[ opaki24 @ 13.01.2008. 20:11 ] @
Da li neko ima iskustva sa km satom Zastave 10. Naime javlja se tiho kuckanje iz km sata pri nizim brzinama 30 do 60km.
[ Boki Ar @ 14.01.2008. 12:04 ] @
Koliko je star auto? Da li je u garanciji?
[ opaki24 @ 20.01.2008. 09:18 ] @
Auto ima 4 meseca i u garantnom je roku.U medju vremenu pojavila su se jos 2takva slucaja.
[ Boki Ar @ 20.01.2008. 10:51 ] @
Pravac servis, reklamacija...da ne radiš nešto sam, a posle bude " Žao nam je nemate pravo na garanciju, bla-bla..."

Sad videh...Dobar potpis, sećaš se Dr. ArslanAgića? ;-) , izvinite za off...

[Ovu poruku je menjao Dr Boca dana 20.01.2008. u 20:06 GMT+1]
[ darko-sice @ 20.01.2008. 18:23 ] @
Najbokje kao sto ti kaze Boca...zezace te posle ako primete da je nesto dirano...
POZDRAV
[ draganbg82 @ 20.01.2008. 21:35 ] @
Evo kao vlasnik Z10 da ti ukratko kazem....

To lupkanje ili kuckanje kako god, u pocetku nisam cuo ili mozda nisam obracao paznju toliko. Sada ga povremeno cujem. S tim sto cujem i bravu ZEDERA kako zvecka ako vozis po npr. nekoj kaldrmi. Dosta je ljudi pisalo o tome i vozili su automobile u servis. Odgovor je bio da se to cuje samo kada je motor "hladan" a ne pri manjim brzinama. I rekli su da pucka "neka" plastika. Nista vise od toga. Ne bi im palo na pamet slucajno da "jure" kvar. Tako je valjda ovde u Srbiji. I stvarno izgleda tu negde oko KM sata. E sada, mozda ne mislimo na isto ali baci se na testiranje. Idi se malo provozaj po gradu, zagrej motor na radnu temperaturu a onda zaustavi auto , iskljuci. A onda ga "kresni" , pa kreni i vidi da li ce i onda da ti lupka. Inace, sa z10 sam presao 13.000 kilometara, mislim da sam zveckanje primetio jos na prvih hiljadu. Sada ne obracam paznju na to, nikakvih problema nije bilo.
[ hardvet @ 07.03.2008. 15:48 ] @
To sto cujes se cuje kod vecine Z10,imam jednu .
Provereno, cuje se ekspanzioni ventil na usisnoj grani koji odvodi isparenja goriva, ukratko.
Mogu ti dati i detaljniji odgovor ako zelis.Nije kvar.Kada pustis gas, ventil nije aktivan i ne cuje se dok ponovo ne dodas gas.