taj proces biti stresan.
[ Marko_L @ 18.12.2007. 02:57 ] @
Ček malo. Nisam pravnik, ali koliko znam, postoji suđenje po službenoj dužnosti, a postoji i privatna tužba. U prvom slučaju, nema tu nikakve odštete, već postoji minimalna i maksimalna kazna za to delo koje je on učinio, a koju će on dobiti (ako se dokaže da se desilo to što ti pričaš) zavisi od mnogo faktora kao što su raspoloženje sudije, ugled tog policajca, tj. njegovi raniji postupci, ocena njegovog komandira, svedočenja... tako da ne postoji najverovatniji ishod, jer svaki slučaj je slučaj za sebe. E sad, ti možeš ako hoćeš na osnovu privatne tužbe dodatno da tražiš odštetu za nanete povrede, pretrpljen strah, nemogućnost da obavljaš posao... itd. Dakle, ti možeš ako hoćeš da prijaviš slučaj, a kada te pitaju da li želiš da tražiš odštetu, odgovoriš negativno. Naravno, možda i grešim, ali mislim da ovako ide.
[ Java Beograd @ 18.12.2007. 09:57 ] @
Anakin, poslušaj savet što će ti čiča dati:

1. O porodici policajca treba da brine policajac, a ne ti. Nikad više nemoj da misliš na njegovu porodicu.
2. Ako taj policajac dobije otkaz - uradio si dobro delo: ne zbog osvete, već si potencijalno preventivno sprečio fizičko maltretiranje svojih drugova, sugrađana a možda i svoje dece.
3. Imaš pravo na moralno i materijalno zadovoljenje. Misli o sebi i svojim pravima.

Jedno ne znam: da li bi zaista uspeo na sudu, ali imeš već komentara i o tome.

A evo kontrasta. Odgovori na pitanja:
Da li je policajac mislio na tebe dok te je šutirao ? Da li se zabrinuo da ti ne polomi zube, vilicu, rebra, ili nedajbože da te šutnuo u jaja da ostaneš bez dece? Da li su ona dvojica mislila na tebe dok te je onaj jedan maltretirao. Šta je mislio načelnik? Da smo i dalje u 19 veku.

AKO IMAŠ KINTE, ŽIVACA, VREMENA I PODRŠKU PORODICE TUŽI GA! URADIĆEŠ DOBRO DELO. ODSTRANIĆEŠ DEO "KANCERA" U POLICIJI U TVOM GRADU. DOBIĆEŠ ZADOVOLJENJE NA KOJE IMAŠ PRAVO.

A uvek možeš da se obratiš medijima, to će ti svakako pomoći.
[ Borovic @ 18.12.2007. 11:30 ] @
Tvoja priča mi izgleda vrlo sumnjivo... Prvo, delo teške telesne povrede se goni po službenoj dužnosti (ex oficio) hteo to ti ili ne! Gledaj to na sledeći način... Ako ubiješ čoveka, tužba će biti podignuta želela to porodica žrtve ili ne.
Hm...

Citat:
stanicu da se zali iz koje je isteran

Prvo, na koji način si isteran iz stanice?

Citat:
Decko je otisao u bolnicu i konstatovan

Šta si odgovorio dežurnoj patroli u Urgentnom Centru kad su te pitali šta ti se desilo (to je njihova zakonska obaveza) ?

Citat:
Dosli su policajci i insistirali da dodje u stanicu

Gde su došli policajci i na osnovu čega su insistirali da dođeš?

Citat:
gde je pritom rekao da nece da tuzi i ide kuci, njima je to bilo dovoljno te ga

Oni sami znaju da to ne zavisi od tebe, šta tu ima da im bude dovoljno?!

A pre svega, šta je prethodilo nasrtanju policajca na tebe? Gde i kad se dogodio incident?

P.S. Lažno moralisanje te neće učiniti plemenitim u očima drugih, ma koliko se ti tome nadao! Sve najbolje!
[ anakin14 @ 18.12.2007. 11:37 ] @
to za gonjenje po sluzbenoj duznosti nisam znao.
iz stanice sam isteran sa - aj bezte kuci.
odgovorio sam u urgentnom da me je bio policajac, oni su napisali povredjen u sukobu sa policijom
dosli su u bolnicu dok sam cekao ortopeda da dodje a samo su insistirali da dodjem, kao da se dogovorimo.
incident se dogodio na ulici u pola 4 i prethodilo je njegovo guranje i recenica "mars svi kuci" nasta sam ja rekao "gospodine prekoracenje ovlascenja mogu li da dobijem vasu legitimaciju" a posla toga znate sta je bilo.
p.s. stvarno mi nije motiv da budem plemenit u ocima drugim,vec samo ne znam jos sta da radim, rekao sam vec da imam veliki pritisak okoline koji mi govore da tuzim oplicajca.
[ DaliborP @ 18.12.2007. 11:43 ] @
Citat:
anakin14: incident se dogodio na ulici u pola 4 i prethodilo je njegovo guranje i recenica "mars svi kuci" nasta sam ja rekao "gospodine prekoracenje ovlascenja mogu li da dobijem vasu legitimaciju" a posla toga znate sta je bilo.

Vidis ja to panduru u Srbiji ni lud ne bih rekao.
Davno sam shvatio kako pravda funkcionise u Srbiji, nisam nastradao kao ti ali sam izvukao pouku jos pre 10-15 godina.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 11:46 ] @
Koliko znam, a potvrdili su mi da sam upravu to je tvoje pravo da mu trazis legitimaciju i kad ti trazi licnu kartu a kamoli kada te gura i dere se na tebe.
[ DaliborP @ 18.12.2007. 11:48 ] @
Citat:
anakin14: Koliko znam, a potvrdili su mi da sam upravu to je tvoje pravo da mu trazis legitimaciju i kad ti trazi licnu kartu a kamoli kada te gura i dere se na tebe.

Znaci ti i par ortaka u pola 4 ujutro caskate o ekonomiji i dodje pandur i iz cista mira pocne da se dere na vas i gura uz povike mrs kuci? Hmmmm...
[ Java Beograd @ 18.12.2007. 11:53 ] @
Nigde u svetu nije tek tako - tužiti policajca i dobiti ga na sudu. Ovo su jako ozbiljne stvari, i zdravstveno (po tebe) i pravnički a i društveno. Vidim, mlad si dečko, pa pretpostavljam da možda i dalje živiš sa roditeljima i da su još uvek, hvala bogu živi.
Znaju li oni za sve ovo ? Imaš li njihovu podršku ? Imaš li u široj familiji ili među kućnim prijateljima nekog ko bi ti pomogao ? Pazi, "Ne može šut sa rogatim". Nećeš moći sam, veruj mi.
[ anakin14 @ 18.12.2007. 12:01 ] @
Neznam zasto niko neveruje,upravo je tako i bilo! Cak panduri posle u stanici nisu mogli da veruju da je meni dosije cist, nikad nista nisam imao. Sto se tice roditelja vec sam rekao imam podrsku ali i pritisak da ga tuzim, cak moj otac hoce samostalno da ga tuzi kao roditelj. Sto se tice neverovanja niko prvo nije verovao, pocev od lekara ali sada svi veruju zakljucno sa nacelnikom.
p.s. samo sto nismo caskali o ekonomiji nego smo se dvoumili dal cemo da jedemo u "mega grilu" il da kupimo hamburgere kod ivice...
i jos nesto : za ove koji neveruju, sta god neko da uradi PLICAJAC ne sme da mu lomi NOGU, tako da sam i s***** neko napravio, a nisam, on ne sme da mi lomi NOGU, tako da mislim da uopste nije relevantno da raspravljamo da li je bas tako bilo, jer sam vec 5 puta rekao da jeste.ili mozda u ovoj drzavi POLICAJAC sme da lomi noge...

[ Borovic @ 18.12.2007. 12:07 ] @
Jedino što sad možeš da uradiš je da ispratiš podizanje tužbe po službenoj dužnosti... Ukoliko sumnjaš da se to neće ostvariti, podnesi krivičnu prijavu, ne privatnu tužbu... Srećno!
[ DaliborP @ 18.12.2007. 12:12 ] @
Citat:
anakin14: ili mozda u ovoj drzavi POLICAJAC sme da lomi noge...

Da, moze, samo si ti kasno shvatio. Takodjer policajac je taj koji trazi legitimaciju, ne ti, verujem da ti je sad i to jasno.

Ja ti verujem da si nastradao, samo kazem da panduri kolika god stoka bili ne idu bas iz cista mira da guraju ljude po ulici. A da tuku kad im trazis legitimaciju, to me uopste ne cudi.
[ Borovic @ 18.12.2007. 12:13 ] @
Još, troje dece policajca će sud uzeti kao olakšavajuću okolnost, te samim tim nema potrebe da ti o tome vodiš računa...
[ anakin14 @ 18.12.2007. 12:21 ] @
Neznam zasto je cudno da iz cista mira panduri guraju po ulici i teraju kuci!!! pa to nije prvi put!!! Zar vam nikad u gradu policajac nije rekao ajde brzo kuci???
E ovaj je bio malo vise nervozan i to je uradio na malo bahatiji nacin, i gurno me je. Meni nista cudno. Nismo se drali, nismo lomili, nismo isli na sred ulice nego trotoarom, znaci normalan povratak kuci. Ko mene poznaje ne treba to da mu se dodatno pojasnjava, zna da je to istina, naravno vas ne sudim sto sumnjate, to je sasvim normalno, cak mi je i doktor u bolnici misileci da sam napravio neko s***** rekao "i treba da te bije" , ali vec sam rekao da nije ni bitno raspravljati o tome jer i da je polomio nogu nekom ko je pritom obijao trafiku opet je POLOMIO NOGU, a to je teska telesna povreda. Malo smo cak i otisli sa teme ali nema veze. Tema je: mozda sam to i napisao izmedju redova ali evo: Plasim se da ga tuzim da ne bude posle "nekih" dodatnih posledica, a oko mene svi - zena,roditelji,prijatelji me osudjuju ako ga ne tuzim, advokat kaze da ce on da najebe pa mi ga je i zao, sve u svemu STRES + PRITISAK = ne znam sta da radim.
[ Java Beograd @ 18.12.2007. 12:25 ] @
Pa poslušaj ženu, čoveče !
[ Horvat @ 18.12.2007. 13:13 ] @
sad da li ima "pravo" ikome da lomi noge pandur ili ne,to je vec "filozofsko" pitanje...pa necemo sada o tome
ali ,ako je [ a bilo je...] kao sto si ti rekao,u tvom slucaju NIJE imao pravo da te izlomi...

p.s. a sta je rekao/uradio prije nego sto vam je rekao mars kuci? zivo me zanima,jeste samo sedeli/stajali i pricali ili vam je i trazio legitimacije...

p.p.s. sta ce ti njegova leg. kad ima znacku i ime na uniformi ;)
[ anakin14 @ 18.12.2007. 13:32 ] @
Mi smo prolazili pored,nije nam je trazio nista, sa ledja me je gurnuo.
pa na to sam i mislio na legitimaciju, samo nisam rekao molim vas da zapisem ime,prezime i broj znacke nego molim vas vasu legitimaciju. To je to.

P.S. a u kom slucaju je imao pravo da nekog izlomi bas me interesje?
[ Horvat @ 18.12.2007. 14:30 ] @
ukratko,u samoodbrani...
[ anakin14 @ 18.12.2007. 14:52 ] @
interesantno je da se u zivotu nisam pobio nikada, zak ni sa drugarom - znaci iako sam muskarac nemam nijednu tucu iza sebe... posto vidim da sumnjate da je prica bas kakva jeste pomislih da ne mislite mozda da sam mu uzvratio... naravno da nisam, ne bih smeo to nikad da uradim,pogotovu nekom ko je dva puta veci od mene i ima oruzje za opasacem...
[ Pejacar @ 18.12.2007. 14:56 ] @
Arthur Pewtey, are you a man or a mouse?

Tuzi smrada, koji je oblacenjem uniforme pomislio da je sam BOG, ako to ne uradis naravno da ce i ostali da se ponasaju tako, jer mogu da prodju nekaznjeni
[ vindic8or @ 18.12.2007. 15:17 ] @
Ako ga ne tuzis ti ces biti odgovoran za sledecu osobu koju izlomi, a sigurno ce to ponovo uraditi ako vec nije.

Da li je potrebno da te ponovo osakati da bi tebi bilo jasno da ta osoba ne da ne treba, nego NE SME da radi u policiji. Jedini razlog zbog kog se panduri izvlace sa ovakvim stvarima je sto cesto ne postoje nikakve posledice. Kad bi se zrtve policijske brutalnosti organizovale i koristile svako moguce sredstvo (ukljucujuci i sve medije) da se bore za svoja prava, ne bi se stoka tako olako odvazila da lomi kosti. Ovo sto ti pitas se ne tice samo tebe, vec svih tvojih sugradjana. Gotovo je sa komunjarsko/socijalistickim pizdarijama da se saginjes kad te "odozgo" udare, u demokratskom uredjenju i pravnoj drzavi je tvoja gradjanska i moralna duznost da se boris za svoju pravdu.

Kapiram da te je strah jer si isprebijan i imas utisak da je on iznad zakona zbog znacke, ali to je samo tvoj strah. On nije iznad zakona i nema nikakva prava vise od tebe. Ti moras da se pobrines da se to njemu i slicnima u policiji objasni na primeru. Ipak ne zivis u Avganistanu i imas sredstva i nacine da se boris. Ako samo okrenes glavu ti nekim minimalnim procentom utices na to da nam zemlja ostane na nivou Centralne Azije umesto Evrope.
[ bakara @ 18.12.2007. 15:52 ] @
@anakin14

Ne znam cemu ovolika diskusija zbog pitanja da li da tuzis?
Da li je iko savetovao da ga ne tuzis?
Da li te boli noga?

E pa treba i njega da zaboli...
[ Horvat @ 18.12.2007. 16:50 ] @
anakin,ovo zadnje si verovatno napisao na moj odgovor,ja uopste nisam tvrdio da si ti "pruzao" otpor ,niti izazvao isto...
[ tiranin @ 18.12.2007. 18:05 ] @
Ova tema me užasno smorila, pa nisam ni pročitao sve postove detaljno ,ali sam, osim što sam smoren i strašno razočaran.
Pravne države su postale koliko toliko sređene jer se ljudi bore za svoja prava, pa makar i nekada to debelo platili.
A šta ovde čitam: "Dobro su me sjebali, ali sam srećan ako me ostave na miru i prestanu dalje da me kinje!?". I mnogi to odobravaju !?

O tempora, o mores!

Hrabri, kurčeviti Srbi, u svakodnevnoj situaciji pokazuju sve samo ne hrabrost.

Jesu nas mnogi narodni i nenarodni režimi skenyavali, naučili smo da se plašimo i sopstvene senke, ali zar iko misli da će se išta promeniti na bolje ako se u svakoj situaciji povlačimo u mišju rupu.

Kada se jedan neopravdano pretučeni građanin požali velike su šanse da ga policija dodatno šikanira; kada se deset takvih građana zvanično požali, neko će biti opetovno šikaniran, ali će većina dobiti satifakciju; a ako se 100 takvih građana (ako ih ima toliko) zvanično požali, onda će policija definitivno shvatiti da mora da poštuje propise i da za šikaniranje građana se snose velike posledice.

Ja nisam imao problema sa policijom ali jesam sa lekarima (znam da nije isto), koji su me u okviru svojih navika zavlačili. Kad su napravili kiks, presavio sam tabak, zvanično prosledio gde treba, a onda otišao kod istog lekara i rekao: "Takva i takva stvar, a ako riknem od tvoje terapije, sledi tužba! I neću da te menjam jer mi je ova ambulanta blizu kuće". Dobio sam zvaničan odgovor da je lekar imao tromesečnu kaznu na platu 20%.

Verovali ili ne, sada sam bolje tretiran neko što sam ikada bio. Za svaku terapiju koju mi prepiše, pokaže mi i stručnu literaturu, objasni mi sve naširoko, kao da sam na nekom simpozijumu.
Da se vratim na osnovnu temu, policajca je trebalo tužiti, pa nek košta šta košta. Samo tako se popravlja opšti stepen ponašanja službi koju se tu da rade u korist građana.

[ Horvat @ 18.12.2007. 18:15 ] @
Citat:
tiranin: Hrabri, kurčeviti Srbi, u svakodnevnoj situaciji pokazuju sve samo ne hrabrost.

da citiram krlezu :"cuvaj se srbskog junastva i hrvatske kulture"
[ Majstor Duja @ 19.12.2007. 14:21 ] @
@anakin14:
Procitao sam celu temu i ne mogu da verujem sta se ti tu preispitujes?
Ako je tako kao sto tvrdis, pravac kod advokata i na sud....sve ostalo su gluposti...
[ Neythan @ 20.12.2007. 16:17 ] @
Uvek popi*dim kad chitam ovakve teme. Nemam shta drugo da ti kazhem osim da tuzhish kera. I ovo nije usamljen sluchaj. Eto jedan moj drug je ishao sa josh par likova i nosili su sok. Prilaze dva policajca i pitaju ih da li je to alkohol. Ovi odgovaraju da nije, na shta policajac uzima flashu, mirishe sadrzhaj koji je unutra i kazhe:"Stvarno, nije alkohol" i prospe je po trotoaru. Jedan od ovih likova ga pita zashto je to uradio, na shta je ovaj iznerviran odgovorio:"Pa valjda sam ja ovde neka vlast!". Onda su ih oterali kucama, a oni nastavili svojim putem. Realno, mnogo sebi dopushtaju ti pekari/mesari koji zavrshe 6-mesechni kurs i misle da su uhvatili Boga za m*da. A.C.A.B.
[ Horvat @ 23.12.2007. 13:08 ] @
ovo sam trazio

change this,fight back!
[ savetmitreba @ 13.07.2008. 18:55 ] @
Moze li neko da mi da savet kako da oborim prekrsajnu prijavu za prelazak na crveno svetlo.
Elem,
idem ulicom kolima prelazim raskrsnicu i pandur me zaustavi ...Kao dokumeta da pogleda, ja dao on napisao kaznu da sam proso na crveno a nisam proso...Nisam hteo da potpisem ,imam svedoka koji mi je bio suvozac u kolima da nisam preso na crveno.
MEdjutim pandur prosledio sudu ja na sudu reko da nisam preso na crveno ,sud veruje panduru koji nema nijedan dokaz da sam preso samo tvrdi (moze da tvrdi i da sam ronio po asvaltu verovalo bi mu se zar ne ?) Ali nema logike...
Stigla mi je prekrsajna prijava da platim kaznu 5000. ne pada mi na pamet da placam jer sam svestan da nisam preso.
Zelim da pisem zalbu i sad mi treba savet kako da pridjem, sta da napisem da oborim tu prekrsajnu prijavu... nelegalnu 100%
[ Flo33 @ 13.07.2008. 22:32 ] @
A.C.A.B

Tuži ga, i kolege, i načelnika jer ga nije službeno gonio, i tog ko te oterao iz stanice, i svi nek ostanu bez posla i nek kopaju svi njivu kod tog sa sela jer za bolje i nisu. I usput traži od sudije da dobijju i pritvor, zatvor i sve što može. I časti sebe nekom igricom gde rokaš pandure