[ jeftonikius @ 16.01.2008. 17:29 ] @
Pomagajte drugovi (zašto nema drugarica na forumu, može biti posebna tema) ... treba da idem kod tzitze u Litvaniju i poludeh od mnoštva pod znakom upitnika validnih informacija o novoj šengen zoni. Što više informacija prikupim to manje znam. Elem.. Hoćem da idem kolima preko Mađarske, Slovačke, Poljske i možda prko Belorusije... Pravilo je: - Potrebno je ići u ambasadu konačne destinacije, znači Litvanija - nema je u Srbiji (ići u Mađarsku u Lt ambasadu je nonsense 7 dana biti tamo i čekati a pre toga treba dobiti šengen za Mađarsku). - ?! - Ukoliko nema ambasade, onda se aplicira u zemlji prvog ulaska - Mađarska. Pozivno pismo it Lt mi ne znači ništa za Mađarsku ambasadu, što znači da sam počeo sa fiktivnim rezervacijama hotela, i to ne samo u Mađarskoj, nego i Slovačkoj i Poljskoj kako bi dobio multi šengen. Nakon dobijanja vize, otkazaću rezervacije (stara caka). - ?! - Skrenuo bih u bratsku nam Belorusiju (ne treba viza :-D Viva Lukašenko) jer je kraće i bolji su putevi no u katastrofalnoj Poljskoj. Hoće li me pustiti posle u Litvaniju?! Može li se ući izaći nekoliko puta?! - ?! Poenta je... BEM TI EVROPU... druga poenta je... faktički oni jesu ukinuli granice, ali kerovi su sigurno svuda unaokolo, u svakom trenutku mogu da me zezaju. Znači, ako i kada pređem u Belorusiju, osećaću se ka ptica na grani, ovako mi uterali osećaj krivice zbog j***** proste stvari, otići i videti ribu! Ukoliko neko zna nešto i ima iskustva sa šengenom nakon Nove godine, neka napiše nešto. Svaka informacija je korisna. |