[ baslotinna @ 06.01.2008. 13:16 ] @
Pozdrav svima. Zeljim da znam kakvo je vase iskustvo o ovome autu? Za koliko para se moze naci u Srbiji od 2000-2002 god, a da nije presao vise od 120 000km.
I koliko ce cena da mu opadne u narednih 5 godina.

Hvala...
[ vladd @ 06.01.2008. 15:01 ] @
Osim sto skoro da ne postoji, mislim postoji, ali za kupo-prodaju je skoro nemoguce naci takav model, cena bi bila od 7-9k€, uz pad cene do 40%, a mozda i vise, 5 godina je opasno dug period, ni drzave vise ne prave petogodisnje planove, samo dugorocne strategije, kojih se (ne)pridrzavaju manje ili vise.

Celokupno trziste jako je uzdrmano, pre 10 godina se ocekivala vecnost od automobila, a sada se forsira dvogodisnja odnosno trogodisnja zamena.

Prodor kineskih vozila, pa i ostalih "po licenci", uzdrmava trziste, ozbiljna trzista, ne mislim na ovo "nase", polovnjacko. Tu jos uvek ima gluposti i zabluda, koje odrzavaju, bolje receno, pokusavaju da zamrznu neka "manipulativna" vremena..
Uslovi nabavke vozila, i cene, dramaticno se razlikuju nego pre tri godine....

Kada se sve uzme u obzir, ni pasulj ni prsten ne moze da odredi cenu, i da li ce biti trzista za 10-o godisnjake, ekoloske takse i kazneni bonusi za registraciju, mogu da mu sprze cenu na 2000 evra, koliko kostaju "mali" desetogodisnjaci, sada, na zapadu...
Ili ces da platis da ga odvezu na otpad, mozda..

Poz