Postoji Audi 100 2.0 turbo dizel 88-90'ali ga kod nas malo ima ali moze da se nadje...
Ja sam gledao specifikacije audija na
http://www.carfolio.com/specifications/ i po tim specifikacijama se vidi da svi audi 100 benzinci imaju VW motor a dizeli audijev motor...mislim da je to razlog sto su se benzinci jako bolje pokazali od dizela, mislim na Audi 100 dok su recimo kod Audija 80 svi motori VW zato su oni jako dobri.
Dvoumim se izmedju Audi 100 i 80 zbog toga sto Audi 100 88-89 godiste mozes naci za 2500 eura u perfektnom stanju, ako imas srece mozes ga naci i sa ful opremom: servo, ABS, klima, grejaci sedista, el. paket, tonirana stakla, alu felne... i to sve za maksimum do 2700 eura... Dok sa druge strane Audi 80 sa takvom opremom bez 3200 eura nemozes naci, ako hoces da bude u dobrom stajnu... Nije to neka velika razlika u ceni ali sta da se radi kriza je pa mora malo da se i stedi... Inace i jedan i drugi model su izuzetno dobri. U to sam se uverio zadnjih godinu dana...
Naime imam burazera od tetke koji moze komotno da bude test vozac u Ferariju... Auto koji kod njega izdrzi duze od 2 meseca to je stvarno dobar auto... Naime moj burazer vozi od 1999 godine kad je polozio i za ovih 8 godina voznje koliko sam ja uspeo da prebrojim unistio je barem 20 automobila do sada... Imponzantna cifra ali je fora u tome da on ni jedan jedini auto nije slupao cak sta vise nije ih cak ni ogrebao. Uglavnom su na svim autima crkavali motori, lamele... Naime moj burazer zna izuzetno dobro da vozi...jedina mu je mana sto motorima dusu vadi...kod njega nema polako, to je samo gas patos i potpisivanje guma... Bilo je tu raznih marki automobila... secam da je jugo unistio za oko 2 nedelje... i onda je na test dosao Audi 100 89' 2300 kubika ajnspric, kupio ga je u maju prosle godine, evo i dan danas ga vozi i Audi se za sada drzi odlicno, videcemo dokle ce...
ali za sada je auto broj jedan... Skoro me je burazer vozio u njemu... auto je babaroga: jak, stabilan, startan, krivine ne oseca... a i sto je najvaznije izdrzljiv... Prica mi mi burazer da se jedan zakucao u Audija sa Fiestom... kaze Fiesta unistena nacisto, moze da ide na odpad a na Audija jedva da se malo ulubio branik...